Издатели: Свободната журналистика в България е като плуване в сярна киселина (допълнена)

Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев - трима от издателите в СИБ, които непрекъснато са атакувани и от институции, и от медиите на Пеевски.

© Анелия Николова

Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев - трима от издателите в СИБ, които непрекъснато са атакувани и от институции, и от медиите на Пеевски.Точка на пречупване за медийната среда в България - така може да се обобщи състоянието й, представено днес от Съюза на издателите в България (СИБ). Затова освен от силна реакция на обществото тук, за да бъде съхранена и малкото останала свобода на словото, има нужда и от външна намеса и подкрепа от европейски институции.


Към тях издателите представиха няколко препоръки, сред които да бъде направено международно разследване на концентрацията на собственост в медиите и разпространението им, да дойдат чужди прокурори, които да наблюдават случаите на натиск, заплахи и дела срещу журналисти и медии, да има повече контрол и прозрачност на европарите за комуникация (пълния текст на препоръките четете тук).


Поводът за дискусията за състоянието на медиите беше излизането на
"Бяла книга за свободата на медиите в България"


- проект на журналисти и редактори от членуващите в съюза издания. Тя беше представена днес в София в присъствието на представители на чужди медийни неправителствени организации, дипломати, наблюдатели и журналисти.


Издателите разказаха за проблемите да имаше медии, които правят качествена журналистика, за политическия и икономическия натиск, работата в пропагандна среда, атаките лично срещу тях.


"Свободните медии в България в момента съществуват заради персоналните усилия, личните ценности и убеждения на една дузина хора. Това е като плуване в сярна киселина. Това, което ни обединява всички тук, е, че за момента плуваме успешно в сярна киселина. Дали ще можем да продължим дълго да плуваме - ние бихме искали. Дали е възможно е друг въпрос.


Затова издигаме високо глас, за да кажем, че ситуацията изглежда критична, защото пропагандата ще започне да изглежда като журналистика, и точката, от която няма връщане назад, наближава. Политиците ограничават изявите си и достъпа до информация на нормалните медии. Говорейки само пред пропагандните медии, те подпомагат заблудата в обществото и тогава пропагандата изглежда като нормална журналистика", заяви съиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев. Той каза още, че проблемът в България отдавна е надраснал този с независимите и политически контролирани медии и с фалшивите новини, а сме "на ръба на мека диктатура и фалшива демокрация".


"Това не е само български проблем, това е зараза и ако този модел успее в България, повярвайте, ще стане много модерен за други държави в ЕС, което би застрашило европейския клуб и ценностите, които ни обединяват. Медиите в България ще направят всичко, което зависи от тях, да удържат. Готови сме на взаимодействие с европейските партньори, за да може през 2018 г. нещата да тръгнат в обраната посока", коментира Прокопиев.


"Заключеният" достъп до информация


Издателят на вестник "Сега" Сашо Дончев заяви, че собствениците, представени на тази среща, гарантират свободата на медиите, които финансират, но "за да бъде една медиа истинска, за да се реализира един журналист, той трябва да има достъп до информация". "В България този достъп е силно ограничен, да не кажа, той е заключен в държавата. Ако можете, уважаеми гости, помолете вашите политици, без ние да им бъдем съдници с кого и как се прегръщат, но могат ли да направят нещо, което да се осигури на медиите, на свободните журналисти в България нормалния достъп до информация", обърна се Дончев към чуждестранните гости.


Съюзът на издателите в България представи "Бяла книга за свободата на медиите в България" с участието на представители на "Репортери без граници" и Европейска асоциация на издателите на вестници. В средата - Теодор Захов - председател на СИБ и съиздател на "Дневник" и "Капитал"

© Анелия Николова

Съюзът на издателите в България представи "Бяла книга за свободата на медиите в България" с участието на представители на "Репортери без граници" и Европейска асоциация на издателите на вестници. В средата - Теодор Захов - председател на СИБ и съиздател на "Дневник" и "Капитал"


Председателят на Съюза на издателите в България Теодор Захов изброи механизмите за натиск върху свободната журналистика - прокурорски проверки, атаки чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и др. "Законите се градят и се използват целенасочено не за борба с тероризма и групировките, а за борба с неудобно пишещите", каза Захов. Той представи и препоръките за решаване на проблемите в медийния сектор, сред които медийната свобода да бъде между основните критерии, според които ЕС и ЕК определят политиката си и еврофондовете за държавите в съюза.


"Българското общество е толкова увредено, общественото мнение е толкова увредено, че в България не би могъл да се проведе смислен разговор по която и да е тема, която засяга нацията", обяви основателят и главен редактор на "Медиапул" Стояна Георгиева. Тя обърна внимание, че понеже информираният гражданин е основният елемент на гражданското общество, в България е много трудно да съществува информирано обществено мнение и гражданско общество. "Сривът на българската нация е нещо предстоящо, ако не настъпи промяна", каза още Георгиева.


Издателят на списание "Клуб З" Огнян Донев изрази надежда, че промяната ще се случи по-бързо. Той каза, че като израз на корпоративна социална отговорност е длъжен да направи нещо за обществото и за свободните медии. По думите му имало само една забрана за писане в списанието му - по темата, по която се занимава професионално (бел. авт. Огнян Донев е изпълнителен директор на "Софарма" АД).


Парадокс - ситуацията с медиите по-лоша от преди влизането в ЕС


Ръководителят на бюрото на "Репортери без граници" за Балканите Полин Адес-Мевел каза, че е парадокс ситуацията с медиите в България в момента да е по-лоша от годините преди присъединяването на страната към ЕС (бел. авт. - според "Репортери без граници" България остава стабилно на позицията на страна с най-малка свобода на медиите в ЕС). По думите й, ако сега България кандидатства, може и да не бъде приета. "Много сериозен проблем е, че се стига до ситуация да не може да има разследваща журналистика", обяви Мевел.Според Валдо Лехари, вицепрезидент на Европейската асоциация на издателите на вестници (ENPA), има три предизвикателства пред журналистиката - фалшивите новини, дигиталната трансформация и икономическите заплахи. "Днес се нуждаем повече от всякога от свобода на медиите. В противен случай европейската система може да колабира. Ние се нуждаем от съвместни усилия на издатели и журналисти. Ние не очакваме прекалено много от Брюксел, тъй като Брюксел не ни дава правната основа за свободата на пресата. Ние се нуждаем от една функционираща демокрация, за да може ЕС да оцелее", каза той. (Интервю с Лехари четете утре сутринта в "Дневник".)"Канада се интересува активно от запазването на свободата на медиите във всяка държава, в т.ч. и в България, с която имаме продуктивни и приятелски отношения. България не стои добре според индекса на свободата на медиите и България трябва да подобри това. Медийният пейзаж трябва да предполага свобода на изразяване без притеснения за натиск и сплашване. Гарантирането на свободата на медиите е в интерес на всички", каза Кевин Хамилтън, посланик на Канада за България, Румъния и Молдова.


"Няма да се справим сами. Недостигът или липсата на свобода на словото е най-тревожният момент. Без помощ от европейските институции и неправителствените организации България няма да се справи", каза дипломатът Стефан Тарфов.


"Имайте предвид, че тази книга бела ще става още по-дебела. Ситуацията става още по-лоша", каза карикатуристът Чавдар Николов от "Прас-Прес". Той обяви, че освен цензура над съдържанието се правят опити и за цензура над разпространението на печатни издания. Колегата му Христо Комарницки каза, че първа стъпка към разрешаване на проблема е всички журналисти да си вършат качествено работата.


Собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов обяви, че до голяма степен случващото се в медиите у нас е отговорност на ЕС, тъй като пропагандните медии се финансират с европейски средства. "В България нямаме нормално развитие на демократичния процес. В момента се подменя ценностната система", каза още Йорданов.


Ръководителят на "Програма Достъп до информация" Александър Кашъмов обяви, че медийният плурализъм у нас се замества с война на световете. Проф. Ивайло Дичев предложи да се създаде фонд за подкрепа на млади журналисти.


Откъс от бялата книга за създаването на медийната група на Пеевски - четете тук.
Препоръки към европейските институции за подкрепа за медийната среда - тук.

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Тия са от един" дол дренки" с БЪЛГАРСКИ МЕДИЕН СЪЮЗ с ръководство - Валери Запрянов/Дума/,Светлана Шаренкова,Тодор Батков,Краси Гергов,Николай Малинов и други подобни !Управляват всички медии с изключение на Пеевските и тези за които става дума по горе !

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5708 Неутрално

  Самотен вопъл без участие на държавата. Тя предпочита участие в пеевските "медии"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Пропуснали сте наред с другите герои ,които са на фотографиите и др.Мехти Меликов - братчето - близнак на Азер Меликов,за който някои от нас си спомнят

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Любопитно

  На първата снимка, лицата освен издатели, не са ли и някакви други?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  "Българското общество е толкова увредено, общественото мнение е толкова увредено, че в България не би могъл да се проведе смислен разговор по която и да е тема, която засяга нацията".
  Е, не цялата нация и цялото общество, едни има няма 80%.

 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Има ли медия, която да не оплюва случващото се в България и ЕС и КОЙ поръча това оплюване?

 7. 7 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Абсолютно съм съгласен!

  Време е и ние да проявим някаква отговорност. Разберете кои са изданията на Пеевски и спрете да ги купувате. Информирайте и опитайте да спрете близките си да купуват Пеевски вестници или да влизат в ПИК/Блиц/Труд. Не пазарувайте от Лафка или Техномаркет.

  Но най-вече търсите сериозни издания, които не целят само да шокират чрез бомбастични заглавия.

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#7] от "We Do Not Sow":

  Ма кой купува вестници вече, всичко е в нета.
  Телеграф го купуват заради цената.
  Уикенд-а на Шиши гледам взе да залежава по лафките, при положение, че е седмичен.
  Влиянието на Пеев е в бизнеса, поради контактите му в политиката.
  Не е сам естествено, никоя политическа сила не му обръща гръб...

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ще се повторя, пък вие си намерете свободните медии:

  Чудесен повод да се даде гласност на скритото от нашите "прогресивни" медии изследвване на Евробарометър:
  http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/Survey/getSurveyDetail/instruments/SPECIAL/surveyKy/2176

  Б-я действително е на 12 място по усет за корупция. Класацията се води от Румъния и Унгария. Водещо у нас е усещането за корупция по високите етажи, а не както твърдят от Галъп - по ниските етажи.

  Това изследване разказва играта на нашите пропагандатори.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#7] от "We Do Not Sow":

  Изданията кой ли ги купува? Сайтовете са силата му. Сега влизам в тези "пик" и най-четените са от 170к до 420к преглеждания.
  Естествено, ако може да им се вярва на "преброителната система".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Тия са от един" дол дренки" с БЪЛГАРСКИ МЕДИЕН СЪЮЗ с ръководство - Валери Запрянов/Дума/,Светлана Шаренкова,Тодор Батков,Краси Гергов,Николай Малинов и други подобни !"

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Февруари 2009г.
  Управителен съвет на „Съюза на издателите в България":
  Тошо Тошев – Председател на УС
  Венелина Гочева – Зам. председател на УС
  Светлана Шаренкова - Зам. председател на УС
  Иво Прокопиев - Зам. председател и Главен секретар на УС
  Валери Запрянов, главен редактор на списание „Тема”
  Сашо Дончев, издател на в. „Сега”
  Степан Ерамян, управител на Издателски къщи „Марица” и „Струма”
  Тодор Батков, издател на в. ”Стандарт”
  Петър Манджуков, управител на ПМ Прес ООД– издател на в. „Дума”
  Валентин Панайотов, издател на в. „Пари”.
  Николай Даковски, издател на в. "Новинар"
  Аксел Шиндлер, главен управител на Вестникарска група България“

 12. 12 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Весело

  По-скоро като плуване в блато.

 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5962 Весело

  И който не се страхува от "сярната киселина" да скача...

 14. 14 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3530 Весело

  Трябва да кажем обаче че сярната киселина беше услужливо доставена и налята в басеина от журналисти като Блъсков, Велева, Тошев, Кеворкян и прочие флагмани на перото и дебелият портфейл!

  klimentm
 15. 15 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Трябва да кажем обаче че сярната киселина беше услужливо доставена и налята в басеина от журналисти като Блъсков, Велева, Тошев, Кеворкян и прочие флагмани на перото и дебелият портфейл!
  —цитат от коментар 14 на klimentm  До коментар [#14] от "klimentm":

  Аз се сещам и за още един дето цапаше в басейна ... Волен Сидеров .
  Добре , че киселината е само сярна !

 16. 16 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Гербавото квичене на умряло е музика за моите уши :)

  Обичам да грухтя и плюскам.
 17. 17 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Първо, не мога да се съглася, че тоалетната хартия на Пеевски не е купувана. Когато видя човек с вестник, обръщам внимание какъв е, и почти винаги става въпрос за Телеграф. Второ, не са само хартиените носители. Националните телевизии също са превзети, а те са много по-достъпни. Трето, пропагандната машина работи отдавна и в нета... от доста време гравитира един списък с русофилски сайтове, които на брой са поне 50тина. Така че целия информационен поток е превзет и на хора като Прокопиев, Дончев и тн не им остава нищо друго, освен да обединят сили... Крайно време беше и за това

  I shave with Occam's razor
 18. 18 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На снимката виждам трима ОЛИГАРСИ,със собствени медии,които обслужват единствено и само техните интереси!

  sdg
 19. 19 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ей, много блабла! Свободна журналистика има тогава, когато изданието може да се самофинансира. Такова днес НЯМА! Някой трябва да дава парите, защото журналистите не фотосинтезират, а ядат сирене, дето струва пари! И който дава хляба, в него и ножа! А иначе журналистиката би могла да е една прекрасна професия, не е и за всеки, трябва ти талант и хъс, но днес е една отвратителна такава! Така ли е, журналя?

  Мърфи е оптимист!
 20. 20 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До къде се докарахме. Тези тримата да са свободното слово в България. Нищо лошо, но при смяната на режима тези ще правят с медиите си точно това, което днес прави Пеевски.

 21. 21 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Точно Сашо Дончев, дето е оставил червената вещица Миряна Башева да си върти метлата из форума на в. Сега, ли е борец за свободно слово?

 22. 22 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Хахаха! И кого сте сложили като снимка на свободната журналистика? Прокопи, Сашо Дончев и Огнян Дойнов? Нямам какво да добавя!

  Мърфи е оптимист!
 23. 23 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Все някой ги купува, иначе щяха да бъдат спряни. Някои по-стари хора ги купуват "заради ТВ програмата". Пък и поста ми се отнасяше и до интернет версиите им. Аз ако съм търсил новина по гугъл внимавам да не отворя някои от тези трагични сайтове.

 24. 24 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#11] от "plebs":

  Стари данни. Членове на този съюз днес са :
  „Икономедиа“ АД – издател на “Капитал”, “Капитал Дейли”, Капитал Quaterly”, “Регал”, “Бакхус”
  „Сега“ ЕАД – издател на вестник „Сега“
  „Зебра БГН“ АД – издател на списание Клуб „Z“ и clubz.bg
  „Медияпул“ ООД – издател на Mediapool.bg
  „БРЯГ МЕДИА ГРУП“ ЕООД – издател на в. „Бряг” – Русе – областен всекидневник, в. „Посоки“ – Плевен – областен всекидневник, в. „Силистренски бряг“ – областен всекидневник и в. „Новините глас“ – Ловеч – областен вестник.
  “Кю Медия” ЕООД – издател на списанията АMICA, L’EUROPEO, ABITARE, BRAVACASA, MAX и QM
  “Топ Новини” ЕООД – издател на вестник “Топ новини” и информационен сайт www.topnovini.bg
  „Под тепето“ ООД – издател на ПОД ТЕПЕТО и КАПАНА.БГ
  „С-ФАКТОРБГ“ ЕООД – издател на Faktor.bg
  И управителният съвет е с друг състав.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 25. 25 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Хахаха! И кого сте сложили като снимка на свободната журналистика? Прокопи, Сашо Дончев и Огнян Дойнов? Нямам какво да добавя!
  —цитат от коментар 22 на султана глаушева


  Същият този Прокопи, който ти е предоставил възможността, да го изтропаш под всяка статия

  I shave with Occam's razor
 26. 26 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Имах голямо желание, нооо матряла не е готов.
  Властта не пречи, но и не допуска :-)

 27. 27 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#6] от "4ort":

  "и КОЙ поръча това оплюване?"

  Умнокрасивите прогресистки сили на Светлината! И не е оплюване а светая благодатна загриженост!!! Нищо че съвпада с интересите на бесипету, щом е умнокрасив прогресизъм и плюване да е значи е свято!!!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 28. 28 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf1":

  Гледайте в https://www.alexa.com и http://audience.bg/ - могат да се сравнят статистиките.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 29. 29 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Четейки само форума тук, виждам, че българското общество е вече твърде увредено, както казва и Стояна Георгиева.

  vesela
 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Абсолютно съм съгласен! Време е и ние да проявим някаква отговорност. Разберете кои са изданията на Пеевски и спрете да ги купувате. Информирайте и опитайте да спрете близките си да купуват Пеевски вестници или да влизат в ПИК/Блиц/Труд. Не пазарувайте от Лафка или Техномаркет. Но най-вече търсите сериозни издания, които не целят само да шокират чрез бомбастични заглавия.
  —цитат от коментар 7 на We Do Not Sow


  не става така.
  това е конкуренция.
  ако ти не си гласовит, на твоя митинг
  няма да дойде никой.
  пропагандата е издигната в наука и практика
  от франсетата, шлифована от нацистите и
  полирана от комунистите.
  важното за пропагандата е да всее съмнение,
  да разклати убеждение и така.
  не е никак елементарно.

 31. 31 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Неутрално

  До коментар [#22] от "султана глаушева":

  Огнян Донев, не Дойнов.

 32. 32 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Весело

  До коментар [#28] от "baba_zozolana":

  Борбата на титаните: Алекса с/у Сири с/у Гугъл Асистент. Кой кого?
  https://www.businessnewsdaily.com/10315-siri-cortana-google-assistant-amazon-alexa-face-off.html

 33. 33 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 467 Любопитно

  Как кръглото момче финансира медиите си е ясно, но по-любопитно ми е как и с какви средства убавците от снимките финансират своите?! Щото не виждам нещо много хора с КлупЗъ или Капитал под мишница, та се чудя доколко АзъБ бута по едно-две-три рамена и доколко в този случай можем да говорим за „свободни и независими" медии, на каквито се опитват да се направят тези герои на днешното време.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#32] от "daskal1":

  Интересни са съпоставките. Ако вземем блиц.бг, според Алекса през последните 30 дни е на 21-во място в България, има 6.53 посещения на един потребител дневно и 13:40 минути дневно, прекарани в сайта. На http://audience.bg/ последните данни са за ноември 2017, но там е на 8-то място по брой посетители: 876 349 от 2015 г.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 36. 36 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Метафората би била по-вярна, отколкото сравнението. Т.е. да махнем думата "като".

 37. 37 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Четейки само форума тук, виждам, че българското общество е вече твърде увредено, както казва и Стояна Георгиева.
  —цитат от коментар 29 на vesela


  Стояна да не ми се прави.
  да си седно и засрамено да
  поиска извинение от хората, заради
  тея глупост със форума на медиапуул.
  нямало пари.
  еми намери пари.
  прецака много хора и години общностно съграждане.

 38. 38 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#31] от "daskal1":

  Имаше и Огнян Дойнов, който от 18 год. не е сред живите.
  __________

  "С подкрепата на Живков през следващите години Дойнов се превръща във водеща фигура за икономическата политика на режима. От 1974 година е завеждащ отдел „Промишленост и транспорт“ при ЦК на БКП и заместник-председател на Министерския съвет, от 1976 до 1988 година е секретар на ЦК на БКП, а от 1977 до 1988 година – и член на Политбюро. През 1981 – 1986 година е министър на машиностроенето, а през 1986 – 1987 година е председател на създаденото за него надминистерство – Стопански съвет на Министерския съвет. От 1980 г. е председател на Българската индустриална стопанска асоциация, а от 1984 г. и неин почетен председател."

  Дойнов е инициатор на стратегията за развитие на високотехнологично тежко машиностроене в страната, включваща един от последните грандомански проекти на комунистическия режим – останалият незавършен Завод за тежко машиностроене – Радомир.
  През втората половина на 70-те години пряко отговаря за елекрониката и осъществява политическото ръководство на промишления шпионаж в Първо главно управление на Държавна сигурност.

 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":

  преуспели честно визионери , какви други да са .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#31] от "daskal1":
  Kой ти говори за Дойнов? Той умря отдавна. А този е жив.

  Мърфи е оптимист!
 41. 41 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 558 Неутрално

  цк на бкп се събрали и издали нов комунистически манифест под личната егида на съветския посланик тавариш Саша Дочьев - моля, колегите комунисти във форума да се вслушат в новите директиви на Партията внимателно и да отпочнат мерки по изпълнението на директивата, ма моля поне мандрите да не закачат

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 42. 42 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 787 Весело

  До коментар [#33] от "Александр Г. Дугин (№55)":

  ... Щото не виждам нещо много хора с КлупЗъ или Капитал под мишница, ....
  —цитат от коментар 33 на Александр Г. Дугин (№55)


  Ами хората са се абонирали бе. Носят им ги на адрес.
  Ама тебе що те бърка? Ти и без това се информираш само от сайтове с окончание .ru

 43. 43 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#34] от "stoletov":

  Не знам защо решаваш че имаме нещо общо помежду си.Или и ти си на принципа като другите автентични,"който не е с нас е против нас"?
  Е извинявай че,не всички сме съгласни с олигарсите които ви направляват мислите!

  sdg
 44. 44 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#40] от "султана глаушева":

  Ами ето във Ваш # 22 цитирам:
  "Хахаха! И кого сте сложили като снимка на свободната журналистика? Прокопи, Сашо Дончев и Огнян Дойнов? Нямам какво да добавя!"
  ПП
  Разбира се грешки стават, и аз съм сред хората които често не си четат написаното; просто исках да помогна да не будим умрелите :-)

 45. 45 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#41] от "hhhuuunnnn":

  Късно е. Оня ден думнаха крупен мандраджия.

 46. 46 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#6] от "4ort":

  Не е "оплюване" това е истината

 47. 47 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Сашо Дончев няма ли малка-мъъъъничка вина за тази отровна атмосфера????Той сваляше правителства,въоръжен с многофункционалните оръжия на ГАЗПРОМ!
  Вярвам в катарзиса,обаче за мен особена разлика между сегашен и бивш приятел на Путин няма.Освен за самия приятел.

 48. 48 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2571 Неутрално

  До коментар [#22] от "султана глаушева":Огнян Донев, не Дойнов.
  —цитат от коментар 31 на daskal1


  Точно така Дон Оги ди Дойно е друга риба

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 49. 49 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 467 Весело

  До коментар [#33]Ами хората са се абонирали бе. Носят им ги на адрес.
  —цитат от коментар 42 на marker


  Позволи ми силно да се усъмня в масовостта на това разнасяне по адреси. Нямам предвид разноса до градските библиотеки, 50-60 фирми и стотина верни до гроб фена. А, да, и сателитните на бизнесмените фирми... :) :) :)

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 50. 50 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#44] от "daskal1":
  Е, и? За какво говорим изобщо? Медията, в която пишем, НЕ е независима, нито тези на Донев, нито тези на Дончев. Аз просто ти казах, че Донев и Дойнов са различни обувки! Нито повече, нито по-малко! И това изобщо не означава, че обувката "Дойнов" уважавам повече. Или уважавам изобщо! И тя същият цървул! Моля те, не с мен се упражнявай в еквилибристики!

  Мърфи е оптимист!
 51. 51 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Сашо Дончев няма ли малка-мъъъъничка вина за тази отровна атмосфера????Той сваляше правителства,въоръжен с многофункционалните оръжия на ГАЗПРОМ!Вярвам в катарзиса,обаче за мен особена разлика между сегашен и бивш приятел на Путин няма.Освен за самия приятел.
  —цитат от коментар 47 на rta48522758


  Сашо Дончев е поне открит и никога не е криел, че е бесепар и вестникът му е яркочервен, а пък форумът му - кървавочервен; не разбирам защо другарите Прокопиев и Донев не постъпят като мъже и да спрат да крият, че също са близки не само с Моника, но и със самия Сержи - ето, Дайнов не се крие, но реномето му продължава да е високо сред тесните партийни фенове

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 52. 52 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#38] от "Ф.Нинов":

  Това имах предвид. Специално казуса със завода в Радомир беше доста комплексен. Беше построен да обработва колянови валове и оси за перките на подводниците от Варшавския договор. Дойнов беше измъкнал от Япония технологията за безшумните лагери (Русе) които комбинирани с Радомир правеха нещата сложни за НАТО.
  Посетих завода с няколко американски инвеститори в ранните 1990. Заводът беше разделен на две (кислородният цех затворен) - част в която обработваха оси за корабни двигатели със стругове докарани от Чехия и част която правеше парни котли. Странното беше че и двете в този момент имаха бъдеще предвид смяната на двигателите в търговския флот по света (осите се доставяха до Солун), а американците имаха интерес и във втория бизнес за производство на топкови мелници за Европа.
  Инвеститорите виждаха бъдеще и оценяваха високо потенциала на това технологично предприятие, както и опасността какво ще стане ако се остави заводът на произвола на съдбата.
  Всичко се провали от алчните мошенници от Министерския Съвет, бях погнусен и имунизиран откъм по-нататъшно помагане. Нищо не зная днес за този завод.

 53. 53 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Уффф, най-после един да вдене! Огнян ДОЙНОВ е комуняга, а Огнян ДОНЕВ е посткомуняга! Иначе кръвната греупа е една и съща - занаят нямат, амбиции бол, плуват по течението и са и леви, и десни, и бесни, каквито искаш - само далавера да има!

  Мърфи е оптимист!
 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#31] от "daskal1":
  Пардон ,№50 е за теб!

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сахаров":
  Ако Прокопи няма файда от мен, просто ще ме шкартира! Това е негово издание. Ама ако го направи, ще останете само агитката - нещо като инцест! Аз все пак съм начетена, независима, информирана и пиша за кеф в изданието му! Такива не са много! И може би от мен профитира повече, отколкото от теб, ясно?

  Мърфи е оптимист!
 56. 56 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#52] от "daskal1":

  Навремето по новините само за тоз Огнян Дойнов дуднеха, който беше почти толкова известен, колкото Хисарския поп.

 57. 57 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Тримата олигарси на снимката. Само Пеевски липсва за да е картинката пълна. Отвратителни са. :(

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 58. 58 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Весело

  До коментар [#56] от "Ф.Нинов":

  Признавам си, за Хисарския поп не съм чувал :-)

 59. 59 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#58] от "daskal1":

  А сега вече знаеш ли кой е?

 60. 60 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#34] от "stoletov":
  Я дай пак! Кой какви профили е сменил? Смяташ ли, че ей така можеш да си дрънкаш, каквото ти попадне! Аз имам ЕДИН профил и който твърди обратното, ще го съдя до дупка! Ясно? Клеветиш пред броя хора, дето са читателите на този сайт! С какво право ме слагаш в кю'па на някакви си? Такива като теб не ги навиждам и ще сиу взема време, за да ти затворя клеветническата уста, ясно?

  Мърфи е оптимист!
 61. 61 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#59] от "Ф.Нинов":

  Не. Ако мислиш че е интересно, ще потърся.

 62. 62 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 233 Любопитно

  "Издателят на вестник "Сега" Сашо Дончев заяви, че собствениците, представени на тази среща гарантират свободата на медиите, които финансират, но "за да бъде една медиа истинска,"

  Глупости!
  Попитайте тук нещо за финансирането и дали чужди правителства не определят дневния ред щом си плащат и гледай каква медийна свобода се възцарява!

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 63. 63 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не пазарувайте от Лафка или Техномаркет.
  —цитат от коментар 7 на We Do Not Sow


  Няма как!
  Никъде другаде не могат да се намерят сериозни издания като Капитал, Икономист и А-Спекто.

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#44] от "daskal1":
  Прав си. Грешка. Донев, не Дойнов. За мое извинение (не го търся, приемам грешката), от един дол дренки са!

  Мърфи е оптимист!
 65. 65 Профил на tnk14543188
  tnk14543188
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Няма как!
  Никъде другаде не могат да се намерят сериозни издания като Капитал, Икономист и А-Спекто.
  —цитат от коментар 63 на toyaga


  Потвърждавам. Купувам А-Спекто, но виждам и че Капитал се продава.

 66. 66 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 731 Неутрално

  най-добрата журналистика в БГ си е неграмотната журналистика.

 67. 67 Профил на tnk14543188
  tnk14543188
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А пък свободната журналистика от "Дневник" съвсем без принуда вчера забрави да ни запознае, че е станал фал със военния спътник Зума изстрелян с помощта на Фалкон -9. Защо така бе? Или само руските сателити падат, но не и тези на Мъск. Ето ти една фалшива не-новина. Няма съобщение - няма новина.

 68. 68 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Весело

  "До коментар [#11] от "plebs":
  Стари данни. Членове на този съюз днес са :"

  До коментар [#24] от "Дамянов":

  :)
  Тъкмо за старите данни са думите, вероятно на Гочева:

  "Някой ще попита как така бизнес кариерата на журналиста Иво Прокопиев остава незабележима за медиите. Отговорът е, че в Съюза на изателите в България, който допреди години бе наистина влиятелна организация, се спазваше неписаното правило издателите да не се атакуват помежду си. Любопитно е, че по този начин бизнес начинанията на Иво Прокопиев, Петър Манджуков, Тодор Батков, Сашо Дончев и т.н. останаха извън новините в печата." - 24 часа

 69. 69 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  До коментар [#11] от "plebs":

  Все интересни люде са се събрали.
  Тук-там и някой журналист.

  Panta rhei....
 70. 70 Профил на tnk14543188
  tnk14543188
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сашо Дончев е поне открит и никога не е криел, че е бесепар и вестникът му е яркочервен, а пък форумът му - кървавочервен
  —цитат от коментар 51 на hhhuuunnnn


  Явно скоро не си влизал там. И не си се запознавал с откровенията на Сашо Дончев:

  Принципите, които защитава една медия, са принципите на нейния собственик. Няма логика някой да си мисли, че аз ще разреша нацистка или комунистическа пропаганда в моя вестник. Чрез медията собственикът показва своята ценностна система и в какво общество той би искал да живее.

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/13/3058847_sasho_donchev_svobodata_na_slovoto_ne_moje_da_bude/


 71. 71 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Пардон, каква е "свободната журналистика" в Германия? Мейнстриймът си загуби читателите. Уволняват журналисти поголовно. И БГ ли намериха за жертвено агне? Lügenpresse (думата на миналата година, което значи "лъжлива преса") бг феномен ли е? Защо винаги нас ни слагат на топа на устата, а ние треперим от страх да не се изложим пред "чужденците"? Ами тези велики "чужденци" са ходили по дърветата, когато ние сме си имали сържавата, а цивилизация от днес за утре не се изгражда - трябват й хилядолетия! Е, аз не искам да ме поучава някой, който не е знаел що е това държавност, кпогато е съществувал руския Ермитаж!

  Мърфи е оптимист!
 72. 72 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Весело

  До коментар [#5] от "Роси":

  ,,...Е, не цялата нация и цялото общество, едни има няма 80%.,,

  Еее разбрахме, че Ивката, Сашето, Огито, Тошето, а и Мелихата ( приятелчето на серГея, са от двайсетте ваши проценти. Е там може и да сложите Корнелчето и то е ваш кадър ( че ного истини казва)

 73. 73 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Весело

  До коментар [#58] от "daskal1":

  ,,Признавам си, за Хисарския поп не съм чувал :-),,

  Начи нищо не знаеш. Цяла югоизточна България беше луднала по него и неговите песни на времето. Където отидеше да пее събор ставаше

 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Весело

  До коментар [#57] от "Български патриот":

  ,,Тримата олигарси на снимката. Само Пеевски липсва за да е картинката пълна. Отвратителни са. :(,,

  Не са само те

 75. 75 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Принципите, които защитава една медия, са принципите на нейния собственик. /Сашо Дончев/"

  До коментар [#70] от "tnk14543188":

  Факт! Ето му обкръжението:
  "БЪДЕЩЕТО на Топенерджи като инвестиционно дружество ще решават днес членовете на надзорния му и управителния му съвет в почивната станция на Газпром Морозовка край Москва. От българска страна тук вече са: Красимир Николов, Николай Вълканов, Румен Овчаров, Илия Павлов, Петър Събев, Сашо Дончев, Бело Белов..."
  https://m.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/1996/09/01/1416446_ambiciozen_biznesplan_obsujdat_akcionerite_na/

 76. 76 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Весело

  До коментар [#73] от "сидер":

  Ами затова съм във форума, да научавам за такива епохални моменти в демократичното ни развитие. Само дето разбрах че човекът не е "поп", нито е бил такъв, но виж, ако маркетинга работи кой съм аз да споря с основателя на "чалга-поп" изкуството :-)

 77. 77 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Весело

  До коментар [#61] от "daskal1":

  би могъл да шашнеш колегите с него

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 78. 78 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#19] от "султана глаушева":
  Свободна журналистика има тогава, когато изданието може да се самофинансира.
  .................
  По-точно не може да се каже.

 79. 79 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#73] от "сидер":

  до Северна България самият оригинален Хисарски поп не можеше да стигне, а само фалшиви лъжци, представящи се за него.
  Беше голяма работа някой да каже, че е виждал истинския оригинален поп.

 80. 80 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  "Няма логика някой да си мисли, че аз ще разреша нацистка"
  На приказки го е докарал. Само дето не отговаря на истината. Бегъл прочит на основанията на Миряна Башева за запушване устата на опонентите и е достатъчен.
  За сталиниста всичко различно от сталинизма е фашизъм.

 81. 81 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#78] от "buljubei":
  За съжаление. Да не мислиш, че ме радва? Яд ме е!

  Мърфи е оптимист!
 82. 82 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#34] от "stoletov":
  Кой какво е сменил, нещастие? Аз имам ЕДИН профил, ясно ли е? А ти знаеш ли как се наказва клевета и то пред такава публика, като на това издание? Знаеш ли, че можеш да ме наречеш "идиотка" и това не е наказуемо, но когато казваш, че аз, точно аз, си сменям профили, това е наказуемо, защото е клевета? Разбра ли? Увря ли ти главата? Ако не, аз ще ти я направя да ти увре, клеветнически боклук нещастен! И тогава ще си доказваш клеветите, ясно?

  Мърфи е оптимист!
 83. 83 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#63] от "toyaga":
  В бензиностанции. От там ги купувам.

  Мърфи е оптимист!
 84. 84 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#37] от "mihail_p":

  Какво точно е ставало с форума на Медияпуул? Може ли да разкажете? Вчера някой също подхвърли нещо в тази връзка, но аз, например, нищо не знам.

 85. 85 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Някой от съфорумците чу ли, респ. гледа ли, каква декларация току-що беше изчетена в централната новинарска емисия /20.00 часа/ на БНТ?

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 86. 86 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#55] от "султана глаушева":

  "Аз все пак съм начетена, независима, информирана..." Ти си брилянтна. Чета ти постовете и ме избива на поезия:

  "Божкеййй, колку съм убава,
  божкеййй, колку съм мила!
  Божкеййй, как съм ви ощастливила,
  кът съм зела, чи съм са появила!"

 87. 87 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  [quote#51:"hhhuuunnnn"][/quote]

  Когато форумът на "Сега" наистина беше Форум, той не беше на Сашо Дончев. След като Сашо Дончев го закупи, за около три години, го ликвидираха цензорите му. Сега не е форум - тъпа пропагандна притурка е. В толкова жалко нещо се е превърнал, че можеш да умреш от скука, ако сглупиш да влезеш в него.

 88. 88 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Пардон, каква е "свободната журналистика" в Германия? Мейнстриймът си загуби читателите. Уволняват журналисти поголовно. И БГ ли намериха за жертвено агне? Lügenpresse (думата на миналата година, което значи "лъжлива преса") бг феномен ли е? Защо винаги нас ни слагат на топа на устата, а ние треперим от страх да не се изложим пред "чужденците"? Ами тези велики "чужденци" са ходили по дърветата, когато ние сме си имали сържавата, а цивилизация от днес за утре не се изгражда - трябват й хилядолетия! Е, аз не искам да ме поучава някой, който не е знаел що е това държавност, кпогато е съществувал руския Ермитаж!
  —цитат от коментар 71 на султана глаушева


  "кпогато е съществувал руския Ермитаж" - добре, че ни изясни за коя държава става дума, че да не се объркваме...
  .......
  Защото това "бг" в началото ме подведе....

 89. 89 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Някой от съфорумците чу ли, респ. гледа ли, каква декларация току-що беше изчетена в централната новинарска емисия /20.00 часа/ на БНТ?
  —цитат от коментар 85 на tourlache


  Разкажи, ако не те затруднява. Аз, например, преди два месеца категорично отказах да гледам телевизия - по очевидни причини, и главно от дискусиите тук се ориентирам.

 90. 90 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3160 Любопитно

  До коментар [#86] от "gr52":
  Е и не е ли права съфорумката Султана? Малко е ...темпераментна повече от средното, но това не винаги е... недостатък.:)

 91. 91 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  "........................Парадокс - ситуацията с медиите по-лоша от преди влизането в ЕС ..............."

  Това е "благодарение на Шиши и Ко. и негласната помощ на ГЕРБ и Боце!

 92. 92 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#86] от "gr52":
  Това ли имаш да кажеш? Много си изчерпателен! Какво да те представям аз - преддтавяй се сам!

  Мърфи е оптимист!
 93. 93 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#90] от "тулса":

  Аз по традиция си се заяждам с нея - кефи ме, когато след заяжданията получа за пореден път същото писмо - онова, размноженото на ксерокс, че "отношенията ни от този момент са прекратени", но днес наистина е очарователна. Без ирония. Продължавам да кибича във форума само по една причина: чакам да започне да псува като бургаски хамалин и да хвърля бутилките от бара по тук присъстващите. Много е готина.

 94. 94 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#89] от "gr52":

  Ще изчакам БНТ да качат емисията и ще пусна линк, надявам се да не ме лъжат очите и ушите. Или по-скоро - дано да е така!

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 95. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#92] от "султана глаушева":

  Три пъти си прочетох постинга - този, на който реагираш. Нищо не разбирам. Аз ти посвещавам стихове - ти пак сърдита. Колко мъже са ти посветили стихове през последните десет години? И вместо да го оцениш... Обиден съм, честно....

 96. 96 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#94] от "tourlache":

  :)

 97. 97 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3160 Весело

  До коментар [#93] от "gr52":продължавам да кибича във форума само по една причина
  .....»»Еееее! Почвам да ревнувам веке.:)

 98. 98 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#96] от "gr52":

  https://www.bnt.bg/bg/a/po-sveta-i-u-nas-emisiya-2000-10-yanuari-2018
  30:05 - 31:08

  Във връзка със статията, която коментираме и тази, посочена по-долу:

  https://www.blitz.bg/obshtestvo/prvo-v-blits-peevski-do-mediite-nyama-da-me-uplashat-zhalkite-meropriyatiya-na-oligarsite-prokopiev-donev-i-donchev_news570515.html

  Становище са взели и Клуб Зет:
  http://clubz.bg/62750-peevski_blicna_az_ne_sym_oligarh_nqma_da_me_uplashite

  Горните статии, пък, през призмата на тази публикация /и не само, с още много други по темата/ :

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/01/07/3108282_emil_koshlukov_stava_vodesht_po_bnt_ot_ponedelnik/

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 99. 99 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#95] от "gr52":
  “Колко мъже са ти посветили стихове през последните десет години? “
  Аз това откъде да го знам? На 97 г.съм. От последните 40 не помня. Преди може и да е имал някой будала...

  Мърфи е оптимист!
 100. 100 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#98] от "tourlache":
  Ами... Благодаря. Чувствам се задължен. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK