Как да бъдем успешни лидери в офиса

Как да бъдем успешни лидери в офиса

© freepik.comЧестито, вече сте лидер на екип! Лидерската роля обаче не е лесна, а и не е за всеки. Доста често повишението не е само повод за радост, но и за притеснение - дали ще се справя с новото предизвикателство.


Успешните лидери трябва да могат да вдъхновяват своя екип с действията си – точно затова бъдете уверени още от първия ден. Не забравяйте, че в първите няколко седмици колегите ви ще си изградят възприятия за това какъв шеф сте. Всеки лидер трябва да осъзнае, че носи отговорност не само за своето представяне, а и за това на хората от екипа си. С този подход лесно ще спечелите доверието на околните.


В много организации работещите се чувстват далеч от ръководството. Затова заличете т.нар. "те и нас" култура в офиса. Трябва да покажете, че всички работите заедно с една единствена цел – успеха. Ако вие полагате големи усилия, това ще се забележи и ще се отрази и на колегите ви.
Успешният лидер се разпознава тогава, когато екипът е изправен пред проблем. Не трябва да гледате на подобни казуси като задънена улица, а да търсите нови подходи и възможности за решаването им. Точно в такива по-сложни ситуации се изгражда силен и сплотен екип. Бъдете решителни и смели в своите действия – независимо и ако впоследствие те се окажат грешни.


Характерно за добрите лидери е и това да поставят смели цели пред екипа си. Точно те дърпат колектива нагоре към успеха. Направете си план, включващ краткосрочни и дългосрочни цели, и го споделете с колегите си.


Правете това, което смятате, че е правилно. Трябва сами да повярвате в себе си, за да могат хората около вас да го направят. Покажете ентусиазъм и ще бъдете истинско вдъхновение за всички в офиса.


Ако смятате, че притежавате подобни качества, но имате нужда от промяна, разгледайте актуалните обяви на Karieri.bg:


Resolute Asset Management търси Analyst


"Адекум проекти за развитие" търси експерт "Проекти, финансирани от ЕС"


Централна избирателна комисия търси:
Главен счетоводител в дирекция "Администрация"
Финансов контрольор


Top Team Resources & Recruitment търси Warehouse Operative


Български хелзинкски комитет търси директор "Правна програма"


БНБ търси експерти в дирекция "Икономически изследвания и прогнози"


ContourGlobal търси Executive/Personal Assistant


Компания в сферата на услугите търси специалист "Изготвяне на трудови възнаграждения"


BMW Group обявява Internship Aftersales


"Селматик" търси бизнес консултант – внедрител на ERP система


"Анубис-Булвест" търси експерт "Маркетинг"


America for Bulgaria Foundation обявява Request for Proposal for Evaluation of "Schools of the Future"


"Алпик енергия България" търси Administrative Manager


Още обяви за работа можете да намерите на Karieri.bg.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK