Джизъс срещу "джендъра" - пред кого отстъпи Борисов за конвенцията

Михаела Джоргова в предаването "Референдум" на БНТ.

© Скрийншот от bnt.bg

Михаела Джоргова в предаването "Референдум" на БНТ.Те се обявяват против разводите, еднополовите бракове и "надигащия се империализъм на Западните сили, чиито правителства не искат нищо по-малко от това да колонизират идеологически семейството".


Те декларират, че "няма да се подчинят на никоя земна сила", докато истината за брака не бъде гарантирана "от нашите закони и зачитана по нашите земи".


Сред тях има хора, учили в университет, който ясно декларира мисията си: "Ние не сме конвенционален университет с лекции, степени и дипломи. Ние използваме Библията като практическо ръководство за живота...Не сме тук да спорим и да водим дебати за практическото прилагане на библейските принципи във всекидневието на хората".
От тези среди излязоха през последните два месеца някои от най-гласовитите и активни противници на т.нар. Истанбулска конвенция. И не само.


Разследване на "Дневник" установи, че международен документ, който цели да изгради гръбнака на законодателство и превенция срещу насилието на жени, се оказа обединяваща кауза за националисти (включително партньорите в управляващата коалиция), "правозащитни" организации, свързани с десни консерватори в САЩ, крайни евангелисти, както и свързани с руската хибридна машина "патриоти" и БСП.


В значителна степен техните усилия успяха да създадат отрицателно обществено мнение (или най-малкото масово тиражирана представа за такова мнение) по темата, основно с изваждане на няколко цитата от конвенцията извън контекста. "Джендър" стана обидна дума и обект на присмех.


Но докато традиционните християнски църкви и мюфтийството застанаха с имената си срещу конвенцията, а Централният израилтянски съвет и Организация на евреите в България "Шалом" я подкрепиха, българи от най-консервативните протестантски среди оглавиха публичната борба с документа, без да се легитимират като такива и да използват религиозни аргументи. Те не декларират хомофобската си позиция или това, че са против разводите и абортите.


Кои са хората


пред които отстъпи най-голямата партия в парламента и премиерът Бойко Борисов?


Михаела Джоргова е председател на Гражданско сдружение "Асоциация Общество и Ценности" (АОЦ), което през декември първо надигна глас срещу конвенцията. На 19 декември Асоциацията разпространи Отвореното писмо за отхвърляне ратификацията и подписка, подкрепена от 52 организации, като голямата част от тях са свързани с протестантски деноминации или католическата църква.


Джоргова е канена на почти всеки телевизионнен дебат, за да говори срещу Конвенцията. В участието си на 21 януари в предаването "Референдум" на БНТ тя нито веднъж не афишира своята принадлежност към религия или църква. Присъствието ѝ с още двама противници на конвенцията пред голямата аудитория на обществената телевизия има незабавен ефект - несъгласните с ратифицирането скачат с над 11 пункта спрямо 36.9% от анкетираните в представителното проучване на "Алфа Рисърч", което се прави по време на предаването.


Джизъс срещу "джендъра" - пред кого отстъпи Борисов за конвенцията

© bnt.bg


Името на Михаела Джоргова може да бъде открито в различни декларации, подписвани от паството на апостолическите църкви за взимане на страна в църковните борби между "легендарния" пастор-апостол Георги Бакалов основател на "Апостолска реформирана църква" и "Прелом" и други борещи се за мястото му проповедници. Бакалов водеше в България шведския пастор Улф Екман (преди няколко години Екман стана католик) за масови "изцеления" по стадионите. Джоргова е подкрепяла Бакалов през 2012г.


Църквата "Прелом" се ръководи от пастор Калоян Курдоманов, но в Управителния й съвет е била съпругата на Бакалов – Уанда Мари Бакалов, според данни от системата за фирмена информация "Дакси".


Друг бивш член на "Прелом" - Стоян Георгиев също има дейна роля в друга инициатива "Седмица на брака" на АОЦ. Джоргова е координатор за България в Европейската гражданска инициатива "Мама, татко и деца", чиято цел е в европейското законодателство да се дефинира бракът "като съюз между мъж и жена, а семейството да се основава на брак и/или потомство."


"Пред "Дневник" Джоргова коментира, че в АОЦ има протестанти, православни, католици и атеисти които са обединени от общи ценности. Тя даде пример с кампанията срещу легализацията на проституцията, в която са партнирали с други организации, включително "Български център за джендър изследвания", които в момента са "за" конвенцията.


Църковните борби с Георги Бакалов вероятно са довели до създаването на църква "Вдъхновение", преди около година. От видеоклипове с проповеди, качени на сайта на църквата се вижда, че Стоян Георгиев и Калоян Курдоманов вече са пастори в тази църква, а Александър Джоргов (съпругът на Михаела Джоргова) също се изявява.


Логиката по която се появяват апостолическите църкви е, че всеки който обяви за апостол на Исус Христос може да основе нова църква. В България регистрацията се прави в Софийски градски съд.


На канала на църквата в Youtube има видео със "свидетелство" за силата на вярата на Михаела Джоргова.


През 2009 г., тя е пускала прессъобщения от името на Християнски център "Прелом", включително в мястото на сайта на "Дневник", отделено за читателски мнения и съдържание, което не се редактира от журналистите. "Прелом" съществува и днес и е част от регистрирано вероизповедание "Апостолска реформирана църква".


Съпругът ѝ Александър Джоргов също е бил пастор в "Прелом". В профила си във "Фейсбук" той е посочил, че е учил в американския Burning Bush University (името "Горящият храст" идва от разказа в Стария завет за срещата между Господ и Мойсей - бел.ред.). Това е учебното заведение, което цитирахме в началото с декларацията "ние не сме ви обикновен университет".


За семейната принадлежност към "Прелом" Джоргова каза, че "информацията" е стара.


Отново във "Фейсбук" съпругът й изразява и позицията си по повод идеята за задължително обучение на малки деца така: "Първият учебен ден в София. Успех на учениците. А за родителите: това са вашите деца, с всички права и отговорности произтичащи от това. Дори и държавата да се опитва да ги вземе "под крилото" си от 4 или 5 годишна възраст. Те не са нейни и тя няма право да контролира тяхното бъдеще..."


Джизъс срещу "джендъра" - пред кого отстъпи Борисов за конвенцията


Александър Джоргов споделя и публикации на американеца Джозеф Матера, който на собствения си сайт се представя така: "Международно известен автор, интерпретатор на културата и активист/теолог, чиято мисия е да влияе на лидерите, които влияят на народите. Известен с подхода си към съвременните събития през призмата на Светото писание, чрез прилагането на библйските истини и чрез предлагане на защита от днешната постмодерна култура".


От 2012 година "Асоциация Общество и Ценности" е член на международната организация - Световен Конгрес на Семействата (World Congress of Families) и е координатор на международната инициатива "Седмица на брака" за България. Асоциацията е координатор за България на "европейската гражданска инициатива" - "Мама, татко и деца". World Congress of Families е американска неправителствена коалиция, която подкрепя ценностите на християнската десница в цял свят. Световен Конгрес на Семействата (СКС) е инициатива започната от Алън Карлсън и е проект на неправителствената организация Център за семейството, религията и обществото "Хауърд".


Конгресът води кампании и лобира на международно ниво срещу ЛГБТ равноправието и еднополовите бракове, порнографията и абортите, и е "за" това, че обществото трябва да бъде построено върху "доброволния съюз на мъж и жена, встъпили в доживотния завет на брака". Смята се, че "Конгресът" е изиграл роля в антигей законите в Русия и декриминализацията на семейното насилие. Заради това е в списъка на организациите, "разпространяващи омраза" на Southern Poverty Law Center - една от авторитетните правозащитни структури в САЩ.


Джоргова отрича АОЦ да е свързана с World Congress of Families и да е получавала финансиране от тях. Тя каза, че АОЦ е платила членски внос само за една година преди време и нямат взаимоотношения след това. Джоргова отрече и асоциацията да се финансира от чужбина, а се издържала само от дарения.


Знакът на WCF обаче стои на челно място в интернет сайта на АОЦ, а линк към официалния сайт на "конгреса" има на страницата, представяща мисията на българската организация.


Джизъс срещу "джендъра" - пред кого отстъпи Борисов за конвенцията


От АОЦ изтъкват като своя заслуга в България, че са успели да спрат легализирането на проституцията през 2007-а и 2015 г., отпадането на фактическото съжителство от проекта за Семеен кодекс (2008-2009), нелегализиране на евтаназията (2011), спиране на легализирането на сурогатното майчинство (2011-2012), спирането на Закона за детето (2011-2012) и отпадането на задължителното предучилищно образование от 4 г. възраст (2012-2013).


Как журналистиката се превръща в пропаганда


АОЦ разпространява тези на крайно консервативни среди в САЩ. На 6 януари на сайта на асоциацията е публикуван обширен текст под заглавие "Последствията от социалния пол в Калифорния: Момиченце се прибира от училище със страх да не се превърне в момче" с уводни думи "Какви са последствията от редефинирането на пола и какво ще последва в детските градини и училищата с гласуването на политики и конвенции като Истанбулската?". Статията няма автор и само на дъното има препратка към публикация в хърватско издание.


Едва там се вижда, че авторът е Джой Пулман, редактор във влиятелното консервативно онлайн списание The Federalist и автор на книгата "Образователната инвазия: Как националните образователни стандарти се борят с родителите за контрола над американските деца".


В момента Джой Пулман работи за Института "Хартланд" (The Heartland Institute), който е известен с борбата си срещу свързването на климатичните промени с човешката дейност или на тютюнопушенето с увеличаването на заболяванията. Образователната политика на института лобира за увеличаване броя на училища, които се финансират от данъкоплатците, но се управляват частно и извън училищната система в района. Сред опитите за най-кратко описание на този феномен е форма на "приватизиране на обществен актив", но финансиран от властите.


Именно в The Federalist е оригиналът на статията, позоваваща се на разказ пред друга медиа на майка от калифорнийска организация за защита на "традиционното семейство". Тя била разстроена от това, че в детската градина разказвали на децата за това, че в света около тях има и хора, които откриват у себе си различна полова идентичност. "Искам момичето ми да чува от мен като родител какво означава половата ѝ идентичност за нея и за семейството ни, а не от книга, която може да е спорна", казва майката.


Но Джой Пулман премълчава, че в репортажа на CBS това е само една от гледните точки и че другите преподаватели са защитили колежката си в общото им усилие децата да водят нормален разговор за разнообразието. Друга от майките споделила, че ефектът от случилото се върху сина ѝ бил много положителен: "Безценно беше да видя, че той няма абсолютно никакви предразсъдъци към тялото си. Дете ми просто е било там, чуло е различните истории и не ги е свързало с нищо опасно и не е поставял под въпрос тялото си."


Акцентът на историята е, че родителите поискали да ги уведомяват, когато ще се обсъждат подобни теми. Но на опитите на някои от тях изобщо да забранят разговора, учителка на деца от седми клас отвръща, че "е изключително опасно да се поема към забраняването на книги, на списъци от книги или към "селективна литература" за четене в клас или извън училище". От училищната инспекция в района обяснили, че използваните пред децата книжки са съответствали на възрастта им и че за разлика от сексуалното обучение, разговорите за полова идентичност не изискват предварително уведомяване на родителите.


Нищо от това не присъства в статията на Джой Пулман - съответно и в препечатания вариант от Асоциация "Общество и ценности" на български език.


Михаела Джоргова в предаването на БНТ "Вяра и общество".

© bnt.bg

Михаела Джоргова в предаването на БНТ "Вяра и общество".


Подписка "против" далеч преди правителството да е казало "да"


Но за сметка на това под статията има призив: "България предстои да гласува узаконяването на "социален пол" с предстоящото гласуване на Истанбулската конвенция от парламента*. Tова ще доведе до редефиниране на пола у нас, с всички негативни последици произлизащи от това. Подпиши и разпространи петицията! Децата ни го заслужават!"


Към средата на февруари 2018 г. онлайн петицията е подписана от малко над 10 000 души.


Любопитното е, че тя е създадена в интернет на 21 септември 2017 г. - далеч преди изобщо да се заговори масово за ратифициране на Истанбулската конвенция. Правителственото решение документът на Съвета на Европа да бъде внесен в парламента е от 3 януари 2018 г., а реалното внасяне стана на 12 януари.


(Доста по-неуспешна е кампанията на АОЦ "НЕ на Хелоуин! ДА на Будителите!", подета на 16 октомври 2017 г. с обяснението, че "празникът" Хелоуин НЯМА МЯСТО в българските училища и детски градини, защото излага на сериозни рискове децата и е напълно лишен от нравствени ценности".)


Разказваме всички тези детайли, защото е важно кои са хората, които слушаме начело на атаката срещу конвенцията и за контекста, в който това се случва. За да се стигне дотам, че премиерът да заяви, че следващия път когато се обсъжда дори няма да се нарича Истанбулска, защото и Истанбул създава проблем.


Президентът на IOF Браян Браун на конгреса на Световния съвет на семействата (WCF) в Будапеща през май 2017г. В Унгария еднополовите връзки са признати като граждански съюз, но не и като брак.

© profam.org

Президентът на IOF Браян Браун на конгреса на Световния съвет на семействата (WCF) в Будапеща през май 2017г. В Унгария еднополовите връзки са признати като граждански съюз, но не и като брак.


Рестартът на World Congress of Families


През декември 2016 г. World Congress of Families бе на практика преформатирана в нова структура - International Organization for the Family, разказа изданието BuzzFeed. Манифестът на новата Международна организация за семейството е т.нар. Декларация от Кейптаун, подписана от представители на над 20 държави. От нея е цитатът, че "няма да се подчиняваме на никоя земна власт".


"Това на практика е рестартиране на съществуващата от над 20 години World Congress of Families - федерация на социално консервативни организации от цял свят. Въпреки международното участие на конгресите ѝ, тя си беше една мрежа на структури със слаби връзки помежду си, но обединяващи активисти, противници на абортите и ЛГБТ", обяснява BuzzFeed.


Зад обновяването стои Браян Браун от Националната организация за брака в САЩ и изглежда появата на International Organization for the Family е резултат на разговори, продължили с години, целящи създаването на международна лобистка структура. В Кейптаун са присъствали представители на организации както от държави, където гей браковете са легализирани, така и от такива с драконови закони срещу хомосексуалните общности.


Сред тях, например, е била нигерйиката Тереса Окафор, която води кампания да бъдат обявени за престъпление не просто еднополовите връзки или съжителство, но и публичното демонстриране на чувства между хомосексуални. Нейният проект за закон предвиждаше за се криминализира членството в гей клубове или сдружения и благодарение на него днес в Нигерия подобна дейност се наказва с 10 години затвор.


Британката Андрей Уилямс, друга от подписалите Декларацията от Кейптаун, призоваваше през 2013 г. противниците на ЛГБТ общността да говорят за това, че има връзка между хомосексуалността и педофилията.


Унгарският премиер на конгреса на Световния съвет на семействата (WCF) в Будапеща през май 2017г., организиран съвместно с унгарското министерство на човешките ресурси. През 2018 г. годишният конгрес на организацията ще е в Молдова.

© profam.org

Унгарският премиер на конгреса на Световния съвет на семействата (WCF) в Будапеща през май 2017г., организиран съвместно с унгарското министерство на човешките ресурси. През 2018 г. годишният конгрес на организацията ще е в Молдова.


Така по парадоксален начин патриотите и ВМРО и крайните протестанти се оказаха в един лагер против Истанбулската конвенция. Ирония на съдбата е, че преди около 20 години активисти на ВМРО се опитваха да провалят сбирките и се бореха срещу църквите на пастор Георги Бакалов, които смениха много имена, сред които Обединена Божия църква, "Църква Живот в Слава" и други.


Хроника на една истерия


Ключовият момент в нагнетяване на обществената истерия срещу конвенцията е прессъобщение на ВМРО от 27 декември 2017 г. със заглавие "ВМРО: Международни лобита натискат България да узаконим "третия пол". Ето как се развиха събитията:


11 май 2011 г. - в Истанбул е подписана Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие


12 март 2012 г. - Турция първа ратифицира конвенцията, към февруари 2018г. от 45 подписали ратификация са приели 24, документът влиза в сила при ратифицирането от поне 10 държави.


24 януари 2016 г. - България подписва конвенцията


30 август 2017 г. - "Алианс за защита от насилие, основано на пола", обединяващ 11 организации , призовава конвенцията бързо да бъде ратифицирана


21 септември 2017 г. - В интернет се появява подписка срещу Истанбулската конвенция, т.е. повече от три месеца преди темата да попадне в дневния ред на правителството


21 ноември 2017 г. - Зам.-министър на правосъдието Десислава Ахладова заявява в Брюксел, че България е на прага на ратифициране на конвенцията и са подготвени свързаните с това нормативни промени в законодателството


19 декември 2017г. - "Асоциация Общество и ценности" разпространи Отвореното писмо за отхвърляне ратификацията и подписка, подкрепена към средата на февруари от 52 организации


27 декември 2017 - ВМРО-БНД дава старт на кампанията срещу конвенцията, за която българите още не са чували; В съобщението се съдържат редица тези и фрази, които след това се подемат и повтарят непрекъснато от противниците на документа


3 януари 2018 г. - Правителството решава да внесе конвенцията в парламента за ратифициране


4 януари 2018 г. - БСП се обявява против ратификацията и иска правителството да оттегли документа


4 януари 2018 г. - Първото становище в подкрепа идва от Фондация П.У.Л.С.


9 януари 2018 г. - Първото становище против конвенцията е на Обединени Евангелистки Църкви в България


12 януари 2018 г. - Конвенцията е внесена в парламента


19 януари 2018 г. - Нилс Мужниекс, комисар към Съвета на Европа, изпраща писмо до председателя на Народното събрание с призив конвенцията да бъде одобрена и загриженост за "някои недоразумения, които се разпространяват в българското общество при обсъждането" на документа


21 януари 2018 г. - Светия Синод се обявява против ратифицирането на Истанбулската конвенция


22 януари 2018 г. - отворените писма против конвенцията започват да се множат; едно от тях е от Дискусионен клуб "Свободна България" и над 30 организации, изброени в края на писмото (всъщност става дума за пъстра смес от Християнски център "Прелом", Университетска болница "Св. Марина" във Варна и Георги Чунчуков - учител и общественик)


23 януари 2018 г. - Епископската конференция на Католическата църква в България изразява в становище сериозна "тревога" и не подкрепя предложението за ратифициране


23 януари 2018 г. - дебат в Аулата на Софийския университет за конвенцията се превръща в трибуна за яростни нападки срещу документа, участват председателят на парламента Цвета Караянчева, обмбудсманът Мая Манолова, британският посланик Ема Хопкинс и Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България.


Джизъс срещу "джендъра" - пред кого отстъпи Борисов за конвенцията

© Надежда Чипева


24 януари 2018 г. - Главното мюфтийство се обявява против ратифицирането на конвенцията


24 януари 2014 г. - Организацията на евреите в България "Шалом" и Централният израилтянски духовен съвет се обявяват "за" ратифициране на Истанбулската конвенция


24 януари 2018 г. - Две комисии на парламента не дават ход на ратифицирането на конвенцията


9 февруари 2018 г. - Десетки лекари - някои от тях са професори и известни специалисти и ръководители на клиники в големи болници - се подписват под писмо против конвенцията, в текста между другото се казва, че "навремето Хитлер бе посочил за главна своя идеология расата, Ленин и Сталин - класата, а сега Съветът на Европа се опитва да наложи избираеми социални параметри на половата идентичност, в разрез с традициите и културата на различните европейски общества".


14 февруари 2018 г. - в телевизионно интервю премиерът Бойко Борисов обявява, че ще оттегли конвенцията, защото нямало консенсус, "Щом са уплашени - махаме я, дебатът почва отначало, няма да се занимаваме с нея".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (375)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3408 Любопитно

  Просто и ясно- Против „невинната” конвенция са Светият Синод и всички основни вероизповедания, всички нормални обществени организации,всички партии. всички майки и бащи,всички разумни хора,всички хетеросексуални- С ЕДНА ДУМА 99,99 %ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! За нея са: незначителна част от чиновниците на ГЕРБ и хрантутниците от десетина джендърски фондации ,които от години си точат зъбите за тлъсти пари!
  Ще припомня: европейската комисия е определила 5 милиарда и 850 милоан за финансовото обезпечаване на Истанбулската конвеция !!!!!!!!!!!
  Е - - пред кого трябваше да отстъпи Борисов ?

  [email protected]
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  "Разказваме всички тези детайли, защото е важно кои са хората, които слушаме начело на атаката срещу конвенцията..."  За да има равнопоставенотст, да разкажете детайли, вкл. и финансови, за организациите, неистово подкрепящи конвенцията?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  участват председателят на парламента Цвета Карастоянова,.."
  колосално разследване ... , а тая Цвета , оная Цвета ли е . объркахте се мили хора , ама яката . за щастие процентите избиратели и нуждаещи се от ... права се доближават 0.07%

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#5] от "stein":

  действително , и в тази шепа обаче седнаха и здравомислещи от петте файтона , и не малка част от симпатизаните им

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2982 Весело

  Всяко действие си има противодействие !

  Демек джендър ритмите от гейпарадите ще бъдат все по мощно заглушавани с Алиллуяя...

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Любопитно

  До коментар [#8] от "SS":

  докато се стигне до разпни го ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 282 Неутрално

  "че международен документ, който цели да изгради гръбнака на законодателство и превенция срещу насилието на жени". Това изречение е гнусна манипулация! Целите на ИК са съвсем различни и са ясно написани вътре. Нямат нищо общо със защитата на жени, които в България имат съвсем равни права с мъжете.

  Какво защитава истанбулската конвенция, пробутвана ни от едно НПО наречено с гръмкото име Съвет на Европа и нямащо нищо общо със структурите на Еворпейският съюз:

  1. Дискриминация по пол, защото защитава жени, деца, мигранти и ЛГБТ, но не и ВСИЧКИ граждани, както би трябвало да прави всеки нормален закон. Съвсен нахално вътре се твъди, че видите ли, това не се било водело дискриминация по пол. хахаха
  2. Въвеждане на жедндър образование, чрез практики за разчупване на стеретипните роли на пола.
  3. Право на почти всички мигранти да получат убежище, като заявят, че са преследвани или дискриминирани по пол в родината си /над 500 милиона мисюлманки отговарят на условието/ или че са с различен джендър /ЛГБТ/
  4. Възможност всеки да подаде сигнал за домашно насилие и този сигнал се разследва, дори "жертвата" да не е съгласна или да отрече такова насилие /възможност за доноси/.
  5. Финансиране от държавата на НПО организации, които да "внедряват" въпросните описани красоти.
  6. Загуба на суверинитет, защото тази конвенцийка се поставя над Конституцията на Република България и се прави един орган доминиран от НПО организации, който да "следи напредъка" на всяка държава.

 14. 14 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Весело

  Пред нищо не е отстъпил Борисов.
  Събрали са се няколко "отличника"-пожарникар, военен, бивш агент и поп -всички крупни бизнесмени и са направили план как да хвърлят прах в очите на европейските ни гости. Персони, които организирано налагат религиозна идеология като част от управленска стратегия, не са взаимни опоненти. Понякога се чудя как този народ не го схваща. Достатъчно е да се вгледате във всяко населено кътче на страната - всички управници са на една хранилка и спорят само за парлама.

 15. 15 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Дневник, повечето подкрепящи конвенцията не са педофили, но това не променя факта, че те съзнателно или, надявам се както е при вас, несъзнателно подкрепят международно педофилско движение. Вярно е, че много от църквите, обявили се против конвенцията, също са пълни с педофили, но това не променя факта, че другата страна е движена от такъв мотив. Така че въпросът съвсем не е в невинна промяна на идентичност, а и промяната на идентичност всъщност не е толкова невинно събитие.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 16. 16 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Сори джендермери, ама тази конфекция от Стамбула не струва.
  Уж ще се бори за защитата на жените, ама съвсем други работи защитава, дори дискриминира.
  А и що за нормативен акт е този, кпйто задължава държавата да плаща на НПО.
  То тогава направо да си ги назначава на работа, за да няма недоразумения..

  Common sense !
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Весело

  Да ви запозная как се налагат "религиозни" внушения (според един католик, изложил методите на църквата в книга и отлъчен заради това).
  1. Подхвърля се една лъжа, клевета, заблуда, обявена за важна и действителна.
  2. Излиза пастир, проповядващ, че целият народ приема и се доверява на лъжата.
  3. Лъжата се повтаря мнокократно, особенно сред неуки, невежи и неграмотни вярващи.
  4. Лъжата се облича в религиозна мантия - сиреч бог я иска. Молитви за лъжата.
  5. Заклеймява се всеки, който разобличава лъжата.
  6. И накрая като им се изгърми камбаната на миряните, в процеса на събуждане сънуват бог. Всеки сънува променени от мозъка фрагменти от преживяното.
  Този народ не трябва да знае истината, в мъгла по-лесно се тъпче и граби.
  Хайде сега всички на църква, че прочитайки горното може да си навлечете бижия гняв и да не ви спасят душите.

 19. 19 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Весело

  Като се наложат религиозни ценности, а човешките права отидат в кофата за смет, човеците ще имат право на бог, но не и на права.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1848 Весело

  Тук имаме христоматиен пример какво е медийна бухалка.

 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  До коментар [#13] от "xox55541929":

  "3. Право на почти всички мигранти да получат убежище, като заявят, че са преследвани или дискриминирани по пол в родината си /над 500 милиона мисюлманки отговарят на условието/ "
  ============
  А после започва събирането на семействата, което пренася проблема тук.

  Разбира се, не е само това. С възмущение е написано, че журналистиката се превръща в пропаганда. Ами това тук какво е?
  Който не е ЗА, е средновековен тъпак?

  Еретик
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Неутрално

  Дневник, изключително тенденциозна и манипулативно написана статия !
  Направо се пързаляте по повърхността на това, за което пишете, без да разбирате истинския смисъл и дълбочина на обсъжданата тематика.
  Изобщо няма да се занимавам тук с конвенцията, ама да свеждате всичко до името на една жена и така едностранчиво да проследявате събитията не ви прави чест.
  Най - малкото, именно управляващите от началото на 90 - те проведоха същата изкривена кампания около една от появилите се тогава евангелски общности ! Ами замислете се в какъв отбор сте в момента !
  И защо изобщо започват да се сочат някакви поименни въображаеми виновници за ратификацията на една конвенция ? Дори и да не ви харесва нещо в начина, по който протече дебата ( на мен не ми хареса също - основно истеричния му тон, който не даде възможност да се вникне в същината на проблема !), то започнете не кампания по манипулативно очерняне на някого, а правилната дискусия и дебат в обществото. Не е трудно, но се иска обективност и всестранно отразяване в дълбочина на проблема.

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Не разбирам статията. Отрича ли се правото на хора да имат разбиране и да го проповядват, ако то не е в разрез със закона?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Истината е че Държавна Сигурност е вече проникнала здраво и в протестантските църкви в България. Нищо не остана неомърсено от тези гнусни изчадия адови.

 27. 27 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1191 Гневно

  Американските "евангелисти" (изродени сектанти-фундаменталисти) от десетилетия са политически активни в бедни държави със пропаднало образование и слаби институции: из Централна Америка, Африка (напр. Уганда), а очевидно и в Източна Европа. Тезите им навсякъде са едни и същи. И обикновено се припокриват 1:1 с тезите на местните мини-фюрери.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 28. 28 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Преди време писах ,защо да бързаме с ратификацията на ИК ,сега съм убеден ,че не трябва това да се случи!!!

  5ar8
 29. 29 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  Смотанящина
  Религиозни аргументи в ХХI век, в страна, смятаща себе си за европейска? Олеле

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 30. 30 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Не го ли предървяш с процентите, колега?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 31. 31 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#24] от "samoedin":

  Напълно съм съгласна с Вашето мнение. Аз не разбирам защо не се признава, че ИК засяга идеологически въпрос и всъщност спорът е дали да се приеме джендърната идеология на държавно ниво, или не. Съветът на Европа е много ясен по този въпрос: комисарят Нилс Мужниекс е съвсем открит по въпроса за промотирането на равни права на ЛГБТ семействата и заявява, че "Правното признаване на еднополовите партньорства е ключът": https://goo.gl/qLGBCm.

  Такива атаки ad hominem демонстрират единствено ниво под морското равнище. Другата гледна точка също не е останала незасегната: "Милиардерът Джордж Сорос с квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция": http://www.168chasa.bg/article/6716654

  Ако ще затъваме в лични биографии, преди назначаването му за комисар по човешките права, Нилс Мужниекс е заемал поста програмен директор във "Фондация Сорос-Латвия": https://goo.gl/5GGnhm. И докъде ни води това и по-важното: какво решава?

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 32. 32 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#10] от "Читателят":

  Мислещи, но дали мислещи с главния мозък?

  За протокола: аз съм против конвенцията, защото тя формялизира един измислен проблем, за да тушира истинският.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Гневно

  Заглавието е повече от обидно и нямам никаква представа какво цели.
  Какъв е тоя "Джизъс"???

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#2] от "koko65bg":
  „Абе откъде изпълзяват тези плазмодии?“

  А бе и аз това се питам, от къде си изпълзял...

 36. 36 Профил на rje23552469
  rje23552469
  Рейтинг: 0 Весело

  Заглавието е повече от обидно и нямам никаква представа какво цели. Какъв е тоя "Джизъс"???
  —цитат от коментар 34 на dogwoman


  Как не знаеш кой е Джизъса?

  https://offnews.bg/futbol/blago-dzhizasa-spira-s-futbola-stava-soliden-biznesmen-672045.html

 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2966 Неутрално

  Борисов отстъпи пред мнозинството българи.
  А позицията на “Икономедия” е манипулативна и в полза на малцинство от хора, искащи да наложат над мнозинството своите искания.
  Това, че наричате страховете на хората “истерия” и се подигравате с изконни за нас ценности, в моите очи Ви хвърли в калта!

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#25] от "penetrating":

  Аха, а в разрез със закона не може?
  Как ли сме смеели тогава да се бунтуваме против султанските закони, брей...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Интересно е дали дебатите в България ще бъдат използвани в страните, които още не са ратифицирали конвенцията. Това са Унгария, Чехия, Словакия, Гърция, Хърватия например.
  Ако някой има информация от местни медии, би било любопитно да сподели.

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2966 Неутрално

  Като гледам коментарите си мисля, че троловете не са на работа днес.

  Любовта ще спаси света!!!
 41. 41 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Пет пари не дава Боко за разни джендъри-мендъри! С лай..та на едни запуши устите на други. Да спрат да вият. А пък за пред ЕС си има перфектна извинителна бележка с диагноза "ангина катаралис джендеробулгарикос", за каквато всеки ученик би могъл само да мечтае.

 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  пак не разбрах .... какво правят "джендърите" в конвенция за защита на жените ? Нямаме проблем с "жените", проблем са "джендърите" ... каквото и да означава това. В международен договор важи френския превод - защо никой не коментира какво пише на френски в тази конвенция.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 914 Неутрално

  баце "отстъпи" пред Бай Ганьо ,Баба Гуси и руският мечок

 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Ако ще говорим за ценности, като читател много бих искала да видя интервю с Латинка Петрова, директор на дома за деца без родители "Мария Терезия" в Стара Загора.
  Искам да чуя какво тя има да каже, защото от този дом е Мария, която спаси шофьора на автобус миналата година, от него дом излезе и Величко, който върна пари и документи тези дни.
  Явно е тенденция, явно някой в този дом прави нещо точно така, както трябва да се прави.
  Обаче едва ли ще стане, "прогресивната общественост" има друг дневен ред, а Стара Загора е на цели два часа и половина по магистрала.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Голямо напъване за тази конвенция .Работата стана ясна ми се струва ,че зад защитата на жени ще навлезне трайно джендър идеологията.Няма, какво да се лъжим има си извращения в западна Европа ,САЩ ,а дори в скандинавските страни искат майка със син да ги женят.Запада е загнил и ,ако не се върне към християнската си същност ще загине.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#42] от "dark'star":

  На френски пише "жанр" вместо "джендър". А на хърватски пише "род" вместо "джендър".
  И двете думи "жанр" и "род" означават на двата езика същото, което и на български.

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Погледнете социологията на "Референдум": Одобрявам - 50.2%, Не одобрявам - 48.3. Типичен "Брекзит" хората са разделени и Путин си пие шампанското. Една от първите публични реакции на Джамбазки, въздържал се още при гласуването на конвенцията в СЕ - в Конвенцията има много добри неща, но и много неприемливи. Сравнете с позицията на Румяна Бъчварова от скоро при Кошлуков - "да не изхвърлите с мръсната вода и бебето". Едно и също е - "мръсна вода и бебе". Политиците да ги разделят и отново да опитат. Докато не се постигне резултат от около 60/40, обществото не е готово за вземане на решение. В случая, заради "мръсната вода и бебето".

 48. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Германия ратифицира ИК цели шест години след подписването и. Така, че се очаква този дебат да продължи в началната си фаза на неразбиране поне още една година. След това страстите ще започнат да поутихват и след още 4-5 години ИК ще бъде ратифицирана.
  Продължавам да твърдя, че това си беше серозна масирана атака с основен двигател страната с главен идеолог Дугин.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 49. 49 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Не разбирам как ,след като в едни вехти книги ,писани от мъже за интереса на мъжете и в полза на мъжете ,че жената била от реброто адамово,т.е. втора категория човек,днес все още има жени поддържащи тази измама като поддържат разни мазни попчета и непълноценни мачовци против конвенция ,която е от полза за дамите .

 50. 50 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2966 Неутрално

  Остава въпроса дали нашето законодателство защитава жените или не?
  Ако не ни защитава, защо не го променят?
  Защо трябва да защитават жените и децата, само при условие, че подпишем тази ИК и узаконим всякакви извращения, като това да има 20-30 пола, както е в Германия например?
  Това е изнудване!!!!
  Тези въпроси остават!

  Любовта ще спаси света!!!
 51. 51 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Звучи като поръчкова статия но доста несръчно написана. Не съм очаквал подобна позиция от този вестник.

 52. 52 Профил на DrJ
  DrJ
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Джизъс срещу "джендъра"

  Хубаво би било медиите за използват български, а не социално-медиен жаргон. Думата "джисъс" във този си вид звучи някак си обидно за истински вярващите.
  За думата "джендър" няма какво да се говори. Превърна се манипулативно в обидна от тролчетата и се повтаря папагалски от зомбираните. Нищо общо с истинския й смисъл и значение на английски. Хубаво е да се споменат и останалите тролски опорки: "джендър-идеология", "трети пол", "социален пол". Уф, щях да забравя - "джендерастия".

 53. 53 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  "Лов на вещици", а Дневник? Ама някой като каже, че повечето шефчета в "Да, България!" и разни ивайлодичевци са "бивши" комунисти, черпели с пълни шепи от облагите на режима като млади - ще оревете орталъка. Гнус ме е от вас.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 54. 54 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 422 Весело

  Пак Борисов ви е виновен, че докато един месец се говереше за приемането , никой не го подкрепи...
  Дори от Реформаторите излязоха и казаха , че и те са против...
  Валери и Волен и те против
  Корнелия въпреки , че евродепутатите на БСП са инициаторите да се приеме по-бързо, тя реши , че ще печели подкрепа , като е отхвърли...
  ГЕРБ нямат 121 депутата , че да е приемат ...
  Щом всички са против, няма да е има, но виновния не е Борисов

  Като питат Борисов, защо България единствена от ЕС не е прие, да ги прати при Корнелия

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 422 Весело

  До коментар [#50] от "hope":

  Чакайте нали се говори за равноправие ...
  Какви са тези двойни стандарти отново.
  Законодателството не трябва да прави разлика кой е потърпевш, дали жена или мъж ...

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Остава въпроса дали нашето законодателство защитава жените или не?Ако не ни защитава, защо не го променят?Защо трябва да защитават жените и децата, само при условие, че подпишем тази ИК и узаконим всякакви извращения, като това да има 20-30 пола, както е в Германия например?Това е изнудване!!!!Тези въпроси остават!
  —цитат от коментар 50 на hope


  Това с извращенията за 20-30 пола си е чисто мъжка работа и/или произтича от мъжките комплекси,съответно насадени на ''непълноценния'' женски ''пол.
  И за да няма спор -какъвто пол дете да се роди се дължи единствено на мъжете . Жените имат и игрек ,и хикс хромозомата.

 59. 59 Профил на Павел Николов
  Павел Николов
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Колко ли от коментиращите тук са чели Конвенцията?..

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Само преди седмица прочетох в ПИК че Дневник и Медиапул са си получили поредния транш от Америка за Бъргария.

  Явно този път не си измислят.

  Иначе, ме радва, че дори повечето от симпатизантите на петте партии са на страната на християнските семейните ценности.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 62. 62 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дневник, странното е, че след като вече съвсем явно обслужвате интереси, все още имате безочието да се наричате независима медия. А, колкото до ИК и въпроса, кой подкрепи Боко, отговора е много лесен. Дали са прави или не са все още е рано да се каже, но е факт, че масово българите са ПРОТИВ ИК и премиера просто застана зад народа си, което всъщност би трябвало да прави винаги. И престанете вече с тези малоумия, че видите ли всеки противник на конвенцията е хомофоб и бие жени. Не, не е и тиражирането на подобни опорки ви принизява до нивото на пеевските медии.

 63. 63 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Сега започва бой по противниците на джендеризма. Трябва да им се изгради образ. Ултраконсервативни националисти. Хомофоби. От десния сектор. Или путинисти. С две думи:задръстеняци. А привържениците са хуманисти, толерантни, над нещата, умни, информирани, евроатлантици.С две думи:готини. Елементарно, прекалено елементарно, Уотсън!

  Мърфи е оптимист!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Аз не можах да разбера само обвиняват ли ги или ги хвалят тея хора?

  Делата им прави, ама тона на статията обвинителен. :)

 66. 66 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Много пошла и долнопробна статия, издържана изцяло в духа на съветската антирелигиозна политика. Явно чувството за срам в Икономедия вече не съществува. Така и не разбрах, в какво точно са се провинили семейство Джоргови?

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#68] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Законът как третира проповядването, че жените са втора ръка същества, предназначени да бъдат в подчинено или обслужващо положение?

 71. 71 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#52] от "DrJ":

  Не знам кое е тролското на термина "джендърна идеология", след като той съществува в социологията и политологията, и се изучава от години.

  „Джендърна идеология“ се отнася до нагласите към подходящите роли, права и отговорности на мъжете и жените в обществото. Традиционните джендърни идеологии подчертават ценността на различните роли за жените и мъжете, при които мъжете изпълняват своите роли в семейството чрез изкарването на прехраната за семейството, а жените ¬– чрез поддържането на домакинството и родителските дейности.
  Джендърната идеология се отнася и до убежденията в обществото, които легитимират половото неравенство. Джендърната идеология не е променлива, която се простира от либерално до консервативно, а се отнася до специфичен тип убеждение на тези, които подкрепят половата стратификация.
  Социологическият подход към изучаването и измерването на джендърната идеология може да се проследи до 30-те години с разработването на инструменти като Скалата за измерване на нагласите към феминизма на Къркпатрик от 1936 г."
  http://www.sociologyguide.com/gender/gender-ideology.php

  И Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE) по Вашата логика е трол, защото публикува материали като "Джендърна идеология: проследяване на нейния произход и значения в настоящата джендърна политика": http://blogs.lse.ac.uk/gender/2017/12/11/gender-ideology-tracking-its-origins-and-meanings-in-current-gender-politics/

  Дори и в encyclopedia.com (енциклопедия за раса и расизъм) има статия, посветена на джендърната идеология: https://www.encyclopedia.com/social-sciences/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/gender-ideology

  Та какво не е наред с термина "джендърна идеология"?

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 72. 72 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#67] от "Американ Джендър":
  Ти от стюпид американ се прекръсти на американ джендър, но езика си не смени. Орева целия форум, когато те изхвърлиха, но продължаваш със същия език. Карай си както си знаеш, твоя си работа, само ни спести сърцераздирателните си сбогувания, ако обичаш! Защото ще те последва същата съдба. Мен лично не ме бъркаш, псувай си, колкото искаш.

  Мърфи е оптимист!
 73. 73 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#34] от "dogwoman":

  Оня, същия, дето те лови

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 74. 74 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 323 Неутрално

  пак не разбрах .... какво правят "джендърите" в конвенция за защита на жените ? Нямаме проблем с "жените", проблем са "джендърите" ... каквото и да означава това. В международен договор важи френския превод - защо никой не коментира какво пише на френски в тази конвенция.
  —цитат от коментар 42 на dark'star


  Специално за фатмаците ще има специален документ с разяснения...

 75. 75 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#48] от "Kami":

  Дугиноиди и тук не липсват, достатъчно самоинициативни

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 76. 76 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Сега започва бой по противниците на джендеризма. Трябва да им се изгради образ. Ултраконсервативни националисти. Хомофоби. От десния сектор. Или путинисти. С две думи:задръстеняци. А привържениците са хуманисти, толерантни, над нещата, умни, информирани, евроатлантици.С две думи:готини. Елементарно, прекалено елементарно, Уотсън!
  —цитат от коментар 63 на султана глаушева


  Скъпа госпожо,вие на това ли сте привърженичка;


  Патриарх Московский и всея Руси Кирилл рассказал о главном предназначении девушек. Он уверен, что миссия их заключается в рождении детей и их последующем воцерковлении.

  Заявление патриарх сделал во время проповеди в храме Христа Спасителя по случаю праздника Сретения. В этот день также отмечается день православной молодежи. Предстоятель Русской православной церкви отметил, что идеалом для девушек должно быть создание семьи, рождение детей и их воцерковление. Он назвал это предназначение «Богом определенной для них миссией»

  https://iz.ru/export/google/amp/709384

 77. 77 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":

  "да разкажете детайли, вкл. и финансови, за организациите, неистово подкрепящи конвенцията?"

  То си ги има в интернета. Ейго какво се намира от раз:

  - 2005 Молдова : "Goal: To promote the gender paradigm in education by offering support for the development and implementation of training and educational modules for authors of textbooks and curriculum, representatives of related ministries and departments, teachers, etc. "
  (туй за "колко му струва роклята?" и соросоидите заработили 2.500$)
  http://soros.md/files/reports/2005/en/11_program_echitate_gender_en_1.htm

  - тука в комбина с други от Ценностите : гендер + клети бежанци + русофобия
  http://bit.ly/2Gm4g6J

  Пак от същото - соросоидите имат 226 агента в европейския парламент (= 30% от всички). Освен депутати, имат агенти и по други служби -
  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf .
  Туй служи за пеене на опорката "Така казАха от ЕС"

  В Полша гендерите цицат от соросоидна фондация, която пък е лапнала норвежкия грант от 800 млн евро - https://bloom.bg/2CrVfq2

  По всички страни ги има - даже и в Монголия.

 78. 78 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#12] от "tos_buratino":

  С какво не ти харесва думата "мнозинство", та употребяваш "болшнство"?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Весело

  До коментар [#38] от "Николай Теллалов":

  В разрез със закона може :), но тогава няма да е в раздела, защитаващ свобода на словото на конституцията, а в някой раздел на наказателния кодекс...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 80 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#57] от "Американ Джендър":

  Стюпидчо. Продължаваш да обиждаш българите най-нагло. Такива дребни душици като тебе обикновени ги употребяват и изхвърлят на бунището, колкото и да са лизали задниците на господарите си. Няма по-жалко същрство от болшевик неолиберал продал душата си за жълти стотинки Предизвикваш само погнуса!

 81. 81 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#69] от "Американ Джендър":

  И, с какво подобно поведение ви отличава от другите, според които защитниците на ИК са малоумници?

 82. 82 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  Само гледайте как и тази статия след половин час ще изчезне в девета глуха - коментарите не са в унисон с "редакционната политика"..........

  Знанието е сила, информацията - власт
 83. 83 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  До коментар [#71] от "baba_zozolana":

  Бе термина си е ОК. Просто ние искаме да изчакаме 30-50-100 год да видим как ще с отрази на страните приели я и ако е на добро да я приемем и ние. :)

  Имаше статия преди време за протестантската църка в някакъв регион през 18 век, която прокламиралира семействата да правят по 1 дете, щото така фермите/земята не се делели на много наследници, а оставали само в един и богатството се увеличавало. Звучало добре на теория и работело за 1-2 поколения. Но после региона се обезлюдил, сещаш се що.

  За тва всички тези идеологии може да звучат добре на теория, да работят в краткосрочен план - но в дългосрочен да водят да разруха.

 84. 84 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Весело

  До коментар [#71] от "baba_zozolana":


  Нещо повече, има дори "джендърни роли според Библията" и се учудвам как не са били цитирани в горната статия :)
  https://biblicalgenderroles.com

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 85. 85 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  До коментар [#60] от "Американ Джендър":

  Стюпид, успокой се малко, че от много революционен плам ще вземеш да разкаляш терена.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 515 Весело

  Щом има толкова квичене в коментарите, статията ще да е напипала болно място.

  Апропо, направи ми впечатление, че около 6-7 от коментиращите тук са редовно коментиращите в Дневник (независимо дали са за или против ИК). Всички останали са разни профили, които досега не съм виждала да коментират други статии в този сайт. Храна за размисъл. :)

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 88. 88 Профил на netolerast
  netolerast
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Въпрос от статията: Как журналистиката се превръща в пропаганда?

  Отговор: Когато като Дневник медиата разчита на едни 3 милиона лева от Америка за България годишно вместо на приходи от реклами. Съответно вестника го интересува само мнението на фондацията, която дава пари, а не на читателите му.

  А иначе тази конвенция все едно е писана от Сорос: лгбт права, мигранти, контрол от нпо-та, та и финансиране от държавата. Чудно. Ще строим пролетарския рай.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Вижте с какви влязохтв съюз, драги "нормални" противници на ИК. С хибриди, ихтамтени и оникновени идиоти. Честито, но после да не ревете вие. Аз съм ок Vox populi - vox Dei

  15.02.1989 - 07.02.2018
 92. 92 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#88] от "netolerast":

  Не все все едно е писана от Сорос, ИК Е писана от НПО доминиранонот Сорос и се подкрепя от НПОта и медии платени от Сорос!!

 93. 93 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  До коментар [#87] от "Je suis une femme":

  "Апропо, направи ми впечатление, че около 6-7 от коментиращите тук са редовно коментиращите в Дневник"...


  Доста повече са.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 94. 94 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  До коментар [#87] от "Je suis une femme":

  "Апропо, направи ми впечатление, че около 6-7 от коментиращите тук са редовно коментиращите в Дневник"...


  Доста повече са.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 95. 95 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Дневник, до сега позицията ми по тая конвенция беше по-скоро неутрална, но след тая статия-бухалка заставам твърдо против конвенцията. Благодаря ви, че ме ориентирахте. Приятен ден.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 96. 96 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Весело

  [quote#67:"Американ Джендър"][/quote]

  квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик квик

  Друго не се раъбира от несвзръания ти хаотичен хленч.
  Сега да не трябва да връщаш едни пари ...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 97. 97 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Само преди седмица прочетох в ПИК че Дневник и Медиапул са си получили поредния транш от Америка за Бъргария. Явно този път не си измислят. Иначе, ме радва, че дори повечето от симпатизантите на петте партии са на страната на християнските семейните ценности.
  —цитат от коментар 61 на Чеп за зеле


  От тези ''християнски семейни ценностии'' първо мъжете абдикираха. В името на това да живеят лесно и чудесно.

 98. 98 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#12] от "tos_buratino":С какво не ти харесва думата "мнозинство", та употребяваш "болшнство"?
  —цитат от коментар 78 на Николай Теллалов


  Простом му е трудно да говори български език...

 99. 99 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Прокопиев в момента е изправен пред същата ужасна дилема, пред която бе изправен и Боко.
  От една страна е натискът на спонсорите, на които не може да се откаже, защото тази Конвенция очевидно им е важна, и което е още по-лошо - тя е само началото на последваща серия от изисквания, които ще му бъдат предявявани, ако иска паричните потоци да текат гладко.
  От друга страна е ясното осъзнаване, че прокарването на толкова отблъскваща за читателската аудитория може да има катастрофални последици за и без това не о0собено престижния имидж на медията.
  И тук също има отежняващо обстоятелство.
  Неодобрението към "джендерната пропаганда" обхваща всички обществени групи, независимо от културните, етнически , религиозни и политически разбирания.
  Опитът да се вкара "джендърния" дебат "за - против" в руслото "запад-изток" носи много повече вреди за неолибералната кауза, отколкото ползи.
  Това със сигурност тревожи не само Прокопиев, но и всички неолиберални стратези и изпълнители.
  Засега поне, решение на този тежък за тях проблем не се вижда.

  .
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK