Съдийската колегия бламира Лозан Панов и запази нежелан от него заместник (обновена)

Председателят на ВКС Лозан Панов

© Надежда Чипева, Капитал

Председателят на ВКС Лозан ПановМнозинството от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) бламира председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и гласува против освобождаването на Красимир Влахов като негов заместник.


След двучасов дебат, който се съсредоточи основно върху това как Панов е мотивирал освобождаването на Влахов, като някои от членовете на колегията го обвиниха в това, че го е унижил, се стигна до гласуване на предложението на председателя на ВКС.


По-късно Влахов депозира оставката си пред съдебния съвет.
А предложението на Панов беше Влахов да бъде освободен и на негово място да бъде назначена съдия Светла Димитрова. Мнозинството от колегията обаче реши тази точка да не бъде гласувана не наведнъж, а поотделно - първо да бъде освободен Влахов, а след това да има вот за Димитрова. До второто не се стигна, защото мнозинството гласува против напускането на досегашния председател на гражданската колегия на ВКС.


За освобождаването на Влахов гласуваха едва четирима души


- Панов и трима от петимата върховни съдии в колегията - Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева, Олга Керелска. Другите 10 членове на колегията бяха против.


След това гласуване бяха приложени хватки, присъщи на предишния състав на съдебния съвет и много от членовете на колегията излязоха, така че кворумът падна и заседанието беше прекратено.


"Heвeднъж зaявиx, чe aĸo aз cъм пpичинaтa cъдия Димитpoвa дa нe бъдe нaзнaчeнa зa зaм.-пpeдceдaтeл, вeднaгa щe пoдaм ocтaвĸaтa cи oт тoзи пocт.


Дo ĸpaя нa дeня ocтaвĸaтa ми


ĸaтo зaм.-пpeдceдaтeл щe бъдe дeпoзиpaнa във BCC, oбяви Kpacимиp Bлaxoв, цитиран от сайта Defakto.bg.


Преди време стана известно, че Панов е поискал оставката на Красимир Влахов. Той е заместник-председател на върховния съд и председател на гражданската колегия от девет години, но отказа да напусне поста и поиска да се свика общо събрание на гражданските съдии, които да дадат оценка на неговата работа. Тя беше оценена положително, като мнозинството от магистратите подкрепиха номинацията на Светла Димитрова. Пред съдиите Влахов беше заявил, че ако той стане пречка за назначаването на новия председател на колегията, ще подаде оставка. Така се стигна до днешната ситуация, при която Панов внесе предложението за освобождаване на Влахов и назначаване на Светла Димитрова.


След възстановяването на кворума


Атанаска Дишева предложи останалите две точки, които не бяха подложени на вот, да бъдат отложени. Това не беше прието от мнозинството. Друго предложение беше на Вероника Имова да бъде гласувано точките да бъдат оставени без разглеждане. Това и беше възприето от съдийската колегия.


Така след двучасово разглеждане резултатът е: Красимир Влахов не беше освободен, но ще подаде оставка, назначението на нов заместник-председател на ВКС се отлага във времето.


Панов: Влахов се е вкопчил във властта


В началото председателя на ВКС поиска да обясни защо предлага смяната на досегашния си заместник. Уточни, че по темата не е имало напрежение, а за създаването на такова е бил направен опит.


"За трите години на поста съм доказал, че не се подавам и не се страхувам от медийни кампании и манипулации", заяви Панов.


"Имaм нyждa oт дpyг зaмecтниĸ, ĸoйтo би мe пoдĸpeпил пълнoцeннo в изпълнeниeтo нa мoятa ĸoнцeпция. Съдиятa Bлaxoв близo девет години бeз пpeĸъcвaнe зaeмa pъĸoвoдни длъжнocти в cъдeбнaтa cиcтeмa, ĸoeтo вoди дo инepтнocт и изчepпвaнe, дo cъдeбнa нoмeнĸлaтypa", смята още председателят на Върховния касационен съд.


По думите му е неразбираемо вкопчването на съдия Влахов в поста на заместник-председател.


Той реши да даде някои примери от съвместната им работа с Влахов, за да покаже защо се е стигнало до това решение.


"Хубаво е че съдия Влахов обича да бъде харесван. Но има моменти, в които интересът на съда влиза в противоречие с обществения. Когато встъпих в длъжност председател на ВКС, накарах колегите, които бавят дела, да ги пишат в срок. Знаех, че това ще доведе до противопоставяне, но го направих, защото бях административен ръководител и като такъв трябва да предпазя обществото от бавно правосъдие", обясни председателят на ВКС.


Той разказа, че е заварил голяма разлика в насрочването на делата в гражданската и търговската колегия. Била е сформирана комисия за решаването на този проблем, който не е излязъл с предложения. В гражданската колегия делата се насрочваха за около месец, а в търговската - за около седем - осем месеца. "Този дисбаланс трябваше да бъде премахнат", заяви още Панов. Било е решено около 800 дела да бъдат прехвърлени от търговската в гражданската колегия, за което председателят на ВКС издава заповед.


"Това не беше решение, което ще се хареса на съдиите от гражданската колегия. Влахов изчезна и останах сам да убеждавам съдиите. А не е лесно да убедиш някого, че трябва да работи повече", заяви Панов. Според него дилемата между дълга и харесването се оказала непосилна за Влахов. "А един от задължителните елементи на добрия лидер е да има характер. Вие бихте ли се доверили на човек, който пред вас говори едно, а върши друго?", попита той членовете на колегията.


Срещу изказването на Панов реагираха няколко от членовете на колегията, които го обвиниха, че е унижил Влахов и че е направил от един юридически въпрос, морален.


Олга Керелска, която преди да влезе в съдебния съвет, беше съдия от ВКС именно в гражданската колегия, подкрепи Панов. Тя попита колегите си, дали не им се струва странно, че Влахов подкрепя назначението на Светла Димитров, но не напуска поста си.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 543 Разстроено

  Та не разбрах проблема - искал е да смени един с друг (по-близък?), та шефовете му (ВСС), не са разрешили. Кадруване от всяка страна, после защо не била независима.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 2. 2 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1577 Разстроено

  Нов ВСС – стари похвати!

 3. 3 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 213 Неутрално

  С теб сме Лозане! Чест и почитания за смелостта ти!

 4. 4 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Бламира звучи страшно. Много силно и ужасно. Както да речем "конгреса на БСП бламира Корнелия Нинова". А на практика нищо и половина. И в двата случая. В крайна сметка ВСС назначава и освобождава магистратите, а не Лозан. И не тези които на него му се иска.

 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Панов за мен е "прокуратура, равно отдалечена от трите власти".
  Което ме накара да се зачета за прокуратурата на Путин...

 6. 6 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 267 Неутрално

  "Така след двучасово разглеждане резултатът е: Красимир Влахов не беше освободен, но ще подаде оставка, назначението на нов заместник-председател на ВКС се отлага във времето."

  Не разбрах къде е трагедията на умните и красивите.

 7. 7 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Разстроено

  България е страната на вицетата. Тук вицета и замове контролират титулярите. Един вид като приказката: "Мъжете управляват света, но пък жените управляват мъжете",

  Така последните две президента си имат вицета, които да им дърпат ушите. Същото е и в съдебната власт и правителството, където има замове в сянка с много по–голяма реална власт от министрите.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  "Така след двучасово разглеждане резултатът е: Красимир Влахов не беше освободен, но ще подаде оставка, назначението на нов заместник-председател на ВКС се отлага във времето."Не разбрах къде е трагедията на умните и красивите.
  —цитат от коментар 6 на Jumbo Jet

  Трагедия конкретно няма, има драма.
  Раздиране на ризи за Многострадална Геновева - това:
  С теб сме Лозане! Чест и почитания за смелостта ти!
  —цитат от коментар 3 на Юмрукчал

  А ако питате въобще за трагедията - тя е в те' това:
  С теб сме Лозане! Чест и почитания за смелостта ти!
  —цитат от коментар 3 на Юмрукчал


  Въобще - мат'ряла требе да са поддържа в кондиция ...

 9. 9 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...":

  Камарад, пак ли ти се привиждат джендъри посред бял ден?

  Беги да шариш паметници на "осовободителите"!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Мамицата им А, няма пълно щастие.

 11. 11 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Една от пречките за Шенген, е сегашното състояние на съдебната система. Вижда се ясно, че напредък няма. Протакане, некадърно разследване и смачкване на знакови дела. Това е утвърденият стил за работа. Преди около две седмици, цацаратурата погна уж богатите българи с имоти и коли над едиколко си хиляди лева. Може ли Цацаров и цацаровци да обяснят с думи прости, защо трябваше да бият тъпана и да разгласяват по медиите какво предстои, далеч преди операцията? Защо? За да имат време мфиотите да се защитят и да продадат каквото могат или да? А кажете сега, че мафията не управлява държавата...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на Cornhusker
  Cornhusker
  Рейтинг: 213 Неутрално

  С теб сме Лозане! Чест и почитания за смелостта ти!
  —цитат от коментар 3 на Юмрукчал


  Кой сте тези вие, които сте с него?

 13. 13 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  И каква стана тя сега - съдийската колегия, избрана демократично и напълно свободно от всички съдий, не се подчинява на волята на баш-умнокрасивите. Няма начин да е виновен Цацаров щото няма прокурори в съдийкста колегия, няма вариант и Пеевски да е виновен щото мнозинството е избрано от съдийте. Има намеци че малцинството избрани от парламента са виновни но пък и те са съдий и бяха избрани с относителен консенсус и без големи скандали. Та остава смао господ да им е виновен.

 14. 14 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Любопитно

  съдийската колегия, избрана демократично и напълно свободно от всички съдий
  —цитат от коментар 13 на m17


  Я пак?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 15. 15 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#12] от "Cornhusker":

  Примерно аз лично

 16. 16 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Весело

  Тук вицета и замове контролират титулярите.
  —цитат от коментар 7 на c.b.o.


  вицета + замове = вицове

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 17. 17 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Демокрацията - най-лютият враг на умнокрасивците.
  За пореден, но не и последен, път.
  Каква драма, драги зрители......

  Знанието е сила, информацията - власт
 18. 18 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  До коментар [#13] от "m17":

  Съдийте си имат функций.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#8] от "xm...":Камарад, пак ли ти се привиждат джендъри посред бял ден? Беги да шариш паметници на "осовободителите"!
  —цитат от коментар 9 на c.b.o.

  На мен?
  Пак ви е затресла някоя от набора обсесийки?
  България е страната на вицетата. Тук вицета и замове контролират титулярите. Един вид като приказката: "Мъжете управляват света, но пък жените управляват мъжете",Така последните две президента си имат вицета, които да им дърпат ушите. Същото е и в съдебната власт и правителството, където има замове в сянка с много по–голяма реална власт от министрите.
  —цитат от коментар 7 на c.b.o.

  Тая помпозна, но абсолютно куха лакардия също бих ви препоръчал да си я изтриете от песнопойката ...
  Вие какво - твърдите, че Плевнелиев, а и сега Панов, са ги командорили вицетата им?
  Че те са някакви катронени кухи кукли?
  Съвсем са помешахте нещо, да ви кажа ...

 20. 20 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Любопитно

  Демокрацията - най-лютият враг на умнокрасивците.За пореден, но не и последен, път.Каква драма, драги зрители......
  —цитат от коментар 17 на pag


  А бе, герберушките – особено пък тези, дето се пишете репресирани – още ли не стоплили каква е разликата м/у гласуване и демокрация?

  Щото и Търновската конституция беше махната с "референдум" подобен този в Крим. Сев. Корея също има избори, които са по–скоро преброяване на населението. Мадуро и Путя също се явяват на избори и ги печелят, нищо че няма други кандидати. Те така...

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 21. 21 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Весело

  Пак ви е затресла някоя от набора обсесийки?
  —цитат от коментар 19 на xm...


  Как каеш... Няма да ти се смея (много) на лозунгите "Джендърите - враг номер едно на тутраканска селищна система!"

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  [quote#20:"c.b.o."][/quote]

  Да бе, знаем, знаем - когато резултатът ви устройва е налице "тържество на демокрацията". Когато не ви устройва е "гласуване като в Северна Корея, Мадуро, Путя (къде без него, той е Пеевски на международната арена)" и прочие.
  Гиди фарисеи непоръбени.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  [quote#20:"c.b.o."]
  —цитат от коментар 22 на pag
  Да бе, знаем, знаем - когато резултатът ви устройва е налице "тържество на демокрацията". Когато не ви устройва е "гласуване като в Северна Корея, Мадуро, Путя (къде без него, той е Пеевски на международната арена)" и прочие.Гиди фарисеи непоръбени....... [/quote]

  Купешки опорки на килограм! Кога резултатите от демократични избори не са ни устройвали? Демократични, а не пародии на демокрация.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 24. 24 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Обладаната (да не кажа нае...ната) държава. Просто без коментар. От една страна мисля че този процес се управлява много добре от ДС (или там каквито да са), от друга страна не е като да нямше хора, които протестираха открито като Панов, но малко застанаха зад тях... За мен истината е че ДС след много годни успя да напипа и развие слабото място на БГ народонаселението и то е радикалната простотия в лицето на ББ и всички свързани с него, това е отношение към живота и към света, което е наситило въздуха и водата в България...

 25. 25 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#13] от "m17":

  Тоя "съдий" да не е някой римски император? Не можеш да пишеш грамотно на български, а си тръгнал съдебната система да коментираш!

 26. 26 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  До коментар [#22] от "pag":
  Друга песен ще запеете, когато цацаратурата подгони ББ и Цветанов.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 27. 27 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Прощавайте, но статяита е написана просто ужасно и наистина не информирате за новина, а създавате тенденциозни нагласи и неразбиране. Не става ясно, защо е поискана/подадена оставката на Влахов, не става ясно защо и как кандидатурата на Св. Димитрова се появява. Не е ясно как Влахов и Димитрова са позиционирани спрямо Панов, респективно Цацаров. Изобщо нищо не е ясно и затова не е и ясно дали става дума за бламиране на Панов или за нещо друго. Междуредието на статията ви се чете като "Последният бастион в съдебната система - Панов е отново обект на критика/бламиране. Вече и съдийската колегия е под властта на Цацаров. проведената реформа във ВСС всъщност доведе до пълен монопол на прокуратурата над кадровия орган." Това ли казвате?

 28. 28 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  [quote#23:"c.b.o."][/quote]

  Я, сега пък демокрацията стана два вида - "истинска" (когато резултатите ви устройват) и "пародия" (когато не ви устройват).
  Дали е "истинска" или "пародия" решавате, изненадаааааа!, пак вие, а?
  Гиди фарисеи непоръбени.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 29. 29 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  "Друга песен ще запеете, когато цацаратурата подгони ББ и Цветанов.
  —цитат от коментар 26 на Alarmstufe: Rot


  Транспенисуално ми е какво ще стане с Боко и Цецо, точно както и с Прокопи, Мустака и сие.
  Аз да не съм умнокрасивец като вас че да се разтупквам всеки път колчем прочета името на поредния "свят борец с мафията" (корупцията, кабинките, лъвчетата, насилието на(д) джендърите, фините прахови частици и международното положение като цяло......

  Знанието е сила, информацията - власт
 30. 30 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#12] от "Cornhusker":

  Ние Българите

 31. 31 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Я, сега пък демокрацията стана два вида - "истинска" (когато резултатите ви устройват) и "пародия" (когато не ви устройват).Дали е "истинска" или "пародия" решавате, изненадаааааа!, пак вие, а?Гиди фарисеи непоръбени.......
  —цитат от коментар 28 на pag


  Защо сега? Виж какво съм ти писал по–горе. Прочете ли го или само тролиш за 2 копейки повече?
  А бе, герберушките – особено пък тези, дето се пишете репресирани – още ли не стоплили каква е разликата м/у гласуване и демокрация?

  Щото и Търновската конституция беше махната с "референдум" подобен този в Крим. Сев. Корея също има избори, които са по–скоро преброяване на населението. Мадуро и Путя също се явяват на избори и ги печелят, нищо че няма други кандидати. Те така...
  —цитат от коментар 20 на c.b.o.


  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 32. 32 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 550 Любопитно

  До коментар [#29] от "pag":

  Интересно какво те кара да се "разтупкваш"?

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Драмата е друга тука. Съдийската квота във ВСС минаваше за "добра" досега сред умните и красивите. Лошите са прокурорската и парламентарната.

  Ма сега изведнъж се оказа че добрата съдийска квота не ще да играе по свирката на техния идол - Панов. И умнокрасивите са в шах - кой сега е добрия и кой лошия...

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Реално има едни хора, които дърпат едни конци, а ние "уж" избираме куклите. Надявам се да разбирате. Въпросите са:
  1. Кои са тези едни хора?
  2. Кои са тези над тях?
  В България демократични избори няма. Как пък един път не излезе в протоколите от съответната секция 1 глас за партията, за която съм гласувал? Нали протоколите са истината?

 36. 36 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 433 Любопитно

  До коментар [#29] от "pag":


  До коментар [#31] от "c.b.o.":

  Да бе, на брой коментари, или на символи е заплащането? За един преАтел питам.

 37. 37 Профил на smartforfour
  smartforfour
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Е, и? Доколкото разбирам така се оползотворяват 1/2млн от "Америка за България"...

 38. 38 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Аз не разбирам какво означава бламира! Решението е в правомощията на ВСС- а Панов само прави предложение Щом не са сьгласни - гласуват против Нали в това е смисълът на демокрацията или на Дневник им изнася да се вземат решения с гласуване само ако им изнася Когато си тъп и не знаеш как да прокараш търсеното решение през процедурата не бива да се оплакваш

 39. 39 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  "Интересно какво те кара да се "разтупкваш"?
  —цитат от коментар 32 на Noal


  Не и елементарни внушения на база дребните апаратни драми на ВСС.
  Забавни са ми преизпълнените с праведен гняв коментари на фанатизираните болшевики с умнокрасив блясък в очите - раздават присъди, клеймят, жигосват наред.....

  Дописката има потенциал да ги развихри, отивам да си направя едно кафе и ще се наслаждавам на форумния въргал.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 40. 40 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  То за тая работа писА отдавна - http://bit.ly/2z1OcpP

  Кофти за Прокопи - сега трябва да се измисля друга схема за спасяване на имотите. Др Панов поне се постара, положи усилия. Дойде ли вече и становището на др Красимир Кънев по случая?

 41. 41 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  "Да бе, на брой коментари, или на символи е заплащането? За един преАтел питам.
  —цитат от коментар 36 на shakez


  Питай Ръдан, той ги разбира тия работи и ще насочи прЕателя ви накъдето трябва.
  Аз дразня умнокрасивците за собствено удоволствие и напълно безплатно, т.е. нещо като благотворителност, благодаря.

  Знанието е сила, информацията - власт
 42. 42 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#39] от "pag":

  Ясно е че ти си над всичко което се случва в съдебната власт. Вероятно си доволен как функционира за разлика от останалите Българи.

  Но въпросът ми е, не какво не те кара, а какво ТЕ кара да се "разтупкваш"?
  Наистина съм любопитен

 43. 43 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 550 Любопитно

  До коментар [#41] от "pag":

  Ти като мразиш умните и красивите, от тъпите и грозните ли си?
  Интересно ми е що за риба си и как се виждаш :)

 44. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Весело

  Интересно какво те кара да се "разтупкваш"?
  —цитат от коментар 32 на Noal


  Не се впечетлявай много! Това е дребно позитанско комуне...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 45. 45 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  "Ясно е че ти си над всичко което се случва в съдебната власт. Вероятно си доволен как функционира за разлика от останалите Българи.Но въпросът ми е, не какво не те кара, а какво ТЕ кара да се "разтупкваш"?Наистина съм любопитен
  —цитат от коментар 42 на Noal


  Аууу, и ако се смени заместника на Лозанчо с която той желае, демокрацията от аФтентичен умнокрасив вид ще възтържествува вовеки и тутакси "останалите Българи" ще се почувстват много по-доволни от функционирането на съдебната власт?

  До коментар [#41] от "pag":Ти като мразиш умните и красивите, от тъпите и грозните ли си?Интересно ми е що за риба си и как се виждаш :)
  —цитат от коментар 43 на Noal


  Ееее, много ниска топка сте, драги.
  Постарайте се повече.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 46. 46 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Мъка соросоидна! Живи да ги оплачеш! Някакви си 1 млн лв пари с "недоказан" произход на Лозан Панов-съдията от върховния съд...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Другите не ги знам, но Цветинка е комунистка.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Значи, пременил се Илия, погледнал се, пак в тия. Уж нов ВСС избраха, но нищо не се променя. И тези си работят, като старите.

 50. 50 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 514 Неутрално

  С теб сме Лозане! Чест и почитания за смелостта ти!
  —цитат от коментар 3 на Юмрукчал


  И в какво точно се изразява тя?

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Лозю с коя визия е днес?
  Катинарче с плейбойски очилца?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 53. 53 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1247 Весело

  До коментар [#13] от "m17"функций.
  —цитат от коментар 18 на Alarmstufe: Rot  "функций" неизвестен до момента римски император ли е?
  :)

 54. 54 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rim":

  няма как червената съдебна система ,с ярко червени кадри в нея да гласува демократично и да стане нещо по различно , все едно сме в СССР .

 55. 55 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Весело

  И каква стана тя сега - съдийската колегия, избрана демократично и напълно свободно от всички съдий, не се подчинява на волята на баш-умнокрасивите. Няма начин да е виновен Цацаров щото няма прокурори в съдийкста колегия, няма вариант и Пеевски да е виновен щото мнозинството е избрано от съдийте. Има намеци че малцинството избрани от парламента са виновни но пък и те са съдий и бяха избрани с относителен консенсус и без големи скандали. Та остава смао господ да им е виновен.
  —цитат от коментар 13 на m17


  Не знам друго ама научете се поне къде се слага това и кратко маа му стара

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 56. 56 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Оле и той с червен конец. Индианец.

 57. 57 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Весело

  Ристо, Ристоооо, каква я правихте, каква стана.

  "Уважаеми Госпожи и Господа, днес, заедно с колегите ми Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, внесохме за обсъждане в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#14] от "c.b.o.":

  А как бихте нарекли прекия избор на съдийските представители, излъчени от самите съдий и избрани с пряко гласуване ?

 59. 59 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#55] от "zuk_trombon":

  Това определено прави коментара ми неверен, нали. Да е*ба книжните плъхове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK