Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна

Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна

© Associated Press"Как оценявате думите на българския президент? Какво е това - отдаване почит към всички народи, освободили България, или желание да принизи ролята на Русия?"


Тези въпроси задава руското издание Regions.ru на няколко свещеници и публикува отговорите под заглавие "Руско-турската война не можеш да превърнеш в литовско-руска". Последвалите изказвания, сред които и това, че "Руската империя никога не е била мислена като многонационална", се появяват на страница със заглавие "Многонационалната Русия". Но това е по-малкият проблем - основният са квалификациите, които се правят по адрес на България, нейното ръководство и народ, като често се повтаря внушението, че лидерите са продажници, а обикновените хора масово обичат Русия.


"Дневник" подбра откъси от изказванията, за да представи какво се пише по руските медии и как мислят част от руските духовници.


"Президентът се саморазобличи"
"Това е признание за несамостоятелността на политическото ръководство на България", казва протоиерей Александър Кузин от московския храм "Козма и Дамиан" в Шубино. "Той е принуден да говори това, което му диктуват политическите му шефове и финансовите му спонсори. Мнението на българския народ е съвършено различно и ние го знаем. Но ръководството на България десетки години върви в разрез с народното мнение и народното почитание към паметта на руските воини, освободили България, и нашия император, подарил им свободата и държавността. (...)


"[Президентът Радев] призна, че не е представител на субекта на политическата сцена, който благодари на Русия и руския народ, дарил му тази субектност. Президентът представлява обект на манипулация от Запада и по този начин се саморазобличи." (...)


"Това е нашата история и началото на българската история. А в изказването на българския лидер виждаме, че това не се признава. Но как да говори за зараждането на държавността човек, който е изгубил тази самостоятелност? А българският народ - нашите южни братушки, разбира се, са признателни на руснаците. (...) Но отношенията между народите ни невинаги съвпадат с отношението с тези, които представят България на международната сцена."


Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна

© Associated Press


"Скоро Радев ще се срамува от думите си"


"Тук е видна тенденцията, проследявана във всички наши бивши съюзнически държави и въобще сред южнославянските народи, които така грижливо е закриляла Руската империя и, може да се каже, ги е спасила от турски геноцид, подарила им е държавност", допълва протоиерей Вячеслав Кочкин от Орската епархия в Южна Русия на границата с Казахстан.


"Не мога да го опиша по друг начин освен като желание да се харесаш на западните си спонсори, на отвъдокеанските си благодетели. (...) Разбира се, това свидетелства и за недалновидността на едни или други политици. Може да говориш така, ако искаш да се отчетеш пред западните си благодетели за вярна служба, но Русия е била, е и ще бъде единствената страна в света, която обединява целия славянски свят. Ще го разберат и Полша, и западните славяни - така и ще бъде.


Може да говориш така, ако искаш да се отчетеш пред западните си благодетели за вярна служба.

Не можем да отричаме, че руската армия е била многонационална и действително всяка капка кръв, пролята за свободата на която и да е страна, е ценна и достойна за уважение и почит. (...) Но всяка държава си има име. Руската държава се състои от руския народ, има руска култура и затова всеки - каквато и да е националността му - никога не се е срамувал да се нарече руснак, ако идва от Руската империя. И сме длъжни да разбираме - възраждането, изграждането на Русия като мощна държава не може да бъде спряно. Русия е била спасител на много народи, такава и ще остане.


Мисля, че скоро президентът на България ще се срамува от думите си. И благодаря на нашия патриарх, който - както и подобава в подобни случаи за духовен баща на нацията - направи недвусмислен намек за погрешността на възгледите му."


Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна

© Associated Press


"Радев не е избран от народа"


"Според мен това е просто страх. Ако Радев беше казал за Русия, той щеше да престане да бъде президент на България. Това е елементарна зависимост от господарите, които са го поставили там. За президент го е избрал не народът (...), той е поставен от някои сили, които не искат изобщо нито да виждат Русия, нито да чуват нейния химн и език", казва протоиерей Александр Добродеев, зам.-завеждащ на сектор в Синодалния отдел за връзки с армията и правоохранителните органи на Русия.


"Да носиш руско име и да имаш руска принадлежност отново става подвиг. Защото целият този мрак и мерзост, обкръжаващи страната ни, просто не може да понася нито руснаците, нито Русия, завиждат ни."


"В треторазредна европейска държава говорят абсурди"


"Начинът, по който президентът на България коментира участието и ролята на Русия в освобождението на страната си, свидетелства, че днес висшите ръководители на България са обвързани с политическа коректност и за да ѝ угодят, са готови да изкривят историческата действителност", казва свещеник Филип Иляшенко. Той е зам.-декан на историческия факултет на Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университет (ПСТГУ), доцент.


Той твърди, че "във всички руско-турски войни от последната третина на XVIII век насам Русия във всички мирни споразумения е включвала интересите на християнските народи на Балканите и особено е защитавала тези на сърби и българи, докато България и в двете световни войни е воювала срещу Русия".


Така може да излезе, че България е била освободена от немците.

"Разбира се, че България е освободена от руска армия - Руската империя никога не е била възприемана като многонационална. (...) Просто е очевидно, че ако повечето от половината население в една страна е титулната нация, това е мононационална държава. (...)


Очевидно е, че днес висшите длъжностни лица на треторазредна европейска страна не могат да си позволят да кажат истината за Русия, за руснаците, в угода на външна сила са длъжни да говорят някакви абсурдни неща за някакви отделни народи, участвали в освобождението на България. Така може да излезе, че България е била освободена от немците, защото в руската армия е имало много офицери с немски фамилии. (...)


Става дума за политически, идеологически, икономически натиск върху съвременна Русия, включително чрез интерпретации на историческото минало, защото Русия не приема постхристиянските "ценности" на съвременния Запад."

Ключови думи към статията:

Коментари (346)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comentor
  comentor
  Рейтинг: 213 Гневно

  Румен Радев е по-зле от Виктор Янукович!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Ха-хаааааааааааа
  Ако България е „треторазредна” страна, то русийката трябва да е ТРИДЕСЕТ И ТРЕТОРАЗРЕДНА СТРАНА, с ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКАТА СИ МИНИМАЛНА ЗАРПЛАТА, с 55 години продължителност на живот при мъжете, с ЛОЧЕНЕТО НА БОЯРИШНИК и прочее ГНУСОТИИ.....
  Обърнете внимание на РЕЧНИКА на КВАРТАЛНИТЕ ПЕТОРАЗРЕДНИ КВАРТАЛНИ ЗАПОПЕНИ ЧЕНГЕНЦА.
  Речник на ПОСТОВИ МИЛИЦИОНЕР от СОЦа.
  Ако бяха поне стъпвали в Семинария или пази Боже Духовна Академия, там ИСТИНСКИТЕ СВЕЩЕНИЦИ учат дисциплини като РЕТОРИКА и ОМИЛЕТИКА – изкуството на словестността.
  С КАРУЦАРСКИЯ СИ НАБОР ОТ ДУМИ, тези ПУСНАЛИ СИ БРАДИ МИЛИЦИОНЕРИ показват само и единствено ДОКЪДЕ Е ИЗПАДНАЛО ПУТИНОСЛАВИЕТО.
  Шапка свалям на ПУТИн и ЧЕНГЕНЦАТА Му !
  ДА СЪЗДАВАШ ОТ НИЩОТО ВРАГОВЕ – това е наистина ДАР БОЖИ
  Ха-хааааааааа

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Когато сруският слуга не е достатъчно усърден, получава ритници.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 534 Неутрално

  "Русия не приема постхристиянските "ценности" на съвременния Запад."

  Точно там е заровено кучето. Цивилизационни различия имаме ние европейците спрямо руснаците.

 6. 6 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1905 Весело

  Ама Радев как си го подритват. И то все неговите хора.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Що за глупости говорят тия?! Нали Решетников лично го одобри пред очите на всички!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  "Русия не приема постхристиянските "ценности" на съвременния Запад."Точно там е заровено кучето. Цивилизационни различия имаме ние европейците спрямо руснаците.
  —цитат от коментар 5 на atropin


  ЛИНИЯТА НА БОЯРИШНИКА

  Границата отвъд която ЛОЧЕНЕТО НА БОЯРИШНИК Е НЕЩО НОРМАЛНО

  Това е РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ между русия и ОСТАНАЛИЯ СВЯТ

 9. 9 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Вероятно това са прояви на миротворческата роля на Руската Православна Църква? Странни въпроси вълнуват руското духовенство. Отдали са се на политика и пропаганда. Цар Петър I искаше да европеизира Русия, а те да демонизират Европа. Император Александър II е наричан Освободител, защото е отменил крепостничеството, а те налагат ново, духовно крепостничество на собствения си народ.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 10. 10 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Много съм обиден,не знам как ще изкарам деня днес след тази новина :)

 11. 11 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Гневно

  Повече да не съм чул, че руснаците били доби хора, само управляващите им – лоши. НЕ, всеки един руснак е научен от малък да ни счита за свои роби и да ни мрази, ако му възразим!

  Иначе голям срам – цяла седмица веч Радев се крие, неможейки сам да повярва какво перфектно мероприятие му спретнаха от КГБ/ФСБ. Цялата тази истерия в Русия никак не е случайна, нито спонтанна, а дълго и грижливо подготвяна медийна операция, чиито цели не се ограничават само до изборите предизвестен край след две седмици.

  Това е търсена провокация, даваща основание в Русия и сред русоробите по места да се заговори открито за (насилствена) смяна на властта в София. Точно в това се състои и внушението, че българските лидерите са продажници, а обикновените хора масово обичат Русия, съответно би било нормално да се "помогне" на братския народ да се освободи (за трети път) от управниците си. И изобщо няма никакво значение, че назначеният от Решетников президент сега се оказва "страхлива марионетка на запада".

  Но нека, нека повече българи отворят очите си и видят, че нашите т.нар. "освободители" не са били и не са никави освободители, а КОЛОНИЗАТОРИ!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 12. 12 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Трябваше да дойде и ония другия, че така шоуто по излагацията им ми е малко безсолно. Ама те вече са лесни, имат ракети които могат да ги закарат директно във вселенията на необятното.

 13. 13 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Бъди силен за да те уважават. Явно не сме!
  Интересно, ако Бойко беше домакинствал, дали нямаше да напишат същото?

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Брацката българо-савецка дружба достигна нови висоти!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  Истина е, че българските политици са продажници, а обикновените хора масово обичат Русия. Факти:

  Ако народът не се беше дигнал на бунт при Жан Виденов, щяхме да ходим голи, боси и гладни като мангали!
  Ако народът не се беше рипнал, крадлив Дедо щеше да приватизира Мусала и да изсече Рила!
  Ако народът не беше се запънал щяхме отдавна да сме приели джендъра за национална кауза!
  Ако народът не се дигна под прозорците на властта, Пирин щеше да бъде застроен като Черноморието!
  Ако народът не беше скочи срещу Гинчето, откраднатите пари от КТБ щяха да бъдат препрани и изградени!

  Дано този народ разбере силата и мощта, която притежава!!!!!

 17. 17 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  До коментар [#11] от "c.b.o.":

  Работата русия си я свърши. Разръчка жаравата на раздора.
  Време е всички, дори и русоробите, да разберат какво става и да се прекъснат всякакви реверанси които им се правят. Първо да започнем от паметниците на СА.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 18. 18 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Независимо какъв е Радев , той е Президент на България. Как е възможно някакви кагебейски попове да му дават оценка?

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Бъди силен за да те уважават. Явно не сме!Интересно, ако Бойко беше домакинствал, дали нямаше да напишат същото?
  —цитат от коментар 13 на tos_buratino


  То знам че се радвате,от страна на русоробската общност, че не сме силни.
  Силата ни допълнително се намаля от руската агентура сред управляващите, които за пример задържат закупуването на едни самолети, само и само да няма реален отпор срещу русийката.
  След Украйна, май идва нашия ред да ни поучават че сме никойи, и да ни се бият шамари.
  Обърнете си и другата буза русороби!!!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 20. 20 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  "Колкото и да се кълнеш в приятелство – колкото и може би наистина да искаш да си приятел на Русия – това никога няма да ти се случи. Колкото повече се кълнеш – толкова повече искания ще чуваш и толкова повече наказания ще получаваш, ако не ги изпълняваш до последната запетайка. Както казва Сталин: „Крачка вляво, крачка вдясно – разстрел”.

  Всичко това главният руски свещеник съобщи на нашите държавници и държавнички. Съобщението е достатъчно ясно: „Ще ви обичам само тогава, когато вие правите всичко така, както го правим в Русия – падате качествено на колене, говорите онова, което ние искаме да говорите”.

  Както вече предупредих, обаче, положението е такова, че – обективно погледнато – нашите, колкото и да се стараят оттук насетне, никога няма да се справят така качествено, че да получат бублик, блинчик или дори чаша квас. По-добре да правят онова, което се прави в Европа. Да имат уважително, но независимо поведение."

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/kak-da-se-darzhat-balgarskite-darzhavnitci-s-ruskite-savetat-na-evgen-676109.html

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 21. 21 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 786 Весело

  Тежка седмица за русофилите, а как само го чакаха този поп.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 22. 22 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Пропагандна кампания с поне 2 видими цели: Едната е да ни заблуди, че Радев не работи за Русия и другата да ни внуши, че не мразим Русия - всеки който е против Русия да си мисли, че е от малкото изключения. То защото българите "много обичаме" Русия, охраната на "патриарх" Гювендяев беше толкова голяма. Каквото и да говорят, льотчика си е руска подлога, а освен малко кресливи рубладжии, никой не ще и да чуе за руснаци и Русия!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#21] от "todor._89":

  Когато някой е русофилска овца , духовен пастир ти е кагебейски поп.Нека страда ватата.

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Тия да не би пак да искат да ни освобождават?

 25. 25 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Някак си ми се струва , чè този цирк е за да легитимират Радев като проевропеец!

 26. 26 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#16] от "Дедо Либен":

  "а обикновените хора масово обичат Русия. Факти:"

  Абсолютна лъжа! Мероприятието с поп Гювендяев беше опит да се представи тая лъжа като истина и в Русия това още продължава, но палучилас как всегда! Русия е още по-противна в България от преди идването на попа. Две малки, но много кресливи групи "русофили" се опитвате да създадете обратното впечатление. Едната сте "русофили" -
  рублофили, а другата са "русофили" - наивни "полезни идиоти"(по тав. Ленин). Политиците са в първата група.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 27. 27 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Българина живее ако не по-добре, то в никой случай по-зле от руснака, въпреки, че не изнасяме нефт и газ за милиарди. И лека-полека напредваме, а те буксуват. Имате ли в дома си уред, вещ, каквото и да е произведено в съвременна Русия? Без природните си богатства Русия икономически щеше да е на нивото на Украйна, три пъти по-бедни от нас, та да ни говорят назидателно и отвисоко отчетата от страна с валящи се по улицата пияници, села без водопровод и пътища, общество изостанало в развитието си, рекордьори по аборти, наркомания и убийства, ниска продължителност на живота...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 28. 28 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 729 Неутрално

  "Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна"

  Ей това е съдбата на русофилите.
  Те се натягат, а руснаците хич не им забелязват усилията и им се подиграват.
  Г-н Президент, ако искаш още от същото, догодина покани Хуйло.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 29. 29 Профил на Българофил
  Българофил
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Ех Радев, Радев!!!! Това да ти е за урок.За теб и за други такива като теб. Раболепното държане винаги води до унижение.Лошото в случая,че не си унижен ти, а България,тъй като си български президент. С тазгодишното празнуване на 3 март се доказва правотата на Дядо Благоев, който още през 1906 г.каза,че русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред широките народни маси, което води до ПРЕДАТЕЛСТВО.

 30. 30 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#11] от "c.b.o.": Работата русия си я свърши. Разръчка жаравата на раздора. Време е всички, дори и русоробите, да разберат какво става и да се прекъснат всякакви реверанси които им се правят. Първо да започнем от паметниците на СА.
  —цитат от коментар 17 на zz_s


  Да напълно съм съгласен с вас. Явно че усилията на руския ръжен БСП/БКП не е бил достатъчен, че изпратиха КГБ/патриарх ръжена да помага. И освен това трябваше да се внуши че презедента и кликата около него не са руски хора. Но въргалянето в калта в краката на кгбееца на вицето Йотова и държанието на Радев като мекотело пред патриарха антихрист май им изигра лоша шега.

 31. 31 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#16] от "Дедо Либен":

  Прав си. Така народът ще ви помете вас и крадливата ви промосковска върхушка.

 32. 32 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  "Треторазрядната" страна, извади на показ, бъркайки в раните на имперската амбиция на Русия, истинското лице на управляващите я! Руският Патриарх дойде с желание да събере парсата, но се оказа, че "паницата" му е прекалено голяма и си тръгна разлютен. А кроткия му клир, потресен от това "богохулно" деяние, провидя ръката на престъпни зли сили, завладели и отклонили от "праведния път", душите на българите!

 33. 33 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Някак си ми се струва , чè този цирк е за да легитимират Радев като проевропеец!
  —цитат от коментар 25 на Nikolay Hadjiminchev


  Точно това е целта! Той вече взе да изпада в положението на Първанов - канеха го само в държави с имена завършващи на -стан и то рядко. Нокой го нямаше за нищо.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 34. 34 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Не всичко е толкова лошо. Русия няма сили да извърши всички злини които желае да извърши.
  Русия вече изпада в истерия и не може да се контролира.
  Нима отровният газ пуснат в мол в Британия е по-малък гаф.
  Путин вече изпусна бесовете и те си имат своя логика на развитие.

  подпис
 35. 35 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Колкото повече путинци си показват лицата, толкова повече губят сили и от бяс сипят заплахи срещу целия свят - Картонени ракети, обиди към съседите. Нима остана още на кого да се нахвърлят. Но историята ясно показва - който застане срещу света, винаги губи.

  подпис
 36. 36 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#34] от "Иван К":

  "Русия вече изпада в истерия и не може да се контролира. "

  Много точно! Мисля, че започва да се появява и паника.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 37. 37 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Какъвто "пастирът" Гундяев, такова и стадото от руски попове.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 38. 38 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Сега остана братушките да угостят резидента си с полониев чай или с каквото там угощават, когато не са доволни от обслужването...

 39. 39 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално
 40. 40 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 213 Весело

  Психопати.
  Дори не знаят къде е нормата.

 41. 41 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2216 Неутрално  а за Валери Симеонов нещо казали ли са? 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  ТЕЗИ руски свещенници са кремлино-путински ЗОМБИТА!!!
  БОГ ДА ГИ СЪДИ!!!

 43. 43 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Сега Русия се храни с омраза, всеки ден намират нов враг и зомбират крепостните.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 44. 44 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ЕБАСИ!!!!
  .ВЕЧЕ НИ ПРЕЗИДЕНТ НИ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ЗА ПРЕД ХОРАТА ИМАМЕ.
  ЗА КОЙТО РЕЗИЛ ДА БЛАГОДАРИМ НА ПАРТИЯТА ЛЮБИМА,ЧЕ Е ВЪЗПИТАЛА ТАКИВА АНТИБЪЛГАРИ.

 45. 45 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 213 Весело

  В крайна сметка сме в ЕС и НАТО.
  В Русия са наредени поп, алкохолик, поп, алкохолик.
  Цялата интелигенция започна да се изнася от там.
  Добре че бяха кохезионните фондове на ЕС, че тогава туземските набожници щаха да духат супата, а не да носят скъпи ролекси.

 46. 46 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 736 Неутрално

  за радев са прави но в частта че е страхливец, но България в сравнение с руската кочина е поне 4 звезди страна. а иначе се видя, че РПЦ си е де факто отдел на КГБ и такива втори път не трябва да бъдат допускани на българска територия.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 47. 47 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Държава която е с хилядолетна история и култура, член на най-могъщия военен и най-могъщия икономически съюз може да бъде наречена "треторазрядна" само от глупак или лъжец

 48. 48 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1365 Весело

  а за Валери Симеонов нещо казали ли са?
  —цитат от коментар 41 на Ф.Нинов


  Как да кажат като не смеят да го цитират?!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Руснаците бият шамари на местните руски слуги с крак. Много съм доволен.

  The best way to predict the future is to invent it.
 51. 51 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  СЕГА ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА РУМЕН РАДЕВ Е ДА СЕ ОБЯВИ В ЗАЩИТА НА ПРЕМАХВАНЕТО МОЧА.ТАКА ЩЕ СПЕЧЕЛИ НЯКАКЪВ АВТОРИТЕТ НА МЪЖ И ПРЕЗИДЕНТ ,КОЙТО НЕ ОТМИНАВА ОБИДИТЕ КЪМ НАРОДА СИ.

 52. 52 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Радев искал да се хареса на Запада.
  Казано от руснаци,това изказване ми звучи почти като комплимент за Радев.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 53. 53 Профил на Българофил
  Българофил
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ф.Нинов":

  Те унижават само раболепните.Симеонов не им се кланя и им целува гъза. Това което стана с Радев,рано или късно ще се случи и на Сидеров

 54. 54 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Накратко, Радев оправда мнението, че е руска подлога, защото позволи и да се изкензат върху него.

 55. 55 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":

  ама решетников го пенсионираха май?

  Birds of a feather flock together.
 56. 56 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Отдавна твърдя, че и най-крайните русофоби в България не могат да направят повече от самите руснаци, оставени да говорят с искрена злоба към нас.
  Поредният пример.

  Доброто е заразно
 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Ако искат да канят някой гасудар догодина, в президентството да си наемат съветници по руска сервилност отсега, да си купят качествени наколенки и да почват да тренират.
  За начало могат да питат Йотова.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Аз вече се питам дали гълченето от този църковен дявол не е станало с нарочното участие на Радев. Не просто от страх и простотия. То е ясно, но освен това и по взаимно съгласие.

 59. 59 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Дневник, защо продължавате да размазвате помията, която Путландия лее върху нас. Руски свещеници казали. Е Валерката па им каза, че патриарха им е второразредно кагебейско ченге . И какъв е извода? Простаци има по цял свят. А Радев все пак е московец, бесепеец и т.н. Така че не бих се учудил ако този лай срещу него е всъщност за маскировка

 60. 60 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Само си представете какви са вижданията на православните талибани в Русия спрямо Задунайската губерния, за да наричат путинофилското чучело Радев "марионетка на запада".

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 61. 61 Профил на otis5
  otis5
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ВОЛЕН СИДЕРОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!И ПОСЛЕ НЕ ПИТАЙТЕ КОЙ ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ.ГАДНО НЕЩАСТИЕ!

 62. 62 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#13] от "tos_buratino":

  вас руснаците никой не ви уважава. само плашите хората и си мислите, че ви уважват, ама не.

  Birds of a feather flock together.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Истерията се раздухва вероятно и за да даде повод на РПЦ да откаже съдействие на БПЦ за признаване на Македонската църква. Православието в Русия е част от държавната политика и може би всичко е добре премислено.

  А не сте ли забелязали, че обикновено страните, в които религията (или някаква друга идеология) е част от държавната политика, са тоталитарни или поне авторитарни, без значение дали става дума за християнство, ислям или нещо друго? Модерните държави са секуларни – с гарантирана свобода на вероизповеданието, но без издигането му до ранг на официална държавна идеология.

  Има и друго обяснение. Един от начините на държава със слаби институции – проядена от корупция, овладяна от силните на деня, подчинена на техния интерес – да а обедини по някакъв начин народа, е да налага някаква официална държавна идеология, включително и под формата на религия. Каквито тенденции могат да се забележат днес и у нас.

 65. 65 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  то и за това всеки втори руснак пита "ти мен уважаваш ли ма" :) като му паднат задръжките

  Birds of a feather flock together.
 66. 66 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Осень... Двое пьяных... Один лежит в луже, другой еле-еле стоит, опираясь на забор. Тот, который стоит у забора, спрашивает:
  - Ты меня уважаешь?
  Лежащий в луже, приподнимая голову:
  - Я горжусь тобой !

  Birds of a feather flock together.
 67. 67 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Има такива жени. "Щом мЪ бий, начи мЪ обича"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 68. 68 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Не трябва да се обръща съществено внимание, на отровата която идва от империята на злото! Нито да се опитваме да вразумяваме неразумните. Защото сто годишният комунистически диктат е нанесъл непоправими вреди на руския народ! Там управляващите са диктатори, народът е стадо, армията частна, а духовниците - агенти, атеисти и безбожници... Въобще, в Русия всичко е обърнато с главата на долу.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Неутрално

  Цялата им злоба, комплексарщина и омраза към България се изля най-накрая, прикривана с години под думите "приятели", "братя-славяни", "православни братя", "историческа близост" и т.н.
  С подобна омраза, трупана в крепостно сърце години наред, трябва да имаме едно наум. И да бъдем безкомпромисни към техните говорители в България, особено от политическия ни елит.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 70 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Ако искат да канят някой гасудар догодина, в президентството да си наемат съветници по руска сервилност отсега, да си купят качествени наколенки и да почват да тренират. За начало могат да питат Йотова.
  —цитат от коментар 57 на Николай Колев


  Тогава пък ще пикаят върху тях. Няма угодия за гасударя.

  The best way to predict the future is to invent it.
 71. 71 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 473 Весело

  Такова нещо руснаците никога не са казвали за бай боко. Защото им е в малкия джоб.

 72. 72 Профил на today
  today
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Тъй, тъй, нека хубаво да си покажат простотията, да ги видят всички що за стока са! Със сигурност след тази изцепка още по-малко хора ще харесват Путлер и кликата му.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Разстроено

  "Разбира се, че България е освободена от руска армия - Руската империя никога не е била възприемана като многонационална. (...) Просто е очевидно, че ако повечето от половината население в една страна е титулната нация, това е мононационална държава. "

  Това е точно! Днешната многонационална ерефейска Русия е само бледо копие на великата Руска империя!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#69] от "hamiltonf1":

  винаги е било така, просто сега някой им дава гласност. а тукашните мекерета с избирателна памет тренирана повече от век, ще изчакат да отшуми малко и ще почнат да мажат отгоре. До изборите в масква един русофил няма да си спомня за случая.
  Повечето дори от сега смятат, че това отношение е правилно :) Просто не са събрали смелост да го кажат публично, може би трябва да минат 2-3 дена

  Birds of a feather flock together.
 75. 75 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 948 Неутрално

  А тези руски сврщенници дали знаят че в нашата треторазрядна европейска държава минималната заплата е двойна спрямо тази в първокачествения северно азиатски монголски хаганат ?

 76. 76 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Разногледи станаха някои съфорумци, след изказванията на руските духовници...

 77. 77 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Казаха ли ви го бе руски ибрикчии!? Ей това си е чиста гавра!

  Имало едно време ссср...
 78. 78 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#58] от "pepamug":

  Радев ако не е съгласен, щеше да си каже. Нещо.

  Birds of a feather flock together.
 79. 79 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Последните дни са добри дни за българската демокрация, защото Москва се саморазобличи в пъклените си желания да се меси във вътрешните работи на една суверенна държава. Но пак повтарям, че не вярвам това да е случайно и да е истинско огорчение от нашата "неблагодарност" към тях, защото признателност сме отдавали на всички загинали воини още от времето на Освобождението, и няма как чак сега да се обидят. Също така не смятам и че е случайно гостуването на Валери Симеонов в БНТ – тази крепост на русофилството. Има план, дирижиран от Кремъл, и той не вещае нищо хубаво за България. Само в плонжа на Йотова не се съмнявам, че е истински, а не е част от този план, защото на нея ѝ идва отвътре любовта към Путин , путинизма и съветизма.

 80. 80 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 998 Весело

  Разногледи станаха някои съфорумци, след изказванията на руските духовници...
  —цитат от коментар 76 на Велков


  Станахте Велков точно вие шапкарите, най-вече!

  Имало едно време ссср...
 81. 81 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Нека всички русороби видят как се отнасят руснаците със своите резиденти и подлоги - пълно презрение. Иначе голям кеф е да гледа човек как евразийците се пенявят от гняв.

 82. 82 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 547 Неутрално

  "Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна"

  Доживяхме "Икономедия" да пропагандира президента Радев като защитник на Запада!

  И в морето ми е до колене .....................
 83. 83 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Забравих да кажа: колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре за България!

 84. 84 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Весело

  сержант велков на амбразурата, съфорумците му виновни :)

  Birds of a feather flock together.
 85. 85 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Любопитно

  "Да носиш руско име и да имаш руска принадлежност отново става подвиг. Защото целият този мрак и мерзост, обкръжаващи страната ни, просто не може да понася нито руснаците, нито Русия, завиждат ни."
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Тая килимявка, идея си няма, колко мъти са ми казвали: "Ти мразиш руснаците!"
  А тук излиза че МИЛИОНИ не можели да понасят руснаците!
  А защо не ги понасят?
  Кажи, бе Килимявке!
  (Или поне ауторизирай недоучения богослов - Бялата Златка да отговори вместо теб!)
  ............
  А защо Агент Симеонов, дегизирал се като Патриарх Неофит се спотайва като бълха в гащи? Какво му е мнението?

  Да разлая троловете!!
 86. 86 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#76] от "Велков":

  Да Перков, те ритат точно по вас, русоробите. Луди ви направиха.

  The best way to predict the future is to invent it.
 87. 87 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Весело

  Руските църковни ченгета напомнят на отец рафаил - но с обратен знак.
  Боклуци отвсякъде.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 88. 88 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  а за Валери Симеонов нещо казали ли са?
  —цитат от коментар 41 на Ф.Нинов


  Той е обсъждан отделно.
  Не мога да разбера какво точно са очаквали съфорумците от попове, които по съвместителство са свещеници, а основната им длъжност е кагебешници? Толкова могат след сто години практика!!!

 89. 89 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  "Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна..."

  Всяка новина, която идва от Русия, е новина от клоаката на света! На нищо не трябва да се вярва! Всичко е лъжа и пропаганда! Кой е Радев, ние знаем вече добре. Не е необходимо руснаци да ни подсказват. Най-добре за тях е да обърнат повече внимание на кочината в която живеят.
  А в "треторазрядна България" минималната работна заплата е вече два пъти по-висока от тази на първоразрядноте руски мужици, каскети и вагнеровци...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 90. 90 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Каква безсилна злоба струи от думите на оскотелите попове.

  The best way to predict the future is to invent it.
 91. 91 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  Боже, Боже... Радев май върви към уволнение... Ще го уволнят - както го назначиха, така и ще го уволнят. Няма да има втори мандат със сигурност.

 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Така се разрушава единството на един народ. Путинските теолози явно са се включили в хибридната война.

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  а за Валери Симеонов нещо казали ли са?
  —цитат от коментар 41 на Ф.Нинов


  За Валерко няма да кажат нищо, защото тогава в Рашата публиката ще разбере какво е казал Валерко и ще се наложи кагебистът-поп да влезе в обяснителен режим. Не са чак толкова тъпи.

 94. 94 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#73] от "Julian Mall":


  Днешната многонационална ерефейска Русия е само бледо копие на великата Руска империя!
  —цитат от коментар 73 на Julian Mall


  Човече!
  Всеки с глава на раменете, може да различи лъжата от измамата!
  Всеки с глава, а не тиква на раменете, може да отдава почит към ония руснаци от периода 1876-1878-ма, и да не понася сегашните руснаци!

  Да разлая троловете!!
 95. 95 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Е СЕГА ВЕЧЕ НСО ЩЕ ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИ ОХРАНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА.АКО ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ОТ ОХРАНАТА НА ДРЪНДАРСКИЯТ СЕЛЯИН...РУСКИТЕ ХУЛИГАНИ МАЙ СА СЕРИОЗНО РАЗДРАЗНЕНИ...

 96. 96 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Руските служби си свършиха работата. Ние както е обичайно проспахме нещата.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Лицето на източно азиатското православие в пълният си блясък и неподправена българофобия.

  И тук някакви Червени общественици се опитват да му придават и приписват нормалност, като питат защо то не помогнало на македонската църква.

 99. 99 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#82] от "БГА Балкан":

  начи, носи се легендата че едно време малките престолонаследници като не може ли да ги набият, имали специално предназначено момче дето да нашибат с пръчка вместо провинилият се.
  Понеже не върви (все още) да ни бомбардират с някоя ракета, го отнася Радев, а да се засрамим всички.

  Birds of a feather flock together.
 100. 100 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#76] от "Велков":


  Разногледи станаха някои съфорумци, след изказванията на руските духовници...
  —цитат от коментар 76 на Велков


  Е, Гинче, ти нали си се втренчил в една точка!

  Да разлая троловете!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK