Кой път да хвана - няколко посоки за разходка сред природата

Кой път да хвана - няколко посоки за разходка сред природата

© Надежда Чипева, КапиталМакар и Великден тази година да е рано, поради което и с неустойчиво време, събирането на няколко почивни дни накуп е добър повод човек да излезе от зоната си на комфорт като предприеме кратко пътешествие, за което не е събирал сили до момента.


Такова може да се окаже леко изкачване в невисоките части на планината. Когато времето не те притиска и знаеш, че винаги можеш да се върнеш, ако идва нанагорно, нещата са по-леки.


Ако въпреки затоплянето на времето не сте склонни още да замените сгряващата топлина на червеното вино с нещо друго, а и ви се иска да подишате чист въздух на приятно място, можете да изберете пътя през Искърското дефиле до село Гара Бов. От там нагоре се достига до хижа "Тръстена", известна и с произвежданото на малини на нейна територия. През лятото се продават пресни, през останалата част на годината влизат в състава на виното. Маршрутът дотам можете да си припомните тук.
Следващото интересно място за посещение, което е свързано със съвсем малко вървене, се намира близо до Казанлък. Там се намира светилището познато като Вратата на богинята. Разказ за него четете тук.


Без особени трудности от техническо естество е преминаването по друг все пак планински маршрут - този, който води до връх Тодорини кукли в Стара планина. Изходна точка за него е Петрохан, където може да се остави автомобилът. Подробностите за този маршрут можете да намерите тук.


Следващата посока, подходяща за това време на годината извежда отново до един старопланински връх - Свищиплаз. За не я е важно да се знае, че е нужна доста добра физическа подготовка - ако редовно сте спортували зимата, независимо какво, би трябвало да се справите. Изходната точка тук е Златица. Подробностите четете тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK