Гражданско сдружение подаде сигнал срещу Пеевски в новия антикорупционен орган

Делян Пеевски

© Юлия Лазарова

Делян ПеевскиЕдин от първите сигнали в новия антикорупционен орган е срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и е внесен няколко дни след влизането в сила на закона, който урежда новото звено, от гражданското сдружение "Боец".


Оттам съобщиха за действията си в социалната мрежа "Фейсбук", като в сигнала се изказват съмнения за извършени редица престъпления във връзка със сключените сделки и придобитите множество активи от Пеевски за десетки милиони, без да има яснота за произхода на средствата за тях.


Новият антикорупционен закон беше обнародван в Държавен вестник на 19 януари, след като депутатите преодоляха наложеното от президента вето. От "Боец" са подали сигнала на 23-и. Пред "Медиапул" от комисията са съобщили, че има още два сигнала, но са отказали да разкрият срещу кого са насочени. От влизането в сила на закона има един месец, в който комисията да изработи вътрешни правила за работата си.
"Внасяме своят сигнал, за да тестваме и разобличим лицемерието на управляващата ни мафия, да покажем и докажем, че всъщност това е поредната имитация на законодателство и поредният ''нов орган'' за ''борба с корупцията'', който всъщност ще служи за прикриване на корупцията и извършените от властимащите престъпления и ще е поредната бухалка срещу непримиримите и неприемащите властта на мафията. По отговора им ще ги познаете", пишат "Боец" в поста за внесения сигнал.


Те припомнят, че през 2016 година са сезирали компетентните институции, но "Пеевски се оказа недосегаем за българските власти".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK