Мотивът за убийството в Нови Искър бил смесен - емоционален и финансов (допълнена)

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че малко са делата в неговата практика, по които да има толкова безспорни доказателства

© Анелия Николова

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че малко са делата в неговата практика, по които да има толкова безспорни доказателстваМотивът за шесторното убийство в Нови Искър бил смесен - емоционален и финансов. Това обяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг по случая.


Според данните на разследването обвиненият Росен Ангелов, който в неделя беше открит мъртъв, е помагал на една от жертвите - Кети Кюхова, "която е чистила къщи на заможни българи". Ангелов искал от нея достъп до домовете, за да ги ограби. Тази информация разследващите научили от свидетели.


"Разривът на емоционалната връзка е именно този. Ангелов е искал достъп, за да може да ограби тези жилища. Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна, не съвсем искрена, не съвсем сърдечна, а той е имал други намерения. Това е и причината той да иска тя да бъде затрита от лицето на земята", обяви още Сарафов.
Брифингът на прокуратурата бе свикан, за да разсее всички съмнения около доказателствата, да отговори на всички въпроси и "теории на конспирациите", обясни Сарафов, който бе "синтезирал въпросите от всички медийни публикации по случая". Синтезираният му списък вървеше дословно по текста на "Дневник", който можете да видите тук. Зам.-главният прокурор обясни още, че досега не били описали "целия мотив" на Ангелов, защото той все още е бил издирван, когато миналата седмица са говорили пред медиите


Ангелов беше обявен за издирване на 3 януари, а според експертизата по разследването той се е самоубил на 5-ти. Тялото му беше открито на 7-ми януари, а експертизите по делото потвърждавали, че става дума за самоубийство. По тялото му нямало следи от борба преди смъртта му. Нямало кръвонасядания или охлузвания по горните му крайници, имало по долните, но те били с давност от 10-15 дни. В тялото му не са установени алкохол и наркотици. "По категоричен начин се доказва, че Росен Ангелов се е самоубил", заяви зам.-главният прокурор.


Непоклатимата убеденост на разследващите, че именно Ангелов е извършител на убийствата, се основава на установеното, че


шестимата били убити с един и същ пистолет, с който се е самоубил и той


Другото основание за убедеността е ДНК-анализът. Той бил направен след като първо по оперативен път МВР е стигнало до името на Ангелов, за когото имало ДНК-данни от 2007 г. след трите му присъди. Сравнението е направено с материал от негов панталон, намерен в обитаваната от него вила до село Луково, по който е имало негова кръв, както и на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков. По думите на градския прокурор на София Емилия Русинова по време на убийствата Ангелов е носил раница с резервни дрехи, които е преоблякъл, а изцапаните оставил във вилата след престъплението и преди да започне полицията да го издирва.


Бързината на изработката на ДНК-анализа се дължала на факта, че това било приоритетна задача, за която са работили всички в полицията. Освен това 48 часа било абсолютно достатъчно време за това, обясни Сарафов. Въпреки че според изнесеното по-рано от МВР в медиите по време на разследването анализът бил готов за 24 часа.


Сарафов се опита да обясни и защо Ангелов, след като първо е убил Кюхова, с която е имал отношения, е умъртвил още петима души. И повтори тезата на разследващите от миналата седмица - искал е да прикрие нейното убийство. Освен това близките ѝ знаели за връзката им и щели да се насочат към него. След уточнението, че видно от информацията, която полицията изнася по случая, и други хора са знаели за връзката им, Сарафов обясни, че те били близки на Ангелов и нямали интерес да го издадат и затова той тях не ги е убил.


Той направи уговорката, че няма как разследващите да знаят на 100 % всичко случило се около инцидента. Както и да "вникнем в неговото съзнание (на Ангелов - бел.ред.), да видим разумните и емоционалните му мотиви да убие още петима души". Защото той бил тежък социопат и не разсъждавал като разумен човек в нормална обстановка.


Към психолозите насочи въпроса как ще си обясни, че осъден и разследван за педофилия мъж, който е гледал детско порно на телефона си, се е влюбил и ревнувал жена на средна възраст.


Разследващите представиха повече подробности и за хронологията на убийствата


Според тях Кюхова е убита след 19.30 ч на 31 декември в района на къщата, където е живяло семейството ѝ. Тя е разхождала кучето като не стана известно как след това е било убито в къщата, заедно с другите петима. Те са умъртвени в диапазона между 23 ч. и 00.05 ч. През това време тялото на Кюхова е стояло, където е била убита и едва след като Ангелов е застрелял другите петима и кучето, е закарал нейното тяло до кладенеца, където бе открито от полицията. Не стана ясно защо извършителят е преместил само нейното тяло, нито как. Не стана ясно и къде са я търсили нейни близки в нощта на инцидента - по думите на Сарафов.


Самоубил се със заглушител, ръчно направен от него


съобщи Сарафов. Ангелов използвал схема от интернет за направата му от автомобилен маслен филтър. Остана неясно защо за сомоубийството е използван заглушител.


От брифинга се разбра, че разследващите не знаят какво е правил Ангелов между 3 януари, когато е започнало издирването му, до 5-ти, когато се твърди, че се е самоубил. На въпроса - след като тялото му е открито на 500 м от вилата, която е обитавал, защо не е било открито от полицейските кучета или засечен от термокамерите, Сарафов отговори - фактът, че тялото не е установено преди 7 януари натрапвал отговора, че то не е могло да бъде установено от тях /от кучетата - бел. ред./ Дори насочи журналистите да питат кучетата. "Положихме всички усилия да го намерим бързо", обобщи Сарафов.


Полицията е използвала специални разузнавателни средства, за да намерят Ангелов, който е имал телефон и таблет. Не стана известно дали това е дало резултат. Сарафов обясни, че Ангелов се е сдобил с телефон чрез свой познат. В обитаваната от него вила, която била незаконна постройка, е крадял ток и ползвал интернет от "бисквитка", придобита отново чрез негов познат. Последната активност на телефона на Ангелов е била от 4 януари, като хронологията била изтрита. На телефона Ангелов посещавал "изключително гнусни сайтове с детско порно", обясни Сарафов.

Коментари (361)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Е, мотивираха се от милицията!Браво!А, бе - важното е да им увеличат заплатите!

 2. 2 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Уау, какой поворот, както казват руснаците.
  Това дори в латино сериалите го няма. Турски и индийски не съм гледал.

 3. 3 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  От брифинга разбрах, че Сарафов, ако го изхвърлят от системата, ще може да се прехранва с писане на любовни романи. Много въпроси останаха без отговори. Препрати журналистите да питат кучетата защо не са надушили Росен. Но най-абсурдно звучи отговорът за ДНК пробите, които били направени чак след като вече по оперативен начин били доказали, че РА е убиецът.

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Неутрално

  С "Митко" какво стана, че много форумни "криминалисти" бяха убедени, постваха, ре-постваха публикуваното от "Митко"...
  Поне за ДНК анализа можеше нещо да се напише...
  В август 2007 год. му е взета дактилоскопски данни и ДНК анализ.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Толкова комплексен, че чак абсурден!

 6. 6 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Весело

  След този брифинг съмненията станаха още повече. Чудех се кои са по-неадекватни - отговарящите или задаващите въпроси. Жалка картина.

 7. 7 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Неутрално
 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Възможно е ама вие трябва да сте по-убедителни, когато дадвате информация или отчет на обществото. Щото по начина по който работите и информирате само създавате напрежение и недоверие.

 9. 9 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Любопитно

  Този зам.глав. прокурор изръси сума ти глупости но така и не отговори на основните доводи които оборват версията че Росен е убиецът. А именна по какви веществени доказателства оставени в къщата на убитите са взети ДНК пробите и как с пистолета Берета е успял да простреля пет човека. Мотивът за убийството на Кети също изглежда съчинен набързо. Ами тя видите ли чистела домове на богаташи и не му позволила да ги обира и с това си навлякла гнева му и той взел че я гръмнал, а след това и останалите петима де не вземели да го издирват????!!!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 10. 10 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Любопитно

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":

  Помниш ли случая с отвличането и убийството на Мирослава в Перник? При който един от обвиняемите се самоуби вкъщи пред погледа на трима полицаи, с белезници, отключвайки сейф с белезниците, вземайки пистолет, застрейлвайки се и без да остави следи от барутни частици по ръцете си?

 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4242 Весело

  До коментар [#7] от "ju.li":

  Мижи, да те лажем!

  Е, ами управляващите вярно си мислят, че 80% от нас са дебили!

 12. 12 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 506 Гневно
 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4242 Весело

  До коментар [#9] от "Julian Mall":

  Да бе! Метресата на богаташ, замесен в източването на ДДС, ходи да чисти по къщите!

 14. 14 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Неутрално

  " Това е и причината той да иска тя да бъде затрита от лицето на Земята", обяви още Сарафов."
  Този прокурор да не кандидатства в клуба на литераторите - метафористи.? Ако бяха заловили Росен жив, така ли щеше да представи обвинителната си пледоария в съда? Ами неслучайно не са го заловили жив. Съдебното жури едва ли щеше да се впечатли от изтърканите му метафори.
  Да не говорим , че това е ново двайсе. От изпепеляваща либов минахме на съгледвачество за кражби. Мотив за щесторно убийство.

 15. 15 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Според Сарафов, въпросния Росен е убил останалите 5-ма освен Кети защото знаели за връзката му с нея. Въпросът е кога е щял да убие работодателя си, колегите си и още поне 100 човека в Нови Искър които вероятно също са знаели за тази връзка.

 16. 16 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Любопитно

  Само една ли е новата звезда на "science fiction"-а?

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Този зам.глав. прокурор изръси сума ти глупости но така и не отговори на основните доводи които оборват версията че Росен е убиецът. А именна по какви веществени доказателства оставени в къщата на убитите са взети ДНК пробите
  —цитат от коментар 9 на Julian Mall

  Разбра се, че няма ДНК проби от къщата, а от раницата му. По дънките в нея имало негова ДНК и кръв от Кети и Неделчо. Не казаха по труповете (не попитаха) има ли генетичен материал с ДНК на Росен. Тази кръв по дънките му доказва само, че Росен е бил в съприкосновение с кървавите Кети и Неделчо.

 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Това, все пак не обяснява, защо му е трябвало да ходи после в къщата да убие още 5 човека вкл и кучето.

 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Весело

  До коментар [#9] от "Julian Mall":Да бе! Метресата на богаташ, замесен в източването на ДДС, ходи да чисти по къщите!
  —цитат от коментар 13 на patsis

  Това е бил легалният бизнес който е трябвало до прикрива нелегалния!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  С мъртви жертви и мъртъв "убиец" МВР може да си съчинява каквито си иска версии. На нито един от въпросите , обаче , които му бяха зададени вчера в Дневник той не дава отговор.

 21. 21 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Емоционално-финансов-икономически-политически мотив. Ако милицаите знает какво се е случило и мълчат - това е мафия, а ако не знаят какво се е случило и замазват - това е липса на държава. И в двата случая е много лошо.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 22. 22 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  До коментар [#7] от "ju.li":Мижи, да те лажем! Е, ами управляващите вярно си мислят, че 80% от нас са дебили!
  —цитат от коментар 11 на patsis


  От набезите на вълците няколко овце от стадото са унищожени. След кратък уплах овцете са се успокоили и кротко продължават да си пасат тревата. До следващия набег на вълците.

 23. 23 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Това, все пак не обяснява, защо му е трябвало да ходи после в къщата да убие още 5 човека вкл и кучето.
  —цитат от коментар 18 на Doge

  И как ги е убил? Защо не са се съпротивлявали?

 24. 24 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Притеснява ме, че явно случаят ще бъде приключен съвсем скоро, няма да се задават резонните въпроси какво е правил 8 години търсен рецидивист, кой му е помагал да се крие, купувал му е телефон....

  S
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#15] от "VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире":

  Най-вероятно, знаеш ли защо се е самоубил Ангелов? След удовлетворението, че е очистил всички, липсата на пари не му е позволила цели два дни, необезпокояван от никой да напусне България в посока Сърбия. Та, след като е преминала еуфорията и адреналина, си е представил какво следва като неизбежно го арестуват. И какво го е чакало? Доживотен затвор. Доживотен затвор за масов убиец, вкл. и на деца, и най-вече изпечен педофил, знаеш ли какви години са му предстояли? Всекидневна "кукличка", освобождаваща поне десетина, всеки ден, там няма почивка. И така, 20-30 години...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2224 Любопитно

  Този мотив ще излезе направо психосоматичен!
  Неубедителни белетристи, да не говорим за друго.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 28. 28 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#7] от "ju.li":Мижи, да те лажем! Е, ами управляващите вярно си мислят, че 80% от нас са дебили!
  —цитат от коментар 11 на patsis

  Какво чудно, когато Ангелов е почуствал че прокурорите са в главата му , четат му мислите и нашепват - ние знаем всичко, не му издържат нервите
  и се гръмва. Виж че са знаели какво мисли, сигурно и какво точно е искал да гепи и къде да го шитне. Нема мърдане , може да предложим на ЕС да услугваме с българските прокурори къде видат зор /срещу заплащане де/

 29. 29 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Как ги измислят тия....
  Я да вземе един да излезе и да каже как точно се е развила вечерта на убийствата. Кой, кога, къде е отишъл, кога се е върнал и т.н.
  Ама ако може хронологично и с обяснения на очевидните нелогичности. Например: защо Кети е разхождала кучето с колата, защо Росен е отишъл да се преоблече, преди да иде да избие останалите (евентуално), защо изобщо му е трябвало да ги убива, защо е тръгнал да бяга, стигнал е до съседната къща и там се е самоубил със заглушител... и т.н. и т.н.
  Иначе всички обяснения звучат като дадени от сценарист на турски сериал, а не от прокурор

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 30. 30 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Много моля тези петимата, постави ли ми минуси да бъдат така добри да ни обяснят как Сарафов е достигнал до тази информация, след като Росен е искал да убие цялото семейства, за да не се разчуе, че той има нещо общо с Кети.
  Кети и Росен няма как да са му казали, ако са свидетели, защо сега са го казали и дали наистина го знаят и от кого.

 31. 31 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Любопитно

  Разбра се, че няма ДНК проби от къщата, а от раницата му. По дънките в нея имало негова ДНК и кръв от Кети и Неделчо. Не казаха по труповете (не попитаха) има ли генетичен материал с ДНК на Росен. Тази кръв по дънките му доказва само, че Росен е бил в съприкосновение с кървавите Кети и Неделчо.
  —цитат от коментар 17 на Fiji


  Ами нали ДНК-то ги насочва към Росен? Или за връзката между Кети и Росен е знаела не само тъщата ами и цялото село и затова се насочват към Росен, а не към бившият и мъж например?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 32. 32 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 229 Неутрално

  най-интересното беше, че решил сам да си изтрие историята за разговорите от телефона, преди да се гръмне!

  S
 33. 33 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf1":

  Тази мисъл за това как ще го надуят в затвора не му е пречила да се крие в продължение на 9 години и без да се самоубива. Тук главния въпрос е защо му е трябвало да убива 6 човека и да рискува да попадне в затвора?

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  става все по отвратително комично

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":

  Знаеш ли колко време се пази ДНК проба в България? Само питам.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 36. 36 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#32] от "SG":

  А най-тъпото беше когато журналистите обърнаха внимание, че Росен се е "самоубил" само на 500 метра от полицаите и няколко дни не са могли да го намерят нито с помощта на кучетата, нито с термокамери, с нищо... И тогава една женица от прокуратурата се обади - "500 метра, ама по въздух.."

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  [quote#31:"Julian Mall"][/quote]

  Не слуша ли брифинга? Не ги е насочила ДНК експертизата към Росен. Предишният ден те са доказали оперативно (каквото и да значи това), че Росен е убиецът и тогава тръгнали да го издирват. На следващия ден намират раницата му в гаража, а в нея – дънките му, по които с въпросната ДНК експертиза установили, че са негови и че по тях има кръв на Кети и Неделчо. ДНК експертизата само потвърдила, че той е убиецът.

 38. 38 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  По добре да бяха казали че е изперкал, откачил, отколкото да не могат да обяснят защо е избил останалите невинни деца и възрастни, та чак и кучето. Не вярвам и в последната версия.

 39. 39 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#18] от "Doge":
  Сега ще се появи „адвоката” лапни Мухи саши,за да ти обясни, че всичко това е съвсем редно и той лично е имал сума ти такива случаи.

 40. 40 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#18] от "Doge":
  Сега ще се появи „адвоката” лапни Мухи саши,за да ти обясни, че всичко това е съвсем редно и той лично е имал сума ти такива случаи.

 41. 41 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  А знаят ли куките, че в такива случаи парите от обира обикновено се делят между извършителя и информатора? Та Кети, която произхожда от бандитско семейство, ще предпочете да мие лайната и урината на някой "Чорбаджия Изедник", за смешни пари, а няма да предпочете да забогатее от своя дял, и да направи едно околосветско пътешествие с приятеля си легионер, с парите от неговия дял естествено?! Или Кети я е било страх от Съда? Едва ли, защото тя не е дете и добре знае, че Българския Съд е най-демократичния съд в Европа. Такава честна Кети едва ли има и в Холивудските филми.

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 42. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Весело

  [quote#36:"VR|:А най-тъпото беше когато журналистите обърнаха внимание, че Росен се е "самоубил" само на 500 метра от полицаите и няколко дни не са могли да го намерят нито с помощта на кучетата, нито с термокамери, с нищо... И тогава една женица от прокуратурата се обади - "500 метра, ама по въздух.."[/quote]
  С дрон го е премерила разстоянието.

 43. 43 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1346 Гневно

  Гордост и предразсъдъци, Богат беден и Баскервилското куче...Последното е застреляно, щото излезло извън милиционерския сценарий.
  Бе я улево...

 44. 44 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Даа ясно, заместник главния прокурор не прави разлика между Финансов и Престъпен мотив. За него да искаш ключове да обираш къщи е просто финанси ..... Какво да искаш и да чакаш от него?

 45. 45 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#35] от "Darcas":

  Макар и от 2014 г.: http://www.segabg.com/article.php?id=722620

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 46. 46 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf1":
  Много добре си запознат с „куклосването” по затворите. Само дето , човек, затрил 6 човека , е по вероятно да бъде кукловода там.

 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  Добре, да кажем, че това е бил мотивът. Ама Сарафов откъде е научил за него? Росен е искал от Кети достъп до къщите на заможни хора. Но какво е искал Росен знаят само те двамата с Кети. Кети казвала ли е на други хора? Не чуваме да се твърди такова нещо. Тогава откъде Сарафов го знае? Кой му го е казал? Кети? Тя е намерена мъртва. Росен? Той се самоуби. Да не би преди това да се е изповядал пред Сарафов? Което означава, че........

 48. 48 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  "Не слуша ли брифинга? Не ги е насочила ДНК експертизата към Росен. Предишният ден те са доказали оперативно (каквото и да значи това), че Росен е убиецът и тогава тръгнали да го издирват"

  Това съм го пропуснал. По принцип при такива престъпления се привиква криминалният контингент и се проверяват алибитата им. Но нашите направо си признават че са нарочили Росен за убиец!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#32] от "SG":А най-тъпото беше когато журналистите обърнаха внимание, че Росен се е "самоубил" само на 500 метра от полицаите и няколко дни не са могли да го намерят нито с помощта на кучетата, нито с термокамери, с нищо... И тогава една женица от прокуратурата се обади - "500 метра, ама по въздух.."
  —цитат от коментар 36 на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире


  тоя цирк има ли го качен някъде

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#30] от "victortrt":

  То тая версия, че Росен ги е убил защото не иска да се разчуе за връзката му с Кети, отиде на кино, защото се оказа, че най-малко работодателя му твърди, че знае за такава връзка. Т.е. Росен не е криел, че има връзка и не му е трябвало да убива 5 човека, за да запази тайната.
  Много нелогични неща има във версията, а в едно разследване на убийство не трябва да имам никакви.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 51. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Едно не може да му се отрече на Сарафов – разбра, че мотивът за убийството е съществен въпрос (може би защото ни чете), и там се беше подготвил много добре – образно, описателно и художествено. Ако беше подкрепил и с факти...

 52. 52 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#49:"дерибеев"][/quote]

  https://www.facebook.com/btvnews/
  тук е цялото

  S
 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Добре, да кажем, че това е бил мотивът. Ама Сарафов откъде е научил за него? Росен е искал от Кети достъп до къщите на заможни хора. Но какво е искал Росен знаят само те двамата с Кети. Кети казвала ли е на други хора? Не чуваме да се твърди такова нещо. Тогава откъде Сарафов го знае? Кой му го е казал? Кети? Тя е намерена мъртва. Росен? Той се самоуби. Да не би преди това да се е изповядал пред Сарафов? Което означава, че........
  —цитат от коментар 47 на Един препатил

  Това го знае от работодателя на Росен. Според Сарафов Росен и него е кандардисвал да участва в тези обири.

 54. 54 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#47] от "Един препатил":

  Научил е от работодателя и колегите на Росен, бил споделил с тях намеренията си и даже ги поканил за съучастници. Нищо, че шефа му пелтечеше по телевизията колко свит и потаен бил Росен. Както и да е, думите на Сарафов само поставят допълнителни въпроси - след като са получили тази информация за обирите от колегите му, защо не са щурмували вилата му веднага, а след няколко дни? Нали точно същия този негов работодател ги е завел на мястото? Защо не веднага на 3-и?

 55. 55 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#50] от "Dexx":

  И пак не се връзва, защото ако е искал да убие останалите, за да не го издадат, то явно има и други които знаят за неговите връзка и разговори с Кети или пък няма, но тогава Сарафов си измисля и т.н.

 56. 56 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#32] от "SG":
  Това, че е изтрил телефона си едва ли е проблем. Би следвало историята на разговорите да може да се даде от оператора. Само някой трябва да поиска.

 57. 57 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Между другото в 24 часа преди 2 дни излезе информация, че самоубийството е било на 3-ти, ден преди да отидат в къщата, където уж го изпуснаха за час....

  S
 58. 58 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  "тоя цирк има ли го качен някъде "

  По BIT ще го повтарят от 22.00.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 59. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#3] от "Fiji":

  .... Препрати журналистите да питат кучетата защо не са надушили Росен. ....
  —цитат от коментар 3 на Fiji


  Досега очевидният отговор защо кучетата не са надушили Росен беше защото самоубилият се не е Росен. Но от това, което четем възниква още един възможен и вероятен отговор - когато са пуснати кучетата Росен не е бил там. Което пък означава, че......

 60. 60 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#16] от "ju.li":

  какъв сайънс има тук :)

  Birds of a feather flock together.
 61. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#49] от "дерибеев":

  Канал3 го излъчиха целия, потърси там. Би-ай-ти го прекъснаха малко след средата.

 62. 62 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Все по-фантастични версии излизат ден след ден. Да се чуди човек и да се мае какви са насреща му професионалисти от системата или сценаристи с нежни души, от които лириката блика. Сега пък не я обичал чак толкова ами я бил използвал, тя разбрала и той затова решил да я затрие от лицето на земята, барабар с близките и кучето. Не стига това ами и чистенето на чужди къщи е нов нюанс в драмата.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 63. 63 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 256 Неутрално

  по разпространението на консиративните теории по случая безпогрешно се познават руските тролове, а не само глупаците, които им вярват - това е перфектен лакмус мурзилка ли си
  —цитат от коментар 25 на hhhuuunnnn


  Ако смяташ, че всички около теб са луди и само ти си нормален, вероятно е точно обратното.

  На мен ми е много интересно, кой е дал вилата си на тоя Росен за ползване. Без договор и без документи. Явно го е познавал. А дали не го е използвал за някаква незаконна дейност?

 64. 64 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#30] от "victortrt":

  Това Ванга го е казала още през 82-ра :)

  Birds of a feather flock together.
 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До него е открит таблет, от който Ангелов е посещавал уебсайтове за детска порнография, както и телефон.
  На въпрос защо Ангелов се е върнал в къщата, за да убие семейството на Кюхова, разследващите казаха, че те са единствените хора от обкръжението на Ангелов, които биха могли да потърсят Кети.


  Росен Ангелов се заканвал на мъжа на Кети Кюхова, дъщеря ѝ също знаела за връзката им
  По думите на ключов свидетел Ангелов е бил лудо влюбен в жертвата си Кети Кюхова"
  педофил лудо влюбен в 44 годишна !!?? уникално

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  интересно, как 8 години не го намират а сега за два дена го намериха, при това не където живял а в друга къща...

  Birds of a feather flock together.
 67. 67 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#65] от "дерибеев":

  чичката може да е имал разностранни интереси :)

  Birds of a feather flock together.
 68. 68 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#52] от "SG":


  До коментар [#58] от "Julian Mall":


  До коментар [#61] от "Fiji":

  мерси .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 69. 69 Профил на mihomen
  mihomen
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Някой вярва ли на версията на Сарафов?

 70. 70 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#69] от "mihomen":

  има двама по-горе.

  Birds of a feather flock together.
 71. 71 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално


  От всичко, което научаваме в общественото съзнание се заражда убеждението, че е крайно наложително да бъдат разследвани самите разследващи.

 72. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Любопитно

  Не казаха в кое слепоочие се е прострелял Росен, в коя ръка е "стискал здраво" пистолета със заглушител. Но пък Сарафов каза, че Росен "е легнал" и се е застрелял. Не ви ли се струва странно един МЪЖ да легне и тогава да се гръмне? Ако е жена, може би ще помисли в коя поза ще изглежда най-добре, когато я открият, защото жената си остава жена дори и в такъв драматичен момент. Но един мъж да легне? Да не би да е спял и насън да се е застрелял?

 73. 73 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 994 Разстроено

  Съвсем за канарчета ни взеха.

 74. 74 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Някой вярва ли на версията на Сарафов?
  —цитат от коментар 69 на mihomen

  Дори и собствената му жена не вярва. Сам си го призна.

 75. 75 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Значи, да обираш къщи е нещо като купон!? РА е канил наляво и надясно хора (при това с работа и професия) за тази ултра яка дейност?!

  А, стига, бе!

  Но е убил само 5-ма + кучето, останалите не ги е пипнал. Кети сигурно и на кучето е казала за "неустоимото предложение"!

  Ей, тия копат все по-дълбоко и дълбоко в лайната.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 76. 76 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Весело

  До коментар [#60] от "Xumpomo name":

  еее сега. вЕрно сайънс няма, ама фикшън дал господ. пу , пу, пу да не им е уруки, може нови серии на досиетата Х да им възложат :)

 77. 77 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Значи един педофил се влюбил буквално до смърт (по точно до смъртта на 7 човека) в една 43 годишна жена... Не можаха ли да измислят нещо по логично...

 78. 78 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#72] от "Fiji":

  ти сега подразбираш, че се е гръмнал веднага като е легнал. може да си е лежал дълго и да се е чудил да се гръмне или не :)

  Birds of a feather flock together.
 79. 79 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#76] от "ju.li":

  CSI: Sofia, Bulgaria

  Birds of a feather flock together.
 80. 80 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ... Сарафов сА нарежда до Чандлър... ноФ класик на криминалето.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 81. 81 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Искам да разбера, тази история кой я е разказал на Сарафов?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 82. 82 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  До коментар [#79] от "Xumpomo name":

  ооооо това ще е маааалко над възможностите им. В CSI много следят за причинно-следствените връзки. За тях нещо по-лежерничко :)

 83. 83 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Човекът е изтрещял. В такова състояние е възможно да е направил много необясними и нелогични неща. Друг е въпросът, че родната милиция се оплете, докато се опитваше да даде обяснение за поведението му.

 84. 84 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  1. Навсякъде по света, дори и да хванат някого с димящ револвер в ръката, той е "предполагаем убиец" до произнасянв на съда. С какво право вие произведохте човек, дето не може да се защити, за убиец?
  2. Как на втория ден обявихте "неопровержими днк-доказателства" за престъплението, когато и с най-суперапаратурата ви трябват поне два дни?
  3. Как за жена, която е мъртва и не може да се защити, вие изкарахте сто версии - била любовница на уиеца, никой не знаел, знаела майка й, знаели всички, освен птичките? Кой ви даде това право? Дори и така да е, вие сте тотално юридически неграмотни, за морално да не говорим!
  4. Виждате ли се, когато правихте изявленията си по телевизията? Нападателно-оправдателно-обстоятелствено-обяснително! Погледнете се сами - какво да ви разказвам - вижте се как изглеждахте, когато плакахте тихо и напоително, как не сте се прибирали по цели нощи! Това, че рутиш цяла нош, защото не си професионалоист да си свършиш работата, нищо не значи! Общественото съчувствие си просите ли, що ли?
  5. Кой искате да ви вярва за каквоито и да било, след като нямате нито едно разкрито знакоиво убийство и се оставяте две цигански фамилии - телизмамници - да ви въртят около малкия си пръст?

  Хайде, бягайте да се жалвате!

  Мърфи е оптимист!
 85. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#35] от "Darcas":

  Колко време? Аз чух за 5 години, но ми се вижда нереално...

 86. 86 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#83] от "gogo2011":

  възможно да е изтрещял , и според мен нарочно го е направил . за да изкара най доброто от полиция , следствие , прокуратура . и успя

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 87. 87 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  интересно , ако някой реши да филмира случая дали ще пише по "действителен случай" и дали някой би го купил

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 88 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Този образ е уникален!
  Още помним двойнодънните микробуси от Костинброд, за които той лично се изцепи публично. Знае ли от коя фирма са, но нямали да кажат за да не попречат на следствието.
  По върховете на Прокуратурата нямам представа откъде са ги събирали.
  И защо при подобни случаи трябва да се бутат да се изказват? Гл секретар, Гл. Прокурор, Гл. Следовател и пр. се бутат пред камерите да им лъсне некомпетентността, то дори не иде реч за компетентност, съмняваме се в базичната интелигентност вече.
  Не са ли гледали по телевизиите как се прави по света? Не са ли ходили на курсове? Няма ли кой да им обясни прости неща?
  Пълна трагедия!
  Жалко са свестните в системата, ако са останали такива.

 89. 89 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#88] от "k_":

  а не го ли помниш от поредицата Бойко , Кокинов , Найденов си говорят ... за Роман

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 90. 90 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Мотивът ... бил смесен - емоционален и финансов

  Тоест Сарафов иска да ни убеди, че сега педофилът Росен Ангелов ще отиде в рая да прави любов със 44 годишното "дете" Кети Кюхова и да харчи парите, спечелени от шесторното убийство!?

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 91. 91 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#69] от "mihomen":има двама по-горе.
  —цитат от коментар 70 на Xumpomo name


  двама гербери не правят някой :)

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 92. 92 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ако правилно съм разбрал, кучето е застреляно, защото е знаело за връзката между Кети и Ангелов, и е имало интерес да я разкрие.

  .
 93. 93 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  муахаха, бе тея да не са почнали да икономисват от пиенето на Пепи Еврото... и КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ГЛАВНИЯ????

 94. 94 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Как не се намери един журналист да представи логичен, качествен и стойностен разследващ материал по тези убийства и това самоубийство, а само недоносени публикацийки с "информации" от фейсбук, агенция "Кака комшийка" и "Една жена каза" слухове от Нови Искър и околността? .... Целият развой на събитията по този случай очертава една безспорна повсеместна социална инфантилност - и при органите на реда за лошия ПР и при журналистите, и най-вече при публиката. Излезе че цяла България "знае" кой е НЕ убиецът и какво "крие" МВР...

  Много жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 95. 95 Профил на Tanya VK
  Tanya VK
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#16] от "ju.li":

  Какъв ти science тук?

 96. 96 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Допълниха статията...
  Тия от прокуратурата са толкова зле в обясненията, че все едно слушам ученик от 5-и клас опитващ се да пише преразказ с елементи на разсъждения.

  Знаичи основните ДНК доказателства са:
  "Сравнението е направено с материал от негов панталон, намерен в обитаваната от него вила до село Луково, по който е имало негова кръв, както и на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков. По думите на градския прокурор на София Емилия Русинова по време на убийствата Ангелов е носил раница с резервни дрехи, които е преоблякъл, а изцапаните оставил във вилата след престъплението и преди да започне полицията да го издирва."

  Куршума защо има кръв на Ангелов? Ранен ли е бил? Как и от кого?
  За дрехите на Ангелов - направиха ли натривка от барутни частици по ръкавите?

  Абе, чудя се тези от МВР и прокуратурата не са ли гледали Forensic Files. Там така показват доказателствта, че човек сам си прави изводите. Няма литературни съчинения и али-бали.

 97. 97 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1803 Весело

  Между кои две фамилии се води гангстерската война, част от която са последните убийства?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 98. 98 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Любопитно

  най-интересното беше, че решил сам да си изтрие историята за разговорите от телефона, преди да се гръмне!
  —цитат от коментар 32 на SG


  Мда - и сега ней-вероятно ще се окаже, че е абсолютно невъзможно от оператора да разберем кога и с кого е говорил....

 99. 99 Профил на Tanya VK
  Tanya VK
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Айде и аз да питам. Поради каква причина панталоните с кръв ще са оставени в бараката. Този убиец явно е голям тъпак.

 100. 100 Профил на Tanya VK
  Tanya VK
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Айде и аз да питам. Поради каква причина панталоните с кръв ще са оставени в бараката. Този убиец явно е голям тъпак.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK