Кой беше убитият Петър Христов

Кой беше убитият Петър Христов

© Мария СъботиноваСобственик на известната с айряна "Балкан" компания "Лактима", съдружник с израелски бизнесмени, близък до ГЕРБ, военен по образование, охранител в миналото и човек, който "никога не е бил безпаричен" - така накратко изглежда визитката на 49-годишния Петър Христов, който тази сутрин беше застрелян в София.


Бизнесменът от Велико Търново, сочен за един от най-едрите предприемачи в областта, е имал разностранни бизнес интереси, а МВР обяви, че проверява дали именно те не са причина да бъде убит пред софийския офис на "Лактима" ЕАД.


От сергията до охранителната фирма


Според справка във великотърновския вестник "Борба" Христов е роден в Силистра, но израснал в село Самоводене. Завършил е Средното сержантско военно училище "Георги Измирлиев" – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започнал работа в Министерството на отбраната и е приет във ВНВУ "Васил Левски". Завършва висшето военно училище във Велико Търново през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия, а през 2009 г. е петокурсник по право. Не се уточнява в кой университет.
Според интервю от 2009 г. в този вестник, когато завършил образованието си и напуснал армията, станал продавач на сергия на пазара. "Същевременно започнах един курс на обучение на Българската фондова борса и основах първата си фирма с още няколко души, която се занимаваше с търговия с хранителни стоки. Паралелно с това започнах работа в дискотека "Анаконда" в столицата като портиер и продавах куверти. После станах охрана, защото винаги съм бил спортист – борба, джудо, самбо, карате. Дори във военното училище бях републикански шампион."


Покрай работата в дискотеката направил и охранителна фирма "Дито", а впоследствие и "първата група от фирми". През 90-те години е участвал в управлението на футболния "Локомотив" (Горна Оряховица).


"Всъщност никога не съм бил безпаричен, защото като военен получавах 550-560 лв., а заплатата на майка ми беше 220 лв. На 20 г. аз имах собствен апартамент и собствена кола и това бе достатъчно да се оженя на тази възраст", разказва Христов.


"Лактима" и бизнес с Израел


Обяснява, че дълги години бил съветник на големи фирми и така до 2004 г., когато решил, че му е време да има свои големи фирми. През 1996 г. се сдобива с "Лактима" чрез приватизация. "Лактима" е правоприемник на бившето предприятие "Млечна промишленост" във Велико Търново. Произвежда кисели, пресни, овкусени млека. На практика това е първата българска компания, започнала да произвежда айрян в производствени условия през 2001 г. Пазарът на промишлено произведен айрян в страната се оценява на около 10 млн. лева годишно, отбелязва "Капитал".


В интервюта през годините Петър Христов обяснява, че всички пари, които инвестира, са от инвестиционната група и че никога не е ползвал държавни пари, както и такива по линия на предприсъединителните фондове на ЕС.


Във Велико Търново един от проектите, които развива, е "Велико Търново хилс" - модерен луксозен жилищен комплекс от затворен тип. Според изявления на Христов собствениците на "Велико Търново хилс" са фондът "Тидар България" и няколко бизнесмени от Израел. Според Търговския регистър в "Тидар България" ЕАД акционери са израелската "Тидар груп" и регистрирано в Кипър дружество.


До 2013 г. е собственик на холдинга "Пропъртис мениджмънт груп", който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Сред тях е "Лактима". Понастоящем собственик и изпълнителен директор на холдинга е дъщеря му Михаела, а Христов е член на съвета на директорите.


До началото на 2011 г. чрез "Пропъртис мениджмънт груп" ЕАД Христов е собственик на сайта "Дартс нюз", а от 2012 г. като едноличен собственик в Търговския регистър е вписано регистрираното в Кипър дружество "Кастфлекс лимитид".


Според справка в Търговския регистър от 2008 до 2015 г. чрез "Шугар импекс трейдинг" Христов е държал някои от най-известните заведения във Велико Търново, сред които дискотека "Органза", пицария "Бианко, кафе "Бианко" и клуб "Джак", както и етнографска къща "Българка" в курортното село Арбанаси.


Фирмата му "Политрейд кънстръкшън" участва в българско-унгарски консорциум "Еко Бау Велико Търново 2014", който печели поръчката за строеж на новото регионално депо за боклук, обслужващо шест общини от Великотърновска област. Останалите български компании с консорциума са свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98" (която тази година стана собственост на "Хидрострой" АД) и "Строймонтаж" ЕООД. Стойността на поръчката е над 23 млн. лв. "Политрейд кънстръкшън" ЕООД е част от консорциума "Зимен дворец 2017" ДЗЗД, който прави ремонта на Зимния дворец в София.


През 2008 г. Петър Христов получава наградата "Велико Търново" за принос в развитието на града, а през 2009 г. - приза "Дарител" на Националното сдружение на общините.


Връзката с ГЕРБ


Петър Христов е смятан за близък до бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, който е зам.-председател на ГЕРБ и депутат от Велико Търново. Бизнесменът е участвал през годините в прояви на управляващата партия. През 2014 г. Цветанов открива детска площадка в града, чието изграждане е спонсорирано от собственика на "Лактима".


Заключителната проява на ГЕРБ във Велико Търново преди балотажа на президентските избори миналата година. Христов агитира за Цецка Цачева, а снимката е разпространена от прессцентъра на партията.

© ГЕРБ

Заключителната проява на ГЕРБ във Велико Търново преди балотажа на президентските избори миналата година. Христов агитира за Цецка Цачева, а снимката е разпространена от прессцентъра на партията.


През миналата година Христов беше сред главните действащи лица на заключителното събрание на ГЕРБ преди балотажа на президентските избори и призовава съгражданите си да гласуват за Цецка Цачева. "Поискайте подкрепата на всеки ваш приятел, съсед, близък – в името на тази демокрация, която ви доведе днес тук. Направете така, че в понеделник да останем демократи!", призовал той на сбирката на 11 ноември, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.


Името на Петър Христов нашумя покрай делото срещу шефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. В обвинителния акт прокуратурата посочваше, че Тодоров е издавал придобита по служебен път класифицирана информация на Христов. Служителят на ГДБОП получи условна присъда заради действията си, но впоследствие осъди държавата в Страсбург за незаконни обвинения. Тодоров беше замесен и в едно от съдебните дела срещу Цветанов след падането на ГЕРБ от власт през 2013 г. Бившият вицепремиер беше съден заради шестте "Не" върху искането за прилагане на специални разузнавателни средства срещу Орлин Тодоров, но беше оправдан.


Днес Цветан Цветанов и общинският координатор на партията във велико Търново Даниел Панов не отговаряха на мобилните си телефони. ГЕРБ все още не е излязла с коментар за убийството.

По какви версии работи МВР - четете тук.


Още за убийството - тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 237 Весело

  поредният перач на мафиотски пари на Дс мафията!!!

  Долу рушистите и фашистите
 2. 2 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4331 Неутрално

  "......................
  Фирмата му "Политрейд Кънстръкшън" участва в българо-унгарски консорциум "Еко Бау Велико Търново 2014", който печели поръчката за строеж на новото регионално депо за боклук сметище, обслужващо шест общини от Великотърновска област. Останалите български компании с консорциума са свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98" (която тази година стана собственост на "Хидрострой" АД) и "Строймонтаж" ЕООД. Стойността на поръчката е над 23 млн. лв................"

  От този пасаж/а и от цялата статия/ прозира колко близък до властта е бил убития Петър Христов.Само един Господ знае в каква каша се е забъркал,за да се стигне днес до трагичната му смърт?!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 4. 4 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Днес Цветан Цветанов и общинският координатор на партията във велико Търново Даниел Панов не отговаряха на мобилните си телефони. ГЕРБ все още не е излязла с коментар за убийството.
  —цитат от коментар 0 на автора


  Ами наа*ани са, какъв коментар да направят. А за пълния контрол над държавното тогава предприятие "Захарни заводи" не сте писали. Това е в най-тъмните ДС времена.

 5. 5 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Започна ли само изяждането?

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Абе, що му клатите на бай Хей европредцедателството бе?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 7. 7 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 294 Весело

  Заглавие: Кой беше убитият днес Петър Христов
  ----

  '... военен по образование, охранител в миналото и човек, който "никога не е бил безпаричен"

  Ха сега де, кой ли ще да е бил? Мистерия! Освен НЕобразованието си '.... имал разностранни бизнес интереси, а МВР обяви, че проверява дали именно те не са причина да бъде убит ...'.

  ДРУГАРЕ, АЗ НЕМАМ РАЗНОСТРАННИ ИНТЕРЕСИ. ОБРАЗОВАН И ТЪП САМ! МОЛА НИ СТРЕЛЯЙТИ!

 8. 8 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Този и компания бяха едни от първите мутри в Люлин - предимно каратисти, но също като биби и едни от първите сикаджии в Люлин.

 9. 9 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Неутрално

  поредният перач на мафиотски пари на Дс мафията!!!
  —цитат от коментар 1 на marks_nazi


  Да. Един от крещящите примери за "назначените милионери". Един епизод от биографията му, който или е забравен, или се прикрива:
  През 1992 година Петър Христов се появява в Албена буквално от нищото. Албенските "бизнесмени" са предимно от Оброчище, Балчик, най-много са от Добрич, в редки случаи - от Силистра. Всички се познават, знаят си интересите, сферите, обектите, местата. Христов е напълно нов и непознат. Наема отдавна изоставеното и занемарено мазе на "Базара" и с див размах го превръща в дискотека "Форум". Не се пазари за наеми, за цени, за заплати. Парите го обливат като морските вълни - плажа в съседство. Изпълнение, интериор, озвучаване, дискотеката е номер 1 по Северното черноморие, но както и сега Албена е комплекс за пенсионери и върви вяло. Това обаче изобщо не го притеснява. Думи като оборот, печалба, рентабилност за него не съществуват. Просто финансовият резултат не го интересува. В онези наивни години - 1992 - още никой не е чувал за фиктивни обороти, пране на пари, осветляване на престъпни печалби... Чии пари минават през ръцете му - никой не се интересува. Дава заплати, каквито никой в Албена не предлага, отнася се към хората човешки, коректно и честно. Мутренският манталитет още не е оформен, но ако не го носиш в себе си, няма и как да го проявиш. Никой не знае, че е бивш военен офицер. Три сезона дискотека "Форум" работи на очевидна загуба, но на никой не му пука. Особено на Петър Христов. Появяват се слухове за други бизнеси, "Захарни заводи", ДИТО.... Оттегля се, а с него и парите секват. След него "Форум" отново е изоставено мазе. Чии милиони съ потънали там, а колко милиони бяха "изсветлени", само кукловодите от Държавна сигурност биха могли да знаят.

 10. 10 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Мдаааа добре ни започна европредседателството...

 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално


  Май правилният въпрос не е "Защо сега?".
  А по-скоро "Защо чак сега?"

 12. 12 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Дали започва нова "почистваща" ешелона програма или е продължение на старата? Въпросът е риторичен, защото и така ще стане ясно до няколко седмици. Странното е, че не успя дори да изреве "Изядоха ме!".

 13. 13 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Любопитно

  И тоя си обра последствията от "Целувката на Буда"... упс... Юда!

  Да разлая троловете!!
 14. 14 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Източи захарните заводи в Горна Оряховица!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#13] от "lone_wolf":

  По тоя повод и аз зададох въпрос, но признах, че е риторичен.

 17. 17 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4128 Неутрално

  Е прочистването започна...да се готвят и други.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 18. 18 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  след 40-50 години когато убият "бизнес мен "в България ще се трогна ;)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Любопитно

  До коментар [#17] от "Messerschmitt":

  Сезонът за отстрел на глигани не е приключил, нали?

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#9] от "Неизвестен извършител":

  Значи прочистването е планомерно и по "естествени нужди"!?

 21. 21 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 753 Неутрално

  А за пълния контрол над държавното тогава предприятие "Захарни заводи" не сте писали. Това е в най-тъмните ДС времена.
  —цитат от коментар 4 на Uprsport


  Още година източване от групировката на Петър Христов "Дито", и "Захарни заводи" Горна Оряховица щяха да имат съдбата на "Химко", "Кремиковци" и един куп други предприятия и хиляди хора щяха да останат без препитание.

 22. 22 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Продуктите на Лактима бяха много гадни, толкова, че не мога да проявя човещина...

 23. 23 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Ами наа*ани са, какъв коментар да направят. А за пълния контрол над държавното тогава предприятие "Захарни заводи" не сте писали. Това е в най-тъмните ДС времена.
  [quote#4:"Uprsport"][/quote]
  По въпроса през 2012-та г. лееекинко повдига завесата самата .... Беновска - но това е от годините, когато Боко и Шиши не бяха нейна пътеводна светлина.
  "Синът на Станимир Флоров фиктивен работник при спонсор на ГЕРБ"

  http://www.radiok2.bg/index.php?k2=1.1587

 24. 24 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#20] от "ИванКар":

  "Значи прочистването е планомерно и по "естествени нужди"!?"
  Кой може да каже със сигурност? Макар че според мен, по-скоро не. Кой убива заради истории отпреди 25 години? Исках да откроя, че в онези години - около 1992 - 1994 още не е имало СИК, ВИС, ТИМ, не е имало изобщо хора с изявен концентриран капитал, а не щеш ли - това момче идва от нищото и пръска състояния. (Сега разбирам - Петър Христов твърдял че през 1991 бил продавал банани, е може, ама трябва да е продал цялата реколта на Хондурас и Панама, да речем). Възможно е кукловодите да са отчели, че е прекалено интелигентен и човечен - и преди четвърт век, и сега, и да не се вписва в стратегите им - ... да не гадаем. Какво ли не е възможно.

 25. 25 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Как кой, човек с бизнес , деца и без охрана, явно няма защо да се бои за живота си. Бог да го прости.

 26. 26 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Абе, що му клатите на бай Хей европредцедателството бе?
  —цитат от коментар 6 на Bullet


  Ммда, много ударно почна гербаджийското европредседателство.
  За има-няма седмица преизпълниха плана по убийствата за цялата 2018-та година.
  "ГРОБ е смъртоносно токсичен за вашето здраве и живот - гарантирано от Бойку и Цвъко!!!"

 27. 27 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Читав човек беше. На Мануела Горсова помагаше. Това е факт. Другото е блабла.

  Мърфи е оптимист!
 28. 28 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Борец, охранител, сикаджия, участник в мътната приватизация... нормален и благополучен за обществото край! Едва ли е най-големия злодей, но пък няма да го превърнем в мъченик я!
  Това убийство, както почти всички от този тип, ще остане неразкрито!

 29. 29 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 529 Неутрално

  КОлкото повече от тия избият - толкова по-добре.

 30. 30 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Щом като е бил близък на Цветанов и ГЕРБ, положението е ясно

 31. 31 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Щом като е бил близък на Цветанов и ГЕРБ, положението е ясно

 32. 32 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#15] от "ИванКар":

  "По отнетите от рейтинга ми повече от 100 точки разбирам, че днес на смяна е сериозен модератор-демократ! "
  На всички в понеделник рейтингът им намалява с 200 точки и не е от сега
  Така Дневник смята че стимулира писането във форума.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Поредния крупен български бизнесмен умира от куршум. Много дълга опашка има този гущер...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#9] от "Неизвестен извършител":

  "....само кукловодите от Държавна сигурност биха могли да знаят."

  Само кукловодите от Държавна сигурност ЗНАЯТ!!!

 35. 35 Профил на saint_michael
  saint_michael
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Е, ми то какво да се каже, освен че, бог да го прости/ т.к. виждам че, сигурно има много грехове/. Добре че, не го самоубиха като един уж отявлен вампирясъл рейнджър от чуждестранния легион, който трепе хората като пилета. Този го отгърмяха за назидание на несъобразяващите се със статуквото.

 36. 36 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  След като пропуснахме лустрацията ще има да гледаме ликвидацията....

 37. 37 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Като му погледнеш визитката и става ясно като как е придобил първият милион. После може и да е проявявал човечност, но душата си не можеш си я купи обратно с пари.

 38. 38 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 411 Неутрално

  През 1999 година придобива "Лактима" и започва да произвежда млечни изделия, но през 2009 година започва да продава на сергия на пазара, а после става портиер и охранител. Това са такива лъжи и простотии, че нямам думи. Човек с 3 висши образования и притежател на фирма да стане продавач на сергия и портиер? Господинът сам се оплита в собствените си лъжи. Истината е, че се е занимавал с проституция и дрога, прал е парите на СИК и е бил на входа и изхода на захарните заводи, където е натрупал милиони. В момента е мастит бизнемен и феодал на Търновска област,близък е до Цветанов и очевидно има подкрепата на управляващите.

 39. 39 Профил на dokker
  dokker
  Рейтинг: 409 Любопитно

  "Всъщност никога не съм бил безпаричен, защото като военен получавах 550-560 лв., а заплатата на майка ми беше 220 лв. На 20 г. аз имах собствен апартамент и собствена кола и това бе достатъчно да се оженя на тази възраст", разказва Христов.

  Когато е бил на 20, е бил курсант, а не военен на щат все още. Желанието да се осветляват пари понякога доказва, че си започнал работа още в утробата на майка си.

 40. 40 Профил на dokker
  dokker
  Рейтинг: 409 Любопитно

  До коментар [#20] от "ИванКар": Исках да откроя, че в онези години - около 1992 - 1994 още не е имало СИК, ВИС, ТИМ, не е имало изобщо хора с изявен концентриран капитал.
  —цитат от коментар 24 на Неизвестен извършител


  Точно тогава започна голямото натрупване, роенето на банки и движението на бивши спортисти в скъпи костюмчета.

 41. 41 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Тази "автобиография"така е написана, че човек би си помислил, че са застреляли някой почтен бизнесмен. Местен велможа, направил парите си от източване на държавните Захарни Заводи, представител на СИК в старата столица. И т.н.

 42. 42 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Лактима e от импрерията на Дилян Пеевски.
  До сега крадеше,а сега почна и да трепе.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 43. 43 Профил на Tanya VK
  Tanya VK
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#38] от "proza":

  Не сте прочели правилно статията. През 2009 е било взето интервю. Иначе не твърдя, че това, което пеше в Дневник е вярно.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Поредният назначен мутробизнесмен.

  Някъде е настъпил мотиката и га направиха на гевгир.

 46. 46 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Ами това е реалността! Да не мислите, че милиардеските фамилии в САщ водят началото си от благородни девици?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 47 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Любопитно

  "Днес Цветан Цветанов и общинският координатор на партията във велико Търново Даниел Панов не отговаряха на мобилните си телефони. ГЕРБ все още не е излязла с коментар за убийството."

  Голям шок, от къде ли дойде този удар по Цветанов?
  Североизточна Европа?

 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  В България не е възможен честен голям бизнес, големите пари са у големите престъпници, за средна ръка бизнес пак трябва да си обвързан с някой от горните. Така че като чуете “ голям бизнесмен” знайте че е и в кереча до лия!

  klimentm
 49. 49 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До шия исках да кажа ама се тя!

  klimentm
 50. 50 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#46] от "tribiri":

  Прав си, Инвестиционни фондове и там има много. Но в България за обикновените хора остава скрито защото само специални лица се възползват от подобни възможности. Същото е и с Еврофондовете. Верно последните години допуснаха някакъв процент обикновенни предприемачи за да замажат положението и да не е толкова явно "усвояването".

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#46] от "tribiri":

  Състоянията в САЩ са натрупани с десетилетия, че не са честни девици е ясно, но който изгърми, гърми яко и завинаги както виждаш не цепят басма и на президента дори. У нас станаха милионери за една седмица пред очите ми комсомолски секретари и ченгета смениха Москвичите с Мерцедеси а панелките с резиденциите на Бай Тошо. Такива ако ги пуснеш на Запад няма да просъществуват и седмица защото знаят за бизнеса по малко и от мойто куче!

  klimentm
 52. 52 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 466 Неутрално

  прострелян човек на ДАИ от Снайперист .Снайперист покоси бизнесмен, разкрил Наглите ?? , В СФ да няма сбирка на Снайперисти ? СЪВЕТА МИ ДА СЕ ОТКАЖЕ ВИЗИТА НА ЕРДОГАН ЗАСЕГА ЗА ДА НЕ СТАНЕ МАЗАЛО И МНОГО ВНИМАТЕЛНО С ГОСТИТЕ ОТ ЗАПАДА .Службите да се задействат и да се види има ли прилика между 2 простреляни или не ....

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 53. 53 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#45] от "olimpipanov":

  няма мотика за настъпване, просто свърша въженцето и дръпват спусъка. Трябва нов гладен да дойде и да слушка. Този много си е повярвал явно и е почнал да не слушка КОЙто трябва.

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#46] от "tribiri":


  Прочия руските ти приятели са същите “ бизнесмени” кат нашите! Нали сички те са чели един и същ учебник в един и същ клас на известното нам уч/ ще на меча и щита!

  klimentm
 55. 55 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#44] от "султана глаушева":

  Освен на популярната Мануела, на някой обикновено дете ако е помогнал пиши и ще имаш плюсове!

 56. 56 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#55] от "Star Trek Discovery":


  Ужас, един плаче че му зели 100 точки от рейтинга, друг че няма плюсчета, детската градина в разгара си!

  klimentm
 57. 57 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  През 1999 година придобива "Лактима" и започва да произвежда млечни изделия, но през 2009 година започва да продава на сергия на пазара, а после става портиер и охранител. Това са такива лъжи и простотии, че нямам думи. Човек с 3 висши образования и притежател на фирма да стане продавач на сергия и портиер?
  —цитат от коментар 38 на proza


  Мисля че бъркате последователността, първо е бил продавач на сергия и портиер, после става важен бизнесмен. У нас с бизнеса е така, не че масово родните бизнесмени не стават само за продавачи на сергия и за портиери, но това е друга тема. А самото интервю е от 2009 година.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 58. 58 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#9] от "Неизвестен извършител":

  И едно допълнение... Изглежда господинът е ходил да защитава комунетата в Афганистан...

  “Изведнъж втрещява всички като решава да замине за Афганистан и да се бие за руската армия срещу муджахидините. Издадено му е специално разрешително, за да може да стане част от прочутата 40-та армия. Там Христов прекарва година и половина и завързва големи приятелства. Самият той обаче не желае да коментира тази част от своя живот. Негови близки твърдят, че от битките там има белег на рамото. Срещу него са стреляли с ракети „Стингър” докато е бил на руски хеликоптер.“

  Нещо този момент го няма в статията по-горе?

  http://bultimes.bg/ubitiyat-petur-hristov-e-durjal-v-ujas-tsyala-gorna-oryahovitsa-bil-se-e-v-afganistan/

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 59. 59 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#53] от "Thomas Anderson":

  "Този много си е повярвал явно и е почнал да не слушка КОЙто трябва."

  Има логика в това, но защо точно сега? Казал съм и преди, според мен ни играят супер цирк. ГЕРБ толкова явно и с ударни темпове се компрометираха сами последните няколко месеца, че наготово ще сервират управлението на бСП и дПС. Мое мнение, друго логично обяснение нямам.

 60. 60 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4375 Весело

  До коментар [#54] от "klimentm":

  Не беше ли на "меча и ралото"? :-)

 61. 61 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#53] от "Thomas Anderson":"Този много си е повярвал явно и е почнал да не слушка КОЙто трябва."Има логика в това, но защо точно сега? Казал съм и преди, според мен ни играят супер цирк. ГЕРБ толкова явно и с ударни темпове се компрометираха сами последните няколко месеца, че наготово ще сервират управлението на бСП и дПС. Мое мнение, друго логично обяснение нямам.
  —цитат от коментар 59 на Star Trek Discovery


  Начи другарите това си го готвят, ГЕРБ се изтърка вече и е време да се прави нов проект, щото свърши достатъчно работа. Дотогава ще е А отбора. ГЕРБ си заминават тази година още.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 62. 62 Профил на gipsan1976
  gipsan1976
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#25] от "Peni Nikol":

  От кого и кой да се плаши, когато е бил ПАШАТА на Велико Търново и региона!?!?!? Когато е бил виден спонсор на ГЕРБ - управляващи трети мандат, когато е печелил от де що има бизнес и всякакви държавни поръчки... От какво да го е страх, като явно е и ментор, както и човека с парите, който си избира депутатите от региона и всички депутати от управляващите от този регион му целуват не ръце, ами и г***! Ясно е, че човека не е случаен, не случайно го застрелват точно днес, затова и неговите депутати се крият цял ден и няма да дават изявления. Лека му пръст на човека, но когато се набъркаш надълбоко в лай**** , а и нависоко с властта и парата, нещата не стават случайно, а просто те неочаквано те "приземяват и потапят".

 63. 63 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#27] от "султана глаушева":Гаси скапания форум! Я вижте на какво тряскате минуси!
  —цитат от коментар 44 на султана глаушева


  Като ти прочетох 'писанията" и ми се дощя да ти "трясна" един минус.

 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#63] от "Dante":
  Просто да ти е! Стана ли ти кеф?

  Мърфи е оптимист!
 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Половината бизнесмени в България са бивши охранители.

 66. 66 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#60] от "daskal1":

  Ами, те ралото го оставиха на нас.

  klimentm
 67. 67 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Разстроено

  До коментар [#61] от "Свинчуга":

  "Начи другарите това си го готвят, ГЕРБ се изтърка вече и е време да се прави нов проект, щото свърши достатъчно работа. Дотогава ще е А отбора. ГЕРБ си заминават тази година още."

  Няма слънце на хоризонта, след като сегашното вече залязва. Това което е на Дундуков е много червено за да е слънце. Да видим каква "Супер Нова" ще ни огрее.

 68. 68 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#63] от "Dante":
  Млад, красив и щедър мъж. Дето е помагал на Мануела Горсова! И огромно презрение към боклука, дето се упражнява в словесни еквилибристики към него! Добро или лошо, той е направил нещо, а вие, боклуци, какво сте направили? Нищо, нали? Личи ви - злобни старчетра или младо одъртяли такива! Не ви ли е срам?

  Мърфи е оптимист!
 69. 69 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Какво става? Онзи ден 6-ма убити, днес още един. То като на война стана.

 70. 70 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#61] от "Свинчуга":"Начи другарите това си го готвят, ГЕРБ се изтърка вече и е време да се прави нов проект, щото свърши достатъчно работа. Дотогава ще е А отбора. ГЕРБ си заминават тази година още."Няма слънце на хоризонта, след като сегашното вече залязва. Това което е на Дундуков е много червено за да е слънце. Да видим каква "Супер Нова" ще ни огрее.
  —цитат от коментар 67 на Star Trek Discovery


  Значи докато се появи ще е А отбора. А кого ще произнесат като новото слънце, може да онзи плешивия, само трябва да впрегнат блицовете, пиковете и прочее да му излъскат имиджа на борец срещу порочната система. Ще видиш как янетата, непукистките и тем подобните изведнъж ще му се хвърлят на врата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  Един назначен бизнесмен, по-малко...
  Не знам, кой чете и вярва на измислените им и разкрасени биографии.
  Сега, друг ще раздава суджуците из търновско...!

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4375 Весело

  До коментар [#66] от "klimentm":

  Майтапя се за "Съюза на Меча и Ралото" по 12-те стола.

  Със сегашните ФСБ абитуриенти помниш скандала миналата година, не само че се бяха снимали и изтипосали на Фейсбук по абитуриентския си бал, но и ред други тъпотии които показват на явна непригодност на голямата част от тях :-)

 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#70] от "Свинчуга":

  Аха...! И аз очкавам новия ни спасител. Ще се появи огрян от ярка светлина по всички телевизии и вестници...! Денонощно ще го слушаме и гледаме. Всички ще го познаем...! Даже си мисля, че закъснява. :)

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#70] от "Свинчуга":Аха...! И аз очкавам новия ни спасител. Ще се появи огрян от ярка светлина по всички телевизии и вестници...! Денонощно ще го слушаме и гледаме. Всички ще го познаем...! Даже си мисля, че закъснява. :)
  —цитат от коментар 73 на tww09306483


  Номера не мина ли с оня рапон с кожения шлифер и каубойската шапка? А той дори не пееше чалга.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело  До коментар [#72] от "daskal1":

  За мен най знаков е полковник Захарченков с балираните милиони в апартамента! Случая с джиповете си спомням разбира се, недосегаемите джигити на ФСБ!

  klimentm
 76. 76 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#68] от "султана глаушева":


  От де знайш че нямаше да направим повече бидейки на негово място, очевидно сергията и това че е бил охранител не говорят за много висок интелект?!

  klimentm
 77. 77 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Не знам, кой чете и вярва на измислените им и разкрасени биографии.
  —цитат от коментар 71 на tww09306483


  хъх, бекапетата традиционно са особено трогателни с опелата... сълзи и сополи отвсякъде, от и нема час след убийството, та досега... а какъв панегирик изслушах преди малко в новините по бенетето, ум да ти зайде - ше кайш, че Майка Тереза по невнимание е препила с антифриз

 78. 78 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#76] от "klimentm":
  Бог дал, бог взел! Комуто дал, помага на Мануела Горсова, комуто взел, плюе жълта жлъчка! Не познавам нито единия, нито другия, ама единия уважавам, а другия презирам! Стига ли?

  Мърфи е оптимист!
 79. 79 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 564 Неутрално

  На които и от тия човек да прочете биографиите все има чувството, че чете една и съща история. Как пък така един инженер, физик, биолог или химик не се събуди с множество фирми зад гърба си и охранителни фирми. Охххх кога ли и прас прас...

 80. 80 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#78] от "султана глаушева":

  Жалко че не разбираш че тези хора бързат да си купят индулгенция за греховете, след като са прецакали кой знае колко хора преди това сега си купуват църкви барабар с поповете, примери колкото щеш. И щом “ бог дал, бог взел” да ти кажа и аз” по лесно камила ще мине през иглени уши.....”

  klimentm
 81. 81 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#80] от "klimentm":
  Ти какво се опитваш да ми кажеш? Я, ако обичай, не замотавай, а кажи с ясни приказки! Е, и?

  Мърфи е оптимист!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Дето е помагал на Мануела Горсова!
  —цитат от коментар 68 на султана глаушева


  чакай малко бе, и как точно и е помогнал... и най-вече, ЗАЩО изобщо е имала нужда от помощ... защо сметките е плащал той, а не Стависки, чии борчове са това?
  доколкото знам, тя още си е в будна кома, за 11 години това на практика значи жив труп, колкото и грозно да звучи... какъв живот е нейното, вече отива към 40-те, какво значи думата "възстановяване" в случая, на 50 ще скочи и ще подхване от там, където е спряна на 20-и нещо ли... а за семейството и - техният живот къде е?
  как не ви е най-малкото срам да демагогствате за сметка на съвсем съзнателно и систематично съсипвани хора, цели семейства... и Стависки къде изобщо е в цялата ви гнусна "благодетелска" сапунка?

 85. 85 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#84] от "extraCACA":
  Защо сте толкова злобни?

  Мърфи е оптимист!
 86. 86 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Самоизяждането в червения кенеф продължава.
  Отдавна не са гръмвали някой по-едър "бизнесмен", като Луканов, Илия Павлов, Кюлев.

  Този ако си беше останал охрана на дискотека или продавач на сергия сега щеше да е жив.

  Цветанов сега сигурно трепери от страх.

  Сега кой ще върти бизнеса с дрога и проституция, може би дъщетя му.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  В грешно време се родил човека, с 10 години закъснение можеше да търси изява по друг, легален начин. А за екс-деведесетарски мутри изобщо няма да рева. 40-50-годишните сдуханяци може да се подмокрят от идеята, но това си е рискова работа в крайна сметка, не винаги можеш да си купиш индулгенция, а пък и да им се възхищавам....лелемайко.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 89. 89 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#80] от "klimentm":Ти какво се опитваш да ми кажеш? Я, ако обичай, не замотавай, а кажи с ясни приказки! Е, и?
  —цитат от коментар 81 на султана глаушева


  Искам да кажа че гузната им съвест( у които има такава) и съзнанието че са спечелили баснословно много пари по един безкрайно лесен начин ги кара да стават спонсори,дарители,ктитори,меценати и какво ли още не с надеждата че евентуално това ще изличи спомена за начина на придобиването на тези пари,или за защита в един прекрасен ден ако всички се изправим пред онова което наричаме Всевишния,който ясно казва че богат не може да влезе в Рая!

  klimentm
 90. 90 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Самоизяждането в червения кенеф продължава.Отдавна не са гръмвали някой по-едър "бизнесмен", като Луканов, Илия Павлов, Кюлев.Този ако си беше останал охрана на дискотека или продавач на сергия сега щеше да е жив.Цветанов сега сигурно трепери от страх.Сега кой ще върти бизнеса с дрога и проституция, може би дъщетя му.
  —цитат от коментар 86 на Curb Your Enthusiasm


  Такива като него не въртят бизнеси с дрога и проституция, те се водят chief advisor-и там, демек сладката работа където печелиш добри кинти, но не носиш отговорност, привилегия, която се извоюва трудно. Никой нормален човек не иска да се занимава с дрога и проституция цял живот, освен може би разни социопати, които не живеят много дълго.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 91. 91 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Дневник, това е посредствено.
  Потърсете къде в енергетиката този човек, какъв го играе, какво общо има с оня младеж, дето купи Кремиковци, С чия бивша жена живее и тн и тн.
  Лесно е. Ако няколко гребат с еднакви лъжици от кацата дали пък не са ортаци или от едно място да са им раздали лъжиците?

  Умен и красив жълтопаветник.
 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#15] от "ИванКар":

  Щом ти е толкова мъчно за точките ще помоля "Икономедиа" да ти преведе 500 от моите точки, защото не ми трябват въобще.
  Искаш ли?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Всъщност никога не съм бил безпаричен, защото като военен получавах 550-560 лв., а заплатата на майка ми беше 220 лв. На 20 г. аз имах собствен апартамент и собствена кола и това бе достатъчно да се оженя на тази възраст", разказва Христов.Когато е бил на 20, е бил курсант, а не военен на щат все още. Желанието да се осветляват пари понякога доказва, че си започнал работа още в утробата на майка си.
  —цитат от коментар 39 на dokker


  За кой знае да чете, в статията пише, че е завършил сержантско училище и е станал старшина, висшето го е карал по-късно, явно, след като си е купил апартамент, кола и се е оженил.

 94. 94 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 352 Любопитно

  До коментар [#89] от "klimentm":

  Ама ти сериозно ли това за Всевишния и за Рая???
  Да не си приживял Religious experience по коледните празници?

  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 95. 95 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#63] от "Dante":Млад, красив и щедър мъж. Дето е помагал на Мануела Горсова! И огромно презрение към боклука, дето се упражнява в словесни еквилибристики към него! Добро или лошо, той е направил нещо, а вие, боклуци, какво сте направили? Нищо, нали? Личи ви - злобни старчетра или младо одъртяли такива! Не ви ли е срам?
  —цитат от коментар 68 на султана глаушева


  Него не го знам какъв е бил, ама е факт, че във форума повечето си мечтаят за социална справедливост и мразят чорбаджиите изедници.

 96. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#94] от "Starkad":

  Разбира се че не сериозно,изказаното беше една хипотеза. Аз съм агностик и вярвам повече в науката неже ли в Бог.

  klimentm
 97. 97 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 299 Неутрално

  КОлкото повече от тия избият - толкова по-добре.
  —цитат от коментар 29 на m_todorov


  Няма такава простотия, може би само тук, в този форум, може да се намери подобна.

  Комунисти до мозъкът на костите си, мразещ всичко. А най-вече себе си. Простотия, особено изказано от човек, който не е дал и 100 лв за нещо.
  Както и всички вие. Мизерници.

 98. 98 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Некви мизерници, стискащи джобчетата си, с малки пишки, но позеленели от гняв или почервенели от тегоба да бъдат винаги последни, всуе.

  Уауауа, Герб е виновен, Уауауа - иначе щяхте да вържете и всички да сте милиардери, най-малкото да сте Брансън или братоовечдите му, не, щяхте да сте по-далечните му братовчеди.
  Кой е убиецът от Нови Искър - как кой? Не е социопатът, Батман е.
  Втори вариант за зелените: спагетеното чудовище.
  Не, просто от толкова разследващи, в тая държава, няма място за крими профайлъри - всички до един са такива.


  Всички са фенове на оръжията и по цял ден стрелят в трупове на прасета.
  Не знам дали има трети пол но със сигурност, повечето мъже сте мъжки истерики.

 99. 99 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 299 Неутрално
 100. 100 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#98] от "еко":

  Може би нямаше да станем милионери но поне щяхме да имаме истинска държава,демокрация и общество,аз лично нивга не съм искал да бъда милионер например,малка къщурка и вярно куче,комат хляб и обикновенно сирене с лук ми стигат!
  Гладниците са точно тези питекантропи които ограбиха всичко и за капак стоят на чело на държавата,виж министър председателя е бил колега с убития бизнесмен по охранителната част,по военната част,по какво ли още не,как да предизвика човешко състрадание и съчувствие в мен като се досещам колко душички е разплакал?! Кажи ми как?!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK