Нито един пациент няма да остане без лечение заради мораториума, увери Кирил Ананиев

Здравният министър Кирил Ананиев

© Анелия Николова

Здравният министър Кирил АнаниевНяма да допуснем и един български гражданин да остане без необходимото лечение. Ако някоя от 32-те молекули, които попадат под приетия мораториум в бюджета на здравната каса за 2018 г., се прилага в една трета от страните - членки на ЕС, аз лично се ангажирам да внеса изменение в закона, с което да бъде приета и у нас, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред депутатите в здравната комисия в парламента днес. Това са девет страни - ако едно иновативно лекарство се прилага в девет европейски страни, ние ще бъдем десетата, повтори отново и пред журналистите в кулоарите след това.


По-рано днес в пленарната зала беше отхвърлено ветото на президента върху новото правило в бюджета на здравната каса за 2018 г., което забранява изплащането на нови терапии в рамките на следващата година.


Пред журналистите Ананиев уточни, че става дума за 32 молекули, като за 27 от тях има "алтернативно лечение, което е на високо съвременно европейско равнище". "За останалите ще търсим възможност за осигуряване на средства по най-различни пътища, включително и състрадателно лечение и осигуряване на необходимите медикаменти и лекарства от производителите и търговците", добави министърът.
Вчера кабинетът одобри предложението на здравния министър за изменения в закона за лекарствата, където се въвежда и състрадателният модел, който предвижда някои скъпи лекарствени продукти да се покриват от самите производители вместо с публични или частни средства.


Националната здравна карта ще бъде готова до три месеца, обяви още здравният министър по време на днешния блиц контрол пред парламентарната комисия по здравеопазването. Тя трябва да е готова, преди да стане време за подписване на новия рамков договор между лекарите и здравната каса, за да се превърне в основа на преговорите, уточни той. За целта ще бъдат използвани вече разработените анализи, които бяха отменени от Административния съд заради технически проблеми (за това, че на са били обнародвани в Държавен вестник), като, разбира се, ще бъдат актуализирани, заяви Кирил Ананиев.

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  цитат:
  някои скъпи лекарствени продукти да се покриват от самите производители, вместо с публични или частни средства.
  --------------------------
  Това ли ще са експериментите?
  Защото надали ще ги даряват?

 2. 2 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  До коментар [#1] от "xmm":

  Безплатния и безлимитен достъп до скъпо струващи лекарства ,лечение и иновации трябва да става при спазване на няколко правила ,на първо место е ,пациента да е бил здравно осигурен през целия период от 2000 г насам ,в пред вид крайно ниските осигуровки в България ,които не покриват за целия период ,разхода за лечение със скъпо струващ медикамент дори за месец.На второ место ,трябва пациента да е спазвал всички правила и предписания ,най просто е да се проследи е досието му ,което е в НЗОК и трябва да са изпълнени всички правила и изисквания и изследвания на профилактичния пакет за съответния пол и възраст .На последно место , пациента трябва да поеме ангажимент и задължение да заплати цялата сума на лечението си , ако се окаже ,че в следващите няколко години спре да си плаща задължителните осигуровки към НЗОК. Много е спорно как и колко плащат 9 групи пациенти ,които са осигурявани от държавата , от тях най много 2 групи ,а именно деца и социални ,имат морално право да бъдат осигурявани от държавата с вноските на останалите пациенти ,не виждам защо пенсионери ,студенти над 18 до 26 г ,инвалиди 3 и 2 ра група , държавни служители и военни и т н до 9 групи трябва да лежат на вноските на останалите 2.4 милиона души и техните работодатели ,които чинно плащат 8% вноски и тези скъпо струващи лекарства ги плащат именно те ,а не тези ,които имат големи претенции ,но последните 20 години не са внасяли вноски от собствените си доходи ,защото статиските показват ,че 80% от ресурса на касата се източва за разходи за тези пациенти , държавата ги осигурява ,но не плаща реални 8% за тях ,а двойно или тройно по малко от редовните граждани ,в крайна сметка трябва солидарност ,а не рекет и дискриминация за едни ,а за други само права , но никакви задължения .

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Гневно

  ГЕНОЦИД !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И без мораториума оставяте пациентите без лечение:

  “Българската здравна система не е ефективна в намаляването на предотвратимата смъртност, например от сърдечно-съдови заболявания, и спрямо нарастваща смъртност от рак, диабет и незаразни болести. България има най-високата смъртност от мозъчно-съдови заболявания, като инсулт, в Европейския съюз и отчита много малък брой на преживелите ракови заболявания.“

  http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2017/11/23/3084298_brjuksel_bulgarskata_zdravna_sistema_e_neefektivna/

 5. 5 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drug":

  Говорим за различни неща.
  Но добре,ако са изпълнени всички изброени от теб неща,макар че в групата влизат и доста деца,които няма как да ги изпълнят,какво правим?
  Медикамент,употребяван в Европа от 2015 г/имаше такъв пример/,не може да се ползва тук?Защо?Не е толкова "нов".Но ще помогне на касата да оцелее.
  Това е дразнещото....

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  "Да не оставим нито един пациент да умре без медицинска помощ"!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Монополът на здравната каса трябва да бъде разбит. Да се въведе масово доброволното здравно застраховане. Да се въведе единен център за поръчки на консумативи, лекарства, медицинско оборудване за всички държавни и общински болници, а на болниците да се плаща само за заплати, режийни и ремонти. Всички болници, които работят със Здравната каса трябва да минават независими одити всеки месец и при най-малката далавера, да хвърчат глави!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 8. 8 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  ПОРЕДНАТА посткомуно лъжа е готова да бъде изстреляна в тялото на изстрадалата българска нация.
  ГЕНОЦИДЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДО ПЪЛНАТА МУ И ОКОНЧАТЕЛНА ПОБЕДА.
  Крайната цел е отделянето на държавно финансираното здравеопазване от частното, което е една поредна дивашка анормалност за да бъдат затрити десетки и стотици едва преживяващи пенсионери и болни, сметнати за излишна тежест на бюджета.

 9. 9 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  До коментар [#5] от "xmm":

  медикамента не може да е тук ,защото няма пари , не може да чакаш здравна система да бъде на ниво , при заплащане на интензивен лекар в родилно или за възрастни от 1100лв ,на джипи по 3 лв на преглед реално след разходи и 10-12 лв за лекар специалист ,от системата се очаква организация и ниво ,което отговаря на световното ,а не на това в Северна Корея ,а това може да стане само с финансиране ,не да ми обясняват колко се били дигнали парите за здравеопазване ,дигнали се парите ,ама за аптечната мафия ,да ми продава медикаменти на 3-10 пъти по високи цени от останалия свят и без контрол ,а за лекарите на първа линия ,които дефакто са носителите на дивидентите за системата и са в основата на високото качество остават само 3 % от огромните суми ,а това е 20пъти по ниско финансиране отколкото в останалата част на ЕС ,за съжаление на всички сме членове на ЕС ,а не на СИВ ,когато заплатите на лекарите бяха средно по 60-80 долара ,това време мина .Всеки пациент трябва да плаща 8% от доходите си ,независимо от къде са и какви са ,така както правят 2.4 милиона души ,ако ли не ,не може да има никакъв достъп до нищо ,а не да е обратното .

 10. 10 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  БУЗЕСТИЯ на снимката е поел задължение, предбюджета, Горанов и Борисов да докара милиони в хазната, създавайки условия за икономии.
  Истината се готви за догодина, когато частните болници ще бъдат отделени от държавните., като сами поемат всичко, изисквайки среддства от производители и пациенти, което предвещава тяхната тотална гибел и фалит.
  Вместо да създаде конкуриращи се здравни финансови и застраховарелни институции, умствените червени посткомуно кастрати са тръгнали да разделят държавното от частното здравеопазване.

 11. 11 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 252 Неутрално

  явно търсения ефект от поредната реформа е ;да откажем хората да търсят медицинска помощ; тя е само за родата а останалите са само да плащат

 12. 12 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#9] от "edin drug":

  ГЕРБЕРОГОВЕДАРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ, може да задели за ремонт на самолети81 милиона, както и за да плати АЕЦ "Белене"складови железарии за 1млиард и половина, но за живите и нуждаещите се никога.
  УЙГУРСКОТО ХИПОФИЗНО ДЖУДЖЕ ръководещо североазийското комуно маниерно общество получава от българските национални предатели ДВА МИЛИАРДА суха пара.
  И това ако не е БКП/БСП/ГЕРБ диващина, здраве да е.

  ДОЛУ УПРАВЛЕНСКИТЕ НЕГОДНИЦИ!

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Гневно

  До коментар [#12] от "convince":

  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гореспоменатите маниаци, трябва да бъдат изгонени!
  Сами няма да си тръгнат никога!

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  "се прилага в една трета от страните - членки на ЕС, аз лично се ангажирам да внеса изменение в закона, с което да бъде приета и у нас"...

  Добре ли си?! Няма ли да е по-лесно пациента да се лекува в страна от ЕС, приела това лечение?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  До коментар [#12] от "convince":

  и 150 000 000 лв за европредседателство

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drug":

  Ами да се въведе както в Румъния, всички осигуровки и удръжки да са 100% от брутната заплата на работещия и тогава държавата няма да се скатава поне за воени, полицаи и държавни служители а и хората ще имат реална представа колко струват на работодателя си

 18. 18 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  именно за това става въпрос , в Румъния харчат 150 милиона евро за спешната си помощ и хеликоптера каца на 10 та та минута от катастрофа извън градовете ,линейките са пълни с подготвени млади медици ,които защо ли не бягат на запад да специализират ,а остават там ,може би защото началните им заплати от 4500 лв наши пари са по големи от тези на колегите им начинаещи в Германия ,а тук се състезават да харчат пари за простотии , но не и за спешната помощ ,айде да не е за здравната ,а само за спешната помощ ,по улиците мрат хора ,чакащи часове линейки ,а те и да дойдат ,нито имат персонал , нито имат техника да помогнат нещо ,та смисъла от начинанието е никакъв , въпреки това пари няма да се дадат ,защото божеството е решило ,че се дават много пари за здраве опазване , а то не се било реформирало ,и какво трябва да се реформира ,като 2/3 от пациентите не дават нито лев за здравно осигуряване ,нито лев разход ,а разхождат като черни маймуни всяка линейка и медик ,може би трябва вече лекарите да дават и по някой лев като прегледат някого безплатно ,а и защо да не им направят пак заплатите по 6-7 долара ,като в доброто червено време .

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Весело

  До коментар [#18] от "edin drug":

  С ЧЕРВЕНОТО ВРЕМЕ ПРЕСОЛИ МАНДЖАТА. КОГА ТИ Е БИЛА ЗАПЛАТАТА 6-7 ДОЛАРА ?
  Помни , че на лъжата краката са къси !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на ptichka007
  ptichka007
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ако управляващите неандертали начело с дебелоокия си главатар, за когото управлението на държавата се изчерпва с леене на асфалт и строене на спортни зали и стадиони, съзнателно бяха търсели начин да си навлекат още от гнева на народа, по-добре от мораториум за лекарства нямаше да могат да измислят. Има една приказка: каквото сам си сториш и Господ не може да ти го стори. Е, предстоят ЕС председателство, вот на недоверие, писма до европейските институции, протести... Политическия капитал на ГЕРБ или там каквото беше останало от него е в калта и никакъв жалък пиар оттук нататък не може да ги спаси. Ще сърбат каквото са си надробили. А Кирил Ананиев на стари години си лепна петно с този мораториум и въобще съгласявяйки се да слугува на Тиквата и неговото царство. Така ще го запомнят хората...

 21. 21 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 442 Разстроено

  ЩЕ ГИ ЛЕХХХУВАМЕ С ХАПЧЕТА ОТ ТЕБЕШИР .
  Е ВСЕ ПАК И ТОВА Е НЕЩО !!!

 22. 22 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  "аз лично се ангажирам да внеса изменение в закона, с което да бъде приета и у нас"

  Смешна пионка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  До коментар [#18] от "edin drug":

  винаги съм казвал , колкото и да си , толкова и не си прав . всички си плащаме осигуровки съгласно закон ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  До коментар [#18] от "edin drug":

  винаги съм казвал , колкото и да си , толкова и не си прав . всички си плащаме осигуровки съгласно закон ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Един път признайте, че сбъркахте. Всичко на инат правят.

 26. 26 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2534 Весело

  До коментар [#7] от "Darcas":
  "Монополът на здравната каса трябва да бъде разбит."

  Аз съм готов да заместя НАП и да събирам осигуровките (застраховките). Доброволните де. Дори и в "свободна конкуренция" с НАП. Обещавам, че ще съм по-добър от ВИС, СИК, Аполо и Ипон.

  "Да се въведе масово доброволното здравно застраховане"
  Въведено е! 16 честни частни здравни застрахователя функциониран на пълна пара. Наистина пара, защото търговските дружества "Болница" отказват договор с тях (на исканите застрахователни цени).

  "Да се въведе единен център за поръчки на консумативи, лекарства, медицинско оборудване за всички държавни и общински болници,"
  Нямаше ли да се разбива монопола!?

  "Всички болници, които работят със Здравната каса трябва да минават независими одити всеки месец и при най-малката далавера, да хвърчат глави!"
  Последно Здравна каса ще я има ли и при "разбит монопол"? Иначе и сега всеки месец всички търговски дружества (Болница АД, Аптека ЕООД , ОПЛ ЕТ) и Здравната каса се "одитират" в НАП. Или искате специално КМПГ или на друг банкстерски одитор да му хвърчи главата?

 27. 27 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#22] от "neut":

  "Смешна пионка"

  Тц, прост лъжец в скъп костюм. Никой министър няма законодателна инициатива. Дори и Министерския съвет да внесе проектозакон за изменение, ако се спазват процедурните правила, изменението на законе ще е в сила от другата година.
  Ако беше казал, че Баце ще отпусне извънредни средства (както вчера разаде 700 млн. лв.), щеше да звучи по-достоверно.

 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#8] от "convince":

  "ГЕНОЦИДЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДО ПЪЛНАТА МУ И ОКОНЧАТЕЛНА ПОБЕДА."
  Глупости. Става дума максимум за 1000 души, които евентуално биха преживели една година по-малко, на фона на 110 хил. души, умиращи всяка година.
  Крайната цел е завършване на пенсионната реформа. Става дума за 4.186 млрд.лв. субсидия за НОИ
  http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=120484
  в сравнение 1.2 млрд. лв. субсидия за НЗОК.
  А до достигане на крайната цел, контрабандата на лекарства да не се пипа.

 29. 29 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2534 Любопитно

  До коментар [#17] от "Quo Vadis?":

  "Ами да се въведе както в Румъния, всички осигуровки и удръжки да са 100% от брутната заплата на работещия"

  И как е в Румъния? Тези 100% платени изцяло от работещия влизат ли в консолидирания фискален бюджет на Румъния? Сиреч, може ли финансовият министър да ги врътка по разни пера за да излезе "отличник на Европа" като Дянков? Или ще се броят като "частен осигурителен/застраховател капитал" както при нас са частните пенсионни фондове и здравните застрахователни дружества.
  Питам, защото се съмнявам, че при това румънска решение Ръмъния ще покрие Маастрихтските критерии (бюджет дефицит) в обозримо бъдеще.
  Апропо, земеделските стопани, самоосигуряващите се и други "волни" професии, на какъв доход се осигуряват - избран или текущия реален (когато един-два месеца са с нулев доход)?

 30. 30 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2534 Любопитно

  До коментар [#5] от "xmm":

  "Но ще помогне на касата да оцелее."

  Няма такова нещо. Ако касата се управлява неразумно, никакъв медикамент не може да й помогне, ни "елексир на младостта", ни "отвара за безсмъртие".
  Дори и парите, които и в момента се "наливат" в НЗОК, не са й помогнали - всяка година има или "актуализация на бюджета (2011 г. - 200 млн. лв. и 2014 г. - 180 млн. лв.), или "прехвърляне на резерва" (60 млн. лв. от 2013 г. пратени в 2014 г.), или простото "разблокирване на резерва" (2016 г. и 2017 г.).
  И най-умните да сложите за управители на Касата, пак няма да се справят докато не се изясни еднозначно задравеопазването каква система е - търговска (с цел печалба за търговците) , застрахователна (с цел трупане на капитали и развитие на финансовата търговия ... и инвестиции в "нови молекули") или е част от "националната сигурност" (с цел живота и здравето на населението - Семашко, от соца).
  Застрахователният модел получи силни "удари под кръста" с фалита на Лемън Брадърс, та Обамакеър реши да "закърпва" фалиралите американци (22 млн. души без здравна застраховка) с "общесвени" средства. Но в Холандия работи.

 31. 31 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  E па той за това е там Стефчо Километриста. За да бъде употребяван.
  Кеф му е защото си плащат. С министерско кресло.
  Станойката го употреби в трамвая, после го употреби с един пасквил за да бъде избран след много загуби на избори. Употребиха го като кандидат-вице президент.

  После Стефчо излъга че му била последна битка. Има няма десетина години от тогава - метнал е синджира на врата и подскача под свирката на председателя.
  Мизерна душица негнуслив кулуртегер на ширпотребата с всекакви сапунки.
  Гнъсен чиляк.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 32. 32 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "КОГА ТИ Е БИЛА ЗАПЛАТАТА 6-7 ДОЛАРА "

  Веднага ти казвам - зимата 96-97-ма година.
  Жан Виденовото управление.
  Червено, та дрънка.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 33. 33 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  май още яко яко ви блъска социализма. айде, събудете се.

  първо, никой не е длъжен да плаща за експериментални лекарства, малко държави в ес го правят и то частично, ако обичате, престанете да ревете.
  трето, аз не желая моите данъци да отиват за това.

  пс. моите данъци не са малко поонеже не са, аз не искам моите пари да отиват за подобни болни, точка.

 34. 34 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  така, като ви гледам повечето, сте готови за здравни министри, а най-малкото бюджетари, бе капацитети, бре.

 35. 35 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  момчета и момичета, пари за глупости не се дават. на фона на стотици хиляди тъпанари, които не провеждат никаква профилактика.

 36. 36 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  На този счетоводител няма ли кой да му обясни какво е “генерично лекарство”? След като изтекат 10 (десет) години производителите на лекарства вдигат забраната и други да ги произвеждат. Т.е. генеричното лекарство е 1:1 копие на лекарство с минимум десет годишна давност! Какво повтаря като папагал, че “никой няма да остане без лечение”! Няма да остане, но ще се лекува по медицински стандарти от преди десетилетие! Това здравно министерство за нищо го нямат - какви ли не документи се изредиха да се упражняват като здравни министри!

  Мърфи е оптимист!
 37. 37 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  1997 и 1998 г ,заплатта ми беше точно 6-8 долара месечно и я получавах месец ,след като бях изхарчил поне 10 долара за път предния месец ,за да отида на работното си место на 34 км от града на село ,2 години бухахме напразно ,тогава в малката община ,в която работехме няколко доктора напуснаха почти всички ,от тогава вече 20 години ,нито един не е дошъл да работи тази професия ,над 10000 души се обслужват от мен и още един пенсионер на преклонна възраст , другарю ,апропо ,общината винаги е била управлявана неизменно от 1944 година насам ,само от комунисти , едва последния мандат властта на косъм бе взета от ГЕРБ ,което е същото ,инвестициите в здравеопазването за последните 20 г са точно 0 ,а аз лично се замислям силно ,дали да си губя още времето там ,след като си загубих изцяло здравето и спокойствието .

 38. 38 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  До коментар [#28] от "wanderer":

  4.186 милиарда субсидия на НОИ са за пенсии ,а от тях 3.3 милиарда са за високите пенсии на милиционери и военни ,които вземат пенсиите от ранна възраст и никога не са ги изработили и внасяли в НОИ ,наследени от соца привилегии ,разбира се тези хора сега управляват страната ,те са на ръководни длъжности навсякъде и на заплата и на висока пенсия ,останалите ни остава правото да бухаме и накрая да не вземем нищо ,защото не сме комунисти или депесари - сега им викат гербаджии .

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3429 Неутрално

  Той иска да каже, че ако някой остане без лечение, няма заради мораториума дай. Заради нещо друго шай.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK