Румен Радев и руският посланик са обсъдили честването на 140-годишнината от Руско-турската война

Румен Радев и руският посланик са обсъдили честването на 140-годишнината от Руско-турската война

© Прессекретариат на държавния главаИзбори 2022

Преглед на отношенията между България и Русия и на предстоящите събития по отбелязването на 140-годишнината от Руско-турската война са направили президентът Румен Радев и извънредният и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


По-късно Радев се е срещнал с членовете на Националния инициативен комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877–1878 г. Той им е благодарил за усилията, които полагат за осъществяването на амбициозния план с прояви, посветени на годишнината. Сред предвидените в програмата изяви има исторически изследвания, конференции, семинари, проекти, изложби и концерти.


Според президента сред българската общественост има големи очаквания и енергия, свързани с отбелязването на кръглата годишнина. "Надявам се, че заложените прояви ще оправдаят това очакване", казал Радев.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK