Вера Йоурова: Надявам се, че на Истанбулската конвенция ще бъде даден шанс в България

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и Вера Йоурова

© Министерство на европредседателството

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и Вера ЙоуроваЕврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова се надява, че Истанбулската конвенция ще бъде ратифицирана в България и че на документа ще бъде даден шанс.


Тя призова българските власти да ратифират документа и посочи, че насилието срещу жени е голям проблем в Европа и България не е изключение. "Проучванията на Евробарометър го показват в цифри. Очаквам от държавите членки да положат големи усилия в борбата срещу този феномен. Благодаря на всички българи и български политици, които подкрепят този важен документ. А на онези, които се колебаят или не го одобряват, искам да кажа - не само в България, но и в други страни членки се чуват мнения, че Истанбулската конвенция е против традиционното семейство, а и ето и посланието ми - при традиционното семейство не е нормално мъжете да пребиват жени и деца", смята Йоурова, която заедно с правосъдния министър Цецка Цачева дадоха съвместен брифинг.


Днес в София се проведе вторият ден от неформалния съвет по правосъдие и вътрешен ред, като в петък се проведоха срещите по правосъдие. Тяхна основна тема е създаването на европейската прокуратура и Регламент "Брюксел" IIa (темата му е компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца ).
"Истанбулската конвенция подкрепя здравите и щастливите семейства. Надявам се, че на Истанбулската конвенция ще бъде даден шанс в тази красива страна", заяви още Йоурова.


Тази седмица документът, който трябва да бъде ратифициран от парламента, беше приет от една комисия (външна), препъна се в тази за младежта и спорта, а разглеждането му беше отложено от правната комисия по искане на БСП.


По думите на Цачева конвенцията не е оттеглена от работата на парламента, а е дадено повече време на тези, които се съмняват, да прочетат повече.


Правосъдният министър съобщи за специална среща в Брюксел в понеделник, на която отново да се дебатира по значението на документа като инструмент за защита на жени и деца. Тя също цитира данни - всяка трета жена в Европа е била обект на домашно насилие.


Холандия също ще се присъедини към Европейската прокуратура


От брифинга на Йоурова и Цачева се разбра още, че Службата на европейската прокуратура ще има готов бюджет до няколко месеца. Все още се уточнава броят на страните, които ще участват в инициативата. Засега те са 20, но днес е станало известно, че Холандия може да стане 21-та страна.


Европейската прокуратура ще се занимава приоритетно с измами с бюджетни средства от Европейския съюз. Най-вероятно новата структура ще започне работа до края на 2020 година, като първите резултати може би ще бъдат отчетени през 2023 година, когато ще може да се говори за връщане на средства.


Министърът на правосъдието Цецка Цачева и Вера Йоурова в началото на съвета в петък

© Министерство на европредседателството

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и Вера Йоурова в началото на съвета в петък


Организации представиха на Йоурова доклад за състоянието на правосъдието в България


Гражданската инициятива "Правосъдие за всеки" и Центърът за оценка на въздействието на законодателството представиха доклад, озаглавен "Върховенство на правото – възможната обща цел", на еврокомисар Вера Йоурова, като копие ще бъде изпратено и до останалите министри на правосъдието, участвали в съвета по правосъдие.


"Изхождайки от факта, че върховенството на правото е основополагаща ценност на ЕС, а правосъдието за всеки е гарант за нейното изпълнение, документът разкрива колко далеч е страната ни от реалното покриване на критериите и стандартите за европейско правосъдие, задължителни за всяка държава членка", съобщават от организацията.


"Системното неизпълнение на препоръките по Механизма за сътрудничество и проверка има сериозни последици - от хроничните неуспехи в борбата с корупцията по върховете на властта до реалните проблеми в съдебната система и ограничения достъп на гражданите до правосъдие, а вече и застрашената медийна свобода", става известно от съобщението на инициативата.


Те цитират едно от "тежките, но истински заключения" от представения от тях анализ: "Корупция в стряскащи размери по високите етажи на властта, липса на ефективна борба и резултативни действия от страна на прокуратурата, абдикирали институции, политизиран Висш съдебен съвет, изцяло превзети медии и политически нихилизъм, който реално води само до имитация на реформи."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 276 Неутрално
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7706 Любопитно

  А ДАНО - НЕ бъде даден шанс в България !!!!!
  Автобиография на едно То от Джендър република България - 2050 година*

  Автор: Желязко Шопов

  Аз съм То. Нямам пол, но иначе се казвам Тодор. Имам двама бащи хомосексуалисти, като единият от тях ми се явява майка. Преди 5 години съм се родило по старомодния стереотипен начин от една жена, която по-късно станала лесбийка и ме предала на тате – тоест моята майка.

  От няколко месеца ме водят на детската градина, която се намира на ъгъла между булевард “Кончита Вурст” и ул. “Елза Парини”.

  В детската градина всички сме То – безполови, дори и играчките ни са такива.

  Книжките с приказки за момченца и момиченца на Ханс Кристиян Андерсен, Братя Грим, Джани Родари и други писатели са забранени. Госпожата каза, че били архаични, вредни и ретроградни.

  Сега ни четат “Приключенията на гейчо Пух” . За имения ден баба Тодор ми подари “Съблазнителят в ръжта” на Джендър Селинджър - за някакви деца, които си играели в цъфналата ръж, а един чичко им проверявал половата идентичност.

  В детската градина ни учат да правим интимни неща, а после ни подтикват да споделяме пред другите То своите преживявания. По–късно ще ни обучават в нестереотипните роли на пола и колко е прекрасно да си гей.

  Нашата госпожа често повтаря, че е старомодно да се обичат мъж и жена. Когато пораснем още малко, ще можем да си изберем социален пол.

  Аз вече клоня към Gender Fluid. Мама Тодор каза, че така ще съм мъж или жена според условията. Не е лошо!

  Госпожата ни по джендър практики ни учи, че в миналото хората били потискани от диктатурата на природата и имали само два пола. Днес можем да си избираме между седемдесет и един. Докато порасна може да станат повече от сто.

  Тук ни подготвят за новия живот. Още сега, в детската градина, участваме в гей паради под красивото знаме на дъгата. Пеем песнички за двама бащи и две майки.

  Вчера празнувахме официалния празник на България. Преди това е бил Трети март – Освобождението от някакво робство, но това вече е банална отживелица. Сега най-важен за страната е Денят, в който е подписана Истанбулската конвенция. На тази дата в цялата страна се организират всенародни тържества – голи хора, гей-влакчета, розови паради и прочие. Нашата детска градина е украсена с балони във формата на краставици, които ние надуваме сами, за да се учим.

  Понякога моите татковци вършат лоши работи с мен и ме боли, но те казват, че това е нормално и трябва да свиквам.

  Госпожата ни казва, че трябва да сме горди, защото ние сме бъдещето на Европа – съвременния Содом.

  [email protected]
 3. 3 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5566 Неутрално

  Според Иурова конвенцията е за защита на жените от насилие. Дали е така според самата конвенция?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 4 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 221 Весело

  Джендърмерестия до шия...

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7706 Неутрално

  Вера Йоурова и Цецка Цачева !!!!
  Изцяло влизане в пропагандната кожа на джендърите!
  Няма четене, няма мисъл, няма вникване, няма разбиране, няма дебат. Едно си баба знае, едно си и бае.
  Със замах - НАСИЛИЕ, пак насилие, биене на жените и децата И ТОЛКОЗ!

  [email protected]
 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5566 Неутрално

  И какво ще промени подписването на конвенцията по отношение насилието на жени?
  Пример: За да отпразнува подписването на конвенцията на следващия ден Хасан(Иван) преби Айшето(Стоянка). Прокурорът каза, че според закона няма проблеми да го прави:
  - стига да не е повече от два пъти годишно (по руския закон).
  - стига да го прави в къщи и тя не се оплаче (по българския закон)
  Е?
  Кой в съда осъжда според член на конвенция?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3149 Весело

  Меко постилат, но твърдо ще бъде за спане!

  Ако не се сложи сирене в капана, мижката няма да влезе /баба Тонка Обретенова/

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7706 Любопитно

  До коментар [#6] от "penetrating":

  Аз не знам кой - как ще осъжда , авер, АМА знам кой ще плаща на безброй психоложки, социални работнички, закрилници, юристи и т.н. и т.н . когато реално заработи тази система по Истанбулската конвенция - НИЕ !!!!

  [email protected]
 9. 9 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Защо бе Йоурова?
  Защо ни е толкова необходима тази конвенция?
  Ама конкретно, а не общи приказки, че съм бил за насилието срещу жени деца.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3777 Весело

  Ма тая Вера Йоурова била Вера Юрова!

  Таковата ... у сред Прецедателството няма ли официална транскрипция?
  Всички досега и останалите все още я пишат "Юрова".
  Вчера Дневник я писа Юрова.

  Ама к'во става със "стандартите"?
  Поне на еврокомисарите при ПреЦедателството имената ги карайте "стандартизирано" плз!

 11. 11 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1445 Весело

  Джендърите нещо резко се покачили в САЩ, та затова курнелка решила спешно да изтегли синчето :) :) :)

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 12. 12 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1445 Весело

  Да ви го кажа и по разбираемо: Поради повишаването на нивото на джендъри в USA, Кyрнелия спешно изтегля сина си от САЩ :) :) :)

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 964 Любопитно

  България със сигурност ще приеме конвенцията ,но ще бъде с нежелание и под натиск ,а не като цивилизована европейска държава ,което е дълбоко омерзително

 14. 14 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Надявай се!
  Ама няма да стане, защото правителството не иска да падне за трети път!

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  "Истанбулската конвенция подкрепя здравите и щастливите семейства. "
  ми айде първо да се сетите какво означава семейство , после да поразпитате какво точно означава семейството за българите(ама истинските) и после да ни призоваваш каквото и да е за въпросната конвенция .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Народа е казал надеждата крепи глупака, в този смисъл нека се надява жената.

 17. 17 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  До коментар [#13] от "Stewie":

  И какво ще ни даде тази конвенция?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Особено неприятно впечатление право боядисването на косата черна. Състарява жената, изглежда селско и е проява на лош вкус, но дамите, които го правят искат да изглеждат "по-така", без да са наясно, че това е цветът , който никой не търси в салона и фризьорите им го предлагат като модерен, за да се отърват и разкарат застоялата стока. След като една претендираща за модерна се вапца, започват и другите да подигат крак и и се вапцат черни. На мен този цвят на косата на жена ми говори доста за нея самата. То си е и душевност в крайна сметка.

 20. 20 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 542 Весело

  "Истанбулската конвенция подкрепя здравите и щастливите семейства" !?! Соросоидите съвсем сериозно ни мислят за глупаци. По-вероятната им идея е за в бъдеще традиционните семейства да изчезнат и многополовите хуманоиди масово да започнат да осиновяват сирийски лекарчета и нигерийски инженерчета ,защото ,така или иначе всички хормонални препарати на света не могат да осигурят еднополово размножаване. Такива ,като двете чудовища на кадъра ще поддържат политиканстващата популация от паразити основно чрез клониране.

  Не отговарям на хейтъри.
 21. 21 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 964 Любопитно

  До коментар [#17] от "atmanpg":

  Нищо ,освен малко повече увереност ,че сме част от цивилизованият свят

 22. 22 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 860 Неутрално
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Третия пол беше председател на НС и без конвенция.

 25. 25 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Те цитират едно от "тежките, но истински заключения" от представения от тях анализ: "Корупция в стряскащи размери по високите етажи на властта, липса на ефективна борба и резултативни действия от страна на прокуратурата, абдикирали институции, политизиран Висш съдебен съвет, изцяло превзети медии и политически нихилизъм, който реално води само до имитация на реформи."

  Троловете как дженджърски разводняват темата, наглост безподобна

 26. 26 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 523 Неутрално

  НЕ СЕ ЛЪЖИ, НАРОДЕ!!

  ЧЕТИ!! ЧЕТИ!! ЧЕТИ!! ЧЕТИ!!

  Проф. Валери Стефанов
  В полемично прочулата се Истанбулска конвенция ни се поднасят две постановки, засягащи хилядолетните отношения между мъжете и жените.
  Едната е ясно назована, другата е свенлива и завоалирана.
  Първата постановка е закрилническа. Тя е обърната към упоритите традиции на насилието над жени и деца. Жените са трансисторическа виктимизирана общност, има горчива истина в това твърдение.
  Човекът е доказан вековен насилник и конвенцията ни казва, че на тези нагласи и поведенчески автоматизми следва да се сложи край. Спрямо подобна теза има разбираем консенсус. Малцина са онези, които ще се оповестят като закоравели и мрачни насилници. Ще ни уведомят, че копнеят да останат насаме с жените и децата, за да разтоварят комплексите си в насилнически актове спрямо тях.

  В известна степен сходно отношение е валидно и спрямо половите избори и различия. В „Анормалните“ Мишел Фуко е описал психическата драма и социалната стигматизация на печално белязаните от природата хора. „Чудовища“, натикани в един страховит медицински и юридически ред. Не можем и не бива да останем в радикализма на отрицанията, в дивашкото преследване на различията.

  Втората постановка е наставническа. Тя настоява да се освободим от оковите на традиционните родови идентичности, от „стереотипните роли на пола“. Точно тази смътно изречена постановка води към странни следствия и е истинското поле на сблъсъка.
  В Конвенцията нямало „трети пол“.
  Но има „трета“ полова политика!

  Първата полова „политика“ ни е дадена от природата – мъже и жени се раждаме, по силата на генетични заложби и физиологични различия. Мъжете и жените се търсят и намират по силата на красиво привличане и в името на оцеляването на човешкия род.

  Втората полова политика ни е дадена от културата и традицията. Ние наистина „ставаме“ мъже и жени, следвайки ролеви алгоритми, които заобикалящата социална среда ни предоставя. Какви са мъжете в епоса? Какви са жените в приказките? Те са изпълнители на традиционни родови роли във вдъхновяващата, но понякога и ужасяваща творба на живота.
  Маргинализацията ражда демонизация. Мъжкото високомерие пише дългата история на мизогинията (ненавистта, подценяването, подчиняването на жените). Апостол Павел е разнесъл по древните църкви вестта за Божия син, но заедно с нея е разнесъл и вестта за подчинената жена. Семейството, Църквата и Училището са трансмисиите, утвърдили доминиращите представи за човека през вековете. Мъжкото господство, казва Пиер Бурдийо, се удържа именно в полето на неосъзнатите структури, които всички ние обитаваме. В тези структури мъжът е самодоволен господар, а жената е самоочевидна фигура на подчинението. Битките за достойнството на всяко човешко същество са водени и срещу тези представи.

  Третата политика ни казва, че трябва да се усъмним в традиционните родови идентичности. Да ги блокираме и да си създадем нови. Докато иска да спре и накаже ръцете, вдигнати да бият невинните жертви, конвенцията претендира да се намеси радикално в деликатните сфери на родовата идентичност и на човешката интимност.

  Изпаднала в утопичен унес конвенцията настоява, че трябва да се освободим от формиращите импулси на културата. Да занемарим и потиснем специфичните езици на мъжко-женската взаимност. Да се влеем в международната борба срещу стереотипните роли, основани на пола, тези древни чудовища.

  Проблемът не е в превода, нито в буквата на тази Конвенция, а в нейния дух, във философията ѝ. Не буквата е плашеща тук, а духът.
  Като чете Конвенцията, човек добива представа, че мъжете и жените са два изначално враждебни пола, които следва най-сетне да бъдат укротени с безпощадния бич на закона. Но двата пола имат и друга история помежду си. Именно нея я няма в документа и тази липса определя драматичната едностранчивост на намерението и посланието.
  Далеч преди повелите на Съвета на Европа европейската култура е родила взаимността и любовта между мъжа и жената като венец на връзката между душите и телата. Това е благословението, което ни се е дало. И това събитие е нещо съвсем различно от рационално аргументираните права на маргинализираните общности, които разписваме от век-два насам. Именно любовта е главният отсъстващ в този самонадеян, лицемерен и агресивен документ.

  Майчинството и бащинството са стереотипни роли, основани на пола, но и на любовта. И от тях ли да се откажем? Кавалерството също е стереотипна роля, останала от рицарските времена. По силата на внушената ни логика и нея трябва да разрушим.
  Пак ще го кажем, никой разумен човек с базисни морални устои не подкрепя насилието над жени и деца. Но кой настоява децата ни да страдат в небитието на разгромяващата човека идентификационна обърканост! Да се лутат из лабиринтите на своята родова несрета. Защото митичният „трети пол“ е точно това – кухина отвъд биологията и културата, която просветените законници са се заели да запълнят с всевъзможни образователни практики и експерименти.

  В конвенцията действа една съмнителна универсализираща претенция. Тя обявява, че локалните култури имат свои разбирания, езици и обичаи, но ние ще ги отменим в името на някаква универсална етика. Съветът на Европа не е менторът на историята, нито е господар на универсалната етика.
  Ако се вгледаме макар и съвсем бегло в конкретните постановки, ще видим ясно с какво ни плашат и накъде ни водят.
  Вменява ни се длъжност да се насърчават „промени в социалните и културни модели на поведение на мъжете и жените с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или стереотипни роли за мъжете и жените“ (чл. 12, 1). Питането е, след като има доказано позитивни „стереотипни роли“ на мъжете и жените, и тях ли ще изкореняваме?
  Подканват ни да осигурим обучение на „всички образователни равнища“ в „нестереотипни роли на пола“ (чл. 14, 1). Питането е колко са тези роли, какви са, какво ги отличава в ценностен план от настоящите? Защо да не осигурим обучение на децата в позитивните стереотипни роли.

  Справедливо оповестяват, че „принуждаване на друго лице без съгласието си да извърши актове от сексуално естество с трето лице“ е престъпно деяние (чл. 36, 1в). Ако това е така, то защо в лицемерна Европа светят фенерите на хиляди публични домове. Всички тези затворени жени доброволно ли са там? Доброволно готови да извършват сексуални актове с трети лица? Или са затворени по силата на нечия власт – властта на парите и разврата на колективното лицемерие. Казано е в „Песните на Малдорор“, тази мрачна книга – „Сключих договор с проституцията, за да посея вражда в семействата.“

  Обявяват, че следва да се преследват „всички форми на нежелано словесно, несловесно или физическо поведение от сексуално естество с цел или последица накърняване на достойнството на дадено лице, по-специално когато то създава сплашващо, враждебно, принизяващо, унизително или оскърбително обкръжение.“ (чл. 40).

  С подобни неясни формулировки тази конвенция отваря широко вратите на съмненията, подозренията и отмъщенията между мъжете и жените. Когато изчезнат тайнствата на пола, магнетизмите на привличането, никой няма да се интересува от никого. Ще притихнат специфичните езици на закачката, на шегата, на флирта, на обясненията и признанията. Езиците, сковани от страха и политическата коректност, неминуемо ще склерозират.
  Когато напълно бюрократизираме сферите на интимността, човеците от познатия ни тип бавно ще почнат да измират. Да метаморфоризират в нещо друго, в нещо трето.
  „Третият пол“ е футуристична фикция, скритият тематичен хоризонт на конвенцията. Той не опира в правото на избор и идентичността на отделни човеци, третият пол е идентификационна ниша, към която бутат цялото човечество. Там ще се отдадем на полови метаморфози, ще си присвояваме всевъзможни вариативни идентичности. Анатомията, завещана ни от природата, ще бъде изложена на присмех в клиниките за трансформиране на пола.

  В документа щедро са разписани различни форми на оповестяване, преследвания и наказания за насилническите актове. Но не става ясно какви точно са гаранциите за верификация на деянията. Ранната история на психоанализата е основана върху набор от разкази за прелъстяване на жени. Проблемът е, че немалка част от тези разкази са се оказали със съмнителна степен на достоверност. При истеричките съществува доказана пропаст между реалните прелъстявания и въображаемите преживявания. Има реални травми, има и травми, основани на сложни психически трансфери и фантазми. В затворения свят на дома всичко е възможно, всякакви отмъщения и клевети са потенциални. В една болезнена психическа реалност могат да се родят куп прелъстителни видения, да се „напишат“ чудовищни фикционални разкази. Затова от Фройд към Мелани Клайн вървят дълбоките съмнения в истинността на онези опустошителни разкази.

  Заклещена в зоната на тази несигурност, съдебната система ще се превърне в огромен психоаналитичен кабинет, където редом с реалните жертви ще седят и неизвестен брой истерички и истерици, които ще разказват въображаемите истории за своето насилване. И ще очакват съдебно възмездие.

  Поради всичко това е съвсем естествена и нормална съпротивата срещу конвенцията. Тя не идва от страна на примитивни архаични мъжкари и откъм жени, фатално зависими от своето робство. Става дума за друго мисловно измерение, за друг тип отговорност към бъдещето на човеците. Обществото все още има интуиции и съпротивителни способности срещу манипулациите и прелъстяванията.
  Тръгнала от светлата вест да даде отпор на насилието, тази конвенция създава неподозирана патогенна среда за психически травми, девиации и стереотипи на преследване.
  С нея бързо навлизаме в оповестения залез на сексуалния дуализъм.
  Да заставиш децата да станат полово феерични същества, е като да ги изоставиш пред къщичката на вещицата в приказната гора. Да ги принудиш чрез волята и мощта на институциите да станат родови експериментатори. Трансполови хуманоиди. Джендър проектанти. Технологично нагласени мутанти. Безполови ангели.
  Ангелите също плачат.

  Ангелите знаят, че ние човеците умираме от насилие, но умираме и от скудоумие, от скука, от липса на любов.

  Ангелите знаят, че когато прекрачим вратата на недомисления закон, ще се озовем в блатото на собствения си антропологичен провал.

  Ангелите знаят, че Истанбул не е Витлеем.
  Нито е Константинопол.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 27. 27 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хората с малки очички според науката за лицето са опасни, а тези със светло сини, прозрачни очи и малки черни точици зеници са на някакви лекарства.

 28. 28 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Цялото европредседателство ще е за това.

 29. 29 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Е как пък един не излезе да каже "българските закони не защитават достатъчно жените от насилие, ЗАТОВА трябва за ратифицирате конвенцията и да си оправите законите"? Вероятно защото подобно твърдение би било лъжа.

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  До коментар [#25] от "doo08488440":

  самата конвенция отваря врати за корупция

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Хора, стягайте се! Не отлагане! Не резерви! Пълно отхвърляне трябва!
  Четете и споделяйте!
  Любка Качакова

  ПРАВА НА ДЖЕНДЪР ПРОПОВЕДНИЦИТЕ
  ЦИТАТ ОТ КОНВЕНЦИЯТА

  "Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните,при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции:

  а)Имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество;

  б)Освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си.

  Тоест! Могат да влизат в детските градини и училища както и колкото искат!

  А това видяхте ли?!...Улеснения за митнически и валутен контрол?!

  3) По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия.

  4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана
  от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните.

  5) За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им
  за изпълнение на тези задачи."

  Гербери, полудяхте ли?!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#32] от "rumata":

  Може ли директен линк към конвенцията и тълкованията ѝ където четеш това, от сайта на Съвета на Европа моля?

  Дневник, следете за фалишиви новини в коментарите под статията.

 35. 35 Профил на някоя си
  някоя си
  Рейтинг: 230 Неутрално

  “...Вера Йоурова: Надявам се, че на Истанбулската конвенция ще бъде даден шанс в България...“ НЕ! На парчета да ме късате, ОТКАЗВАМ като правни норми в Р. България да бъдат въздигнати НАЛУДНИТЕ ИДЕИ НА ЛЕСБИЙКАТА БЪРЛЪР! ТАЗИ НЯМА ДА СТАНЕ! Вие май не знаете каква е народопсихологията на българите= когато кажем“ НЕ“, то това е НАИСТИНА “НЕ“! СЛЕД КАТО СТАВА ВЪПРОС ЕДНА СПОРНА ИДЕОЛОГИЯ ДА СЕ ОБЛЕЧЕ С ПРАВНИТЕ НОРМИ В Р. БЪЛГАРИЯ И СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ ДА СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ГИ СПАЗВАТ, ВСЕКИ БГ. ГРАЖДАНИН ИМА ЗАКОННОТО ПРАВО ДА КАЖЕ- НЕ, НЕ ИСКАМЕ ТАЗИ ИДЕОЛОГИЯ! “Дневник“, не представяйте ратификацията на ИК от НС като свършен факт, защото това е НЕИСТИНА! В МОМЕНТА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ВРИ И КИПИ И МАСОВО НЕ ЖЕЛАЕ РАТИФИКАЦИЯ НА ИК! ДОВЧЕРАШНИ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ВРАГОВЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩИ ИК, ЗАЩОТО РАЗБРАХА, ЧЕ ТЯ ПОСЯГА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА ИМ!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#35] от "някоя си":

  "“Дневник“, не представяйте ратификацията на ИК от НС като свършен факт, защото това е НЕИСТИНА!"
  ---------
  Остави ги. Нека го представят както си искат. Свършен факт ще е един друг, ако това се случи (ратификацията). Давам ти дума.

 38. 38 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#32] от "rumata":Може ли директен линк към конвенцията и тълкованията ѝ където четеш това, от сайта на Съвета на Европа моля?Дневник, следете за фалишиви новини в коментарите под статията.
  —цитат от коментар 34 на Chubachubs


  А това, че цялото герберско войнство, което твърди, че Истанбулската конвенция е ЕДИНСТВЕНО И САМО, за защита на жената от семейно насилие,.. това не са ли фалшиви новини??
  Що не се задействаш и в тази посока!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 39. 39 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  До коментар [#21] от "Stewie":

  Ами щом не ни дава нищо, защо да се обвързваме с документ, чието съдържание може да се тълкува нееднозначно?
  За да сме като другите, дето са я подписали? Да се почувстваме по-европейци?
  Едно време и аз пушех цигари, защото исках да ме мислят за по-корав и готин, ама по някое време схванах, че не е това начина.

 40. 40 Профил на някоя си
  някоя си
  Рейтинг: 230 Неутрално

  1. Съюза на българските писатели ОТХВЪРЛЯ РАТИФИКАЦИЯТА НА ИК
  http://www.parliament.bg/pub/cW/2018012603085240.pdf
  2. Национална асоциация “Българско Черноморие“ ОТХВЪРЛЯ РАТИФИКАЦИЯТА НА ИК
  http://www.parliament.bg/pub/cW/2018012603040239.pdf
  3. Становище относно законопроект за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, № 802-02-2, внесен от Министерски съвет на 12.01.2018 г. от Владимир Шейтанов ОТХВЪРЛЯ РАТИФИКАЦИЯТА НА ИК
  http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2593/standpoint/ID/7510
  http://www.parliament.bg/pub/cW/2018012602565838.pdf
  Впрочем- всеки може да изброи САМ тук-
  http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/77944/
  от всички вписани правни субекти, колко на брой са тези, подкрепящи ратификацията на ИК! Казано просто- по-малко от пръстите на ръката!

 41. 41 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Има само един шанс...да отиде в кошèто за боклук...

 42. 42 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7706 Любопитно

  До коментар [#21] от "Stewie":

  Ти па що ревеш, бе !
  Нали беше анти-Борисовец!
  Глей как Вера Йоурова помага на Цецка Цачева да събори за втори път правителството!
  Покрай Истанбулската конвенция РЕЙТИНГЪТ на Борисов е паднал с 9 точки !

  [email protected]
 43. 43 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Цецка е заприличала на късния Тодар Живков :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 44. 44 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Вера Йоурова: Надявам се, че на Истанбулската конвенция ще бъде даден шанс в България

  Аз пък се надявам, да не и се даде никакъв шанс.

  /не се чете/
 45. 45 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 978 Весело

  Пробата тук не мина. Нормалните хора (а те са мъже и жени) в България, макар и не толкова богати, не са масово конформисти. Освен това, сегашното състояние на обществото позволява осведоменост, ако не те мързи. Така че неомарксистката революция, разрушаваща буржоазния строй чрез разрушаване на семейните ценности, тук не минава. Боцко да му мисли. Той беше готов да се запише пИдал, щото били по-умни (в разговора с Кокинов). Шегата е близко до истината обаче. Неговите щения за неконтролируема корупция в замяна на послушание (джендърско), тук просто ще го свалят от власт. Боцко, умната, мойто новопокръстено джендърче..

 46. 46 Профил на moloko
  moloko
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Кавалерството също е стереотипна роля, останала от рицарските времена. По силата на внушената ни логика и нея трябва да разрушим.
  —цитат от коментар 26 на rumata


  Владимир Буковски:

  ...Моята първа среща с това явление беше, докато работех в Станфордския университет през 1983-84 година. Прибирах се в лабораторията си, а отсреща по стълбите слизаха две момичета. Отворих вратата и я задържах да минат, както бих направил пред всеки – мъж, жена, стар или млад. Те ме погледнаха с презрение и ми казаха: „Мъжко шовинистично прасе“. Учудих се много и не разбрах за какво става въпрос. Влезнах в лабораторията, разказах на хората там, а те започнаха да се смеят: „Това са хора от близкия университет „Бъркли“ – ми казаха. Там се раждат всички ляворадикални идеи и движения. От „Бъркли“ тръгна философията на студентската революция от 60-те години. Сега има някакво ново движение на феминистките, които смятат, че ние, мъжете, ги потискаме, като се държим с тях като с жени“.

  http://e-vestnik.bg/7218

  ​„Суичър ли искаш, или рокличка?“
 47. 47 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  До коментар [#29] от "Лео":

  елементарно е. законите се променят, но подписвайки конвенцията страните по нея ще могат да влиаят това да не се прави в посока , която няма да хареса на майка ти, жена ти, дъщеря ти ако имаш и дай боже внучки и пра внучки.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 48. 48 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Тва само човек с тежки комплекси и проблеми в сексуалния живот може да го "сътвори" :)

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  България е подложена на натиск от кого ли не да приеме тази конвенция, само че номерът няма да мине.

 51. 51 Профил на moloko
  moloko
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Д-р Николай Михайлов:

  "Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана. Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала. Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за „простия“ човек кощунствено посегателство срещу свещеното. Тези „педагози“ са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития. Не е. Информирайте се какво се толерира в свободния свят и каква е тенденцията"

  ​„Суичър ли искаш, или рокличка?“
 52. 52 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1825 Весело

  До коментар [#35] от "някоя си":

  я кажи сега кой ще изпапка децата ни

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 53. 53 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Променете думата "джендър" с "от женски биологичен пол" и ще я ратифицираме. Не сме аборигени и не искаме никой да го бият.

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  До коментар [#35] от "някоя си":я кажи сега кой ще изпапка децата ни
  —цитат от коментар 52 на sarunka


  ми те всъщност не искат да ги папкат ..... друго искат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на някоя си
  някоя си
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#52] от "sarunka": Ами нямам намерение на давам шанс на глбти да папкат парички от семейният ни бюджет и не искам чси да ме гони заради съдебно решение, съгласно което отказът на секс на глбти се приравнява на психически тормоз съгласно ИК, чийто предложени наказателни състави България е длъжна да имплементира в законодателството ни. Казано просто- считам се за по-умна ХЕТЕРО семейна жена от лесбийката бътлът, имам щастлив брак и не желая разрушаването на стабилността на семейните ни финанси заради ИК. Ако сте юрист, ако сте чела ИК и Обяснителния доклад към нея, ще ме разберете. Ако сте нпо-активист/ка, това е друга бира- имате правен интерес да не ме разбирате, защото всички НПОта в помощ на ИК, ще се захранвате с нашите данъци от бг. държавен бюджет. Да- материалният им интерес се оценява в милиони левове, та- хетерожените не сме чак толкова прости, колкото ни изкарват девиациите глбти...

 57. 57 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Променете думата "джендър" с "от женски биологичен пол" и ще я ратифицираме. Не сме аборигени и не искаме никой да го бият.
  —цитат от коментар 53 на kamenpavlov


  Ммммм.. не е само това - всяка амуджа от женски пол или обратна такава, заслужава задължително убежище в подписалите страни. Гадна работа отвсякъде .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#55] от "zg":Братчед, би ли пояснил?

  Ти си го пояснил достатъчно добре в коментара си под №45

  /не се чете/
 60. 60 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 806 Любопитно

  До коментар [#6] от "penetrating":Аз не знам кой - как ще осъжда , авер, АМА знам кой ще плаща на безброй психоложки, социални работнички, закрилници, юристи и т.н. и т.н . когато реално заработи тази система по Истанбулската конвенция - НИЕ !!!!
  —цитат от коментар 8 на karabastun


  Дали ще има Джендърмерия следяща стриктното спазване на ИК?

 61. 61 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#54] от "дерибеев":

  "ми те всъщност не искат да ги папкат ..... друго искат"
  ---------
  Прав си. Но видиш ли, дори не смееш да го кажеш... Боже до какви времена доживяхме. Извратеняците са със самочувствие... После питат как ставали сакатлъци с огромен мащаб. Точно на входа сме. На поредния сакатлък. Заради желанието на един бунак да си запази ролята на фаворит - свиня, но наша свиня.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тони Шнайдера":

  Тони, извинявай. Бях останал с впечатление, че си фен на това нещо. Mea culpa. Със здраве.

 64. 64 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#63] от "zg":

  Приятна вечер и на теб братчед! Не, не съм фен на тази простотия, която най-вероятно ще ни бъде наложена с диктат.

  /не се чете/
 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тони Шнайдера":

  уви , неизбежно е налагането . Борисов видимо притеснен поставя срокове

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#9] от "atmanpg":
  Конвенцията без това преднамерено заблуждаващо заглавие не е защитима. Единствената цел, която се преследва може да се прочете в Манивестът от Карл Маркс, като онеправданите сега са жени, транссексуални, гейове, малцинства и т.н. Затова така са се постарали да я маскират и да изкарат всеки противник за едва ли не някакъв първобитен мъжага дето налага жена си.

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Ще бъде приета Конвенцията, комисар Йоурова, не се притеснявайте, ще бъде. Бойко Борисов си знае работата. Той що избори е спечели та с една Конвенция няма да се справи. Не ги слушайте сега какво приказват. Знае им той цаката на българите. Как мислите, че трети мандат е министър-председател? Ще си му я ратифицират и няма да гъкнат. Даже ще го похвалят какъв европейски лидер е. Помнете ми думата, комисар Йоурова. Като наминете следващия път пак ще си говорим.

 68. 68 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Поради ментални ограничения и оскъдни познания не смея да давам мнение, но имам ДВА ТЪПИ въпроса:
  1. Каквото и да значи джендър, колко са те на брой? В Гуглето ги докарах до 33.
  2. Колко от поддръжниците на конвенцията пряко или косвено усвояват средатва от "Европата"?
  Зер Мърфи, с неизяснен джендър, твърди:
  "За каквото и да се говори, винаги става дума за пари"

  roo
 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  До коментар [#6] от "penetrating":Аз не знам кой - как ще осъжда , авер, АМА знам кой ще плаща на безброй психоложки, социални работнички, закрилници, юристи и т.н. и т.н . когато реално заработи тази система по Истанбулската конвенция - НИЕ !!!!
  —цитат от коментар 8 на karabastun


  ++++++ ние ще плащаме!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Сега започва промиването на неразбралите в медиите. Забележете, поканват един защитник на Истанбулската конвенция, който е доста начетен и за противник поканват някой неадекватен, който странно постоянно се обърква. Медийни манипулации.

 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Ся, не разбрах за какво е ИК? Да спре домашното насилие? как, да приемем закон против домашното насилие? Нямаме ли?
  Да спрем насилието над деца, как? Да приемем закон за защита на децата? Нямаме ли?
  Е За какво е този рев. Нали знаете резултата от: "избираме Пеевски в Данс или пада правителството"... до какво доведе. Сега става: "или приемаме ИК или закриват държавата" сещате се какво ще доведе. Честито на ГЕРБ, сами си го направиха от глупост!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#21] от "Stewie":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Преди години когато ББ сложи Маямата за омбудсман написах- ББ изгуби 200-300 000 гласа.
  Сега с налагането на ИК ще изгуби поне 500 000 гласа. Честито.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на coxo
  coxo
  Рейтинг: 487 Неутрално
  До коментар [#17] от "atmanpg":Нищо ,освен малко повече увереност ,че сме част от цивилизованият свят
  —цитат от коментар 21 на Stewie


  Цивилизован свят, докато някой не реши да подложи сина ти на задължителна хормонална терапия, за да се подтисне "вродената" му агресия. Това не ти ли напомня за едни експерименти в Аушвиц?

 78. 78 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Я у лево с тая простотия. Нека немците си приемат изнасилвачи и да ги спонсорират. Ние нямаме нужда от точно таз еуропа!

 79. 79 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2638 Весело

  До коментар [#71] от "Голямото прочистване":

  .....Забележете, поканват един защитник на Истанбулската конвенция, който е доста начетен и за противник поканват някой неадекватен, който странно постоянно се обърква.....
  —цитат от коментар 71 на Голямото прочистване


  А като как си представяте да се намери противник на Истанбулската конвенция който да е адекватен и да не се обърква постоянно? Досега поне такъв нито е чут, нито е видян.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Две нули една до друга 00

  И морков, и тояга иска образователният министър за родителите
  https://news.bg/education/i-morkov-i-toyaga-iska-obrazovatelniyat-ministar-za-roditelite.html

  Насилник на мъже, жени и деца в правителството!


 82. 82 Профил на ooq42550343
  ooq42550343
  Рейтинг: 0 Весело

  Ммммм.. не е само това - всяка амуджа от женски пол или обратна такава, заслужава задължително убежище в подписалите страни. Гадна работа отвсякъде .[quote#57:"schwimmwagen"][/quote]


  тц.... не е и само това! Следва крос към конвенция за събиране на "разделените семейства".... ти да видиш!

  "Каменный век закончился, не потому что закончились камни Г. Греф
 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Гневно

  Ама НАГЛОСТ неописуема! Жените та жените... Не защитава жените тази конвенция ами ПЕДЕРАСИТЕ, патка смотана!

  Толкова ли за идиоти ни имате, че няма да можем да го видим? Със същият изтъркан номер ни излизаха и за "бежанците", нещастни преследвани дечица били, снимки ни показваха. Докато накрая все пак истината за тях лъсна, нашественици и терористи! Почнаха да ви ръгат с ножовете и преследват жените ви. От ТЯХ защитавайте жените си, не от нас!

  Наистина невероятна наглост и безочие, социализмът ряпа да яде пред тези. Там си бъбреха скучно, колкото да отбият номера, сами не си вярваха. А тук тези не спират за секунда дори, в тоалетната да отидеш ще цъфне някой от тях да ти досажда. Тези кретени ще разсипят ЕС, нормален човек не може да издържи на това.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 84. 84 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4399 Гневно

  Невероятно, вече има над 200 НПО, подкрепящи Истанбулската конвенция в България, сред които е и "Джендър Алтернативи", които, отново невероятно, с подкрепата на МОН са ходили по училищата да обясняват разни неща, включително и за социалния пол?! Моляяяяя!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 85. 85 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4399 Гневно

  Гледам ги тези, от Фондация "Джендър Алтернативи", половината юристи:

  Адв. Милена Кадиева е изпълнителен директор на ФДА. Тя има над 12 години професионален опит, от които 10 в областта на защита на човешките права на жените.

  Адв. Татяна Рискова е юрист с 13 години професионален опит, 10 от които в областта на защита на човешките права на жените. Тя е член на управителния съвет на ФДА.

  Рада Еленкова е филолог с 8 години опит в управлението на проекти, свързани със овластяването на жени и момичета и насърчаване правата на човека. Тя е член на управителния съвет на ФДА и координира дейността на организацията.

  Адв. Милен Нейков е юрист с повече от 17 години професионален опит, 13 от които в областта на защита на човешките права на жените.

  Яница Стоилова е завършилa право през 2006 г. и психология през 2011г. Понастоящем е психолог във ФДА.

  Адв. Жанета Борисова е юрист с 14 години професионален опит, от които шест в областта на защита на човешките права на жените.

  Адв. Веселин Ковачев има 12 години професионален опит, от които 6 в областта на защита на човешките права на жените.

  Адв. Мариана Каварджикова адвокат с 11 години професионален опит, 5 от които в областта на защита на човешките права на жените.

  Марияна Филипова - психолог със 10 години опит в областта на защита на човешките права на жените.

  Анна Димова - социален работник и педагог, с повече от 8 години опит в сферата на защита човешките права.

  адв. Емилия Мазнева - най-новият член на екипа на ФДА. Магистър по право и изгряващ защитник на женските човешки права.

  ?!?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4399 Любопитно

  Пропуснах само да попита екипа на Фондация "Джендър Алтернативи", колко пола има в България, в света?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 87. 87 Профил на ooq42550343
  ooq42550343
  Рейтинг: 0 Весело

  "На крак, о джендъри ПРЕЗРЕНИ!
  На крак о, РОБИ на Плътта!
  Потиснати и УНИЗЕНИ,
  вставайте срещу .... Христа? = Нормалните, неИНВАЛИДИТЕ, семейните, неПедерастите, ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ... яко!

  "Каменный век закончился, не потому что закончились камни Г. Греф
 88. 88 Профил на ooq42550343
  ooq42550343
  Рейтинг: 0 Весело

  ... не довърших, сори...

  БОЙ ПОСЛЕДЕН Е ТОЗИ!


  хахахахахахахахахаха

  "Каменный век закончился, не потому что закончились камни Г. Греф
 89. 89 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Кого ли не пратиха на амбразурата! Дойде Сергейко да плаши, че ще гонят бсп от пес, все едно, че те са му заложници на кариерата. Колежката (пардон, колегата, по джендерски) Йотова, и тя се включи. Същата, дето отрече да е в листите на Сорос. И дето се възхити от колегата си Кон-Бендит, който си е чист педофил! После кацна и Ева Майдел, бивша Паунова, тя пък да плаши, че, видите ли, не се ли подпише конвенцията, сергейко няма да е шеф на пес. Даже не се и усещаше как иска от тези, дето й плащат тлъстата заплата, да аботят като един за кариерата на колегата! Парите нямат цвят! След това и бундесмути пристигна под тревога. Уж за нещо друго. Съвпадение? И комисарката Вера Юрова застана на барикадата. Днес се появи и Мария Габриел, бивша Неделчева. И тя на дронтовата линия! Какво става? Всички на барикадата за правата на жените? Хахаха! Ние, бг жени, не сме идиотки! Ами я кажете кой и най-вече защо ви дава командата В АТАКА?

  Мърфи е оптимист!
 90. 90 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#77] от "coxo":

  "Цивилизован свят, докато някой не реши да подложи сина ти на задължителна хормонална терапия, за да се подтисне "вродената" му агресия. Това не ти ли напомня за едни експерименти в Аушвиц?"

  За Аушвиц не, но на мен ми напомня за американските моряци, които се напивали с кока-кола. И за рубриката на в-к "Дума" - "Ние пак сме тук!". А като гледам сте си и същите.

 91. 91 Профил на някоя си
  някоя си
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#85] от "hamiltonf1": Клиентите наистина намаляха драстично, но чак до там да паднат....И всичкото това- с “опит в защита на правата на.... “жените“...Ама КОИ “жени“- тези от биологичен женски пол или “жените“ от глбти? Никой не ти казва...При това, същите тези ОТЛИЧНО ЗНАЯТ, че в чл.6 ал.2 от КРБ думата “пол“ е употребена в смисъл на биологичен пол; знаят, че В НИТО ЕДИН ЗАКОН на Р. България или ЕС НЕ СЪЩЕСТВУВА критерий за недискриминация, наречен “полова идентичност“ и “социален пол“. Колко НАГЪЛ трябва да си, знаейки тези неща, да крещиш като хамав, че това не било вярно... Една такава пробва да ми се отваря в “Правен свят“, но се поозори доста, защото на секундата й противопоставях правни основания като аргументи...

 92. 92 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  До коментар [#83] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Не толкова педерастите, а лесбийките и травеститите!
  Тази агресия, този вербален тормоз, тези манипулации уж "да спрем насилието над жени"..... ме подсещат: Това което виждате е само сянката на това което се задава!
  Представете си кохортите от фанатизирани феминистки, лесбийки, травестити... които ще атакуват обществото ни, натиска и гоненията над всеки несъгласен с тях, издевателствата над традициите ни и човешките отношения.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Насилват да вкарат човечеството в капан,народът ни казва"на сила хубост не става".

  5ar8
 95. 95 Профил на някоя си
  някоя си
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#92] от "chichka": “...които ще атакуват обществото ни, натиска и гоненията над всеки несъгласен с тях, ...“ Точно това може да се случи с вероятност 99%, защото в ИК има “определение“ за психичен тормоз като изпълнително деяние/ част от / насилието... И аз предвиждам, че ще започнат директни гонения и стигматизация на всеки, който се опита да каже , че и жетерожените и хетеромъжете имат права. Направо ми мирише на 1933г. и закон за защита на нацията, само, че в ролята на евреите, ще сме всички хетеро- и мъже, и жени. И да- правилно беше отбелязано в един материал , цитиран по-горе- в тази ИК я няма истината за традиционното семейство- ЛЮБОВТА И УВАЖЕНИЕТО между мъжа и жената- истинската спойка на семейството!

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 506 Неутрално
 98. 98 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#92] от "chichka":
  Какви лесбийки? Защо се оставяш така да те работят? Алис Вайдел, шефката на Алтернатива за Германия е лесбийка, живее с една швейцарка от цейлонски произход, цветнокожа, отглежда две цветнокожи деца и оглавява консервативна партия, която е против тази конвенция! Хомосексуалните са като жените - предтекст! Вайдел не посещава гей-паради и отхвърля джендер-идеологии! Ползват такива като Ники Китаеца, дето се правеше на хомо и днес каза, че му платили бая пари, за да се прави на такъв! И като Азис, дето се кипреше с женски дрехи, а днес е мъж, откъдето и да го погледнеш! И като Кончита Вурст, дето днес е обикновеното австрийско момче Томас Нойвирт и не иска и да чуе, че бил “брадата жена”! Работят жените, работят хомосексуалните уж, че действат в техен интерес! Не виждаш ли?

  Мърфи е оптимист!
 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Гневно

  И тази нагла патка която се мъдри на снимката се канеше да ни стане президент! Не съм си и помислял, че ще бъда щастлив че президента е от БСП а не от ГЕРБ!!

  Браво Бойко, даде властта на червените и то за години напред. Също както Симеон който от ДС го докараха да направи същото. Ама ти си негов ученик както си спомням.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 100. 100 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#99] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":
  Хехе,така е! И като партийна секретарка мога, и като герберка мога, и като кандидат-президентка мога, а сега се пробвам и като Дженда!

  Мърфи е оптимист!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK