Близки и приятели на Кристиан Таков учредиха Фондация на негово име

Кристиан Таков почина през юли 2017 година

© Личен архив

Кристиан Таков почина през юли 2017 годинаБлизки и приятели учредиха фондация "Кристиан Таков", регистрирана в обществена полза. Идеята е фондацията да спомага за утвърждаването на ценностите, които осмислиха живота на известния български юрист, преподавател и общественик, а именно: приобщаване на млади българи, бъдещи юристи и всички будни български граждани към идеите за справедливост, етика и морал, съобщиха до медиите от семейството.


Преподавателят от Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков почина през юли 2017 година.


От съобщението се разбира, че основните цели на Фондация "Кристиан Таков" са:
- да подкрепя развитието на гражданското общество като ангажира, възпитава и образова студенти по право и практикуващи юристи в стремеж към висок професионализъм, самостоятелно мислене и активна гражданска позиция;


- да разпространява идеите за справедливост и висок граждански морал в българското общество и др.;


- да подпомага млади творци в областта на музикалното, сценичното и художествено изкуство.


Учредители на Фондацията са майката на Кристиан – оперната прима Галя Йончева, и най-близките му приятели: Петър Иванов (Председател на Фондацията), Анна Ганева, д-р Георги Ганев, Иво Сърмаджиев, доц. д-р Мая Йорданова и Мартин Стоянов. В управителните органи на фондацията участват още доц. Боряна Мусева, проф. Венелин Ганев, д-р Венцислав Л. Петров, арх. Eмил Мечикян, проф. Мила Ганева, Росица Михова, Цвета Попова.


Учредителите на Фондация "Кристиан Таков" получиха подкрепа за начинанието от множество българи с изявена гражданска позиция – представители на различни професии и привърженици на различни политически, икономически и социални идеи.


"Това съхранява надеждата на учредителите, че богатството от морални ценности на Кристиан Таков, въплътени в мисията на Фондацията, ще бъдат продължени", е записано още в съобщението.


Кристиан Таков е една от най-ярките личности на българското съвремие. Блести със своя интелект и ерудиция, с непримиримостта си към несправедливостта и с безкористната си всеотдайност към студенти, колеги, приятели и близки. Той е вдъхновител и пример за истински съвременен будител. Фондацията е отворена за подкрепата на всички, които споделят нейната кауза, пишат още близките.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK