Сензационен метод за учене на чужд език се оказа интернет измама

Сензационен метод за учене на чужд език се оказа интернет измама

© Анелия НиколоваСензационен метод за учене на чужд език, който обещава бързо напредване, без особени усилия, се оказа интернет измама, показа репортаж на Би Ти Ви. Рекламата, която върви в интернет пространството, обещава покриване на ниво за две седмици, като потенциалните клиенти се съблазняват със специални цени и връщане на парите, ако не са доволни.


Жена от София, която подава сигнала до Би Ти Ви, плаща 60.36 лв. за първото ниво и получава парола за достъп до мултимедийна платформа за изучаване на чужд език. В нея обаче има произволен набор от думи, без някакъв систематичен подход.


Недоволна от получената услуга, жената прави опит да си върне парите, но така и не получава отговори по имейл, а на посочения към офертата телефон никой не отговаря.
Проверка на Би Ти Ви установява, че посоченият като автор на системата "полиглот" Харолд Линберг не съществува, а снимката му е купена от сайт, който предлага различни тематични фотоси срещу заплащане.


Същата е ситуацията със самоличността и снимките на Мария Любенова, посочена като една от първите в България, които са се възползвали от двуседмичния метод за автоматично изучаване и са доволни, както и с Атанас Попов, гарантиращ за метода като ръководител на школа за чужди езици в София.


В студиото на Би Ти Ви Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите поясни, че категорично става дума за измама, но за момента не може да се каже кой стои зад сайта. Той е регистриран в американски щат, а паричните преводите отиват в сметка в Полша.


В студиото на Би Ти Ви експерти по изучаване на чужди езици уточниха, че няма как да има такива бързи резултати в тази област и всеки, които обещава подобни чудеса, твърде вероятно да е измамник.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK