Сметната палата откри 275 несъответствия в декларации на висши държавни служители

Сметната палата откри 275 несъответствия в декларации на висши държавни служители

© Антон ПоповСметната палата установи 275 несъответствия в имуществените декларации, подадени от хора на висши публични длъжности през 2017 г., съобщи одитната институция.


Сметната палата е излязла със 147 заключения за несъответствия на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, които са подали ежегодни декларации или уведомления през 2017 г.


Други 128 заключения са за несъответствие на лица, подали встъпителни и финални декларации за периода от 1 януари до 10 ноември 2017 г.


Проверката на имуществените декларации обхваща освен заемащите висши публични длъжности, и техните съпрузи и ненавършили пълнолетие деца. В списъците на одитната институция сега попадат депутати, зам.-министри в настоящето и в служебното правителства, кметове, зам.-кметове, директори на дирекции в Националната агенция за приходите, полицейски началници и др.


За установените несъответствия председателят на Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK