Вече втора година не може да започне делото за конфискация срещу Цветан Василев

Вече втора година не може да започне делото за конфискация срещу Цветан Василев

© Юлия ЛазароваПроцесът за отнемане на имуществото на бившия банкер и шеф на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев не може да започне на първа инстанция вече две години. Делото по гражданския иск на комисията за конфискация беше образувано в Софийския градски съд (СГС) през март 2016 г. Ответници по него са Василев, съпругата му, дъщеря му и 24 свързани с него фирми, част от тях офшорни. Искът е за 2.2 млрд. лв., информира в днешния си брой в."Сега".


Заради многото участници и размяната на книжа, включително и в чужбина, още не е насрочено открито съдебно заседание по делото, е показала проверка на вестника в деловодството на съда. Последното действие по делото е било нареждане преди десетина дни на комисията за конфискация в срок до месец да представи превод на документите, постъпили от областния съд във Вадуц, Лихтенщайн.


През април 2017 г. съдът е допуснал КТБ, която е в процедура по несъстоятелност, да стъпи в делото от страната на комисията за конфискация. От деловодството на съда се вижда, че Василев е пратил отговора си на исковата молба за конфискация през май 2017 г. Отговорът му е събран в 8 класьора.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK