Няма данни за пострадали българи от тайфуна във Виетнам

Няма данни за пострадали българи от тайфуна във Виетнам

© Ho, ReutersКъм 14 ч българско време на 25 декември в посолството на България в Ханой няма постъпила информация за засегнати или пострадали от тайфуна "Тембин" български граждани на територията на Виетнам, съобщи Министерството на външните работи.


осолството е в контакт с Управление "Външни отношения" – гр. Хошимин.


Българските граждани, намиращи се в южен Виетнам, трябва да проявят нужната предпазливост, да се осведомят подробно за актуалната местната обстановка и рисковете, като спазват стриктно указанията за безопасност на ангажираните служби, препоръчва министерството.
При нужда те могат да се свържат с посолството в Ханой на денонощния дежурен тел.: +84 123 940 9129.


Тайфунът "Тембин", който в дните 20-22 декември удари територията на Филипините, причинявайки сериозни материални щети и според различни данни около двеста жертви, днес 25 декември навлезе в територията на южен Виетнам. "Тебмин" е шестнадесетата тропическа буря за годината, образувала се в Южнокитайско море.


"Тебмин" ще засегне южната част на Виетнам – района на гр. Хошимин и делтата на р. Меконг, провинции Вунг Тао, Ка Мао, Бак Лиеу, Бен Че, Киен Зианф, Кън Тхъ. Тайфунът е със скорост на вятъра до 120 км/ч, като най-сериозен риск представляват последващите силни дъждове, наводнения и свлачища.


Местните власти са издали забрана да ползване на плавателните съдове и малки рибарски лодки в зоните с очаквано най-голямо вълнение за дните 25.12. и 26.12.; предприети са мерки за евакуация на уязвими групи население в градовете Сок Чанг и Ча Винх - общо около 1 млн. души. Училищата са затворени за дните 25 и 26 декември.


25.12.2017 г.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK