Защо Борисов (не) каза кой стои зад "Юлен"

Цеко Минев

© Надежда Чипева

Цеко МиневВ сряда вечерта премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос, който се задава от години в България, особено когато става дума за зимен туризъм: кой стои зад концесионера на ски зона Банско "Юлен"? Борисов назова в национален ефир името на Цеко Минев, съсобственик на Първа инвестиционна банка (ПИБ) и дългогодишен председател на Българската ски федерация. Така той потвърди отдавна споменавана неофициално информация, която обаче - парадоксално, продължава да е недоказуема по официален път, дори след думата на министър-председателя.


Да не ме съдят утре


"Всички знаят, нищо, че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос. Сега да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и "Зелените" поражда всичко това, което се случва в момента", заяви Борисов пред Би Ти Ви на въпрос кой е реалният собственик на "Юлен".


Той призова собственика сам да се разкрие, да си сложи картите на масата. Борисов уточни, че "след като Цеко Минев движи всичко на Банско, най-вероятно той е ако не собственикът, достатъчно близък до собственика".
От "Юлен" до момента няма официална реакция на думите на Борисов.


Черно на бяло пряка връзка между съсобственика на ПИБ и "Юлен" няма. Според Националния концесионен регистър концесионер на ски зоната е "Юлен" АД. В Търговския регистър собствеността стига до Георгиус Георгиу, гражданин от Кипър, показа проверка на "Капитал". Преди години разследвания на сайта "Биволь" и телевизия Би Ти Ви установиха, че кипърецът е социално слаб. Той беше канен на публични събития в качеството си на собственик, но така и никога не откликна да присъства.


През лятото на 2012 г., във времето на скандала с "поправката "Витоша ски", предизвикала едни от най-масовите граждански протести (заради едноименната фирма, която спря лифтовете на Витоша до приемане на законови промени, позволяващи строителство на нови съоръжения, и която също е неофициално е свързвана с Минев - бел. ред.) съсобственикът на ПИБ в интервю за "Дневник" категорично отрече да е притежава "Витоша ски" и "Юлен".


В отговор на въпроса дали има някаква собственост в тях, освен че банката, в която е акционер, ги кредитира, той заяви: "Не. Подобни слухове ме ласкаят, но не съм. Ако придобия дялове, първо на вас ще съобщя". Почти шест години по-късно Минев не е обявил лично да има собственост в някоя от двете фирми.


Кой тогава притежава "Юлен"


В телевизионно интервю на 5 януари 2018 г. членът на съвета на директорите на "Юлен" - адвокатът Петър Петров, потвърди, че соченият за собственик на компанията кипърски гражданин Георгиус Георгиу е само номинален и че компанията собственик е регистрирана в Кипър, но реалният й притежател е българско юридическо лице, което си плаща данъците. Петров отказа да назове конкретно име, като се оправда, че той няма право да го разкрива публично, но пък потвърди, че всички държавни институции го знаят.


Петър Петров, член на съвета на директорите на "Юлен"" и адвокат на "Витоша ски"(вляво) и Иван Обрейков, маркетинг директор във фирмата.

© Надежда Чипева, Капитал

Петър Петров, член на съвета на директорите на "Юлен"" и адвокат на "Витоша ски"(вляво) и Иван Обрейков, маркетинг директор във фирмата.


Отговор на въпроса е част от исканията, с които природозащитниците излизат на протести, след като правителството одобри от края на миналата година промени в плана за управление на Националния парк "Пирин", които разширяват възможностите за застрояване в планината.


Пълното мълчание на всички институции, включително и БНБ, продължи повече от месец. Не помогна и Законът за достъп до обществена информация. Искане на "Капитал" за информация по въпроса кой е действителният собственик на "Юлен", както и на лифтовете и влековете на Витоша - "Витоша ски", получи три уклончиви отговора от Министерския съвет, екологичното и спортното министерство.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов стигна дотам, че да заяви в телевизионен ефир, че не е негова работа да знае кой държи ски зоната над Банско, която е част от националния парк "Пирин", защитен от ЮНЕСКО.


Защо Борисов (не) каза кой стои зад "Юлен"

© Цветелина Белутова


Има ли обяснение


Повечето държавни институции не дават ясен отговор защо не искат да изнесат информация. Други, като екоминистерството, посочват, че информацията за крайния собственик на "Юлен" АД не е обществена, тъй като не е свързана с обществения живот в България и не би дала възможност на гражданите да си съставят собствено мнение относно дейността на задължените по закона субекти.


На фона на официалното мълчание опозиционните партии развиват в социалните мрежи свои тези. Лидерът на "Зелените" Владислав Панев написа вчера във "Фейсбук", че вероятната причина Цеко Минев да избягва връзка с "Юлен" е възможен законов проблем. По думите му ПИБ финансира концесионера на лифта в Пирин, както и други компании, за които се твърди неофициално, че също са собственост на Минев, и става дума за кредити на стойност, далеч надхвърлящи разрешеното от закона, както и официално декларираното в отчетите на банката и пред БНБ.


"Според закона за кредитните институции кредитната експозиция към група свързани лица не може да бъде по-голяма от 25% от собствения капитал на банката. Когато обаче става въпрос за експозиция към акционери и други свързани лица, лимитът е вече 10 процента (чл. 45, ал. 6). Според информация от медии ПИБ е отпускала на "Юлен" кредит от 77 млн. лева, който по това време е над 10%, но под 25% от собствения й капитал. Тоест, ако действително Цеко Минев е собственик на "Юлен", то банката е допуснала сериозно нарушение на закона. Сега на ход би трябвало да е БНБ, която включително да зададе въпроси към Борисов. Ако имаме независими регулатори, разбира се", посочва председателят на "Зелените".

Ключови думи към статията:

Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това е някъв цирк. Държавата стана като охрнителни фирма, тоя е такъв, оня такъв. Боцко и Нено стават за смях в опит да покрият нещо дето мирише.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????

  [email protected]
 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  по закон банката не е касичка ни на цеко , ни на цековица . това е значението на .. закона

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  проблема е , че ''афтентичнодесен'' няма банка въпреки опитите преди години .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Министърът на околната среда и водите Нено Димов стигна дотам, че да заяви в телевизионен ефир, че не е негова работа да знае кой държи ски зоната над Банско.

  Боко пък каза, че Цеко Минев движи всичко на Банско и най-вероятно той е, ако не собственикът, то достатъчно близък до собственика.

  Еба си държавата, в която министърът и премиерът "НЕ ЗНАЯТ" кой е собственикът на една фирма в държавата им!!!

  Хора, да не би собственикът на тази държавна тайна да е БОКО ?????

 7. 7 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 326 Весело

  Промяна в закона и декларация за действителен собственик физическо лице, зад върволицата от фирми. Такава декларация изискват банките по закона срещу мръсните пари. Носи се наказателна отговорност.

  Това трябва да важи за концесии, обществени поръчки, приватизация, договори с държава, общини, еврофинансиране, лицензирани банки, държавни субсидии, всякакви държавни и общински плащания, всякакви договори на държавата с частни фирми, плащания от здравната каса и от всякакви държавни и общински фирми и организации. Публично обявяване на такива декларации за собственост на такива частни фирми и публични договори. Това са пари от нашите данъци и имам право да знам КАК и В ЧИЯ ПОЛЗА се харчат. Който иска да си пази тайните - да не пипа държавните пари и облаги.

  Но политиците не искат публичност. Ще лъснат зависимости и скрити участия на политици в частни фирми, които ядат държавна баница, раздавана от същите политици.

 8. 8 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не каза, защото не е негова работа! През социалистическите години и през някои пост-социалистически правителства след това, имаше значение чий е някой бизнес - така, ако беше свой човек, активно му се помагаше, ако не беше - се унищожаваше. А сега това няма значение!

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Любопитно

  Абе в цялата тази история е логично човек да се запита - защо не се обърнат към Цеко Минев? И директно - вярно ли е това или онова. Никой му няма телефона ли? Чак не ми се вярва. Откъде това желание да се обсъжда даден човек, все едно самият него го няма и не може да говори?
  Ето примерно битиви е на неизвестен собственик също. Ако искате да узнаете кой е собственикът, дали ще питате Нова, която да препрати към БНТ?

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  След изявлението на Боко БНБ дължи обяснения как си върши работата по надзора.
  Ако не може да ги даде, значи няма надзор. Ако няма надзор - няма еврозона.
  Това са прости логични връзки, дори и Боко ще ги разбере.
  Протеста "Пирин" трябва да се задържи под прозорците на БНБ с подходящ плакат.

 11. 11 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2364 Весело

  Не, дедо Либене, паричките на Вожда са другаде, под "панамска шапка":
  https://www.euscoop.com/en/2017/11/9/bulgarian-prime-minister-may-be-hiding-wealth
  "Чисто" и "читаво" си ни е момчето!

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Смешна държава!? Години да не може да се разбере Кой е наемателя на държавен актив!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 458 Весело

  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Откога бизнес субекти и собствениците им могат да бъдат десни и леви? Трольо... от чудене какво да изтропаш тоя път тотално изтъпя...

  И кой ти каза, че Зелените са десни? Или е така да се изтролиме, че ако не си сред първите десет, минаваш в друга ценова графа...

  Stef
 14. 14 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Всъщност обществото много повече се интересува кои са спонсорите на онези, които всеки ден се чудят срещу какво да протестират, при това в период от развитието на държавата, когато нещата вървят в нормална посока и НАЙ-МАЛКО има за какво да се протестира.
  Но разбира се, за онези, за които нормалната посока е на североизток, нещата не вървят добре - това е ясно...

 15. 15 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!
  —цитат от коментар 1 на lz2  Ти, ако си прочел статията или нищо не си разбрал, или толкова си ти е багажеца !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  А защо след като на всички е ясно кой е той, митингите са само от по 200 човека ?
  Не чакайте някой да казва нещо, направете това, което съвестта ви повелява в такъв момент !

 17. 17 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Абе в цялата тази история е логично човек да се запита - защо не се обърнат към Цеко Минев? И директно - вярно ли е това или онова. Никой му няма телефона ли? Чак не ми се вярва. Откъде това желание да се обсъжда даден човек, все едно самият него го няма и не може да говори?Ето примерно битиви е на неизвестен собственик също. Ако искате да узнаете кой е собственикът, дали ще питате Нова, която да препрати към БНТ?
  —цитат от коментар 9 на dogwoman


  Абсолютна глупост герберска. Значи цялата държава е впрегната да се кълне, че не знае КОЙ е собственика на концесионер в нацинален парк, а ние да вземем да питаме предполагаемия собственик - той ли е?
  И той ще плесне с ръце и ще каже бахти смотаната държава да не знаете, че аз съм собственика.
  Чудя се в Космоса ли “живеете”?!

  Stef
 18. 18 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не, дедо Либене, паричките на Вожда са другаде, под "панамска шапка":https://www.euscoop.com/en/2017/11/9/bulgarian-prime-minister-may-be-hiding-wealth "Чисто" и "читаво" си ни е момчето!
  —цитат от коментар 11 на batzdravo


  ХА ХА ХА ХА
  А бе в този линк няма нито един факт, само се споменават някакви твърдения на Vasil Manev, български студент в Heidelberg, Germany. Редно би било да се проучи кой е този, Vasil Manev кой е беща му, макай му, чичо му, към коя партия са принадлежали в миналото или пренадлежат сега, какво са откраднали от българия преди или по време на "прехода", с какви парички учи тяхното отроче не къде, а в Хайделберг (!!!). И тогава четете какво пише студунтчето!

 19. 19 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Да го пратят цекоу на Гуантанамо и всичко ще си каже.

  А нено вън, не било негова работа да знае... ами тогава да дойде министър, на който му е работа...ама е ясно КОЙ крият.

 20. 20 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":


  " ..., защо не се обърнат към Цеко Минев ... "


  И ти ли не прочете статията ?
  Ами от Дневник са се " обърнали " към него, но той е казал, че се ласкае, но не е собственик . А може ли премиера и МОСВ-министъра да отговорят, или се снишават ? Ако не знаят - АУТ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 21. 21 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#18] от "cristo_n":

  Това сериозно ли го казваш? Да убием вестоносеца, че казва неудобни неща за герберския цар? Опровергай го с факти, не с помия.

  No Pain No Gain
 22. 22 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Всъщност обществото много повече се интересува кои са спонсорите на онези, които всеки ден се чудят срещу какво да протестират, при това в период от развитието на държавата, когато нещата вървят в нормална посока и НАЙ-МАЛКО има за какво да се протестира. Но разбира се, за онези, за които нормалната посока е на североизток, нещата не вървят добре - това е ясно...
  —цитат от коментар 14 на cristo_n


  Абе Вас наистина ли кралят Слънце Ви свети в очите и нищо не виждате или просто сте си кух матрЯл. Ей тоя въпрос не ми дава мира.
  И как реши, че Боко е велик антикомунист, че ми говориш за някакъв североизток?!
  Боко е най-страхливият човечец, който познавам. Страх го е да не настъпи и европейската и съветската мотика. Ама толкова го в страх, че се държи като плазмодий и пред двете страни...

  Stef
 23. 23 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не, дедо Либене, паричките на Вожда са другаде, под "панамска шапка":https://www.euscoop.com/en/2017/11/9/bulgarian-prime-minister-may-be-hiding-wealth "Чисто" и "читаво" си ни е момчето!
  —цитат от коментар 11 на batzdravo


  А ако панимайеш моне малко инглиша, ще прочетеш текста най-горе в болд (демек в тъмно, т.е. подчертан):
  UPDATE:
  We have investigated the source of the story and found it to be fake news.

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#17] от "stef":

  Цялата държава се била впрегнала да се кълне, откъде ги измисляте тия щуротии? Смяташ, че това е въпрос с вопиюща важност за българите? И че ще спрат да пият кока-кола, щото не знаят кой е собственикът, а не щото съдържа много захар?
  Май ти живееш в Космоса.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "cristo_n":Това сериозно ли го казваш? Да убием вестоносеца, че казва неудобни неща за герберския цар? Опровергай го с факти, не с помия.
  —цитат от коментар 21 на tokkay


  И ти не четеш чужди езици явно (освен руски, предполагам):
  Най-горе В ТЕКСТА какво пише, а!?

  UPDATE:
  We have investigated the source of the story and found it to be fake news.

  Аре бегом на гугъл транслейтър!

 26. 26 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#18:"cristo_n"][/quote]

  Ей го милиционерчето лъсна му душицата, проверчици до девето коляно.
  Що не вземеш да провериш миналото на БойхОй, Лилянчето, колаиционните им партноьрчета, на партньора на БХ на белот и още и още, като си такъв проерявач.
  Защото не ти изнася, защото така ще замирише на “североизток”, че няма да се трае...

  Stef
 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#14] от "cristo_n":


  " ... за онези за които нормалната посока е на североизток ... "


  Ами защо не ги назовеш тези ?
  Аз мисля, че са комунистите, а ти ? Дали познаваш комуниста Боко Т, Цецка Ц., и още 18 такива от ПГ на ГЕРБ ?
  Други въпроси ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#25] от "cristo_n":

  По-полека с командите, че може да има изненади.
  Не ме интересува цитираната статия и дори не съм я отворил. Но да търсиш начин да залееш с помия някого, защото не мисли като теб, вместо да дадеш точни и ясни аргументи... Типично по нашенски, по комунистически.

  No Pain No Gain
 29. 29 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дедо Либен":

  точно обратното ,приказките на ББ показват ,че в държавата никой нищо не го интересува ,няма контрол и всеки си прави каквото си иска ,например официално да си източва собствената банка ,въпреки изисквания в закона ,пак няма кой да го провери ,а после държавата ,тоест пак ние ще плащаме масрафа ,щото този дето я управлява ,не знаел кой е този дето правел нещо си , ама законно или не ,също не се знае ,е за какво толкова много МВР ,прокуратури ,съдилища администрация лежи на наш гръб , те с какво се занимават ,като не могат да се борят с престъпленията и нямат време и не знаят това ,което всички знаят ,КОЙ е виновен .

 30. 30 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#17] от "stef":Цялата държава се била впрегнала да се кълне, откъде ги измисляте тия щуротии? Смяташ, че това е въпрос с вопиюща важност за българите
  —цитат от коментар 24 на dogwoman


  Че то само президента не се е изтропал още по въпроса.
  На Ненчо не му било работа да знае КОЙ е собственик на концесионера в Националния парк, чакай да питам той министър на Екологията ли беше или какво?
  Там някъде и Валерката патрЕотът се обади, като патрЕот естествено пръв защитник на НП Пирин.
  И за капак вождът Ви се обяснява като ученичка, върти и суче някакви локуми, той бил, пък не бил той, аз ли да знам КОЙ е?!
  Кой ми ср* в гащите им е цялата работа.

  И не това не е цялата държава - остават още 10-тина министъра, права си :)

  Stef
 31. 31 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 350 Неутрално

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  И е така, и не е така.
  Но, ако не е така, и има значение кой стои зад "Юлените",
  дайте да видим и кой стои зад "Зелените"?

  Не ща да влизам у затвора!
 32. 32 Профил на slf58372252
  slf58372252
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Проблемът е ясен. Държавата поръчва на някого от назначените си олигарси да издържа някоя спортна федерация, за да държи високо националния флаг и после го гали по главата и му покрива финансовите бакии. В отворените пазари такива съоръжения са обвързани с хотелите като собственост -- съответно никой не строи повече хотели отколкото може да поеме инфраструктурата. Оттук следва, че когато ще се строи нов лифт или писта всички решават заедно, а не се допитват до арменския поп какви трябва да са цените на имотите. Проблемът е в "постмодерния феодализъм", в който живеем.

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Весело

  Споко бре!
  Сичката олигархия е Пеевски!
  Сичката офшорна икономика е Юлен!
  Тва че КТБ стартира като банка на десетина офшорки няма ама никво значение.
  :)

 34. 34 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Ахъм, собственикът на БТВ е взел телевизията на концесия. И тази телевизия е някаква изключителна държавна собственост, има някакъв природен ресурс в нея ли?

 35. 35 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 350 Неутрално

  А, като се има предвид, че зад всички крупни сделки в крайна сметка в една или друга степен стои самият борисов и/или хора от обкръжението му,
  то ясно е, че ще се върти този омагьосан кръг и всеки ще сочи с пръст другите, а за себе си ще казва: "Ако има нещо нередно, нека прокуратурата да се сезира".

  Не ща да влизам у затвора!
 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#20] от "niksan1":


  До коментар [#9] от "dogwoman":" ..., защо не се обърнат към Цеко Минев ... "И ти ли не прочете статията ?Ами от Дневник са се " обърнали " към него, но той е казал, че се ласкае, но не е собственик . А може ли премиера и МОСВ-министъра да отговорят, или се снишават ? Ако не знаят - АУТ !!!
  —цитат от коментар 20 на niksan1


  Обърнали са се през 2012. Междувременно Минев не е отишъл на друга планета, за да ми дават даннни отпреди шест години.

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#7] от "iceman_bg":

  И какво като е Цеко?

  ATX
 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Цеко Минев е нещо като аналог на Илия Павлов и "Мултигруп". Само че, оцелял аналог. И преди и сега този екземпляр е бил и ще бъде част от "червените мобифони" и комунистическата каста "бсп". Тези които му вярват трябва да знаят че почти всяко нещо построено от комунисти е нестабилно. Люшка се и в крайна сметка се срутва.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Ами сложи си всичките спестявания в ПИБ и стискай палци. И ако нещо стане с банката ще разбереш какво значение има кой стои зад Юлен. Щото точно тази банка ведъж беше подпомогната от държавата, ей така тихичко.

  keep calm and carry on
 40. 40 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Когато става въпрос за частна собственост, да пазят тайната колкото си искат, но когато става въпрос за концесия на държавна собственост, тайни не може да има. Просто държавата не трябва да го допуска - никакви социално слаби, никакви офшорки, никакви "всички знаят", никакви вчера регестрирани субекти, ясен произход на парите. А Борисов прекрасно знае кой е собственикът. Не мога да допусна, че при размирисването около "Юлен" не е взел незабавно мерки за изясняване на източникът на миризмата. Не е такъв човек той, че да остане в неведение кого трябва да държи в ръцете си - в бандата си има главатар и правила.

 41. 41 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#25] от "cristo_n":По-полека с командите, че може да има изненади. Не ме интересува цитираната статия и дори не съм я отворил. Но да търсиш начин да залееш с помия някого, защото не мисли като теб, вместо да дадеш точни и ясни аргументи... Типично по нашенски, по комунистически.
  —цитат от коментар 28 на tokkay


  Ами отвория, вместо да говориш глупости! Какво, шапка ли да му свялам на някакъв АВТОР НА ФАЛШИВИ НОВИНИ?
  А сага като се замисля, 99% съм сигурен, че дори името му и това, че е студент в Хайделберг, сигурно е измислено, с цел по-голяма тежест пред западната аудитория на ФАЛШИВАТА НОВИНА!

 42. 42 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос. Сега, да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и "Зелените" поражда всичко това, което се случва в момента", заяви Борисов пред Би Ти Ви на въпрос кой е реалният собственик на "Юлен".
  Той призова собственика сам да се разкрие, да си сложи картите на масата. Борисов уточни, че "след като Цеко Минев движи всичко на Банско най-вероятно той е, ако не собственикът, достатъчно близък до собственика".

  Има такава държава.

 43. 43 Профил на Ivan Peshev
  Ivan Peshev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Има огромно значение този въпрос защото ако се докаже връзка между Витоша Ски и Юлен , имаме нарушение на банковите закони за кредитиране на свързани лица и делото е готово и ще ни натискат от ЕС това да се изчисти. Точно затова крият така яростно кой е собственик-а, и ПИБ се е нажабила с ипотеки в Банско, които доста понамирисват и единствения вариант е Витоша стои затворена докато не се направи нов лифт който да им помогне да си разчистят ипотеките. Тези приказки как местните ще спечелят са глупости, местните не искат Юлен , монопола ги задушава по всякакви начини.
  От Пирин мирише на мръсно бельо на банкери !!!

 44. 44 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Юлен е собственост на Руската мафия. Баце и останалите около него удобно тупат топката, но не казват кой е собственика, за да има време да се замаже цялата работа.

 45. 45 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дедо Либен":

  Въпросът не би стоял ако на юлен не бяха харизани стотици хектари държавна земя и то в и около Национален парк!
  Щом стопанисват държавна собственост правителството трябва да знае всичко - иначе е злоупотреба!

 46. 46 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 913 Неутрално

  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Има проблем с кредитирането на свързани лица. Отчайващо нарушение на закона и на правилата на играта. Ляв, десен - няма значение.

 47. 47 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Слагат СРС на Обрейков и ще чуят на кого вика Шефе

 48. 48 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Ченгета и яташки внуци мила моя майно льо!

 49. 49 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":Ами сложи си всичките спестявания в ПИБ и стискай палци. И ако нещо стане с банката ще разбереш какво значение има кой стои зад Юлен. Щото точно тази банка ведъж беше подпомогната от държавата, ей така тихичко.
  —цитат от коментар 39 на tony d'amato


  До коментар [#39] от "tony d'amato":

  Припомняте, че първата атака срещу ПИБ дойде от Кутев при кризата с КТБ. Тогава имаше опасения, че ако се изпусне и ПИБ може да се стигне до банкова криза като през Виденовата 97-ма. Тогава Кутев и БСП не успяха, но днес сподвижниците им продължават...

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#20] от "niksan1":
  —цитат от коментар 36 на dogwoman  Е, да, ама и в 2012 година и днес премиер и министър НЕ ЗНАЯТ кой е собственика, а премиерът гадае, че или е Мнев, или някой който е много близо до него .... Как мислиш, да обвиняваме Дневник, че не е могъл да се добере до Минев, или отговорност носят премиера и неговия министър, че " не знаят " кой е истинският собственик и по какъв начин е станал такъв ?
  В България НИКОЙ не е гласувал за Дневник, а за Боко и ГЕРБ гласуваха повече от милион гласоподаватели и днес очаквам от тях да чуя истината и да управляват държавата съгласно КРБ, а не от Дневник !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  Ми даже и на Борисов е забранено да нарушава Омертата. Той да не стои над Закона? И Радев няма да каже какви общи безнеси имат Боко и Пеевски. Щото там пък е служебна тайна. Бе не сте ли разбрали, че Криминалната република си има закони?

 52. 52 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 444 Неутрално

  [quote#23:"cristo_n"][/quote]

  А вие прочетохте ли написаното в линка- който давате
  Български сайт с автор ИТ студент в Германия публикува фалшива новина - заета от други сайтове в България - и после се обяснява как тая дупка не е дупка - грешка станало
  Аз лично нямам съмнения кой и какво е БХу- и дали е беден
  Но няма да се преборите с Борисов по Пеевски - л@@на във вентилатора и право през просото

 53. 53 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 279 Неутрално

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!
  —цитат от коментар 1 на lz2

  Целият този дебат няма значение, защото в Бг няма значение "какво се казва", а "кой го казва".
  И затова, когато Прокопиев лае по Цеко, или Цеко лае Прокопиев - никой не се трогва.
  Хората казват: "Нека се сдавят две крастави кучета, белким едното поне даде фира. То е ясно, че ветеринар-санитаря /прокуратурата /, дето това му работа, няма да си я свърши".

  .
 54. 54 Профил на ivonseski
  ivonseski
  Рейтинг: 225 Неутрално

  въпроса е елементарен щом няма собственик кой ще построи този лифт и как ще стане това все едно някой чужд човек да дойде у вас и да каже ей тук ще строя

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  И к'во като е Цеко Минев,
  —цитат от коментар 3 на karabastun

  Защо не четете статиите докрай, преди да коментирате? Последният абзац ти дава отговор. ПИБ е като цъкаща бомба – КТБ-2.

 56. 56 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#18] от "cristo_n":

  Абе гламав, цели паралелки от немските гимназии се вдигат и ходят да следват в Хайделберг, Манхайм, Франкфурт, Дюселдорф.... Това да не ти е комунизЪма? Айде поне като тролиш малко по-интелигентно. Ако не знаеш как, питай dogwoman, макар че напоследък и тя взе да губи ориентация и да се чуди какво да измисли.

 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Мдааа, схемата КТБ. Както мустакатият мистър икономика беше казал, това не е банка, а инвестиционен фонд. Ама за ОПГерб няма проблем.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  А, къде и как се отчита оборота нс на този концесионер? Касова налипност ли ае водят? След като и Цеко е банкер, защо им е необходим Георгиус? Уж сме държава с ниски данъци. Да не се окаже, че НП Пирин се използва за лична употреба.

 59. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#8] от "cristo_n":

  Трябва да ди твърде тъп, за да твърдиш, че не е работа на премиера или ресорния министър да знаят реалния собственик. Което е факт в твоя случай.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 60 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#49] от "plebs":

  Да припомним, че фалита на КТБ беше резултат от наливането на държавни пари в нея, от спането на ръководството на БНБ, назначено от Герб и после преизбрано от Герб, и от спането на видния гербер в КФН Мавродиев.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 61. 61 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Има значение и в края на материала се разбира какво е то - нарушение на закон за банките и може би още други, но по-лошото е, че ако е ЦМ, ПИБ ще лъсне като една по-малка КТБ. Мисля. че всеки може да направи това просто заключение.

 62. 62 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Проблемът е гигантски и Боко Тиквата, в опита си да избяга по тъча, за да спаси себе си, го повдигна. ПИБ, а сигурно и други банки са нарушили цитираните изисквания на закона многократно повече и с други фирми, които по същество са фалирали. Банките продължават да наливат кредити в тях, за да не рухнат и съответно помлекат и самите банки. БНБ прикри проблема с измислените оценки на банките, но не се знае до кога.

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#43] от "ewu19515236":


  " От Пирин мирише на мръсно бельо на банкери ! "


  И от " Дондуко " също се носи миризма, а един премиер играе на " тука има, тука нЕма " !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#14] от "cristo_n":

  Разбира се, редовият гербераст счита, че ако някой протестира срещу нещо, то задължително му се плаща. Точно опорката на Пеевски от протестите срещу него.
  Логично, гербавото мозъче не може да възприеме, че можеш да излезеш на протест, за да изразиш собственото мнение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 326 Весело

  До коментар [#37] от "WC1":
  „И какво като е Цеко?”

  Ще ти обясня. Първо, банките имат ограничение за кредитиране на свързани лица с тях. Защо - ами раздават чужди пари и ако ги раздават на свързани лица, чий интерес ще защитят на вложителите или на свързаните лица. Второ, Цеко официално е собственик на ПИБ, ако е собственик на Юлен - концесионерът на Банско, значи са свързани лица. Сега се запитай кой нормален човек ще сложи СОБСТВЕНИТЕ си пари в подобна банка, освен държавата, общини, държавни фирми, които слагат там НАШИТЕ пари.

  Познай КОЯ банка ще кредитира с държавните (наши) пари строителството в Банско, което отива в полза на Юлен и приближените му фирми. Имаш право на един отговор. Жокер- същата банка рефинансира кредитите на Пеевски към КТБ.

  Та като споменахме КТБ - схемата е същата. КТБ кредитираше с държавни пари свързани лица. Тук има два въпроса. Къде е банковия надзор и къде е правителството. Колко прост е народа, за да го крадат 2 пъти, по един и същи начин, едни и същи политици, в последните 9 години. Въпросите са риторични.

 66. 66 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Припомняте, че първата атака срещу ПИБ дойде от Кутев при кризата с КТБ. Тогава имаше опасения, че ако се изпусне и ПИБ може да се стигне до банкова криза като през Виденовата 97-ма. Тогава Кутев и БСП не успяха, но днес сподвижниците им продължават
  —цитат от коментар 49 на plebs


  Първата "атака" срещу ПИБ не беше по времето на КТБ аферата /тогава беше втората/, а около 3 години преди това и единственото правилно решение за целия мандат на тогавашния премиер СерГей Станишев бе това, че изсипа едни държавни пари и гаранции в ПИБ, за да не настане "поредната футболна драма". А последния стрес-тест на банките показа проблеми /свързана кредитираност и необезпеченост на кредити в огромни размери/ точно в 2 банки, едната от които бе ПИБ. Затова е важно обществото да знае, че Цеко е собственик на "Юлен" и "Витоша ски", за да се види как се нарушават законите за свързана кредитираност /да не говорим, че Цеко ако случайно повиши тон на г-н Пеевски, ПИБ ще последва незабавно съдбата на КТБ, което е тъжно .../

 67. 67 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Демек Цеко използвал шишовия закон за офшорките, приет от БСП-ту, и непроменен от внука на бкп - Герб.


 68. 68 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 326 Весело

  До коментар [#6] от "Дедо Либен":
  „Хора, да не би собственикът на тази държавна тайна да е БОКО ?????”

  Да ти отговорим по Борисовски: или е много, ама много близък до тайния истински собственик или е част от тайния истински собственик. Но то не е само Юлен, то и при Булгартабак не се знае кой е собственик, пък и при доста други фирми на държавна хранилка. Щото ако нямаха връзка с държавните пари, нека са тайни...

 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  . Но разбира се, за онези, за които нормалната посока е на североизток, нещата не вървят добре - това е ясно...
  —цитат от коментар 14 на cristo_n

  Един вече го поканиха да вземе североизточен паспорт.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 70 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дедо Либен":
  Нищо чудно. В самото начало на унищожаването на Банско и Пирин, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, за един от първите огромни хотели тип "кочина, грандоманска мечта на Тодор Живков" - Танне, се говореше, че Борисов има собственост там.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 71. 71 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#8] от "cristo_n":

  Да де, ама в случая с "Юлен" е точно както в соца, както го описвате. Всичките разходи на фирмата са за сметка на държавата (на всички нас) и на това отгара всеки законодателен каприз им се задоволява.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 72. 72 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Цеко е един от господарите на Борисов и няма да говори, освен да назидава. А БиТиВи няма концесия в национален парк в списъка на ЮНЕСКО.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 73. 73 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  мафията е окупирала върховете на властта и като едни долни простит.....ки най-безсрамно обслужват олигархията и сами стават част от нея (огромна част от ВЕИ-тата са собственост на политици)!

  това, разбира се, няма как да се случи без помощта на прогнилата прокуратура!

 74. 74 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#66] от "dedo_goshko":
  +++++++++++
  Тук идва и най-интересният въпрос. Защо спасиха ПИБ, а оставиха КТБ на вълците?
  От отговора на този въпрос ще станат ясни всички останали.
  Но въпросът е труден, за отличници.
  По скоро труден е не въпроса, а отговора.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Други, като екоминистерството посочват, че информацията за крайния собственик на "Юлен" АД не е обществена, тъй като не е свързана с обществения живот в България и не би дала възможност на гражданите да си съставят собствено мнение относно дейността на задължените по закона субекти.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Това е пълна глупост!
  При толкова протести срещу дейността на тази фирма, при толкова перипетии около "Юлен", през които преминава ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ в страната да заявиш такова нещо е отвратително. То демонстрира престъпно пренебрегване проблемите на България и нейните хора!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#75] от "Храбър":
  Каква България, какви хора?
  Тези там, на които им казват министри, по цял ден разгадават интересите на престъпната мрежа, управляваща България. И ги тресе огромен страх да не настъпят мотиката. А тя не е една. Както и КОЙ не е един.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Бас ловя, че е някой руснак близък съратник на Путин!
  Също така, както и Пеевски не е действителния собственик на цялата тази менажерия дето се говори, че била негова!
  Просто мафиотите-продажници от кликата БСП/ДПС/ГЕРБ не желаят да разкрият какво голямо предателство са извършили спрямо българския народ и държава, като са продали България на Путинова Русия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  То и на Иван Костов собственоста в КТБ е скрита, и Лукоил-България се води холандска, и на Прокопиев дараверите с Доверие и ВЕИ-тата задължителво минават през негови кипърски офшорки, на Пеевски през Дубайски, на Манджуков през Панама...

  Та да ви кажа, едрия капитал така си работи. И няма шанс това да бъде спряно, защото едрия капитал пише законите.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 79. 79 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Любопитно

  До коментар [#1] от "lz2":
  Лизачка, ако Минев е собственик, се самокредитира през банката, като заемът не трябва да надхвърля определен процент по закон. След като това е възможно при строго определени правила и банкови регулации, утре как ще се гарантира спазването на концесията?

 80. 80 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  Според мен, институцията която се занимава със атака срещу банковата система, трябва да бъде сезирана за медийната политика на Прокопиев.
  Дано вече някой го е направил.
  Сега ще информирам модератора за всички коментари срещу банката, да видим поне дали ще ги изтрият.

  Любовта ще спаси света!!!
 81. 81 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ...омразата между Цеко Минев и "Зелените" поражда всичко това, което се случва в момента...

  пълна глупост е това изказване-изакване на Баце...

  Оставка, лъжец и измамник, мафиот, приятелче на Цеко, корумпиран такъв!!!

  www.commcrime.blogspot.com
 82. 82 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#74] от "UJC4040":

  КТБ фалира, Първо, защото раздаваше лихви от 10%. Хората продаваха апартаменти за да си сложат парите на влог там.

  Второ, фалира защото не ивнестираше набраните в средства в бизнес проекти, а в политически проекти. Идеята им беше да завладеят всичкии държавни институции и да осребрят това.

  За разлика от КТБ, ПИБ си е една нормална банка.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  ...Ако не знаеш как, питай dogwoman, макар че напоследък и тя взе да губи ориентация и да се чуди какво да измисли.
  —цитат от коментар 56 на nocomnet


  Тя е един от малко по-умните гербери, който си струва да четеш! А в това, че губи ориентация няма нищо лошо. Дори е добре, защото се предполага че търси истината...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  "ПИБ е като цъкаща бомба – КТБ-2."

  Ехо, модераторите.....

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#82] от "Чеп за зеле":


  " КТБ фалира ... "


  КТБ НЕ ФАЛИРА, А БЕШЕ ИЗБОМБЕНА И ОГРАБЕНА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Любопитно

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!
  —цитат от коментар 1 на lz2  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Вие статията четохте ли или само до заглавието стигнахте?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 87. 87 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Не, дедо Либене, паричките на Вожда са другаде, под "панамска шапка":https://www.euscoop.com/en/2017/11/9/bulgarian-prime-minister-may-be-hiding-wealth "Чисто" и "читаво" си ни е момчето!
  —цитат от коментар 11 на batzdravo


  UPDATE:

  We have investigated the source of the story and found it to be fake news. Trying to confirm with the investigatory body before removing this message. We are working on the basis that we accidentally published fake news, and apologize in advance, knowing this to have been the case. We are reviewing our policy on what we use as sources. To see an elaborate explanation of why and how this happened, as well as how the investigation turned out, go here.

  Аз ли нещо не разбирам, или вие сте линкнали статия, в която авторът казва, че тя е фейк нюз и се извинява, защото не могат да докажат твърденията си?

  Every cradle is a grave.
 88. 88 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Цеко признай си, че политиците станаха за смях !!!

 89. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Любопитно

  До коментар [#30] от "stef":

  "Че то само президента не се е изтропал още по

 90. 90 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  До коментар [#74] от "UJC4040":КТБ фалира, Първо, защото раздаваше лихви от 10%. Хората продаваха апартаменти за да си сложат парите на влог там.Второ, фалира защото не ивнестираше набраните в средства в бизнес проекти, а в политически проекти. Идеята им беше да завладеят всичкии държавни институции и да осребрят това..
  —цитат от коментар 82 на Чеп за зеле  Много още ще трябва да прочетеш на тема КТБ. Най-простото, което е разбираемо за всеки, което мога да споделя е, че делата в международните съдилища са срещу Държавата, а не за безстопанственост на Цветан Василев.

  Любовта ще спаси света!!!
 91. 91 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1654 Любопитно

  До коментар [#30] от "stef":

  "Че то само президента не се е изтропал още по въпроса."

  Радев и служебното му правителство също се бяха засилили да дават някакво еко разрешително в 12 без 5 преди нова година, което оттеглиха след протести.

 92. 92 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Бивол пишат за 1,3 млрд към Георгиус и десетки свързани фирми, вкл. и "собственика" на дерайлиралия влак в Хитрино, нещата са много по-комплексни и въпросите касаят не само БНБ, но и финансовото разузнаване, прокуратурата и т.н.... на практика, държавата, която спонсорира всичко това от много години... а Борисов няма какво да се прави на ухапан, именно той управлява през последните десет от тях и да ни е жив и здрав, за четвъртия успешен вече и ние ще му гласуваме, заслужил е да си го получи :)

 93. 93 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Юлен АД е фиктивна фирма, регистрирана на Вирджините, която не плаща лев данък на България. Ето ги и подставените лица, с изтекъл мандат според Търговския регистър:

  Управители:
  Име: ДИМИТЪР БОРИСОВ ЧОБАНОВ, БЪЛГАРИЯ, ЕГН: 4309116242, Съвет на директорите
  Име: Мая Веселинова Христоскова, БЪЛГАРИЯ, ЕГН: 6805226794, Съвет на директорите
  Име: ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ ПЕТРОВ, БЪЛГАРИЯ, ЕГН: 7106256681, Съвет на директорите
  Име: Мая Веселинова Христоскова, БЪЛГАРИЯ, ЕГН: 6805226794, Представител

  Дата на изтичане на мандата на Съвет на директорите: 10.06.2016

  www.commcrime.blogspot.com
 94. 94 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Забележка: данните са публични!

  www.commcrime.blogspot.com
 95. 95 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Не е такъв човек той, че да остане в неведение
  —цитат от коментар 40 на Мърмор


  Да, да хариже от името на държавата половин Пирин на някой си почти за без пари и да не знае от кого е рушвета. А в същото време и да пълни гушата на този незнаен герой с държавни пари за всяко състезание на Пирин.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 96. 96 Профил на Vasil Manev
  Vasil Manev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "cristo_n":
  Васил Манев тук. Авторът на статията.
  Семейството ми не принадлежи към партия. Впрочем съм наследник на земевладелци преди 1944. Режимът взима земите на прадядо ми, както и цялата им покъщина почти.
  Но това няма значение. Издържам се в Германия с работа, стипендии и пари от стипендии, и работа през годините докато бях гимназист. Майка ми и баща ми също ми помагат с каквото могат. Баща ми е бивш учител и инженер. С майка държат малък бизнес.
  В статията сложихме т.нар. дисклеймър, защото когато я писахме бяхме намерили около 3-4 източника, които бяха съобщили тази информация. Грешката беше моя да не проверя, че тези източници всъщност посочват към останалите за източници и се получи един затворен и порочен кръг.
  Още по-интересно стана, когато един от източниците, които бяхме използвали реши да напише нова статия, в която се позовава на нашата, за да потвърди още по-предната си публикация. И дори имахме статия на тази тема, в която обяснявам как неволно се забъркахме в този порочен кръг от фалшиви новини. По желание на редактора ни - статията стои още на сайта. Това е.
  Благодаря Ви, че се интересувате от живота ми в Хайделберг. Живея доста скромно - на общежитие, ям на студентски стол и не съм по нощния живот.

 97. 97 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":


  До коментар [#3] от "karabastun":

  има значение разбира се, написано е в статията ама кой да чете - ако е Цеко, то е нарушил закона и то здраво, и то от години

  А защо никой не спонеава тотално мижавата концесионна такса от около 160к евро на година?...

 98. 98 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  " Според информация от медии ПИБ е отпускала на "Юлен" кредит от 77 млн. лева, който по това време е над 10%, но под 25% от собствения"

  Ето поради такива "информации" медиите като Четвъртата власт губят доверието на читателите си. Някой да ми обясни как е възможно, която и да е медиа да надникне дори за секунда в банковото досие на една фирма с мащаба на "Юлен", та да "открие " размера на кредита, получен от нея.
  И оттук започва манипулацията на общественото съзнание.....
  Разубедете ме.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 99. 99 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":


  И к'во като е Цеко Минев, ако е някой''афтентичнодесен'' - няма да са проблем застрояване,лифтове ,писти................-така ли????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Цеко Минев аке не "афтентичнодесен" - какъв е? защото не е "афтентичноляв" със сигурност - явно май си е просто автентичен МАФИОТ и в момента Пеевски си държи парите в ПИБ-а - явно като услуга Шопара задейства ГРОП и патреотете-пачаври да му гласуват закона.

  Ах да - Ако не успееш да се класирашп в първите три коментара под нова статия не ти плащат ли?

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 100. 100 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 713 Неутрално

  А какво значение има кой стои зад Юлен?! Все някой стои. Дали е Цеко или Цековица няма никакво значение!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Все едно да попиташ "А какво значение има кой стои зад Пеевски"... Или си неадекватен или се правиш удобно на такъв. Проблема е, че има закони за банковото дело и в него е записано, че една банка не може да отпуска кредит по-голям от 10% от собствения й капитал на свързани лица - акционери. В случая с Цеко, той сам си отпуска кредит на себе си по-голям от 10% от капитала на банката и това е грубо нарушение и предпоставка за ситуация от типа на КТБ. Защото ако банката затъне, аз, ти и всички останали граждани ще поемем милиардните негативи. Това може ли да го проумееш?

  No Pain No Gain
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK