Започва ремонт на канализацията на Пловдив и Тутракан

Нено Димов

© Анелия Николова

Нено ДимовМинистърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за реконструкция на канализационната мрежа и на пречиствателната станция за отпадъчни води в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на министерството.


Инвестицията струва общо 115.3 млн. лв., като оперативна програма "Околна среда 2014-2020" (ОПОС) осигурява безвъзмездно 80.7 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.


Нено Димов подписа и договор за изграждане на градска пречиствателна станция за отпадъчни води и доизграждане на канализационната мрежа в Тутракан. Така ще се осигурят събирането, отвеждането и пречистването на отпадъчни води от територията на града преди заустването им в река Дунав, се отбелязва в съобщението. Проектът струва над 32.3 млн. лв., като ОПОС 2014-2020 дава безвъзмездно близо 22.7 млн. лв. Срокът за приключване на дейностите е 30 месеца.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK