Божидар Димитров учреди движение и се видя като президент в президентска република

Божидар Димитров учреди движение и се видя като президент в президентска република

© Анелия НиколоваПонеделник, 5 март 2018 г. Няколко души се струпват на столичната улица "Солунска" 21. Там има жилищен вход. Заключен е. След няколкосекундно мълчане и оглеждане те се питат един друг дали тук ще е учредяването на движението за възход и величие на България на бившия директор на Националния исторически музей Божидар Димитров. Този адрес беше посочил самият той предния ден пред БНТ.


Тъй като няма признаци, че това е правилното място, един от хората звъни на Божидар Димитров, който ги упътва към номер 21, но на друга улица - "Христо Белчев". Оправдава се, че и него са объркали.


Там се намира домът на военноинвалидите. На втория етаж десетки хора се суетят. Мирише на цигари, защото всички пушат в коридора. Има маси от двете страни на вратата, където всеки трябва да се регистрира, преди да влезе в залата на учредителното събрание. Организаторите проверяват всеки дали първо е минал през регистрация, защото накрая ще преброят колко са присъствали на учредяването на Българския надпартиен съюз "Кубрат". Те предупреждават, че това име е временно, а окончателното ще стане известно, когато неправителствената организация бъде регистрирана.
Божидар Димитров учреди движение и се видя като президент в президентска република

© Анелия Николова


Преди събитието пред журналисти Божидар Димитров отново повтори, че основната цел на движението ще е смяна на формата на управление на страната и преминаването ѝ към президентска република, което било по-работещо. Той обяви, че това е организация на професори, но не само по научно звание, а професори в занаята си. Защото по думите му Кубрат Пулев, който искал да членува, бил дори академик в бокса. Димитров обяви и че


вижда себе си като президент в една президентска република,


стига хората да го изберат.


Сред другите идеи са президентът да назначава т.нар. професорски правителства, с което да се минимализира ролята на политическите партии, които са доказали, че не могат да изведат страната до по-добро развитие, особено като правят коалиционни кабинети, при които всяка политическа сила се отказва от свои принципи.


По време на учредяването на движението ще се разбере още, че то ще настоява за ново административно делене на страната - вместо 28 области да има 6. Кметовете на малките населени места да не се избират от хората, а да се назначават, защото по думите на Димитров в малките общини ставал сблъсък между родове и семейства и избраните печелели с двуцифрен или трицифрен брой гласове в своя подкрепа.


Новосформираното движение ще иска и


промяна на химна и връщането на стария - "Шуми Марица".


С тази песен започна и учредителното събрание. Тя бе подета на силен глас от част от присъстващите. Всички стояха прави, някои дори се чудеха, след като свърши песента, дали е позволено да седнат.


На бюрото, където застанаха Божидар Димитров и организаторите Миломир Богданов и Христо Бойчев, имаше няколко хартиени знамена. Пред него пък бе поставена маса, на която имаше Библия с поставени върху нея на кръст, нож и пистолет. Там беше и клетвеният лист, който Богданов изчете на глас и призова всички да повтарят след него. И макар друг глас да не се чу, той накрая обяви, че всички са членове на движението, защото дори и да не са подписали клетвения лист, са изрекли клетвата, която била дадена пред Бог.


Божидар Димитров учреди движение и се видя като президент в президентска република

© Анелия Николова


Учредителното събрание протече изключително


хаотично, без ясна идея за какво се събрали и какви органи следва да изберат.


Всеки от тримата мъже на бюрото споделяше свои мисли за положението на страната и нуждата от промяна. На няколко пъти Божидар Димитров прекъсваше Миломир Богданов със забележката, че изпадал в подробности, а целта на събирането била друга. В едно от прекъсванията бившият директор на Националния исторически музей заяви, че трябва да глоби Богданов, защото му е казал грешен адрес и така той е объркал хората. След това призна, че и самият той е за глоба, защото не съобразил, че избраната от него дата - 5 март, е почивен ден.


Когато вземаше думата, Димитров неведнъж прикани събралите се хора да оставят между 2 и 100 лв. в купичка пред вратата на залата. Но не повече от 100 лв., защото "професорите са бедни". Целта е да се открие банкова сметка и да получаваме пари от дарители - но без руски православни организации и "Америка за България", обясни Божидар Димитров. Той се похвали, че две политически партии са станали колективни членове на все още неучреденото движение - партия "Възраждане" и Българска земеделска партия. Единият от организаторите на днешното учредяване дори избърза да заяви, че при нужда то може да ползва регистрацията на партия "Възраждане" при избори.


Божидар Димитров учреди движение и се видя като президент в президентска република

© Анелия Николова


След това събралите се между 50 и 60 души, сред които и музикантът Костадин Георгиев - Коцето Калки, гласуваха единодушно прочетен от Димитров състав на управителен съвет. Макар повечето от споменатите имена да отсъстваха и в залата да не бяха дори обещаните от тях пратеници, присъстващите ги избраха в ръководството на новото движение. Сред тях бяха имената на Божидар Димитров, историкът Нина Дюлгерова, боксьорът Кубрат Пулев, певецът Коцето Калки, Миломир Богданов, драматургът Христо Бойчев, Румен Ралчев, бившият председател на хотелиерската асоциация Благой Рагин, отстраненият от храма "Ал. Невски" архимандрит Дионисий и др.


Гласуване за председател нямаше, въпреки че Димитров настояваше, че идеята за преминаване към президентска република е именно да не се размива отговорност. Попитан по-късно дали движението има председател, Миломир Богданов отговори утвърдително - това бил Божидар Димитров. След уточнението, че това не е подложено на гласуване, той заяви, че в случая ставало въпрос за по-особена структура и движението да не се бърка с други демократични формирования. Всеки един от присъстващите, полагайки подписа си при регистрацията, се съгласявал да се включи в учредяване на движение с председател Божидар Димитров, макар такова условие при листа за регистрация да липсваше.


След избора на управителен съвет един от присъстващите мъже стана и каза, че датата наистина е погрешно подбрана, но въпреки че малко ялово тръгнали, той бил доволен. Изказването му бе посрещнато с несъгласие, тъй като според други от събралите се в залата били достатъчни.


"Колеги, съратници,


не се борим за нищо по-малко от вземане на властта",


обобщи накрая Миломир Богданов учредителното събрание на надпартийния съюз "Кубрат". Шумът сред седналите по столовете хора беше нараснал, един от тях каза "стана махленско събрание". Редът в залата беше вече загубен.

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7633 Любопитно

  Опряхме до пенсионерите да спасяват България !!!!

  [email protected]
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Много стахахте на русофилския клон, а русофилите в България стремително намаляват. Кагебисткият "свещеник" се погрижи за това.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Защо ли ми се виждат едни "мумии", като да са от Историческия музей!?

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3323 Неутрално

  Що президент, направо император!

  Главболгарстрой ще му построят дворец от Итонг с външна облицовка от интериорна подова настилка, а всяка сутрин Илияна Йотова ще му целува ръка (или друго, по избор)...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Цирк Божо започва. Само вижте физиономиите на снимките. Те щели да оправят България, разбираш ли.
  Нещата са ясни - целта е да се направи "шайка", която да крепи Боко след при следващи избори. Чисто и просто. И нищо друго. Ако Борисов се реши за президент, тия ще му подкрепят кандидатурата. Ако пък Борисов реши пак е премиер и тия са в парламента, ще са негова патерица вместо измислените патриоти.

 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Боце, да ти имам и министрите...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 881 Любопитно

  да четеш или да повръщаш ,но щом баце успя ,защо божю да не може

 9. 9 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Само на който не му дошло на ума да образува партия или движение, само той не си мисли, така че още с първото явяване ще спечели и ще управлява. И с Бареков беше така, и с Меглена Кунева и с Марешки. Всички те бяха много амбицирани, но резултатите им са нищожни.

 10. 10 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2744 Весело
 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Поредната неумна проява на Божо!!!
  Вече стана за смаях И на врабчетата!!!

 12. 12 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2736 Весело


  "Здравейте, циркаджии!"

 13. 13 Профил на block
  block
  Рейтинг: 974 Неутрално

  коцето калки и божо вампира - невероятно весело хахахаха, то зер боговете като искат да съсипат някой му взимат акъла първо. при божо поради липса на такъв ще му вземат направо черния дроб а на коцето калки ще огрибат там каквито мизерни остатъци има..

 14. 14 Профил на КОНСТАНТИНОПОЛ
  КОНСТАНТИНОПОЛ
  Рейтинг: 216 Неутрално

  И аз съм ЗА президентска република. Партиите в България трябва да се забранят със закон!!!

 15. 15 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Повече ми прилича на сбирка на пенсионери!

  Да разлая троловете!!
 16. 16 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Тоя е за връзване вече.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 17. 17 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  "Що президент, направо император!"

  Тц, Божо е патреот, император е чужда титла. Той ще стане хан, или май държеше на кан.

 18. 18 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 824 Любопитно

  До коментар [#14] от "С НАМИ БОГ":

  И кой Президент искаш? Радев или Плевнелиев?
  И кой ще издига Кандидат-Президентите?


  Пиши направо! "Искам си Царо! (който и да е той!)"

  Да разлая троловете!!
 19. 19 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2367 Неутрално  На третата снимка това кортикът на офицер Росен Петров от БНА ли е?

  А пистолетът ако е истински, има ли разрешително?
  Револвер щеше да е по-уместно да сложат.

 20. 20 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#17] от "aralambi":

  Божо може да е Президент, но на виртуална Вампироландия!

  Да разлая троловете!!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5180 Неутрално

  Защо не обърне повече внимание на здравето си

 23. 23 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 480 Весело

  И сега какво - Христо Бойчев в съюз Кубрат, а Иван Кулеков - в партията на Слави (бъдещата)? Вече няма ли да са тандем за презиентските избори? Или пак тандем, но в широка коалиция с 1% обща подкрепа?

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 24. 24 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 822 Весело

  Учредителите на това хммм движение май пият много силни лекарства. Или пък не са ги пили.

 25. 25 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#24] от "koko65bg":

  Всички са за Гинко-Билоба!

  Да разлая троловете!!
 26. 26 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 428 Любопитно

  Някои от заболяванията на Божко са се обострили покрай смяната на сезоните и празниците...

 27. 27 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 407 Неутрално

  А, "възрожденците" и те в кюпа с проф. Дракула... много се радвам... още едно патриотично разобличаване ще има

  I shave with Occam's razor
 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Ясно е, че на този етап читава структура не маже да се пръкне. Но едно ритане срещу застоя, малко свеж въздух е не сама полезно, но и много необходимо. Дано има и други такива.

 29. 29 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Божо обърка историческите времена.

  Или иска да путинизира България. Какво да чакаме от червен.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2910 Весело

  айде още един кандидат да дели 3.3% от графата други на социолозите .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Опряхме до пенсионерите да спасяват България !!!!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Като гледам, най-вече се грижат за собствения си "възход и величие". Най-добре да си гледат пенсионерския живот, но явно тщеславието (и може би скуката) не им позволяват.

 33. 33 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Надпартиен съюз "Кубрат"..?
  Това лице,не беше ли свързано с ДС.
  Не ползваше ли псевдонимите Кубрат,Тервел...Телерик....или аз греша?

 34. 34 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Ако беше дошла бърза помощ от психиатрията, всичките щяха да бъдат прибрани... и аз вече не мога да се смея

 35. 35 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#14] от "С НАМИ БОГ":

  Скрий се бе, клошар!

 36. 36 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Тези шутове няма да стигнат доникъде, но Славчо с голата глава определено има електорален потенциал, ако рече да прави партия.

 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#14] от "С НАМИ БОГ":

  Тъй верно! И да се сложи Путин да управлява!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1160 Весело

  ''Кукавица, кука на зелена бука ......'' май ще е химна. :-)
  Путлер - овци. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 39. 39 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Божо копа дъното, но вече има подръчни материали.
  Тъжно е!
  Русоробите трябва да се стрижат явно.

 40. 40 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 1109 Весело

  Тази статия е за рубриката "Предозиране".

 41. 41 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 312 Неутрално

  ЗАВИСИ КОЙ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ--ХИЧ НЕ Е ПРОСТА РАБОТА

 42. 42 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Федерация Царство България

 43. 43 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Божо президент на Аполония!

 44. 44 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Весело

  Интересно ще е да видим колко ще гласуват за този !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 45. 45 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  И Румен Ралчев вътре. Да има и малко мистика. Мани мани.

 46. 46 Профил на Abc Bca
  Abc Bca
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Коцето Калки е огладнял, навремето разправяше, че е бил летящ банан и се е реел в космоса. Сега се е трансформирал във фен на анорексо-трезвеник, гарниран с пържени тиквички.

 47. 47 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  " Мирише на цигари, защото всички пушат в коридора. "
  Това не е ли нарушение на закона за пушене на закрито на обществени места. Щото ако още от сега не спазват закона, жална ни майка ако се докопат до властта.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 48. 48 Профил на whu27554195
  whu27554195
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дали Божидар Димитров ще бъде президент ще го реши народът. Ако го изберат - нека стане.
  А че България требва да бъде президентска република е ясно за всеки адекватно мислещ. България е де факто президентска република и сега, само че президентът се нарича премиер. Дори на самите парламентарни избори народът не гласува за партии, а за премиер, който да сформира свое правителство. Кандидатите за премиер са ясни предварително. Има ли смисъл да си играем на парламентарна република, след като тя е една формалност? Така че нема нищо по-нормално от това България да стане президентска република, каквато е де факто и сега. Това нема да доведе и до некаква кардинална промяна, просто отговорностите ще се поизчистят, ще се премахне излишната коалиционна търговия за министерски места и пр. Въпросът е да се създаде подходящ механизъм за отзоваване.

 49. 49 Профил на smartforfour
  smartforfour
  Рейтинг: 264 Неутрално

  След просташкия репортаж - просташки коментари. Не че Божо може да направи нещо, но една себеуважаваща се медия би трябвало да демонстрира повече уважение, дори и в аванс, ако е необходимо.
  Освен ако самата тя не се уважава...

 50. 50 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1283 Любопитно

  А бе за кой Румен Ралчев става дума за същия ли?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 51. 51 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 264 Весело

  Божо от петте файтона няма да дръпне никой, така, че няма за какво да му подливате вода с подобни статии с лек ненавистен уклон.
  Първо, там няма хора с нужното интелектуално гъделичкане, дето разни професори и драматурзи да имат общ език с тях.
  Второ, очевидно пари нямат*, така, че и дисциплината "скачане по площади" няма да е срещу заплата, което веднага ще отврати всеки един пасажер на файтон от Петте.

  * това е особено видимо като се направи съпоставката , че Да България се учреди в руския мол, дето сега ще става щеше да купува ЧЕЗ, а Божо се учредява в дома на военните инвалиди.

 52. 52 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  Браво на автора на репортажа —много увлекателно и приятно написан, отдавна не бях чел в нашата преса, някой така добре да борави с българският език.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 53. 53 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Защо не. Бо Димитров е много ерудиран човек. Успех !

 54. 54 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Божидар Димитров учреди движение и се видя като президент в президентска република....
  Ще повърна

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 55. 55 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Много вождове, малко индианци.

 56. 56 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 505 Гневно

  Не може и едни избори да минат, без да се създаде някоя популистка хибридна псевдо-партия

  Янето и Барека ще бъдат заменени със БД и Слави

  Ако и за тия се намерят повече от 1% да гласуват, значи си заслуаваме цялата корупция и всичките крадливи политици

  Порусначен народ- слаба държава
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Той се похвали, че две политически партии са станали колективни членове на все още неучреденото движение - партия "Възраждане" и Българска земеделска партия. Единият от организаторите на днешното учредяване дори избърза да заяви, че при нужда то може да ползва регистрацията на партия "Възраждане" при избори.
  ----------------

  Това е лъжа! Лидера на "Възраждане" категорично отхвърли да е приемал каквато и да е покана. Каза го в едно телевизионно предаване няколко пъти!

 59. 59 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3666 Любопитно

  До коментар [#48] от "whu27554195":

  . Има ли смисъл да си играем на парламентарна република, след като тя е една формалност?
  ========
  А бе има един смисъл !
  Поне на хартия , за отчитане пред Брюксел , си заслужава. ..... но президентското управление е най точното за българската държава !
  Жалкото е ,че за тази ползотворна инициатива са ангажирани хора на преклонна възраст .....пенсионери.....
  Така самата идея (може би умишлено) се подлага на подбив и подигравки....

  Bukalemun
 60. 60 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Когато вземаше думата, Димитров неведнъж прикани събралите се хора да оставят между 2 и 100 лв. в купичка пред вратата на залата. Но не повече от 100 лв., защото "професорите са бедни". Целта е да се открие банкова сметка и да получаваме пари от дарители...
  ------------------------------------

  Тъй де, "оправянето" на България не е без пари.

 61. 61 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Глупостта е майка на всички злини.

 62. 62 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  И аз съм ЗА президентска република...
  —цитат от коментар 14 на С НАМИ БОГ


  И ако може малкия кгб йски калъф да ни е президент, нали бе каскет!

  Имало едно време ссср...
 63. 63 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Путинизацията на България предполага централизация на властта и начело на държавата да не застава човек като Плевнелиев, а по възможност като Божидар Димитров. С това европейското ни развитие би могло да се счита за приключило.

 64. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Отвратителна комунистическа пасмина!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Успех на новото движение. Ще свърши работа в необходимият обем.

 66. 66 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На политическия хоризонт,се появи още едно прасе.....и станахме голям свинарник.

 67. 67 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Весело

  До коментар [#28] от "Judjuk":

  Свеж въздух от Божо - вампира?! 🤣

 68. 68 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#18] от "lone_wolf":

  много ясно, че иска путин :) всички които говорят за забрана на партиите у нас искат путин

  Birds of a feather flock together.
 69. 69 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Не може и едни избори да минат, без да се създаде някоя популистка хибридна псевдо-партия
  Янето и Барека ще бъдат заменени със БД и Слави
  Ако и за тия се намерят повече от 1% да гласуват, значи си заслуаваме цялата корупция и всичките крадливи политици
  —цитат от коментар 56 на mr_vach


  Хаха, че то за Марешки гласуваха към 4% на парламентарните и 11% на президентските само защото има няколко бензиностанции с една идея по-евтино гориво, та за тия ли няма? А Трифонов, дето е всеки ден по телевизията и е лесно разпознаваема фигура и си е изградил (сред някаква голяма част от масата) някакъв образ на патриот и много загрижен и строг човек, не ми се мисли...

 70. 70 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Тоя вампир е много подходящ за президент на Гербария.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 71. 71 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1790 Весело

  А можеше да се обяви и за законен наследник на Кубрат.

 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Това представление е е някакъв бъзик! Не допускам толкова да са изкукуригали, ташак си правят!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3760 Неутрално

  Още един изкукуригал!

 74. 74 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2471 Неутрално
 75. 75 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тази партия няма да просъществува толкова дълго , колкото проф. Димитров да разбере, че 1. е сбъркал тотално с идеята за искане на президентска държава, 2. работата на професорите е по-скоро да създават наука и консултират който има нужда и 3. болните амбиции на поредния ДС агент "да казва" и "да поучава" с нескритото искане да управлява (по същия начин) по който го е учила родната ДС... айде нема нужда

  Четейки между редовете, за проф. Димитров е ВАЖНО ВИНАГИ ДС ДА УПРАВЛЯВА... без значение какво е полезно и потребно на България и нейната нация.

 76. 76 Профил на dunav545
  dunav545
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "lone_wolf":
  По скоро на сбирка на не анонимните алкохолици и наркомани.

 77. 77 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3630 Любопитно

  ".................
  вижда себе си като президент в една президентска република,

  стига хората да го изберат....................."

  Размечтал се завалията!

 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  До коментар [#28] от "Judjuk":Свеж въздух от Божо - вампира?! 🤣
  —цитат от коментар 67 на vassilun


  Ти откъде го очакваш? Или мислиш, че няма нужда? Политическата система има нужда от разкършване и всеки нов субект е добре дошъл.

 79. 79 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Никога не е късно да станеш за смях.
  Никому нишо лошо не правят...

 80. 80 Профил на parasit
  parasit
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дано има и някой медик вътре, че..

 81. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2404 Весело

  Божо, Божо! Намери кост от Иван Кръстител и те направиха само директор на музея.
  Трябва да намериш реброто на Адам за да те направят президент.

  подпис
 82. 82 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 306 Весело

  В България се е случвало какво ли не. Бивш престолонаследник - премиер, бодигардът му - премиер, летец - президент, за министри, депутати и кметове да не говорим....

  Но мисля, че с президентска република с Божидар Димитров за президент и други пенсионери сподвижници, ще смаем света ...

 83. 83 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2424 Весело

  Горките русофилски избиратели! Ще ги разкъсат и за тия мераклии да гласуват.

 84. 84 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 273 Неутрално
 85. 85 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Агент Кардам ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 86. 86 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7478 Неутрално

  На 72 години БД направо си е изкрейзил

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 87. 87 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Изключително неприятно ми е, че в "инициативата" се е включил и Христо Бойчев - единственият световнопризнат български драматург!

  Много жалко...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 88. 88 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Тоя съвсем е изперкал... а като се сетя че беше за кратко министър...

 89. 89 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#33] от "komunistos bacilikus":

  Кардам

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Юлиян Вучков е също професор .Пуста сопа неокастрена !

 92. 92 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Президен на обществена тоалетна ли ще става?

 93. 93 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#50] от "Честити Пижо Пенда без Дженда":

  Същия от отбора на пенсонираните доносници. Опс..няма пенсионирани ченгета май.

 94. 94 Профил на Димо Дренчев
  Димо Дренчев
  Рейтинг: 18 Разстроено

  До коментар [#27] от "Сахаров":

  Никой във Възраждане не се е съгласявал на каквито и да било общи действия с Божидар Димитров.

 95. 95 Профил на Mr. LoveGood
  Mr. LoveGood
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Много некоректно написана статия! Кой ви я поръча такава? Един Бойко граби с пълни шепи от държавата, тия хора тука, които искат да променят нещо, за разлика от форумните воини тук, вие бързате да плюете наред...

  Не понасям простотията
 96. 96 Профил на Mr. LoveGood
  Mr. LoveGood
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Четейки коментарите осъзнах, че всички тук са Бойкопоклонници и съжалих изобщо, че се включих...

  Не понасям простотията
 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7482 Неутрално

  Щом недоразумение, като Борисов е премиер, що Божидар Димитров да не е президент. Лика прилика са.

 98. 98 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 583 Весело

  ".................вижда себе си като президент в една президентска република,стига хората да го изберат....................."Размечтал се завалията!
  —цитат от коментар 77 на bat_plamen


  Пенсионерска му работа....к-во да се праи!!!:)

 99. 99 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 583 Весело


  Е па като станем президенска република за президент именно него ще изберам...Божкова заблуда !!!

 100. 100 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 394 Неутрално

  А можеше да се обяви и за законен наследник на Кубрат.
  —цитат от коментар 71 на stedim


  Това е възможно само за наследници на рода Дуло. Този е от рода Муньо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK