Христо Иванов: Борисов е неразделим от Пеевски

Христо Иванов: Борисов е неразделим от Пеевски

© Анелия НиколоваНека сме наясно: Борисов има един единствен "естествен партньор" и "приятел" и това е Пеевски.
Те са неразличими и неразделими - в политически, в бизнес, и биографичeн план."


Това заявява лидерът на "Да, България" Христо Иванов в коментар, публикуван в профила му във "Фейсбук", по повод изявлението на премиера Борисов в Страсбург, че протестиращите в България му били коалиционни партньори на ГЕРБ, но понеже се разделили на три, загубили изборите и сега го критикували.


Днес в Европарламента Борисов е казал: "Тези наши приятели, които протестират, те ми бяха и коалиционни партньори, те се разделиха на изборите на три партии и не можаха да влязат в парламента само преди шест месеца, те са нашият най-естествен партньор – аз не съм им виновен, че се разделиха на три, не съм виновен, че спечелих изборите, и то при правителство на избрания от социалистите президент".
В своя коментар Христо Иванов отвръща:
В същото това време, в БГпарламента ГЕРБ подкрепя поредния законопроект на Пеевски-Цонев. И добавя:


Нека сме наясно: Борисов има един единствен "естествен партньор" и "приятел" и това е Пеевски


Те са неразличими и неразделими


- в политически, бизнес- и биографичeн план


Имаме управление, което пропилява най-доброто време за реформи от 2009 г. насам. Няма нито визия, нито воля да реши нито един дългосрочен проблем на страната. Тандемът Борисов-Пеевски ежедневно поругава основни граждански свободи и демократични институции.


Не само няма реформа на съдебната власт, но и изграждат паралелни и още по-репресивни структури.
Не само няма реформа на прокуратурата, но в момента пазарят следващия Цацаров.
Не само няма оздравяване на банковия сектор и независимостта на БНБ, за да влезем в Еврозоната и Европейския банков съюз, но Централната банка е в очевидна зависимост и се създадават нови и нови КТБ-та.
Не само не търпят свободни медии, но превърнаха обществената БНТ в Канал 3.
Не само не създават среда за привличане на инвестиции, но правото на собственост става все по-несигурно.
Не само няма изчистване на енергетиката и отказ от Гоцевия голям шлем, но ни накисват във все по-голяма зависимост от Путин.


Целувките на Юнкер никога няма да заместят нужните реформи.
Без реформи България никога няма да бъде уважавана, защото всички знаят колко е корумпирана; България няма да бъде приета в Шенген или да стане реална част от бъдещата обща Европейска сигурност, защото ни нямат доверие; България никога няма да бъде реален лидер на Балканите, защото не само че не може да бъде пример за подражание, а продължава да бъде най-яркото напомняне, че в ЕС не бива да се приемат корумпирани и зависими държави.


Заради всичко това, хората протестират с призиви за оставка. И те само ще стават по-силни.
Създадохме "Да, България!" точно за да очертаем червената линия между това отровно статукво и промяната и за да гарантиране, че няма да бъдем смокинов лист, зад който да се крие партньорството на Борисов с Пеевски.


Усилено изграждаме политически съюз с другите партии от демократичната общност, за да има реална алтернатива на това вредно управление.


Нашата цел е ясна - да отворим вратата за истински реформи, възраждане на българската държавност и демокрация и устойчиво икономическо развитие.


Като първа стъпка това изисква тандемът Борисов-Пеевски да слезе от политическата сцена, за да можем изобщо да почнем разговор за реални реформи. За никакви партньорства без изпълнението на това условие не може да става дума.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK