"Движение Да, България" поиска Пеевски да бъде проверен за конфликт на интереси

"Движение Да, България" поиска Пеевски да бъде проверен за конфликт на интереси

© Георги ПауновскиПолитическа партия "Движение Да, България" изпрати до Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към Народното събрание сигнал срещу народния представител Делян Славчев Пеевски. В него се посочва, че, въпреки че той е крупен собственик на медии, участва в изготвянето и депозирането на законопроект за регламентация на медийната и разпространителска дейност.


Формално целта на закона е да доведе до "максимално прозрачна медийна среда". Реално това е поредният законопроект на Делян Пеевски, с който той прави опит да се разграничи от свои бизнес интереси или действия в миналото и е насочен срещу негови конкуренти. Предишният подобен касаеше КТБ.


"Не са налице публични данни, че Пеевски е декларирал частния си интерес, с което евентуално е нарушил чл. 147 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. По този начин народният представител препятства възможността да бъде отведен от участие в обсъждането и гласуването на законопроекта", се казва в мотивите на партията. Настоява се, ако има нарушение на закона, депутатът да понесе предвиденото наказание в правилника на парламента.

Ключови думи към статията:

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Какво да бъде проверяван, Пеевски трябва да бъде сложен в учебниците за конфликт на интереси. Да правиш закони, с които да премахваш противниците си -. Безценно!

 2. 2 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 789 Гневно
 3. 3 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Ще ви отсвирят в девета глуха, щото сигналът ви е малоумен. Ама явно целта е да се вдига шум, не да се удари по Пеевски, щото може и той да удари обратно.

 4. 4 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Пеевски страхува... що народ на ключови държавни позиции в съда, прокуратурата, икономиката и политиката се страхуват от него. Народопсихологията на страха. Като завземането на Мосул от ислямска държава. В началото само шепа крайни ислямисти са държали едномилионен град само със заплахи. После след като стана център наислямска държава Мосул беше изравнен със земята, барбар с цивилното население. По същия начин у нас ако хората се стархуват е не взимат никакви мерки срещу пеевски съвсем скоро демокрацията и човешките свободи ще бъдат изравнени със земята.

 5. 5 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  Тъпчене на едно място. Вчера дадох едно инфо за ситуацията делянова от няколко месеца назад. Мама Иренка бика в руското посолство да моли за нещо си, синчето е назад пред ВТБ и руските си "партньори" с ..огромна сума да кажем. Поети и неизпълнени "ангажименти" от". Ю.поток та до КТБ. Молела е най-вероятно за отсрочка.
  И ако някой си въобразява, че делян може да напише закон..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 6. 6 Профил на cbk47545277
  cbk47545277
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ама явно целта е да се вдига шум, не да се удари по Пеевски, щото може и той да удари обратно.
  —цитат от коментар 3 на globetrotter


  В статията е записано много ясно:
  „целта на закона е да доведе до "максимално прозрачна медийна среда".
  Явно от ДаБГ са против прозрачната медийна среда.


  До коментар [#5] от "Kami":

 7. 7 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#5] от "Kami":
  Бих продължил информацията ти: ... и сега Пеевски се спасява от дълговете със закони в стил Путин.

 8. 8 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4210 Весело

  До коментар [#4] от "event_horizon":

  ,,съвсем скоро демокрацията и човешките свободи ще бъдат изравнени със земята.,,

  А дали ша ни забранат тогис да пишем у форумот, а?
  Щот у тос форум моеш слободно да пишеш срещу Пеевски, да го пцуеш, че и други край него да пцуеш. Кат та глеам ко пишеш начи си навътре, сигур знаеш нящу по вапроса

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Бе то негово не са точно медии, ама...

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 10. 10 Профил на Bzz
  Bzz
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Какво да бъде проверяван, Пеевски трябва да бъде сложен в учебниците за конфликт на интереси. Да правиш закони, с които да премахваш противниците си -. Безценно!
  —цитат от коментар 1 на авторът


  Ами те тези закони не се приемат от Пеевски,а от целия Парламент.

 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2464 Весело

  Пълни глупости!

  "....въпреки че той е крупен собственик на медии, участва в изготвянето и депозирането на законопроект за регламентация на медийната и разпространителска дейност...."

  Това не е конфликт, а пълно съзвучие на интереси!

  "....По този начин народният представител препятства възможността да бъде отведен от участие в обсъждането и гласуването на законопроекта...."

  Как така да бъде "отведен"? Че той въобще не се е вясвал нито при обсъждането, нито при гласуването. Той трябва да бъде доведен!

 12. 12 Профил на Bzz
  Bzz
  Рейтинг: 8 Весело

  Тъпчене на едно място. Вчера дадох едно инфо за ситуацията делянова от няколко месеца назад. Мама Иренка бика в руското посолство да моли за нещо си, синчето е назад пред ВТБ и руските си "партньори" с ..огромна сума да кажем. Поети и неизпълнени "ангажименти" от". Ю.поток та до КТБ. Молела е най-вероятно за отсрочка.И ако някой си въобразява, че делян може да напише закон..
  —цитат от коментар 5 на Kami


  А може и да молела за виза да ходи на екскурзия.
  Спекулирате твърде свободно.

 13. 13 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Добра инициатива, но обречена на неуспех - няма сила в Булгаристан, която да посегне на интересите на Шиши

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 14. 14 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#10] от "Bzz":
  Прави сметка каква олигархическа консолидация има в парламента, тогава.

 15. 15 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 241 Неутрално
 16. 16 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  Не само с този закон , и със закона за КТБ , и със закона за офшорките е в конфликт на интереси ,ама не него му се прощава и всичките гербери гласуват с 2 ръце...

 17. 17 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 955 Разстроено

  Ице, Ице, ма не беше ли по-лесно ако сте в парламента бе Ице, преебахте нормалните хора да нямат представителство и сега подсмърчайки сигнали ми подават......

 18. 18 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  На времето в нашия блок живееше един бай Иван, който се беше самоназначил за обществена съвест, т.е. клюкар. Цял живот е пътувал като тексимаджия, нямаше го с месеци, а на жена му викаха Денка Корекомченката. Та се пенсионира бай Иван, по цял ден умираше от скука и почна да топи хората за туй и онуй, кой си тупа покривката от балкона, кой хвърлил фас и др. битови престъпления. Пристигаха призовки от общината за по 20 лв. Накрая го ступаха, откраднаха му предните гуми на колата и миряса. "Да" не работят в правилна насока, първо розови прасенца, сега това, вместо да изградят силна партия. Да спечелят избори, Христо да стане премиер и тогава да видим.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8484 Неутрално

  Той си е купил , когото трябва, за да не го проверява никой.

 20. 20 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Защо ли Христо Иванов и "Да България" ни правят пак на идиоти? Поредната ПР акция която няма никакъв шанс да свърши каквото и да е освен да нахъсва привържениците на Да България, ДСБ и червените еколози. В правилника на парламента за нарушения на чл.147 ся предвидени следните наказания:
  Чл. 153. (1) Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика установява нарушение по този раздел и се произнася с решение, с което може да наложи следните мерки:
  1. забележка;
  2. порицание;
  3. временно отстраняване от едно до три заседания на комисия.
  (2) При определяне на мярката комисията взема предвид тежестта на нарушението и неговия епизодичен, повтарящ се или системен характер.
  (3) Отстраненият от заседание народен представител не получава възнаграждение за заседанията, от които е бил отстранен.

  На другаря Иванов му е пределно ясно, че даже Пеевски да не е декларирал частен интерес при внасянето на закона той подлежи на наказание "забележка". Освен това в чл. 147 на правилника задължението на депутата е формулирано като "той трябва да го декларира". Няма изискване да се даде някаква конкретна декларация, а само общи приказки. Е Пеевски ще каже, че го е декларирал устно, по телефона с гълъб или както се сетите.
  Такива действия като това на Да България и другаря Иванов по времето на "реалния" социализъм се охарактеризираха с лафа "Всичката пара в свирката". Колко социализма успя да свърши нещо позитивно толкова и Да България ще свърши след като всичката пара е в свирката и за полезна работа не остава пара.

 21. 21 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 466 Весело

  Така. Да обясня каква игра играе Ицака. Единственият орган, компетентен да установява конфликт на интереси в тая завладяна държава, е новосъздадената КПКОНПИ, в която се вля съществуващата комисия за конфликт на интереси. Това е пределено ясно на Христо Иванов (а ако не му е ясно в голям резил за него).
  Единственото нещо, което може да направи парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, е да напъха "сигнала" на Дабългария в пощенски плик и да го препрати на КПКОНПИ.
  Сега си задайте въпроса защо Дабългария не пращат сигнал директно на КПКОНПИ. А ако има журналисти в тая "медия", те биха задали този въпрос направо на Христо Иванов.

 22. 22 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Пеевски има задача ,за сега я изпълнява ,горе долу , за сега , за после ще видим и интересите му и конфликтите му и данците му

  гошо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK