Елин Пелин, Асеновград и Виктор Николаев – какво видя "Амнести" през 2017-а в България

Елин Пелин, Асеновград и Виктор Николаев – какво видя "Амнести" през 2017-а в България

© Надежда Чипева, КапиталНатиск над медиите, неадекватни политики към търсещите убежище и дискриминация на ромите - това са проблемите на България според тазгодишния доклад за правата на човека на "Амнести интернешънъл".


Според много съобщения граничната полиция е прибягвала към прекомерно използване на сила и насилствено връщане на бежанци и мигранти, включително непридружени деца.


Организацията припомня случаите, в които местните власти в Елин Пелин отказаха да приютят семейство сирийски бежанци и когато няколко местни общини отхвърлиха приема на двама непридружени непълнолетни.
Тя сочи още, че макар правителството е да приело Наредба за интеграцията на бежанците, ефективни механизми по нея няма. А през септември кабинетът е ограничил свободата на движение на регистрираните търсещи убежище.


По мигрантските квоти на ЕС България е приела само 50 души от 1302-та, за които е поела ангажимент, и не е взела нито един сириец, пребиваващ в Турция, по споразумението между Анкара и Брюксел.


Мерките спрямо непълнолетните мигранти са "неадекватни", определя "Амнести". Те нямат достъп до превод, правна защита, психологическа и медицинска помощ, нито до образование или до специфичната закрила, от която имат нужда, когато са сами.


Елин Пелин, Асеновград и Виктор Николаев – какво видя "Амнести" през 2017-а в България

© Анелия Николова


Атмосферата на ксенофобия и нетърпимост рязко се е засилила, продължава "маргинализацията и дискриминацията срещу ромите", а срещу "малцинствени групи, включително турци и роми, продължава да се използва речта на омразата и да се извършват престъпления от омраза", се казва в доклада. Според текста ромите се изправят пред "системни пречки" във всички области на живота – образование, здравеопазване и работа. Организацията припомня и "масовите антиромски демонстрации", които определя като "организирани от "Патриотичния фронт" в Асеновград и Бяла след насилствен инцидент между млади спортисти и няколко роми".


"Заплахите, политическият натиск и атаките срещу журналисти продължиха, значителна част от медиите остават под строгия контрол на политически партии и местни олигарси", отбелязва "Амнести интернешънъл". "През октомври вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът Антон Тодоров публично заплашиха телевизионния журналист Виктор Николаев с уволнение, ако не спре да разследва покупката на изтребители от правителството", припомня организацията.


Елин Пелин, Асеновград и Виктор Николаев – какво видя "Амнести" през 2017-а в България

© Цветелина Белутова, Капитал


Пропитите с омраза политики допринесоха за многобройни нарушения на човешките права по света през 2017 г., обобщава "Амнести".


"През цялата 2017 г. милиони хора по света вкусиха от горчивите плодове на пропитите с омраза политики", се посочва в доклада, представен за първи път във Вашингтон. "Амнести" упреква "лидерите на най-богатите страни" за подхода им към мигрантската криза и отбелязва, че в съвременния свят не могат да се намерят истински световни ръководители, които биха могли да станат твърди защитници на спазването на човешките права".


"Неприкрито изпълнената с омраза стъпка на правителството на САЩ, което през януари забрани влизането на хора от няколко страни с преобладаващо мюсюлманско население, зададе тон за цяла година, през която провежданата от световните лидери политика на омраза доведе до изключително опасни последици", заяви генералният секретар на организацията Салил Шети.


Сред лидерите на страните, в които правата на човека са грубо нарушавани, "Амнести" посочва президентите на САЩ, Русия, Египет, Филипините, Венецуела и Китай.


"През 2018 г. не можем да взимаме за даденост свободата да се събираме на протести или да критикуваме правителствата си. Всъщност изказването на позиция става все по-опасно", каза още Шети.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Остава и да кажат как точно са дискриминирани циганите?На кой друг се позволява да се возят в градски транспорт без билет,да строят незаконно къщи,да вземат социални помощи,въпреки че на практика са много по-богати от много българи.На кое българче държавата плаща образованието в чужд ВУЗ,както го прави за един циганин,който учил мода във Великобритания.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8288 Любопитно

  Я някой фен на ''Амнисти'' да каже с две-три думи :
  - От какъв зор трябва да обичаме хора, които минават през границата нелегално??? / сигур идват да ни донесат нещо добро, А ? / ?????
  - От какъв зор трябва да обичаме нарушители и престъпници ???
  - От какъв зор трябва да обичаме хора, които не се съобразяват нито с нашия манталитет и морал, нито с традициите и ценностите ни, нито даже със законите В България!!!

  [email protected]
 3. "Амнести" нещо са мерджави и неадекватни. Къде е Ани Цолова попита депутатът Антон Тодоров и това му костваше службицата в Народното събрание.

  Много жалка история.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8288 Любопитно

  Не е вярно, че мразим малцинствените групи, нито че атмосферата на ксенофобия и нетърпимост рязко се е засилила, мили ми "Амнести" ???
  Обаче във вашия доклад откровено извира омраза !!!!!!!!!1

  [email protected]
 5. 5 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Не съм им фен, но бих предложил гледна точка, специално за римляните. Защото няма какво друго да ги направим :) Няма накъде да се изнесат, стават все повече и повече, свободни територии по кълбото няма, а други държави не ги искат. Не е нужно да ги обичаме, но ако имаш конструктивно предложение за някакво адекватно решение - със сигурност много хора са заинтересовани!

  panem et circenses
 6. 6 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Я някой фен на ''Амнисти'' да каже с две-три думи :- От какъв зор трябва да обичаме хора, които минават през границата нелегално??? / сигур идват да ни донесат нещо добро, А ? / ?????- От какъв зор трябва да обичаме нарушители и престъпници ???- От какъв зор трябва да обичаме хора, които не се съобразяват нито с нашия манталитет и морал, нито с традициите и ценностите ни, нито даже със законите В България!!!
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  "На вас, които ме слушате, казвам: обичайте враговете си. Отвръщайте с добро на онези, които ви мразят. 28 Благославяйте онези, които ви проклинат. Молете се за онези, които ви причиняват зло.

  32 Ако обичате само онези, които ви обичат, нима заслужавате да ви похвалят за това? Та нали и грешниците обичат онези, които ги обичат! 33 Ако отвръщате с добро само на онези, които ви правят добро, нима заслужавате да ви похвалят за това? Та нали и грешниците правят същото! 34 И ако давате назаем само на онези, които очаквате да ви се издължат, нима заслужавате да ви похвалят за това? Та нали и грешниците си дават един друг назаем, като очакват заемът да им бъде върнат. 35 Вие обаче обичайте враговете си, правете им добро и давайте назаем, без да очаквате някаква отплата. Тогава наградата ви ще бъде голяма и вие ще бъдете деца на Всевишния. Защото Бог е добър дори към неблагодарните и злите хора. 36 Бъдете състрадателни, както вашият Баща е състрадателен."

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 7. 7 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1338 Любопитно

  Брей, ромите били имали голямо желание да учат, а пък ние сме им пречили. Ти да видиш.

 8. 8 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1338 Любопитно

  Брей, ромите били имали голямо желание да учат, а пък ние сме им пречили. Ти да видиш.

 9. 9 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#3] от "Wornoxmaniak":
  В рубриката познайте разликите соча твоето твърдение за отправен въпрос от Антон Тодоров - "Къде е Ани Цолова" и действително изречените думите от Антон Тодоров - "Много силни думи употребявате, ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й".

 10. 10 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Малко извън темата, но някой знае ли каква му е играта на karabastun? Защо държи да разводнява всяка една новина? Обикновено коментарите му не са строго политически обременени, без ясно изразена позиция, рядко засягайки темата, а някакви хвърлени изречения в нищото и затова едва ли някой му плаща... Годни някакъв рейтинг ли? Или просто страда от липса на внимание? Просто се чудя...

 11. 11 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ако за дървенията на местните шопи - политици в случая с Елин Пелин и натиска върху журналисти са прави, то за циганския золум в Асеновград не са. Не говоря за сбиването със гребците на язовира , а за последващото нападение в центъра на града на десетки озверели цигани с брадви и колове. Подобни неща са недопустими, излизат извън върховенството на закона и не трябва да се толерират в никакъв случай. За съжаление, по този начин, като се казва на черното, бяло, се насърчава неспазването на правилата , достатъчно насърчено и от политиците ни с оглед гласове за изборите и възможности за крадене. По същество , се разединява обществото ни и се налива вода в мелницата на Путин,

 12. 12 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Весело

  Амнести интернешънъл, Трансперънси интернешънъл...Сорос интернешънъл

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 13. 13 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Точно така - мразим ,бием и помощи не даваме. Амуджите повечето си го знаят, но е добре периодично да се разчува. Браво на Амнести ,че ни помага да популяризираме тези ни особенности.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 14. 14 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Направо ми се драйфа от либералстващите леви. Даже повече отколкото от класическите комунисти-болшевики.

  Every cradle is a grave.
 15. До коментар [#9] от "hammurabi":

  Никой разумен човек не вярва на манипулаторите от "Амнести". И дано да четат коментарите под статията за да разберат колко са жалки в лъжите си. Аферата "Грипен" на служебното правителство което одобри офертата на шведската фирма СААБ изяде главата на журналистката Ани Цолова която сега е безработна, а затова че Антон Тодоров попита къде е пък му изяде неговата глава и сега и той е безработен.

 16. 16 Профил на Един приатель
  Един приатель
  Рейтинг: 489 Весело

  Коя организация 'интернейшънъл' мога да сезирам за дискриминация на Амнести към българите?

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#6] от "zuk_trombon":

  [20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,
  [20:6] и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.
  ...
  [20:12] Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.
  [20:13] Не убивай.
  [20:14] Не прелюбодействувай.
  [20:15] Не кради.
  [20:16] Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
  [20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти.

 18. 18 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  "През 2018 г. не можем да взимаме за даденост свободата да се събираме на протести или да критикуваме правителствата си. Всъщност изказването на позиция става все по-опасно", каза още Шети."

  В много страни е така за съжаление... добре, че в България това все още е възможно!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Амнести, някак е по-либерално да кажем:
  "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се"
  Не виждам никакъв проблем с циганите а казуса със старците които са обект на религиозна и етническа нетърпимост и насилие, които са жертви на мародери,бити са изнасилвани с колове и т.н. това "Амнести" го премълчават и омаловажават!
  Решението е "Амнести" да подкрепя морално и финансово доброволни групи за защита на населението каквито има в повечето демокрации, вкл. САЩ!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#1] от "pzx09553013":

  Слагам ти минус само заради последното изречение. Съгласна съм с мои пари държавата да им плаща да учат /където и да е/. Но не и за безплатен транспорт, елктроенергия и пр.
  Но че държавата им е длъжна, това е отделна мелодия. Ако посочиш место, което тя да им е прекарала канализация, такава каквато се полага, например, ще ти се извиня.

 21. 21 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#1] от "pzx09553013":

  С почти всичко, което си написал в коментара ти съм съгласен, като изключим, че видиш ли циганите са много по-богати от повечето българи. Има разбира се богати цигани, но в огромната си част те са бедни и мизерни хора.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 22. 22 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Аз питам Амнести:къде е Ана Цолова? По какви критерии мъж на видима възраст около 25 години се класифицира като “дете”?

  Мърфи е оптимист!
 23. 23 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  От целия доклад разбрах само две неща

  - Амнести ни мрази много повече отколкото ние мразим циганите и пришълците.

  - За Амнести свободата на словото е да се запушат различните мнения и по обществени въпроси да остане само тяхната гледна точка.

  Не са познали. Тука не е Швеция. И никога няма да бъде.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 24. 24 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "pzx09553013":Слагам ти минус само заради последното изречение. Съгласна съм с мои пари държавата да им плаща да учат /където и да е/. Но не и за безплатен транспорт, елктроенергия и пр. Но че държавата им е длъжна, това е отделна мелодия. Ако посочиш место, което тя да им е прекарала канализация, такава каквато се полага, например, ще ти се извиня.
  —цитат от коментар 20 на nonsens2


  И откъде накъде държавата ще плаща обучението на някого,само защото е циганин.Това си е привилегия,основана на етнически произход.И по Конституция е забранено.Българчетата да не са по-малко заслужили?И разбирам въпросният студент да беше някакъв голям талант или ум.Ама той учел модилиерство.

 25. 25 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "pzx09553013":С почти всичко, което си написал в коментара ти съм съгласен, като изключим, че видиш ли циганите са много по-богати от повечето българи. Има разбира се богати цигани, но в огромната си част те са бедни и мизерни хора.
  —цитат от коментар 21 на Иво


  Явно не си наясно,че циганите нарочно не сключват гражданки брак.И така циганките се водят самотни майки и се вместват в дохода изискуем за социални помощи.А на практика някои цигански семейства са много по-богати и от българите.Само най-големите маргинали сред циганите вече са бедняци.

 26. 26 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Повръща ми се от Амнести... Толкоз' по въпроса.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 27. 27 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 804 Гневно

  Я някой фен на ''Амнисти'' да каже с две-три думи :- От какъв зор трябва да обичаме хора, които минават през границата нелегално??? / сигур идват да ни донесат нещо добро, А ? / ?????- От какъв зор трябва да обичаме нарушители и престъпници ???- От какъв зор трябва да обичаме хора, които не се съобразяват нито с нашия манталитет и морал, нито с традициите и ценностите ни, нито даже със законите В България!!!
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Значи, бастуне, тези хора не влизат нелегално, защото са бежанци - погледни наказателния кодекс.

  Второ, никой не иска да обичаш никого, а да спазваш ЗАКОНИТЕ, приети от собствения ти парламент.

  Трето, става дума за това да помогнеш на някой, бягащ от война. Нещо доста човешко и което се е налагало не веднъж и на нас, българите - в Банат, в Бесарабия.

  Четвърто, ако някой не спазва законите, има си полиция и съд. Ако не си доволен от полицията и съда, проблемът е във всеки друг, но не и в едни хора, дето минават оттук, колкото за да не умрат.

  Аре у лево.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#25] от "pzx09553013":

  Само циганите ли нарочно не сключват граждански брак!? Днес в ДВ прочетох една много интересна статия в която между другото е споменато, че цитирам: "У нас 58% от децата се раждат извън брак, което значи, че повече от половината двойки живеят според свободни уговорки."

  Или си мислите, че 58% от всички деца, които се раждат днес в България са ромски. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#6] от "zuk_trombon":[20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,[20:6] и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди....[20:12] Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.[20:13] Не убивай.[20:14] Не прелюбодействувай.[20:15] Не кради.[20:16] Не лъжесвидетелствувай против ближния си.[20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти.
  —цитат от коментар 17 на plebs


  "Грехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта.
  Слушали сте, че бе казано: „обичай ближния си, и мрази врага си“.

  44. Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,

  45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.

  46. Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите?

  47. И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците?

  48. И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.
  16. И никой не кърпи вехта дреха с кръпка от небелен плат; защото новопришитото ще отдере от вехтото, и съдраното ще стане още по-грозно.

  17. Нито пък наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете ще се спукат, и виното ще изтече, и меховете ще се изхабят; но ново вино наливат в нови мехове, и ще се запази едното и другото.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 30. 30 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#27:"clint_eastwood"][/quote]

  По-добре ти погледни Наказателният кодекс.Всеки ,пресякъл нелегално границите е престъпник.Бежанец може да бъде само този,който е отишъл на български граничен пункт и е заявил,че е такъв.

 31. 31 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 348 Любопитно

  Ситуацията с малцинствата (или по е засегнатото в темата) е ясна и проста - държавата няма нито адекватни политики за интеграция, нито желание да прави и имплементира такива. От друга страна съответното малцинство (поне в масата си) няма никакво желание следва такива политики и да се интегрира дори и да ги имаше. Никой не го интересува да започне какъвто и са било диалог или да заговори за цялостна стратегия, тъй като, ако има такава и тя проработи, изчезват едни не малко на брой необразовани и много евтини гласове по време на избори. Отделно, че за да заработи трябва да е дългосрочна и да бъде продължавана от всяко следващо правителство (пример: цялостната реформа на учебната с-ма в Швеция е имплементирана в продължение на 20г.). Тук Амнести имат навика да гледат от гледната точка на малцинствата, но пък те и за това съществуват, от части поне.

  Колкото до всичко друго - са абсолютно прави!

 32. 32 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Езикът на омразата се използва целенасочено и срещу протестиращите българи. 10 години вече се сипят обиди от политици и близки до тях медии. Който не е с нас е платен, соросоид, либераст, екоталибан. Тези, които защитават използването на този език и го използват на свой ред, дори тук във форумите, считат ли че това насъскване на едни хора срещу други е случайно? Мисилите ли, че тези които притежават власт и медии допринасят с нещо за вашия духовен и материален просперитет? Защо им пригласяте?

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Любопитно

  "Амнести" не казаха ли нещо за стотиците убийства, кражби, изнасилвания на възрастни хора, извършвани от роми?! А казаха ли, за може би единствената страна, в която има многобройни случаи на насилие над полицаи пак от същите?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 34. 34 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 804 Весело

  [quote#27:"clint_eastwood"]
  —цитат от коментар 30 на pzx09553013
  По-добре ти погледни Наказателният кодекс.Всеки ,пресякъл нелегално границите е престъпник.Бежанец може да бъде само този,който е отишъл на български граничен пункт и е заявил,че е такъв.[/quote]

  Верно ли бе, умен?

  Я виж чл. 279, ал. 5: Не се наказва онзи, който влезе в страната, за да се ползува от правото на убежище съгласно с Конституцията.

  Какво ще ми кажеш?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 35. 35 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Ни в България роми нямаме. Имаме цигани.

 36. 36 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#23] от "Обществен деятел":Може да е Швеция, но големият в Амнести е индиец.

 37. 37 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#25] от "pzx09553013":Само циганите ли нарочно не сключват граждански брак!? Днес в ДВ прочетох една много интересна статия в която между другото е споменато, че цитирам: "У нас 58% от децата се раждат извън брак, което значи, че повече от половината двойки живеят според свободни уговорки."Или си мислите, че 58% от всички деца, които се раждат днес в България са ромски. :-)
  —цитат от коментар 28 на Иво


  За 2016г са родени 38 хиляди извънрачни деца.Над половината от тях са цигани.В селата са родени 11 хиляди извънбрачни.А в българските села е рядксо съжителство без брак на етнически българи.Така че над 90 процента от тези 11 хиляди са цигани.Плюс големите градове,където има големи цигансски малцинства.Така че поне 20 хиляди от извънбрачните деца са цигани.

 38. 38 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Направо ми се драйфа от либералстващите леви. Даже повече отколкото от класическите комунисти-болшевики.
  —цитат от коментар 14 на Ватник


  Всъщност оригиналния либерализъм означава свобода на мисълта, свободно обменяне на идеи, свобода на печата, абсолютизиране на пазарната икономика и минимизиране на властта на правителството.

  Тоест, пълна противоположност на това което прокламират тези който днес са си закичили брошката на либерализма.

  Това са същите ония дето в началото на миналия век залитаха по идеите на Маркс и Енгелс. Сега са си харесали друга идея за експлоатация. Има такива хора които искрено си вярват че те са най-добрите, всички други са лоши, и целия свят е объркан, а техното призвание е да го оправят.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 39. 39 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#34:"clint_eastwood"][/quote]

  Съгласно чл.5 от Закона за убежището и бежанците:
  (5) Чужденец, влязъл не по законоустановения ред в Република България, за да поиска закрила, пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му, е длъжен да се представи незабавно на компетентните органи и да посочи уважителни причини за незаконното си влизане или пребиваване на територията на страната.
  Ако не са изпълнени тези условия чужденец ,пресякъл незаконно границите се счита,че не е изпълнил изискванията на Конституцията за право на убежище.
  Първо-никой бежанец не е от съседна на Бългаиря държава,така че няма как да пристигне направо от теритирията,където са били застрашени животът и свободата му.Второ-никой не се представя на властите,а биват залавяни от тях.

 40. 40 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  България ще плати страхотна цена за положението на циганите. Всеки в БЪлгария ще ти каже че се возят без билет и крадат но никой не може да ти обясни защо всички са неграмотни, повечето вече не знаят Български и всички политици ги използват за гласове.
  Никой не може да обясни защо не се прави нищо за ислямизирането им.
  Надъхан народ, тъпи политици ... след 20 години в България ще бродят орди от неграмотни мародери и никой няма да смеее да излиза от къщи след мрак. За това ще са виновни и циганите и Българите.

  California Über Alles
 41. 41 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  ,,Натиск над медиите, неадекватни политики към търсещите убежище и дискриминация на ромите - това са проблемите на България според тазгодишния доклад за правата на човека на "Амнести интернешънъл"....,,

  Те такъв доклад на Българското ,,амнести,, и други подобни доклади на други Български НПО-та ни постават на последно масто по качество на живот

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  България ще плати страхотна цена за положението на циганите. Всеки в БЪлгария ще ти каже че се возят без билет и крадат но никой не може да ти обясни защо всички са неграмотни, повечето вече не знаят Български и всички политици ги използват за гласове. Никой не може да обясни защо не се прави нищо за ислямизирането им. Надъхан народ, тъпи политици ... след 20 години в България ще бродят орди от неграмотни мародери и никой няма да смеее да излиза от къщи след мрак. За това ще са виновни и циганите и Българите.
  —цитат от коментар 40 на Pontif New Dnevnik SUCK


  Във всяка държава от Източна Европа ,където има цигани-Румъния,Унгария,Словакия,Чехия,Сърбия имат същите проблеми като тук.Навсякъде ли хората и правителствата си виновни?Даже гледах един филм по "Нешънал джиографик"-"Американски цигани".Не видях никаква разлика с тукашните цигани.Даже в една от сериите предаваха желязо за вторични суровини.

 44. 44 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1394 Любопитно

  "През 2018 г. не можем да взимаме за даденост свободата да се събираме на протести или да критикуваме правителствата си. Всъщност изказването на позиция става все по-опасно", каза още Шети.
  ***************************************

  Абсолютно правилно. В наши дни в Европа е немислимо да се осмелиш да критикуваш правителствата си или да кажеш нещо против безконтролната миграция, моментално може да бъдеш уволнен, съден за реч на омразата и дори вкаран в затвора. Най-яркия пример за този вид диктатура е Швеция:
  https://www.youtube.com/watch?v=iERLyAxddVE

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 45 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  България ще плати страхотна цена за положението на циганите. Всеки в БЪлгария ще ти каже че се возят без билет и крадат но никой не може да ти обясни защо всички са неграмотни, повечето вече не знаят Български и всички политици ги използват за гласове. Никой не може да обясни защо не се прави нищо за ислямизирането им. Надъхан народ, тъпи политици ... след 20 години в България ще бродят орди от неграмотни мародери и никой няма да смеее да излиза от къщи след мрак. За това ще са виновни и циганите и Българите.
  —цитат от коментар 40 на Pontif New Dnevnik SUCK


  А и няма ислямизиране на цигани.Тези дето носят бради в Пазарджик са си мюсюлмани,които са възприели краен ислям.И има две дела срещу водачите им.Така че се прави достатъчно и извън Пазарджик никъде другад няма такива случаи.Дори и в околните пазарджишки села няма.А само една малобройна част от махалата в града.

 46. 46 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 804 Неутрално

  [quote#34:"clint_eastwood"]
  —цитат от коментар 39 на pzx09553013
  Ако не са изпълнени тези условия чужденец ,пресякъл незаконно границите се счита,че не е изпълнил изискванията на Конституцията за право на убежище.[/quote]

  Това изобщо не е вярно, а си е твое тълкуване. Това, че бежанец не се е явил на ГКПП, не означава, че е нелегален. В този дух има неизброима практика и на Съда в Страсбург. Това сме го дъвкали хиляда пъти вече.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 47. 47 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  "Организацията припомня и "масовите антиромски демонстрации", които определя като "организирани от "Патриотичния фронт" в Асеновград и Бяла след насилствен инцидент между млади спортисти и няколко роми"."

  Тези са пълни българомразци.
  Алооо, хамнестито, а средната телесна повреда и заплахите за убийство инцидент или престъление са? Да не говорим за последващото нахлуване в болницата.
  Ми за такова нещо в щатите нямаше да има арестувани, а направо вкарани в моргата!
  И какво хората нямат ли право да изкажат мнението си?
  Тея искат да изградят някакъв циганско-мигрантски комунистически интернационал.

  Panta rhei....
 48. 48 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#46:"clint_eastwood"][/quote]

  Не е мое тълкуване,защото има веаче стотици такива,които са осъдени от българските съдилища.Пиши в Гугъл"осъдени нелегални бежанци" и ще излязат десетки статии за такива случаи.Вярвам на българските съдилища,като по-добре познаващи закона от теб.

 49. 49 Профил на Mladen Stefanov
  Mladen Stefanov
  Рейтинг: 252 Неутрално

  [quote#6:"zuk_trombon"][/quote]

  Брат, ако ми дадеш 10к на заем ще съм ти задължен цял живот. Хайде, превърни в дела думите си.

 50. 50 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Всичко останало са обичайните глупости но това ме остави безмълвен.

  През октомври вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът Антон Тодоров публично заплашиха телевизионния журналист Виктор Николаев с уволнение, ако не спре да разследва покупката на изтребители от правителството", припомня организацията.

  Не знаех че ставало дума за грипените и все си мислех че президента, а не правителството лобира за тях

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 51. 51 Профил на Mark
  Mark
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Не разбирам какво изненадващо има в това страна като България да не спазва човешките права. Нима Судан ги спазва? България е страна от кошницата на африканските и азиатски републики и не може да се очаква нещо по-различно. Толкова си може с такова изпростяло население. Когато си глупав, няма как да имаш умни управници и няма как да вървиш напред. Правослвана аятоласка република Булгаристан.

 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  "Сред лидерите на страните, в които правата на човека са грубо нарушавани, "Амнести" посочва президентите на САЩ, Русия, Египет, Филипините, Венецуела и Китай."

  Малийй..
  САЩ в една кохорта с Русия, Китай, Венецуела и сие...
  Другари, прекалявате. :)
  От Амнести обаче са пропуснали Украйна. Щото там е от зле - по-зле, но са ръгнали в компанията Тръмп, щото ограничил брадатите джихадета, не ги пуснал в щатите и нарушил хармонията у душите на защитниците на многообразието...
  Ей, докарах го малко политкоректно, а ми идеха други слова наум. :)

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1488 Любопитно

  До коментар [#51] от "Mark":

  Чии точно права, па и човешки са нарушени в България?

  Ecrasez l’infâme
 54. 54 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Амнести интернешънъл, Трансперънси интернешънъл...Сорос интернешънъл
  —цитат от коментар 12 на Обществен деятел
  ...

  ... Джендър интернешънъл.

 55. 55 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#51] от "Mark":Чии точно права, па и човешки са нарушени в България?
  —цитат от коментар 53 на Graf


  Крали Markовите

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 56. 56 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Какъв е този ЕЗИК НА ОМРАЗАТА, че все за него говорят. С езика се обаждаме: КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО. Никой не маргинализира циганите; сами се маргинализират. Те са хиляди пъти по- големи инати от оня шоп, когото изпратили да учи английски в Лондон, но вместо той да научи английския, англичаните научили шопския и на шопски повикали българските му роднини да си го приберат. Така и циганите: ще умрат на ината си, но няма да се социализират; няма да изпращат децата си на училище; няма да работят и плащат сметките си; ще предпочитат да крадат, да пият, но не и да потърсят цивилизованата закрила и правия път! След като те пребият, оберат, заколят като агне в дома ти, като ти оберат реколтата, като омърсят с боклуци навсякъде около себе си, след като трябва да се мъкнеш като мравка по централните пътища след мръсните им каруци и започнеш да търсиш ИЗКОННИТЕ СИ ЧОВЕШКИ ПРАВА НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И ЗАЩИТА ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВА, ИЗЛИЗА АМНЕСТЕТО И ТЕ ОБВИНЯВАТ, ЧЕ СИ БИЛ С ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА. Що ли не си е.п.м.. Защо ли не запретнат ръкави и се заемат собственоръчно с циганите, с ромите , с емигрантите , да ги изкъпят, да ги настанят в домовете си, да ги социализират и избавят от мизерията и то БЕЗ НИКАКЪВ ЕЗИК НА ОМРАЗАТА!?

 57. 57 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Значи това банда самозабравили се тъмнозелени да нападат в центъра на български град, със сопи и брадви, мирни граждани е нарушение на права и дискриминация ?!

  Айде у лево и сиктир.

 58. 58 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 637 Гневно

  АМНЕСТИ - ПЪЛНА ИДИОТИЯ
  "Амнести", някога уж уважавана организация е деградирала до пълен идиотизъм, който задминава дори БХК... Гнусни клевети срещу България, смесени с левичарско малоумно бръщолевене, вкарало в кюпа на "лошите" половината от постоянния съвет на ООН - САЩ, Русия и Китай. Ми то добър пример не остана в СВЕТОВЕН МАЩАБ!

  Срещу "малцинствени групи... продължава да се използва речта на омразата и да се извършват престъпления от омраза"?! Я ИЗБРОЙТЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, бе господа слепци! А ние ще броим ОБРАТНОТО - циганските убийства - като започнем със студентката Вероника и свършим с таксиджията и наръгания наскоро 32 пъти "за удоволствие" бездомен нещастник... Дори няма да броим побоищата, кражбите и всички останали ексцесии, натворени от "системно дискриминираното" циганско малцинство... което - представете си - ИСКАЛО ДА УЧИ И РАБОТИ - но българите-расисти (които плащат всички данъци, респ. социални разходи, училища и болници) ИМ ПРЕЧЕЛИ?!?! Какъв болен мозък трябва да си, колко кривоглед... за да формулираш това КАТО КРАЕН ИЗВОД в официален доклад за международна консумация?! Няма друго обяснение, освен: а) психиатрична диагноза, комбинираща думите "олигос" и "френос"; или б) предварително СПУСНАТА ПРОГРАМА, която чинно изпълняваш, за да си вземеш гранта, субсидията, дарението... по офшорна сметка. Аз гравитирам към второто, а вие...

 59. 59 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Централната власт има много и най-разнообразни средства, за борба с ксенофобията и омразата! За съжаление, върхушката на Герб не само че не направи нищо по този въпрос, а точно обратното - даде власт и позиции на най-отявлените ксенофоби - Сидеров, Каракачанов и Симеонов! Тази власт, която тиквената партия им повери, дава достъп до всички централни медии. По този начин, за сега тази тенденция няма как да бъде спряна, въпреки електоралния "патриотичен" срив, който в момента е около 3,8%.!
  Ако десните партии успеят да се обединят, партийната конфигурацията в следващия парламент може да стане много по различна от сегашната. За това, всички ксенофобски, комунистически и турски сили ще бъдат хвърлени в бой срещу "малката" десница! Ще се включат и герберунгелите по формулата: колкото по-глуповат е даден привърженик на Герб, толкова по-силно ще квичи срещу десницата...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 60. 60 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 643 Неутрално

  На Амнести и НПО-тата, това им е работата - упражняват натиск и влияние за идеите, които следват като организации. Никъде не е казано, че са прави. Никъде не е казано, че правителствата трябва да ги следват. За финансирането е по-различно - може да се финансират, но трябва да е по-равно за всяко НПО. Колкото за Амнести, толкова и за НПО-та, които са с противоположни цели. Ако има свобода на словото, то всяка идея и мнение би следвало да е равнопоставена. И понеже последното не е възможно (примерно да финансираме неонацисти), най-добре е финансиране да няма. Всичко останало е дискриминация и социален инженеринг, който в крайна сметка вреди.

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  "През октомври вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът Антон Тодоров публично заплашиха телевизионния журналист Виктор Николаев"
  А Ани Цолова направо изчезна. За нея няма нито дума.

 62. 62 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Весело

  До коментар [#37] от "pzx09553013":

  муши, ти ли си, бе?

 63. 63 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Весело

  До коментар [#37] от "pzx09553013":

  Как пък да е рядко съжителстното без брак в българските села - от едната страна на вилата ми имам две съседки българки - едната има три деца от различни бащи без брак, другата - едно. От другата страна имам за съседки три сестри - и трите имат по едно извънбрачно дете /едната има и едно брачно, от преди да се разведе/.
  Не сте убедителен, Мусаши, както и да си сменяте ника!

 64. 64 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Виктор Николаев за цвят ли са го сложили?

  Амнести, Хелзинкски комитети... Как пък един не се загражи за баба Пена и дедо Първан... Е не са цигани, нито бежанци. Просто са бедни и болни... примерно.

 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  До коментар [#34] от "clint_eastwood":

  Браво за коментара и цитата. Аз това преди съм го повтарял сигурно десетки пъти, което ти си посочил сега - според настоящите ни закони бежанците могат да влязат на българска територия не само през граничните КПП.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Истинската дискриминация е към турците.
  Те за разлика от циганите работят, плащат си сметлите и данъците, но... отношението към тях е ужасно заради 500 г. робство.
  Турците са чисти, не оставят децата си в детски домове. Сред тях може да има и талантливи, но всуе...
  Но то същото се отнася в голяма степен и за българите. Затова бягат в чужбина. Само дето към българите няма дискриминация на етническа основа.

  Анатема на комунизма!
 67. 67 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1480 Любопитно

  До коментар [#33] от "hamiltonf1":

  "нещо за стотиците убийства, кражби, изнасилвания на възрастни хора, извършвани от роми?! "

  Тея данеса? - http://bit.ly/2sNfQpj

 68. 68 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#65] от "Иво":

  Бежанците могат, но хайде да не слагаме всички под общ знаменател. Прекрасно знаем, че по- голямата част са мигранти, а не бежанци и, като такива са нарушители. Колкото до доклада, както може и да се очаква за, някои неща е обективен ( случката в Елин Пелин ) за други е абсолютно необективен ( ромите ) и както обикновено е откровено агресивен.

 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1187 Гневно

  А многобройните случаи на нападения на цигани върху учители, лекари споменават ли ги Амнести в доклада си? Това че те смятат тока, водата, транспорта за безплатни блага които ние българите сме длъжни да плащаме но те не са, за заграбването на земя и самонастаняването върху нея, за многобройните кражби, пълното им пренебрежение към законите обърнали ли са внимание Амнести?

  Типичното западно лицемерие, реват и дават съвети за интегрирането им, а когато нашите цигани им се изтърсят на главите забравят за съветите и гледат да се отърват от тях колкото се може по бързо.

  И после се чудят защо дори в десните форуми вече се обиждат един друг на грантаджия, толераст, соросоид а напоследък и на джендър. И защо евро-скептицизма се увеличавал. С такива "защитници" на демокрацията няма нужда от Путин, те вършат перфектно неговата работа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Почти за всичко са прави. Само бих оспорил, че Виктор Николаев е "разследвал покупката на изтребители". Нищо не е разследвал, друг е въпроса, че беше заплашен с уволнение дори само защото ПИТА за нещо, което управляващите не харесват.

 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  На Амнести и НПО-тата, това им е работата - упражняват натиск и влияние за идеите, които следват като организации.
  —цитат от коментар 60 на puknatastotinka

  Не, за идеите за които им ПЛАЩАТ. На всички тези им плащат ЧУЖДИ лица и организации, съответно прокарват ТЕХНИТЕ интереси.

  Нека да останат само на местно финансиране с доброволни пожертвования, за всяко левче да дават отчет откъде е дошло и с каква цел и да видите как рязко ще се свали броят им. И колко по-кротки ще станат. А в момента те водят идеологическа война. Също както при социализма.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на baxxtraxx
  baxxtraxx
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Главният причинтел за т.н "реч на омразата" в последните години са точно тези правозащитни организации. Колкото пповече ни натрапвате правата на мацлинства,гейове и т.н. , толкова повече омраза се генерира.На хората им писна до крайност да им се говори за дискриминация, толерантност и прочее измислици на 21-век.Продължавайте още, и скоро нещата тотално ще излензат от контрол. Не е далече деня в който т.н "правозащитници" първи ще гризнат дървото. Защото с пари взети от нашия бюджет защитвават де що има престъпници и извратеняци и после обвинявате нас за състоянието им.

 73. 73 Профил на pzx09553013
  pzx09553013
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#37] от "pzx09553013":Как пък да е рядко съжителстното без брак в българските села - от едната страна на вилата ми имам две съседки българки - едната има три деца от различни бащи без брак, другата - едно. От другата страна имам за съседки три сестри - и трите имат по едно извънбрачно дете /едната има и едно брачно, от преди да се разведе/. Не сте убедителен, Мусаши, както и да си сменяте ника!
  —цитат от коментар 63 на patsis


  Частен случай,който не е показателен за общата тенденция.А и тези жени дали са местни или са се преселили на село от града?Нали се разбрахме,че циганите са около 900 хиляди и нарастват на година с по 15 хиляди.Като се сметне и смъртността,то раждаемостта им би следвало да е около 20-25 хиляди.

 74. 74 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Защото Бог е добър дори към неблагодарните и злите хора. 36 Бъдете състрадателни, както вашият Баща е състрадателен."
  Както е бил добър към Содом,Гомор,Йерихон и особено с жителите на Рава и другите градове на амонците
  Царе 31 Изведе и людете, които бяха в него, та ги тури под триони и под железни дикани и под железни брадви, и преведе ги през пещта за тухли; и така постъпи с всички градове на амонците. Тогава Давид се върна с всичките люде в Ерусалим.

 75. 75 Профил на narodaeverekciq
  narodaeverekciq
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Геноцид за тези на снимката бе, като доброто старо време каквото било пак ще бъде вие какво си мислите, че хората са станали много цивилизовани хахаха само да стане някой природен катаклизъм и се почва геноцида амнести-първи ще си го отнесат с отбора от педерасти които ще се самоубият на 2рата седмица щом не си вземат дебелата заплатка!

 76. 76 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ама тия анамнестици не виждат ли, че циганията си я имаме в наличност, така да се каже, априори! Заради що ни е в пъти повече?

 77. 77 Профил на narodaeverekciq
  narodaeverekciq
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#27] от "clint_eastwood":

  Пий си хапчетата по редовно!

 78. 78 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#67] от "dosetliv":

  На снимката всички са от една кръвна група. На какво се надаме? На анамнести интерменшърите ли?

 79. 79 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#15] от "Wornoxmaniak":
  По всички основни показатели на Европейския съюз сме твърдо на последно място - и за този нелицеприятен факт не са виновни нито от Амнести, нито червения вятър, нито ланшния сняг.

 80. 80 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Главният причинтел за т.н "реч на омразата" в последните години са точно тези правозащитни организации. Колкото пповече ни натрапвате правата на мацлинства,гейове и т.н. , толкова повече омраза се генерира.На хората им писна до крайност да им се говори за дискриминация, толерантност и прочее измислици на 21-век.Продължавайте още, и скоро нещата тотално ще излензат от контрол. Не е далече деня в който т.н "правозащитници" първи ще гризнат дървото. Защото с пари взети от нашия бюджет защитвават де що има престъпници и извратеняци и после обвинявате нас за състоянието им.
  —цитат от коментар 72 на baxxtraxx


  +++++++++
  Постигат абсолютно противоположния ефект. Да, прави са в констатациите си, но от собствената си камбанария. Бежанци, ама като няма ресурси обществото? Няма за подпомагане, няма за интеграция, дори няма ресурс на доверие! Дискриминация на ромите, пак няма доверие между общностите, но се отпускат ресурси по най-ления начин от правителството - затваряне на очите пред престъпността и раздаване на привилегии. Това са сигурни начини да се изострят отношенията. Изобщо, писането на доклади по тези въпроси е толкова полезно да се свърши нещо, колкото и соченето с пръст. Точно този ужасен похват на вменяване на вина е контрапродуктивен и настройва населението срещу НПО-тата.

 81. 81 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#22] от "султана глаушева":
  Зависи от това колко са му дълги мустаците и брадата.

 82. 82 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Според текста ромите се изправят пред "системни пречки" във всички области на живота – образование, здравеопазване и работа.
  Интересува ме как Амн. Интернешънъл са установили, че въпросните лица не са допускани в училищата, че тях в провинцията дори ги возят с автобус, за да отидат поне за първия час, същите ползват моите вноски за здравеопазване, за да се лекуват и на всичко отгоре се оказва, че повечето имат нужда от допълнителни пари или добавки за пенсиите, защото са инвалиди, не си правят труда да работят и да се осигуряват, но получават социални помощи и детски надбавки за моя сметка (разбирайте на всички нас - работещите хора), Каква работа могат да изпълняват, след като не искат дори да се научат да четат, направо да ги направим министри, депутати и общински съветници, ама ще трябва да раздуем щата, че те бая се плодят, няма да има място за толкова много синекурни длъжности.

 83. 83 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Неутрално

  До коментар [#73] от "pzx09553013":

  Четири от споменатите от мене пет жени са коренячки.
  В селото цигани няма.

 84. 84 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 284 Неутрално

  България ще плати страхотна цена за положението на циганите. Всеки в БЪлгария ще ти каже че се возят без билет и крадат но никой не може да ти обясни защо всички са неграмотни, повечето вече не знаят Български и всички политици ги използват за гласове. Никой не може да обясни защо не се прави нищо за ислямизирането им. Надъхан народ, тъпи политици ... след 20 години в България ще бродят орди от неграмотни мародери и никой няма да смеее да излиза от къщи след мрак. За това ще са виновни и циганите и Българите.
  —цитат от коментар 40 на Pontif New Dnevnik SUCK


  По принцип си прав, но за разлика от американските маргинали, нашите имат един отдушник - пътят им към ЕС е отворен. Това намалява напрежението в България към днешна дата, а утре ще даде нови идеи и възможности на циганите, които са работили в чужбина и са понаучили език.
  Иначе категорично не одобрявам бездействието на държавната администрация спрямо циганското малцинство - проблемите с достъпа им до образование и поминък са огромни и не е вярно, че всички те като общност не искат да учат и да работят.

 85. 85 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този тип правозащитни организации все повече се отдалечават от хората. Фокусирани върху дневния си ред, те изобщо не се интересуват от дреболии като върховенството на закона, правата и свободите на белите хора от мнозинството, състоянието на институциите и на разделението на властите.
  Необходим е по-глобален поглед към правата на човека, който да държи сметка на първо място за спазването на законността по принцип и на второ място за добруването на всички групи от населението. В една тотално превзета и подчинена държава те седнали да дрънкат за "правата" на мигрантите, които се опитват да минат транзит през България, и за Ани и Виктор, които са по-скоро сътрудници, отколкото жертви.

 86. 86 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Разстроено

  До коментар [#85] от "solange":

  Много човешки организации и институции са така - създадени за да вършат някаква полезна работа, в един момент тяхна главна задача е вече осигуряването на благополучието на ангажираните в тях, а първоначалната им функция остава само като оправдание за съществуването им.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK