БНТ търси нови предавания, продуценти, репортери и водещи

БНТ търси нови предавания, продуценти, репортери и водещи

© Юлия ЛазароваИзбори 2022

Българската национална телевизия (БНТ) обяви няколко конкурса, очертаващи амбициите за промяна на новото й ръководство - и сериозно търсене на нови кадри в екипа от журналисти и продуценти в дирекция "Информация".


Първият е отворен към външни продуценти и е за няколко развлекателни предавания: здравно, "семейно", спортно, специализирано предаване за българско и чуждестранно кино и "лайфстайл", което ще се занимава с архитектура, дизайн и мода. Търсят се "оригинални авторски идеи за предавания, насочени към широка аудитория", пише в обявата на сайта на телевизията. Оттам посочват, че имат изискване поне 12% от програмното време да показва европейски произведения, създадени от независими продуценти.


Вторият конкурс е за щатни служители на телевизията - водещи, репортери и продуценти. Търсят се хора с минимум 2 г. опит в медии, включващ репортажи, живи включвания и реакция при извънредни новини, и с познания за новинарския и политическия пейзаж. Те ще работят в нюзрума на БНТ и ще се включват в други предавания.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK