Блокът на правоимащите, или за бизнеса на "крайно нуждаещите се" във Варна

Блокът на "правоимащите" на бул. "Цар Освободител" №88 във Варна.

© Дневник

Блокът на "правоимащите" на бул. "Цар Освободител" №88 във Варна.Съдържанието на статията е променено в 16.31 ч. на 10 януари.


Наематели на общински апартаменти във Варна с "установени жилищни нужди" притежават дялове в действащи търговски дружества или са закрили компаниите си непосредствено преди и след получаването на настанителни заповеди. Това показа проверка на "Дневник" в регистъра, обхващащ само два входа на луксозен жилищен блок, който се намира на централния Бул. "Цар Освободител" № 88 в града.


Справка от началото на т.г. показа, че в блока живеят 11 "крайно нуждаещи се", повечето от които и в този момент развиват търговска дейност, чиято печалба трудно може да бъде проследена.
Козметика и компютърни технологии


В жилище от т. нар. "фонд за удовлетворяване на граждани с установени жилищни нужди" живее и Бойка Балева.


Скрийншот от публичния профил на Бойка Балева във Фейсбук.

© Дневник

Скрийншот от публичния профил на Бойка Балева във Фейсбук.


До 6 ноември 2011г. тя е била съдружник в компанията "Аня" ООД. Неговата разностранна дейност се простира от външна и вътрешна търговия, превозна, хотелиерска,туристическа, ресторантьорска и рекламна дейност до покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. Дейността на компанията е прекратена половин година преди издаването на заповед за настаняването на Балева в общински апартамент от 69 кв. м. За него тя плаща месечен наем от 77 лв.


В апартамент от 62 кв. м. на бул. "Цар Освободител" № 88 живее и Виолета Бошнакова.


Скрийншот от публичния профил на Виолета Бошнакова във Фейсбук.

Скрийншот от публичния профил на Виолета Бошнакова във Фейсбук.


В момента според информацията, публикувана във Фейсбук профила на Бошнакова, тя е маркетинг специалист в учебен център "Европа". Той организира "курсове по оперативно счетоводство, икономика, мениджмънт, компютърни технологии" и др. Центърът е дейност на дружеството "Европа 1997", чийто едноличен собственик е 71-годишната Станка Бошнакова, очевидно майка на Виолета. Пак според публикации във Фейсбук маркетингът е само един от професионалните й интереси. В началото на юни м.г. тя е публикувала статус, според който е била сред участниците в Международна козметична конференция в х-л "Самоков" в Боровец.


Скрийншот от публичния профил на Виолета Бошнакова (в дясно) във Фейсбук

Скрийншот от публичния профил на Виолета Бошнакова (в дясно) във Фейсбук


През Париж до Малага


Друг обитател на апартамент в същия блок е Ивелина Белева.


Скрийншот от публичния профил на Ивелина Белева във Фейсбук

Скрийншот от публичния профил на Ивелина Белева във Фейсбук


За жилището си от 54 кв. м. като крайно нуждаеща се тя плаща наем от 59 лв. на месец. Справка в Търговския регистър показва, че в момента Белева участва с дял от 50% в Дружеството по закона за задълженията и договорите "Ивели". То има като предмет на дейност "търговия на дребно с облекла". Освен това Белева е и "майстор фризьор в салон за красота "Ивели"", става ясно от публичната информация в профила й във Фейсбук. Пак там на 28 септември тя е публикувала статуса "Добро утро от красива Малага!". Няколко тага проследяват пътуването й до испанския курорт през летищата в Букурещ и Париж.


Мита Колева живее в апартамент от 69 кв. м. на бул. "Цар Освободител" №88 срещу наем от 80 лв. на месец. Тя е имала участи в ЕТ "Меркурибил – Мита Колева" и дружеството по Закона за задълженията и договорите "Ян и Ин 61" с "дейност по поддържане на физическото състояние". Колева е прекратила дейността си като едноличен търговец на 1 януари 2012г. - осем месеца след като е била настанена като крайно нуждаеща се в общинско жилище. По-рано за неактивно е било обявено и "Ян и Ин 61".


Събирателното дружество "Мат мих 80" е имало широк предмет на дейност - от преработка и търговия с растителни и животински продукти, през финансово- счетоводни, административни, таксиметрови и козметични услуги, до хотелиерство, ресторантьорство и външно-търговска дейност. Компанията е спряла да съществува на 15 юли 2011г. Това обаче се е случило три месеца, след като един от съдружниците в нея - Светлана Димитрова е получила заповед за настаняване като крайно нуждаеща се в общински апартамент във въпросния блок. Жилището е с площ от 57 кв. м. и е отдаден под наем срещу 69 лв.


Ало, такси!


В друго жилище на бул. "Цар Освободител" №88 живее Теодор Теолов. Той развива дейност като едноличен търговец "Теди" и се занимава с превозна, хоелиерска, туристическа, и импресарска дейност, с производство на филми и звукозапис, оказион, таксиметрови превози и др. В предмета на дейността му е записано и "откриване на бар". Наемът, който Теолов плаща за 69 кв. м. общински апартамент от контингента за "крайно нуждаещи се" е е 82 лв. месечно.


През друго дружество, регистрирано все по Закона за задълженията и договорите - "Ив Джи Си", Тони Георгиева извършва "търговия на дребно на открити щандове". Нейният дял от компанията, която според системата за фирмено разузнаване "Дакси" развива дейност и в този момент, е 25%. Дружеството е регистрирано на адреса на общински имот на ул. "Дубровник" 48, където Георгиева е била настанена със заповед, издадена от районното кметство "Приморски" във Варна на 13 май 2014 г. Около година по-късно на 22 юни 2015 г. заради "установени жилищни нужди" тя е настанена в ново общинско жилище на бул. "Цар Освободител" № 88. То е с 69 кв. м. и наем от 78 лв.


На същия адрес живее и Цонка Куманова. Като крайно нуждаеща се тя е настанена там на 28 април 2016 г. и плаща 81 лв. месечно за апартамент от 93 кв. м. Справка в Търговския регистър показва, че Куманова е управител на дружеството "Пеяв", в което притежава 40% от дяловете. То е регистрирано пак по Закона за задълженията и договорите и развива дейност в сферата на таксиметровия пътнически транспорт. Останалите 60% от компанията са собственост на съпруга на Куманова Петър.


От мокрия бюфет до о. Мавриций


По информация на "Дневник" от началото на май м.г. срещу 87 лв. месечен наем във ведомствен апартамент от 110 кв. м. в блока на бул. "Цар Освободител" живее зам. кметът на Варна Пейчо Пейчев.


Пейчо Пейчев, скрийншот от "Нова телевизия"

© Скрийншот от

Пейчо Пейчев, скрийншот от "Нова телевизия"


С решение на Общинския съвет от края на април м.г. жилището му се оказа прехвърлено във фонда за "крайно нуждаещи се", което даваше възможност Пейчев да го придобие на цена не по-висока от данъчната му оценка. След като скандалът стана публичен, прехвърлянето бе оправдано с "техническа грешка", но администрацията на варненския кмет Иван Портних отказа да обяви виновните за нея.


Заедно с Пейчев в още 40 ведомствени жилища, собственост на общината, срещу минимални наеми се оказаха настанени снабдител в общинския стол, отговорничката на мокрия му бюфет, полицейски началници и дори двама прокурори. Всички те се ползват с привилегията да живеят във ведомствени апартаменти като кадри, важни за функционирането на общинската администрация или други сфери на обществения живот във Варна.


Проверката на допълнителни данни по случая показа, че сред най-любопитните случи на настанени в общински ведомствени жилища на бул. "Цар Освободител" №88 е този с Невена Клюнкова. Тя е началник-отдел "Човешки ресурси и вътрешен административен контрол" в общината и обитава апартамент от 104 кв.м. За него плаща месечен наем от 92 лв.


Според отзив, публикуван в сайта на туристическа компания, през февруари м.г., Клюнкова е избрала за почивката си петзвезден хотелски комплекс на брега на о. Мавриций в Индийския океан.


Принтскрийн от публикацията на Невена Клюнкова в сайта на туристическа компания

© Дневник

Принтскрийн от публикацията на Невена Клюнкова в сайта на туристическа компания


Малки тайни


Имотите от т. нар. "фонд ведомствен" на Община Варна привидно нямат нищо общо с тези за настаняване на граждани с установени жилищни нужди (освен ако не бъдат прехвърлени от първия във втория, както в случая с апартамента на Пейчо Пейчев). Те могат да бъдат отдавани при условията на действаща и в момента наредба. Според текста й наемателите не трябва да притежават друго жилище, идеални части от имот, годен за постоянно обитаване или терен, предназначен за жилищно или курортно строителство. Те не трябва да са собственици на ателиета, кабинети, офиси и индустриални постройки или да са прехвърляли през последните 5 години подобни имоти на други лица.


Във всички от посочените по-горе случаи, наемателите с "остри жилищни нужди" вероятно са отговаряли на тези условия. Сред тях обаче, случайно или не, няма изисквания за предоставяне на данни за размера на приходите и печалбата им от търговска дейност. Пак случайно или не тази информация не може да бъде проследена и през архива на Търговския регистър, тъй като в преобладаващата част от посочените случаи става дума за събирателни дружества или такива, регистрирани по Закона за задълженията и договорите. Тези форми на сдружаване не са обект на регистъра. А по този начин реалният финансов статус на "крайно нуждаещите се", както и мотивите, с които те са получили общински жилища с нисък наем, остава тайна, известна само на няколко чиновника в общинската администрация.


Част от договорите за отдаване на жилищата в блока на бул. "Цар Освободител" №88 са сключени още по времето на бившия кмет на Варна Кирил Йорданов. Останалите – от администрацията на наследника му Иван Портних. През 2013 г. той пое преждевременно прекъснатия мандат на Йорданов, а през 2015 г. спечели и редовните избори за местна власт.

Ключови думи към статията:

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Весело

  Малееее, това само кифли живеят там :)
  Варненските гларуси ще имат работа и за през зимата :)))

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  Другарят Ленин е казал:“Държавата-това е частната собственост на чиновника и неговите близки “ !
  За Общината не се е сетил!

  [email protected]
 3. 3 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Хубава статия, прасенцата от общината крадат като замаяни. Това е от най-дребните примери, но пък е доста пригледен за визуализация.
  Само една забележка - блока е описан като "луксозен", което не е показано по никакъв начин със снимки и по-скоро прилича на описание на брокер, като види теракотени плочки и алуминиева дограма.
  Мястото е отвратително.
  Но иначе поздравление за автора, нека продължава да ги трови.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Престарели бивши "котенца"... lapni.bg?! Какви сайтове имало...
  Между другото, след като така е разпищолена Община Варна, поне областен управител няма ли?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Малееее, това само кифли живеят там :) Варненските гларуси ще имат работа и за през зимата :)))
  —цитат от коментар 1 на cristo_n


  Явно тези които са ги настанили са гладни за "кифли"

 6. 6 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 864 Неутрално

  И още един съвет към автора - споменаване на предмета на дейност на фирмите не е показателно за почти нищо, по-добре би било да се дадат данни за оборотите, данните са общодостъпни в регистъра. Въпреки, че ако са от помазаните фирми никой няма да ги следи каква част от оборота декларират...

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Весело

  ми грехота е да стоят празни такива апартаменти

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на vojvoda
  vojvoda
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Браво на автора,

  сега нека да се учат младите и да знаят къде да се натискат да започват работа,

  разбира се в община Варна.

 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Поздравления за журналистическите усилия и едно не мога да разбера - чиновниците, които са извършили и узаконили въпросните настанявания трябва да бъдат най-малко уволнени, защото има две положения - некадърност или корупция.
  В този смисъл и редакцията е редно да се обърне официално към общината и ако няма последствия към прокуратурата.

 10. 10 Профил на datigo
  datigo
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Колко много хора за разстрел!

 11. 11 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Весело

  "Гледам ги - начервени и пр. По-късно разбрах, че това са подбрани проститутки и регулярно [...]в политически отдел, където бях в следствие, се снабдяват с проститутки и успокояват своите страсти"

  П.П. Модераторчето, цитирам бай Тошо. Не бързай с балтията.

 12. 12 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Бе то си е жив комунизъм във Варна.... Има да ги гоним....
  Пък знам ли! Навярно и в други градове има подобни неща. Просто все още не се е разровил някой и не се е разчуло.

 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Между другото, блока е на едно от най-натоварените кръстовища във Варна... Не знам, какво точно са му харесали варненските общинари.
  Иначе, работата с апартаментите и наемите от има-няма левче на квадрат е, ясна. Щом на варненци им харесва да си избират такива, какъв е проблема?

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Що не настаниха малко крайно нуждаещи се цигани там за по-добра интеграция? Само тбрани к**ви. Добре, че са само 40 амартаментите. Явно това са апартаментите за "наши хора". Интересно е авторът да се разрови и за схема при построяването на тези блокове - не може да не излезе нещо още по-грозно. Иначе мястото е гадно, не бих живял там за 69 лв. на месец, ако мога да си плащам нормален наем. Та тези хора живеят ли наистина там или ги ползват само за любовни квартири или ги проетдават?

 15. 15 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Затова ли плащаме данъци на общината? Това не е само във Варна Погледнете и другите общини

  ATX
 16. 16 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Каква наглост, какво чудо! Явно тия мадами въртят любов с подходящите хора в общината, и за награда са им отпуснали общински жилища на смешни наеми, а после вероятно и ще ги закупят за смешни пари.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 17. 17 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Хм, интересни хора коментират тука.
  Вие май забравихте, че Варна се управлява от ТИМ.
  Така са решили момчетата, така са направили общинарите ...

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 18. 18 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#17] от "Ebeneezer Goode":

  Бе те общинарите навсякъде в България действат по един и същи начин. Българска работа. Друг е въпроса че журналистите просто не обичат да ровят.

 19. 19 Профил на mordorbg
  mordorbg
  Рейтинг: 233 Неутрално

  По мое мнение една от най-добрите статии в Дневник, която съм чел досега. браво на автора и повече такива качествени статии.

  А Портних се оказа по-безскрупулен от Кирчо преди него. Тоя пекинез заслужава нар във врачанския затвор.

 20. 20 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#19] от "mordorbg":

  Ей тука не позна, защото според статията всички настанителни заповеди са доста преди Портних.

  Няма лоша реклама!
 21. 21 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Фризьорки и общинари във Варна са крайно нуждаещи се. Пък на снимките едни поддържани каки... явно имат доходи.

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  Само на мен ли ми се струва, че този адрес с подобни обитателки повече прилича на бардак или е гнездо за настаняване на интимни приятелки на управляващи? Как е името на този варненски Харви?
  Колко всичко това напомня дело 1 на Тато. Затова и социализмът не си отива. Хората помнят колкото рибите - 7 секунди...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#22] от "penetrating":

  Всъщност не става ясно от статията дали все още живеят там. Не е ясно какъв е този регистър, от районното кметство ли е инфото. Едни твърдения без ясно обяснение кой ги е казал.

  Няма лоша реклама!
 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  До коментар [#23] от "еМа":

  А живели ли са там? Нали не го отричате?
  Те и избранничките на Тато сега не живеят там където ги е настанил той :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Феодална България!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 26. 26 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#1] от "cristo_n":

  Кифлинг!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 27. 27 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#24] от "penetrating":

  Нали не очаквате от мен да потвърдя или да отрека нещо, което авторът не си е направил труда да провери?

  Няма лоша реклама!
 28. 28 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#3] от "Daniboy":

  Така като гледам е бая луксозен имайки предвид наемите им какви са. С 90кинта на месец освен карта за градския и сутрешно кафе не знам какво можеш да си купиш...

  panem et circenses
 29. 29 Профил на smartforfour
  smartforfour
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Много яко са ги изтипосали какичките, но защо не са публикували всичките наематели. А кмета има сериозен проблем. От една страна някакви крадливи служители, а от друга - такива дето пеят на опозицията... Аз лично имам сериозни съмнения, че точно тези, дето технически и технологично са участвали в забъркването на тази каша, са снесли инфото на Дневника...

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  То не е важно , дали си нуждаещ , а какво се влага в тази дума и какви връзки имаш.

 31. 31 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Копирам един коментар, който преди малко видях в една група, където е споделена статията "Знаете ли, че една от тези жени е самотна майка на тризнаци, по Коледа едното детенце почина. Само питам дали някой се е интересувал реално от тях. Не се лъжете по излъсканите снимки. Все пак е жена на 30 години, не е пенсионерка, нормално е да изглежда добре, особено като е гримьор. Мен би ме хванало срам, ако съм писала статията."

  И в този ред на мисли очаквам г-н Спасов да ни обясни как е написал статията без да попита какви са тези хора и от кога фейсбук е достатъчен източник за сериозна медия като Дневник.

  Няма лоша реклама!
 32. 32 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  цялата община Варна е крайно нуждаеща се ,всяка година им кихаме хиляди лева данъци ,а промени или ремонти почти няма , сега започнаха два три булеварда ,като за повечето от тях парите даде държавата ,а улиците в кварталите ,особено тези над пътя за Златните са ужасни ,няма асфалт ,разбити , данъците са като за първа категория имоти а оценките за стотици хиляди евра , къде отиват паричките на хората ,въпрос с повишена трудност .

 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Весело

  До коментар [#27] от "еМа":

  Авторът е проверил, че са живели и плащали наем, може би още плащат. Нима Вие го отричате? В това се състоеше и моят въпрос.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Весело

  Системата на бай Ганьо за килипира работи безотказно! Има ли още...............!

 35. 35 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Копирам един коментар, който преди малко видях в една група, където е споделена статията "Знаете ли, че една от тези жени е самотна майка на тризнаци, по Коледа едното детенце почина. Само питам дали някой се е интересувал реално от тях. Не се лъжете по излъсканите снимки. Все пак е жена на 30 години, не е пенсионерка, нормално е да изглежда добре, особено като е гримьор. Мен би ме хванало срам, ако съм писала статията."И в този ред на мисли очаквам г-н Спасов да ни обясни как е написал статията без да попита какви са тези хора и от кога фейсбук е достатъчен източник за сериозна медия като Дневник.
  —цитат от коментар 31 на еМа


  Статията е в пъти по сериозна от анонимната Ви препратка към анонимен коментар в ФБ.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 36. 36 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Идиотска статия

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 37. 37 Профил на Andrey Kostadinov
  Andrey Kostadinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Уважавам желанието на автора да си върши работата, но половината разследване е направено с гугъл търсене и на догатки...Все пак, има нещо гнило там, но това че си излязъл извън България на почивка или си бил на конференция на планина, не значи че си милоинер и че не отговарят на условията. Не знам какво ви е виновна в случая общината или кмета, като повечето са били настанени преди Портних. Тук статиите се редуват, първо се псува общината,че дава имоти на цигани който ги рушат, след това пак се псува общината, защото общината дала имотите на българи, който обаче имали някакви неясни фирми и се снимали от чужбина или от конференция в Боровец...Там където ходят само богопомазани.

 38. 38 Профил на Andrey Kostadinov
  Andrey Kostadinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Копирам един коментар, който преди малко видях в една група, където е споделена статията "Знаете ли, че една от тези жени е самотна майка на тризнаци, по Коледа едното детенце почина. Само питам дали някой се е интересувал реално от тях. Не се лъжете по излъсканите снимки. Все пак е жена на 30 години, не е пенсионерка, нормално е да изглежда добре, особено като е гримьор. Мен би ме хванало срам, ако съм писала статията."И в този ред на мисли очаквам г-н Спасов да ни обясни как е написал статията без да попита какви са тези хора и от кога фейсбук е достатъчен източник за сериозна медия като Дневник.
  —цитат от коментар 31 на еМа


  Все пак сме България, всеки съди по някакви изрезки и търси евтина сензация, без да знае каква е истина и без да има и на 1% идея какво значи истина. Дано авторът на статията и коментиращите се замислят следващия път когато съдят напълно непозната и я изкарват елитна проститутка от някакви си снимки, дали няма да се окаже, че преживява неща който не се пожелават на никой....

 39. 39 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Знаете ли, че една от тези жени е самотна майка на тризнаци, по Коледа едното детенце почина.
  —цитат от коментар 31 на еМа


  Няма какво да кажем, щом детенцето й е починало, но познавам няколко "самотни" майки, някои си живеят с мъжете постоянно, други с майките си и ходят всеки ден на работа с такси, трети от време на време ги посещамат мъже със скъпи коли, когато бащите на децата им си ги вземат... животът е шарен. Но истината е, че стават скандални неща в този блок и понякога трябва да има скандал, за да се оправят нещата.

 40. 40 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#38] от "Andrey Kostadinov":

  Бай Х0й личната трагедия няма нищо общо с това дали един човек е водил праведен живот. Някой пък ще кажат именно защото е крала, мамила или лъгала съдбата я е наказала. Говоря примерно. Въпросът е един единствен тези изброени лица, крайно нуждаещи ли са или не ? На каква база са квалифицирани като крайно нуждаещи се и прочие. Ако всичко е по процедури и правила и може да бъде онагледено с документи никой няма какво да каже. Не съм специалист в дадената област, но по мое лично мнение "крайно нуждаещ се" и почивка в 5 звезден хотел на Мавриций са някак си несъвместими. Сещаш ли се. Говоря примерно!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 41. 41 Профил на Andrey Kostadinov
  Andrey Kostadinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "CIA Germany":

  А ти как разбра, че тези хора са крали, мамили и лъгали от някакви снимки във фейсбук и информация за някакви си умрели фирми? Тя фирмата я пише в регистъра за едра и дребна търговия, дефакто продава зеленчуци на пазара на счупена бутка. Аз от цялата тази информация не виждам нищо шокиращо, че хората имат личен живот. А ако те е домързяло да прочетеш господин Пейчев живее във ведомствено жилище, той още тогава е излязъл и казал, че е станала грешка в регистъра и че той нищо не печели, плаща си всичко, няма намерения да го купува за без пари, защото не може да го направи и грешката вече сигурно е поправена. Всеки е невинен до доказвано на противното, за този случай се пише от няколко месеца явно и няма нищо фрапиращо, общината си е публикувала всички необходими документи за да докаже, че всичко е в нормите. Бай Хой, извинявай, но си направи труда да провериш малко както аз съм направил и ще видиш че няма нищо фрапиращо за конкретния случай.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK