Случаят "Нови Искър" - въпросите, останали без отговор

Случаят "Нови Искър" - въпросите, останали без отговор

© МВРМиналата седмица зам. главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че "по категоричен и несъмнен начин е разкрито престъплението в Нови Искър". Тогава издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов все още не беше открит. В понеделник главният секретар на МВР посрещна въпрос на "Дневник" с думите: "Този случай го приключихме". Само ден по-рано - в неделя, той обяви, че Ангелов вероятно се е самоубил.


Заключение, което щяло да се потвърди официално след експертизата, която трябва да установи самоличността на намереното в неделя тяло. То обаче отговаряло по възраст, описание и дрехи на издирвания Росен Ангелов. Той е и единственият заподозрян за убийствата в новогодишната нощ. Ако вещите лица потвърдят, че намереното тяло е на Ангелов, това наистина ще приключи случая
от гледна точка на наказателно производство, защото дело няма да бъде внесено в съда, след като извършителят е мъртъв.


Но случаят ще е поредният останал отворен за обществото
Причината - МВР направиха редица будещи съмнение изявления, а в онлайн пространството се появиха други версии за извършване на престъплението, които останаха неопровергани от разследващите.


Най-сериозният проблем е, че полицията не можа да обясни достатъчно убедително мотива за извършване на шесторно убийство, придружено с умъртвяване и на семейното куче. Версията за "синдрома на отхвърления любовник" може да бъде пришита към всяко престъпление, при което от едната страна стои мъж, а от другата - жена.


Това се случва на фона на изключително ниското обществено доверие към МВР. Вътрешният министър измерва рейтинга на ведомството си на 46% и мечтаел за стигне нивото по времето на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, когато е бил 51%, но не е известно откъде взема данните. Може би това е причината и ведомството да се оплаква, че граждани не му съдействат за разкриване на престъпления и задържане на издирвани хора. Вчера МВР отново се оплака, че гражданите не информирали за издирвани заподозрени.


Същевременно доверието няма как да бъде високо, ако МВР не може да обясни ясно и несъмнено мотива за дадено престъпление. Без него остава чувството на несигурност у обществото и дори усещането, че всеки може да бъде убит без мотив.


Отделно от мотива останаха и други въпросителни. Водещо сякаш се откроява твърдението, представено на един от официалните брифинги,


че ДНК анализ е доказал, че именно Ангелов е извършител на тежкото престъпление


Тогава той не беше все още намерен от полицията. Затова двата основни въпроса - откъде разследващите са взели сравнителен материал, за да установят, че този по жертвите и на мястото на убийството е на Ангелов. Както и


как толкова бързо бе извършен ДНК анализът, след като Ангелов бе посочен за единствен заподозрян на 4 януари


а на следващия ден главният секретар на МВР Младен Маринов и зам. главният прокурор Борислав Сарафов обявиха, че и ДНК анализът доказва авторството на престъплението.


Източници на "Дневник" във ведомството заявиха, че не им е известно как става ДНК анализ за 24 часа. "Дневник" потърси главния секретар на МВР с тези два въпроса. Маринов не отговори откъде е взет сравнителен материал за анализа с аргумента, че е следствена тайна. Но беше категоричен, че нарушения на правилата няма. "Има си процедури, които са спазени и няма как да не бъдат спазени, след като това влиза в съд", заяви той.


На настоятелното питане как полицията е направила анализа за 24 часа Маринов заяви: "Това, което съм казвал официално, заставам зад него. Стъпвам изключително и само на факти. Поради тази причина понякога медиите смятат, че крием нещо, а ние просто искаме съответните резултати да са факт, за да можем да говорим. Всичко, което сме казали, са факти, които стъпват на процедури и на доказани практики в разследването и технологии за изследване на ДНК материал, кръв, следи от огнестрелно оръжие. Всичко е свързано с наука и спазване на процедури", повтори той.


Другият въпрос е


защо, след като извършителят е "отхвърлен любовник" и е убил първо Кети Кюхова, е отишъл в къщата, за да убие още петима души


Според Сарафов до убийството на петимата се е стигнало, за да заличи извършителят първоначалното си престъпление и защото майка ѝ е знаела за връзката му с Кюхова. Това обаче се оборва от факта, че видимо и други хора са знаели за връзката на двамата, след като МВР разказа за нея, цитирайки и свидетелски показания.


Следващо недоумение буди въпросът


защо се забави издирването на заподозрения


По думите на зам. главния прокурор Борислав Сарафов разследващите са знаели за Ангелов още 24 часа след установяване на убийствата, т.е. още на 3 януари. Едва 48 часа по-късно обаче полицията стига до вилата, в която се е криел Ангелов. Според информацията от МВР той е имал лаптоп, смарт телефон и е следял информацията за полицейската акция. Тялото, за което се твърди, че е на Ангелов, било открито в изоставена постройка на метри от вилата, в която е пребивавал. На въпрос защо чак на третия ден полицията стига до постройката, вътрешното ведомство отговаря, че периметърът за претърсване бил разделен на квадрати и редът на въпросната местност дошъл в неделя.


Без отговор остана и въпросът


чия е вилата, в която е пребивавал Ангелов


в която видяхме от телевизионните кадри, че има картини, телевизор, компютър и добро обзавеждане. Директорът на СДВР обяви, че къщата нямала собственик и въобще не съществува в правния мир.


Как тогава една незаконна постройка "извън правния мир" има ток, вода, интернет?


Но дори да има спорове по процесуално-следствените действия на полицията и официалните им изявления, които не бяха докрай убедителни, качеството на едно разследване зависи от това дали полицията може да установи какъв е мотивът за престъплението.


Защото мотивът сглобява картината на престъплението. И пак той служи за превенция на други престъпления.


Когато мотивът е неясен обаче, остава усещане за натъкмяване на доказателствата


Вместо МВР да бърза да обявява успех, работейки за пред телевизиите пред старта на европредседателството, и вместо да "затваря" случаите според данни кой е извършителят, може да полага повече професионални усилия, за да стигне до мотива и да го обясни на обществото.

Коментари (244)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 797 Неутрално

  ГолУемата цел е стабиУнос, а средствата не са важни

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Все си мислех, че милицията е ударила дъното, но по тоя сценарий - ни Индийци, ни Турци - даже филм не могат да направят - дори фантастичен... Срам и ужас - няма такава държава, няма такъв народ... В потрес съм - съвсем за идиоти ни взеха.

 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  това наистина ще приключи случая

  Ще го приключи от гледна точка на наказателно производство, защото дело няма да бъде внесено в съда, след като извършителят е мъртъв.
  _______________
  По всичко си личи ,че заподозрения е точен стрелец обучаван в чуждестранни легиони( с лениво око)! Извършителя е интелигентен социопат със суицидна душевност, което е в хармония с изводите на криминалистите от родната полиция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Спрете с тези конспирации и глупости. Това не е ли сериозна медия? Случаят е изключително прост дори и за нашата полция.

 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5904 Неутрално

  Всичко е мътилка и мъглявина, нищо не е на мястото си в обясненията им.

 7. 7 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  Начи питайте ги още как "убиеца" се е "застрелял" в лявото слепоочие с дясната ръка? Ако може още да дадат името на нискочелия чистач от милицията.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Любопитно

  Вътрешният министър:
  Всички убийства през 2017 г. бяха разкрити
  И за 2018-та -ТАКА
  !Бивш съкилийник на Росен Ангелов: Несериозно е да бъде обвиняван за убиец
  Според него описаният от властите профил на Ангелов не отговаря на истината
  Според него доказателствата сочат към повече от един извършител. "Имаме около 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това означава, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е доста съмнително, това отнема време”, допълва Ташков. Според него присъствието на кучето също е много странно, защото всяко куче би направило нещо, за да защити "глутницата си”, в случая семейството. "Значи, вероятно с Росен е имало човек, който е познавал кучето и на който кучето е имало доверие и се е подчинявало”, разсъждава Ташков. Според него към присъствието на втори съучастник сочат и действията на жертвите. "При убийството на първите двама има 15 произведени изстрела. Твърди се, че тези хора са се защитавали, имат рани по ръцете, което означава, че те са били близо до дулото на оръжието”, пояснява Ташков. "Двама души, които физически са много по-големи и здрави от Росен, който не се отличава физически. Нито с качествата на боец, нито някога е бил в чуждестранния легион, каквито глупости се изговориха”, коментира мъжът. "Те биха го спрели. Това ме навежда на мисълта, че стрелците са били минимум двама”, казва Ташков. Той определи версията на криминалистите, че Росен Ангелов се е прибрал до вилата си след убийството, като несериозна. "След като се е укривал осем години, да отиде във вилата и почти да чака да бъде намерен, за да бъде арестуван”, коментира Ташков.

  [email protected]
 9. 9 Профил на Diеsеl
  Diеsеl
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Какви отговори?!Има колко, седем трупа, без нито един оцелял.Всичко са и ще бъдат само хипотези.

 10. 10 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  "Маринов не отговори откъде е взет сравнителен материал за анализа с аргумента, че е следствена тайна"

  А тази следствена тайна каква полза има след приключването на случая?

  Прозрачността е в основата на доверието към институциите, даже по толкова значими случаи в чужбина правят и тв предавания.
  Какво толкова има да се крие и защо?

  Не ме търсете преди обяд
 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Неутрално

  ...и убитият влезе...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Родната милиция в началото се изтърва,че ставало дума за разни далавери за изтегляне на ДДС, но очевидно нещата са отишли по посока към големите мафиоти в изпълнителната и законодателна власт и следствието под командата на цацаратурата скалъпиха версия за супер любовника от гората.
  То бива простотия но тази на милиционерите и цацаратурата просто минава всякакви граници.
  Но материала такива си ги избира,а те такива си ги назначават.
  Материала, материала.

 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 636 Неутрално

  тоя е съден за блудство с малолетна, туй лапе ако е от тия лепиларчетата дето беха окупирали гарата преди време и я беха обърнали на содом и гомор , имам основателни съмнения за тия неща , НЕ СА ТОЛКВА ПРОСТИ НЕЩАТА КАКТО НИ ГИ ПРЕДСТАВАТ

 14. 14 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално


  Статията е много, много точно написана с много въпроси на които за сега НЯМА отговори . И аз искам да попитам : След като ни проглушиха ушите, че Росен е педофил, как може да съществува една любовна връзка между него и Кюхова, която е била на 42 години ? Това е все едно един нормален хетеросексуален мъж да се влюби в едно 10 -12 годишно момиче и да иска да прави секс с него !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4333 Неутрално

  Допълвам въпросите без отговор.
  Когато едно убийство е станало с огнестрелно оръжие, много важно за следствието е да се знаят подробности около това оръжие. В този случай няма информация кой е собственикът на оръжието, как нарочения за убиец се е снабдил с него, откъде убиецът е намерил толкова много патрони, за да извърши масовия разстрел.

 16. 16 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Още един въпрос: как местната полиция е пропуснала да провери кой си е направил стрелбище в двора и гърми на воля. Стрелял и във въздуха за кеф, така да се каже. Съседи оплакали ли са се? Не са? А местният районен инспектор? Той нещо дочул ли е? Шефовете му от участъка в Нови Искър, те нещо да са подразбрали? Силовият вицепремиер ще пита ли главния секретар на МВР Маринов нещо по въпроса? Или ще се задоволи само с ръката на империализма. Бил в чуждестранен легион.

 17. 17 Профил на Diеsеl
  Diеsеl
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun": Откъде го измъкна този експерт?!Дали убийствата на първите двама са станали с 3-4 изстрела, а останалите са изстреляни впоследствие е доста спорно.Плюс това има доста добри експерти, които много ясно биха определили колко оръжия са били използвани.Това вече трябва да е някаква супер невероятна конспирация.

 18. 18 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#4] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  това за чуждестранния легион го разлайваше др Каракачанов ,виден военен министър ,дето дори в казармата не е ходил .

 19. 19 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  изобщо ,много ненавързани неща ,които нямат обяснение ,а най вече как 40 изстрела един след друг ,никой не е избягал ,не е викнал ,никой не е чул нищо ,едва ли не всичко е скрито и покрито , а изведнъж и го намерили на еди кой си ден само убит ,а кой установи това ,защо не го откриха първия ден ,като жената ,която беше търсена активно ,все въпроси ,които нямат отговор .

 20. 20 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Весело

  Извинете, уважаема Шапкаджиева, но въпросите ви са доста по-нелогични от иначе доста разпокъсаните и неубедителни отговори на властите.
  "...как става ДНК-анализ за 24 часа..." А откъде знаете, че е направен за 24 часа? Този извод въобще не следва директно от факта, че Ангелов е бил посочен за единствен заподозрян 24 часа преди обявяването на резултатите от ДНК-анализа.
  "Как тогава една незаконната постройка "извън правния мир" има ток, вода, интернет?" Сериозно ли задавате този въпрос? Разходете се във Филиповци, Столипиново и още десетки квартали. Можетеда се разходите и в някои "вилни зони" покрай някои язовири, да речем. Или да проверите историята на "Ченгене скеле" край Бургас. За сведение - въпреки името, там нямаше нито един циганин, но над 200 постройки, някои от които триетажни, бяха изградени на брега на морето абсолютно незаконно. И имаха ток, вода, интернет...
  Мога да продължа с анализа на крехкия ви опит за анализ, но ще спра дотук...
  Успехи при бъдещите Ви опити!

 21. 21 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Ако МВР не отговорят на въпросите за ДНК-то и "безспорните доказателсва" за вината на Росен Ангелов, доверието към МВР ще забие дъното и няма да остане човек който да вярва и съдейства на полицията. Ако наистина МВР няма нищо да крие те трябва да предоставят на обществото всички доказателства, така или иначе следтвието е приключило и няма следсвена тайна. Ако властите прикриват само некъдърност или немарливост на следсвените действия, по-добре би било да се изложат като предоставят информацията но да спечелят обществено доверие. Осебено на фона на пикантни подробности представяни от прокуратурата за други маловажни дела за които цацаров обича да разтяга дълги локуми с безмислени детайли. И в крайна сметка нямат ли роднините на жертвите съдебното право да се запознаят с всички веществени доказателства? И така да известят обществото.

 22. 22 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Мирише на въпиюща некомпетентност и престъпно натъкмяване на факти в гонене на медиен ефект. Дори и да са останали компетентни лица в това министерство, политически подкрепената некадърност вероятно стои по по-високите етажи.

 23. 23 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Мен пък ме вълнува с какво се е занимавала почернената фамилия , защото в един от репортажите майката на убития приятел на девойката Нанси спомена , че детето и няма нищо общо с "делата" на фамилията .
  Защо се "забрави" за не съвсем чистия бизнес на семейството , а може би точно там е "кучето"

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Един много сериозен въпрос имам(зададох го на много жени)...Може ли 44 годишна жена, която ходи с 41 годишен, симпатяга с БМВ Х5, имотен, да го заебе и да тръгне с 56 годишен клошар, безработен, педофил, безимотен?

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#14] от "niksan1": като ни проглушиха ушите, че Росен е педофил, как може да съществува една любовна връзка между него и Кюхова, която е била на 42 години ?-------------------------------------------На тебе погледът ти не е ли ти попадал и на по-друговъзрастови дупета ?Само питам за възрастта - за Третия пол вече се изказа, че си ЗА!
  —цитат от коментар 24 на karabastun  Никога не може да ме впечатли едно непълнолетно дете, колкото и сексуално да изглежда " дупето " му .
  Къде и кога съм се изказвал, че съм " ЗА " третия пол ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Какво толкова е чудно? Този убиец реално е убил един зрял мъж, беззащитна баба и три деца. Жената е убил явно отделно и другаде. Нито се изисква интелигентност, нито тежко въоръжение да убиеш беззащитни невъоръжени хора. Нито пък има достатъчно логичен за нормалния човек мотив да убиеш баба и три деца.

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  С този ДНК анализ големи теории на вероятностите?!
  Телата са открити на 2 януари, на 4 януари е полицията съобщава че Росен Анг. е заподозрения.
  Пита се в задачата: колко време е минало?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 29. 29 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Какво стана с "гениалното предположение" на военния министър, че Ангелов вероятно е "бил част от чуждестранния легион"? Ако има предид френския чуждестранен легион сигурно трябва да знае, че след изтичане на контракта легионерът получава френско гражданство, т.е. самоубилият се е френски гражданин?! По нелепо изказване не бях чувал отдавна и самоубийството го доказва ако това наистина е извършителят.

 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Аз пък се чудя, защо не е имало новогодишна трапеза...

 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Какво толкова е чудно? Този убиец реално е убил един зрял мъж, беззащитна баба и три деца. Жената е убил явно отделно и другаде. Нито се изисква интелигентност, нито тежко въоръжение да убиеш беззащитни невъоръжени хора. Нито пък има достатъчно логичен за нормалния човек мотив да убиеш баба и три деца.
  —цитат от коментар 27 на selinda  Досещаш ли се, че това което си написала, се нуждае от категорични и безусловни ДОКАЗАТЕЛСТВА, каквито до днес липсват от официалните власти, а твойте фантазии не дават отговор ?


  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Защо няма информация на кого са били тези ДДС фирми, чрез кой адвокат са купувани, от какви средства е живяло семейството. Всичко това минава все за следствена тайна.

 33. 33 Профил на FLOTUS
  FLOTUS
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Росен Ангелов е бил престъпник, но не той е убиецът. Този човек е бил педофил, но не и психопат какъвто го изкарват. Едно е да посягаш сексуално на малки деца, съсем друго е да убиеш сам трима здрави мъже.

 34. 34 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Милицията е по-некадърна от всякога!Само ламтят за пари и придобивки, а стигне ли се до сериозна работа - никакви ги няма.
  Видиш ли наблизо милиционер - бягай по-далеч!Само проблеми ще ти създаде, особено ако си учтив и любезен.

 35. 35 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf1":

  Ами 48 часа не са много за да вземеш биологичен материал от жертвите и да откриеш и друг такъв, който трябва да докажеш, че не е от жертвите и после да намериш от кого е...

 36. 36 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 287 Неутрално
 37. 37 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Тоя нали е бил осъждан за изнасилване, на такива задължително им правят ДНК тест и резултата стои в базата данни, така че не е имало нужда от сравнителен материал.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#33] от "FLOTUS":

  Не е бил психопат, а?!
  Значи, да прави секс с 11-12 год. момиче, да спят заедно, да гледа клипове как няколко мъже извършват изнасилване над едно дете, такива били нормални?!
  Меко казано, странни квалификации...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 39. 39 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Който търси конспирация винаги ще намери...

 40. 40 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#20] от "stoyaniva":

  А откъде знаете, че е направен за 24 часа?

  Ти наистина си много тъп, а?24 часа са минали от съобщението за заподозрян, до обявяването на анализа.
  Подозирам, че са го "направили" и за по-малко от 24 часа анализа.Както им е удобно.По ред други престъпления, неведнъж казват, че анализа не става бързо, изисква време и отнема от седмици, до месец дори.
  А, бе, нали са убедили посредственици, като теб, че работят - само реват за пари, 20 заплати на куп, при ранно пенсиониране и всеки чиновник в МВР, под пагон.

 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf1":Ами 48 часа не са много за да вземеш биологичен материал от жертвите и да откриеш и друг такъв, който трябва да докажеш, че не е от жертвите и после да намериш от кого е...
  —цитат от коментар 35 на ВЕЛКОВ  Ами 48 не са много да се вземе биологичен материал, но са съвсем НЕДОСТАТЪЧНИ да се обработи този материал . Това е мнението на тесни специалисти, а не мое .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Всички искат отговори - тук, сега и веднага. По възможност без разследване. Ако ще и с гледане на ръка или с окултна топка. Нетърпението за окончателни отговори е обяснимо, но в случая не става въпрос за купуване на захарен памук. Едно е ясно - смъртта на извършителя дава хляб за създаване на много легенди, но нито едно от тях няма да може да се превърне в мит. Животът продължава. Част от отговорите ще дойдат до няколко месеца. Ще останат спекулациите. Някои от тях дори може и да са верни (най-вече тези с ДДС измамите), но заинтересованите ще ги подминат с обяснимо безразличие, за останалите хора времето ще си свърши работата. До следващия случай.

 43. 43 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Общото между този и вчерашния случайе,че единия бил в легиона, а другия бил в Авганистан.Явно такива хора не могат да си кротуват.

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#35] от "ВЕЛКОВ":

  Аха, сега и 48 часа не били достатъчни?! Сигурно са си я разхождали, поставена в някой джоб, на топличко?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "niksan1":

  Е нали това казвам...

 46. 46 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Моля, редакцията да спре да публикува снимката на самоубития убиец, намерете друг начин да отбелязвате статиите по темата.
  Кривото лице на убиеца или не , е покъртителна гледка от типа на публикуваните в пикови и блицови медии. Спестете ни го, поне Вие.
  То е ясно, че лъжите по случая са повече, има да питаме и отговор да не получим. Но странното е, че иначе острата опозиция БСП мълчи.
  Другари?? Много шум вдигате за дребни неща, а тук кротувате по важни теми . Все пак на кого е вилата? Защо районния МВР ец не е забелязал самонастанило се лице ? На кое име е картата на смартфона, кой е плащал сметките за ток ? Айде , вече няма да питам за Работодателя дали ще го санкционират , тоя сив икономик от НАП, Инспекция по труда .....
  Няма смисъл от нашите въпроси. Единствения извод , че Бг е територия на Шайката , а уж опозицията е креслива за дреболии, не и пука за сигурността на населението.
  Настроение : погнуса

 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#42] от "hammurabi":


  " Едно е ясно - смъртта на извършителя ... "


  ТЪКМО ТОВА НЕ Е ЯСНО - КОЙ Е ИЗВЪРШИТЕЛЯ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  На полюциоинерите да дават служебно ракия да се парфюмират! Като говорят с някой човек, той да си мисли, че говори с пийнали професионалисти, а не с трезви малоумници!

 49. 49 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  Много подозрително бързо се претупа този криминален случай.

 50. 50 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#3] от "cybersas":
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ченгетата я карат "едно към кесим",защото така им е наредено отгоре.Не вярвам някога да се разбере даже част от истината около това криминално безумие.

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#44] от "hamiltonf1":

  Предполагам е взета пробата от подноктието на някоя от жертвите, която се е борила с убиеца. Епителните клетки с кръв са идеална проба. Не вярвам стрелящия да е плюл на пода или да е пил вода. Изключвам и косъм, особено ако не е с луковица, щото там трябва повече време...

 52. 52 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Огледът на местопроизшествието е правен на 1 - и януари.Тогава са иззети и следите от биологичен материал.От 1 - и януари до 5--и са 96 часа.Така че 24 - е часа за изготвяне на ДНК анализ са журналистическа измислица.
  Второ - на всеки обвиняем за сексуално престъпление се взема ДНК проба и му се прави ДНК профил,който се пази в база данни .Този е осъждан за блудство,така че са му имали ДНК в базата данни .
  А относно мотивите -убил е бившата си любовница и настоящият й любовник.Не е ли ясен мотива?А защо е избил и останалите хора могат да отговорят психиатрите.

 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Кой е бил собственикът на оръжието? То регистрирано ли е В КОС? Кога и от къде е купено?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#51] от "ВЕЛКОВ":

  Сперма изключваме ли?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 55. 55 Профил на Diеsеl
  Diеsеl
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#35] от "ВЕЛКОВ": Да, ама всъщност не.Доста е трудно да откриеш биологичен материал от предполагаем убиец, пък и ако изключим филмите, то анализа отнема при всички случаи повече от 48 часа, дори и в най-добрите лаборатории.По-скоро изглежда като претупване на работата...те може и да се имали заподозрян, но това с ДНК теста е въздух под налягане...ето оттам наистина идва проблема.

 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  А какво става със седмия труп!? Той на извънземно ли е?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на FLOTUS
  FLOTUS
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#38] от "hamiltonf1":

  Има разлика между това да си психопат и да си педофил.

 58. 58 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  Както вече писах в първият си коментар по случая убиецът е професионалист от турските служби работещи съвместно с ДПС за сваляне на правителството. Самото шесторно убийство си е чист тероризъм което е винаги е било характерно за работата на МИТ в България като се почна от подпалването на влака през 2008, година, взрива на рейса в Сарафово, ПТП-тата с турски тирове та и до това масово убийство с което символично ни поздравиха още в началото на годината за 140-тата годишнина от Освобождението. След убийството на Петър Христов сигурно ще има и други атентати за дестабилизиране на ситуацията в страната.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#53] от "tribiri":

  Дори да е било някога регистрирано в КОС каква информация ще ти даде този факт? Има много откраднато оръжие, изгубено оръжие и нелегално внесено оръжие. Има и преправено оръжие...

 60. 60 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#54] от "hamiltonf1":

  В друг сайт пишеше,че е открит негов отпечатък в къщата.Като вече имат насока сравняват иззетите проби с неговият ДНК профил в базата данни .Много по - лесно е ,отколкото тепърва да сравняват всяка проба с профилите в базата данни .Така че напълно реално е да се направи дори за 24 часа.

 61. 61 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Екотерористите са. С логистичната подкрепа на Радан Кънев и финансирано с червените милиони на Нинова. Сигурен съм че Цацаров ще го докаже!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 62. 62 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Аз пък се чудя, защо не е имало новогодишна трапеза...
  —цитат от коментар 30 на ВЕЛКОВ

  Фиксирал си се в трапезата :)
  1. Може да са убити много преди да стане време за трапеза. Не знаем часа на убийствата нито реда.
  2. Може да са се готвили да празнуват извън къщата. Без бабата обаче. Което пак води до извода, че са убити много преди 12 часа.
  3. Имали са вече проблем с убиеца и не им е било до трапеза. Това звучи най-вероятно, особено след като бащата е извикал сина си да се прибира от работа.

 63. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#55] от "Diеsеl":

  Нещо май не си ме разбрал...

 64. 64 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#42] от "hammurabi":" Едно е ясно - смъртта на извършителя ... "ТЪКМО ТОВА НЕ Е ЯСНО - КОЙ Е ИЗВЪРШИТЕЛЯ !!!
  —цитат от коментар 47 на niksan1


  "Де юре" той ще се води извършителят (по силата на правилата, важими за инквизационната фаза на наказателния процес - досъдебното производство, което по дефиниция е скрито, а не публично). Тъй като няма да има процес в съдебната фаза (която по начало е публична и има състезателен характер), няма да има и краен съдебен акт, затова няма да има и присъда. Интерпретациите ще бъдат побрани в израза "де факто"; някои от тях ще са с привкус на спекулации - колкото по-цветни, толкова по привлекателни. За правото извършителят ще е мъртъв; за част от обществото - ще живее в интерпретациите.
  Все пак историята помни много обрати и смяна на местата на "де юре" и "де факто". Ще поживеем и ще видим.

 65. 65 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Всички искат отговори - тук, сега и веднага. По възможност без разследване. Ако ще и с гледане на ръка или с окултна топка. Нетърпението за окончателни отговори е обяснимо, но в случая не става въпрос за купуване на захарен памук. Едно е ясно - смъртта на извършителя дава хляб за създаване на много легенди, но нито едно от тях няма да може да се превърне в мит. Животът продължава. Част от отговорите ще дойдат до няколко месеца. Ще останат спекулациите. Някои от тях дори може и да са верни (най-вече тези с ДДС измамите), но заинтересованите ще ги подминат с обяснимо безразличие, за останалите хора времето ще си свърши работата. До следващия случай.
  —цитат от коментар 42 на hammurabi


  Приятел, не всички искат сега и веднага. Това, че ни изсипаха куп непасващи си една с друга измислици, не е наша вина. Бъди коректен. Естествено е обаче да се обиди човек, когато го смятат за малоумен. Да, точно за малоумни ни смятат. Иначе щеше да има повече въздържаност, до изясняване на случая. Или дори за замитането. Но с измисляне на приемлив сценарий. Колкото до "извършителя", на всеки средно интелигентен му е ясно, че така и не е установен. Това бързане е много притеснително. Могат да съществуват само две причини: 1) прикриване на реалния извършител; 2) желание за незабавен резултат, демонстриращ ефективност. Много е възможно и да е комбинация от двете. На практика обаче подцениха "матряла". Не всеки кълве и на бастун. А след подобни изпълнения, резултат е катастрофално ниско доверие към съответните държавни институции. Това е общата картинка. С колкото и словесни напъни да се разводнява...

 66. 66 Профил на Diеsеl
  Diеsеl
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#63] от "ВЕЛКОВ": Стават и грешки, не е в разговорна среда ;)

 67. 67 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Празни приказки.
  Аз също смятам, че оня пъпчив глист главния следовател и главния секретар се изфъргат абсолютно ненужно и смешно. Но на натиска на напористи журналистки трудно се устисква.
  Естествено че е важно на повечето въпроси да има (или добие) задоволителен отговор.
  Но аз съм против да ми се харчат парите за задоволяване на "страшните" ( идоста глупави) съмнения на съкилийник. При положение, че няма никакви подозрения към друг извършител.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 68. 68 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#65] от "zg":

  Личното ми мнение, базирано и на опита ми, е, че логореята по това дело от страна на длъжностните лица има две логични обяснения:
  1. В тази държава много високопоставени лица са ангажирани с ДДС измами и посоката на разговора всячески трябва да се измества към криминалната страна на въпроса (убийството). На българина ако му вземеш 5 лева от джоба ще те разкъса; ако присвоиш 5 милиона от общото - ще те обожествява.
  2. Европредседателството - сакън да не пламне искрата и да не излязат хората на улицата.

 69. 69 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Хора, проблемът си е наш, че не отидохме да протестираме пред МВР! Утре същите тези милиционери ще ви натопят вас, или ще чакате да разкрият кражбата на колата ви.

 70. 70 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#12] от "anty":

  О, материала!

 71. 71 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  Какво толкова чудно има днк експертиза да се направи за 24 часа? Не сте ли гледали ''Декстър"

  А сравнителен материал са имали , нали е бил осъждан.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#64] от "hammurabi":

  Нали се сещаш,че наследниците на убитите ще си наемат адвокати,които ако няма достатъчно убедителни доказателства ,ще обжалват постановлението за прекратяване на делото.И по жалбата ще се произнесе съд.Така че със случаят ще се заемат професионалисти,а не форумни пенкилери.

 73. 73 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#31:"niksan1"][/quote]

  Нищо не фантазирам, просто не виждам нищо невъзможно един въоръжен кретен, който и да е той, без да е гений и с крадено пищовче, да гръмне едно семейство състоящо се от деца, баба и един възрастен.
  Това, че полицията лъже за ДНК-то и блъфира за други неща, не изключва това да е убиеца, в крайна сметка. 74. 74 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#52] от "mushashi":

  По принцип и аз не съм привърженик на теориите за конспирации, знам, че човека е устроен да вярва в загадки и мистерии. Бях склонен да вярвам на версията на полицията докато не решиха да правят гаф след гаф и най-вече да изразяват убедеността си, че убиеца е въпросния Росен. Оттам започна всичко да издиша. Като кулминацията беше интервюто с т.нар. работодател на Росен. Този човек лъжеше на почти всеки въпрос. Не разбирам как е могъл да се съгласи да покаже лицето си пред цяла България и то в момент когато "убиеца" все още не беше намерен. Не разбирам противоречията в отговорите му - Росен не бил приказлив, а потаен. Росен само за Кети говореше... Росен е способен да убие 6 човека и т.н. Кой нормален работодател ще държи на работа човек способен на убийство? Очевидно беше яко обработван от куките да даде това интервю и да подкрепи версията им. Оттам и големия въпрос - защо МВР стига до там да натиска този човек и да му слага думи в устата???

 75. 75 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Имам позната, която гледа на кайве и често познава, та викам да иде и да пият по едно кайве, а може и едни карти да им метне, че може Росинчо и от Аржентина да се обади.Но майтапа на страна, питам кой ще плаща разноските на таз акция, то полицайте са изпълнители на заповедите на нескопосаните щефове,явно трябва една голяма чистка в редовете на МВР.

 76. 76 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Слава богу,че минахме без оставки! От това най-много се страхувах.Животът ми би опустял,ако всички обществените поръчки излезнат от контрола на приятелите на Цветанов,а контрабандата и източването на ДДС,се изплъзнат от полезрението на един друг негов колега по партия.

 77. 77 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#64] от "hammurabi":Нали се сещаш,че наследниците на убитите ще си наемат адвокати,които ако няма достатъчно убедителни доказателства ,ще обжалват постановлението за прекратяване на делото.И по жалбата ще се произнесе съд.Така че със случаят ще се заемат професионалисти,а не форумни пенкилери.
  —цитат от коментар 72 на mushashi


  Проблемът е, че "убедителни" доказателства се искат когато трябва да се повдигне обвинение пред съд с обвинителен акт (чл. 246 от НПК). По-малки са изискванията за привличане като обвиняем - доказателствата само да са "достатъчни" (по чл. 219 от НПК). Съдът няма правомощие да преодолее по-малкото (за достатъчност на доказателствата), камо ли за по-голямото - да дава указания за повдигане на обвинение пред съд. Със смъртта на Ангелов може да кажем, че мачът беше свирен.
  Както се казва - и вълкът сит, и агнето в хладилника МУ.

 78. 78 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Предполагам е взета пробата от подноктието на някоя от жертвите, която се е борила с убиеца. Епителните клетки с кръв са идеална проба. ...
  —цитат от коментар 51 на ВЕЛКОВ

  Ако е така, е важно от кого. Защото ако е от Кети, може да са правили любов и да го е одраскала. По информация от МВР тя е била във вилата му преди убийството. Но не казват откъде правят тези изводи.

 79. 79 Профил на Diеsеl
  Diеsеl
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#78] от "Fiji": Ужас, цялото това нещо е отвратително, не съм сигурен, че искам да разбера цялата истина.

 80. 80 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Любопитно

  Аз питам: кучета използвани ли са при издирването на Росен Ангелов? Ако да, защо не са го надушили на 500 метра от вилата? Ако не, защо не са използвали следови кучета?
  Друго: левичар ли е Росен Ангелов?

 81. 81 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#46] от "attitude":

  Да, тая ужасна снимка в толкова голям формат - каква е целта? Подсъзнателно внушаване, е този е "той" . Оставям настрана деянието - дали може да бъде извършено от един човек, дали не може и защо. Но е странно поведението на този господин след това - ако той е извършителят. Да кажем,че е той - отива си вкъщи, съблича "кървавите" дрехи и ги оставя на пода ( нали казаха,че ги намерили там). Какво прави после - може би спи. И на сутринта отива при шефа си!!! Това става на първи! Това работен ден ли е за тази фирма??? Иска да бъде освободен от работа по някаква причина! После се прибира на топло!!! Седи си там, гледа си файса, готви храна. След това - май чак на 3-ти идва полицията! Следял информациите от вилата - това е супер тъпо! И като разбрал,че са се насочили към нега, излязъп буквално минути, преди да влязат, отишъл в съседната вила и се гръмнал. Дори и да е извършил това, което твърдят, поведението му след това изобщо не се връзва с поведението на извършител на подобно нещо!!! Плюс това съобщиха, че бил информатор на службите. За какво ще ги информира тия служби?

 82. 82 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  А тефтерчето?
  —цитат от коментар 36 на futurama


  А папката със счетоводни документи дето кротко си лежеше на тревата до джипа?
  За чих му е на Росен да я носи на 3 км. от дома и да я захвърли след като е бил почистил и събрал гилзите?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 83. 83 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  До коментар [#60] от "mushashi":

  Наличието на отпечатък или косъм от някого в къщата на ужасите показва само, че този някой е бил там, но не и че е убивал.

 84. 84 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Жалко, сигурно е изживял голяма трагедия като е видял "вярната любима" в обятията на съвсем друг мъж.За парички е било.

 85. 85 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Весело

  Извинете, уважаема Шапкаджиева, но въпросите ви са доста по-нелогични от иначе доста разпокъсаните и неубедителни отговори на властите."...как става ДНК-анализ за 24 часа..."

  А откъде знаете, че е направен за 24 часа? Този извод въобще не следва директно от факта, че Ангелов е бил посочен за единствен заподозрян 24 часа преди обявяването на резултатите от ДНК-анализа.
  —цитат от коментар 20 на stoyaniva


  МВР открива телата на убитите късно следобед на 02 януари, цяла нощ правят огледи, а на 05 януари Борислав Сарафов обявява, че ДНК анализът категорично доказва, че убиецът е Росен Ангелов. Реално са по-малко от 72 часа и според експерти, такъв анализ не може да бъде направен за толкова кратко време. Отделно, как и откъде са сравнителните образци за анализа.

  Не съм любител на конспиративните теории, но беше намерен един удобен заподозрян (осъждан, без близки, асоциален) и беше поднесен един доста мъгляв мотив - някаква ревност за убиването на 6 човека. Да не говорим, че е абсурдна теорията как сам човек с един пистолет убива 6 здрави прави човека едновременно с няколко десетки изстрели. И разбира се, заподозреният се самоуби и не може да представи своята гледна точка по тези и други въпроси. И се самоуби съвсем близо до мястото, за което МВР твърдеше, че е преживявал и то при цялото масирано полицейско присъствие от буквално няколкостотин човека. Е, съвсем резонно хората са недоверчиви и се съмняват.

  Ако МВР и прокуратурата искат да опровергаят съмненията, ще е необходимо да извадят на показ доказателствата, още повече, че следствената тайна не е необходима при смърт на заподозрения. Иначе съмненията ще останат.

 86. 86 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#80] от "Fiji":

  Не е от значение дали е левичар или десничар. Резонно е слепоочието и ръката да са от едната страна, особено при пистолет със заглушител, щото оръжието става дълго и неудобно...

 87. 87 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#65] от "zg":Личното ми мнение, базирано и на опита ми, е, че логореята по това дело от страна на длъжностните лица има две логични обяснения:1. В тази държава много високопоставени лица са ангажирани с ДДС измами и посоката на разговора всячески трябва да се измества към криминалната страна на въпроса (убийството). На българина ако му вземеш 5 лева от джоба ще те разкъса; ако присвоиш 5 милиона от общото - ще те обожествява.2. Европредседателството - сакън да не пламне искрата и да не излязат хората на улицата.
  —цитат от коментар 68 на hammurabi


  Да, склонен съм да се съглася с такъв вид обяснения. Общо взето това е конкретизация на моята теза в дадена посока. Могат да се добавят и още конкретни щрихи, разбира се. Уви, мен лично това не ме радва. Много сме затънали. Наистина много. Обществото като цяло имам предвид. Влезли сме в "свредел". Друг начин да се каже е: колкото зле, още по-зле. Връщането на доверието (в държавните институции) не е лесен процес. В някакъв по-общ план това е връщането на доверието на хората в себе си. Във възможностите да си създадат нормални условия за съществуване. Засега тържествува масово единствена идея: който иска уредено общество, посоката е на запад. Срамното в цялата история е, че ставаме част от цялостен процес - мигрантски поток. "Тук, където съм роден, е безсмислено да полагам усилия. Ще отида там, където хората веè са ги положили и обществото им става за живеене." Във философски аспект това не ни различава особено от ордите, на които се гневим...

 88. 88 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#74] от "VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире":

  Не съм гледал въпросното интервю.Но все пак не се знае какви точно доказателства има по делото срещу този Росен.Ако са намерили негов отпечатък, ДНК,както и ако се докаже, че са убити с пистолета,който е намерен до него,е ясно за какво става въпрос. По един такъв случай работят десетки хора и няма как всички да се наговорят да прикриват някой.И най- вече защо.Все пак става въпрос за много жестоко убийство.

 89. 89 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  :Не е от значение дали е левичар или десничар. Резонно е слепоочието и ръката да са от едната страна, особено при пистолет със заглушител, щото оръжието става дълго и неудобно...
  —цитат от коментар 86 на ВЕЛКОВ

  Но след като Росен е застрелян в лявото слепоочие, е изключително важно дали борави с лявата или с дясната ръка.

 90. 90 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#83] от "Fiji":


  До коментар [#60] от "mushashi":Наличието на отпечатък или косъм от някого в къщата на ужасите показва само, че този някой е бил там, но не и че е убивал.
  —цитат от коментар 83 на Fiji


  Абсолютно вярно!

 91. 91 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#83] от "Fiji":
  Затова най- ясно ще стане след балистичната експертиза.Ако се докаже,че с намереният пистолет са застреляни,нещата са ясни.Освен това не знаем дали е взет косъм или кръв и откъде точно е взет.Може да е взет биологичен материал под ноктите на някоя от жертвите ако са се борили с него.

 92. 92 Профил на roonex
  roonex
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#85] от "iceman_bg":

  Ботьо Ботев казва, че ДНК резултат се прави за по-малко от 24 часа: https://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/videos/botyo-botev-naj-sashtestvenoto-pri-vsjako-edno-ubijstvo-e-rabotata-i-ocenkite-pri-ogleda-na-mestoproizshestvieto.html , кои са тези експерти които казват повече от 72 часа?

 93. 93 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#77] от "hammurabi":

  Само дето логиката ти е - умните и кадърни съдии и некадърните прокурори и разследващи.При 98 процента осъдителни присъди за 2016 явно няма да са толкова некадърни, колкото ги изкарваш.Защитили са пред съда повдигнатите обвинения.

 94. 94 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#89] от "Fiji":

  Ако е застрелян, както казваш, няма значение с коя ръка борави.

 95. 95 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#89] от "Fiji":

  Чух за пистолет в дясната ръка.... не знам дали е вярно...

 96. 96 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#88] от "mushashi":

  Интервюто беше по БТВ, заслужава си да го потърсиш и изглеждаш. Вместо този сервиз да бъде затворен за поне 2 седмици и собственика му да бъде скъсан от проверки(най-малкото което в случая заслужава), въпросния тип дава интервю от отворената си работилница показвайки лицето си и признавайки, че е завел полицията до вилата на "убиеца". Кой нормален човек ще даде интервю в такъв момент, освен ако не е принуден? А защо е принуден? Нещо повече, полицията би трябвало да му забрани да говори, както и на поемните лица също. Сигурен съм, че подписват документи и в тях е упоменато, че не трябва да разкриват оперативна информация.
  Що се отнася до ДНК анализите - ако е бил любовник на Кети, логично е да има негови отпечатъци в къщата, може би е ходил там, полицаите твърдят, че познавал кучето... Против всякаква логика е толкова бързо да бъде обявен за извършител на убийството. Обикновено полицията действа по-консервативно, пуска снимката му и го обявява за издирване без много подробности в качеството на какъв. Може и само свидетел да е бил, нали?
  Липсва публичност на една от най-важните експертизи - кога е настъпила смъртта на Кети и тази на останалите. Защото ако е вярно, че кучето се е върнало вкъщи само, нормално е тези хора да тръгнат да я търсят. Поне съпруга или доведения син, а не да чакат вкъщи сякаш нищо не се е случило.

 97. 97 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#51] от "ВЕЛКОВ":

  а някъде из иначе описателните интервюта срещна ли убиеца да е имал следи от нокти/борба . даже някакъв беше пил бира с него и не спомена

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 98 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  . Но е странно поведението на този господин след това - ако той е извършителят. Да кажем,че е той - отива си вкъщи, съблича "кървавите" дрехи и ги оставя на пода ( нали казаха,че ги намерили там). Какво прави после - може би спи.
  —цитат от коментар 81 на waterfall

  Официална информация от МВР: след като убива Кети и я хвърля в кладенеца, отива във вилата, преоблича се и се връща в Нови Искър и избива останалите петима души плюс кучето. Наистина много странно поведение – да бие толкова километри само да си съблече кървавите дрехи. И защо не се е отървал от тях, защо ги е оставил като доказателство – защото кръвта по дрехите му сигурно е от Кети. Но и това не доказва, че я е убил, може вече мъртва да я е хвърлил в кладенеца и така да се е изцапал с кръвта ѝ.

 99. 99 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  :Затова най- ясно ще стане след балистичната експертиза.Ако се докаже,че с намереният пистолет са застреляни,нещата са ясни..
  —цитат от коментар 91 на mushashi

  Ако пистолетът съвпада, ще означава две неща:
  1. Росен е убиецът и после се е самоубил;
  2. Росен не е убиецът, а истинският убиец го е убил и него със същия пистолет.

 100. 100 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  Абе, какво стана с пистолета Берета, зареден със 70-80 патрона? И ще чуем ли резултатите от аутопсията?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK