Кметът на "Младост" ще бъде обвинена за подкуп в особено големи размери (обновена)

Кметът на "Младост" ще бъде обвинена за подкуп в особено големи размери (обновена)

© Цветелина Белутова, КапиталПрокуратурата ще повдигне обвинение за подкуп в особено големи размери на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, зам.-кмета Биляна Петрова и един мъж - посредник, който е бивш кмет на общината. Това се разбра днес от думите на шефа на специализирана прокуратурата Иван Гешев. Заедно с председателя на новосъздадената Комисия за борба за корупцията Пламен Георгиев и началника на Дирекция "Корупция" в комисията Антон Славчев той даде пресконференция по случая със зрелищния арест от вчера, при който Иванчева беше държана с часове закопчана с белезници на улицата пред Спортната палата.


Тъй като престъплението представлява особено тежък случай, предвиденото в закона наказание е затвор от 10 до 30 години, конфискация на имущество и лишаване от права за заемане на определени длъжности.


"Светнаха всички"


Гешев не искаше да споменава имената на задържаните и предположи, че след като тримата бъдат привлечени към наказателна отговорност, наблюдаващият прокурор ще поиска постоянния им арест. Шефът на спецпрокуратурата обясни, че е имало множество сигнали срещу кмета на "Младост", но това било първото установено от разследващите вземане на пари. Те били маркирани и вчера се установило, че следи от тях има и по ръцете на задържаните. "Светят като коледни елхи" каза за тримата с видимо задоволство Гешев. Белязаните банкноти се различават на определена светлина, както и следите на човека, който ги е пипал и затова той "свети", обясни ръководителят на Специализираната прокуратура.
Общо в тримата са намерени 70 хиляди евро, като 14 хиляди от тях били в посредника, чието име Гешев отказа да посочи. В колата на кмета и зам.-кмета били открити останалите 56 хиляди евро, които били в кашон на задната седалка. Гешев увери, че са спазени всички права на задържаните по време на ареста им, по който работили основно жени.


Иванчева и зам.-кметът на "Младост" са били изведени от колата. "Ако бяхме я преместили (Иванчева - бел.ред.) някъде, тя пак ще твърди, че някой ѝ ги е сложил тези пари. В колата има кашон - не е в багажника, както писахте, а на задната седалка. Ако бяхме я отстранили да не присъства - каквато възможност имахме, пак щяхте да ни обвините в пиар акция, а ние се борим за правата на хората. Пак щяха да кажат, че те са много добри и щеше да се намеси Световният еврейски конгрес... Собственикът на колата е хубаво да присъства в такива случаи", обясни Гешев.


Той продължи разказа си, като заяви, че на едната от задържаните ѝ прилошало, което е наложило веднага да бъде извикана линейка. Това според него показвало, че всички права на задържаните са били спазени.


Разследването - след сигнал от "съвестен гражданин"


По информация на разследващите Иванчева е следвало да получи подкуп от 500 хил. евро от строителен предприемач, който дълги години е живял и работил в чужбина. Затова, по думите на Гешев, той не бил свикнал с "нашия манталитет, нагласа и поведение" и с т.нар. решаване на проблемите с пари под масата. Той бил с европейско мислене, като Гешев подчерта, че казва това в добрия смисъл на думата.


"Този строителен предприемач е и човекът, който е подал сигнал в антикорупционната комисия и прокуратурата", заявиха Гешев и Георгиев. Те на няколко пъти обаче подчертаха, че има и множество други сигнали срещу администрацията на община "Младост".


Иванчева е изнудвала инвеститора с по 20 евро за всеки квадратен метър от планираните от него строежи, които са около 49 000 кв. м разгърната площ. Той имал разрешително за строеж от главния архитект на София Здравко Здравков, но след това е трябвало да бъде издаден и документ от общината. За него кметът на "Младост" искала пари от предприемача, или поне такава е информацията на разследващите. Така сумата става около милион. Тъй като в случая ставало дума за много голям проект, Иванчева направила намаление "за количество", обясни Гешев. След преговори парите паднали до 500 хил. евро за всичките му проекти в района. Половината от сумата била само за първия му проект, като договорката била да се предадат на три транша.


Над 100 души са участвали в разследването. Те са чакали 20 дни срещата на Иванчева с посредника, която в крайна сметка се осъществила вчера в 10 ч. в кафенето, известно като "Кристал". Два часа пили кафе, обясни Гешев. Посредникът дал парите на двете жени, като си заделил 14-те хил. евро, т.е. 20% от общата сума. След това той е бил задържан около Народния театър. Като е успял да информира по телефона строителния предприемач, че всичко е уредено и няма да има повече ядове. Посредникът направил саморъчно пълни признания, заяви спецпрокурорът като подчерта, че разследващите не са използвали "инквизиционни средства" за това.


Гешев и Георгиев подчертаха, че строителният предприемач е съвестен гражданин, който е за пример. Освен че е сигнализирал институциите, той е осигурил парите за подкупа и разследващите са успели да ги маркират.


"Защото не е тайна, че ние не разполагаме с такива средства", обясни шефът на антикорупционната комисия и допълни, че може да се помисли за законодателна промяна и сформиране на паричен фонд, с който да могат да залавят искащите подкупи по високите етажи на властта.


Зрелищният арест


След срещата с посредника двете жени тръгнали с кола по ул. "Славянска" и при десен завой на бул. "В. Левски" били задържани. Гешев обясни, че не са ги задържали още на срещата с посредника, за да ги изчакат да "си вземат парите". Те били прибрани от зам.-кмета на "Младост".


Колата на двете е спряна при първа възможност, защото разследващите не знаели какво ще се случи с парите. По думите на Гешев е можело да бъдат хвърлени, изядени или внесени в банка и затова е взето решение за зрелищния арест. Шефът на спецпрокуратурата на няколко пъти обясни, че кметът на "Младост" е избрала мястото на срещата, както и откъде да мине след това колата им. Тук нямало място за решение на прокуратурата.


На въпрос защо не са я следили и не са избрали не толкова публично място за ареста, Гешев заяви - "в този трафик можеше да я загубим, да не мислите, че сме ѝ сложили джипиес".


Шефът на спецпрокуратурата обясни, че Иванчева е била държана с белезници, за да не може да изчисти следите от маркираните пари по ръцете си. За продължителността на цялата акция Иван Гешев обвини българския Наказателно-процесуален кодекс, заради който трябвало да се описва всяка банкнота поотделно.


Най-големият заловен подкуп, по който от дни се работи почти денонощно


"Това е най-голямата сума, която някога е задържана", обяви Гешев. Държавното обвинение няма особена практика по този текст от Наказателния кодекс, тъй като досега никога не е била залавяна подобна сума, допълни спецпрокурорът. Той допусна, че в течение на производството могат да бъдат повдигнати и обвинения за организирана престъпна група и дори за пране на пари. Иначе досъдебното производство е било образувано през февруари, но по него се работело от началото на декември миналата година, се разбра от брифинга. Първоначално разследващите се насочили към престъплението "търговия с влияние", след това установили корупционни практики. По думите на Георгиев, който по време на пресконференцията чете от предварително подготвен лист, проблемите на строителния предприемач с кмета на "Младост" били от лятото на 2017 г.


Органите на досъдебното производство от 10-15 дена работили почти денонощно, подчертаха на няколко пъти представителите на разследващите. Голяма част били дами, "както видяхте вчера". "Те имат, разбира се, семейства и деца и въпреки това положиха огромен труд, а голямата част от тях дори не са се прибирали по домовете си снощи", подчерта Гешев.


По време на брифинга те споменаха и, че поне от 20 дни се работи почти денонощно, а началникът на дирекция "Корупция" в комисията Антон Славчев обясни, че това се прави последните два месеца, през което време екипите на антикорупционната комисия били на денонощен режим. Десет екипа се редували, за да чакат кога кметът на "Младост" ще си уговори среща, за да вземе исканата сума.


Брифингът бе посетен от активисти на сдружения, представили са като "Приятели на Русия и Православен свят", както и Български народен събор. С крясъци те искаха да защитят задържания кмет на "Младост".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (333)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Стана както с доктора в Пловдив. Справедлив форумен гняв, позитанците се хвърлиха на амбразурата и се оказа.....

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Ако се докаже в съда, кметицата ще си понесе отговорността. Но ако не се докаже, а се очертае като политическа поръчка, Цацаров ще бъде ли разследван?

 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Сега не започвайте пак да обяснявате , че това е постановка и т.н. Но факт е, че можеше след поставянето на белезниците жените да бъдат прибрани в палатата. А иначе описа на банкнотите една по една е задължителен съгласно НПК. И те остават като веществено доказателство.

 4. 4 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ще я отстранят временно, ще се изпълнят всички проекти, които уж е бавила
  делото не съм сигурен, че ще мине

  S
 5. 5 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Мда в изявлението на прокуратурата имаше доста смущаващи за кметицата данни по случая.

  Както и се предполагаше, парите са маркирани, а тя ги е пипала. Била е лично на срещата при предаването.

  Ако всичко това са факти, проблема и е много сериозен и никакъв Страстбург няма да и помогне.

  А че е било клопка е недвусмислено. Силно вероятно и "митичния" бизмен да играе просто за да я разкарат, а не от морални подбуди.

  Обаче ако е била толкова глупава да влезне в такава клопка, нищо не я оправдава.

 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3434 Весело

  Лакомо дупе ....по натам не е за писане!Почвам да вярвам че наистина умственият капацитет на Иванчева е смешен.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Явно е имало пари в колата, въпреки спекулациите, че нямало такива.
  Изгоря бързо тази кака.

 8. 8 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Весело

  Па да видим. Досега случей прокуратурата да е завърлила успешно такова обвинение няма. Като му гледам мазната мутра на тоя и простия изказ... това ще си остане така. За цирка вчера ще ни осъдят така или иначе...

 9. 9 Профил на bodomir
  bodomir
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ако всичко, което казаха на пресконференцията е истина - кметицата си заслужава голямо наказание.

 10. 10 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#6] от "Messerschmitt":

  Абсолютно, бива ли толкова наивно да подходи тази. Ум не ми го побира.

 11. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Гешев увери, че са спазени всички права на задържаните по време на ареста им, по който работили основно жени.
  _____________
  Вероятно на показни арести носят и химическа тоалетна докато ги държат по цял ден на улицата или как?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 13 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#3] от "stedim":

  Ако искат да те сгогвят, ще го направят. Вярвай ми!

 13. 14 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 249 Неутрално

  А, един депутат от ГЕРБ, който кой знае как се оказа на точното място, в точното време, каза че имало 70 хилки в колата...
  Ама координирайте ги тия неща, бе хора...

 14. 15 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Червените тролове как я защитаваха тази...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 15. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3722 Весело

  Противно на много във Форума, за които това било постановка, подхвърлена история и т. н. (че, беше показно, беше, даже много), срещу този "борец срещу строителната мафия" се оказа, че от февруари насам, прокуратурата има десетки и десетки СРС, от разговори, срещи на заподозряната и нейната заместничка. Действали са много предпазливо, почти конспиративно. И са искали този подкуп, само за да положат един формален подпис, за да започне процедура (имало е издадено право на строеж)=
  Че, и сериозен посредник са си намерили, €14 000?! Браво, за два месеца "работа"

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 16. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#6] от "Messerschmitt":Абсолютно, бива ли толкова наивно да подходи тази. Ум не ми го побира.
  —цитат от коментар 10 на deymus


  Фризьорка sir

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 18 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#1] от "EU defender":

  "Стана както с доктора в Пловдив. Справедлив форумен гняв, позитанците се хвърлиха на амбразурата и се оказа"

  Позитанушките са ясни обаче някои от умнокрасивите образи дето пеят с тях са големи сладури, ако влизах за пръв път тук нямаше да мога да различа позитанушка от умнокрасивец, то са 'теории' то е тръшкане за 'полицейщина', мани мани

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 18. 19 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1314 Любопитно

  Позор, позор...
  Както и вчера писах (за което местните либерал-кибици ми наплескаха минуси) - беше умна и красива, пък се оказа глупава и крадлива...
  А - и некомпетентна, вместо квалифицирано да търси начини за решаване на проблемите на Младост (с застрояването на междублоковите пространства, за което и беше избрана), блокира работата на общината.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 19. 20 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 237 Неутрално

  много СРС, а нямат запис или снимка от предаването на парите?!? а са знаели от 10 часа кога и къде ще е предаването!

  S
 20. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Голяма обица на ухото за тово кого подкрепяш политически, дори когато в момента много ти е отървало.
  Кадиев се беше засинял от радост покрай "отвяването" на Авджиева. После се изхлузи като мокра връв.
  Марта Георгиева от ДСБ пускаше весели селфита колко яко е всичко и какъв "ураган" минал над Младост.
  ПиАрът на Иванчева, който от вчера самоотвержено я защитава по седем телевизии едновременно, е кандидат на Зелените и ДаБг на последните избори.
  Всичките тези хора може да са го направили от искрена заблуда, но постът не е на някакъв мижитурко на чиновническа позицийка, а на кмет на район, който е колкото голям областен град, и сега щат или не щат, ще трябва да живеят с този избор.

  Доброто е заразно
 21. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Кметицата ще го отнесе, но зад гърба й е цяла организация от "зелени", които са делкали подкупите. Малко вероятно е това да й е баш първия подкуп :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 23 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3202 Весело

  Ай ся, особено големи размери!

  Тия будалкат мат'ряла!
  За "бранша" сумата е по-скоро между средна и скромна ...

  При "назадничава" сметка от 10% - обектът излиза 5 милиона. Малко блокче ...

 23. 24 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Любопитно


  "Преди седмица Бойко Борисов твърдеше, че ГЕРБ "играе в "Младост" за кмет и води убедително". "Младост" е разковничето, заяви видимо изнервеният Борисов след първия тур на изборите, когато се опита да обясни защо изоставането на Цачева от Румен Радев не значи, че ГЕРБ губи подкрепа. "

  "В понеделник вторият по големина квартал в София се събуди с нов кмет, за когото са гласували 28 хиляди души (63%). Само преди година тогавашният кандидат на ГЕРБ за района - Цвета Авджиева, спечели същия пост с над три пъти по-малка подкрепа."

  "Вотът остана под радарите и без особено внимание от социолози и политолози. Но Борисов е прав в едно - разковничето наистина е "Младост". Начинът, по който се развиха протестите за застрояването там, а след това и провокираните от тях избори, показват в детайли къде сбърка ГЕРБ, защо останалите партии не могат да спечелят от това и защо повечето от тях дори не осъзнават как се променят изискванията на хората към политиците."

 24. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Неутрално


  Ще я отстранят временно, ще се изпълнят всички проекти, които уж е бавиладелото не съм сигурен, че ще мине
  —цитат от коментар 4 на Siriously

  Баце лови престъпници и бори корупцията от началото на века! Е няма кой знае какви успехи ама кьорфишек да има, чух ,че Шоуто на Слави давали 200 000 евра за договор на сценариста на шоуто с ареста, за договор с телевизията!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 28 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Гьонсорат... Всичкия тоя цирк в Европейска държава в 21 век. Без елеметарни човешки права 5 часа 2 жени с белезници.... ГЕРБ изнасили демокрацията и човешките права! А в момента България е председател на Европейския съюз! срам и позор!
  Къде са съдебните разрешителни за СРС, 6 месеца и нито едно аудио файлче за искан подкуп... Поне 1 файлче макар и манипулирано... Нищо!

 28. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#3] от "stedim":Ако искат да те сгогвят, ще го направят. Вярвай ми!
  —цитат от коментар 13 на truly


  Не може да дойдеш на власт с обещания да спреш застрояването, а да го правиш за да си пълниш джоба. Най-малкото е неморално.

  The best way to predict the future is to invent it.
 29. 30 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#15] от "anonim440":

  Абе и доста нормални хора се подведоха по тази теория ако трябва да сме честни.

  Умен и красив жълтопаветник.
 30. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#17:"EU defender"][/quote]

  Не е вярно, престанете с тази "фризьорка". Търгувала е с козметични продукти и транспортна дейност.

  Доброто е заразно
 31. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  На амбразурата бяха основно умнокрасиви зеленоориентирани.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 33 Профил на Аз съм Десислава Иванчева
  Аз съм Десислава Иванчева
  Рейтинг: Неутрално

  и се оказа.....
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  че ше имаме да плащаме рекордна сметка.

 33. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Отговаряха ли на журналистически въпроси и ако да къде мога да ги гледам? Или просто си изрецитираха експозетата тези мафиоти-борци с корупцията?
  —цитат от коментар 27 на Аз съм Десислава Иванчева

  Отговаряха всеки път, когато Сашето Диков рачеше да млъкне за малко...

  Доброто е заразно
 34. 35 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  "Прокуратурата ЩЕ повдигне обвинение..."


  Излиза, че тая е арестувана без да и е повдигнато обвинение.
  Сега го скалъпват, а?
  Боко, хвърляй пешкира!

 35. 36 Профил на Аз съм Десислава Иванчева
  Аз съм Десислава Иванчева
  Рейтинг: Неутрално

  А, един депутат от ГЕРБ, който кой знае как се оказа на точното място, в точното време, каза че имало 70 хилки в колата...Ама координирайте ги тия неща, бе хора...
  —цитат от коментар 14 на kochoparabellum


  дори само това е достатъчно доказателство за мафиотската пиеска дето ви играят

 36. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Ако всичко, което казаха на пресконференцията е истина - кметицата си заслужава голямо наказание.
  —цитат от коментар 9 на bodomir  АКО ... ???

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 38 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Нека чуем и защитата преди да правим генерални изводи. След час на тротоара, можеше да я сложат в колата или "камионетката" да седне. Цялата тази показност беше прекалена...

 38. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2681 Любопитно

  И, все пак - прекалено много съмнения.
  Май, май - кметицата не си е платила, комисионката, където трябва !!!

  [email protected]
 39. 40 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Отговаряха ли на журналистически въпроси и ако да къде мога да ги гледам? Или просто си изрецитираха експозетата тези мафиоти-борци с корупцията?
  —цитат от коментар 27 на Аз съм Десислава Иванчева


  нищо конкретно не отговориха, но натъртиха колко неуморими са родните милиционерки, които цели нощи не спали в креватите при мъжлетата си и какъв велик патриот е въпросният бизнесмен, който подал сигнал...

  S
 40. 41 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Ясно е, че пред Борисов вече няма полезен ход. Каквото и да направи, дори да е мъдро и справедливо, всичко се обръща срещу него и шайката му. Не остана разумен човек, който да им вярва на арестите, на антикорупцията, на обещанията, на строежите, на ремонтите. Обществото вижда само интереси, обръчи, зависимости и кражби.

 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 43 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  До коментар [#27] от "Аз съм Десислава Иванчева":
  Комисията за противодействие на корупцията те закова, Иванчева.
  Това е резултатът от мажоритарния избор на граждански кандидатури.

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 45 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#20] от "Siriously":

  Точно! Да покажат нещо, поне една снимка или каквото и да било, а нека чуем и защитата...

 45. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Мажоритарни избори, баце - гласуваш за Личности.

  Аз ако съм на тая, ше си зема за адвокат Радан да ги затапи - той нали защитава и кмета на Перущица.

 46. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  Кметът Десислава Иванчева, заместник-кмета (също жена) и един мъж - посредник, КОЕТО и бивш кмет на общината.

  Джендър терминология!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 48 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Ако всичко, което казаха на пресконференцията е истина - кметицата си заслужава голямо наказание.
  —цитат от коментар 9 на bodomir


  Истина на пресконференция? От 15 г. сикаджийскта мутра и любезните медии наложиха ново, модерно съдържание на това понятие.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 48. 49 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  "Прокуратурата ЩЕ повдигне обвинение..."Излиза, че тая е арестувана без да и е повдигнато обвинение.Сега го скалъпват, а?Боко, хвърляй пешкира!
  —цитат от коментар 35 на yavooor


  Kъде е правният проблем?

 49. 50 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  предлагам Демократична България да я издигнат за депутат, за да докажат, че комунизмът е над морала - Венсеремос! Че гевара! Зелена революция! Юруш на мандрите!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 50. 51 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А, един депутат от ГЕРБ, който кой знае как се оказа на точното място, в точното време, каза че имало 70 хилки в колата...Ама координирайте ги тия неща, бе хора...
  —цитат от коментар 14 на kochoparabellum  До коментар [#14] от "kochoparabellum":

  А ти какво си мислиш , че са хвърляли боб за да знаят кога и как ще лапне кукичката .
  Разбира се е подготвено .

 51. 52 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Да.Била е показно-демонстративна акция, с чиято зрелищност може да се занимае Съда в Страсбург. Има доста аспекти на задържането, които попадат в неговата компетентност. Но ако госпожата наистина е "сгазила лука" ще има много разочаровани хора.

 52. 53 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#15] от "anonim440":

  Алоооо, аз като не съм трол мога ли да я защитя?
  Живея в Младост, гласувал съм за нея и не съжалявам!

  100% нагласена работа е това. И парите са подхвърлени и боята по ръцете и има начин да се постигне. Достатъчно е да се намаже волана или скоростния лост с въпросната маркировъна боя.

  Да бяхте я записали, как взима парите? Да бяхте изчакали да си вземе кашончето, за да си го носи у дома? Има мнооого варианти да се направи така, че да няма грам съмнение за деянието при положение, че е реално извършено разбира се.

 53. 54 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Доколкото разбрах на пресконференцията днес са нахлули "Приятели на русия" да защитават кметката ... що така? Някой с информация по случая. Що кметката я подкрепя руския хибриден трол-отряд?

 54. 55 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Абе, този Гешев, прилича ли ви на мутра ?Тук не намеквам за главния секретар на МВР Младенов, мутра от котилото на Мето Илиянски, нито пък за премиера, мутра от котилото на Пашата и Маджо ... !
  —цитат от коментар 26 на niksan1


  а дсб делкат ли подкупите с Иванчева, или благородно са ги оставили само на Зелените от коалицията?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 55. 56 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Човек може да си извади заключение за умствения капацитет на гешев по запълнените с "ъъъъъъъъъъъъъ" безброй пъти мисловни паузи. Като го слуша човек може да изпадне в ярост от тези несвързани бръщолевения. Мислейки какви "хора" могат да ти съсипят живота, ти се бяга колкото се може по-далече. По 10 години не могат да приготвят годни доказателства пред съда за убийци, а да правят циркове в центъра на София могат. Безсрамни некадърници и на всичкото отгоре ги храни народа!!!

 56. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Сега не знам дали ще го включат по-нататък в статията, но по време на пресконференцията имаше някакви руско-православни индивиди, които крещяха в защита на Иванчева, при което Сашо Диков взе да крещи на тях, а после със същия крещящ глас Диков обясни на Гешев какъв срам и позор било задържането, че не се правело така и т.н. Не чух всичко, предаването прекъсна точно в този сюблимен момент (SLO4AENOS? NE MISLQ)

  Доброто е заразно
 57. 58 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Иванчева може и да е виновна, но арестът беше събитие, наредено да е зрелищно, показно и ефектно.Сякаш е първата хваната с подкуп, но никога не е имало подобно шоу.Явно герб доста го е боляло за Младост, след като изгониха тяхната, също подкупна кметица, преди Иванчева.
  А делото ще се бави, бави, докато медийния интерес спре, а през това време ще се изпълняват желанията на близките до гернерските хора, които постепенно, но сигурно, водят държавата по пътя, утъпкан от комунистите - наши-ваши и винаги с подкупи.А когато техен човек се издъни - тихомълком го отстраняват, без подобни акции, а сетне му намират пак удобно местенце, но вече никой не го знае!
  И кой носи 56 000 евро в кашон на задната седалка на колата си!!!

 58. 59 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Кметът Десислава Иванчева, заместник-кмета (също жена) и един мъж - посредник, КОЕТО и бивш кмет на общината. Джендър терминология!
  —цитат от коментар 47 на tribiri


  Тя, той още не се е определил, определила социално.

 59. 60 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Отговаряха ли на журналистически въпроси и ако да къде мога да ги гледам?
  —цитат от коментар 27 на Аз съм Десислава Иванчева

  Кво ще гледаш пък ти?Тебе още ли не са те остригали нула номер и натикали в Сливенския Затвор???Къш!Парите които си взела и за които са ти светнали ръчичките кат коледна елха са повече отколкото е изработила майка ми за 45год. стаж.Имайте малко срам бе,умнокрасиви плямпала...Щяла да гледа...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 60. 61 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Честно казано , не вярвам на повдигнатото обвинение към Десислава Иванèва,а и толкова показно.Тя е натопена със сигурност.

 61. 62 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  Тази жена спря строежите в Младост, вкл. на трите кули на Аско Деница.
  Вярвам, че това е постановка, за да сложат свой човек. В Младост още много проекти има за “разрешаване”.
  Как от толкова много кметове в София “изгоря” баш тая на “Младост” дето я избраха хората и не е от политическа партия?!?!?
  Да се замислим малко!!

  Любовта ще спаси света!!!
 62. 63 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Иванчева може и да е виновна, но арестът беше събитие, наредено да е зрелищно, показно и ефектно.Сякаш е първата хваната с подкуп, но никога не е имало подобно шоу.Явно герб доста го е боляло за Младост, след като изгониха тяхната, също подкупна кметица, преди Иванчева. А делото ще се бави, бави, докато медийния интерес спре, а през това време ще се изпълняват желанията на близките до гернерските хора, които постепенно, но сигурно, водят държавата по пътя, утъпкан от комунистите - наши-ваши и винаги с подкупи.А когато техен човек се издъни - тихомълком го отстраняват, без подобни акции, а сетне му намират пак удобно местенце, но вече никой не го знае! И кой носи 56 000 евро в кашон на задната седалка на колата си!!!
  —цитат от коментар 58 на chinaski


  Президентът нали каза да пускат прожекторите и "лихт, мер лихт", или това важи само за определени хора?

  Доброто е заразно
 63. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Както и се предполагаше, парите са маркирани, а тя ги е пипала. Била е лично на срещата при предаването.
  —цитат от коментар 5 на niakoi_si

  Не се разбра има ли отпечатъци от пръстите ѝ по банкнотите, а само че тя има следи от химикала по пръстите. Както писах вече, това може да означава, че е пипала други неща, третирани с химикал, например документи, дадени ѝ в кафенето от посредника да ги чете, за да бъде сготвена.
  А дали срещата в кафенето е мястото на предаване на парите, също не бе обяснено с факти. Ако беше така, защо не задържаха двете жени при излизане от кафенето? Обяснението на Гешев беше меко казано непрофесионално – защото журналистите после щели да питат защо точно там са задържани.

 64. 65 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1027 Весело

  Кой взима 250 000 евра за да ги тури у багажника, уа?

 65. 66 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1027 Весело

  Отивам да си проверя багажниците си да не би някой да ми подхвърли 70-80 хиляди евро, че ще се"чудя" какво да ги правя...

  Имало едно време ссср...
 66. 67 Профил на Аз съм Десислава Иванчева
  Аз съм Десислава Иванчева
  Рейтинг: Неутрално

  Комисията за противодействие на корупцията те закова
  —цитат от коментар 43 на Ще върнем България в Европа


  Да, да плащам едни пари. Как може да се връзвате на такива елементарни мафиотски номера? БКП може и да се казват ГЕРБ вече, но свинщините са им същите.

 67. 68 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#42] от "Аз съм Десислава Иванчева":

  Нали това им е работата - да знаят ?!

 68. 69 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  истеричната защита на Иванчева в този форум може да е следствие на едно от двете - 1 - отряд тролове от престъпна корупционна група, вероятно спонсорирани от традиционните кремълско-станишевски кръгове; 2 - феновете на ДСБ са същите като тези на Да България и ЗЕлените - искрено вярващи комунисти, за които няма принципи, а само ваши и наши - аз съм на мнение, че е второто - от 15-20 години ми е ясно, че комунизмът няма цвят - той е просто завист, реваншизъм, мързел и неистова омраза към законното, което им пречи да крадат

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 69. 70 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Цитат:
  "Активисти на сдружения, представили са като "Приятели на Русия и Православен свят", както и Български народен събор нахлуха на пресконференцията на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ, която трябваше да разсяни вчерашния арест на кметицата на Младост.

  С крясъци те започнаха да защитават адържаната след невиждано 10-часово шоу Десислава Иванчева в малката ала на 4-ия етаж на Съдебната палата. Това доведе до пререкания както с прокурорите, така и с журналистите, плюс Сашо Диков, който им крещеше лудите да напуснат."

  Коментар: Майко мила!!!!

 70. 71 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#62] от "hope":

  Чакай така, откога изнудването на инвеститори е нещо, което трябва да се аплодира?!

  Доброто е заразно
 71. 72 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Тази жена спря строежите в Младост, вкл. на трите кули на Аско Деница.Вярвам, че това е постановка, за да сложат свой човек. В Младост още много проекти има за “разрешаване”.Как от толкова много кметове в София “изгоря” баш тая на “Младост” дето я избраха хората и не е от политическа партия?!?!?Да се замислим малко!!
  —цитат от коментар 62 на hope


  А чии са трите кули на Аско Деница?
  На ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ! Партньорът по белот на пожарникаря

  I shave with Occam's razor
 72. 73 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3722 Весело

  Прокуратурата ни (за която всяка година плащаме милиони по дела в ЕСъд), понеже нямала толкова кинти, взели на заем от бизнесмена?!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 73. 74 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Тази жена спря строежите в Младост, вкл. на трите кули на Аско Деница.Вярвам, че това е постановка, за да сложат свой човек.
  —цитат от коментар 62 на hope

  Трите кули са до КАТ. Строежът на Аско Деница има разрешение.
  Кмет не се слага, избира се мажоритарно!

 74. 75 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#41] от "Неизвестен извършител":

  Само под тази статия има поне 10-15 "неразумни" българи !
  До тук
  А и за това са изборите - брои се доверието в избраниците .

 75. 76 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#18] от "saint evlampi":

  Различавте се, различават се.По силата на червенината :) Умно-красивите зелени са по-червени и от позитанушките.

  I mingle with my peers or no one,and since I have no peers,I mingle with no one
 76. 77 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 409 Неутрално

  6 месеца са я разследвали кметицата и 5 часа 2 жени с белезници, защото чакат от мутрата за какво да ги обвинят Егати скалъпената история...
  Сещам се за 1 "любовник" педофил, дето обичаше 40 годишна жена и се самоубил от любовна мъка с 3 куршума...

 77. 78 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Само така новоизлюпени демократи, дерзайте. Щом от нашите значи е чиста, независимо, какви доказателства има. Те за нашите не важат, защото ни е нов морала. Морала, с който защитаваме агенти на ДС, защото са от нашите. С този морал, с тази надменност и арогантност не е учудващо, че предизвиквате повече погнуса, отколкото симпатии.

 78. 79 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Комисията за противодействие на корупцията те закова
  —цитат от коментар 43 на Ще върнем България в Европа


  Да, да плащам едни пари.
  —цитат от коментар 67 на Аз съм Десислава Иванчева


  Сега всички ще плащат пари, за издръжката ти в затвора. 150 хиляди лева, ако съдът постанови минимума от 10 години.

 79. 80 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#8] от "lol":
  Колко му е. Съдът в различните си състави е доказал по НЕСЪМНЕН начи, че се мери с различни аршини. Тя ще твърди, че е дала парите назаем, ще се мамерят още няколко свидетеля, които да потвърдят този факт, и ако съдът даде вяра на обясненията й - ще трябва да приеме, че делото не е доказано по НЕСЪМНЕН начин и да я оправдае. Ако ви се струва наивно - прегледайте съдебната практика, когато подсъдими са били известни личности.

 80. 81 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Циркът може би беше малко прекален, но по-скоро друго не разбрах - как така минути след акцията бивш депутат на ГЕРБ без никаква функция в държавата беше запознат с детайли от ареста и разследването, а останалите ги разбираме днес?

  Дори всичко друго в акцията да е ок, този теч на информация от службите към политически фигури сам по себе си ни прави да изглеждаме като бананова република.

 81. 82 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#15] от "anonim440":Алоооо, аз като не съм трол мога ли да я защитя? Живея в Младост, гласувал съм за нея и не съжалявам!
  —цитат от коментар 53 на jelezo

  Тя сигурно ще подкрепи някого за свой заместник и ще имаш възможност да гласуваш за него, не се притеснявай толкова.

  Доброто е заразно
 82. 83 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#64] от "Fiji":

  Ако нямат СРС-та - аудио и снимка как пипа парите, всичко пада...

  Цитирам Гешев:

  Ако бяхме я преместили някъде, тя пак ще твърди, че някой й ги е сложил тези пари. В колата има кашон - не е в багажника, както писахте, а на задната седалка. Ако бяхме я отстранили да не присъства - каквато възможност имахме, пак щяхте да ни обвините в пиар акция, а ние се борим за правата на хората. Пак щяха да кажат, че те са много добри и щеше да се намеси Световният еврейски конгрес... Собственикът на колата е хубаво да присъства", продължи прокурорът.

  След това се започва от следователи оглед на колата, което е процедура по НПК. "Защото, ако не бяхме го направили по този начин – после делото "пада", каза Гешев.

 83. 84 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#11] от "bulgarian sun":
  Глупава статия от 17 ноември 2016. След историята в Младост ГЕРБ отново спечели изборите... А жълтопаветниците са АУТ от политиката...
  Кога ще разберете, че единствено важни са ДЕЛАТА! И дела могат да се оборят само с дела, не със заклинания...
  Но не пречи вие да си продължавате със заклинанията. На никого не пречите, само на себе си... ;)

 84. 85 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#47] от "tribiri":

  Кой е бившият кмет?

 85. 86 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#23] от "xm...":

  Над 140 минимални работни заплати = особено големи размери.
  Вади калкулатора! Превалут

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5103 Неутрално

  До коментар [#63] от "dogwoman":

  (П)резидентът първо трябва да осветли как така стана кандидат-пРезидент, докато още беше на действителна военна служба, как назначи любовницата си на 2 държавни длъжности под негово ръководство и т.н.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 88. 89 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 294 Гневно

  Въпросът за евентуалната вина на кметицата е съвсем различен от безобразното третиране, на което беше подложена по време на ареста.

  Вчера беше извършено показно и напълно умишлено унижаване на човешко същество, на жена, в продължение на часове. По време на пресконференцията милиционерите се държаха изключително нагло и допълнително унижиха жената, разкривайки, че са я наблюдавали и твърдейки, че не успявала да вземе подкупа поради разюздан нощен живот. Обясненията им, че били спазвали закона и правата ѝ, бяха смехотворни дори за неюрист.

  Не ме е било толкова срам от българската държава от умишленото убийство на Чората и последващото оправдаване на убийците му от ВКС и от случая с Буюк, който Бойко и останалите милиционери върнаха на Ердоган без съдебно решение и без да уведомят лицата, които е трябвало да информират по закон.

  Тази милиционерщина ще ни затрие, ако продължаваме да мълчим като мишоци.

 89. 90 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Любопитно

  шайката нямаше как да я оставят да им се бърка в далаверите до безкрай ,и все пак това е един сравнително мек и поправим начин за отстраняване на неудобен ?

 90. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3722 Весело

  Иван Колев, "Бесове":
  "Зелени протестъри и популярни лица на „Да, България” скочиха на амбразурата, за да бранят спипаната с подкуп кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Те се опитаха да я изкарат жертва на системата и да внушат, че е натопена, а не корумпирана, както твърди прокуратурата.
  Тази сутрин на импровизиран флашмоб пред кметството 10-ина души, вероятно съпартийци на Десислава Иванчева, опънаха плакат с послание: „Гражданите срещу мафията”, с който явно искаха да ни убедят, че срещу Иванчева действа някакъв глобален заговор.
  Всъщност плакатът е добре познат на журналистите, а и на хиляди столичани, които два месеца гледаха как зелени активисти маршируват по софийските улици, за да протестират срещу втория лифт в Банско, от който курортът ни има крещяща нужда.."


  Добре де, може ли с един и същ плакат да я карате по различните поводи?!
  Дайте банкова с-ка, като толкова сте я "окъсали"!?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 91. 92 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Странна история! Никой не разследва Гинка за 350 милиона за ЧЕЗ, но подхвърлени 70 хил лева в колата на кметицата се стоварва върху бедната женица цялата държавна машина....

 92. 93 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 651 Неутрално

  немога да си представя че може да има такива тъпаци да вземат 56к ръчно посред бял ден и да ги разкарват из София... и кжо ще ги прави кеш??? ще ги държи под мътрака ли кво?? ще отиде ж Уникредит да ги внесе на каса ли?? Тва е тъпотия...
  по принцип се подаряват апартаменти..вили..имоти по морето..ниви... а това кеш 56к е абсурдно смешно и баси аматьорското

 93. 94 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Странна история! Никой не разследва Гинка за 350 милиона за ЧЕЗ, но подхвърлени 70 хил лева в колата на кметицата се стоварва върху бедната женица цялата държавна машина....
  —цитат от коментар 92 на inlineonline


  + форумния тролетарият... не знам, до колко са част от държавната машина, но факт е, че са част от осрания пейзаж в момента
  Още не ти обновило страницата след коментар и вече си с три минуса

  I shave with Occam's razor
 94. 95 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Прекалено скалъпено!
  Ма тоз той тука, ама тоз онзи там, пък ние навсякъде :-) :-) :-)
  Грам не им вярвам на тези артисти.
  За черешка: мил роден инвеститор, натрупал пари на Запад идва да строи жилища из Младост. 5000 м2 са 60 апартамента (3 панелни входа по 21-22 апартамента?)- и този ще извади 2 за подкуп? Не вярвам!
  Сготвиха я грозно!

  пп И понеже не е от систеат - БСП-то и те със своя принос: Дайте нашите момчета да я защитят! та ако има някой със съмнения да го убедим напълно във правотата на постановката.
  Отиват на зле нещата - при КТБ беше маалко по-добре изпипано.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 95. 96 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Това не може да е вярно. На никого не му трябват 500 000 Евро, когато си получава 1600 лв заплата чисто! А и хората , които искат да се занимават с управление на община и съответната собственост, никога не биха го направили със някакви задни мисли.....хапсурт!

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 98 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 309 Неутрално
 98. 99 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 524 Любопитно

  Освен безспорно показният арест, не мога да разбера защо някой ще дава подкуп от 500 000, ако районният кмет единствено трябва да преподпише разрешението за строеж. Сумата ми се вижда прекалено голяма, при условие,че често такива начинания се бавят с години по всякакви причини.

  #killwhitey
 99. 100 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ако тази жена се окаже набедена, може да се превърне в искрата която да детронира текущата управляваща завера! Само си викам Дано!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK