Прокуратурата ще провери всички пешеходни пътеки в страната, Цацаров иска шарените да изчезнат

Прокуратурата ще провери всички пешеходни пътеки в страната, Цацаров иска шарените да изчезнат

© Николай ДойчиновПрокуратурата започва обща национална проверка на всички пешеходни пътеки. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в МВР.


Инспекцията е възложена на вътрешното ведомство и на регионалното министерство и ще бъде контролирана от държавното обвинение, се разбра още от думите на Цацаров.


Четейки от предварително подготвен текст, главният прокурор заяви, че "Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да се мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент на една извадка."


"Тези шарени пътеки да изчезнат"
По думите му проверката ще се проведе на територията на цялата страна и трябва да приключи до края на февруари. Цацаров заяви, че можело някой да каже, че зимата не е най-подходящият сезон за проверка, но "за смъртта подходящи сезони няма", обясни той. Обект на проверката ще бъде съответствието на пътеките с нормативната база, а целта е да се установи дали отговарят на всички изисквания - цвят, материал, има ли пътни знаци, обозначаващи зебрите и т.н.


След края на проверката ще последват сигнални писма от МВР и предложения от прокуратурата до органите, задължени да контролират и поддържат маркировката - кметовете на съответната община. При неизпълнение ще последват санкции от полицията и държавното обвинение. "Има пътеки с такова причудливо оцветяване, което едва ли може да отговаря дори на минималните законови изисквания", коментира още Цацаров, добавяйки: "Тези шарени пътеки да изчезнат."


По време на брифинга, на който присъстваха вътрешният министър Валентин Радев, регионалният министър Николай Нанков и главният прокурор, течеше видео със снимки на пешеходни пътеки, оцветени в различни цветове.


В началото Радев представи "няколко числа", за да покаже насоката на пресконференцията. От доклад на Главна дирекция "Национална полиция" се разбрало, че в населените места тежките катастрофи за единадесетте месеца на миналата година са 4 038, тежките пътно-транспортни произшествия в извъннаселени места били почти два пъти по-малко - 2 269. Имало е и обратната зависимост - загиналите в населените места са 179, а в извъннаселените места - 435. Разлика имало и между селата и градовете. В селата всяка 12-та тежка катастрофа завършвала със смърт, а в градовете всяка 26-та, т.е. два пъти по-малко.


По думите на Радев трябва да се обърне внимание и на отговорността на другите субекти, освен МВР и регионалното министерство, а именно кметове и общински съвети, които са отговорни за състоянието на пешеходните пътеки.


От своя страна Нанков обяви, че сега започва проверка на пешеходните пътеки в населените места, защото тази на републиканските пътища е започнала преди две седмици. И се очаква до края на януари да е приключила и да има опис на резултата ѝ. Регионалното министерство е установило, че има законови празноти и няма синхронизация на изискванията за зебри в населени и извъннаселени места. Изискванията към пешеходните пътеки в населените места били доста по-занижени - откъм регламентирани материали и други реквизити.


Зачестяват случай на оцветяване на зебри из цялата страна, което е забранено по норматив, обясни Нанков. "Трябва да са изцяло бели, без никакви символи и без никакви знаци по тях", коментира още регионалният министър. Цветовото оцветяване на пешеходните пътеки е не просто забранено, а и недопустимо, има много пътеки с износена маркировка и всичко това ще бъде проверено", обясни Нанков.


Радев обясни, че полицията ще бъде безкомпромисна при проверката и наложените след нея санкции. Отбеляза, че и досега се е работело по тази тема, но сега вътрешното ведомство акцентира на нея заради предстоящите празници. Той обеща допълнителни проверки през празничните дни и повече полицаи на пътя, дори някои ще бъдат спирани от отпуска.

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Е нЕкой от прокуратурата е ревал за работа и Господ е чул молбите му. Иначе през 100 метра пешеходна пътека е супер. Не се ли направят подлези или някакви други съоръжения така, че да се избегне преминаване на хора през пътните платна все ще има жертви.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Весело

  Всичката прокуратурата втасала, само пешеходните пътеки - не си вчесала...:)

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Любопитно

  И на ж.п . прелезите постоянно стават сакатлъци - и тях ли ще ги проверява прокуратурата ?!

  [email protected]
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Правилно! Главният прокурор трябва да се занимава с пътеките. Докладите за контрабанда не са приоритет.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Разстроено

  А всъщност - поведението на пътя е отражение на пълното незачитане на създадените правила, а това пък е защото всички осъзнаха, че живеем в капиталистическата джунгла, където по-богатият винаги има право по принципите на пазарната икономика !
  И никакви проверки на пешеходни пътеки - няма да оправят НИЩО !

  [email protected]
 6. 6 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Този човек дали осъзнава, колко е вреден?!

  "Трябва да са изцяло бели, без никакви символи и без никакви знаци по тях". Извадете статистика колко инциденти са станали на оцветени пешеходни пътеки и ако няма нито един бъдете така добри да спрете да се занимавате с глупости.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Лично Цацров ли ще ги проверява. Защото то се занимава само с дреболии, а големите престъпления , когато им дойде времето.

 8. 8 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Като цитират разни статистики за тежки ПТП с жертви и ранени да бяха и споменали колко от тях са станали на пешеходните пътеки за да видим там ли е точно проблема или просто ще намерим малко лека работа за едни наши фирми.

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Лично Цацров ли ще ги проверява. Защото то се занимава само с дреболии, а големите престъпления , когато им дойде времето.
  —цитат от коментар 7 на Роси


  Смее ли лично да ги проверява? За прегазен на пешеходна у нас се печели максимум условна. Бая хора биха се замислили...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Някой знае ли дали прокуратурите на други държави се занимават с това, с което се занимава нашата?

 11. 11 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Гневно

  От кога това е работа на прокоратурата?

  Ами да започнат проверна и на всички тоалетни направо, че ако не им е близко до дейността, поне им е близо до същността!

 12. 12 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Туй не е ли работа на НАПИ?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 13. 13 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 341 Гневно

  Когато и да се махне този прокурор, все ще е късно

  Спечелихме битка, но не и войната!
 14. 14 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Къде са сега тези, дето разправят, че прокуратурата не работела! Сега ще трябва да назначат още примерно 1000 прокурора и след има-няма година-две ще са проверили ВСИЧКИ пешеходни пътеки в републиката, до една!

 15. 15 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 668 Неутрално

  А някакви мерки за корупцията и контрабандата?
  Или друг път?

 16. 16 Профил на Минуса
  Минуса
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Няма ли наказателна отговорност, ако ще и златни да ги направят пътеките бай Ганьо ще продължава да кара като идиот. Има ли работеща полиция и прокуратура към която хората да изпитват респект и уважение ще се намалят драстично нарушенията и държавата ще стане по-спокойна за живот. Но за свинчовците там горе това не е приоритет

 17. 17 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Прокуратурата ще провери всичко само и само да не е булгартабак или Свинчо....

 18. 18 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 750 Любопитно

  А всъщност - поведението на пътя е отражение на пълното незачитане на създадените правила, ...
  —цитат от коментар 5 на karabastun
  С това съм съгласен, но правилата не се спазваха и при соц-а, още тогава си беше спорт да не се спазват. Хората по-лесно почват да спазват правилата при реалните демокрации, когато законите са подкрепени от многзинството от хората, тогава няма смисъл да не спазваш правилото ако си го подкрепил.

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 19. 19 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 892 Неутрално

  и да ги проверява, и да не ги проверява, все тая - блъснат и убит човек на пешеходна=условна присъда след много мъки!

 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Миналата година в разгара на Яневагейт цацаратурата провери остъкляването на балконите, сега с Булгартабак съвсем логично ще провери зебрите.

 21. 21 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А мпже ли да с провери хаотичто паркиране, което полицаит не забелязват?!?
  Примерно пред Съдбната паата, по Витошка, пред всички мутренски заведеия?!?

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Ама да не се генерира нов всеобхватен проверяващ орган? А прокуратурата да отпадне като държавен обвинител?

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":...поведението на пътя е отражение на пълното незачитане на създадените правила, а това пък е защото всички осъзнаха, че живеем в капиталистическата джунгла, където по-богатият винаги има право по принципите на пазарната икономика !...
  ...
  И каквео общо има пазарната икономика с дивашкото незачитане предимството на пешеходеца върху пешеходната пътека? Която е специално устроена за безопасно прминаване на хора!
  Бастуна си е бастун, даже и когато е "кара"!

  шуменско пиво
 24. 24 Профил на senedra
  senedra
  Рейтинг: 238 Любопитно

  Дали евентуално ще извадят статистика на това, колко човека са загубили живота си на ОЦВЕТЕНИ пешеходни пътеки, защото очевидно това е големият проблем на държавата!

 25. 25 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Любопитно

  И пътните знаци, и гумите на автомобилите, и спирачките на всяка бричка, мигачите, стоповете, че защо не и винетките и застраховките. Гащи, чорапи, потници и портмонета на всеки водач тоже!
  Всичко в тази територия трябва да бъде проверено от прокуратурата!
  Глав-прокурора да се избира от народеца (нали Слави Учиндолски така искаше), а ще си спестим разхода да избираме парламент, президент и министър-председател.
  От министри и кметове също няма нужда - явно не си вършат работата, щом прокуратурата я проверява, ама това е друга тема за проверка, нали?
  С бодри крачки към нова, демократична прокурорска република!
  Да живей прокуратурата, тя от всичко разбира!
  (Да дойдат ситските лордове!!!)

  ПП: Аджеба, при толкова много закони и за_кончета (и за_магаренца), дали не трябва да се гласува и един закон, който да гласи "Всеки да си върши работата!"?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 26. 26 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Нещо не ми се връзва! Прилича ми на ПР паник акция. Идва края на годината, а статистиките не са в полза на упралението. Трябва да се симулира дейност.

 27. 27 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 443 Неутрално

  А всъщност - поведението на пътя е отражение на пълното незачитане на създадените правила, а това пък е защото всички осъзнаха, че живеем в капиталистическата джунгла, където по-богатият винаги има право по принципите на пазарната икономика !И никакви проверки на пешеходни пътеки - няма да оправят НИЩО !
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Напълно си прав, но не капитализма е виновен, защото и Германия е капиталистическа държава, ами бойковизма!

 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Весело

  А с преброяването на дивите зайци КОГА ще се занимае г-н главният?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Весело

  А всъщност - поведението на пътя е отражение на пълното незачитане на създадените правила, а това пък е защото всички осъзнаха, че живеем в капиталистическата джунгла, където по-богатият винаги има право по принципите на пазарната икономика !И никакви проверки на пешеходни пътеки - няма да оправят НИЩО !
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  "Много си тъп Саше..е..е!"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Разстроено

  И пътните знаци, и гумите на автомобилите, и спирачките на всяка бричка, мигачите, стоповете, че защо не и винетките и застраховките. Гащи, чорапи, потници и портмонета на всеки водач тоже!Всичко в тази територия трябва да бъде проверено от прокуратурата!Глав-прокурора да се избира от народеца (нали Слави Учиндолски така искаше), а ще си спестим разхода да избираме парламент, президент и министър-председател.От министри и кметове също няма нужда - явно не си вършат работата, щом прокуратурата я проверява, ама това е друга тема за проверка, нали?С бодри крачки към нова, демократична прокурорска република!Да живей прокуратурата, тя от всичко разбира!(Да дойдат ситските лордове!!!)ПП: Аджеба, при толкова много закони и за_кончета (и за_магаренца), дали не трябва да се гласува и един закон, който да гласи "Всеки да си върши работата!"?
  —цитат от коментар 25 на The Core


  Ех да можеха прокурорите и да копат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Весело

  ...ПП: Аджеба, при толкова много закони и за_кончета (и за_магаренца), дали не трябва да се гласува и един закон, който да гласи "Всеки да си върши работата!"?
  —цитат от коментар 25 на The Core


  Требе да питаме прокуратурата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Аман от имитации на действия - прокуратурата да се хване за големите дела - КТБ например, а не главния прокурор да обикаля селата - за това ли му плащаме?

 33. 33 Профил на Koicho Georgiev
  Koicho Georgiev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Отидоха едни 50милиона, за правилната боя,а дебилите останали на територията ще си карат пак като дебили.

 34. 34 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  А кой ще контролира т.н. "спящи полицаи"? Кой определя къде да се поставят и каква да е формата им? Виждал съм такива самоволно поставени от прилежащите собственици, други разбити и с остри ръбове, изобщо свободни съчинения.
  Като са тръгнали да проверяват, да проверят и тях.

 35. 35 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Всички пешеходни пътеки трябва когато е тъмно да са ярко осветени и от двете страни...така отдалеко се вижда че наближаваш пътека...по добре е със жълта светлина от насочен прожектор, да се откроява от другите светлини а и при мъгла се вижда по добре...
  Много пъти при неосветени пътеки изненадващо виждаш, че има пешеходец изкачайки от неосветената страна на фаровете и се налага екстрено да спираш въпреки, че се движиш с нормална скорост...

 36. 36 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#30] от "Храбър":

  Копат те.. копат! ... Биткойни копат.. И всякакви други "койни"....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  В държавите с пазарна икономика обикновено правилата се спазват, а откъм ПТПа са доста по-добре от нас. Некъде другаде е проблема...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на dimitarkotzev
  dimitarkotzev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Цацаров все повече заприличва на лошото човече от анимационен филм. Не само е в съюз с най-големите престъпници, но и цветното му пречи! Такъв карикатурен зловреден тъпак и Пиксар не могат да измислят!

 39. 39 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Любопитно

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Много точно казано. Аз щях да питам на Цацаров кога му остава време да работи в Прокуратурата от постоянни медиини изяви и решаване на всички проблеми в държавата. Яко се опитват да му вдигнат рейтингът. Или го ползват за буфербда обира негативите вместо Баце...!

 40. 40 Профил на dimitarkotzev
  dimitarkotzev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#38] от "dimitarkotzev":

  Цацаров, ти ли цъкна минусче веднага? Щото не се сещам за друг, който да ти е фен.

 41. 41 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  Големият процент произшествия на пешеходни пътеки стават с участието на недосегаеми персони - мутри, полицай, прокурори или техни роднини. При това положение са виновни пешеходните пътеки - ще бъдат безмилостни.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 42. 42 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Правилно! Главният прокурор трябва да се занимава с пътеките. Докладите за контрабанда не са приоритет.
  —цитат от коментар 4 на Николай Колев  Не се учудвай . Когато изгърмяха КТБ, Цаци свика консилум от специалисти-финансисти ( !!! ) за укрепване на КТБ и това широко се огласяваше от медиите . Сега се е захванал с пешеходните пътеки ... Утре, нищо чудно да се захване и с мастита при кравите ...
  Дебелия подгушник прави всичко друго, но НЕ И ДА ГОНИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-МАФИОТИ НА КОИТО СЛУГУВА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 43. 43 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Докога ще търпич този палячо Цацата?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 44. 44 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 726 Любопитно

  търпим*

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":


  " ... всички осъзнаха, че живеем в капиталистическата джунгла ... "


  БКП-КПСС-БКП - УРААААААА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Лично Цацров ли ще ги проверява. Защото то се занимава само с дреболии, а големите престъпления , когато им дойде времето.
  —цитат от коментар 7 на Роси
  Докато е Цаци - НЯМА да им дойде времето !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Искрено съчувствам на тази част от прокурорите, които искат да си вършат работата съвестно и да въведат някакъв ред в тази държава. Вместо да се занимават с разследвания на корупция, злоупотреба с държавни средства, злоупотреба с власт, те ги карат да проверяват пешеходни пътеки или пък случаи, по които три пъти съдът се е произнесал, че престъпления няма.

  За пешеходните пътеки никой няма да дойде и да оправи проблема, докато не се научим, че правилата трябва да се спазват. Обаче за тази цел се иска култура, която все повече изчезва.

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  [quote#29:"Храбър"][/quote]


  " Много си тъп Саше .е. . "


  Аааа, не си прав ...
  При един спор Бастуня ме уверяваше, че е дипломиран от СУ философ ... Грешиш, ако не усещаш, не долавяш философската му мисъл в коментарите ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Да взима една баданарка и кутия бела боя и да започва да ги превапсва, що чека и без това няма обвинителен акт да не е паднал в Съда или да не са ни осъдили в Страсбург.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Гневно

  А кой ще контролира т.н. "спящи полицаи"?...
  —цитат от коментар 34 на marker


  Какви спящи полицаи бе!?
  Нема такива работи!
  Нашата полиция на спи!
  Тя зорко пази!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Весело

  [quote#29:"Храбър"]
  —цитат от коментар 48 на niksan1
  " Много си тъп Саше .е. . "Аааа, не си прав ...При един спор Бастуня ме уверяваше, че е дипломиран от СУ философ ... Грешиш, ако не усещаш, не долавяш философската му мисъл в коментарите ... ![/quote]

  А не.е..е..е!
  Аз за Сашето.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Тъй,тъй,и колелата на автомобилите за развити болтове да се проверят.В тази държава само Цацаров може да гази,хич да не си въобразяват дебилите,че им е позволено да се газят помежду си.

 53. 53 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  До коментар [#6] от "FvH":
  "Този човек дали осъзнава, колко е вреден?! "

  Ти го избра! беше репликата на бившия главен прокурор на София Кокинов към Бойко Борисов по повод Цацаров изречена на нерегламентирана среща в дома на премиера , в която разговорите бяха тайно записани.След публичното им оповестяване Кокинов си подаде оставката и повече не се чу нищо за него, но Бойко си остана министър председател вече трети мандат.
  Въпросът за осъзнаването на вредността може да се отправи и към Бойко ,колкото и да е банален и риторичен.

 54. 54 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 560 Неутрално

  И всички обществени тоалетни да се проверят. Незабавно!

 55. 55 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Разстроено

  До коментар [#5] от "karabastun":

  И защо живеем в такава "джунгла"? Не е ли каквото сам си направиш? Нали Великобритания я имате за една от най капиталистическите страни, защо не отидеш да видиш там как са нещата? Как някой милионер ще мине на червено или да е пил 3-4 бири и да го спрат след няма час е в ареста. Виж им и социалната и здравна системи. Капитализъм... Глупости! Става въпрос за ред и равенство пред закона. Това на което "едни тъмни сили" толкова години всячески се противопоставят. И един народ който не осъзна, че той е господарят на държавата, а не шайка временно управляващи богопомазани...

 56. 56 Профил на radost.petrova
  radost.petrova
  Рейтинг: 237 Гневно

  Ако трябва да сме честни - наистина има пропуски при изпълнението на стандартите за маркиране на пешеходни пътеки и тези пропуски хич не са малко. Не са и маловажни, защото е ясно че на пътя трябва да има еднакви елементи, разпознаваеми навсякъде. Но контрола по спазването на наредбите не е работа на прокуратурата. Има общински надзор, има държавен надзор, има АПИ, има КАТ - чак когато техни предписания не се спазват, тогава идва ред на прокуратурата. МРРБ има подвластен контролен орган - ДНСК - защо те не правят цялостни проверки, или като минимум в рамките на правомощията си да излязат с предписание? И това е само по отношение на маркирането на пътеките. Ами другите пропуски в проектите за улична инфраструктура? Ами контрола върху скоростта на автомобилите? Сещам се за няколко случаи на пострадали от твърде гладка маркировка. Но не се сещам някоя пешеходна пътека да се е надигнала и утрепала някой.

 57. 57 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#34] от "marker":

  НАРЕДБА № РД-02-20-10
  от 5 юли 2012 г.
  за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях

 58. 58 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Така като гледам, май почти всички са се вторачили само във факта, че прокуратурата се занимавала с пешеходниъте пътеки. Не знам дали е работа на прокуратаурата да се занимава с това, но като гледам какво става у нас, май наистина трябва да заиграе най-дебелата тояга. Всички дето дращим из тоя форум знаем прекрасно какво безумие цари по нашите шосета и улици. Макар и на другия край на континента, всеки ден гледам по българските телевизии, какви ги вършат всевъзможни малоумници. И по-лошото е, че идеите които валят от екрана са обикновено на принципа: що да е по-просто и по-ефективно, като може да е по-сложно!
  Например след оная жестока катастрофа с автобуса се изприказваха куп приказки, ходиха разни началници да гледат на мясти накрая отсякоха, че всичко било ОК! И знаци си имало, и табели, и маркировка. Да, така е! И аз го знам защото всяка година като си идвам, ща не ща минавам по тоя път. Но той не е единствения "черен" участък. Такива у нас колкото щеш, макар стаистиката да каза, че били общо двайсетина км общо. Ами, като е така, сложете разделителни прегради по тия места и проблема ще изчезне сам! Тук доста по-отдавна са открили топлата вода и колелото, и заедно с доста завишените санкции са се потрудили да направят невъзможни изпълненията на малоумниците. На всички такива места са поставени тия разделителни съоръжения. От най-лекото: двойни непрекъснати ленти, през метални колчета по осевата линия, до бетонни панели които наистина разделят физически двете ленти. Такъв е напр. пътя от моя град Визеу до Коимбра, но това е масова практика.
  Има и мерки за улеснение на пътуващите. Напр. по наклоните има изградена втора лента за изкачващите се, както и по равното където няма добра видимост на всеки няколко км се редуват такива изпреварващи ленти. По бетонните разделители има поставени отгоре едни вертикални панели (мисля, че са плстмасови) обърнати напречно на пътя, така че ако погледнеш встрани виждаш другата страна, но напред - не. Така не е възможно заслепяване през нощта.
  И накрая е контрола. Напр. пътя от Саламанка (Испания) за Авейро (на океана) който стана магистрала за Еврото през 2004-та, преди това беше един от най-опасните пътища-убийци. Затова освен всички изброени мерки беше и с "нулева толерантност"! Което простичко казано означава, че ако закона предвижда за дадено нарушение няколко степени наказание, по този път се прилага винаги максималната мярка!

  шуменско пиво
 59. 59 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Фрогнюз са се изразили перфектно и като чета коментарите тук обобщението се вързва със заглавието:

  "Преди доклада за контрабанда от „Булгартабак“, Цацаров се зае със зебрите"
  https://mobile.frognews.bg/article/147673/

 60. 60 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 896 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  ти що не заминеш за северна корея - там див капитализъм ням!

 61. 61 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 896 Неутрално

  като се е заела тази ОПГ прокуратурата с пътеките, защо не се захване и с е... по светлия шведски пример? хем може и забавно да им се стори на гнусните паразити!

 62. 62 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Разстроено

  До коментар [#16] от "Минуса":

  Имаш 2ва минуса. Явно на тези двамата, а сигурен съм има и много други на които такава държава не им харесва...

 63. 63 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Весело

  Логично е прокуратурата да провери цветовете на пешеходните пътеки, след като провери конкурса Мис България и дали е избрана най-красивата претендентка и дали правилно се увеличава цената на водата.

  Скоро очаквайте прокуратурата да започне проверки на каците за кисело зеле, като приоритет пред корупция, контрабанда, източване на бюджет и здравната каца!

 64. 64 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Разстроено

  До коментар [#35] от "BGman1":

  В Кралството на по рисковите пътеки има от двете страни по едно раирано колче с мигаща лампа отгоре или светлоотразители... Много от проблемите дето толкова години не могат да ги решат нашите, другите на Запад отдавна са ги решили, изпитали и работят, а у нас само се отчита дейност и се усвоява. Така си обеснявам нещата...

 65. 65 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Обаче за тази цел се иска култура, която все повече изчезва.
  —цитат от коментар 47 на Катя Георгиева


  Защото преди много я е имало, сигурно.
  Случка от миналата събота, когато чистих офиса, кенефите и т.н. Прибирам се с колата и на НДК, вместо през подлеза за пешеходци, бабата, разбирай представителя на изечналата култура, развява двете си внучета през трите ленти на пътя. Аз естествено спрях и им дадох път в средата на нищото, но тя ме напсува поради простата причина, че съществувам. Поне аз друга причина да предизвикам подобна реакция, не видях.

 66. 66 Профил на stellllli
  stellllli
  Рейтинг: 289 Неутрално

  А всъщост цветените пешеходни пътеки помагат - защото се виждат от далеч, за ралика от по-узтрите или липсващи черно-бели!

 67. 67 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Приватизирайте улиците и проблема ще се реши много бързо. Приватизирането става по следният начин. Създава се общо акционерно дружество в което всички граждани на селото или града имат дял, фирмата купува улицата, и хората - заедно - назначават мениджър и управител на фирмата който да отговаря за подържането на улицата. Ако не си върши работата го уволняват и наемат друг.

 68. 68 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Франция, обикновен междуградски (селски) път. На всяко влизане в населено място табела "преминавайки през .... ще пресечете Х пешеходни пътеки. Накой от тях се наблюдават с камера" просто, ясно, работещо. Няма свински прикурори, няма дявол.
  Аман от загубеняци!

 69. 69 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Крайно време е Баце да спре да се мотае из краката на световните политици и да се заеме с пешеходните пътеки в ромските махали. Заедно с Джамбазки.

 70. 70 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1874 Гневно

  Тези трима герои на Доньо Донев вече са преклалено опасни. Началото на решението на проблемите ще започне, когато тези пак са на държавна издръжка, но зебрата да е десен на облеклото им.
  Колко жертви са приемливи бе боклук ниеден?????
  И как зебрата убива човек, като е на червен фон?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 71. 71 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#64] от "Star Trek Discovery":


  До коментар [#35] от "BGman1":В Кралството на по рисковите пътеки има от двете страни по едно раирано колче с мигаща лампа отгоре или светлоотразители...
  —цитат от коментар 64 на Star Trek Discovery


  Точно там видях как отдалеко забелязваш, че има пешеходна пътека...а това с прожекторите ми хрумна на мен...всъщност няма значение как е, важното е да се забелязва отдалеко...няма да струва много пари...пък и да струва човешкия живот е много по скъп...а нашите бюрократи тръгнали да боядисват зебрите с кисело мляко...днес ги боядисат, утре ги няма...

 72. 72 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Като свърши в прокуратурата, може да пробва в цирка, ако не му намерат място за посланик някъде

  Birds of a feather flock together.
 73. 73 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5788 Весело

  Цацата нещо се размърда, да не й е кипнала водата около нея :).

 74. 74 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В последно време все по-натрапчиво се втълпява на обитаващите България люде (не казвам на обществото, защото очевидно функциониращо такова няма), че ВСИЧКИ проблеми трябва и могат да се решават само от най-високо ниво. Или от ПРЕМИЕРА (да се свети името му!) или от ГЛАВПРОК-а , що се касае до правосъдие и справедливост. Те са вся и всьо на тя земя. Ако са рекли нещо да стане, да се случи - ще се случи, ако не - горите...
  Тук работещи институции няма, има само БАЩИЦА. То и при бай Тошо не беше толкова фрапантно.
  Построи се някъде път - благодарности от всички за премиера.
  Ремонтира се училище, детска градина - първо се благодари на премиера.
  Раздават се дарения на пострадали - ест. първите благодарности са за НЕГО.
  Осигурят се пари за нечие лечение - свещи за НЕГО се палят.
  Респективно - разкрие се някое тежко престъпление, па било то и на битова основа - големи благодарности за ГЛ.Прокурор.
  Скоро и за зебрите ще му благодарим, на всяко пресичане , разбира се.
  И так дале и так дале....
  Накъде сме тръгнали, хора, даваме ли си сметка????
  Докога ще чакаме само на бащиците да ни оправят?
  Те ни оправят перманентно, ама ние не го усещаме май.
  Не почне ли всеки да си гледа работата, за която му се плаща и да му се търси отговорност , за несвършеното - свършили сме като държава.
  Ще ми се занимава главен прокурор и двама министри със състоянието на пешеходните пътеки!?!?!?
  Давате ли си сметка до какво умопомрачение сме изпаднали....

 75. 75 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#57] от "Doge":


  До коментар [#34] от "marker":НАРЕДБА № РД-02-20-10от 5 юли 2012 г.за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях
  —цитат от коментар 57 на Doge


  Извинявай, ама аз не питах, кой е нормативния документ, а кой КОНТРОЛИРА поставянето, поддържането и евентуалното отстраняване на неправомерно поставените.
  И по-скоро как си върши, или защо не си върши работата.

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  Ало Цаца!
  Някой е запушил тоалетната дето е в центъра у село.
  Да дойдеш да провериш и надушиш кой ще да е този непрокопсаник.
  А те твоите прокурори са големи специалисти, та ако вземат и да я отпушат няма да им се разсърдим!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#74] от "Хаджи Генчо":

  ++++++++++++...

 78. 78 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5516 Неутрално

  Преди да се захване с Булгартабак прокуратурата ще отметне много работа - дори да не е за нея.
  Пък и убийството в Момчилград което беше приоритетно за Цацаров много бързо се реши...(засега) ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 79. 79 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Цветовото оцветяване на пешеходните пътеки е не просто забранено, а и недопустимо, обясни Ненков

  Е , тоя вече изби рибата Интелектуален герберски бисер . Освен , че е забранено , трябва да бъде и НЕДОПУСТИМО . Защото обикновено ЗАБРАНЕНИТЕ неща са допустими . Според блестящата юридическа мисъл на герберските управляващи .

 80. 80 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 458 Гневно

  Това е най голямата ГЛУПОСТ, която съм чувал от всички гупости, които говори нашата "прокуратура".

  keep calm and carry on
 81. 81 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Чудя се на простотията на българина как не му писна 10 години постоянно да го облъчват със всевъзможни простотии една мутра-ченге, един дебел прокурор, един корпулентен бизнес гении и шайка боклуци около тях.

 82. 82 Профил на Атанас
  Атанас
  Рейтинг: 8 Гневно

  WTF! oтвличане на внимание от БТ.

  Г-н Ц да се премести в НАПИ и да си проверява... пешеходни пътеки. Да освободи мястото на прокурор достоен за тази длъжност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK