Пловдивският лекар подал два сигнала, че е обиран

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5178 Любопитно

  Хайде на бас че ако доктор Димитров бъде оправдан
  и се прибере по живо по здраво в дома си
  КрАДЯЩИТЕ ПлЪХОВЕ ще заобикалят дома му
  поне на километър разстояние - ей така за всеки случай !
  Няма ли кой да каже на висок глас къде и какъв е проблемът тук

 2. 2 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цялата теза на доктора за нападение над него се крепи на предполагаемото замеряне с нож.И то крадецът е носел нож в него,но не го е използвал,а е използвал нож,собственост на доктора,който той взема и измива след това.Като така заличава всички следи.И три пъти лъже с какво е бил ударен-първо било с метална табела,после с друг предмет и накрая с нож.Близко е до акъла,че това е лъжа.Значи не е имало никакво нападение и няма превишаване на неизбежната отбрана,а си и е направо убийство.Освен това оръжието не е намерено,той е признал ,че е заличавал следи и е уговорил други хора да ми помогнат в това.И въпреки това го пуснаха да излезе от ареста.

 3. 3 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Пасивността на силовите ведомства и липсата на върховенство на закона са заплаха за националната сигурност.
  Всичко се обърква. Нормалният човек става престъпник, а престъпникът вилнее необезпокояван. Смоправството е практика.
  "Безбожниците"(движестата сила на света, цветът на нациите) намаляват, а "набожниците" (символът на тесногръдито и интелектуалната ограниченост) управляват и тропат по масата.

 4. 4 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Гневно

  Ако обраният, по стечение на обстоятелствата - доктор, се окаже престъпник, то мутренският модел на управление се налага окончателно.
  Попска му работа. Провокаторът, рецидивистът, паразитът бива защитен. Още малко ще го изкарат и полезен за обществото.

 5. 5 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Съвсем засмърдя - навсякъде.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 6. 6 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако обраният, по стечение на обстоятелствата - доктор, се окаже престъпник, то мутренският модел на управление се налага окончателно.Попска му работа. Провокаторът, рецидивистът, паразитът бива защитен. Още малко ще го изкарат и полезен за обществото.
  —цитат от коментар 4 на ruby: ДАНС в Църквата


  Не е полезен за обществото,ама не е работа на всеки да раздава правосъдие.Утре ако блъснеш с кола някое дете/на всеки шофьор може да се случи/,някой такъв като доктора може теб да разстреля.Има си компетентни органи,които се занимават с тези неща.Ако го бяха хванали да краде,щеше да лежи в затвора.

 7. 7 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Тук има една тънкост. Ти може да подадеш сигнал, но ако не поискаш следовател (а ти най-често не знаеш, че имаш право) и не опишеш писмено оплакването, събитието не се регистрира. По този начин се отчета намаляване на престъпността в съответния район.

  Так че, хора, знайте си правата. Нашият квартале е много коректен в такива случаи.

 8. 8 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 274 Любопитно

  До коментар [#2] от "kzs51554922":
  Интересно дали във вашият дом е влизал някой с влзом и въоръжен да Ви обере докато Вие и семейството Ви сте там ... предполагам ще сте напълно спокоен и ще контролирате ситуацията напълно, ще сте подготвен с набор от оръжия, който да съответстват на нивото на заплаха, която нападателят представлява спрямо неговият избор на такова (тъй като сте обучен да боравите с поне 5 различни вида хладно оръжия вкл, брадва и секира и 3 вида огнестрелно такова). Може и записки да си водите какво точно се е случило, за да си ги прикрепите прилежно към тези от последните 6 пъти, в които са влизали да Ви обират. Имайки предвид “адекватната ответна” реакция на органите на реда, до 2024 ще имате достатъчно материал да издадете книга. Междувренно може и бисквитки и мляко да започнете да оставяте на нощното шкафче. Същото като коледа само без да е ясна датата и вместо да Ви оставят подаръци, Ви обират.

  Друг е въпросът, че сме докарани до там да се налага да защитаваме себе си, ближните и имуществото си все едно се намираме в средният запад и е 1860.

 9. 9 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dalag Rij":

  Само Вие май все още не искате да осъзнаете малката подробност, че станалото не е станало в жилището на Димитров, семейството му изобщо не е било там, а в друго населено място и че Димитров е наблюдавал крадеца 30 минути преди да отиде да се саморазправя с него.

 10. 10 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "kzs51554922":Интересно дали във вашият дом е влизал някой с влзом и въоръжен да Ви обере докато Вие и семейството Ви сте там ... предполагам ще сте напълно спокоен и ще контролирате ситуацията напълно, ще сте подготвен с набор от оръжия, който да съответстват на нивото на заплаха, която нападателят представлява спрямо неговият избор на такова (тъй като сте обучен да боравите с поне 5 различни вида хладно оръжия вкл, брадва и секира и 3 вида огнестрелно такова). Може и записки да си водите какво точно се е случило, за да си ги прикрепите прилежно към тези от последните 6 пъти, в които са влизали да Ви обират. Имайки предвид “адекватната ответна” реакция на органите на реда, до 2024 ще имате достатъчно материал да издадете книга. Междувренно може и бисквитки и мляко да започнете да оставяте на нощното шкафче. Същото като коледа само без да е ясна датата и вместо да Ви оставят подаръци, Ви обират.Друг е въпросът, че сме докарани до там да се налага да защитаваме себе си, ближните и имуществото си все едно се намираме в средният запад и е 1860.
  —цитат от коментар 8 на Dalag Rij


  Ако някой ме нападне в дома ми имам право да използвам всякакъв вид оръжие,включително автомат ако имам такъв.Това че повечето хора не познават законите и вярват на глупости по медиите,не означава,че са верни.
  А в случаят крадецът е влязъл в гараж,а не в жилище.Разликата е огромна-в жилището има опасност за здравето и живота на обитаващите го.И вместо да се обади на полицията,доктора отива и го убива с незаконно оръжие.

 11. 11 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Имаме проблем, голям и вонящ, непрекъснато замитан под чергата - всички, без изключение, упражнявали властта в последните години се правят, че няма проблем с циганите. За съжаление управляващите "слепци" няма да понесат отговорност за безотговорността си, а децата и внуците ни няма да могат да я поискат, защото докато днес проблемът се ползва като електорат, утре Проблемът ще управлява!

 12. 12 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Имаме проблем, голям и вонящ, непрекъснато замитан под чергата - всички, без изключение, упражнявали властта в последните години се правят, че няма проблем с циганите. За съжаление управляващите "слепци" няма да понесат отговорност за безотговорността си, а децата и внуците ни няма да могат да я поискат, защото докато днес проблемът се ползва като електорат, утре Проблемът ще управлява!
  —цитат от коментар 11 на Мърмор


  Хайде сега.Ако си говорим честно и в този случай докторът ще мине по-леко,защото крадецът е циганин.Затворите на 70 процента са пълни с цигани,въпреки че са не повече 12-15 процента от населението.Ако не вярваш иди до най-близкият затвор в неделя,когато е свиждането и виж какви ходят на свиждане.
  Друг въпрос е,че престъпността сред циганите е много висока.И колкото да ги съдят все ще има висока престъпност.Същото е с негрите в САЩ.

 13. 13 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Гневно

  До коментар [#6] от "kzs51554922":

  Ами тези, които следва да охраняват установения ред и да наказват престъпниците, защо не са хванали извършителите на предишните обири в дома на доктора.

 14. 14 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#2] от "kzs51554922":
  Възможно е да е точно така, но какво предлагаш да направи човек, обиран неколкократно, подавал сигнали, след което полицията никога нищо не може да направи. Вероятно доктора е дебнел крадеца и се е разправил веднъж и завинаги с него. Голямата дупка е между закона и морала...

 15. 15 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#6] от "kzs51554922":Ами тези, които следва да охраняват установения ред и да наказват престъпниците, защо не са хванали извършителите на предишните обири в дома на доктора.
  —цитат от коментар 13 на ruby: ДАНС в Църквата


  Не чете ли статията?Последно се е обадил в полицията за кражба преди 15 години.Така че изобщо не му вярвам,че е обиран 6 пъти.
  Ама е разследван за хулиганство,и има данни,че е бил известен побойник.Не случайно се е снабдил и с незаконно оръжие.

 16. 16 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "kzs51554922":Възможно е да е точно така, но какво предлагаш да направи човек, обиран неколкократно, подавал сигнали, след което полицията никога нищо не може да направи. Вероятно доктора е дебнел крадеца и се е разправил веднъж и завинаги с него. Голямата дупка е между закона и морала...
  —цитат от коментар 14 на m_style


  И ти не си чел статията.Сигнал за кражба докторът е подавал последно 2003г.Преди 15 години.Изобщо не му вярвам ,че е обиран 6 пъти.

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "kzs51554922":
  "Има си компетентни органи,които се занимават с тези неща.Ако го бяха хванали да краде,щеше да лежи в затвора."

  Там е работата, че компетентните органи нито са компетентни, нито си вършат работата! А трябва, защото са наети ТОВА ДА ВЪРШАТ.
  На народа му писна!!! Не всички са хрисими. Има и барутлии!

 18. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8165 Неутрално

  При болезнена липса на правосъдие от държавата, която има правото на насилие, хората вземат нещата в свои ръце в нарушение на закона.
  Затова държавата е толкова престъпна колкото доктора и застреляния крадец...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 19. 19 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#6] от "kzs51554922":"Има си компетентни органи,които се занимават с тези неща.Ако го бяха хванали да краде,щеше да лежи в затвора."Там е работата, че компетентните органи нито са компетентни, нито си вършат работата! А трябва, защото са наети ТОВА ДА ВЪРШАТ. На народа му писна!!! Не всички са хрисими. Има и барутлии!
  —цитат от коментар 17 на Alexander97


  А как са осъдени 34 хиляди престъпника през 2016г?Сами ли са се закарали в съда?Това е половин процент от населението, осъден само за една година.Да не мислиш,че в другите държави осъдените са повече?В Кьолн е имало 1227 жалби от изнасилени и ограбени жени.И само 24 човека осъдени.

 20. 20 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#6] от "kzs51554922":

  ,,Не е полезен за обществото,ама не е работа на всеки да раздава правосъдие.Утре ако блъснеш с кола някое дете/на всеки шофьор може да се случи/,,

  То и вие не сте полезен с тези ваши съждения, ама кво да са прави. А както виждате, вие джигитите по пътищата вече и на пешеходни пътеки блъскате хората, да не говорим за децата по тротоарите и затова хората се принуждават да вземат правосъдието в ръцете си. В Стара загора два пъти биха шофьори блъснали хора на пешеходна пътека, третият път шофьор прегазил дете в пешеходна зона щеше да бъде линчуван и сега да видите шофьорете в Стара загора колко са хрисими, като те видят да отиваш към пътеката веднага набиват спирачки

 21. 21 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Спомняте ли си първите дни каква неконтролируема истерия беше обзела нацията? Рецидивиста ром влезнал в жилището на лекаря и го нападнал докато в съседните стаи спели жена му и децата му. Това беше изнесено в родните медии и народа "масово полудя". Всички станаха следователи, съдиии и прокурори. Даже съвсем единодушно и"компетентно", единствено възоснова нажурналистически писания, отсъдиха: Лекаря е невинен. На "прима виста" се сещам за още два подобни случая: "отвличането"на дете в центъра на София,което по-късно се оказа убито от собствената си майка и случая във Враца където се оказа ,че жертвата е всъщност нападател(някой знае ли приятелката му дали е съдена за лъжесвидетелстване?) Хора, само по филмите убийство се разрешава за няколко часа, в действителност изисква доста повече време.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 22. 22 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Цялата теза на доктора за нападение над него се крепи на предполагаемото замеряне с нож...
  —цитат от коментар 2 на kzs51554922


  Вас не ви ли притеснява какво е правел човек с девет присъди за кражба р собствността му? Или това е под прага на толерантност на защитниците на правата на човека-престъпник? Много е лесно да се теоритизира, но когато срещу вас застане очи в очи добичето с татуировките от снимката, вероятно последната ви мисъл ще бъде да спазвате тънкия и неясен баланс на на неизбежната самоотбрана.

  Иначе, извън всякакво съмнение - всичко, което е направил в опит да се прикрие, е глупаво, но да не забравяме факта, че той ночевидно не е бил наясно, че прикрива убийство, след като са търсили простреляния и не са го намерили.

 23. 23 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#6] от "kzs51554922":,,Не е полезен за обществото,ама не е работа на всеки да раздава правосъдие.Утре ако блъснеш с кола някое дете/на всеки шофьор може да се случи/,,То и вие не сте полезен с тези ваши съждения, ама кво да са прави. А както виждате, вие джигитите по пътищата вече и на пешеходни пътеки блъскате хората, да не говорим за децата по тротоарите и затова хората се принуждават да вземат правосъдието в ръцете си. В Стара загора два пъти биха шофьори блъснали хора на пешеходна пътека, третият път шофьор прегазил дете в пешеходна зона щеше да бъде линчуван и сега да видите шофьорете в Стара загора колко са хрисими, като те видят да отиваш към пътеката веднага набиват спирачки
  —цитат от коментар 20 на сидер


  И как ме разбра,че съм джигит на пътя?За 25 години шофьорски стаж имам само една лека катастрофа,защото поднесе колата на лед.А на година правя около 20 хиляди километра с автомобил.В този форум сте уникални да обиждате хора,които изобщо не познавате.

 24. 24 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Първо, факт е, че не става въпрос за влизане с взлом в жилище, а в запуснат гараж. Семейството му дори не живее в Пловдив.

  Второ, колко и пъти да ви обират и полицията да е безхаберна това не е повод за убийство.

  Трето, първоначалната версия за неизбежна самоотбрана очевидно се промени и е под въпрос - втори нападател, нож, на кой е пистолета...

  Това че разни лица от материала оправдават убийство и саморазправа с разни аргументи е друг въпрос.

  Умерен толераст
 25. 25 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#22:"Petak"][/quote]

  И защо трябва да се застава очи в очи с крадеца?Докторът го е наблюдавал половин час и вместо да се обади в полицията,е отишъл да се саморазправя.Ако е влязъл в жилището му е друго-тогава нямаш време да звъниш в полиция.Ама случката се развива на улицата.Нищо не е налагало да слиза.

 26. 26 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Утре ако блъснеш с кола някое дете/на всеки шофьор може да се случи/,някой такъв като доктора може теб да разстреля.
  —цитат от коментар 6 на kzs51554922


  Пак теопитизирате - да, на теория на всеки може да се случи, но на практика в 90% от случаите се случва на пиян кретен, който кара с превишена скорост. И да - ако, не дай боже, се случи да става въпрос за моите деца, няма да се поколебая нито за миг.

 27. 27 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#26:"Petak"][/quote]

  И роднините на този,дето си го убил и те няма да те чакат дълго.Тръгне ли се на саморазправа не си мисли,че ти си най-големият ербап.А жертви на пияни шофьори са 5-6 процента от всички жертви.За 2017г от 700 жертви на катастрофи ,тези причинени от пияни са били 42 .

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6987 Неутрално

  Значи излиза, че пак е виновна полицията.

 29. 29 Профил на BGman
  BGman
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Подал два а когато реши, че е по специалист и взема нещата в свои ръце се оплете като пате в кълчища от лъжи и неправомерни действия...сега заслужено ще търка нара за да се научи, че всяка жаба да си знае гьола...

 30. 30 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#15] от "kzs51554922":

  и като е известен побойник и не се е оплаквал в полицията ,какво се оказва ,че оня не е влязъл в имота му , доктора нарочно го е чакал натокан с пищови и пушки за да го гръмне ,защото от 15 години чака да гръмне някого , изобщо престъпника има право да прави всичко , а доктора няма право да си защити имота и семейството , логиката нещо ви куца ,естествено е ,че доктора има абсолютно право да не знае кой е срещу него през нощта ,има ли оръжие или не ,за какво е дошъл ,само да краде или като го е нападнал и да го трепе ,затова е стрелял и случайно го е гътнал ,естествено е да иска да заличи следите от това ,защото не е предположил че го е утрепал ,а само го е ранил и да не си отваря проблем с оръжието , защото за да има незаконно оръжие и да е неосъждан и редовен българин ,е ясно ,че преди това са му отказали другарите органи , защо ли на него са отказали ,а на разни бандити с присъди и явно агресивни убийци никога не се отказва оръжие , този въпрос никой не поставя

 31. 31 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 274 Любопитно

  До коментар [#10] от "kzs51554922":

  Добре, де, осветлете и нас “повечето хора”, след като имате информация различна от глупостите по медийте. Интересно ще бъде да разберем и кой е източника на тази достоверна информация.

 32. 32 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Стига, бе!
  Плъха не е мъченик!
  Не е кой-знае каква загуба!

  Настроение: Цинично!

  Да разлая троловете!!
 33. 33 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  И аз съм доктор и много пъти съм нападан от маргинали ,вкл на адрес ,вкл на улицата или в кабинетите ми , няколко пъти сме регистрирали жалби и съм много доволен от полицаите в района ми ,винаги са съдействали веднага и са довършвали разследванията ,залавяли са нападателите ,вкл има и осъдени , но винаги ,когато съм кандидатствал за оръжие ,въпреки ,че боравя с всякакво оръжие и съм изкарал казарма в редовни войски с отлична подготовка за работа с оръжия ,психично здрав съм ,боравя с много средства и живота ми многократно е застрашаван в работата ми , не ми разрешават лично оръжие .Учудвам се ,че на много маргинали ,измислени бизнесмени ,вкл и психично нестабилни , е разрешено законно оръжие ,което явно става с връзки и пари ,затова стават такива случки и виновни са хора ,които не нападат ,а се отбраняват , и мен на улицата ме е нападал циганин с 30 см нож и случайно ако носех оръжие ,щях да го отперкам ,без да го мисля ,спаси го просто късмета ,че нямах ,крайно време е правителството и НС да приеме такива закони ,че хората ,които като нас са заплашвани в работата си ,дома си ,имота си и са на първа линия ежедневно ,да им се разрешава оръжия без никакви откази .

 34. 34 Профил на Тодор Пеев
  Тодор Пеев
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако убивах всеки, който е заплашил живота на член от семейството ми, досега щеше да има една камара трупове. На бели хора, не на роми. Всичко може да бъде решено и без крайни мерки.

  No Pain No Gain
 35. 35 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Интересно дали във вашият дом е влизал някой с влзом и въоръжен да Ви обере докато Вие и семейството Ви сте там ... предполагам ще сте напълно спокоен и ще контролирате ситуацията напълно, ще сте подготвен с набор от оръжия, който да съответстват на нивото на заплаха, която нападателят представлява
  —цитат от коментар 8 на Dalag Rij


  1. Никой не му е влизам с взлом в жилището.
  2. Семейството му пък изобщо не било там.
  3. Когато някой влезе в взлом у вас законът ти позолява да го застреляш като куче.

 36. 36 Профил на wob20544765
  wob20544765
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#24] от "Наблюдател":

  Абсолютно прав! Фактите не лъжат, а тенденциозната масова нагласа се опита да ги потули.
  ПатрЕотарските медии раздухаха инцидента и представиха случая като "Доктор уби при самоотбрана в къщата си циганин-крадец" за да може пак лумпени с калпаци, гайди и знамена да наизлязат на протест за кривата им кауза за справедливост. И за хейтърите българското знаме, калпака и гайдата трябва да бъдат символ на воля, независимост, честност и гордост- качества, които не мога да кажа, че притежава електората на последните.
  И още един факт- държавата умишлено абдикира от години от ролята си да реши проблема с интеграцията на циганите в обществото и нещата отдавна са излеззли извън всякакви граници,а и по-зле ще става.

 37. 37 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#14] от "m_style":

  Саморазправата рядко е вярното решение.

  Ако оставим за миг настрана пределите на неизбежната отбрана, според мен друга част от закона трябва да се промени: да се допускат като доказателства, записите от камери било то в дома или в автомобила. До колкото знам, а може и да греша, тези записи нямат абсолютно никаква правна стойност и са само да плашат новопрохождащите крадци.

 38. 38 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#15] от "kzs51554922":

  Ми, то не се казва дали при 2 та сигнала има позитивен резултат. Т. Е. бандитите заловени, а имуществото върнато. Много вероятно да му са се случили протоколни разходки до РПУ то. Защо да си причиинява още?

  От дописка та стана ясно обаче, че Плъха може да има зад себе си десетки обири, просто чен гетата не са си създавали работа.

 39. 39 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#2] от "kzs51554922":........ Голямата дупка е между закона и морала...
  —цитат от коментар 14 на m_style

  Голяма е дупката между закона и прилагането на закона.
  Не мога да си представя за един откраднат велосипед (например) да решиш, че трябва да убиеш човек!?

 40. 40 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 508 Неутрално

  "е подавал два пъти сигнали до полицията за кражба. Последният е от 2003 г"

  Малко тъпо е заглавието да се базира на първата част от това твърдение, а да се пропуска факта че става дума за събития отпреди 15 години.

 41. 41 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Формално погледнато докторът е нарушил закона. Притежавал е незаконно оръжие и не е алармирал полицията. Незаконното оръжие си е пряко нарушение. Но всичко друго идва от неспособността на службите да си вършат работата. Полицаите, бърза помощ много често закъсняват. Много често регистрират нарушение. И не си мърдат пръста за повече. Между институциите няма абсолютно никаква свързаност. Всеки действа както му хареса. 38 годишен с 9 присъди. И лежал 3 от тях. Убеден съм, че винаги е бил пускан предсрочно за "добро поведение". С тези 9 присъди за мен той е рецидивист. И трябва да бъде сериозно наблюдаван. А той продължава да се разхожда и да прави каквото си иска. Дали е циганин или не според мен няма никакво значение.
  Отделно е приказката, "за кокошка няма прошка". Законът е за кон, не за лъв. Съдебната ни система е всичко друго, но не и система. Хората не вярват на институциите. И поемат нещата в свои ръце. Нещо лошо, което властите не могат или не искат да осъзнаят. И да вземат съответните мерки. Без доверие обществото не може да работи. И настъпва анархия. На прага сме на такава

  Димитър Димов
 42. 42 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#40] от "Skydiver":

  Малко е тъпо да не се дава отговор на въпроса, какъв е резултата от двата сигнала. Щото ако е такъв за какъвто всички се досещаме, нормално е доктора да не търси съдействие на държавата след това... а и както виждаме от дописката, практиката на ченгетата е, да не регистрират много от престъпленията. Т.е. представи си, че доктора е търсил съдйствие за останалите пъти, но МВР-то да не е сметнало за необходимо да образува преписка...

 43. 43 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#26] от "Petak":

  Цитат от статията:
  "" Полицейската регистрация остава в данните на МВР неограничено време. Тя
  може да се заличи
  само в няколко определени от закона случая - когато е извършена в нарушение на закона, когато наказателното производство е прекратено или е приключило с влязла в сила оправдателна присъда, когато на обвинения е наложена глоба, както и в случаите на смърт на обвиняемия. ""
  - = - = -
  И как може човек сам да провери дали е заличена
  и ако не е заличена каква отговорност може да се търси ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 44. 44 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 434 Неутрално

  При такива случки не трябва да се вкарва в затвора човека, който само се е защитавал а всичките скапани милиционерчета, прокурорчета и съдии, които определено не си вършат работата след като хора с девет присъди се разхождат на свобода!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Имаме проблем, голям и вонящ, непрекъснато замитан под чергата - всички, без изключение, упражнявали властта в последните години се правят, че няма проблем с циганите. За съжаление управляващите "слепци" няма да понесат отговорност за безотговорността си, а децата и внуците ни няма да могат да я поискат, защото докато днес проблемът се ползва като електорат, утре Проблемът ще управлява!
  —цитат от коментар 11 на Мърмор


  Няма проблем с циганите. Има проблем с ония, които дават на циганите да крадат в замяна за глас на изборите! Не случайно не ги интегрират или образоват а само им дават пари да се размножават. Циганина е идеалния избирател за псевдо-демокрация като България.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 48. 48 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  Има доста съмнителни въпроси-Плъхчето е за трепане-за това спор няма.Само не е ясно ,защо ножа на Плъха си е в него,а доктора е порязан с чужд нож-собствения му и после измит.Намирисва на нагласена неизбежна отбрана-неслучайно е викал приятели да му помагат за заличаване на следите.Като е неизбежна отбрана защо заличава следи.И защо съпругата му не живее с него а си е взела децата и е избягала в Крумово.И дали това му е първият случай и защо в махалата му викат Гамена.

 49. 49 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#45] от "tvr18355030":  И ти ли си мангал със девет присъди?
  —цитат от коментар 45 на tvr18355030


  Разсмя ме !
  На баща ми рода е от най-шопската област на България - Граово, известни като белодрешковци !
  На мама рода й е от центъра на Северна България, а вуйчо ми Г.П-в бе известен любимец на целокупна България!
  А за присъдите - имам , но е само една и то за организирано (бяхме двама) бягство от казармата през далечната 1967-ма от Благоевградския военен съд.
  А Мангалиан е вече на Марс - това е индийската сонда до Марс :-)

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 50. 50 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Да Ви попитам, явно сте по-добре запознат с темата от мен: ергените имат ли право на отбрана или закона е постановил, че важи само за женените с деца?
  —цитат от коментар 47 на ravegrave


  Просто опорката на медиите и тъплата в защита на убийството е как доктора си защитавал съпругата и децата, а пък после се оказа, че тия същите всъщност са живеели другаде.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 52. 52 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Интъересно защо много коментиращи тук мислят, че едно престъпление може да аанулира друго.

  Плъхът бил крадял, значи това анулира факта, че докторът излъга разследващите и унишожи доказателства, което Е престъпление откъдето и да го погледнеш.

  Съжалявам, но в правото няма такова положение. Едно престъпление не анулира друго.

 53. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2293 Неутрално

  kzs51554922 като се правиш на много отворен кажи ти какво би направил, ако ти влязат в къщата и то не за първи път?

  Би подавал сигнали, от които няма никаква файда?
  Би чакал на полицията да дойде да го прибере?

  И също така би ли обяснил какво прави рецидивист с 9 присъди сред обществото. Ма то и на малките деца е ясно, че той ще продължи да се занимава с това до края на живота си. Що изобщо ги пускат след като ги хванат за 3-ти път да крадат.

 54. 54 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2293 Неутрално

  До коментар [#52] от "Vorknkx":

  Преди 100 год като е нямало право как се е процедирало?

  Нарича се здрав разум или комон сенсе на английски. Здравия разум подсказва че крадеца няма никаква работа в обществото.

 55. 55 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Формално погледнато докторът е нарушил закона. Притежавал е незаконно оръжие и не е алармирал полицията. Незаконното оръжие си е пряко нарушение. Но всичко друго идва от неспособността на службите да си вършат работата.
  —цитат от коментар 41 на Димитър Димов


  Нима? Изпразването на цял пълнител в крадеца, когото наблюдава в продължение на половин час - време, достатъчно за формиране на предумисъл, и заличаването на следи също ли идва оттам?

 56. 56 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 609 Неутрално

  "Рядко сме попадали на по-безскрупулен и долен тип от Жоро Плъха. Той никога нищо не признаваше. Навремето заловихме съучастника му в кражбите, така стигнахме до Жоро Плъха и го арестувахме. Осъдиха го на 4 години затвор. Това разказаха пред "Блиц" разследващи, които пожелаха анонимност. Тогава ченгетата претърсили дома на Георги Джевизов в "Столипиново“, в тоалетната открили автомат "Калашников“, незаконно притежаван и вероятно краден от някъде. Над 30 обира е имал в района на Второ РУ в Пловдив бандитът. През 2003 година поникнал в дома на мъж, който спял.

  Човекът станал, имало е схватка, Плъха го е наръгал с нож в корема, нападнатият бил с опасност за живота, за щастие - оцелял. Било е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител. По-късно е заловен съучастникът на Плъха, който много трудно се е решил да го издаде. Той казвал, че се страхува Плъха да не го убие, ако проговори. По-късно мъжът, който бил наранен и ограбен в дома си, разпознал Джевизов, но той не си признал. Нямало достатъчно доказателства и делото било прекратено.

  При друг случай нахлул в дома на семейство пловдивчани, докато спели. Жената се събудила, до нея наглият крадец прибирал от нощното й шкафче златни накити. Тя не събудила нарочно мъжа си, защото се ужасила, че престъпникът ще ги убие. При трети случай Плъха влязъл в друг дом, задигнал оръжие от мъж. "Блиц" случайно попадна вчера на кредитен инспектор от фирма за бързи кредити. Дамата сподели пред репортера ни, че е познавала Джевизов, защото често е ползвал услугите й. Нямала представа с какво се препитава, после от медиите разбрала кой е. Винаги обаче връщал навреме заемите, нямало е нито ден забавяне.

  "Ето значи откъде е взимал пари, от кражбите“, каза жената и чак сега си обясни защо Плъха, въпреки че е ром, никога не е оставял непогасени кредитите си. По наша информация в нощта на нападението над имота на д-р Иван Димитров Плъха е бил сам. Появиха се съмнения, че младата му съпруга го е придружавала, но вечерта преди да предприеме последната акция в живота си, Плъха е оставил жена си да проституира на "Скобелева майка“

 57. 57 Профил на Тодор Пеев
  Тодор Пеев
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#49] от "Чардо":

  Ако правилно съм познал за вуйчото, то град Левски и районът около него не са показателни относно съотношението ц/б за Централна Северна България. Това е само лека закачка.

  No Pain No Gain
 58. 58 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#56] от "victor_victim":

  В Блиц са големи фантазьори.
  Случайно да са намирали танк при обиска?
  Или парите от КТБ, увити в стар брой на някой жълт вестник?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 59. 59 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#58] от "Николай Теллалов":

  Не по-големи от пловдивската прокуратура, не мислиш ли??

 60. 60 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 221 Неутрално

  По-добре да си беше взел тейзър или пушка-помпа с револвиращ пълнител с 6 гумени батона, като на Американските SWAT. В първия случай манго щеше да се гърчи на земята, във втория - да се превива от болка и да не може да си поеме въздух измежду счупените си ребра.

  С мечешки спрей пак щеше да обезвреди нападателя. А с телескопична палка можеше да му направи колената на сол. Но не, давай да въвеждаме тексаските закони на замъка, да каним вкъщи приятели и да ги застрелваме под предтекст, че са ни нападнали с цел да ни ограбят.

 61. 61 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#57] от "tokkay":


  Прав си за гара Левски, но когато се е раждал там не е имало цигани. Циганите се появят там след обявяването му за град през 47-ма мисля , че е било .
  А и майка му баба Веса( сестра на дядо ми - това е рода на Божинята на които се знае корена още от 1673-та! ) е от село Обнова дето и сега няма цигани.
  А имам и документ в оригинал от 1951-ва как обявяват вуйчо за син на враг на народя, а баща му дядо Иван имаше едно малко магазинче-железария от няма и 50 м2, но с него нареждат на баща ми да изгони вуйчо от нас(тогава студент по медицина), защото живеехме в държавно жилище на Завод 12- това е сегашния бл.24 на Лагера.
  Та заради това той никога не получи и софийско жителство и нямаше право да си купи ни кола, ни жилище! Като почина 3 дена съм висял пред кмета на София - Стефан Нинов да подпише, че може да го погребем в Софийски гробища- пак заради жителството!

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 62. 62 Профил на Тодор Пеев
  Тодор Пеев
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#61] от "Чардо":

  Както написах, само леко се закачам. Зная, че промяната по онзи район е настъпила през соца.

  No Pain No Gain
 63. 63 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#3] от "ruby: ДАНС в Църквата":

  Този виц бе качен във Фейсбук :

  Д-Р ДИМИТРОВ...... АКО БЕШЕ ЗВЪННАЛ В ПОЛИЦИЯТА

  В късна вечер мъж чул шум. Веднага отишъл да провери какво се случва и зърнал група крадци, които се промъкват в гаража му. Веднага звъннал на полицията.
  - Елате веднага, в гаража ми има крадци!
  - Моля изчакайте, в момента нямаме свободни автомобили. Ще ви изпратим кола при първа възможност - отговорили от полицията и затворили.
  Мъжът се притеснил, не знаел какво да прави. След малко звъннал в полицията отново: - Здравейте, аз съм мъжът, който се обади за крадците в гаража преди малко. Не бързайте. Застрелях ги всичките!
  Една минута по-късно на адреса пристигнали 6 полицейски коли и един хеликоптер. Полицаите отворили гаража и видели крадците, които в този момент грабели вещите на мъжа.
  - Стори ни се, казахте, че сте ги застреляли? - казали полицаите.
  - А на мен ми се стори, че казахте, че нямате коли.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 64. 64 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#62] от "tokkay":

  Виж № 63

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 65. 65 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  Докато го е следял е могъл да извика полиция или да се обади на 112, ама имало да му минава през главата. Понякога отстрани се чудим на нечии постъпки.

  Peni Nikol
 66. 66 Профил на lo ridah
  lo ridah
  Рейтинг: 701 Гневно

  Би било чудесно ако теоретиците си изкарат главите от задниците и спрат да се вторачват в конкретния случай. Вместо това да помислят за "Голямата картинка". Дали доктора е убил преднамерено, при самозащита или дори не той е убил циганина, а някой друг, който бива прикриван в момента, като цяло е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
  Има много по-голям принципен въпрос, а именно, при доволно ширещата безнаказана престъпност, до кога законът ще е конструиран така, че практически нападателя да има повече права от жертвата ?
  Крадец влиза у вас, засичаш го - какво точно правиш, чакаш го да те нападне и наръга, за да можеш да предприемеш контра мерки ? Или чакаш хладнокръвно да ти изнесе покъщнината, понеже... ами той те обира, не те убива. Няма заплаха за живота ти.
  В тоя ред на мисли, правозащитниците, дайте малко домашни адреси, аз ще дойда невъоръжен, само телевизори и лаптопи ще си бера. Пускайте жалби после срещу неизвестен извършител. Само да не сте ме пипнали с пръст, че ще ви съдя.

  Eff U Greta
 67. 67 Профил на lo ridah
  lo ridah
  Рейтинг: 701 Гневно

  Към горното - не ми казвайте само - избягай и се обади на 112. Телепорт още не е измислен, докато дойде полицията крадците ще са ме обрали 6 пъти и ще са си тръгнали 17 пъти.

  Eff U Greta
 68. 68 Профил на lo ridah
  lo ridah
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Сега като се замисля ми изплува един спомен от едно тв шоу преди мноооого години на покойния Т. Колев. Не помня при промяна на закона ли е било към сегашния му вид или пак някакъв подобен случай, но той това обясняваше " Трябва единствено с кандърма да се опитате, без да посягате. Ама недей сега ме краде, ама айде тръгни си, от този сорт неща да говорите на крадеца. В никой случай насилие."
  Мисля че от 20+ години го няма това предаване. Въпросът си стои.

  Eff U Greta
 69. 69 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ако Плъха беше в затвора всичко щеше да бъде различно.

 70. 70 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Хайде на бас че ако доктор Димитров бъде оправдани се прибере по живо по здраво в дома сиКрАДЯЩИТЕ ПлЪХОВЕ ще заобикалят дома мупоне на километър разстояние - ей така за всеки случай !Няма ли кой да каже на висок глас къде и какъв е проблемът тук
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  А пък и сега вече има 1 плъх по-малко.
  Колко още къщи и апартаменти щеше да обере този плъх за още 20 години "кариера", колко работещи хора щеше да постави в трудно положение, защото не иска да работи ?

 71. 71 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#65] от "Peni Nikol":

  АКО БЕШЕ ЗВЪННАЛ В ПОЛИЦИЯТА

  В късна вечер мъж чул шум. Веднага отишъл да провери какво се случва и зърнал група крадци, които се промъкват в гаража му. Веднага звъннал на полицията.
  - Елате веднага, в гаража ми има крадци!
  - Моля изчакайте, в момента нямаме свободни автомобили. Ще ви изпратим кола при първа възможност
  - отговорили от полицията и затворили.

  Мъжът се притеснил, не знаел какво да прави. След малко звъннал в полицията отново:
  - Здравейте, аз съм мъжът, който се обади за крадците в гаража преди малко. Не бързайте. Застрелях ги всичките!

  Една минута по-късно на адреса пристигнали 6 полицейски коли и един хеликоптер. Полицаите отворили гаража и видели крадците, които в този момент грабели вещите на мъжа.
  - Стори ни се, казахте, че сте ги застреляли? - казали полицаите.
  - А на мен ми се стори, че казахте, че нямате коли.

 72. 72 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#21] от "todor._89":
  """". На "прима виста" се сещам за още два подобни случая: "отвличането"на дете в центъра на София,което по-късно се оказа убито от собствената си майка """

  На прима виста и аз се сещам – пред пълния с таксита площад пред Нар Събрание излезе Министър председателят и успокои нещата.
  Сегашния го немА никакъв, щото е много зает и "ръководи Европа" :-)!

 73. 73 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#34] от "tokkay":
  Всичко може да бъде решено и без крайни мерки."

  Кажи как при мързелива полиция и поръчкова прокуратура! Нар. събрание не желая да коментирам с яловите им закони!

 74. 74 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всички въртят и сучат; нормалните хора са прави, че ако държавата не ги защитава, хората сами ще се защитават; юристите също са прави, че законите не могат да се игнорират за един случай, после да се прилагат отново. Но никой не повдига въпроса за това, че Ахмет Доган взе под крилото си циганите като негов електорат за печелене на влияние в обществения живот и никой в парламента не смее дори да си помисли да счупи хатъра на Ахмет Доган като става дума за циганите. Е, хората ще псуват и какво от това? Кучетата си лаят, керванът си върви... Вярно, циганите не са големият проблем на България; няколко стотин комунистически фамилии изкрадоха десетки милиарди, а всичките золуми на циганите едва ли ще превишат няколко милиона. Но ако законът започне да се прилага спрямо циганите, следващата стъпка е да се прлага и спрямо комунистическите кланове, а това политическата полиция Държавна сигурност няма да допусне без мощни кръвопролития. Аз съм твърдо на страната на доктора, но това няма абсолютно никакво значение; справедливостта и развитието на България се решават другаде, но тези, които го решават, не страдат от циганската битова престъпност, затова този хроничен проблем ще продължи да дълбае като язва в обществото.

 75. 75 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2407 Гневно

  И докторът, и крадеца, и хиляди други българи са жертви на българската полиция, съд и прокуратура.

 76. 76 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3116 Любопитно

  До коментар [#71] от "victor_victim":

  Ха ха. Човек се учи докато е жив, би казал тате-Бог да го прости.

  Peni Nikol
 77. 77 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Доктора може да е превишил правата си , но това е заради неефективността
  на закона и тези които го прилагат !!!

 78. 78 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Какъв е рейтинга на прокуратурата ?
  Какъв е рейтинга на МВР ? Че несе сещам !
  В образа на доктора ,болшенството припознават себе си .
  Плъховете си играят на воля ,защото "КОТАРАЦИТЕ" предпочитат КЕШ €...!!!

 79. 79 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 862 Разстроено

  До коментар [#63] от "Чардо":

  За съжаление,това е реалността.Май не е виц.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 80. 80 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Нищо във версията на този доктор не се връзва. Онзи хем хвърлил ножа, хем му нанесъл 2 рани с него. Хем с нож го нападнал, хем циганинът си имал нож, но той е намерен в дрехите му и не е ваден. Ако е хвърлил по него нож, който по принцип стои в гаража, докторът защо го е измил и го е качил в апартамента? От всички лъжи, които чух от него и от жена му, съм напълно убеден, че този човек се е самонаранил, за да оправдае умишленото убийство, което е извършил. А пускането му на свобода е абсурдно. След като е направил такава организация, ангажирайки други хора да прикриват следите. Интересно ми е, ако циганин беше застерлял доктор с незаконно оръжие, защото му е влязъл в гаража, И после беше лъгал и прикривал следите, щеше ли да има протест в негова защита? Или прокуратурата да не посика да остане в ареста? Тълпа щеше да има, да. Която да иска смъртната му присъда.

 81. 81 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#57] от "tokkay":Прав си за гара Левски, но когато се е раждал там не е имало цигани. Циганите се появят там след обявяването му за град през 47-ма мисля , че е било .А и майка му баба Веса( сестра на дядо ми - това е рода на Божинята на които се знае корена още от 1673-та! ) е от село Обнова дето и сега няма цигани.А имам и документ в оригинал от 1951-ва как обявяват вуйчо за син на враг на народя, а баща му дядо Иван имаше едно малко магазинче-железария от няма и 50 м2, но с него нареждат на баща ми да изгони вуйчо от нас(тогава студент по медицина), защото живеехме в държавно жилище на Завод 12- това е сегашния бл.24 на Лагера.Та заради това той никога не получи и софийско жителство и нямаше право да си купи ни кола, ни жилище! Като почина 3 дена съм висял пред кмета на София - Стефан Нинов да подпише, че може да го погребем в Софийски гробища- пак заради жителството!
  —цитат от коментар 61 на Чардо


  Бат Чардо, пиши по често тези истории за да видят младите грозната физиономия на комунизма и да разберат при какъв "рай" сме живели.

 82. 82 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  В късна вечер мъж чул шум. Веднага отишъл да провери какво се случва и зърнал група крадци, които се промъкват в гаража му. Веднага звъннал на полицията.
  - Елате веднага, в гаража ми има крадци!
  - Моля изчакайте, в момента нямаме свободни автомобили. Ще ви изпратим кола при първа възможност
  - отговорили от полицията и затворили.

  Мъжът се притеснил, не знаел какво да прави. След малко звъннал в полицията отново:
  - Здравейте, аз съм мъжът, който се обади за крадците в гаража преди малко. Не бързайте. Застрелях ги всичките!

  Една минута по-късно на адреса пристигнали 6 полицейски коли и един хеликоптер. Полицаите отворили гаража и видели крадците, които в този момент грабели вещите на мъжа.
  - Стори ни се, казахте, че сте ги застреляли? - казали полицаите.
  - А на мен ми се стори, че казахте, че нямате коли.

 83. 83 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  не познахте.
  обири и смърт за хората вътре....ТЕХНАТА ДЪРЖАВА, ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА. ЦИГАНИТЕ СА МУ ОБЯВИЛИ ВЕНДЕТА. И Е ПЪТНИК. НЕМА КОЙ ДА ГО ЗАЩИТИ.

 84. 84 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#38] от "diegos":
  "Саморазправата рядко е вярното решение." - така е, но за 15г. тормоз чрез кражби - явно му е писнало. Дори лекар, човекът е бил 100% афектиран. Колко пъти трябва да рецидивира едно престъпление срещу собствеността ти, за да се стигне до подобни крайности? В основата на демокрацията стои правилото за неприкосновеност на частната собственост. У нас Закона пази крадците, обръща понятията насилник и жертва с прословутите тълкувания за реципрочност... Цяло чудо е, че подобни случаи са единични /за сега/...

 85. 85 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#2] от "kzs51554922":

  Заличавал е следи без да знае че е убил плъха. Много по късно е разбрал, че той е намерен мъртъв. Много обичате да съдите по себе си, това е и проблем на българина като цяло.

 86. 86 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#39] от "legaltk":

  Ами, гледна точка! Колелета всякакви!

 87. 87 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3204 Весело

  До коментар [#65] от "Peni Nikol":

  “Докато го е следял е могъл да извика полиция или да се обади на 112”

  То и Плъха, докато се е подготвял за кражбата, е могъл да се обади на 112 и да си поръча линейка. Следва ли от това да се заключи, че Плъха преднамерено се е самоубил?

 88. 88 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#19] от "kzs51554922":

  Виж сега, в Кьолн се оказа, че жените са се объркали и всъщност не били изнасилени и ограбени :), затова и толкова малко арестувани имаше.
  Тук с доктора ситуацията е малко като оня белия пич във Флорида, където гръмна "случайно преминаващо" черно момче през заграден жилищен комплекс - и тогава нямаше свидетели, и белият каза че бил бит и неизбежна самоотбрана и имаше разбита глава. Някои хора твърдяха че сам си е блъскал главата в бордюр, да манипулира следствието...В крайна сметка го оправдаха, щот той е имал причина /нощна охрана/ да бъде на това място, а черния е нямал причина да бъде на 30 км от собствения си дом в чужд имот...Имаше подобен случай, където мъж от Флорида гръмна съседа си, пред къщата си - и пак се доказа, че съседът му е вървял към него, т.е. има агресия, а не е бягал в обратна посока.
  Те така, такива работи се случват. Сега, ако се окаже, че докторът е поканил Плъха да му дойде на гости в гаража да пият ракия например, и там го е застрелял по обмислян и приготвян две седмици план - това не е самоотбрана, и то пак не се знае какво е, ако да речем някой е започнал пиянски побой например.
  В САЩ също не е еднозначно третирането - в каубойските щати има абсолютно право на защита на собствеността и такова тривиално отстрелване на крадец даже няма да направи впечатление. В Калифорния пък, трябва да чакаш да ти прережат гърлото, и ако все още си жив и застреляш нападателя, най-вероятно ще лежиш 10 години за убийство. Особено, ако нападателят е нелегален мексиканец с 3 деца от изнасилени жени, със сигурност ще те пратят в затвора. Подобен случай имаше точно по време на президентската кампания - нелегален мексиканец с криминална история с кражби, насилие, оръжие и т.н., пиян застреля млада жена посред бял ден на туристичеко място. Накрая тя излезе виновна, че не се опазила от куршума, а пък той се оказа че случайно намерил пистолет на улицата и точно да го предаде на властите, оръжието стреляло само.
  Грозна картинка в България, мам като е пълно с бандити, и другата част от населението се овълчва. Тъй че може би законът трябва да е като в Тексас.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK