Как една седмица стигна да се деформира дебатът за Истанбулската конвенция

*Размерът на балоните се определя от броя статии за Истанбулската конвенция, публикувани от съответната медия. Така най-големият балон е този на epicenter.bg (274 статии), а най-малък – този на skandalno.net (10 статии). ** В зелено са отбелязани десетте най-популярни новинарски уебсайта в България според данни от alexa.com и броя последователи във Facebook.

*Размерът на балоните се определя от броя статии за Истанбулската конвенция, публикувани от съответната медия. Така най-големият балон е този на epicenter.bg (274 статии), а най-малък – този на skandalno.net (10 статии). ** В зелено са отбелязани десетте най-популярни новинарски уебсайта в България според данни от alexa.com и броя последователи във Facebook.Ако ратифицираме тази конвенция, ние приемаме включително и тази ясна дефиниция в чл. 3, която редефинира пола, заедно с всички последствия от това. Тя не защитава жените от домашно насилие."


От репортаж на БНР от 14 декември 2017 г. с тези думи на Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности"(АОЦ) тръгва вълната от силно негативни спрямо т.нар. Истанбулска конвенция публикации в български медии, която деформира обществения дебат по този документ още преди да е започнал. В него се казва, че асоциацията събира подписи срещу конвенцията - нещо, което АОЦ обявява в открито писмо няколко дни по-късно - на 19 декември.


Но още същия ден след репортажа на БНР се появяват негативни реакции от glasove.com и bultimes.com, които предупреждават, че Конвенцията била "опит за легализирането на гей браковете". Дори и тогава обаче повдигнатата тревога остава в ограничен кръг от сайтове, включващ kanal3.bg, blitz.bg, epicenter.bg, trud.bg.
Това разказва проучване на Асоциацията на Европейските журналисти - България (АЕЖ), разпроространено тази седмица под зцаглавие "Скандалното говорене доминира отразяването на Истанбулската конвенция в българските медии".


В него компанията за медийни анализи "Персептика" подробно анализира 10% почти 7400 статии по темата само за 2 месеца - от 1 декември 2017 г. до 31 януари 2018 г. Изводът от съдържанието и тона на тези 739 публикации е, че решаваща роля са изиграли две партии - ВМРО и БСП, които категорично се противопоставиха на конвенцията.


Как една седмица стигна да се деформира дебатът за Истанбулската конвенция


Благодарение на ВМРО


До декларацията на ВМРО от края на декември 2017 г. темата почти не присъства в медиите и като цяло преобладава неутралното отношение, тъй като голяма част от журналистите и обществеността все още не е формирала свое мнение. Но за броени дни в самото начало на 2018 г. започва да се налага мнението, че правителството се опитва да наложи "третия пол" - термин, който бързо се превърна в обобщаващ за цялата ЛГБТ общност.


Достатъчно е една седмица, за да се предопредели дебата: "Негативните мнения са толкова всеобхватно разпространени, че последвалата ги реакция в защита на Конвенцията надали постига очаквания резултат. В седмицата между 5 и 11 януари се отразяват активно протестите в защита на Конвенцията, мнения на политици (предимно от ГЕРБ), специалисти (сексолози, социолози) и представители на НПО.Обществеността обаче вече е предварително настроена, че правителството (под натиск отвън и от НПО-та) се опитва да приеме Конвенцията в ущърб на обществения интерес. След 10 публикации как документът цели да разбие българското семейство, новината, че Илияна Йотова приветства приемането на Истанбулската конвенция от кабинета по-скоро би довела до по-ниско доверие в г-жа Йотова отколкото до по-високо доверие в Конвенцията."


Анализът обхваща 20 медии и 3 иначе не особено популярни сайтове (glasove.com, bultimes.com, skandalno.net) , но чийто статии се разпространяват активно от други медии и по социалните мрежи.


Оттам нататък дебатът в медиите почти не оставя място за неутрални мнения. Медиите и публикациите им стават все по-крайни и очертават общите настроения в обществото. Под 30% от всички публикации са в защита на Конвенцията, а повече от половината (54%) са против нея, посочват авторите на изследването за АЕЖ.


Как една седмица стигна да се деформира дебатът за Истанбулската конвенция


Проевропейски медии и фалшиви новини


Описвайки наблюденията си върху конкретни медии, от "Персептика" казват: "Ясно се очертава групата на про-европейските, про-западни медии като dnevnik.bg, clubz.bg, btvnovinite.bg, dnes.dir.bg и offnews.bg, които заемат и еднозначна позиция в подкрепа на документа. Въпреки че заемат приблизително еднакви позиции и при тях се открояват някои съществени разлики. Така например, dnes.dir.bg, който е един от най-популярните новинарски уебсайтове, публикува цяла поредица, посветена на жени, подложени на домашно насилие. В сравнение с мненията на политици и психолози и политици обаче, тези материали не се радват на особено голям интерес".


Сайтовете в негативния край на спектъра - skandalno.net, bultimes.com и glasove.com. - са с изключително анти-западна насоченост, като bultimes.com е настроен и против управляващите. "Именно те предлагат и материалите, които се доближават най-силно до определението за фалшиви новини. Там става дума за "Хомо Диктатурата на ЕС", "джендър организации, вилнеещи по училищата", ЕС, който ни "ОБЕЗБЪЛГАРЯВА" и т.н. Стига се дори до крайни цинизми, като статията на Явор Дачков за стрелба в гимназия в САЩ, в която авторът коментира, че "това се превърна в сиво ежедневие в Америка докато хомосексуалният й елит изнася демокрация, спасявайки жените по света с истанбулски конвенции" (bultimes.com)."


Как една седмица стигна да се деформира дебатът за Истанбулската конвенция


Едно силно рамо от популярни медии


Съществува силно изразена динамика между тези три сайта и следващата група от негативно настроени спрямо конвенцията медии като blitz.bg, trud.bg, petel.bg. "Те цитират много от статиите от най-крайните сайтове, но спестяват голяма част от анти-европейските и най-вече – антиправителствени – тези. Това им създава по-проевропейски образ, макар и в тях да се прокрадва тезата, че външни сили се опитват да наложат Конвенцията на българите. Също така, те са сред главните играчи, които опитват да направят връзка между поддръжниците на Конвенцията и протестиращите срещу правителствени решения, като това за Пирин.


Последната група медии е тази на сайтовете, които определено са против Конвенцията, без да демонстрират анти-европейска насоченост по конкретната тема. Сред тях най-изявени за pik.bg и epicenter.bg. Те често цитират други сайтове, противници на Конвенцията, като особено деен в тази си роля е epicenter.bg. Това е и най-активната медия по казуса с над 274 публикации. Реално сайтът събира всичко казано някъде по темата, особено ако то е негативно.


Тази група е настроена положително към управляващите (а в случая с news.bg конкретно към ВМРО) и се опитва да бъде критична към БСП, въпреки че социалистите на свой ред също са срещу конвенцията. Именно тези сайтове са най-активни в експлоатирането на темата за двуличността на БСП, която е "за" конвенцията в Европа, но "против" нея в България. Като цяло управляващите често са представяни и като жертви, на които се оказва натиск от страна на "гей лобито" и на "рекетьори, готвещи пуч" (Последната фраза от заглавие в pik.bg в последствие е заменена с "над 5000 излязоха срещу екорекетьорите!").

Коментари (308)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Емил Тенчев
  Емил Тенчев
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Може би най-големият успех на путинската хибридна война срещу държавата ни беше тая срамна и унизителна истерия срещу Конвенцията.
  Но се хващам на бас, че Конституционният съд ще се произнесе, че тя не противоречи на конституцията, и ще бъде ратифицирана.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4357 Неутрално

  "Изводът от съдържанието и тона на тези 739 публикации е, че решаваща роля са изиграли две партии - ВМРО и БСП..."


  Пълни глупости! Решаваща роля на тези от БСП и ВМРО?!
  Тези от "Персептика", защо не анализирахте хилядите коментари под изследваните публикации?!
  Смешна история, интересно с какво финансиране...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 4 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Истината е, че покрай текстовете за защита на жените и децата от насилие се прокарва джендър-идеологията, при това конвенцията не може да се приеме под условия. Приеме ли се, всички текстове трябва да се изпълняват, включително обучението на децата от най-ранна възраст залегналите в тази джендър - идеология идеи.

 4. 5 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Много добър анализ за това как се прави фейк нюз истерия сред 80те %. Сигурен съм че троленето ще продължава и при следващи подобни случаи. Добре сработен механизъм за овладяване на медии - масови и социални, а оттам и за обработка на матряла.

 5. 6 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Може би най-големият успех на путинската хибридна война срещу държавата ни беше тая срамна и унизителна истерия срещу Конвенцията.Но се хващам на бас, че Конституционният съд ще се произнесе, че тя не противоречи на конституцията, и ще бъде ратифицирана.
  —цитат от коментар 1 на Емил Тенчев


  След монтирането на резидета Червен Радев, това бе първата истинска победа на анти-цивилизационните про-рашистки сили в България.
  Истерията против конвенцията бе тест, доколко е възможно да се съботират и без това крехките успехи на демокрацията ни. Тест, за това дали българското общество може да бъде манипулирано да се откаже от цивилизациата и да се "завърне" към "праволсавно-славянскита" диващина, пропагандирана от Рушлямската държава.
  Оказа се, че може.
  И не е чудно, при положение, че политиката е доминирана от откорвено про-рушлямски партии, все метастази на БКП.

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 6. 7 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Значи има защо да са критични публикациите. :-) Няма разумен човек, прочел тази мракобесна конвенция, който да продължава да е съгласен с приемането й. Само разни НПО-активисти, силно заинтересовани да папат от държавните парички предвидени за НПО-тата продължават да я подкрепят. Разбира се подкпрепят я и наши политици, играещи както винаги за друг отбор, не за българския.

 7. 8 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Какво защитава истанбулската конвенция, пробутвана ни от едно НПО наречено с гръмкото име Съвет на Европа и нямащо нищо общо със структурите на Еворпейският съюз:

  1. Дискриминация по пол, защото защитава жени, деца, мигранти и ЛГБТ, но не и ВСИЧКИ граждани, както би трябвало да прави всеки нормален закон. Съвсен нахално вътре се твъди, че видите ли, това не се било водело дискриминация по пол. хахаха
  2. Въвеждане на жедндър образование, чрез практики за разчупване на стеретипните роли на пола.
  3. Право на почти всички мигранти да получат убежище, като заявят, че са преследвани или дискриминирани по пол в родината си /над 500 милиона мисюлманки отговарят на условието/ или че са с различен джендър /ЛГБТ/
  4. Възможност всеки да подаде сигнал за домашно насилие и този сигнал се разследва, дори "жертвата" да не е съгласна или да отрече такова насилие /възможност за доноси/.
  5. Финансиране от държавата на НПО организации, които да "внедряват" въпросните описани красоти.
  6. Загуба на суверинитет, защото тази конвенцийка се поставя над Конституцията на Република България и се прави един орган доминиран от НПО организации, който да "следи напредъка" на всяка държава.

 8. 9 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 585 Весело

  ако наистина всичко започва с думите на Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности" искам най-сърдечно да и благодаря...
  ако наистина има руска помощ /което ме съмнява, щото няма нужда/ в разобличаването на тази в най-добрия случай ненужна, а много по-вероятно вредна с инсталирането на "наднационални" наблюдатели от GREVIO /истинската цел на цялото упражнение/ конвенция- и на тях им благодаря;

  приветствам подобни изследвания - и се надявам дневник да продължи сам да "разкрива" къде се намира в "борбата" - най-горе и най-вдясно - от дневник и техните приятели борбата, за нас веселбата
  дерзайте

  Je suis дани кирилов
 9. 10 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#5] от "Deepdish":


  Много добър анализ за това как се прави фейк нюз истерия сред 80те %. Сигурен съм че троленето ще продължава и при следващи подобни случаи. Добре сработен механизъм за овладяване на медии - масови и социални, а оттам и за обработка на матряла.
  —цитат от коментар 5 на Deepdish


  Точно така, само че в обратна посока. Всичко това се прави ЗА конвенцията. Или мислите, че НПО-то което има договор за финансиране с Дневник не плаща за тази кампания? :-) Едни и същи статии, в защита на ИК, спуснати от един НПО център ги виждам в няколко различни медии. Случайно ли е? :-)

 10. 11 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Истанбулската конвенция не се прие поради действията на някой и друг "негодяй" - човек който издига собствения си авторитет чрез внушение на неистини, печели чрез продажба на "кух продукт" - лишен от смисъл и съдържание и придава на безделничеството си фундаментално значение.
  Негодничеството е добавката, която е нужна на никаквеца да стане значим.

 11. 12 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 640 Весело

  Да гледаме положително. Понятието "социален пол" обяснява изчерпателно какво точно имат предвид хората под забраненото за писане понятие "пед...аст". В никакъв случай не говорим за сексуална ориентация, а за определен тип мъжка идентичност със специфични особености на характера. 🦋

 12. 13 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Не се съмнявам в изследването ( пари са давани от някого) . В тези неща КУЗИ няма. Има пазарен капитализъм в МЕДИИ. Чудя се какво ще излезе ( хипотетично ) ....АНТИ руски изявления на лидери, медии. Може да замерят и 10 те платени трола по тия ширини, те като чуят думата Русия .......и започват дежурните три изречения:))

 13. 14 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 534 Весело

  С така стеклите се обстоятелства всички трябва да са доволни. От една страна обществото се спаси от гнусната прикрита цел на конвенцията, от друга - грантаджиите ще продължат да захлебват, продължавайки да ни убеждават, че джендъра съществува и има почва у нас.

 14. 15 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#9] от "samarianin":

  Абе, то "Перцептика" малко са объркали координатите щото мястото на ултралибералните левичари трябва да е долу вляво, ама нейсе, забавление наистина има.

 15. 16 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Най-перверзното в борбата на така наречените "патриоти" срещу конвенцията е, че тя всъщност се опитва да реши един основен въпрос на европейсйската цивилизаци, въпрос размахван като знаме от патрЕотите.
  И той е възпитанието в Европа на децата от нехристиянски семейства.
  патрЕотите и "социалистите" са много силни на думи срещу "друговерците" и, цитирам вицепрезидента: "циганките с инстинкт на улични кучки", но когато Европа изработи международен документ, който отнема правото на роднини с насилие и бой да налагат забрадки, фериджета и "свтби" на 12-13 годишни, под прикритието на "традиционната си култира и религия" същите "политици" (т.е. рублолюбци) раздухват истерия.
  Що бе, предатели?
  Нали сте против "фереджетата", против "раждания на 13 години"?
  Що пречите да се приеме закон премахващ веднъж за винаги "традционната роля" на жената като стока в нехристиянските семайства?

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 16. 17 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Не може да скрием истината че рублофилите успяха да победят този път - то не бяха фейк нюз, грешни преводи и така нататък. За съжаление ни Герб, ни 5 те партии успяха да се противопоставят смислено.

 17. 18 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2535 Любопитно

  И защо решихте, че работата става с публикации?
  Тука нали редовно ни облъчват, резИлтатът е видим.

  Еретик
 18. 19 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Гледам отново по темата са налазили масово руските тролове.

 19. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Весело

  Агитпропа много труд е хвърлил за тази статистика. А има проста статистика, която всички чакаме. Страните, ратифицирали конвенцията, са 17, но САМО ДВЕ са я ратифицирали без възражения. Търси се журналистика, която да обобщи и анализира особените мнения. Такава журналистика не се забелязва.
  На другия полюс в медиите на агитпропа е Дъблинското споразумение. За него агитпропа не смее дори да мъцне. А то е точно толкова двузначно, колкото и Истанбулското споразумение. Либералстващите медии от всички мигранти правят "бежанци", а на другия полюс бежанците пък се определят само като мигранти.
  Майната му на агитпропа.
  Весел уикенд.

 21. 22 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5867 Неутрално

  До коментар [#16] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  Защото покрай тази конвенция, дори и един комплимент на колежка не може да направиш, камо ли да пофлиртуваш...
  Дискриминация на мъжете. Затова!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 23 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 518 Неутрално

  КОнвенцията е пряко насочена срещу онези компактни групи от хора, които живеят в Европа, но отказват да приемат основните принципи на европейската цивилизаци и морал, и вършат престъпления с оправданието, че това е тяхна "културна особеност" и "част от религията им".
  Групи от хора, които не смята да се съоразяват със законите, забраняващи секс с деца.
  Групи от хора, които отказват да зачитат равноправието между жени и мъже.
  Групи, за които жените и момичетата са собсвеност - непълноценни същества, неравни на мъжете.
  Същества, които нямат право на мнение и трябва да бъдат забулвани, забраждани и третирани със сила, ако случайно изразят несъгласие.
  Всички се въмущават, когато научат за поредния случай на циганска родилка на 13 години и баба на 27.
  Всички са стъписани от "желанието" на жени да ходят с чаршафи на лицата.

  НОО, когато се предложи закон премахващ правото на мъжето да налагат с юмруци в семействата си "традиционната роля на жаната" изведнъж се развихря истерия.
  Безумие, от което печелят само враговете на България!

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 23. 24 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#15] от "zakkwylde":

  е сега, не им придиряй, имай предвид, че голяма част от неоконите в сащ са бивши троцкисти
  мило янопулос който е виден певец на "алтрайт" - е гей, женен за негър - но инак е ... десен

  живеем в свят в който нищо не е същото, няма ляво, няма дясно, "елита", тези дето уж са "горе", се облича като прошляци в гетото или проститутки, слуша нещо дето е само носи название "музика", продукт на дегенерирали от синтетика мозъци, а онези от гетата като ги гледат си мислят, че мястото им е в "елита", тъй че няма "горе", няма и "долу"...

  изобщо да се слагат където си щът - този хаос не може да е вечен, и в туй е големия страх - какво ще се пръкне от хаоса

  Je suis дани кирилов
 24. 25 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#18] от "Костадин Иванов":


  И защо решихте, че работата става с публикации?Тука нали редовно ни облъчват, резИлтатът е видим.
  —цитат от коментар 18 на Костадин Иванов


  Защото през медиите се променя отнощението на обществото към нещо и чрез тях се прокарват и идеологиите. Вторият варинат е през училища и университети. Не случайно са набъркали и образованието в тази мракобесна конвенция и искат да разучпват на децата "стереотипните роли на пола".

 25. 26 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 593 Неутрално

  "про-западни медии като dnevnik"

  Защитавайки джендърите и соросоидите ставаш про-западн? Това е както олигарх да се самопровъзгласи за демократ. Аман от педр.аси и продажници. Важни са грантовете

  И в морето ми е до колене .....................
 26. 27 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 979 Любопитно

  "Дневник", в който всяка втора статия е злобно заяждане с президента на САЩ, премиерите на Унгария, Словакия, Полша, Италия, Австрия бил "про-западен"?
  Ти да видиш.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 28 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 979 Любопитно

  "Дневник", в който всяка втора статия е злобно заяждане с президента на САЩ, премиерите на Унгария, Словакия, Полша, Италия, Австрия бил "про-западен"?
  Ти да видиш.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 28. 29 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#24] от "samarianin":

  Съгласен. С уточнението, че Мило има топки, за разлика от редица прононсирани "мъжкари". Но може би това е част от бъркотията.

 29. 30 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Позиционирането на пеевските медии ясно определя кампанията като част от хибридната война. Отвратителна е позицията на БСП(част от ПЕС) която е участвала в създаването на конвенцията, а за пред материала я заклеймява. Позицията на БСП определяцялата кампания като активно мероприятие(замисленои финансирано от......).

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 30. 31 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Да сте чували за осъден циганин, заради това. че е продал дъщерите си и те са раждали на 12-13 години?
  ИЛи за нехристиянин, заради това че е накарал със сила дъщерите си да ходят с чаршафи на лицата и им е забранил да говорят с момчета в училища?
  Не сте чули, нали?

  Щото горните извращения се оправдават с "традиционната роля на жената" (дет се вика "джендър") в циганските общности и с "религиозни ценности" в нехристиянските семейства.

  На мен ми писна от това всякакви диваци да си размахват "традициите" и да стоят извън морала и законите в Европа.
  Конвенцията премахва възможността разни примитиви да се оправдават с "традиционната роля на жената" , докато вършат извращения и престъпления.
  ТАКАВА конвенция би трябвало е е МЕчТАТА на всеки истнски християнин и ПАТРИОТ.

  Нооо, не би!
  Наште "христиени" и патрЕоти, в едно със 'социалистите" от БКП скочиха срещи ТАЯ конвенция. Защото тя жените, но и ЕВРОПА от примитиви и диваци, а не тия хубавци НЕ обичат Европа и цивилизацията.
  Те обичат Ръшлямска държава, където домашното насилие е разрешено!

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 31. 32 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#29] от "zakkwylde":

  съгласен - но си мисля че неговите "топки" се движат в зоната на "разрешеното" /това е част от играта/, и джон галиано имаше "топки" преди време, но настъпи мотиката; инак когато не само гейовете, евреите, мюслитата, феминиските и прочие си развяват "топките", а и европейскато аборигенско население се сдобие с такива ще настъпи "веселбата"

  Je suis дани кирилов
 32. 33 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#23] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  "правото на мъжето да налагат с юмруци в семействата си"

  Може ли КОНКРЕТЕН цитат от БЪЛГАРСКИ ЗАКОН утвърждаващ това 'право'?

  Ама без пеераски лупинги, конкретен цитат :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 34 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Един временен успех на простаците.

 34. 35 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Една от опрорните точки на противниците на конвенцията е, че било имало "достатъчно закони", зашитаващи жените.
  Такааа!
  Законът разрешава ли секс с малолетни?
  А 12-13 годишни циганки раждат ли в България?
  Тая работа дали става без секс с малолатни?
  И как се оправдава това престъпление?
  Ами, с "културните особености" и "традиционната роля на жените" при циганите.
  Значи законът ни не решава проблема с "културните особености" и "джандъра" при циганите.
  На думи патрЕотите са мнооо против "културните особености" на циганите, ама като им се дава за гласуване закон точно против циганския "джендър", цъ- нема да гласуваме.
  Що, бе?

  Да ви каза що!
  Щото не са нито християни, нито "патриоти" а откровени путинисти!
  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 35. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2913 Неутрално

  Това, че Путин е казал Добър ден, не винаги означава, че слънцето е залязло.

 36. 37 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#31] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":
  "Да сте чували за осъден циганин, заради това. че е продал дъщерите си и те са раждали на 12-13 години?
  ИЛи за нехристиянин, заради това че е накарал със сила дъщерите си да ходят с чаршафи на лицата и им е забранил да говорят с момчета в училища?
  Не сте чули, нали?"
  ============
  Няма и да чуя. Същите НПО, които защитават ИК, защитават мигрантите и циганите. Те са станали територия, където законът не пипа. Турция като ратифицира конвенцията, какво се промени?
  И не ни пробутвай омръзналата лексикална грешка с Рушлямската държава. Ти виж ВБ и САЩ, където превод на конвенцията не е необходим.

  Еретик
 37. 38 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 880 Весело

  Аз пък не се притеснявам. Споделям мнението на някои форумци че с ИК или без нищо няма да се промени, така че се забавлявам с истерия та на "консервативните десни патриоти".
  Не всеки ден може да ги видиш въпросните прегърнал се с Сидеров и Нинова.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 38. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3005 Весело

  проевропейски с американски грантове ? уникално

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 773 Любопитно

  Чудесно, че отразявате проучването на Асоциацията на Европейските журналисти - България за материалите в медиите за Истанбулската конвецния. От една седмица във Великобритания обаче ври и кипи покрай Телфордския скандал, който плахо с по някоя дописчица е отразен в други беге медии. "Дневник", вие няма ли да го отразите - имате читатели, които твърдят, че четат само вас, а ги оставяте дълбоко неинформирани?

  След 18-месечно разследване Sundаy Mirror публикува шокиращи разкрития за 40-годишна системна сексуална експлоатация на деца в гр. Телфорд, замитана под килима от страх службите да не бъдат обвинени в расизъм, тъй като извършителите са предимно пакистанци.

  Една от жертвите е на 14 години и казва пред Sunday Mirror: „Отвращавах се от това, което се случва, но онези мъже ми казваха, че ако кажа на някого, те ще сторят същото на по-малките ми сестри. Заплашиха ме, че ще кажат на майка ми, че съм проститутка. Нощ след нощ бях принуждавана да правя секс с множество мъже в различни мръсни бордеи. Направих два аборта. Часове след втория аборт единият от мъчителите ми ме заведе в някаква къща да бъда изнасилена от още няколко мъже. Най-лошо беше, когато след 16-ият ми рожден ден бях дрогирана и насилена от петима. Малко по-късно водачът на групата дойде пред нас и каза, че само ако спомена нещо ще изгори дома ми.“

  Полицията си прави оглушки дори след като много от децата подават сигнали. Шефът на полицията в Телфорд във вътрешна докладна записка за ивформира подчинените си, че става дума за секс по взаимно съгласие и няма нужда от намеса. Тези извращения продължават 40 години и съветници, социални работници и полицаи си затварят очите, а терорът над децата продължава.

  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/11/1000-children-may-have-victims-britains-biggest-ever-child-abuse/
  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/police-slammed-over-memo-saying-12187882
  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/i-pregnant-13-father-could-12202725
  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/britains-worst-ever-child-grooming-12165527

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 41. 42 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#35] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  "И как се оправдава това престъпление?"

  Може ли един КОНКРЕТЕН казус в който съдът е оправдал насилник по начинът който толкова занимателно фантазирате?

  Понеже забелязвам известни трудности свързани с думата КОНКРЕТЕН, нека помогна насочвайки че търсим РЕАЛЕН казус който се е случил, не ваши фантазии

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 42. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Весело

  Изводът тук е, че гербавият матрял формира мнението си от бултаймс, пик, епицентър, брадва и подобни разкошни издания.

  Велико!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 44 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Покрай суматохата с конвенцията и руският Патриарх останаха незабелязани или бяха скромно и плахо споменати ключови събития в повечето страни от Вишеградската четворка —масовите протести срещу ръководителите на тези страни, срещу връзките на международната мафия с правителствата на тези страни и кражбите на еврофондове. В Централна Европа започва новата ”нежна революция”, този път за да се отърси окончателно от остатъците от миналото и да се освободи от опеката на техните деца и внуци.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 44. 45 Профил на sugar
  sugar
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И ето как цялото мнение е формирано от това какво се пише в медиите. Ако не беше наложено отрицателно мнение още от началото на обсъждането на конвенцията, вероятно нямаше да има такъв голям отзвук и щеше да се види положителното в цялата история, което е да се борим срещу тормоза над хората.

 45. 46 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 814 Неутрално

  срам за войводите-шеф-каракачанката доказан агент на ДС.Член-Славчу Атанасов.Бивш кмет на Пловдив,който спечели изборите за кмет с портрети на Б.Борисов и след това веднага подари властта на комунистите в Пловдив.Нищо чудно,като се знае,че е бивш политически офицер от армията завършил за ЗКПЧ/заместник командир по политическсата част/учил как да служи на Партията с главно П.

 46. 47 Профил на mitkoraja
  mitkoraja
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не ми е много ясно как сайта на БТВ новините е заел "еднозначна позиция в подкрепа на документа". Пуснах едно търсене и намирам само неутрални новини по темата.

 47. 48 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Леволибералният вой не спира, това е добре.


 48. 49 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#41] от "baba_zozolana":

  И това каква връзка има с темата? А да, никаква.

  Ех,Цоцолано, Цоцолано, колко сте прозрачни русофилските тролове, маскирани като обективни, информиращи форумци, всъщност заливащи ни с всевъзможни линкове, които да дискредитират Запада.

  И не, не казвам, че го правиш за пари. Сигурен съм, че го правите без пари. Такива като теб, Тулса, Даскала и "Дясна" Венка.

 49. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Като студент през 80-те бях "профилактиран" от ДС в "спокоен и приятелски" разговор със служител на службата. Та от тогава съм запомнил думите му.
  "Моето момче, можем да те орезилим за нула време. Ще вземем една обикновена история, нещо, което правят всички и на никой не му прави впечатление и ще направим така, че и родителите ти ще те намразят. Никой няма да те вкарва в затвора, нито да те пребива от бой"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 50. 51 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Оставете гей-браковете, то е ясно, че с една конвенция няма как да се узаконят. Но аз съм крайно несъгласен с половата дискриминация, която се въвежда с този документ. Мъжете са представени а приори като насилници, а жените, ЛГБТ и т.н. като жертви. Що за авторитаризъм е само и единствено на базата на един сигнал без никакви доказателства, които да го подкрепят да започне разследване срещу мъжа, което не може да се спре дори и ако жертвата се откаже от сигнала. Защо частни НПО-та трябва да получават държавно финансиране, вместо борбата с насилие да си се води от държавата, както трябва да бъде. Да поставим един мега НПО-орган над Конституцията? Плюс това няма как някой, който е чел конвенцията да отрече, че вътре се съдържа терминът джендър-айдентити, който безспорно е различен от джендър.

  Вижте интервюто на Цветана Манева, една от най-истинските и достойни жени, за които се сещам вчера по Панорама. Разби на пух и прах "холивудския фемиизъм". Заслужава си да се чуе.

 51. 52 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1523 Любопитно

  Аз от картинката научих коя е най - гендерската медия.

  Чудесно, че отразявате проучването на Асоциацията на Европейските журналисти - България
  —цитат от коментар 41 на baba_zozolana


  За тея хора ли иде реч?

  http://bit.ly/2FSRTik

 52. 53 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#51] от "Stefan":

  Вие знаете ли в каква връзка се съдържа термина "джендър айдентити" в Конвенцията?

  И каква връзка има мнението на Цветана Манева по съвсем друг проблем от Конвенцията? А, да, сетих се: опорните точки трябва да се изговарят.

 53. 54 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 302 Неутрално

  ИК е за продължаване на емиграцията на хора от мюсюлманските държави към ЕС. Преди години се започна с дисидентите, след това се издейства право на хора от бившите колонии да живеят в метрополията. Играта с бежанци от войните вече е на приключване, защото страните изградиха огради, появи се недоволство от "културните им особености". Сега с ИК всеки от една мюсюлманска държава може легално и без да може да му се откаже да поиска убежище в ЕС. Всеки мъж или момче може да каже, че се чувства жена, за което ще го хвърлят от покрива с главата надолу в собствената му държава. Една жена мюсюлманка може да каже, че е подложена на домашно насилие (няма дори да излъже) и също да поиска убежище. Мюсюлманско момиче може да каже, че я грози обрязване и също да поиска защита. Всяка държава подписала ИК е длъжна да ги приеме и обгрижва. Това е същността на ИК. Ако не искаш да биеш жена си няма да напишеш 77 страници конвенция.

 54. 55 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#51] от "Stefan":Вие знаете ли в каква връзка се съдържа термина "джендър айдентити" в Конвенцията?И каква връзка има мнението на Цветана Манева по съвсем друг проблем от Конвенцията? А, да, сетих се: опорните точки трябва да се изговарят.
  —цитат от коментар 53 на ank36555847


  Как каква връзка има интервюто на Цветана Манева, нали конвенцията е срещу насилието срещу жени. В момента левашката вълна в Холивуд представя всеки флирт като насилие. С въпросната конвенция няма да се постигне нищо друго, освен да достигнем Холивуд в това отношение.

  Джендър айдентити има в текста, който забранява дискриминация като един от критериите е точно идентичност.

 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57 Профил на dxg31556211
  dxg31556211
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Истанбулската конвенция е недопустима по ред причини, така че както и да го въртят и сучат НПО-тата не могат да обърнат мача. Едно на ръка е налагането на т.нар. джендър идеология, друго е пропагандата в училищата, трето е самото отделяне на жените като обект на насилие. Уж искат да махат стереотипите на ролите на половете, пък после говорят за насилие над жените. Та какъв по-голем стереотип от това жената да бъде изкарана като слаба, немощна, зависима? Щом могат наравно с мъжете и пълноценно да вършат стереотипни професии като кранист, багерист, миньор, боксьор, шахматист пр., значи могат и да бият като мъжете, и да оказват същото психическо насилие. Защото иначе се получава противоречие. Как ще ме защитава от лошите една жена полицай или телохранител ако не може да се защити от съпруга си? Така че да си редактират дискриминационната конвенция и пак да се пробват.

 57. 58 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Според мен, медиите си придават важност. Те от 15 години не са тая сила която бяха. Нито могат да формират мнение, нито да свалят правителство, нито да решат каквито и да било избори, вече. Примери и в БГ и САЩ, колкото искаш, мързи ме да ги избораявам.

  Ис. Конв. не беше приета защото наистина има спорни моменти в нея.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 58. 59 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#55] от "Stefan":


  Джендър айдентити има в текста, който забранява дискриминация като един от критериите е точно идентичност.
  —цитат от коментар 55 на Stefan


  Ама каква дискриминация забранява, може ли да обясните?

 59. 60 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#55:"Stefan"
  В момента левашката вълна в Холивуд представя всеки флирт като насилие.
  [/quote]

  Ъхъ. И колко конкретно случаи има на флиртове, представени за насилое и кои са те? И каквп точно се случило?

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Истанбулската конвенция ще има съдбата на Рамковата конвенция за малцинствата.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 62. 63 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 773 Весело

  До коментар [#49] от "ank36555847":

  Ако Ви успокоява да смятате, че съм русофил, нямам нищо против - това ще е добре за психичното Ви здраве. Всъщност ако ще Ви стане по-добре да смятате, че някой ми плаща, чувствайте се свободен да мислите така. Животът става много лесен, но силно непредсказуем, когато човек си мисли, че е само черно-бял и няма никакъв континуум: русофоби-русофили, леви-десни, либерали-консерватори. Един писател - Франсис Скот Фицджералд, дава прекрасно определение на интелигентността: "Тестът за първокласната интелигентност е способността да се държат две противоположни идеи в съзнанието и въпреки това да се запази способността да се функционира." 🙂

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 63. 64 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  . Една жена мюсюлманка може да каже, че е подложена на домашно насилие (няма дори да излъже) и също да поиска убежище. Мюсюлманско момиче може да каже, че я грози обрязване и също да поиска защита. Всяка държава подписала ИК е длъжна да ги приеме и обгрижва..
  —цитат от коментар 54 на pbdan


  Да, и? Какъв е проблемът да се приютяват застрашените от насилие?

  Еех, пуста ислямофобио, пуста еснафщино.

  Кой, по дяволите, пусна тези хора в ЕС? Та те нямат нищо общо с европейците.

 64. 65 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#55] от "Stefan":Ама каква дискриминация забранява, може ли да обясните?
  —цитат от коментар 59 на ank36555847


  Забранява дискриминация по отношение на прилагането на конвенцията. Което е проблем в 2 насоки най-малко.

  Айде вие ми кажете сега защо има нужда от това изчерпателно изброяване на защитени субекти, вместо просто да се каже "Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално
  мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено на ВСЕКИ"? Защо?

  Ратифицирайки конвенцията, ние приемаме като част от вътрешното си законодателство категорията джендър-айдентити. На тази основа може всякакви хора в България, а и не само от България на един бъдещ етап да поискат още по-интензивна защита и позитивна дискриминация за сметка на останалите обществени групи

 65. 66 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#63] от "baba_zozolana":

  Едва ли Фитжералд е имал предвид две идеи, едната от които е скалъпена, неиздържана от никакви факти и плод на невъзможността да осмисляш писан текст (о, да: това, че пействаш на корем далеч не значи, че можеш да четеш).

 66. 67 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Един временен успех на простаците.
  —цитат от коментар 34 на Черен хумор на кило


  +++++++++++

 67. 68 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5108 Любопитно

  А тука - как им се е отразил ''дебатът'' ни ?
  Експерти СРЕЩУ Истанбулската конвенция !!!
  ''Първата международна конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината, която набира сила в западните страни, се проведе със сериозен успех. 53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация за разбирателство, уважение и свобода. ''

  [email protected]
 68. 69 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Неутрално

  Обществото е това, което са неговите медии

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 69. 70 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2702 Разстроено

  До коментар [#16] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  ++++Точно! Само ,че тези към ,които се обръщаш не мислят .Дават им опорни точки. Стадо.

 70. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  До коментар [#23] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  До коментар [#31] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  Много калпаво и неумело се мъчиш да манипулираш и да правиш грешни обобщаващи заключения...!
  По закон и сега е забранено мъжете да налагат с юмруци жените, независимо дали са в семейство или не. Никой и никъде, поне в България не отрича равноправието между мъже и жени. Проблемите на мюсюлманските общества, не трябва да са повод да ни пробутват нещо друго.
  Не ни давай примери с Русия. Тук е България и Европа и става дума за нас. Никой не спира или забранява на мохамеданите да се цивилизоват и образоват. Никой не ги дискриминира, просто трябва да спазват други правила, защото са на друго място, ами не в Анадола. Руснаците, като си одобряват домашното насилие, проблема си е техен. Това не е проблем на България и не виждам смисъл от подобна истерия. Такива проблеми не се решават с писане на закони и прокарване на двусмислени конвенции.

  Бивш tww09306483.
 71. 72 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално


  Айде вие ми кажете сега защо има нужда от това изчерпателно изброяване на защитени субекти, вместо просто да се каже "Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално
  мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено на ВСЕКИ"? Защо?
  —цитат от коментар 65 на Stefan


  Ами то си е обяснено пределно ясно: защото въпросните са категории, които биват дискриминирани, демек, има опасност да бъдат неглижирани от институциите. И айде да не се правим на луди, защото си е точно така. Защото всеки знае, че ченгето може да си затвори очите, ако жертвата е някаква по-странна особа, като примерно циганка, лесбийка, трансджендър и т.н.

  По същият начин са изброени категории в други действащи БГ закони, примерно ето действащ закон за дискриминацията:

  "Забраненаевсякапряка
  илинепрякадискриминация,основананапол,раса,народност,етническапринадлежност,
  човешкигеном,гражданство,произход,религияиливяра,образование,убеждения,политическа
  принадлежност,личноилиобщественоположение,увреждане,възраст,сексуалнаориентация,
  семейноположение,имущественосъстояниеилинавсякаквидругипризна"
  Това са нормални текстове в закони.

 72. 73 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 892 Весело

  "Как една седмица стигна да се деформира дебата за Истанбулската конвенция"

  Ами то и вие пишете купчина само негативни статии за Русия. Това деформира ли дебата?

  В Русия съм! В Русия съм!
 73. 74 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Истамбулската Конвенция дискриминира мъжете и и хората с нормална идентичност.
  Просто с факта, че дава повече права на жените и джендър идентичните.
  Някой може ли да оспори това ми твърдение?

 74. 75 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 773 Весело

  До коментар [#66] от "ank36555847":

  Прав сте. Не мога да чета, не мога да осмислям текст, не смятам, че е по-важно да заливам форумите с премудрите си мисли, отколкото да се даде някаква информация, подкрепена с източник, не мисля,че медийните форуми са идентични с Фейсбук, за да информирам четящите за всекидневните си дейности. Ужас, ужас! Отивам да пия валериан, глог и мента + 4-5 лексотана, та да мога да добутам до вечерта. Вие можете да продължите да обсъждате отвратителната ми персона.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 75. 76 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално


  Ратифицирайки конвенцията, ние приемаме като част от вътрешното си законодателство категорията джендър-айдентити. На тази основа може всякакви хора в България, а и не само от България на един бъдещ етап да поискат още по-интензивна защита и позитивна дискриминация за сметка на останалите обществени групи
  —цитат от коментар 65 на Stefan


  Глупости. Това е пълна лъжа. Нямате си и хабер как точно една дума би улеснила някакво друго законодателство, но повтаряте като папагал. Какво конкретно ще поиска кой и как точно ще му помогне ИК?

 76. 77 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 892 Весело

  "макар и в тях да се прокрадва тезата, че външни сили се опитват да наложат Конвенцията на българите. "

  А не бе! Не се опитват!Никак даже!
  А един мармот завива шоколад!

  В Русия съм! В Русия съм!
 77. 78 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#76] от "ank36555847":

  Директно няма как да действа на законодателството, но ако се запознаете с практиката на ЕСПЧ ще видите, че съдиите там доста често аргументират своите решения на практиката на прецедента. България доста си е патила вече най-вече по наказателни дела, където органите на досъдебното производство са приели някоя глупост за даденост и после се плащат хиляди обезщетения. Това е само пример.

 78. 79 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 476 Любопитно

  Защо съседите ни - Турция, Румъния, Сърбия, Македония - подписаха ИК?

  Щото са по-прости от нас?
  Щото са навити да ги изпедерастят?
  Щото са съгласни да отнемат националния им суверенитет?
  Щото нямат НПОта?
  Щото Сорос ги държи гладни и безпарични?

  Що, бе?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 79. 80 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2336 Весело

  Винаги е много забавно да четеш за болката на левичарите, когато някой ги размаже използвайки собствените им методи. След като напълно изродиха журналистиката и я превърнаха в пропагандна машина, промиваща мозъците на населението и разпространяваща крайно лява идеология за всесилна държава и отнемане правата и свободите на гражданите на база желанията в даден момент на управляващите корумпирани елити, сега същите тези "журналисти" (всъщност слуги в най-долния смисъл на тази дума) плачкат като малки деца, че една от пропагандните им тези не минала, понеже същите като тях я саботирали, безсрамно използвайки същите методи като CNN, BBC, DW, NYT и т.н. "Дневник" не го слагам в списъка, щото те само преписват и даже не знаят каква е стратегията и тактиката - до там се докараха. Само да слушат и изпълняват. Ето сега са им казали да не пишат за новия скандал с пакистанските банди от изнасилвачи във Великобритания - и те не пишат. Занимават ни с тъпата конвенция по цял ден.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 80. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  До коментар [#73] от "Веселин Дечев":

  Какви следва да са, статиите за Русия? Русия е гнусно болшевишко блато, какво трябва да се пише за нея?
  Ако искаш хвалебствия и помпозна пропаганда на тема Русия, твоето място не е тук. Може да четеш вестник Дума или да гледаш телевизия Алфа... Мисля, че там ще намериш това, което търсиш.

  Бивш tww09306483.
 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#72] от "ank36555847":

  И трябва ли ние да приемаме, че хората, които се смятат за различни от естествения си пол да бъдат по-защитени от мъж, който се възприема за мъж. Между другото в защитените категории се включва статут на мигрант или на бежанец, или
  друг статут. Какъв е тоя друг статут?

 83. 84 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2336 Весело

  До коментар [#79] от "b_52_strato":

  Турция специално подписа конвенцията за да върне официално никабите и другите производни на това облекло, като се позовава на правото на жените да се обличат както си искат, което в момента е "нарушено" в турската конституция. Ердоган е по-умен и хитър от всички умни и красиви в България на квадрат. Ако му беше до нещо друго, щеше да направи нещо срещу ширещите се в Анадола "убийства на честта". Ама какво ли обяснявам - умен и красив да схване нещо различно от това в което са го индоктринирали по телевизора светът все още не е видял....

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 85 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#78] от "Stefan":

  Значи, понеже не получих отговор на въпроса си, нека го повторя:

  Какво конкретно ще поиска кой и как точно ще му помогне ИК?

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 87 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#83] от "Stefan":

  "И трябва ли ние да приемаме, че хората, които се смятат за различни от естествения си пол да бъдат по-защитени от мъж, който се възприема за мъж"

  Не. Както и Конвенцията не ви кара по никакъе начин да ги смятате за по-защитени. Просто тълкувате като дявола евангелието, но текст за това, което твърдите, липсва.

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 89 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#86] от "xox55541929":

  Не може да отречем на Ступи че има уникален разпознаваем стил, как беше - куция катър и под златен чул се познава

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 89. 90 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#20] от "saint evlampi":


  [quote#20:"saint evlampi"]Агресивните хомота са бесни и наричат всеки дето не е хомо путинист. /quote]

  А ти сигурен ли си, че всички които не ги е страх от ИК са хомо...не допускаш ли,че има и друга причина да ви наричат путинисти...или за теб света е двуполюсен...или, или...
  Иначе си мечтаеш за Европа но някъде дълбоко в душата си оставаш балканец,а?

 90. 91 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#78] от "Stefan":Значи, понеже не получих отговор на въпроса си, нека го повторя:Какво конкретно ще поиска кой и как точно ще му помогне ИК?
  —цитат от коментар 85 на ank36555847


  Може да поискат всичко хората с джендър идентичност. Например така както днес се говори за квоти на жени в определени сфери, така и те могат да поискат такова нещо. Държавата България естествено ще им откаже. И тогава, на базата на ИК могат да водят дело в ЕСПЧ. Силно вярвам, че съдиите в Страсбург също ще проявят нужното благоразумие и ще отказват такива искания. Тези дела обаче са свързани с разходи за процесуално представителство, ангажиране на юристи и т.н. Не виждам защо трябва да си причиняваме подобни главоболия.

 91. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4357 Неутрално

  До коментар [#41] от "baba_zozolana":

  Гнусна, отвратителна и нечовешка история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 96 Профил на А Путя е Сенсей
  А Путя е Сенсей
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#91] от "Stefan":

  И как точно Истанбулската конвенция ще им помогне с основание да искат квоти? Какви квоти ви гонят и какво им пречи да си искат квоти без Истанбулската конвенция?

  Не ми отговаряйте, защото съм сигурен, че ще ударите още по-голямо дъно в празнодумието. По-скоро ми кажете, като ги говорите тия глупости, достойни за дете 3 ти клас, викате ли си: "абе големи глупости говоря, ама трябва да кажа нещо, че да не си оставя магарето в калта" или действително си вярвате...?

 96. 97 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Не виждам нищо за коментар.Просто Истамбалската Конвенция съществува и ние ще я приемем.

 97. 98 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 892 Весело

  Защо съседите ни - Турция, Румъния, Сърбия, Македония - подписаха ИК?Щото са по-прости от нас?Щото са навити да ги изпедерастят?Щото са съгласни да отнемат националния им суверенитет?Щото нямат НПОта?Щото Сорос ги държи гладни и безпарични?Що, бе?
  —цитат от коментар 79 на b_52_strato


  Ако съседът ти се хвърли под влака ти ще се хвърлиш ли?

  В Русия съм! В Русия съм!
 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#90] от "BiGman1":

  "Иначе си мечтаеш за Европа но някъде дълбоко в душата си оставаш балканец,а?"

  Симпатяга, точно тука навремето доста съм се забавлявал да троля вокалните хомофоби даже мисля с Мусаши по едно време открито се псувахме, така че тея глупости за балканци и прочие точно на мене е много смешно да ми ги разказваш.

  Факт е че конвенцията маскира неща под 'загриженост' за жени и деца което никой човек дето мое горе долу да мисли не би толерирал. Никъв путлер нема в това уравнение, забележи как никой не дава реални казуси за случаи на насилие над жени и деца породени от правен вакуум в съществуващите закони които биха се решили с така наречената конвенция.

  И ти не моеш да дадеш дори ЕДИН такъв, ще изпишеш един тон неща но КОНКРЕТЕН РЕАЛЕН пример няма да дадеш

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 100. 101 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#91] от "Stefan":И как точно Истанбулската конвенция ще им помогне с основание да искат квоти? Какви квоти ви гонят и какво им пречи да си искат квоти без Истанбулската конвенция?Не ми отговаряйте, защото съм сигурен, че ще ударите още по-голямо дъно в празнодумието. По-скоро ми кажете, като ги говорите тия глупости, достойни за дете 3 ти клас, викате ли си: "абе големи глупости говоря, ама трябва да кажа нещо, че да не си оставя магарето в калта" или действително си вярвате...?
  —цитат от коментар 96 на ank36555847


  Имам чувството, че вие отговаряте само на последния коментар без да взимате предвид това, което горе изписахме. Нали досега говорим за прецедента от признаване на определена категория, а не за мерките, описани в конвенцията конкретно. И тъй като явно няма какво да кажете започвате с лични обиди. Не виждам смисъл повече да коментирам с вас. Колкото и да не ви се иска ИК е безвъзвратно в кошчето за боклук.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK