Съдът отказа да гледа гражданския иск на синдиците по делото КТБ

Съдия Вержиния Петрова заяви, че разглеждането на иска в наказателното производство ще го забави и ще доведе до нови отлагания

© Анелия Николова

Съдия Вержиния Петрова заяви, че разглеждането на иска в наказателното производство ще го забави и ще доведе до нови отлаганияСъдът отказа да гледа гражданския иск на синдиците по делото за длъжностното присвояване от КТБ. Това се разбра по време на разпоредителното заседание, на което беше даден ход днес. Делото ще се гледа задочно спрямо сочения от прокуратурата за ръководител на престъпната група от 17 души - Цветан Василев.


Съдия Вержиния Петрова отказа да присъедини като страна по делото синдиците на фалиралата банка. Те бяха предявили граждански иск спрямо обвиняемите, който е за над 2.7 млрд. лв.


Според съда разглеждането на иска в наказателното производство ще го забави и ще доведе до нови отлагания. Съдията подчерта, че отказът й не е пречка синдиците да предявят претенцията си по реда на общото исково производство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK