На живо

Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Анелия НиколоваТри протеста огласиха София във вечерта, в която бе официалното откриване на българското председателство на Европейския съюз. Защитниците на "Пирин" отново поискаха правителството да отмени решението си, с което бе приет обновен план за управление на Пирин, разрешаващ строителство на 48% от територията му. Полицията не се ангажира с броя на участниците в шествието, което смени маршрута си, но по данни на организаторите участниците този път бяха между 4 и 6 хил. души.


В друго шествие жители на Банско и съседни селища, докарани с автобуси в София, защитиха правителственото решение и отново призоваха за развитие на региона. В тяхна подкрепа се включи лично и вицепремиерът Валери Симеоново, който тоново се ангажира с развитието не само на Пирин, но и на другите планини.


Въпреки договорката на среща сутринта с премиера Бойко Борисов полицаите организираха свой протест, в който отново настояха за достойно заплащане. В разговор с премиера сутринта бяха договорени още 100 млн. лв. за заплати във ведомството.
В това време в Народния театър "Иван Вазов" бе официалното откриване на българското европредседателство, на което бяха поканени чуждестранни гости, министри и др. Церемонията ще се запомни с изказването изцяло на български език на Доналд Туск, председател на Европейския съвет. Словото му можете да видите тук.


Засилената охрана в центъра на София остава. Някои улици продължават и тази вечер да бъдат затворени.

Участниците в "Спаси Пирин" достигнаха площад "Света неделя", те са около 300 души и стигнаха до фонтана до сградата на президентството. С това на практика шествието приключи. Част от тях продължиха както и при проетста миналата седмица до Орлов мост и за кратко блокираха движението. Към 21:30 ч. движението е освободено.

Приключи официалното откриване на българското европредседателство, което се състоя в Народния театър "Иван Вазов". Българският химн, изпълнен от детския радиохор започна програмата след изказванията на гостите и на домакините - премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Николай Дойчинов

Участници в протеста в защита на Пирин скандират: "Долу ръцете от Пирин. Народни песни, които възхваляват тази планина звучаха над участниците в проявата. Алеите в района на паметника са изпълнени с хора.


Искаме природа, не искаме бетон, но също така искаме нещата да се случват според законите
тук, обяви Петко Ковачев.


Участниците в шествието се разбраха отново да се съберат на протест срещу решението на кабинета на 14 януари, неделя от 16 часа пред Министерски съвет.


Организаторите обявиха официално край на протеста. Около 1000 души тръгват по бул. "Витоша".

Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Анелия Николова

Варна за Пирин

Над сто души се събраха тази вечер въпреки дъжда на протест в защита на Пирин пред кметството във Варна. Те заявиха, че въпреки липсата на реакция от страна на управляващите протестите няма да спрат. "Не искаме законотворчеството на ГЕРБ, каза една от участничките в събитието. Решението на Министерски съвет отслабва защитата на Пирин, като отваря врати за сечи на вековни гори от бяла и черна мура, ела, смърч и бял бор на възраст между 100 и 500 години. Тези гори са "Ноев ковчег" на биологичните видове в Европа". Протестиращите скандираха "Оставка" и "Мафия" пред сградата на общинската администрация.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Спас Спасов

"Крадлива дружина планина задига"

Плакат с такъв надпис се появи в шествието на "Спаси Пирин". Организаторите отново обясниха защо са протестите. Говорим не само за Пирин, а и за въздуха, за Крапец, Странджа, Дуранкулак.
Не говорим за втори кабинков лифт, това е лъжа, заявиха участници в шествието.


Участници в шествието обявиха, че е добре тези протести да притесняват институциите в работното им време, защото сега са невидими.


"Ние също караме ски, но искаме това да става законно", обяви от импровизираната трибуна Любомир Попйорданов, председател на Асоциацията за алтернативен туризъм.

Организаторите на "Спаси Пирин" коментират, че проверката им в актуализирания план за управление на Пирин показва, че дори Байкушевата мура, която е на възраст 1300 години, също попада в разрешените за строителство 48% от парка. Организаторите съобщават, че протести в защита на Пирин има тази вечер в общо 19 града. "Мафията вън" е един от възгласите, огласящ шествието.


"Пирин е една стотна от Алпите, но е световно наследство на ЮНЕСКО", припомнят участниците в шествието и питат къде е вицепремиера Валери Симеонов. Той участва в алтернативното шествие, което защитава така нареченото развитие на Банско и зоната над него.

Повечето от автобусите, които доведоха хора от Банско и района в София, напуснаха и броят на протестиращите намаля значително като сега са не повече от 100. Някои от тях играят хоро докато певицата Елица Тодорова изпълнява народни песни. Първоначално певицата беше облечена с народна носия, но после смени тоалета с черна блуза и латексов панталон.

Челната редица на шествието "Спаси Пирин" достигна Войнишкия паметник в градинката на НДК, а краят е на завоя на ул. "Раковски" пред сградата на Еврокомисията. Според участници събралите се на протеста са между 4 и 6 хил. души. По данни на организаторите - 8 хил. души. Полицаите, които охраняват по трасето, отказват да коментират за колко хора става дума с аргумента, че не могат да видят шествието в цялост.

Председателят на Европейския съюз Доналд Туск произнесе цялата си реч на български език с цитати от стихотворението на Иван Вазов "Отечество любезно, как хубаво си ти". Той все пак отбеляза, че България е по-позната по света с участието на Захари Бахаров в "Игра на тронове" отколкото с Иван Вазов.


По-младите поколения навярно свързват театъра, в който се намираме, по-скоро с известния актьор Захари Бахаров и ролята му в култовия сериал "Игра на тронове", отколкото с поезията на Вазов", отбеляза Туск.


С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войн, ще се справите, увери той. Повече информация за официалното откриване четете тук.

Започва извозването на участниците в шествието, подкрепящо строителството в Пирин, с което и броят им силно намаля. Те се качват в паркирани близо до храм-паметника автобуси.

"Оставка" е най-често скандираното от участници в шествието в защита на Пирин. Те призовават правителството да отмени решението си, с което бе променен планът за развитие на националния парк, който разрешава строежи на 48% от територията му. Иска се конкретно и оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.


"Грантаджии срещу мафията" е един от виждащите се в шествието големи транспаранти.

Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Анелия Николова

Nature can satisfy man's need, but not man's greed - гласи един от плакатите на участниците в шествието в защита на Пирин. В него се вижда и бяла мечка на "Грийнпийс".
Голяма пазарска количка с надпис "Свят без гори е свят без въздух" и clear air on sale, respect the law. "Протестът не е срещу втора кабинка", обяснява друг плакат. Сред множеството звучи "Хубава си, моя горо" докато участници преминават покрай сградата на Европейската комисия и европарламента.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Анелия Николова

канЗапочва официалното откриване на българското председателство на Европейския съюз. То е в Народния театър. картина от събитието можете да следите тук.

Шествието в защита на строителството в и над Банско премина по бул. "Дондуков" и сега се намира пред "Св. Александър Невски". В протеста участват и хора, които искат Витоша да се развива. Пред катедралния храм има малка сцена, пред която са се събрали около 100 човека с плакати в подкрепа на развитието на Банско. Общо в шествието според организаторите участват около 1000 души. И от колоните на джипа зазвуча Химна на България. Вицепремиерът Валери Симеонов излезе на сцената и отново заяви амбициите си за развитие на всичките планини. Той обяви и края на големите обещания и че е дошло време за действия, "за да може България да привлича милиони туристи".

"Ние сме силни заедно" –We are strong together, Save pirin, UNESCo и малки плакати с надписи "Срам" и "Мафия" носят защитните на Пирин. Някои от тях носят ски, щеки, българското и европейското знаме.


Welcome to the mafia state, огромен надпис Help!, Кой решава? - са също сред носените в шествието плакати.

Между 250 и 300 полицаи има на ул. Княз Александър І" в близост до Телефонната палата и Народния театър. По-рано през деня 50 полицаи на "Цариградско шосе" и 30 на Орлов мост посрещнаха официалната делегация от Брюксел с плакати, че имат най-ниски заплати в Европа. Исканията на полицаите са три - увеличение на заплатите с най-малко 15%, обвързване на основното възнаграждение със социално измерим показател и изготвянето на нов закон с участие на служителите на МВР. По-рано днес премиерът обеща 100 млн. лв. за заплати в системата. Утре най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР има общо събрание, на което трябва да вземе решение дали да продължат протестните действия. От 2016 г. полицаите протестират на всеки празник в МВР. Очаква се утре синдикалистите да решат поне временно да прекратят протеста си.

Към шествието в защита на Пирин продължават да се присъединяват хора. Колоната вече зави по ул. "Гурко". Движението на "Раковски" вече е блокирано.

Пред Съдебната палата е паркиран джип "Хамър", на тавана на който има 4 колони, които се грижат за озвучаване с рап музика на протеста в защита на втория лифт над Банско. Пред джипа се танцува брейк. Кметът на Банско Георги Икономов се качи на покрива джипа, за да направи изявление. От тази трибуна той призова гражданите на България никога повече да не се поддават на манипулациите на зелените и псевдоеколози. "Тук сме, за да подкрепим правителството да решението им за промяната в плана за Пирин", обяви той. След това шофиращият джипа взе микрофона и благодари на вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и на премиера Бойко Борисов. Колата последва шествието и пред Министерски съвет.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Юлия Лазарова

Протестът в защита на Пирин вече тръгна по маршрута си, охраняван от полиция, част от която в микробуси и огласян от звука на вувузели и тъпани. първите редици отново е алпинистът Боян Петров. Според организаторите участниците в протеста са над 3 хил. души.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Анелия Николова

Провокация в началото на "Спаси Пирин"

Над хиляда души вече се събраха на площада около паметника на патриарх Евтимий, за да участват в протеста "Спаси Пирин", който е срещу приетите от правителството промени в плана за управление на Пирин и заради опасенията, че те ще позволят строителство в планината. Полицията направи кордон пред челната редица на протестиращите, които се подготвят да тръгнат на шествие по бул. "Васил Левски", след като групичка от 80-10 човека с маски на председателя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер и германския канцлер Ангела Меркел и с плакат "Корупцията прави силата" се опитаха да застанат начело на шествието. Полицаите ги отстраниха. Маскираните не говорят. От жилищна сграда на бул. "Васил Левски" беше хвърлена водна бомбичка.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Анелия Николова

Към шестващите в защита на Банско се присъедини и вицепремиерът Валери Симеонов, който е горещ привърженик на развитието на планинските курорти и наскоро обеща да предложи инвестиции и в други планини освен в Пирин. Шествието спря пред Министерски съвет.

Десетки служители на МВР и представители на Синдикалната федерация на служителите в министерството са се събрали на протест на кръстовището на ул. "Александър I Батенберг" и ул. "Генерал Гурко". Движението в района е блокирано, съобщи агенция "Фокус". Полицейското присъствие е засилено. Протестиращите носят плакати, които гласят: "Европа и за нас" и "За вашата сигурност се грижат хора, чиято основна заплата е 340 евро".
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Велко Ангелов

Церемонията по откриването на българското европредседателство започва в 19:30 ч., но официалните гости вече пристигат в сградата на Народния театър. Тук вече е Доналд Туск, председател на Европейския съюз. По-рано през деня той разговаря с премиера Бойко Борисов. Ирки Катайнен, зам.-председател на Европейската комисия, разпространи в "Туитър" снимка с всичките си колеги в самолета, пътуващ за София.
Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© https://eu2018bg.bg

България има потенциал да развива туризъм, а шепа хора пречат. Трябва да има трети лифт - обяви пред камерата на "Канал 3" Константин Папазов, треньор на баскетболния клуб "Левски Лукойл".


Сред участниците е и Мария Гроздева.

"Аз обичам да карам ски в България" - с такива надписи на български и английски върху тениските са облечени участниците в протеста в защита на развитието на ски зоната в Банско и районите наоколо.


Шествието в подкрепа на втори лифт в Банско тръгна по бул. "Витоша". В него вземат участие около 1000 човека. Виждат се плакати "Искаме бъдеще за децата си" и "Подкрепете зимната столица на Балканите".


Сред участниците са кметът на Банско Георги Икономов, евродепутатът Ангел Джамбазки, собственикът и издател на "ПИК" Недялко Недялков.


Скандирания "за" и "против" строежите в Пирин огласиха вечерта на европредседателството (хронология)

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (172)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Протестите са за власт. Ама няма да ги огрее.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 415 Неутрално

  кога ще пишете за анти-лифт протеста ?:))

 3. 3 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  както казало магарето
  -пред толкова много хора ако не си покажа магариите, кога?

 4. 4 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Нека има протести, нека покажем, че сме демократи. Дайте им по един билборд на тия протестиращи.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3702 Весело

  Шествието в подкрепа на втори лифт в Банско тръгна по бул. "Витоша". В него вземат участие около 1000 човека"
  а колко по внушително звучи "Над 100 души поискаха с протест ратификация на Истанбулската конвенция"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Банскалийските протесъри или лобито на Ц.Минев/Юлен/Витоша ски/Георгиус Георгиу???

 7. 7 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Явно всички искат да бъдат чути, обаче протестите са символични. С основание хората от Банско искат втори лифт. Това ще допринесе за по - пълноценно използване на ски базата. Сегашния капацитет на хотелите е предостатъчен.

 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6246 Неутрално

  На кой за каквото си му е или за каквото му плащат.

 9. 9 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 910 Неутрално

  ГРАЖДАНИ срещу мафията !

 10. 10 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 415 Неутрално

  мутрите искат да развалят и малкото, което имаме. Туристическото гето на Европа, благодарение на мафията!

 11. 11 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 467 Неутрално

  "рупичка от 8-10 човека с маски на председателя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер и германския канцлер Ангела Меркел и с плакат "Корупцията прави силата" се опитаха да застанат начело на шествието."

  Горди наследници на Бареков и Петното.

 12. 12 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Борисов раздава нашите пари на полицаите на калпак без никакви реформи и без видими резултати и тестване само и само да мълчат.

 13. 13 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 986 Весело

  само кат им видиш тениските нахлузени връз якетата ти става ясно кое шиши им е организаторът... :)

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5484 Неутрално

  "Около" 1000 души манифестират срещу "над" 1000 души...
  Колко е разликата :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 910 Неутрално

  "корупцията прави силата" ,това е добро !

 16. 16 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Весело

  Не се карайте, бийте се!
  Офшоркаджията в Пирин лош, разбирам!
  А Веолия-концесионрът на софийска вода-и той не си изпълнява нагежиментиите, но никой не иска да го гони! Що така?
  Има расионално зрънце в озицията на еколозите! Но истеризиране и блокиране на всичко-това е рекет. Участие на Асен генов-платен от чужбина и осъден на глоба от 5000 лв за нарушаване на закона! Подобни същества допринасят единствено за раделение в обществото! За слаба и зависима от вън България!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3885 Весело

  Събитие на чело на което стои Далавери Семьонов не ми го хвали, искал “ развитие на планините”?!

  klimentm
 18. 18 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#2] от "blahblah":

  Когато си платите. Ако платите добре от двеста души митинг ще ви направят и две хиляди.

  Не отговарям на хейтъри.
 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  На зелените талибани като им каже да се направи едни местен референдум - те казват "Пирин бил на целия народ" Като им кажеш дай да е национален референдум пак не искат. Щото знаят, че ще го загубят.

  Класически диктат на малцинството над мнозинството.

  Предлагат ли на хората какво да правят - не?
  Хората като почнат да напускат региона, ще има от умно-красивите що хората напускали.

  Ми хората искат поминък и да си решават за себе си. А не някви в София да им казват - това не може, онова не може.

 20. 20 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 281 Неутрално

  София е държава в държавата. Открай време краде ресурсите на България. Едно от нещата които объркаха по време на комунизма е, че допуснаха такава централизация, и то в град, който преди 120 години е бил подобен на село.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 21. 21 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Мутро-"патриоти" долу ръцете от Пирин!
  Наглите 3!

 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3885 Весело

  Много ми е интересно защо за истински важните неща няма протестиращи? Нали уж всички искат нормална държава?! Нали всичко което става и с Пирин и с Черно море и с Калиакра е само защото нямаме такава?!

  klimentm
 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#19] от "realguru":

  Така е.

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Нали всичко което става и с Пирин и с Черно море и с Калиакра е само защото нямаме такава?!
  —цитат от коментар 22 на klimentm


  Това не са ли местни проблеми, които трябва да бъдат решавани от хората, които живеят там?

 25. 25 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Защо не се развиват и други зимни курорти? Аз обичам планината, но не карам ски, за това не съм много наясно със ски-пистите и ски-съоръженията. Но защо не се развиват и други дестинации? Ще дам примери (дестинации, които съм посещавал пешеходно):

  1. Берковица и скатовете на връх Ком.
  2. Хижа Пършевица и възстановяване на лифта над Враца.
  3. Хижа Плевен.
  4. Беклемето - освен това и на проход.
  5. Местността Узана над Габрово.
  6. Добринище - на хвърлей от Банско.
  7. Хижа Мечит
  8. Мечи чал над Чепеларе.

  Може да има и други, но не съм запознат. Това се сещам на прима виста.

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 26. 26 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#24] от "realguru":

  "Това не са ли местни проблеми, които трябва да бъдат решавани от хората, които живеят там?" - ти софиянец ли си или "селянин"?

 27. 27 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Понеже атмосферата в София е задушевна.

  Представете си сега аз да изляза, като не живея в София, но ходя в София 2 пъти месечно. Та си представете сега цяла България да протестира за оправяне на въздуха в София и да наложи спиране на колите и всички софиянци да ходят с колелета или с градския транспорт.

  За да може понеже идваме по 2 пъти годишно в София, та като дойдем да дишаме чист въздух. :) :) :)

  Същата работа и с еко-талибаните. Ходят 2 пъти в Пирин, сега щял Пирин да се застрои и нямало да ги кефи.

 28. 28 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ТУСК цитира стари данни, отечеството ни е все повече нелюбезно и все по-малко красиво...

 29. 29 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Защо не се развиват и други зимни курорти?" - защото всички искат мекото на баницата докато са все още на масата. Утре не се знае... Мутропатриотите трябва да ядат и те са хора!

 30. 30 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Междудругото има ли някаква статистика каква част от туристическите съоръжения и бизнес обекти в Банско са собственост на местните хора, като изключим собствеността на Цеко(ПИБ)?

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Защо не се развиват и други зимни курорти?
  —цитат от коментар 25 на xqv31309910


  Пазарната икономика така работи.

  Ако смяташ, че някой от изброените от теб има потенциал. Сядаш, развиваш го и правиш кинти.

  Примерно, що Пловдив се разви като индустриална зона. Щото имаше хора, които го развиха. Същото и с Банско. Щото имаше хора, които го развиха. Другите що не се развиват - щото няма хора, които да рискуват, да вкарат пари и да ги развиват.

 32. 32 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Или може би са пробвали да ги развиват, но не е станало. Така работи Светът.

 33. 33 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Комунистите едно време правиха "правителство в сянака" сега правят антипротести.
  Понеже вожда им Свети Еднокнижец БайХу-Суджука, няма достатъчно мъдрост,за това не е разбрал,
  че "Който сее вятър,ще пожъне буря"!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 34. 34 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Любопитно

  До коментар [#25] от "xqv31309910":


  .Може да има и други, но не съм запознат. Това се сещам на прима виста.
  —цитат от коментар 25 на xqv31309910


  Като не си запознат защо имаше нужда да пишеш...или те напъва словесно разстройство и трябваше да ни направиш съпричастно с него?...

 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 910 Неутрално

  близо 8000 протестиращи Граждани срещу мафията ,това е едно много обнадеждаващо начало

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  май се чуват повече викове за "мафия" отколкото за "кабинки"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Зелендури, к'во да ги коментираш. Точно днес звучат като "Моля другарко, той се бие"

 39. 40 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4265 Любопитно

  "..............................Председателят на Европейския съюз Доналд Туск произнесе цялата си реч на български език с цитати от стихотворението на Иван Вазов "Отечество любезно, как хубаво си ти". Той все пак отбеляза, че България е по-позната по света с участието на Захари Бахаров в "Игра на тронове" отколкото с Иван Вазов............................"

  Доналд Туск ми се издига в очите.

 40. 41 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#38] от "asenpp":

  +++++ И аз се чудех, че ми епознато това което се случва днес но ти го каза най разбираемо...да го схванат даже и умните и красиви...

 41. 42 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#35]

  Изпуснал си няколко нули. Около милион бяха по думите на очевидци :) дневник пише от завоя на раковски до кравай - това са има няма хиляда човека ще тихаже всеки , който е ходил повечко на мачове и има реална преценка за численост

 42. 43 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#38] от "asenpp":

  Тъпо.Седни си.Слаб 2.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 43. 44 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  ГРАЖДАНИ срещу мафията !
  —цитат от коментар 9 на Stewie


  Срещу зелената мафия ли? Пиши и мене!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 44. 45 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 501 Любопитно

  До коментар [#27] от "realguru":
  Същата работа и с еко-талибаните. Ходят 2 пъти в Пирин, сега щял Пирин да се застрои и нямало да ги кефи.

  Ти от къде си та искаш Пирин да се застрои? Това каква ще твоята далавера от застрояването?

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 45. 46 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#20] от "qwerty 500":

  Само дето преди две хиляди години този град е бил един от водещите на континента.... А твоят град или село какво са били? Ако не си от Варна или Пловдив, по-добре ще е да се въздържаш от изказвания за това, кой град, какъв е бил в миналото.

 46. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#31] от "realguru":

  Как точно се е развило Банско, ако може с конкретика?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#36] от "Tabarnia":

  Кои? Тия против решението на правителството или тия с автобусите на Цеко?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 49 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#34] от "BiGman1":

  Типично вадене от контекста. Жалка работа си!

 49. 50 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Плевнелиев: Протестите днес показват робска психика
  ------------------------
  Без коментар

 50. 51 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#36] от "Tabarnia":

  Точно на 28ми Декември ли трябваше да го приемат това решение? Айде опитай пак и без обиди, че се излагаш. Друг е въпросът че Мафията е овладяла тотално България и без чужда помощ явно няма да се оправим. Щом сега се протестира значи нещата са много зле. Не знам как по простичко да ти го обясня.

 51. 52 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Ти от къде си та искаш Пирин да се застрои? Това каква ще твоята далавера от застрояването?
  —цитат от коментар 45 на Психонавт


  За тва ли ревете? Че нямате далавера. :)

  Или викаш "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". :)

 52. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  До коментар [#40] от "bat_plamen":

  Други, по важни неща отбеляза, "наследниците на Спартак, най-старата държава в Европа, държавата която не е губила нито едно свое бойно знаме"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 53. 54 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#31] от "realguru":Как точно се е развило Банско, ако може с конкретика?
  —цитат от коментар 47 на Darth Plagueis


  Ми гледам всички студенти ходят да пият там на 8-ми декември. :) :)

  Преди 15 год никой не ходеше да пие там. Това не е ли развитие? :)

 54. 55 Профил на boxOut
  boxOut
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много ми е интересно защо за истински важните неща няма протестиращи? Нали уж всички искат нормална държава?! Нали всичко което става и с Пирин и с Черно море и с Калиакра е само защото нямаме такава?!
  —цитат от коментар 22 на klimentm


  ами организирай и протестирай!

 55. 56 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#36] от "Tabarnia":Кои? Тия против решението на правителството или тия с автобусите на Цеко?
  —цитат от коментар 48 на Darth Plagueis


  И двете групи. Винаги съм била против по време на такива събития, форуми, първенства, олимпияди, етс. група малоумници да си показват магариите пред всички, без значение какви са им политическите пристрастия или исканията. Дори и да са справедливи, има си време и място за всичко.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 56. 57 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Плевнелиев: Протестите днес показват робска психика------------------------Без коментар
  —цитат от коментар 50 на kapitan_laino


  Хахаха
  По-добре да мълчиш и да те мислят хората за глупав, отколкото да говориш и да разсееш всякакви съмнения! Тоя смешник 2014 обясняваше как предсрочните избори са израз на демократичност, когато трябваше да връща Пашата и Бай.Х на власт, а само малко повече от година след това, когато Бай.Х се клатеше ревеше как не можело да се правят предсрочни избори постоянно, защото застрашавали стабиУността!

 57. 58 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#49] от "Star Trek Discovery":


  До коментар [#34] от "BiGman1":Типично вадене от контекста. Жалка работа си!
  —цитат от коментар 49 на Star Trek Discovery


  А ти и в контекста си жалък...нихилизма не е в кръвта на българите...явно в твоята тече руска...

 58. 59 Профил на boxOut
  boxOut
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "..............................Председателят на Европейския съюз Доналд Туск произнесе цялата си реч на български език с цитати от стихотворението на Иван Вазов "Отечество любезно, как хубаво си ти". Той все пак отбеляза, че България е по-позната по света с участието на Захари Бахаров в "Игра на тронове" отколкото с Иван Вазов............................"Доналд Туск ми се издига в очите.
  —цитат от коментар 40 на bat_plamen


  колко ли време е загубил за тая глупост - да говори механично някви неща на Български? Няма ли по-важни заниманияБ

 59. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  колко ли време е загубил за тая глупост - да говори механично някви неща на Български? Няма ли по-важни занимания
  —цитат от коментар 59 на black_jack


  Няма.

  За политиците и журналистите думите и речите са важни. Те по-това ги оценяват. За тях делата нямат никакво значение.

 60. 61 Профил на karakurum
  karakurum
  Рейтинг: 248 Неутрално

  КОРУПЦИЯТА ПРАВИ СИЛАТА,
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

 61. 62 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#52:"realguru"][/quote]

  Опита се нещо да кажеш, ама нищо не стана май.

 62. 63 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":


  До коментар [#31] от "realguru":Как точно се е развило Банско, ако може с конкретика?
  —цитат от коментар 47 на Darth Plagueis


  Ако всички села в България се бяха развили като Банско сега България щеше да е Швейцария на Балканите...мразилке...

 63. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#54] от "realguru":
  Ходенето да пиеш някъде един ден я годината, означава, че това място е развито?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  Протестите са за власт. Ама няма да ги огрее.
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Ама тя си е ваша и вие не я давате, щото голям келепир има в тази работа!
  Нали така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#63] от "BiGman1":
  Банско е град. С какво е по-развит от другите градове в страната?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#56] от "Tabarnia":

  Супер. В Сеяерная Корея няма много протести..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 68 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Бе сами си прецакваме нещата...Тези ПРОТИВ поне разбраха ли за какво баш са против, щото настъпи объркване...

 68. 69 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1850 Неутрално
 69. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#3] от "1001":

  ,,както казало магарето
  -пред толкова много хора ако не си покажа магариите, кога?,,

  Че и нашите лиляво десни

 70. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#57] от "idiotstavrev":

  ,,....когато Бай.Х...,,

  Този човек няма ли си име ве?
  Ето по това си личите колко сте контурни. Затова и хората няма да гласуват за вашите лидери Радан и Ристе

 71. 72 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#57] от "idiotstavrev":

  Просто ми се иска най-накрая хората с някаква гражданска позиция да се абстрахират от обожанието си към жалкото човече, една идея по-възпитана версия от Каролев.

 72. 73 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#66] от "Darth Plagueis":


  До коментар [#63] от "BiGman1":Банско е град. С какво е по-развит от другите градове в страната?
  —цитат от коментар 66 на Darth Plagueis


  Е да де...сега е град...преди беше село...това отговаря на предишният ти въпрос...
  Как точно се е развило Банско, ако може с конкретика?

 73. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#59] от "black_jack":

  ,,колко ли време е загубил за тая глупост - да говори механично някви неща на Български? Няма ли по-важни заниманияБ,,

  Първо на първо културния политик когато отиде в някоя държава казва поне две три думи на езика на тази държава. Още повече ако езикът на тази държава е и официален език в институции където работи този политик, то той е длъжен при международна среща в тази държава, първата му реч да бъде на езика на тази държава. Ама забравих, че умен чукча кат вас не читател, он писател

 74. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#58] от "BiGman1":

  ,,...явно в твоята тече руска...,,

  Не шопска

 75. 76 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#54] от "realguru":Ходенето да пиеш някъде един ден я годината, означава, че това място е развито?
  —цитат от коментар 64 на Darth Plagueis


  По-развито е от място където никой не ходи да пие нито един път в годината.

  А и това дали е развито или не каква връзка има със застрояването на Пирин? Кво му пречи да е супер неразвито и пак да застрои 48% от Пирин (както тука еко-талибните разнасят някакви проценти).

 76. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  И двете групи. Винаги съм била против по време на такива събития, форуми, първенства, олимпияди, етс. група малоумници да си показват магариите пред всички, без значение какви са им политическите пристрастия или исканията. Дори и да са справедливи, има си време и място за всичко.
  —цитат от коментар 56 на Tabarnia
  И къде е времето и мястото ?! Сега му е времето да им се чуе гласът. Тези които нямат представителство, а има проблем започват тероризъм, ако няма как иначе да им се чуе гласът. Това ли искаш наистина?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 78 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Мутрите хич не ги е грижа за природата на Пирин,важното е цените на техните имоти да се покачат,затова е целия тоя вой за втори лифт.И на други курорти хората искат да развиват туризъм,и те искат поминък,а са занемарени,и за тях трябват инвестиции. .Така и туристопотока ще се разпредели по-равномерно и опашките пред лифтовете ще изчезнат от само себеси.Но не,в Банско са приятелите на властта,там се изляха сума държавни пари,за сметка на други места.

 78. 79 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Първо на първо културния политик когато отиде в някоя държава казва поне две три думи на езика на тази държава. Още повече ако езикът на тази държава е и официален език в институции където работи този политик, то той е длъжен при международна среща в тази държава, първата му реч да бъде на езика на тази държава. Ама забравих, че умен чукча кат вас не читател, он писател
  —цитат от коментар 74 на сидер


  Ние селяните не сме културни, както сте разбрали. И с културизма също сме скарани. :)

  Важни са резултатите. Затуй и културните политици вече са на измиране. Щото само с култура няма как да ги преизберат. Трябва и резултати.

 79. 80 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#51] от "Star Trek Discovery":

  ,,... Друг е въпросът че Мафията е овладяла тотално България и без чужда помощ явно няма да се оправим....,,

  Е ми другарът Путин е на линия, мое да го викнете, той одма ша прати зелените человечета да ни оправат, само че те имали заповед който им са изпречи насреща най напред убиват па после го питат невинен ли е

 80. 81 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#73] от "BiGman1":

  Банско е град от повече от сто години. Пробвай с друго.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis":

  ,,Кои? Тия против решението на правителството или тия с автобусите на Цеко?,,

  Е па тия против решението на правителството. Ауу ма ас забравих, че тука няма демокрация, има диктатура според др. Дайнов

 82. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#76] от "realguru":

  Ти си експерта, дето говори за развитие. А Банско не е развито. Т.е., ТИ говориш глупости.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#80] от "сидер":

  Е да, ама другарят Путин е за гербавите начинания в Пирин.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 85 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":

  ,,Как точно се е развило Банско, ако може с конкретика?,,

  Кату селу ве, кату селу, е тва е мойта кункретикъ

 85. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":

  Аку моеш опровергай ма

 86. 87 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#24] от "realguru":

  Можеш да наречеш тези проблеми местни, когато са от компетенцията само на съответната община.

 87. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#33] от "Без коз":

  ,,....Свети Еднокнижец БайХу-Суджука, че "Който сее вятър,ще пожъне буря"!...,,

  Ей с тези ви думи вече отвращавате хората. А до колкото бурите спомни си и една друга ,,покрай сухото гори и суровото,, да не стане така че покрай сухото да изгорите и вие суровите

 88. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#88] от "сидер":

  Вие отвращавате хората и без думи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 89. 90 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Весело

  До коментар [#88] от "сидер":


  ,покрай сухото гори и суровото,, да не стане така че покрай сухото да изгорите и вие суровите
  —цитат от коментар 88 на сидер


  Те горят всеки ден в своя си собствен АД на завист и злоба...пощади ги...:)

 90. 91 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#76] от "realguru":Ти си експерта, дето говори за развитие. А Банско не е развито. Т.е., ТИ говориш глупости.
  —цитат от коментар 83 на Darth Plagueis


  Казах да не им се пречи в София. Хората на място да си решават.

  А дали ще се развие е Божа работа. И в крайна сметка оценката не я даваме ние, а самите жители на Банско. Ако се смятат да развити, ОК. Ако не се смятат - пак ОК. Що трябва аз да им давам оценка или да им преча.

 91. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 703 Неутрално

  "Шепа хора които не знам какви интереси защитават да търсят под вола теле. Правителството, което ние сме избрали и за което сме гласували, не знам защо трябва да бъде оспорвано. Витоша трябва да стане такава, каквато заслужава да бъде." Това заяви пред камерата на ПИК TV спортната легенда Тити Папазов. Освен него в подкрепа за развиването на ски туризма се обявиха Димитър Бербатов, Христо Стоичков, световни скиори, които поздравиха с писма премиера Бойко Борисов."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 92. 93 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#24] от "realguru":Можеш да наречеш тези проблеми местни, когато са от компетенцията само на съответната община.
  —цитат от коментар 87 на sbk


  Или област. Но това не променя нищо. Проблема е местен. А както казах, дори и на национално ниво ще събере повече подкрепа.

  Така че еко-талибаните нямат никъв шанс - нито на местно, нито на национално ниво. Единствения шанс е да скачате по паветета, барем някой се впечатли и го отмени.

 93. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#91] от "realguru":

  Банскалии могат да си решават за Банско, никой не им пречи. Тук говорим за Пирин обаче. Така дали ти е по-ясно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 94. 95 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#92] от "Kami":

  Тити и Хонориса. Достатъчно, за да зарежеш всяка кауза, която се подкрепя от тия...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 96 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#90] от "BiGman1":

  "Те горят всеки ден в своя си собствен АД на завист и злоба...пощади ги...:)"

  Аз не съм настроена да ги щадя, големи поразии направиха.И не го осъзнават. Затова предричам, че ще го разберат по трудния начин.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 96. 97 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#92] от "Kami":Тити и Хонориса. Достатъчно, за да зарежеш всяка кауза, която се подкрепя от тия...
  —цитат от коментар 95 на Darth Plagueis


  Както винаги си скучен. Осъзнай го.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 97. 98 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#89] от "Darth Plagueis":

  Тончо!Да не би ракията да ти е дошла в повече,че нещо много се горещиш?Ай малко по спокойно,че както я караш и мене ще изгониш от феновете на ДСБ.

 98. 99 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#91] от "realguru":Банскалии могат да си решават за Банско, никой не им пречи. Тук говорим за Пирин обаче. Така дали ти е по-ясно?
  —цитат от коментар 94 на Darth Plagueis


  За колко точно част от Пирин говорим? За 48% ли?

  Или може би за 4.8% или 0.48%?

  И ще се отсекат дървета. Но това едва ли по някакъв начин ще промени екологията на целия Пирин, дори и на 5% от Пирин няма да я промени.

 99. 100 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#96] от "Kami":


  До коментар [#90] от "BiGman1":"Те горят всеки ден в своя си собствен АД на завист и злоба...пощади ги...:)"Аз не съм настроена да ги щадя, големи поразии направиха.И не го осъзнават. Затова предричам, че ще го разберат по трудния начин.
  —цитат от коментар 96 на Kami


  Това си е твой проблем...добрите хора са и великодушни...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK