Спорната идея на Патриотите за неизбежната отбрана обедини опонентите Цацаров и Панов

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  Тамам сте свикнали с едни текстове, защо да се променят?! А потърпевшите не са важни! Важното е вие да сме добре!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Общите принципи трябва да се пипат много внимателно! И с мисъл. Идеята на патриотите е меко казано "спорна".

 3. 3 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Патриотите се хранят от подобни случки като в Пловдив. Ще им се да има повече.
  Правото изисква разум, не емоция.

 4. 4 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Неутрално

  идеята на патриотите е толкова идиотска ,че е съвсем нормално всички да са срещу нея

 5. 5 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Хора, институтът на неизбежна отбрана е създаден отдавна и доказано работи от 1968 г! Тези правила не са измислени в България, а са възприети от други държави, където продължават да се прилагат!

  Правилата за неизбежна отбрана са добри, съдилищата ги прилагат правилно, проблемът идва от хора, които желаят да раздават лично правосъдие - да отмъщават! Няма нормален закон, който да позволи подобно лично правосъдие! Това би довело до семейни и родови вендети!

  Пример - случая в Пловдив. Видяхте данните и обстоятелствата. Ако се създаде закон за оневиняване на отнемане на живот за дребна кражба, утре роднините на убития ще търсят лично отмъщение. А ако убития беше дете от добро семейство, откъснало няколко череши от чужда градина - ще оневиним такъв, който стреля?

 6. 6 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Хората трябва да имат право да се защитават без след това държавата да ги обявява за престъпници. Закона трябва да се промени. Докато не се промени обикновенните българи ще страдат. Обикновенните българия намат пари за охрана и сот и затова съм на мнение, че трябва да имат право да защитават живота и имота си. Подкрепям и доктора.

 7. 7 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Хора, институтът на неизбежна отбрана е създаден отдавна и доказано работи от 1968 г! Тези правила не са измислени в България, а са възприети от други държави, където продължават да се прилагат! Правилата за неизбежна отбрана са добри, съдилищата ги прилагат правилно, проблемът идва от хора, които желаят да раздават лично правосъдие - да отмъщават! Няма нормален закон, който да позволи подобно лично правосъдие! Това би довело до семейни и родови вендети!Пример - случая в Пловдив. Видяхте данните и обстоятелствата. Ако се създаде закон за оневиняване на отнемане на живот за дребна кражба, утре роднините на убития ще търсят лично отмъщение. А ако убития беше дете от добро семейство, откъснало няколко череши от чужда градина - ще оневиним такъв, който стреля?
  —цитат от коментар 5 на iceman_bg


  Че той плъха е имал 9 присъди. Стига с това дребна кражба. Кражбата си е кражба. За един човек може да е проблем ако му откраднат ракията такива, като плъха. Ако сигнализира разследващите органи няма да му помогнат а ще си получават заплатите.

 8. 8 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Патриотите се хранят от подобни случки като в Пловдив. Ще им се да има повече.Правото изисква разум, не емоция.
  —цитат от коментар 3 на dorko


  Важното е закона да се промени а това коя партия ще се задейства не е от значение.

 9. 9 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#7:"eminem9876"][/quote]

  И кой ти каза,че няма да му помогнат?За 2016г има 34 хиляди осъдени престъпника.Това е половин процент от населението,осъдени само за една година.Стига с тя градски легенди,че никой не бил осъждан.

 10. 10 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 369 Неутрално

  [quote#7:"eminem9876"]
  —цитат от коментар 9 на kzs51554922
  И кой ти каза,че няма да му помогнат?За 2016г има 34 хиляди осъдени престъпника.Това е половин процент от населението,осъдени само за една година.Стига с тя градски легенди,че никой не бил осъждан.[/quote]

  Ако са откраднали нещо което не е много скъпо разследващите органи няма да си мръднат пръста. Ще го пишат от неизвестен извършител .
  Също така в селата няма рпу-та и съм за правото тези хора да се защитават сами, така както сметнат за добре.
  За да ти помогнат разследващите органи, трябва да имаш познати от системата.

 11. 11 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Промяната на закона ще доведе до повече беди. И ще властва закона "око за око, зъб за зъб"....Живеем в бандитска държава, ще нарастнат инспирираните убийства, уж, при неизбежна самоотбрана. Всеки, който има зъб на някой може любезно да покани жертвата си у дома и да инсценира убийство при неизбежна самоотбрана. Не, не, трябва добре да се обмисли. Та те не прилагат строги наказания за доказани убийци, за убийци по пътищата, а вие искате за кражба да се гърмим. Не че е приятно да те окрадат, просто закона да се прилага по-строго.

 12. 12 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#10:"eminem9876"][/quote]

  Пълни глупости.Всяко село е на територията на някое полицейско управление.И има хола,които лежат в затвора за кражба на стойност 10 лева.Казах-има официална статистика на съдилищата за броят на осъдените.И тя е 34 хиляди за една година.Половин процент от населението.Да не мислиш,че в други държави е по-добра ситуацията..В Кьолн е имало 1227 жалби от жени,които са били изнасилени,ограбени или е блудствано с тях.И само 24 осъдени престъпника.Само 2 процента .

 13. 13 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 900 Неутрално

  След като ВСС единодушно е против каквато и да е промяна, да бъдат така добри да обяснят защо човек с 9 присъди е на свобода. И да не се позовават на практиките от римското право досега, защото такова чудо никъде го няма. В немалко щати в Америка при три престъпления си аут до живот.

 14. 14 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#7] от "eminem9876":
  „Че той плъха е имал 9 присъди. Стига с това дребна кражба. Кражбата си е кражба. За един човек може да е проблем ако му откраднат ракията такива, като плъха. Ако сигнализира разследващите органи няма да му помогнат а ще си получават заплатите.”

  Вижте, никой не спори дали убития в Пловдив е крадец и дали е осъждан. Въпросът е дали това дава право на всеки да го застреля, вместо да извика полиция. Последното изречение за разследващите органи е отделен проблем и не може да се разреши с промяна на правилата за неизбежна отбрана.

  Неизбежна отбрана означава да се защитиш законно само когато и докато е заплашено здраве и живот. Не можеш да убиеш човек откраднал пакет дъвки или цигари, само защото си решил, че полицията не работи или щото си ядосан по някаква друга причина.

 15. 15 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Законите в България са направени за бандитите и адвокатите!

 16. 16 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  щом Панов и Цацата са на едно мнение, за мен е достатъчно. още повече щом ченгетата от ВМРО го настояват.

 17. 17 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  След като ВСС единодушно е против каквато и да е промяна, да бъдат така добри да обяснят защо човек с 9 присъди е на свобода. И да не се позовават на практиките от римското право досега, защото такова чудо никъде го няма. В немалко щати в Америка при три престъпления си аут до живот.
  —цитат от коментар 13 на galapagas


  И откъде знаеш,че има 9 присъди?Това го съобщиха същите медии,които казаха,че крадецът е влязъл в дома на доктора,където са спели жена му и децата.Което беше лъжа.От прокуратурата казаха,че последната присъда е била от 2003г.Оттогава са минали 15 години.

 18. 18 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Разум и сговор във ВСС срещу една видимо абсурдна и популистка идея. Това, все пак, е добро начало. Не съм фен на Цацаров, но няма как да не подкрепя позицията му в конкретния случай. Искрено се надявам, че професионалистът в него е проговорил, въпреки уклона му. Впрочем, и двамата са наказателни съдии /макар и единият от тях по настоящем да е в друго битие/. Досега се разправяхме за пари и мачкане на опоненти. Но, когато става въпрос за опазване целостта и здравето на човека и лекотата, с която могат да му бъдат отнети - отпор. Така трябва и да бъде.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 19. 19 Профил на nmw
  nmw
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А трябваше да пратят специалисти. После ще им се налага да прилагат абсурден закон. Така, както стана с недомислиците на Мая в Търговския закон.

 20. 20 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А трябваше да пратят специалисти. После ще им се налага да прилагат абсурден закон. Така, както стана с недомислиците на Мая в Търговския закон.
  —цитат от коментар 19 на nmw


  И ВКС, и Прокуратурата, знаят как да се справят с недомислиците в закона. Не случайно и двете институции отказват с присъствието си да легитимират измененията.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 21. 21 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#20:"tourlache"][/quote]

  Когато е некадърно написан закон има противоречива съдебна практика.Затова е важно законът да е максимално ясен и да не дава възможност за двусмислени тълкувания.

 22. 22 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ИМА ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО В ЖИВОТА СИ НЕ СА СПАЛИ В ЧАРШАФИ НЕ СА ЗАКУСВАЛИ И НЕ СА ИМА ЛИ ПО ТРИ ЯСТИЯ НА ОБЯД.
  В ЗАТВОРА ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ ОТКОЛКОТО НА СВОБОДА-КАК ЩЕ ГО УПЛАШИШ??

  ЗАТОВА И В АМЕРИКА И РУСИЯ ИМА ТРУДОВО -ВЪЗПИТАТЕЛНИ ЛАГЕРИ,КЪДЕТО СТАВА РАНО И СЛЕД ЗАКУСКА РАБОТИ -ИМА РЕЖИМ И ТО СТРОГ ,НО НЕ НЕЧОВЕШКИ

  А У НАС СПИ И ЧАКА ОБЯДА

 23. 23 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#20:"tourlache"]
  —цитат от коментар 21 на kzs51554922
  Когато е некадърно написан закон има противоречива съдебна практика.Затова е важно законът да е максимално ясен и да не дава възможност за двусмислени тълкувания.[/quote]

  Прав сте, но не мога да се сетя за такъв почти "идеален вариант". Всъщност, двамата от тримата големи ни казват, че не искат да участват в отнапред, грубо казано, свирен мач. А, това че някой, на не чак дотолкова трезва глава, сяда и си пише закони, воден от моментно настроение на масите, в случая направо си е вредно за обществените отношения. Правото е наука, не е шега работа, и то наука за хората и държавността.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 24. 24 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#23:"tourlache"][/quote]

  Аз също съм на мнение,че не трябва да се променя правната норма относно неизбежната отбрана.Която дава достатъчно защита на нападнатият.

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6896 Неутрално

  Патриотите защо не си вземат малко специалисти, нали им дават пари за експертиза. Само глупости творят, както изобщо всички управляващи.

 26. 26 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#5] от "iceman_bg":
  До коментар [#14] от "iceman_bg":
  ... хм, та така-а...В далечната 1974 по тоА закон, един съсед спипа крадеца в мазето си, как краде току що закланата свиня. набара го с чувал, пълен с мръвки. Преби го и после извика милиция. Е, лежа шест години... щот' бил млад и здрав, а крадеца бил на пе'есе и болнав... Та така... с добрите законови норми. Да не ти се налага, да преговаряш алинеи и точки, докат' апаша тараши дома ти...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 27. 27 Профил на BGman
  BGman
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Не виждам смисъл да се променя на пожар закон заради един иначе уважаван специалист доктор рентгенолог само заради това, че се оплете като пате в кълчища от лъжи за да оправдае неадекватното си престъпно държане... и е престъпно не само от сега съществуващият закон но и от морална гледна точка...хубаво, афектирал си се, утрепал си крадеца...ми обади се в полицията кажи им каква е истината...а той се крие, лъже...лъже и жена му...и да изменят закона за мен той си остава престъпник...

 28. 28 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#27] от "BiGman1":

  ... аз също не виждам как шА стане закона по-добър, ако попраФките са писани на колЕно...Трябва промяна в определението, дали ако се защитаваш с пищов от крадец с щанга, превишаваш правата си.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 29. 29 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  съдебната мафия няма нужда от промени, защото така наказателните дела ще паднат, а оттам и възможността за дългосрочно смукане и изнудване на нормалните граждани..

  А адвокатите имат нужда от дела.. и ПАРИИИИИИ !!!

 30. 30 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Разбрахте ли сега кой такова мамата на съдебната реформа - самите блюстители на правото ....

  А вие си протестирайте през Бойко..

 31. 31 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 900 Неутрално

  И откъде знаеш,че има 9 присъди?Това го съобщиха същите медии,които казаха,че крадецът е влязъл в дома на доктора,където са спели жена му и децата.Което беше лъжа.От прокуратурата казаха,че последната присъда е била от 2003г.Оттогава са минали 15 години.
  —цитат от коментар 17 на kzs51554922


  Очевидно си от правната сфера, иначе няма да ми привеждаш доводите на прокуратурата като последна инстанция на истината. Същата прокуратура, която каза, че няма основания за проверка на имотното състояние на ДП и майка му, главоломно издигнала се от невзрачна служителка в печатницата на БАН до шефка на тотото и милионерка. Същата прокуратура, която каза, че няма данни за престъпление, когато в два поредни тиража на тотото излязоха едни и същи числа (математически шансът да се случи е 1:14000000, което значи веднъж на стотици хиляди години).

  Вие юристите мислите хората за балъци и никак не е случайно, че рейтингът на съдебната система е най-ниският в държавата.

  Дай ми линк за изявлението на прокуратурата, че последното осъждане на римлянина е от 2003.

  Аз да ти пусна ли линк с интервюто по тв на брат му, който заяви, че Плъха е лежал 'не повече от три пъти' в затвора. Като го попитаха за другите присъди (условни), той каза, че 'щом не е лежал, значи не е осъждан'.

  Да пусна ли и линк с интервюто на 3 жени, които разказаха как са били ограбени от същия мургав тип преди няколко години?

  Прощавай, но тези интервюта са много по-достоверни от каквото и да каже прокуратурата.

 32. 32 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#19] от "nmw":

  За какво да пратят, мачът е свирен. Каква част от обществеността ще се позаинтересува от тия промени?

  Закон, а особено НК в частта си, в която поставя основни начала на наказателното право, не трябва да се пипа с лека ръка, а особено от тези неграмотници!! Още не можем да се оправим с безумието на 129 от ТЗ, а колегите пеналисти ще кажат за наказателните закони.

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 33. 33 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Азе ако свара некой да шетка у дОма, ще му взема душицата, пък нека после ме съдят!

 34. 34 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#31] от "galapagas":

  след като съдебната система не може да прибере и осъди такива с 9 и 10 присъди ,да не дава акъли за това кой как да се защитава , ние нямаме нито охрана ,нито блиндирани коли ,нито блиндирани кабинети като горните господа , искаме ,щом сме ходили в казарма ,там сме били 2 години винаги въоръжени с калашници с по 4 п ълнителя ,пазили сме обекти ,генерали ,щабове ,нямаме издърнки ,работим престижни професии , психично сме адекватни ,трябва да имаме и право да притежаваме лично оръжие ,за само охрана ,останалото са простотии ,държавата е пълен батак и не е гръмнала ,просто защото мафиотите и циганите са на запад .

 35. 35 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#21] от "kzs51554922":


  И този закон се пише от законодател. А не от патриоти, които имат сборно умственият капацитет на едногърба камила след инфаркт.

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 36. 36 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#21] от "kzs51554922":И този закон се пише от законодател. А не от патриоти, които имат сборно умственият капацитет на едногърба камила след инфаркт.
  —цитат от коментар 35 на krantare


  Дефинирай законодател, към днешна дата.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 37. 37 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Кои Патриоти?

  Вицепремиерът Симеонов достойно нападна нагъл савецки елемент,
  а Неволен в Атака му дири извинение.

  Спорна идея на спорна "коалиция".

  "Спорната идея на Патриотите за неизбежната отбрана
  обедини опонентите Цацаров и Панов"

 38. 38 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Дневник, пояснете как отказ да пратят свои представители = обединение.
  Предлагам вие да си давате обективно информацията пък не да ви пишем заглавията. Може пък така и статиите ви да изглеждат по-обиктивно.

 39. 39 Профил на crimsonbg
  crimsonbg
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Хора, опомнете се бе! Знаете ли какво е да влезе някой у ДОМА ви? Например през нощта, докато жена ви и детето спят? В моя дом влезе! Слава богу дъщеря ми не разбра. Знаете ли как това подкопава ПСИХИЧЕСКОТО здраве на едно дете? Дома е сигурното място за всеки нормален човек. Ако това сигурно място е подкопано, се подкопава вярата на човека в света като цяло. И в хората. На какво ще се опре този човек в развитието си? Какви нормални амбиции може да има в бъдеще? Свриозно ли мислите, че не трябва да можем да защитим дома си? А трябва да играем балет, според с какво точно ни напада взломаджията?

 40. 40 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#39] от "crimsonbg":

  Никой не е казал че трябва да се бърза с промените в НК
  Но е странно как двама уж заклети противници скочиха съвместно да защитават статуквото.

  Common sense !
 41. 41 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#39] от "crimsonbg":

  Точно сега действащите правила за неизбежна отбрана дават възможност за по-голяма защита на дома ви. При нападение в жилищен имот чрез проникване с насилие или взлом, няма превишаване на пределите на неизбежна отбрана - чл. 12, ал. 3 НК. Все пак, трябва да има нападение и проникване с насилие или взлом в жилище.

  Не може да поканите съседа, който се усмихва на жена ви, да му отворите вратата, да го почерпите с кафе и да го застреляте или ударите с брадва. После да кажете, ами той е в дома ми и имам право да го убия.

 42. 42 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хора, опомнете се бе! Знаете ли какво е да влезе някой у ДОМА ви? Например през нощта, докато жена ви и детето спят? В моя дом влезе! Слава богу дъщеря ми не разбра. Знаете ли как това подкопава ПСИХИЧЕСКОТО здраве на едно дете? Дома е сигурното място за всеки нормален човек. Ако това сигурно място е подкопано, се подкопава вярата на човека в света като цяло. И в хората. На какво ще се опре този човек в развитието си? Какви нормални амбиции може да има в бъдеще? Свриозно ли мислите, че не трябва да можем да защитим дома си? А трябва да играем балет, според с какво точно ни напада взломаджията?
  —цитат от коментар 39 на crimsonbg


  Ако те е нападнал си имал пълното право да се саморазправиш с него с всички възможни средства.Само че в случаят с пловдивският доктор нещата изобщо не са такива.Даже ми се струва,че изобщо не бил нападнат,а сам си е причинл раната на крака щом ножът е бил негов и после го е измил да заличи следите.А и три пъти си е променил версията с какво е Бил ударен.И пловдивската прокуратура се поддаде на общественият натиск и го пусна.При условие,че оръжието не е намерено,че е заличавал следи и уговарял други хора да му помагат в това.

 43. 43 Профил на kzs51554922
  kzs51554922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "crimsonbg":Точно сега действащите правила за неизбежна отбрана дават възможност за по-голяма защита на дома ви. При нападение в жилищен имот чрез проникване с насилие или взлом, няма превишаване на пределите на неизбежна отбрана - чл. 12, ал. 3 НК. Все пак, трябва да има нападение и проникване с насилие или взлом в жилище. Не може да поканите съседа, който се усмихва на жена ви, да му отворите вратата, да го почерпите с кафе и да го застреляте или ударите с брадва. После да кажете, ами той е в дома ми и имам право да го убия.
  —цитат от коментар 41 на iceman_bg


  Дори и да няма проникване в в дома чрез насилие или взлом в жилището, ако има нападение над собственика ,той има право да отвърне с каквото може.Има достатъчно практика в това отношение.Така че законът си е достатъчно добър.

 44. 44 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 436 Неутрално

  НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА ПОЛИЦИЯТА, ОКОЛО МОЯ БЛОК РАЗБИХА ЗА ЕДНА ГОДИНА ОКОЛО ДВАДЕСЕТ КОЛИ И НИКОЙ НЕ ПОДАДЕ ЖАЛБА,ЗАЩО ЛИ ,А НАЙ ГАДНОТО ЗНАЕТЕ ЛИ КОЕ Е В СЛУЧАЯ , ЕДНА ОТ КОЛИТЕ ДЕТО БЕХА РАЗБИТИ БЕШЕ НА НЯКАКВО ПОЛИЦЕЙСКО ШЕФЧЕ , И ТОЙ НЕ ПОСМЯ ДА ГЪКНЕ ПО ТЕМАТА,Е ДОКОГА ТАКА

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  .... Ако се създаде закон за оневиняване на отнемане на живот за дребна кражба, утре роднините на убития ще търсят лично отмъщение. А ако убития беше дете от добро семейство, откъснало няколко череши от чужда градина - ще оневиним такъв, който стреля?
  —цитат от коментар 5 на iceman_bg


  Дори и твоята логика е спорна!
  Какво е добро семейство?
  Колко на брой обрани череши правят престъпление, а колко го правят голямо престъпление?.......

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#45] от "Храбър":
  „Какво е добро семейство?
  Колко на брой обрани череши правят престъпление, а колко го правят голямо престъпление?”

  Написах добро семейство, за да не пиша нормално българско семейство, и да може повечко четящи и искащи саморазправа, да се замислят за отрочетата си. И какво биха казали, ако някой ги застреля с незаконно оръжие, щото му е писнало тийнейджъри да пипат/се бият или т.н. Колко череши правят престъпление - ами вземането на само 1 чужда череша от чужда градина, по закон, е кражба. В закона няма голямо престъпление, има тежки престъпления. Смяташ, че всеки дядо или даже по-млад човек прави разлика по закон? Защото когато се иде в съда се гледа закона, а не кой си мисли за малки и големи престъпления.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK