Румен Радев поиска от МВР усъвършенстване на работата в борбата с престъпността

Румен Радев

© Reuters

Румен РадевПрезидентът Румен Радев обърна внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, за да се гарантира по-голямата сигурност на българските граждани. Това стана след срещата му с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и с главния секретар на министерството Младен Маринов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Тримата проведоха разговор в сградата на президентството. Срещата се състоя по настояване на Радев.


По време на разговора Валентин Радев и Младен Маринов са информирали президента за обстановка в страната от последните седмици, както и за хода на разследванията по тежките престъпления от изминалите дни.
В началото на годината беше извършено шесторно убийство в Нови Искър, като заподозреният за него Росен Ангелов беше открит вчера мъртъв. От МВР обявиха, че той се е самоубил. Днес сутринта в София пък беше застрелян бизнесменът Петър Христов. Той е в съвета на директорите на холдинга "Пропъртис мениджмънт груп", който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Холдингът е собственик на "Лактима" ЕАД, известна с производството на айрян "Балкан".


Президентът обсъди с Радев и Маринов постигнатите резултати и слабостите в оперативно-издирвателната дейност на органите на МВР, както и взаимодействието им с органите на местната власт и гражданите при издирването на лица с влязла в сила присъда.


Утре в президентството ще се проведе и заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, като темата ще е "Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK