Божидар Димитров започва работа за президентска република

Божидар Димитров започва работа за президентска република

© Юлия ЛазароваДвижението за възход и величие на България, което Божидар Димитров се очаква да учреди в понеделник, ще се бори България да стане президентска република. Това каза Димитров пред БНТ. Това трябваше да стане преди месец, тогава не се състоя, въпреки че желаещи да участват в учредяването отидоха на обявеното място. Поканен в предаването да обяви учредяването му утре, бившият директор на Националния исторически музей обясни, че то щяло да бъде обикновено НПО (неправителствена организация), макар че наскоро даде заявка и за прерастването на движението в партия. Не пропусна и да се пошегува, че можел да разчита на пари от фондация "Америка за България", тъй като САЩ били президентска държава. След въпроса дали е получавал финансиране от организацията Димитров побърза да заяви: "Никога не би взел от тях." И допълни: "Както и никакви други пари - чужди."


Според него и други професори, които щели да се включат в учредяване на движението, най-добрата форма на управление е президентската република, каквато има в Русия, САЩ, Франция, Турция, Чехия. Затова и тяхното НПО щяло да се бори за това и в България. С всички законни - само законни, подчерта Димитров, средства - не чрез преврати, а с организиране на референдум за свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията. От думите на Димитров се разбра, че коалиционните правителства, при които всяка партия се отказва от предизборните си програми заради коалицията, не работят. Според него президентът трябва да назначава т.нар. професорски правителства.


Той коментира и вчерашния национален празник 3 март. Димитров обясни, че той му върнал надеждата. Първо сподели, че се е пенсионирал преди 4 месеца и половина и установил, че 54 години е "работил за своя народ и страна". Направи и признание - в последно време бил разколебан дали това не е било напразно, тъй като именити българи, включително и професори, казвали, че българският народ е свършен, гръбнакът му е пречупен.
Вчерашните чествания обаче - като видял "младите да се изкачат на върха Шипка въпреки полицейската охрана", това му напълнило душата. Както и думите на руския патриарх Кирил, който казал, че Русия е продукт на България като държава и като принципи и т.н., разтълкува изказването на патриарха Димитров. (Кирил каза, че без българското православие не би било и руското - бел. ред.) Бившият директор на Националния исторически музей припомни, че той отдавна твърди, че Русия е покръстена от емисари, пратени от цар Борис I, затова и руската църква не е имала гръцки период. Сега патриарх Кирил потвърдил думите му.


Последва уточнение от водещия, че сега Владимир Путин отново се кандидатира за президент, а неговите думи, че славянската писменост и литература е дошла в страната му от македонската земя не бяха посрещнати добре в България. Димитров първо заяви: "Ми да става горкият, те само се менкат с Медведев. Аз не мога ги разбера кой е президент, кой - министър-председател." Иначе според него реакциите идвали от недоразбиране, защото ставало дума за македонските земи, а не за Македония.


Димитров "оправда" Путин, който бе поканен да посети България за 140-та годишнина от Освобождението на България от османска власт, с предизборната кампания в Русия. "Можеше (да дойде - бел. ред.), но той е в изборен период - да му влезем в положението. Трябва всеки ден да е там, да внимава някой да не му седне на стола. Макар че в Русия е много трудно, но се случва - Горбачов отиде в Сочи и му седнаха на стола", каза с усмивка той.


Накрая Димитров коментира и въпроса дали България е била под робство. "Не сме били роби - роби живеят в триетажни къщи в Боженци, Котел, Созопол, Несебър, Габрово, Севлиево, Охрид, Златоград, а робовладелците къде живеят - в глинобитни къщи. Можете ли да посочите едно турско село с хубава архитектура днес оцеляло, няма такова и няма да открият." Направи и сравнение с Америка с въпроса: "Представяш ли си американските негри, дето берат памук - роби, да живеят в триетажни къщи, а робовладелците американци в глинобитни къщи."

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Опасно предозиране. Сигурно се е вдъхновил от Ердоган.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 2. 2 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1683 Весело
 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1250 Любопитно

  Аман от ДС-ари ... няма ли лустрация най после за такива отрепки?

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5964 Неутрално

  Божидар Димитров мечтае за путинизация на България...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 395 Неутрално

  “Според него и други професори“

  Е той нали не е истински професор. Някакъв почетен професор е на Библиотекарския.

 6. 6 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2290 Весело
 7. 7 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  Добра идея ,но човека е грешен !
  После и от Брюксел няма да го позволят това .

  Bukalemun
 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Което със сигурност означава, че нищо няма да се получи.

 9. 9 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Трябваше да оставят агент "Кардам" за пожизнен директор на НИМ.

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":Добра идея ,но човека е грешен !После и от Брюксел няма да го позволят това .
  —цитат от коментар 7 на eti mehter  До коментар [#7] от "eti mehter":

  Защо да не позволят? Франция е президентска република.

 11. 11 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 395 Неутрално

  “Накрая Димитров коментира и въпроса дали България е била под робство. "Не сме били роби - роби живеят в триетажни къщи в Боженци, Котел, Созопол, Несебър, Габрово, Севлиево, Охрид, Златоград, а робовладелците къде живеят - в глинобитни къщи.“

  Eгаси боклука! И на учениците е ясно, че през 19в. Османската империя загнива, разпасва, други народи се освобождават, дават се права и т.н., но това не изчиства другите 400 години ГЕНОЦИД, защото в дадени векове българският етнос е избиван до ниво на изчезване ( падал е под милион). Късмет е, че не са ни довършили някъде там в тъмните векове.

 12. 12 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 475 Неутрално

  СлишАли сме ги тези излеяния, агента да си пие водката и да не генерира спам на ниво първа група в детска градина :)

 13. 13 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Лъгаха ни, че Русия е дошла да ни освобождава. Оказа се, че е дошла да ни прилапа и да не бъдем "разделени от руснаците и от целия Руски народ", както е написал Император Александър II на 12 април 1877г.
  Лъгаха ни, че руснаците от 185,000 души армия били дали 200,000 жертви. Оказа се, че жертвите са 22 391 според руския историк Степан Кашурко. "От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души" казва Стамболов. За тях няма издигнати паметници и почти не се говори, когато стане въпрос за руски жертви
  Лъгаха ни, че армията е била главно от руснаци. Оказа се, че армията е била преобладаващо от украинци, българи, румънци, финландци, сърби, поляци, а руснаците са били едва ли не изключение. Няма как да приемем днес украинците за руснаци, тъй като трябва да приемем и Левски за турчин, който е бил турски гражданин за времето си.
  Лъгаха ни, че 3 март е бил винаги "светъл празник". Оказа се, че ни е наложен от руския ботуш през 1880г. като Ден на възкачването на император Александър II на руския престол на 3.3.1855 г.
  Лъгаха ни, че Великите сили били много лоши. Оказа се, че са били лоши за Русия тъй като не са й позволили да ни приобщи като руска губерния.
  Лъгаха ни, че Русия се е борила за голяма България. Оказа се, че на Берлинския конгрес не е имало българин по НАСТОЯВАНЕ единствено на Русия, а там Русия не е казала и една дума в наша защита. От англичаните ни е защитил Бисмарк.
  Лъгаха ни, че Санстефанския договор доказвал възвишените чувства на Русия към нас. Оказа се, че този договор нямал стойност, а показвал само в какви мащаби Русия е искала да ни прилапа. В договора се говори само за "областта" или "Балканската област", но не и за България.
  Лъгаха ни, че Русия ни е мислела само добро като на братя. Оказа се, че Русия почти веднага организира преврат на Батемберг и кара Турция да ни нападне, а със сърбите дори успява да го стори.
  Лъгаха ни, че свободата ни била като братски подарък. Оказа се, че в официалните документи е наричана "руска окупация", а ние е трябвало да плащаме 32 тона злато. Русия подарява на Румъния Северна Добруджа, а на сърбите Нишкия Санджак - вековни български земи.

 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Божо е шоумен.
  А президентската република не ми харесва като идея, защото, ако президентът е калпав, както се очаква, възможностите за корекция на курса ще са по-малки.

  Еретик
 15. 15 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 475 Неутрално

  п.с.

  голямо подценяване на матреала:

  гинки, тикви, роби, глупости, тотален кич покрай 1-3-8 март.

 16. 16 Профил на cpx43551776
  cpx43551776
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#10] от "deaf":

  "Защо да не позволят? Франция е президентска република."

  В ЕС всички са равни, но някой са по равни. Южен поток не може, северен 2 може. Борисов окраде държавата, но Юнкер го гали бащински по главичката. Орбан и Качински не крадат и възродиха държавите си, но ЕС им налагат наказание след наказание.

 17. 17 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Дъртият полуграмотен глупак!

 18. 18 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#10] от "deaf":

  Франция е полупрезидентска република.

 19. 19 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1089 Весело

  България ще е вампирска република 😂

 20. 20 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Трибуна за мерзавци

  властта ражда паразити
 21. 21 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 277 Любопитно

  До коментар [#13] от "malevv":
  ++++++++++++++++

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 22. 22 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До коментар [#10] от "deaf":Франция е полупрезидентска република.
  —цитат от коментар 18 на Paolo Di Canio  До коментар [#18] от "Paolo Di Canio":

  Френският президент има кажи-речи толкова власт,колкото американският.

 23. 23 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  До коментар [#14] от "Костадин Иванов":

  Божо е шоумен.....
  =======
  Точно в това е трагедията !
  От устата на един шоумен , се дава гласност за една хубава идея !
  Жалко наистина. ...

  Bukalemun
 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1852 Любопитно

  Дали редовно си взима хапчетата?

 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Любопитно

  До коментар [#14] от "Костадин Иванов":

  А президентската република не ми харесва като идея, защото, ако президентът е калпав, .....
  ========
  Ами ако не е калпав ?
  Ако е онзи дето е най сполучливо избрания ?
  А иначе , както в случая .....колкото и да е точен един президент , ако в парламента са некадърници .....файда няма !

  Bukalemun
 26. 26 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1622 Весело

  До коментар [#1] от "DDR":Добра идея ,но човека е грешен !После и от Брюксел няма да го позволят това .
  —цитат от коментар 7 на eti mehter


  ......много е ОПАСНО да се СЪСРЕДОТОЧАВА ТОЛКОВА ВЛАСТОВИ РЕСУРС и ..... ПАУЛЪР....... в РЪЦЕТЕ на един човек ........!!!!!!??????......ако е ЧИТАВ .....и милле за ДЪРЖАВАТА , националния интерес и ХОРАТА....-ДОБРЕ......!!!!??????ами ако е МАРИОНЕТКА и слуга на ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ и ИНТЕРЕСИ......или ненаситен
  ЛАКОМНИК.......??????!!!!!!!.......КВО ПРАВИМЕ..........?????!!!!!......не ...НЕ.....В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ......!!!!!!!....още не сме УЗРЯЛИ КАТО НАРОД за ТОВА НАЧИНАНИЕ......!!!!!??????.........тук в НАШИЯ вилает ВЛАСТТА ТРЯБВА да е РАЗДЕЛЕНА/в ръцете на МНОГО ИГРАЧИ.../....за да е ПО ТРУДНО ДА КРАДЪТ.........!!!!!!??????..........предсавяш ли си ако леля ЦЕЦКА беше ПРЕЗИДЕНТ/....село БЕЗ КУЧЕТА...../.......какъв пладнешки АЙДОТЛУК ЩЕШЕ ДА НАСТАНЕ..........????!!!!!!...аде НЕМА НУЖДА...........а доколкото познавам ПРОФЕСОРА/...те са си ДРУЖКИ с БАТЕ БОБО..../....да не са намислили некаква нова РОЛЯ за БОЦКО......?????!!!!!!.....с повече ПРАВОМОЩИЯ........?????!!!!!!......нали се "ИГРАЕМЕ " умален РУСКИ ВАРИАНТ........????!!!!!!......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 27. 27 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Божо Вампира - ПРЕЗИДЕНТ!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 28. 28 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Божката ептен вампиряса...

 29. 29 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  "Не пропусна и да се пошегува, че можел да разчита на пари от фондация "Америка за България", тъй като САЩ били президентска държава. След въпроса дали е получавал финансиране от организацията Димитров побърза да заяви: "Никога не би взел от тях." И допълни: "Както и никакви други пари - чужди."

  "Не бойте се деца!"
  Божо няма да посегне на паричките ви.

 30. 30 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Поредната рубладжийска групировка!

 31. 31 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Дебелашки лакардии на простак и самозванец! Не ми е ясно какви са мотивите и журналистическите критерии, за се дава публична трибуна по БНТ, на такъв завършен тъпанар, като този шарлатанин и ДС агент. Възмутително!

 32. 32 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Ченгесарницата оправи историята и се прехвърля към политика. Недооценен комплексар.

 33. 33 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7469 Неутрално

  Що за пъклени мисли, никога не бих допуснала, човек да се чуди ЗАЩО?!?

 34. 34 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Опасно предозиране. Сигурно се е вдъхновил от Ердоган.
  —цитат от коментар 1 на DDR


  А музата се е казвала Рубла?

  I had a dream, Joe
 35. 35 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Не почвай. Няма да стане. Куките се скрийте. Някой да те е карал да ставаш кадесар, да ти е набивал трески под ноктите? Олял си се. Сега мълчи. Просто мълчи. И всички партии да се ометат! До една! Да дойдат най-после експерти! Родата ви от село да си търси друг занаят и депутатчетата ви да слязат от лимузините, да напуснат ведомствените жилища и да ходят да бачкат! Заварчици се търсят. Да изкарат по един курс и да си изкарват честно парите!

  Мърфи е оптимист!
 36. 36 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Божидар Димитров започва работа за президентска република$

  Нищо няма да започне "професора". Първо трябва да прочете Конституцията . Там е казано , че България е парламентарна Република . Превръщането й в Президентска е смяна системата на държавно управление , което налага промяна на Конституцията . Което е ПОЛИТИЧЕСКА ПРОМЯНА и изисква политическа дейност за осъществяването й . А по конституция с такава могат да се занимават САМО ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ . НПО-та , граждански , браншови и други обединения и други подобни сбиртоци , както и профсъюзи , иват право само да си чесат езиците по всичко друго , но не и да се занимават с политика . л Като почете малко повече , Божо може и да дорасне до положение и да се занимава с политика А ако е много мераклия - да си създаде партия и да се метне в дълбокото . Където най- вероятно ще се удави .

 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2925 Весело

  "Божидар Димитров започва работа за президентска република"

  Народът хубаво го е казал - луд умора нема!

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2925 Весело

  "....най-добрата форма на управление е президентската република, каквато има в Русия, САЩ, Франция, Турция, Чехия....."

  Коя по-точно? Че те всичките са различни.

 39. 39 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  аз не мога да разбера цирозата къде се бави?

 40. 40 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 620 Неутрално

  "Както и никакви други пари - чужди."
  только родные

  Birds of a feather flock together.
 41. 41 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  "....организиране на референдум за свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията...."

  Господа професори, не че нещо, само за протокола - съгласно Конституцията редът е обратен - първо се предлага проект за нова Конституция, след това обикновеното Народно събрание го разглежда и решава да се произведат избори за Велико Народно събрание с мнозинство две трети от общия брой народни представители (чл. 159 и чл. 160 от Конституцията на Република България).

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8160 Неутрално

  Значи работата е предварително обречена.

 43. 43 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  От думите на Димитров се разбра, че коалиционните правителства, при които всяка партия се отказва от предизборните си програми заради коалицията, не работят.
  —цитат от коментар 0 на статията

  То и при президентска република нещата ще минават през депутатите, така че пак ще трябва мнозинство, коалиции и т.н.

  Под "президентска република" той да не разбира да си избираме диктатор, който еднолично да подписва укази ей така?

 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Любопитно

  До коментар [#42] от "Роси":

  Или може би професора се майтапи ?
  Знае ,че в Бг , това е невъзможно ....но да се има на дума !

  Bukalemun
 45. 45 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Този не бих му поверил дори да събира и такси за чадъри на някой плаж, а какво остава да определя типа на управление на страната ни.

 46. 46 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Любопитно

  До коментар [#43] от "Yard":

  така че пак ще трябва мнозинство, коалиции и т.н.
  ========
  Ти под това ли разбираш , "президентско управление" ?
  Какви коалиции бълнуваш ?
  Малко ли примери видя за няколко месеца. ....Меркел с триста зора скалъпи някакво правителство .....паянтово !
  В Холандия, Белгия. ....същата политическа мизерия .....
  Италия не я споменавам дори ....ужас !
  Не ги ли виждаш филизите на парламентарните управления ?

  Bukalemun
 47. 47 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 686 Весело

  "Според него и други професори..." леле леле алкохолът съвсем му е изгладил доносническия мозък. Тоя гз по кво беше точно професор....

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 48. 48 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 670 Неутрално

  За България президентска република означава диктатура. Най-правилното е парламентарна монархия . Така държавния глава ще е политически неутрален и няма да се харчат пари за президентски избори.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 49. 49 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#46] от "eti mehter":

  Гледай си султаната не се вълнувай в Европа как се управляват страните.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 50. 50 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Цвъко президент!
  Другарите идват на бял кон.

 51. 51 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#46] от "eti mehter":

  За да се прокара някакво решение то трябва да мине през народното събрание. Ти как ги виждаш нещата?

 52. 52 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5993 Неутрално

  Божо става за вице.
  Щото е виц...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 53. 53 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2604 Весело

  Супер президент ще стане от него. Само дето ще трябва да турнат в бюджета На президентдтвото и пари за памперси. Ама може пък руснаците да ги осигурят като знак на благодарност.

 54. 54 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Любопитно

  До коментар [#51] от "Yard":

  За държави като България , президент да ги управлява не е лошо !
  С коалиции вече не става . Идват моменти когато всяка коалиционна партия става нещо като НПО......
  И ако тя е под външно политическо влияние (като БСП или ДОСТ) .....тогава в парламента , освен политически разпри , нищо друго няма ......
  В днешните евро парламенти , това е често срещана работа .....
  А полза за държавата от това няма .....
  То и вече и по света се забелязва. ....как лидерската политика надделява над парламентарната.

  Bukalemun
 55. 55 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 8109 Неутрално

  До коментар [#13] от "malevv":

  +++++++++++

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Любопитно

  До коментар [#51] от "Yard":

  Следи внимателно , пред и след изборните процеси в Италия .....
  На стареца , Берлускони му светна лампичката ,но май твърде късно ....
  Изведнъж започна да настоява за пряк вот на избирателната система .....
  Усети ,че настоящите избори няма да са в голяма полза за предотвратяването на хаоса в италианския парламент , и смени тактиката , търсейки стари и изпитапи методи !

  Bukalemun
 57. 57 Профил на whu27554195
  whu27554195
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България е де факто президентска република, само че президентът се нарича премиер. Дори на самите парламентарни избори народът не гласува за партии, а за премиер, който да сформира свое правителство. Кандидатите за премиер са ясни предварително. Има ли смисъл да си играем на парламентарна република, след като тя е една формалност? Така че нема нищо по-нормално от това България да стане президентска република, каквато е де факто и сега. Това нема да доведе и до некаква кардинална промяна, просто отговорностите ще се поизчистят, ще се премахне излишната коалиционна търговия за министерски места и пр. Въпросът е да се създаде подходящ механизъм за отзоваване.

 58. 58 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "Костадин Иванов":

  А ако е крадец като на6ия??

  ne mutlu türküm diyene.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Весело

  До коментар [#58] от "hasanço":

  като на6ия?
  =======
  Като кой ва6ия , бе асанче .....като Кемалчо Кълъчдароов ли ?
  Като беше шеф на SGK то .....помниш ли как го точеше ?
  Ама сега не може и го кара на псувни !
  Еей , много псува тоз вашия , бе ....и то в ефир ....amk !

  Bukalemun
 61. 61 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  До коментар [#57] от "whu27554195":

  Въпросът е да се създаде подходящ механизъм за отзоваване.
  =========
  Една две успешни промени в конструкцията , решават въпроса изоснови !

  Bukalemun
 62. 62 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1067 Весело

  До коментар [#61] от "eti mehter":

  Като чета това което си написал, се сещам за една българска приказка за лъжеца и брат му - та и ти добре лъжеш, ама след теб няма кой да маже.

 63. 63 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Още една пенЦионерска партия? Писна ми от старци-пенсионери цял живот изкарали на държавни служби и с несекващи мераци до гроб да са на наша издръжка!

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#13] от "malevv":

  "Батушки", сър! Всичко, което сте написал е вярно и за някои от нас бе известно отдавна! Тези истини бяха недостъпни преди 1990, но имаше и апокрифи.

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#22] от "deaf":

  Френският президент има дори повече власт от американския. Например френският президент може да разпусне Националната Асамблея, а американският не може да разпусне Конгреса. Франция е президентска република в най-чист вид.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#25] от "eti mehter":

  Ети, Ердоган е калпав. Ще го установите по трудния начин, за мое съжаление!

 67. 67 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#32] от "One Hour":

  Божо е по-скоро свръхнадценен комплексар!

 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#43] от "Yard":

  Точно това има предвид Божо! Президентска република сато путинова Русия!

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3733 Весело

  Божо щял да работи!
  Леко да се не преумори, че на тези години......не се знае, знае ли се!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Весело

  До коментар [#66] от "vassilun":

  Нека нека .....ние от "кадърници" сме се напатили.....

  Bukalemun
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Тоя историко-чалгар няма ли най-накрая да преяде и да прерита? Срами както истинските историци, така и уважаваните си колеги от ДС.

 73. 73 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#67] от "vassilun":

  Стане ли свръхнадценен е още по-лошо.
  Явно има кой да залага.
  Това ченгеджийско мекере може да докара повече проблеми от всички етнически партии, националисти, патриоти и идиоти накуп ако го вземат насериозно.

 74. 74 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Какво е общото между Белене,Чез,Президенска република?
  От години конструират крайния резултат.Нацвъкаха частите.Сега се канят да ги сглобят.Нямам обяснение защо и трите наведнъж.
  Не веднъж писах тук в дневник че вървим към президенска република.Същите дето докараха ДПСНФСБ същите сега ще правят президентска република воглаве с Радев.
  Дано не се получи.Радев противно на разбиранията на форума е недолюбван от Москва.Патриарха ясно даде да се разбере.Дипломатично го нарече" красноречив лъжец".А щом Москва е против значи Вашингтон е за.Така ,че чакайте МАСИРАНА кампания за президентска република.

 75. 75 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Лека поправка към пост74 /същите дето докараха ДПС,СДС,ЦАРЯ,Атака,ГЕРБ/

 76. 76 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Божо - на коя ракия реши да правиш това чудо ? Трета и или пета ?
  Тази "партия" ще е солташак на ГЕРБ. Всичко е доста прозрачно. В бъдеще при едни избори ако тази "Шайка" влезе в парламента, тя ще крепи Боко. Всъщност това е и целта на начинанието.

 77. 77 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Отдавна смятам, че Системата в България е сгрешена. Нарича се Системата на Политическата номенклатура с неограничена безотговорност. При нея цветове, програми и идеология няма. Има само интереси. Престъпна Система на Мафията.
  Споделям идеята за Президентска Република. Тогава ще се знае кой за какво е отговорен, а некадърните и корумпираните ще си заминават без усложнения и забавяне. Ако Президентът сгафи - той също.

  Stupid people make me sick
 78. 78 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#13] от "malevv":

  Добре си написал констатациите си за лъжите в които сме живяли. Това възбуди у мен въпроси. Кратки въпроси.
  Защо българите не сме се освободили сами ?
  Защо кюрдите /30 млн/ нямат държава ?
  Защо нямаме паметници на загиналите българи ?
  Защо никой от добрите Велики сили не ни се притече на помощ ?
  ............
  Поклон пред всички загинали за свободата на България !

  Stupid people make me sick
 79. 79 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Божидар Димитров се изложи като изказа виждането си за положението на българите по време на турското робство: българите не били роби, защото някои от тях имали триетажни къщи. Триетажна къща, но турчинът е влизал в нея, пекли са му баница и на отиване му плащали данък "ХАКЪ", че си е изтъркал зъбите дъвчейки. А, бе Димитров то в много ислямски държави има робство и до ден днешен, ама ти освен в Италия , май другаде не си бил. А дори по времето на Великата Римска Империя е имало богати роби. Ако не бяха такива като теб, нямаше България да бъде изпъстрена с джамии и Борисов да кани у нас Ердоган, а не президента на нашите освободители В. Путин. Изложи се, Димитров! Никой няма да гласува за партията ти.

 80. 80 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Професор Вучков - президент!

 81. 81 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Божо трябва редовно да си пие хапчетата...

 82. 82 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Започва подготовката на последния проект на ДС, с което се завръща пълната власт на "кашкавалените каубои". Следва обединение на ченгетата от руската и българска църква, както и присъединяването на българската територия към Мужикландия, под формата на автономна Бълхарска област . Добре платени помощници не липсват. Бийго Бурисов, Сливи Трафиков, Блажидар Вампиров и много други "патриоти, каракачани и сидеро/симеоновци" от които срама на челото трудно може да бъде избърсан.

 83. 83 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Аман от глупости.
  Няма републиканска форма на управление, която да не позволява корумпиране на управляващите. Единствено ако сме монархия има шанс корупцията или да я няма или да е минимална. Надявам се няма смисъл да обяснявам защо. Да не говорим, че да възтържествува правдата след 09.09.1944г., трябва да се започне с отмяна на фалшивия референдум от 1946г. и всички последващи актове до ден днешен, които са в противоречие с Търновската Конституция.
  Само така има шанс страната ни да стане единна и достатъчно силна, да ни уважават , а не да ни се присмиват и да ни сочат с пръст като троянско магаре на чужди интереси.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 84. 84 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  [quote#59:"whu27554195"][/quote]

  извинявай без да искам ти турих плюс. иначе божо и за донор на органи не става де...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK