Валери Симеонов иска да спре телевизионните реклами с победителите от хазартни игри

Валери Симеонов иска да спре телевизионните реклами с победителите от хазартни игри

© Велко АнгеловВицепремиерът Валери Симеонов заяви в интервю за "Фокус", че следващата седмица ще внесе в парламента законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри. Той е готов с предложенията, за които съобщи миналия месец. Симеонов добави, че законовите промени са в два закона – в Закона за хазарта и в Закона за радио и телевизия.


Така рекламите с победители от хазартни игри няма да бъдат излъчвани по телевизиите, радиата и електронните медии.


"И в двата закона премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове и клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т.н. Ще оставим единствено наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкова, че не става въпрос за някакви нагласени резултати", обясни той.
Вицепремиерът уточни, че очаква да бъде подкрепен от коалиционния партньор ГЕРБ.


През март Валери Симеонов каза, че сегашните клипове на хазартните игри са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление, че човек може да забогатее без труд. Тогава той в свое интервю даде да се разбере, че изпитва раздразнение от всички реклами, "в които се търкат билетчета".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK