С поръчка за половин милион общината ще проверява как работи транспортът в София

С поръчка за половин милион общината ще проверява как работи транспортът в София

© Анелия НиколоваЦентърът за градска мобилност в София обяви поръчка за контролиране на работата на градския транспорт в града на принципа на тайния клиент, показва публикация на сайта на институцията. Целта е да се провери дали шофьорите продават билети, дали в превозните средства има достатъчно информационни материали, чисто ли е, отоплено ли е, има ли повреди по оборудването в превозните средства и т.н.


На контрол ще подлежи също държанието на шофьорите и ватманите, тяхното облекло, спазването на разписанията и поведението на контрольорите. За целта са предвидени 468 хиляди лева без ДДС.


Изискванията към участниците стеснява кръга изключително много. Те трябва да имат национален дежурен оперативен център, удостоверение за администратор на лични данни, сертификат за класифицирана информация, лиценз за локална мобилна радиотелефонна мрежа, разрешение от пожарната за осъществяване на спасителна дейност и т.н.


Кандидатите трябва да осигурят поне 50 тайни клиенти, като разполагат и с минимум толкова автомобили. Те трябва да са участвали и в поне три подобни поръчки за контрол през последните две години.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK