"Зле сме, но колко да сме зле" - годината в цитати на Бойко Борисов

Бойко Борисов на форум на българското правителство и на Световната банка за регионалната интеграция на Балканите.

© Велко Ангелов

Бойко Борисов на форум на българското правителство и на Световната банка за регионалната интеграция на Балканите.Премиерът Бойко Борисов често казва повече от една реплика, подходяща за рубриката на "Дневник" - "Цитат на деня". Припомняме крилатите му фрази за 2017 година.


"Не се оценява, че природата е по-силна от нас и след това настава хаос."
Така премиерът Бойко Борисов коментира на заседанието на кабинета в оставка тежката ситуация по част от пътищата в дните около Нова година.


Евроатлантическата ориентация ни е пътеводна звезда
"И ние, тръгвайки си с Росен (президентът Росен Плевнелиев - бел. ред.), ще продължим да работим заедно. Евроатлантическата ориентация ни е пътеводна звезда. Нищо по-хубаво за България няма от Европейския съюз, нищо по-добро да водим своята балансирана политика. Защото някои казват: "С Русия ще водят по-балансирана политика." Ние с Росен я водехме - той държеше евроатлантическата линия, аз държах прагматичните отношения - да си върнем туристите, да си ремонтираме самолети, кораби, износ с 14% е по-голям."
Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на 11-ата годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от "Капитал" на 17 януари.


"Аз ся напролет, като съм по-свободен, ще санирам у Банкя къщата. И викам ся да дойде Корнелия да ми я санира, найш колко ше е хубаво. Ама не искат... не щат." Това каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов на среща с жители на Айтос, които живеят в в сгради, обновявани чрез Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на 21 януари, след като Народното събрание одобри увеличаване на бюджета за саниране с 1 млрд. лева.


"Моята мечта като ученик беше да марширувам по плаца."
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяснява защо партията е решила да включи в предизборната си програма доброволно военно обучение за младежите на 3 февруари.


"Когато станах кмет, най-младият тролей беше на моята възраст, най-младият икарус беше по-стар от мен. Сега какви са трамваите, какви са тролеите, какви са автобусите. Това е направено за няколко години. И някой днес да ми сравни слагането на една лампа с работа за пет години, не може да го приемем. Приемаме забележките на хората, но не и на тези, които са се провалили." Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна в първите си години като кмет на София по време на среща с партийния актив в столицата . Бившият министър-председател бе видимо раздразнен от изказването на служебния премиер Огнян Герджиков при откриването на обезопасената временно тръба на тунел "Ечемишка" на 13 февруари.


"Скъпи мои булки, невести, моми – не ви знам кой какъв е, и това ще мине. Българският народ има силен инстинкт, убеден съм, че тези, които ни се разсърдиха, сега ще знаят – каквото обещаем го правим. Затова и малко обещаваме". Това обръщение използва премиерът на два пъти и лидер на ГЕРБ към женската организация на партията в Стара Загора на 18 февруари.


"Популизмът на опонентите ни няма граници. Знаете какво може ГЕРБ – от гола поляна можем да направим магистрала или пречиствателна станция". Борисов по време на предизборна среща в Хасково, цитиран от пресцентъра на партията.


"Аз освен една слива да съм откраднал в четвърти клас и тогава ме скъсаха от бой нашите. Оттогава чуждо не съм пипнал." Това заяви на 24 март в интервю за Би Ти Ви и обяви, че завежда съдебно дело срещу председателя на БСП Корнелия Нинова заради изявлението ѝ по негов адрес "Ти си крадец", направено в ефира на Нова телевизия.


"Вие разбирате ли на женски като си говорят, аз не разбирам"- с тези думи се обърна към колегите си лидерът на ГЕРБ, докато репортерите се надвикваха в централата на партията в опит да му зададат въпроси за изборните резултати и възможните партньори, с които ще води преговори за бъдещо управление на 26 март.


"Предизвикахме предсрочните избори, за да потвърдим силата на ГЕРБ. За да продължи европейската и пронатовска политика."
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказването си на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Малта, цитиран от пресцентъра на партията на 30 март.


"Зле сме, но колко да сме зле" - годината в цитати на Бойко Борисов

© Николай Дойчинов


"За съжаление пада ни се кръстът отново, в случая и "Обединените патриоти" са с нас, защото само това като формула гарантира управление." Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оплака от тежката си съдба след консултациите за съставяне на кабинет с президента Румен Радев на 25 април.


Има ли пушка на сцената, рано или късно трябва да гръмне


"Аз си спомням времето, когато се заговори за разоръжаване. Когато започнаха да се унищожават ядрени и стратегически ракети [...] някак си светът си отдъхна. Защото това е като в операта: има ли пушка на сцената, рано или късно трябва да гръмне" - Борисов пред журналисти с коментар за терористичния акт в Лондон на 5 юни.


"Съдебна реформа не означава болтовете на председателя на съда."
Премиерът Бойко Борисов пред "Нова телевизия" в коментар на това, че прокуратурата отказа да разследва случая с развитите болтове на колата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.


"Какво трябва повече да направим за Лозан Панов? Пак го вози държавна кола на съда. И да назначим човек да завива болтовете, за да считаме, че има съдебна реформа?!" попита реторично Борисов на 22 юни.


"Автомагистрала "Тракия" стана тясна." Това заяви премиерът Бойко Борисов в своя лекция на дискусия, организирана от "Атлантическия клуб" на 7 юли.


Аз съм известен със своята скромност и ми е неудобно.


"Аз не мога да знам какво е казала вчера. Аз съм известен със своята скромност и ми е неудобно. Така че се извинявам, ако оттам е тръгнало напрежението." Това каза премиерът Бойко Борисов на 14 юли в отговор на Атанас Костадинов от БСП, който му обясни, че средата в пленарна зала по време на разискванията за Бялата книга на Юнкер е "възпалената" заради вчерашното изказване на Снежана Дукова (ГЕРБ), която обяви, че Борисов е най-добрият политик в България".


"Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това."


Така министър-председателят Бойко Борисов коментира скандала, който коства депутатското място на Живко Мартинов от ГЕРБ на 28 юли. Мартинов доброволно напусна парламента, сред като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му да бъде свален. Обвинението срещу него е, че е упражнявал натиск с цел определени облаги, сред които и получаване на 4 тона суджуци. Депутатът от ГЕРБ е използвал името на премиера Бойко Борисов, но по думите на Цацаров нито един от суджуците не е достигнал до министър-председателя.


"Безработица реално няма. Безработица има за тези, които не искат да работят." Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по откриването на нов завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик.


"Винаги се съобразявам с тези, които искат да бранят делфините, мидите и коралите."


Това каза Борисов след срещата си с всички заинтересовани страни по казуса "Калиакра" на 8 август. До проблема се стигна, след като екоминистърът Нено Димов забрани извършване на редица дейности в част от защитена територия "Комплекс Калиакра", където има понто-сарматски степи. Това обаче породи протести на земеделци, рибари и представители на туристическия бранш от крайморска Добруджа заради опасения, че рестрикциите в териториите от "Натура 2000" ще засегнат поминъка им.


"Казвам, че всички парле ву франсе." Това каза министър-председателят на президента на Франция Емануел Макрон, впечатлен от езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов и други посрещачи на летище Варна на 25 август.


"Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната"


"Аз не съм ги чул те (БСП - бел. ред.) да излязат и както в църквата да кажат "Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!" Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже "Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон" с радост ще я изслушам". Това обяви във Варна, цитиран от агенция "Фокус", премиерът Бойко Борисов, който участва в в десетото юбилейно издание на Летния университет на младежката организация на ГЕРБ на 2 септември. Той остро критикува БСП, която по думите му през 2008 г. е приела закон, който насърчава корупцията.


"Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате, много пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образование"- това каза пред журналисти в Русе премиерът, цитиран от агенция "Фокус". Той беше в града за откриването на възстановения храм "Всех Святих" на 10 септември.


"Със страдание чувам за всяка нова партия, която се създава, защото там се събира веднага една пяна, която докато се изчисти е много трудно". В интервю по Би Ти Ви на 18 септември Борисов коментира намеренията на Слави Трифонов да намери хора, които да заменят сегашните политици.
Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, трябва да преориентираме държавата в такива условия. Въоръжение, армия – пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко, ако това е консенсусът, действаме по тази тема", каза премиерът Борисов на дискусия за бъдещето на общата европейска политика на 16 октомври.


"Зле сме, но колко да сме зле като в София не можеш да се разминеш. Като дойде петък няма разминаване по улицата. Няма разминаване по "Витошка". Кафе няма празно. Ще кажете София е различно. Не е различно - и Бургас, и Варна..." Премиерът на конференция, организирана от Българския форум на бизнес лидерите на 17 октомври.


"Имаше на пазара само един вид сладолед, типов хляб, а кренвирш да си купиш беше голяма работа. Кока-кола и банани нямаше, освен за Нова година, за да имаме танкове и артилерии." Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел на 19 октомври, цитиран от агенция "Фокус". Борисов коментира темата за превъоръжаването на българската армия, като даде пример с отминалите времена, когато са се заделяли средства за отбрана за сметка на липсата на обикновени стоки.


"Знаете като дойде петък колко болнични се издават и айде в Гърция на почивка. Ама всички данъкоплатци плащат за това. Разпоредили сме проверки по всичките тези компании". Бойко Борисов на заседание на Министерския съвет, цитиран от "Фокус", след общественото недоволство срещу идеята първите три дни болнични да се плащат по-малко на 24 октомври.


"Продуктивно ли е да почваме да си спомняме къде е бил цар Симеон?"


Така премиерът Бойко Борисов коментира в Сараево изказванията на президента на Турция Реджеп Ердоган, че Босна и Балканите са наследство на Турция. Борисов смята, че интересът на Турция е да има максимално добри отношения с Европа, а огромният стокооборот с ЕС е изцяло в интерес на Турция на 27 октомври.


Аз не съм монах, през живота си съм имал жени


"Аз не съм монах, през живота си съм имал жени. Само вие (репортерките около него - бел. ред.), предполагам, сте само с един. Аз не съм светец в това отношение. Трябва ли всяка жена, минала през моя живот, после да я веят като байрак и да я проверяват." С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира на 16 ноември исканията при евентуалното отпадането на давността за престъпленията по приватизационните сделки да се проверят и тези, в които бившата му приятелка Цветелина Бориславова е участвала.


"Като се стигне, к'во? Преди шест месеца нали имаше?" Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на репортер на БНТ дали е възможно да се стигне до предсрочни избори след като опозицията реши да бойкотира работата на парламента на 17 ноември.


"Балканите могат да заместят излизащата Великобритания – невероятна природа, природни богатства, работни народи, хубави хора." Това обяви Борисов на публична лекция в Университета за национално и световно стопанство на тема "България, Балканите, Европа и светът" на 20 ноември.


"Когато има строителство, има мир. Инфраструктурните проекти, магистрали, скоростни железопътни линии, пристанище, земеделие, икономика, инвестиции... ще донесат само мир на Балканите. Това е в интерес и на Европа, и на самите Балкани. На първо място е стабилността на България и региона." Това заяви в интервю за БНТ министър-председателят в обобщение на провелата се в унгарската столица Будапеща шеста среща на лидерите от Централна и Източна Европа и Китай "16+1" на 28 ноември.


Снимката е от четиристранната среща с премиерите на България, Гърция и Румъния и с президента на Сърбия в началото на октомври във Варна. Отляво надясно: Алексис Ципрас, Александър Вучич, Бойко Борисов и Михай Тудосе

© Спас Спасов

Снимката е от четиристранната среща с премиерите на България, Гърция и Румъния и с президента на Сърбия в началото на октомври във Варна. Отляво надясно: Алексис Ципрас, Александър Вучич, Бойко Борисов и Михай Тудосе


"Ние само четиримата, ако си заговорим за историята 30 години назад и трябва да си тръгнем на мига. Няма да могат да ни разтърват. Така че историята е за историците, а ние да се опитаме на нашите народи да им осигурим просперитет, доходи и да се радват." Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич и премиерите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Михай Тудосе на 9 декември.


Неслучайно и Първата, и Втората световна война започват от Балканите


"Сигурността на Балканите е важна за Европейския съюз", коментира премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където беше за редовното заседание на Европейския съвет на 14 декември. "Очаквам цялата подкрепа на ЕНП по тази тема. Тя е много важна за Балканите. Неслучайно и Първата, и Втората световна война започват от Балканите. Така че сигурността, прогнозируемостта и просперитета на Балканите, не само Западните, е важно за ЕС", обясни пред медиите в Брюксел премиерът.


"Чета само директивите на Брюксел, защото ни заливат в потоци. [...] Ако другите четат колкото аз чета, цена няма да има." Премиерът Бойко Борисов в обзорното предаване на "Дарик радио" "Годината" на 16 декември, където всеки гост отговори на въпроса има ли време да чете и какво е научил от книга през 2017 г.


"Няма кой да замести това управление и това го знае всяко дете." Това обяви предаването "Панорама" на БНТ премиерът Бойко Борисов. Отговорът му бе на въпрос дали в традиционноно си обръщение почетният председател на ДПС е демонстрирал подкрепа към управлението. (Цялото слово на Доган четете тук.)


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Честита Нова Година на Бойко Борисов! Докато спира БКП да се върне за да краде, да е жив и здрав. Ако се появи някой който спира БКП по-добре, супер и на него ще му честитя новата година..

 2. 2 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3680 Неутрално

  а очаквахме една различна година , или поне на първи януари .........

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2811 Весело

  ...Аз съм известен със своята скромност и ми е неудобно...

  Най точния автопортрет в едно изречение ...

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  Ти ако си мислиш, че тоя не краде жестоко се заблуждаваш. Но ще дойде Видов ден. Белене още си е на място.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 6. 6 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Три пъти подред да избереш да те управлява идиот.....
  До скоро мислех,че това само в Русия може да се случи...
  Сега си признавам,че или не съм мислил достатъчно трезво,или поведението на онези 80% е в тотален конфликт,със здравия разум.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3020 Весело

  До коментар [#5] от "venci4":


  До коментар [#1] от "bkstoja":Ти ако си мислиш, че тоя не краде жестоко се заблуждаваш. Но ще дойде Видов ден. Белене още си е на място.
  —цитат от коментар 5 на venci4


  Отдалеко лъхаш на подпийнало комуне...ако беше демократ щеше да го пратиш първо на съд и след това при бай Ставри...а ти по стара комунистическа традиция направо в Белене...

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Весело

  Еволюцията си прави лоши шеги, поставя питекантропа преди неарденталеца,а неарденталеца преди сапиенса!

  klimentm
 11. 11 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Никоги у България не се е живело по-добре, па да приказва кой кво ще.

  Ред и мир.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  "Автомагистрала "Тракия" стана тясна."
  =================
  Прав е Бай Той с по педя и в двете посоки е по-тясна от Стара Загора до Бургас и обратно.
  Колко ли декара са това!
  Това са могли това са откраднали опс усвоили милиционерските фирми и тези пари са направили предизборните ''агитации'' по места.
  На това по на запад от Западна Берковица му думат Черна каса.
  Пълнеща се от корупционни практики, откровен и чист 'айдуклък.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 14. 14 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 581 Весело

  Ний си го избрахме туй бичме просто....

 15. 15 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Весело

  До коментар [#9] от "Павел Страхилов":

  слепят се като двете поли на шлифера на вожда ти!

  klimentm
 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Весело

  До коментар [#12] от "Павел Страхилов":


  Нима се променя смисълът на казаното? Питекантроп беше, такъв си и остава!@

  klimentm
 17. 17 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3706 Неутрално

  "Неслучайно и Първата, и Втората световна война започват от Балканите"

  Бе то и аз съм чел "Винету", ма не помня там да пише такова нещо. Боже, как ли неговите хора четат и се възхищават на глупостите....., пардон, мъдростите Му!? Толкова ли сме зле, че да не заслужаваме поне един нормален премиер???

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Зле сме, но колко да сме зле"Въпрос с повишена трудност.

  5ar8
 21. 21 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Ало, герберската бригада, защитници на онуй, дето ни управлява за трети път!
  Ами вие сте и под неговото ниво, та не можете да разберете какъв срам е да имаш такъв министър-председател!
  Това говори за деградация на нацията! Всяко изречение гърми от безпросветност, безсрамие /поради предното/, наглост. Били сме го избирали – не е верно. Вие си го избирате! 80-те %!!!

  "Народът никога не греши, само веднъж на четири години!"
  Девиз на в-к Стършел от близкото минало

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Точно сикаджията помияр ли и простащините му намерихте за първа статия за годината?

  Никога повече мутри начело на България.
 24. 24 Профил на Иван Гешев прокурор прокурор
  Иван Гешев прокурор прокурор
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Боко е най-доброто което можем да имаме като министър-председател. Ако някой знае някой по-подходящ, нека го каже. Ма не да ми го описва какъв трябва да бъде, а да каже име.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  До коментар [#24] от "Чеп за зеле":

  Именно !

  Bukalemun
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 559 Неутрално

  парламента трябва да е пълен само 40% колкото са гласували
  останалите 60% от парламентарните места са за негласувалита
  изборите трябва да са задължителни

 30. 30 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1751 Весело

  До коментар [#5] от "venci4":
  —цитат от коментар 8 на BiGman1


  Ха ха, този път наблегнах на добрата храна😉
  Иначе- май ти по чисто комунистически прийом неадекватно тълкуваш посланията.. Пропуснал съм съд и присъда, но не значи, че ги елиминирам.. 😈

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3020 Весело

  До коментар [#30] от "venci4":

  Пропуснал съм съд и присъда, но не значи, че ги елиминирам..
  =====================
  Е, така ще се разберем...ЧНГ...:)

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#33] от "BiGman1":

  👍

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 36. 36 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#28] от "Павел Страхилов":

  Бойко Борисов може да е много умен, но според мен точно така се изразява: "като нископрофилна мутра"!

  НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ Е ГЛУПАВ ИЛИ ЧЕ Е НИСКОПРОФИЛЕН!

  Това, което казвам е, че държавническите му изказвания не съответстват нито на високият му пост, нито на политическият му опит, нито на образованието му, нито на фактът, че е бил преподавател в Академията на МВР!

  Но това си е мое мнение. Вие си поддържайте каквтото си искате мнение.

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 37. 37 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4382 Неутрално

  Е с таз подборка ли трябваше да почнем годината?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 38. 38 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  невероятно е че човек с такъв интелектуален капацитет стои начело на една държава ,пък била тя и България

 39. 39 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 876 Неутрално

  невероятно е че човек с такъв интелектуален капацитет стои начело на една държава ,пък била тя и България
  —цитат от коментар 38 на Stewie


  Събрал е доста овации във форума на умните и красивите.

  Никога повече мутри начело на България.
 40. 40 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Ако Алеко Константинов ни бе съвременик.....

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 41. 41 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 964 Неутрално

  ,, Колко да сме зле,, Да не говори във множествено число защото знаем за
  милионите и вилите по света !!!

 42. 42 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Борисов е нещо средно между Тодор Живков (хитър, простоват) и дон Корлеоне (раздава справедливост и наказва лошите) и като такъв е идеалният представител на неселението обитаващо тази територия. неслучайно спечели 4 поредни парламентарни избори. дано да не управлява 36 години като идола си бай Тошо.

  Истината ни прави свободни.
 43. 43 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#37] от "Messerschmitt":

  Честита Нова Година на всички колеги от форума!

  "Е с таз подборка ли трябваше да почнем годината?"

  Именно с тази, за да ни напомня каква сме я свършили през 2017... за трети пореден път. За да ни хване срам от делата ни. Може пък и да размислим за следващия път.

 44. 44 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#38] от "Stewie":

  Е, чак пък невероятно :) Берлускони в Италия да не би да беше много различен? Американците сега се опитват да ни подражават, ама тяхното е бледо подобие на нашичкия красавец.

 45. 45 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 710 Неутрално

  От статията: ... "Вие разбирате ли на женски като си говорят, аз не разбирам"- с тези думи се обърна към колегите си лидерът на ГЕРБ, докато репортерите ...
  ----------------
  За протокола: там нямаше много репортери, виж, от репортерКи бъкаше. Не знам каква граматика сте учили, но в тази, която аз съм учил, съществителните в българския език имат РОД, за разлика от съществителните в английския и новговора.

 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Честита Нова Година на Бойко Борисов! Докато спира БКП да се върне за да краде, да е жив и здрав. Ако се появи някой който спира БКП по-добре, супер и на него ще му честитя новата година..
  —цитат от коментар 1 на bkstoja  Ще ми бъде много интересно да разбера, как членът на БКП Бойко Методиев Борисов ще е пречка за другите членове на БКП ?!
  Би ли ми обяснил ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8843 Неутрално

  Борисов говори по-големи простотии и от спортистите.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Ммм даа,
  Тая статия е подлудила едни дето човек се чуди как изобщо се докопват до НС.
  Не че е идеално , но това е пътя България да се отърве от боклука.
  Има още боклук да се изхвърля.

 50. 50 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Зле сме, ама друг път. Ако бяхме зле щяхме ли да изгърмим няколко милиона лева, ей така за кеф, ( според практикуващите ) в новогодишната нощ?!

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10842 Весело

  Това, което имаме като премиер, ако беше клоун, цена нямаше да има...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8964 Неутрално

  Зле ли сме, затова ли на всички празници пътувам по чужди и наши курорти. Зле са само мързеливите и неудачниците. Има болни, които трудно се справят с живота и за тях трябва подкрепа и помощ.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alexander97":

  +

 55. 55 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#24] от "Чеп за зеле":

  За теб вероятно това е най-доброто, да - виж коментар 21, там е описано защо! Не, че си прост, ама маааалко повече от тоя, дето по-добро от него не можеш да имаш!

 56. 56 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 516 Неутрално

  ==Ами вие сте и под неговото ниво, та не можете да разберете какъв срам е да имаш такъв министър-председател! ===

  Уф , а какво да мислим за тези които избират едни дето не могат да влязат в НС.

 57. 57 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Честита Нова Година на Бойко Борисов! Докато спира БКП да се върне за да краде, да е жив и здрав. Ако се появи някой който спира БКП по-добре, супер и на него ще му честитя новата година..
  —цитат от коментар 1 на bkstoja


  Лошото е, че сега се краде в пъти повече. По изчисления на наши и чужди икономисти сега всяка година между 10 млрд. лева и 10 млрд. EUR отиват в "правилните" джобове, вместо в държавният бюджет. Това - от оскъпяване на държавните поръчки и други стотици корупционни схеми, в т.ч. и по високите етажи на властта. ГЕРБ не правят нищо по-различно от БСП. Разликата е само в мащабите. Да не забравяме, че през първият програмен период (2007-2014) България получи БЕЗВЪЗМЕЗДНО 15 млрд. EUR. За вторият - на траншове още 22 млрд. През по-голяма част от времето именно ГЕРБ управлява тези пари. БСП никога не са имали такива възможности (не, че нямаше да се възползват от тях, ако ги имаха).

 58. 58 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 516 Неутрално

  ===БСП никога не са имали такива възможности (не, че нямаше да се възползват от тях, ако ги имаха).===
  Орешареца с едни 4 милиарда - КТБ.

 59. 59 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#58] от "rorikabc":

  "Орешареца с едни 4 милиарда - КТБ."
  Какво му е общото на Орешарски с КТБ?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 60. 60 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 1089 Весело

  На Баце летописците мине-немине току мо пробутват веселяшки фрази.
  Все още ги помни ,-)

 61. 61 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1714 Весело

  Трагедията е пълна ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 62. 62 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 695 Неутрално

  ===БСП никога не са имали такива възможности (не, че нямаше да се възползват от тях, ако ги имаха).===Орешареца с едни 4 милиарда - КТБ.
  —цитат от коментар 58 на rorikabc


  Само това не го казвай! Кой натика държавните пари в КТБ? През кои години КТБ стана банкя на годината? Защо сега Стоян Мавродиев го правят шеф на единствената държавна банка, вместо да му му търсят отговорност, че е проспал обира на КТБ? Защото са му благодарни за съучастието. Не приписвай обира на друг мафиот! На управлението на ГЕРБ тежат и тези 4-5 млрд. за КТБ и 2-та милиарда за Вивакома и още и още...

 63. 63 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Хайде новогодишно да ви развеселя.
  Изгледайте го внимателно!

  ==Аз не съм монах, през живота си съм имал жени===

  https://www.youtube.com/watch?v=dofKqlNkMVA&list=RDyy_kEa6Cgm4&index=3

 64. 64 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 447 Гневно

  Бойко Борисов е срам за България. Както и остатъка от състава на НС.

 65. 65 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Мдаа, който си е водил бележки ще стигне далеч.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 66. 66 Профил на fuzzy
  fuzzy
  Рейтинг: 114 Неутрално

  До коментар [#24] от "Чеп за зеле":

  Огнян Герджиков, Светослав Гаврийски

 67. 67 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  Ако самопризнанието на премиера за неговата скромност изумява, то фразата "... през живота си съм имал жени" отчайва. Премиерът ни не е имал връзки с жени, той направо ги е притежавал...

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 68. 68 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 559 Неутрално

  в европа трябва да се въведе валутен борд

 69. 69 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 559 Неутрално

  валутния борд предпазва населеннието на европа от злоупотреби и корупция с еврото

 70. 70 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6699 Неутрално

  "Автомагистрала "Тракия" стана тясна."

  И държавата може да му стане тясна

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 71. 71 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  Хайде сега, майтапи!

  klimentm
 72. 72 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  Хайде сега, майтапи!

  klimentm
 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  Хайде сега, майтапи!

  klimentm
 74. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  Хайде сега, майтапи!

  klimentm
 75. 75 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 502 Разстроено

  "Зле сме, но колко да сме зле"?! - годината в цитати на Бойко Борисов

  До коментар [#70] от "neut":
  Автомагистрала "Тракия" му стана тясна. (факт с тия две платна!)
  И държавата може да му стане тясна?

  Може и това да се случи, но за сега все още има място! "Кради стабилно" и "мачкай" каквото ти падне......???? ГРОБ мисли за теб! А съединението ("късото") прави силата!!!! И нека силата да е с теб и през Новата година!

 76. 76 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  Има много по-съществени цитати. Ето един от втората стенограма за ктб:
  “Само тук на 100 м. от Вас стояха колите на жендармерията дни наред, обсадили ХХХ -полицаи, автомати, маски, и те направиха репетиция с тази банка. Ами ако бяха съсипали нея какво щяхме да правим? И тогава правителството не е виновно, никой не е виновен, БНБ тогава си замълча, за радост се разминаха нещата, но и там можеше да се случи същото - по същия начин планирано удар, удар, удар и изведнъж жандармерията там.”

  Ето и един пред американския бизнес:
  “Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?".

  Мърфи е оптимист!
 77. 77 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Този банкевски сурогат е резултат от чалгаризацията на нацията. Негови производни са полуграмотни крадливи и мързеливи Калинки на всички нива, КОРУПЦИЯ, безхаберие и гьонсуратлък. Просташките изцепки на това пожарникарско недоразумение са следствие на ниска обща култура, андрешковска "практичност", махленско-мутрешка "малка правда" и милиционерска арогантност.
  Тази личност е другата страна на монетата БСП, още по-червена и точно толкова отвратителна.

 78. 78 Профил на Цъкам минуси
  Цъкам минуси
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Боко е най-доброто което можем да имаме като министър-председател. Ако някой знае някой по-подходящ, нека го каже. Ма не да ми го описва какъв трябва да бъде, а да каже име.
  —цитат от коментар 24 на Чеп за зеле


  Григор Димитров. Китодар Тодоров. Саша Грей. И още много.

 79. 79 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Аз мога да бъда по-добър от Боко като Премиер, понеже:
  1. Не крада. Никога не съм крал. Дори самата идея за кражба ми е гнусна;
  2. Аз съм по-образован от него и мисля както конкретно, така и абстрактно. Следователно оперирам във вземането на решения върху много по-голяма база;
  3. Според моето IQ аз съм от 2% хора с анализаторски умения. Следователно вероятността за вземане на верно решение е много по-голяма;
  4. Имам морал;
  5. Имам идеали;
  6. Мразя лъжците, крадците, тарикатите, мошениците и използвачите;
  7. Не само че не крада, но и на другите не позволявам;

  Такива като мен като мене не са добре дошли в политиката. Затова пък имам чудесно семейство. Живеем що годе сносно, но в никакъв случай богато. Малката ни семейна фирма тази година прави 20 години, без да сме участвали в държавен или общински търг, конкурс. И се обичаме.

 80. 80 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 299 Неутрално

  похвала на Дневник добре се споавя с цензурата, преближава се до живковото време! Къде с вярна ти любов народна!

 81. 81 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Ай сега срам бил за България. Като кацнеш в София и хванеш таксито за хотела, още по Брюксел осъзнаваш че този си е направо гордостта на България хахаха. Представи си можеше да не е той, можеше да е някоя негова калинка, по дефиниция по-проста и от него. Можеше да е янето, непукистката или някой там от тия. Представи си какво щеше да е тогава, хахаха.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 82. 82 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 656 Весело

  Жонито да не се чудят защо не ги пия.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK