Един от спасителите от р. Лим получи български документи

Един от спасителите от р. Лим получи български документи

© Администрация на държавния главаСръбският гражданин Сафет Баличевац – един от участвалите в спасителната операция в р. Лим, получи български документи. Те му бяха връчени лично от вицепрезидента Илияна Йотова на официална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. На 4 април 2004 г. автобус с ученици от Свищов падна в реката. Тогава загинаха 12 деца, а други бяха спасени, след като местни жители бързо се отзоваха.


"Горди сме, че достоен и смел човек като Вас е пожелал да стане един от нас. Вие получавате правата на всеки български гражданин, където и да се намира по света", обърна се вицепрезидентът към Сафет Баличевац.


"Каквито и силни думи да произнесем днес в знак на признателност към Вас, към всички спасители в река Лим – те ще звучат слабо. Ще звучат слабо на фона на трагедията, почернила не само няколко български семейства, а цяла България, която изгуби без време свои чеда", добави Илияна Йотова.


Според нея извършеното от спасителите от Лим е добрият пример как постъпват истинските хора и че който иска да направи добро, може да го стори и със завързани ръце. "Днес, когато в нашия живот нахлуват омразата, противопоставянето, агресията, отчуждението, Вие, г-н Баличевац, показвате, че човешката добрина още има място между хората", каза още тя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK