Десислава Иванчева - да управляваш на инат

Десислава Иванчева - да управляваш на инат

© Цветелина Белутова, КапиталСпиране на строежи с нелегитимни заповеди, забавяне на административни процедури за инвестиции и обявяване на обществени поръчки, непознаване на законите, конфликт на интереси, лоша комуникация... - откакто стана кмет на столичния район "Младост" в края на 2016 г., Десислава Иванчева често влизаше в конфликти и беше обвинявана от ключови фигури в Столичната община в нарушения.


Последното обвинение дойде от прокуратурата - вземане на подкуп в особено големи размери, което според Наказателния кодекс се наказва с между 10 и 30 г затвор. Тя беше показно арестувана вчера пред сградата на Спортната палата, заедно със заместничката й Биляна Петрова , а според разследващите е била хваната с първата вноска от подкуп от инвеститор, за да придвижи процедура за негов проект.


За година и половина кметът на "Младост" така и не успя да направи промените, с обещанията за които дойде на власт в един от най-големите райони на София, а действията й до голяма степен оправдаха опасенията, че не е достатъчно подготвена за работата си.


Как (не) се спират строежи
Десислава Иванчева беше едно от лицата на протестите срещу строителството в зелени площи между блоковете в "Младост", довели до оставката на кмета Цвета Авджиева (ГЕРБ). Впоследствие се кандидатира за поста, като кампанията й беше финансирана и организирана от бившия депутат от БСП и общински съветник от партията Георги Кадиев, вече в качеството му на лидер на нова формация - "Нормална държава". Основното й обещание беше да спре презастрояването на квартала и да запази междублоковите пространства.


Няколко месеца след като зае поста тя получи от кмета на София Йорданка Фандъкова правото да спира строителството на жилищни сгради със средно застрояване, паркове с площ до 1 хектар, малки производствени сгради. Възползва се още на следващия ден като със заповед спря един от спорните строежи до блок 70, станал повод за протести. След това спря друг строеж на сграда, заради което инвеститорът обяви гладна стачка.


Малко по-късно и двете заповеди се оказаха нелегитимни, а строежите законни. Днес и двата продължават.


По същото време инициативният комитет "За Зелен Младост", в който Иванчева участва, внесе 14 хил. подписа в Столичната община с искане за провеждане на референдум. Той целеше налагане на временна забрана за строителството и преразглеждане на подробните устройствени планове в квартала, които предвиждат строителство в зелените площи.


Проверка на "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) обаче показа, че на закона отговарят едва 8822 от подписите при нужни 9400. Така провеждането на референдума трябваше да бъде одобрено от Столичния общински съвет, който обаче го отхвърли. Инициативния комитет обжалва решението, а делото все още върви.


Като допълнителна мярка Иванчева се опитваше да спре строежи, които смята за незаконни, като публично отказваше становища и не подписваше различни документи. При обиските на кабинета и дома й са били намерени десетки преписки, каза днес прокурорът Иван Гешев.


През март миналата година кметът съобщи, че е поискала оставката на главния архитект на района Весела Тасева, защото без нейно знание е издала разрешение за строеж на мегапроекта "Гранд каньон" на мястото на бившия магазин за мебели "Деница". Иванчева не даваше становище за проекта, като по този начин блокираше осъществяването му, въпреки че инвеститорите от "Гаранти коза" имаха одобрението на Министерския съвет.


След преговори между фирмата и кмета площта и височината на проекта за "Гранд каньон" бяха намалени. В замяна компанията дари на районната община 350 хил. лв. Сумата беше одобрена от Столичния общински съвет, а групата на ГЕРБ тогава обяви действията на Иванчева като успех.


В началото на тази година Иванчева направи направи нощна проверка по сигнал на строежа на "Гранд каньон", където се сблъска с охраната.


За парите на един район


"Младост" е сред най-големите по площ и втори по население район в столицата със 103 хил. жители. По тази причина към него се насочва най-голяма част от общинските средства, като през 2017 г. сумата беше 29 млн. лв.


През март 2017 г. на специална пресконференция Десислава Иванчева се оплака, че районната община разполага с много малко свободни пари, който сама да определя за какво да харчи и това не позволява да се правят ремонти и дейности за облагородяването на квартала. Тогава предложи таксите, които инвеститорите плащат за разрешения за строеж, да остават в районите, в които ще се строят сградите. За да илюстрира мащабното строителство в квартала, Иванчева каза, че в такава хипотеза "Младост" може да се отдели като град и да се издържа само от тези такси.

Получаването на разрешения за строеж в замяна на инвестиции и облагородяване на района се е превърнало в практика за управление на кмета, заяви днес ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.


Десислава Иванчева - да управляваш на инат

© Надежда Чипева, Капитал


По думите му Иванчева упражнявала "стандартен ход за изнудване" на инвеститори да ремонтират градинки и детски площадки с обещанието в замяна проектите им да получат строителни разрешителни. Гешев даже коментира, че принципно в действията на кмета на "Младост" "няма нищо лошо, защото нали се облагородява квартала". Проблемът бил, че тя невинаги спазвала уговорката, както и че тя посочвала коя фирма да извърши ремонтните дейности.


Схватката с ГЕРБ


Докато стоеше с белезници пред Спортната палата Десислава Иванчева каза пред журналисти, че случващото се с нея е клопка, защото се бори "за всички".


Същата теза беше изказана от пиара на районната община Петър Кърджилов и други членове на комитета "За зелен Младост" днес. Според тях Иванчева е арестувана, защото е "настъпила" интересите на много инвеститори, а парите са подхвърлени. Те обаче отказаха да посочат конкретно кои инвеститори или компании имат предвид.


Почти от началото на мандата си Иванчева е в открит конфликт с общинските съветници от ГЕРБ и главния архитект на София Здравко Здравков. В първите месеци от управлението си тя на няколко пъти беше викана пред общинските комисии, за да дава обяснения защо не обявява обществени поръчки. По време на изслушванията мнозинството в общината я обвиняваше, че блокира работата на районната община.


Бавното и непрозрачно придвижване на строителни проекти обаче е проблем за цяла София, за който неведнъж са сигнализирали инвеститори. По време на изслушванията в общинските комисии преди гласуването на искането за референдум в "Младост", собственици на имоти в квартала твърдяха, че проектите им се бавят в Столичната община с години.


В края на 2016 г. районният кмет и общинският съветник от "Нормална държава" Войслав Тодоров обявиха , че съпругата на шефа на общинската дирекция "Строителен контрол" Влади Калинов е била съдружник на собственик на имот в район "Младост", който беше започнал спорен строеж. Документите сочеха и че фирмата е получила разрешение за строеж за рекорден срок - 4 дни, а строителния надзор е изпълняван от фирма на съпругата на Влади Калинов.


Седмица по-късно председателят на общинския съвет Елен Герджиков подаде сигнал до Общинската избирателна комисия, че Иванчева не се е освободила от участието си във търговска фирма в законовия срок, след като е била избрана за кмет. Ако комисията установи нарушение тя може да освободи Иванчева от поста. До днес няма развръзка по темата, като след серия от заседания, избирателната комисия все още не е взела решение по въпроса.


През март 2017 г. Иванчева поиска оставката на главния архитект Здравко Здравков, а той определи управлението й като вредно за гражданите. В отговор кметът не се яви в общинската комисия по градоустройство, когато имаше покана да даде обяснения защо бави документи и блокира процедури на инвеститори в района. Впоследствие обясни, че е получила поканата твърде късно и не е имала време да се подготви. В други случаи изпращаше представители, сред които бе арестуваната вчера Биляна Петрова.


Иванчева беше и първата, която поиска от президента Румен Радев да наложи вето на приетите и инициирани от Здравков изменения в Закона за устройство и застрояване на Столичната община с аргумента, че улесняват застрояването на зелените площи.


Днес в позиция до медиите, общинските съветници от ГЕРБ поискаха представителите на опозиционните си политическите партии да поемат отговорност за подкрепата си за управлението на Иванчева. Теопределят и обвиненията към нея като "будещи възмущение".


И битката със своите


През лятото на 2017 г., по-малко от година след избирането й, Георги Кадиев, "Нормална държава" и членове на инициативния комитет издигнал номинацията на Иванчева за кмет се разграничиха от нея, разочаровани от управлението й. Тогава поста си на зам.-кмет в района напусна Никола Вапцаров. Няколко месеца преди това друга от предложените от Кадиев фигури - Иван Лапатов, също се раздели с поста си на зам.-кмет по сигурността, след редица спорове с Иванчева. Накрая по нейно нареждане патронът на вратата на кабинета му бе сменен.


По времето, в което Кадиев оттегли подкрепата си, като съветник на Иванчева се появява Петко Дюлгеров, казаха източници на "Дневник" от районната и Столичната община. Дюлгеров беше кмет на "Младост" от 2007 до 2011 г., издигнат от ГЕРБ. През 2010 г. партията свали доверието си от него.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 815 Неутрално

  за някой лев са готови на всичко...ама не хора като Иванчева

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Тази я сготвиха, а нас ни къпят!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 4. 4 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Може би ми се струва ,но мутрите на снимката зад които виси знака на прокуратурата,която би следвало да се преименува на цацаратура-отдел бухалка на червената комуноидна мутро-милиционерска мафия ми изглеждат като престъпни рецидивисти.
  Може и да греша,не знам,но така ми изглеждат.
  Мафията властва тук.
  Материала,материала.

 5. 5 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Като роден и израсъл в Младост 2, не ми харесва какво се случва там в последните 28 години.
  Младост 2 беше разкошно място.
  Сега не е.
  Виновни са всички до един, а Иванчева е просто черешка на тортата.
  Позор. Защитавайте си я колкото искате в този форум, но ненавиждам некомпетентните самозванци, а тя е един от тях.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Весело

  Десите между другото, много профи подходи... Поддъжаше имидж на недостъпна, на "борец", вдигна си цената, и стреля на едро, което си е наистина, профи поведение. Не се занимаваше с някакви дребни мишоци, с 4-5 етажни кооперациики, а стреля веднъж, но качествено... Посредника, Деси, посредника... Не се е пазил достатъчно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Колко трябва да си нагъл че да избереш да защитиш корупцията?

 8. 8 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Станахме Путинландия номер 2. Неудобните им изфабрикуваме обвинения и ги смазваме.

 9. 9 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "uhl23528019":

  а колко трябва да си тъп да искаш и получаваш рушвет по този безумен начин

 10. 10 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 834 Любопитно

  българската Erin Brockovich ,за съжаление българският вариант едва ли ще е с хепиенд както бе американският ?

 11. 11 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#4] от "anty":

  И на мен така ми изглеждат! И то гротескни, като извадени от комиск.

  За съжаление това е материалът по високите етажи.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#9] от "the_fat":
  Изобщо има ли умен начин по който се прави,когато искаш да си напълниш джоба за сметка на друг?

 13. 13 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2252 Неутрално


  Кадиев е стар лисунгер.

  Той беше единственият въздържал се бесепар при гласуването за Пеевски за шеф на ДАНС.

  След огромното народно недоволство редовите бесепе депутати гледаха като попикани мушката.

  Кадиев обаче ходеше с вирнат нос, викайки: "Видяхте ли кой е играчът тук, бе тъпаци!"

 14. 14 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#12] от "uhl23528019":

  има разбира се

 15. 15 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4995 Неутрално

  Може и да има някаква вина, но не по този начин трябваше да постъпят милиционерите.

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#14] от "the_fat":
  Щом има иди да и кажеш как се прави..ако сега и мине номера де...!

 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Очевидно тя е извънсистемен играч, който пречи на статуквото. Въпросът към прокуратурата е дали освен всичко друго тя е и извън закона :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Весело

  Сега като се замисля, ако бях "служил" като Десите 8-години, и се бях оттеглил със само предложените ми подкупи (без евентуално непоисканите такива), за има-няма 600 000 долара и герм. марки, на онези пари, които щях лесно да инвестирам в имоти почти без пари, щях ли да се блъскам по 7 дни в седмицата, с 10 почивни дни в годината, за да мога да плащам шестцифрени данъци/година!? Тежък размисъл, но поне сме спокойни...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#16] от "uhl23528019":

  много и е късно пък и е фризьорка

 20. 20 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 264 Неутрално

  данчето и Бойко достойно работят за свтлото дело на Тодор Живков

 21. 21 Профил на fyl45531931
  fyl45531931
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ... Посредника, Деси, посредника... Не се е пазил достатъчно...
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf1
  Посредникът е написал цял роман самопризнания, пише ли, пише, не могат го спря смешника. То свидетели, веществени доказателства, а СРС - ата с фризьорката .... добре си е поживяла. Ами защитавайте ги още такива, щом искате. Раята кълве на гола кука..

 22. 22 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Сега като се замисля, ако бях "служил" като Десите 8-години, и се бях оттеглил със само предложените ми подкупи (без евентуално непоисканите такива), за има-няма 600 000 долара и герм. марки, на онези пари, които щях лесно да инвестирам в имоти почти без пари, щях ли да се блъскам по 7 дни в седмицата, с 10 почивни дни в годината, за да мога да плащам шестцифрени данъци/година!? Тежък размисъл, но поне сме спокойни...
  —цитат от коментар 18 на hamiltonf1


  Хайде не се прави на много важен. Плащал бил милион респ. милиони данъци.

 23. 23 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  Ще видим дали този път прокуратурата ще докара случая до присъда или пак ще се провали поради некадърно събрани 'доказателства'.

 24. 24 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Разстроено

  До коментар [#17] от "penetrating":
  Няма,,системен" и ,,извънсистемен играч"!Който има смелост да нарушава законите трябва да има смелост и да понесе отговорност!Стига сме извъртали все нещата с политически окраски!

 25. 25 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf1":

  интересно какви ли планове за бъдещето са си правили Илия Павлов + стотина от неговия калибър?

 26. 26 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Тези мутри на фона на емблемата на прокуратутара ....кви се явяват?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#3] от "chichka":

  Къпят ни, защото никои разследващи журналисти не говорят, например, кои са кофчежниците на Герб, които отиват и прибират на място от фирмите, спечелели обществени поръчки, концесии, търгове и т.н. дължимото за еди знаем кой си... В Бургас години "оперираше" едно физиотерапевтче Иван Саздов...
  В момента, всички знаем кои са, за Бургас, Варна....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Без да коментирам дали Иванчева е добър или лош кмет. Без да коментирам дали е умна или глупава. Не я познавам. Без да коментирам взела ли е подкуп или не е . Това би трябвало да го реши съдът ! Ако може ! Защо обаче Иванчева беше държана повече от 4 часа на улицата ,с белезници на показ ? Подобно правосъдие раздаваше преди години Ценко Чоков. Къде е сега Чоков ? Дали не е подсъдим с 38 тома материали по делото ?

  Ето едно мнение с шест въпроса,под което с удоволствие бих се подписал :

  http://clubz.bg/66836-sluchajnosti_i_vyprositelni_v_aresta_na_ivancheva

  И ще завърша с крилата мисъл на министъра на вътрешните работи :

  "Ние не мислим,ние действаме"

  Колко е прав ще разберем след време,когато Иванчева ни осъди ( нас,не министъра !! ),както ни осъди един друг показно арестуван с "легни на пода " и белезници по телевизията. Николай Цонев ни осъди само за 100 хил. ! Да видим за колко ще ни осъди Иванчева. Нас,не правораздавателните "органи" !

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 29. 29 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  От всичко, което прочетох във статията разбрах, че у нас наистина законът е врата у полето!
  Какъв е този закон, при който е възможно висшестоящ орган да издаде заповед и подчинените му структури да не го спазват? И да няма административни начини за въздействие?
  Нещо яко ни плацикат. Яко!
  Да може един районен кмет да не обяви издадено от Гл.архитект Разрешение за строеж цели 2 месеца? Че това е негово задължение и неизпълнение на задължения? И никой да не може да му каже копче на кмета?
  Всъщност има ли писма с оплаквания от Иванчева и има ли писма със напомняне да си изпълнява служебните задължения? Преписката трябва да е доста дебела. Ама никой не споменава за такава преписка.
  Във ДНСК има ли оплакване от митичния инвеститор?
  И накрая - кметицата поискала милион евро, ама я кандърдисали на 250 хиляди.
  Относно това, че била спряла работата на строежа след 22:00 часа? Това е във правомощията и! Тези, дето не искат да го разберат да ходят да вдигнат гюрюлтия из Бояна и Симеоново. Да ги питам колко бой ще отнесат. Може и на обед - по тяхно желание.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 30. 30 Профил на choKo
  choKo
  Рейтинг: 478 Гневно

  Така така, дано има ЗАКОН за да си подобрим имиджа пред света с тази прословута корупция!

 31. 31 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Разстроено

  До коментар [#27] от "hamiltonf1":


  Подавайте сигнали!Какво чакате?

 32. 32 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Цялата постановка е толкова прозрачна, че чак не е за вярване. След като няколко телевизии се оказаха "случайно" в точната минута на мястото на "местопрестъплението" сега и онлайн медиите се включиха. Явно ГЕРБ са по-злокачествени и от БСП (к), Атака и ДПС взети заедно. Жалко за тази България....

  Пазете се от доносника vesolr
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#31] от "uhl23528019":

  Аз?! Без това бизнеса ми е "налазен". Нали има медии, разседващи журналисти, обективни, незатъмнени?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Разстроено

  До коментар [#33] от "hamiltonf1":
  Така е,но гражданското общество е най-мощното оръжие срещу несправедливостите!Не бива да сме активни само когато пишем,а и тогава когато трябва да свидетелствуваме срещу беззаконието.

 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#31] от "uhl23528019":Аз?! Без това бизнеса ми е "налазен". Нали има медии, разседващи журналисти, обективни, незатъмнени?!
  —цитат от коментар 33 на hamiltonf1


  Я кажи, какъв ти е бизнесът?

 36. 36 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 461 Весело

  Нов сезон на "Под Прикритие" ли ще излиза?

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 37. 37 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Оказва се, че от психологическа гледна точка не е лесно да управляваш на инат, тъй като изкушенията са практически непреодолими.
  Младата и обещаваща кметица така зрелищно се сгромоляса, че голяма част от съфорумниците отказват да приемат този факт.
  Преди малко взех отношение по статията на Петя Владимирова. Сега прочитам тази статия и виждам разликата. Бях се притеснил, че в Дневник по някои теми отказват да бъдат обективни. Тази статия ми връща увереността.

 38. 38 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  данчето и Бойко достойно работят за свтлото дело на Тодор Живков
  —цитат от коментар 20 на Хахаха


  Истината е, че КГБ не търпи в България политик да се появи от НИЩОТО. Всички лица в политиката и в партиите от 29 години, са творение на кукловодите, командвани от Кремъл. Тези слуги на ГЕРБ по всички етажи на властта, вкл. и така наречената Специална прокуратура, не знаят ли, че всеки е невинен до влизане в сила на осъдителна присъда. Те защо не се борят да се изпълни решението на ОС за премахване на МОЧА, ами са се заели като онези по времето на антиНародния съд да се правят на съдии?

  Пазете се от доносника vesolr
 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Разстроено

  До коментар [#36] от "MrHide":


  Сега излиза един друг сезон-,,Разкритие"!

 40. 40 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Дневник, не ви прави чест тая статия.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 41. 41 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Евала на мацето, да стойш 5 часа на крака с белезнци и гордо вдигната глава... сама жена срещу цялата държавна корумпирана машина. Браво! И мъж не би издържал!
  Това да те разхождат като циркаджийска мечка между камерите без вода и тоалетна. Евала!
  Кметицата премиер! Тя е по-мъж и от мутрата на мафията!
  Евала!

 42. 42 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Вярвам повече на тази статия.
  https://www.frognews.bg/novini/aktivist-zelen-mladost-razkri-podkup-daden-vzet-visoko-nivo-ivancheva.html

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 43. 43 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Има наука за човешката физиономия. За да не сбъркаш, трябва да я владееш добре или поне да отделиш време да се запознаеш с основни неща.

 44. 44 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Дали фризьорката Иванчева е дорасла да управлява община е едно. Но срамната показна милиционерска акция е съвсем друго. Първо трябва не участниците в нея, а организаторите й да си понесат наказанието и то такова, че да държи влага! И да се откажат веднъж завинаги от тези милиционерски методи! Можеш ли да държиш окована с белезници 40 килограмова жена часове насред София, заобиколена от яки маскирани(???) бабаити? Можеш ли насред София да се гавриш най-брутално с човек, който не е осъден на нищо, а е само под подозрение? Не можеш ли да го направиш цивилизовано? Защо такъв като Цв.Цв. ходи на щатски многоседмични семинари, а не набие в главите на екзекутива, че човешкото достойнство е НЕПРИКОСНОВЕНО? Че така нямаш право да се отнасяш и със закоравял престъпник? След тази срамна (меко казано) сцена, аз не им вярвам на нито една дума! На една буква не им вярвам! Една трупа за срамотите, дето се вихри като в долнопробен екшън и няма кой да ги постави на мястото им! И за протокола:да вземеш подкуп и да го разнасяш из София със служебната си кола, трябва да си за освидетелстване!

  Мърфи е оптимист!
 45. 45 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Мутрите на снимката по нищо не се отличават от тези на наскоро избягалите от затвора.

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Иванчева се появи от нищото, защото Герб искаше да разкара Авджиева. Иванчева получи невероятен обществен и медиен тласък. Аз понеже съм правил предизборна кампания за районен кмет в София и знам, че това е ужасно трудно и иска много, много пари, че и връзки.
  Иванчева дойде, говореше едно, а правеше съвсем друго. Издаде нелегитимни заповеди, с което осигури лесното им бутане и продължаването на строежите. Набута онова безумие за 75 метровите сгради, с което развърза ръцете на бизнеса в целия град.
  Като за финал, Иванчева срина секакви опити за гражданско общество на балъците, повярвали в нея и остави Данчето като единствена алтернатива за града.
  На Герб оттук нататък им трябва единствено да не се осерат. Ако сами не се бутнат, Данчето ще вземе пак 60%. А можеше да се бори за 20%.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#4] от "anty":И на мен така ми изглеждат! И то гротескни, като извадени от комиск.За съжаление това е материалът по високите етажи.
  —цитат от коментар 11 на Музар


  Изглеждат изключително неинтелигентни рожби на своето време и....родители. Съдбата на България ще е тежка и незавидна докато не се появят политици и бизнесмени от ранга на Стамболов, Ляпчев, Малинов,Буров. За появата на такива политици, обаче, е необходимо съответното историческо време. За съжаление България е все още в комунистическия си период на неразвитие с главни действащи лица с меко казано не особено интелигентни физиономии, да не ги споменаваме, за да не засегнем някой от тях.

  Пазете се от доносника vesolr
 48. 48 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Основният въпрос е - Защо Иванчева не е заловена при самото вземане на парите, а чак след това и то на оживено кръстовище в централната част на София. И откъде накъде за една жена,за която се подозира че е взела подкуп, с видимо слаба физика, ще бъдат изпращани копои с качулки, сякаш става дума за някой член на терористична групировка или опасен убиец.

 49. 49 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Последно подхвърлени ли са парите или са подхвърлени?
  Пеевски мотае държава, правителство и медии за милиони, но белезници за неговите дебели, мазни ръце няма. Според Цветан Василев, цацаров получава стотици хиляди от Делян на Мама ( противното не е доказано ) ,но белезници и за неговите мазни китки няма. Всичко се развива под патронажа на еднокнижния и поддържащата го простотия!

 50. 50 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Реакцията на показната акция на прокуратурата показва, че доверието в тази институция като независим стожер на закона е нулево.

 51. 51 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#48] от "antonio_vivaldi":

  България, управлявана от комуниста и русолюбец Бойко Борисов удивително бързо се приближава до Русия, управлявана от Путин и до Турция, управлявана от Ердоган - с две думи мирише на диктатура, произвол и безобразие. Гербаджиите започнаха с показни арести и продължават с показните си арести, които са грубо нарушение на законите, Конституцията и човешките права. За това безобразие двчера с показния арест на кметицата на Младост, държана с часове насред София с белезници на ръце, България със сигурност ще бъде осъдена в Страсбург, а българските данъкоплатци, които търпят мутри да ги управляват, ще плащат не само милиони от джобовете си, но и ще плащат като тази кметица - утре те ще бъдат жертви на произвол. Само дето още не са започнали с убийствата като в Русия или с масовите арести като в Турция. За вчерашното безобразие защитникът на мутрокомунистическата мафия Цацаров трябва моментално да си подаде оставката и всички замесени в този цирк да бъдат разследвани и изправени на съд. Парите, които броят показно, изглеждат подхвърлени. Защо не я арестуваха в момента, в който ги получава? А й ги вадят от колата, когато тя не е там? Типични мутренско-милиционерски номера! И то точно преди пресконференция в БТА, където Иванчева се очакваше да защитава зелените площи в Младост...

  Пазете се от доносника vesolr
 52. 52 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тая в Румъния щеше да бъде осъдена на ефективен затвор много отдавна, без да е хваната с парите. Само заради това, че има поведение и създава организация на работа, която подтиква към корупция.

  И какви са тия преписки които си е държала вкъщи. И те ли за подхвърлени според зеления мурзилаж.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 53. 53 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#12] от "uhl23528019":
  Да, има умен начин - да си искаш подкупите и откупите в Монеро... ама обикновено тези, които го правят си искат кеша-да го пипнат (да оставят и следи леко;) да преговаряме (с посредник естествено, че имСРС да ни закачат..) и да товарят саковете под някой жп мост или някоя баба да изхвърли през терасата плик с пари и злато...
  свари се сама госпожата, не без помощта на хиените, дето я очакваха с толкова блазнещ подкуп..сигурно и аз бих рискувал ;)

 54. 54 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Да поразсъждаваме върху едно друго заглавие в "Дневник" по същата тема:
  "ГЕРБ иска партиите, подкрепяли кмета на "Младост", да поемат отговорност..."

  Съгласен съм. Така трябва да бъде!
  Но, да си спомним, че по случая " Скрипал", червената върхушка на Герб, изрази позицията, че британците са тези, които са извършили мръсния опит за убийство на руснака!
  Да, да, точно така! Това беше позицията на Герб и тя беше изразена многократно от министри на банкянския балкански титан-миротворец! Твърдя това, защото чаканият отговор от Организацията за забрана на химическите оръжия дойде преди няколко дни, а въпросната върхушка още мълчи! А този отговор потвърди заключенията на Великобритания по случая "Скрипал"...
  Днес обаче, ден преди прокуратурата да обяви обвиненията си към кметицата на "Младост", виждаме друг герберунгелско-мафиотски аршин! Според този аршин, не е необходимо да чакаме 24 часа за доказателства. Защото същата върхушка, обслужваща червеният цеко минев по темата "изсичане на горите" днес обслужва други мафиотски структури, целящи презастрояването на кварталите в София! Дали пък някой не е докладвал преждевременно, че операцията с подставените пачки в колата на кметицата е минала ювелирно, както казваше един бивш министър на вътрешните проблеми!
  Какво става бре хора...? В единият случай герб чака чинно доказателства от разследващите органи, а в другият, доказателствата не са ни необходими! Нали така... Няма начин да не е така.
  Не казвам, че кметицата е невинна. Не ме интересува, кои са я подкрепяли! Казвам и то категорично, че върхушката на герб е виновна! Не може да се произнасяш от позицията на политическата власт, кой е виновен и кой е невинен, преди съда да се е произнесъл...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 55. 55 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Основният въпрос е - Защо Иванчева не е заловена при самото вземане на парите, а чак след това и то на оживено кръстовище в централната част на София. И откъде накъде за една жена,за която се подозира че е взела подкуп, с видимо слаба физика, ще бъдат изпращани копои с качулки, сякаш става дума за някой член на терористична групировка или опасен убиец.
  —цитат от коментар 48 на antonio_vivaldi


  В разследването от 3 -6 месеца са участвали 40 дами, които явно в деня на хващането на крупния престъпник - 40 килограмова жена са били в безпаметно състояние от купон до зори в чест на бъдещото активно мероприятие и затова са изпратили 40 главореза да арестуват 40 килограмова женица... Егати държавата. Смях! Мафията си има държава!

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Гешев даже коментира, че принципно в действията на кмета на "Младост" "няма нищо лошо, защото нали се облагородява квартала". Проблемът бил, че тя невинаги спазвала уговорката, както и че тя посочвала коя фирма да извърши ремонтните дейности.

  Е щом ръководителя на специализирана прокуратура не намора " нищо лошо "в действията й и Герб я приветства за добра работа в определен период , Щом Фандъкова й лансира определени привилегии като о районен кмет , Защо гербаджийското ръководство иска партиите , подкрепяли кметицата , да поемат отговорност за нея . Ами щом я дундуркат , да поемат и смяната на памперсите и личната хигиена след смяната . да не се правят на гламави , с извинение .

 57. 57 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Ако тази жена си направи партия има моя глас.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Не знае, с кого си има работа. А е трябвало.

 59. 59 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Отмъщението на ГЕРБерите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 60. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Относно това, че била спряла работата на строежа след 22:00 часа? Това е във правомощията и!
  —цитат от коментар 29 на skara

  В правомощията и е да стои на някое кръстовище с белезници. Това очевидно и се отдава.
  Не и е в правомощията да се подиграва със собствеността на хората и да бави изрядни проекти.

  Работа по наливане на фундамент, плоча и носещи елементи не се спира. Това е непрекъсваем процес.

 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#57] от "biss Mark":
  Парички иска тя,парички!
  Не и трябва твоя глас!

 62. 62 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  Много се е променил българския език. Време е за нов речник! Управляваш, крадеш, рекетираш май са станало синоними,а?

 63. 63 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  днес както обясниха от прокуратурата ,са светнали ръцете на трите заловени дами ,което значи ,че са пипали парите в багажника и са техни ,освен това ,адвокатите им дошли късно ,щото били заети ,след това взели да искат това и онова ,за да протакат и да пречат на разследването ,а белезниците били сложили ,щото иначе ,както в друг случай , рушветчията се хвърлил в една кал и си изтрил сам следите от белязаните банкноти ,та сега вече имали опит и нещата щяли да стигнат доо край .

 64. 64 Профил на Damyan Ganchev
  Damyan Ganchev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ф.Нинов":

  Не беше единствения, но - да, прав си, това му беше много силен ход, другите един двама никой не ги помни, хаха, както става ясно, един май отсъстваше, и още един заедно с кадиев бяха пас ...

 65. 65 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Станахме Путинландия номер 2. Неудобните им изфабрикуваме обвинения и ги смазваме.
  —цитат от коментар 8 на ДСиБ


  По действията на прокуратурата, може да се съди, че който е поставил парите в служебната кола на Иванчева е информирал само прокуратурата за това или по-скоро е действал в комбина с прокуратурата, за да спретнат показна, наказателна акция, която да доведе до отстраняване на неудобната кметица. Всички знаем, че комунистическите партии в България са купени от хора с много пари и интереси и държавата се управлява по престъпен начин и в интерес на престъпниците с пари. Най-отчайващото е, че Иванчева е ''сготвена'' с помоща на държавните служби, които би трябвало да защитават интересите на хората и държавата.

  Пазете се от доносника vesolr
 66. 66 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Абе няма ли да ни светнат тоя "бизнесмен" как така толкова бързо е забогатял в чужбина, та 500 хил € ги няма за нищо и застроява 49 хил. кв. м. Нещо ме гложди разни луканови куфарчета, ограбването спестяванията на хората с хиперинфлацията 90-те г., изнасянето(ограбването) на пенсионния фонд, пак от луканов и огнян дойнов и сега ги връщат от Австрия като "инвестиции". Другият начин са брендо, мрендо...
  Много, много бързо забогатяване!

 67. 67 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  Крадливите кметове, министри, съдии, чиновници не могат да ме учудят. Ще се учудя ако има някой да не е крадльо. Най-обезкуражителното обаче е реакцията на болшинството от хората. Ако е от нашата си партийка крадеца ще го защитаваме, ако е от друга ще го оплюваме. Къде си Алеко?

 68. 68 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Фиксацията върху драмата на Иванчева засега отстъпва на истерията "Спас". Но е едва втория ден.

 69. 69 Профил на Damyan Ganchev
  Damyan Ganchev
  Рейтинг: 217 Неутрално
 70. 70 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#66] от "Даката":


  Точно така се прави!Когато искаш да разбереш колко ти струват хората-просто ги поставяш в положение да изберат един от два възможни варианта.В случая дори да е клопка(в което лично аз се съмнявам!)или прибираш парите,или не го правиш.

 71. 71 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Направо си я сготвиха тая, не беше подходяща за поста, но и много бръкна в джоба на далвераджиите в СО.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 72. 72 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 367 Неутрално

  днес както обясниха от прокуратурата ,са светнали ръцете на трите заловени дами ,което значи ,че са пипали парите в багажника и са техни ,освен това ,адвокатите им дошли късно ,щото били заети ,след това взели да искат това и онова ,за да протакат и да пречат на разследването ,а белезниците били сложили ,щото иначе ,както в друг случай , рушветчията се хвърлил в една кал и си изтрил сам следите от белязаните банкноти ,та сега вече имали опит и нещата щяли да стигнат доо край .
  —цитат от коментар 63 на edin drug


  Днес разбрах, че е светнала... светнала мафията задкулисната, ама така светна, че стана за смях.
  Светнаха мафиотите и клановете зад тях - Цв Цв. ББ, 10 упс ДП, структорно свързани по мафиотски с герб, дпс и бсп. Държавата на мафията!

 73. 73 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  ...И какви са тия преписки които си е държала вкъщи. И те ли за подхвърлени според зеления мурзилаж.
  —цитат от коментар 52 на Обществен деятел

  Взела си е работа за във къщи!
  Това да не са строго секретни материали, че да ги връща на деловодството всяка вечер.
  Но явно не си запознат със работния ден на отговорен за действията си шеф.
  От 9 да 6 е работния ден само на безхаберния чиновник.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 74. 74 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#64] от "Damyan Ganchev":

  прави си - имало е още 5 бесепари, които преди гласуването са направили чупензихаген за да избегнат.

 75. 75 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ф.Нинов":

  Да де, ама зад него е Р. ОВЧ.

 76. 76 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Жената я изпързаляха с обилно намазани ски. БСП се усетиха рано и се отдръпнаха от нея. Зелените сега са в небрано лозе и се спасяват с теории на конспирацията.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 77. 77 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1956 Весело

  До коментар [#10] от "Stewie":


  българската Erin Brockovich ,за съжаление българският вариант едва ли ще е с хепиенд както бе американският ?
  —цитат от коментар 10 на Stewie


  Новата ви сбирщина от провалени и корумпирани партийци също няма да има хепиенд ...Иванчева е показателен пример за Демократична България...морала ви лъсна като тиган на месечина...същия е като на крадливите комунета откъдето е и вашия генезис...

 78. 78 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Няма начин да не взимаш пари на нейния пост. И да искаш, и да не искаш. Мафия!

 79. 79 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Очаквам статия и с предложение за канонизиране на мъченицата Иванчева.

  I mingle with my peers or no one,and since I have no peers,I mingle with no one
 80. 80 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#22] от "von_seeckt":То ако с висене във форума от сутрин до вечер се плащаха такива данъци и ти щеше да си един от големите БГ данъкоплатци🤣🤣

 81. 81 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#77] от "BiGman1":

  До там стигнахме... трол, платен писач и манипулатор да говори за морал...

  I shave with Occam's razor
 82. 82 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#80] от "angeles":

  Ти недей така - защото и Хамилтона е тук по цял ден ;-)

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 83. 83 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 572 Разстроено
 84. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#81] от "Сахаров":

  определено този нещастник е един от най изперкалите тролове във форума

 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#77] от "BiGman1":

  Явно герберастката опорка е Иванчева да бъде пришита към ДБ, ма некак си не минава...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Иванчева има кметство в младост и там трябва да приема строителни предприемачи
  Както и предприемача е трябвало да я покани в офиса на фирмата
  Предприемача евзел белязани пари за да ги даде на иванчева която пък ги е взела за да съдейства на полицията като покаже как се осъществява корупцията

 87. 87 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1956 Весело

  До коментар [#81] от "Сахаров":


  До коментар [#77] от "BiGman1":До там стигнахме... трол, платен писач и манипулатор да говори за морал...
  —цитат от коментар 81 на Сахаров


  ХА ХА...да знаеш колко пачки надиплих за десет години тролене...а ти ходиш още прав под масата и викаш бррррр...
  Зелените борци за справедливост се оказвате най корумпираните...всъщност до този извод е стигнал и Нютон когато е видял, че ябълката която го е ударила по главата е зелена и червива...:)

 88. 88 Профил на shopluk
  shopluk
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#32] от "GreenEyes":

  Нормално е медийте да пристгнат на мястото в някакъв момент от тези 5 часа, в които Иванчева е с белезници на пъпа на София :-) Но явно предпочитате конспиративния вариант.

 89. 89 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Цялата постановка е толкова прозрачна, че чак не е за вярване. След като няколко телевизии се оказаха "случайно" в точната минута на мястото на "местопрестъплението" сега и онлайн медиите се включиха. Явно ГЕРБ са по-злокачествени и от БСП (к), Атака и ДПС взети заедно. Жалко за тази България....
  —цитат от коментар 32 на GreenEyes


  Жалко наистина. Абе детето замина, взе да ми се струва че и аз няма да съм доста по-назад на опашката на терминал 2.

 90. 90 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Да сиприпомним
  Преди 2 години зрелищно арестуваха Павел Александров, директор на Фонда за лечение на деца. Прокуратурата твърдеше за 450 000 злоупотреби, белязани пачки, тайни апартаменти в Париж; машината за слухове на властта произведе страхотии като трафик на органи на деца.
  Накрая не намериха нищо, но конфискуваха колекция от джобни часовници, която се оказа на сина му. Накрая делото се провали. Но Фондът за лечение на деца беше разпъртушинен от хрътки на властта.
  Извод: каквото и да стане, кв. Младост ще бъде разпъртушинен от хрътки на властта, което е и целта на акцията, така горещо подкрепяна от някогашните вестници - днешни агитационни многотиражки..

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 91. 91 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1956 Весело

  До коментар [#85] от "Darth Plagueis":


  До коментар [#77] от "BiGman1":Явно герберастката опорка е Иванчева да бъде пришита към ДБ, ма некак си не минава...
  —цитат от коментар 85 на Darth Plagueis


  Тончо...ма и ти ли се разграничаваш от зелените...нали уж вчера заедно подписахте нова коалиция да се борите с корупцията...днес кво...май разпърдяхте новата сбирщина, а?...що така ве човек...заставай на амбразурата и защитавай коалиционният си партньор...иначе как ще дойде светлото бъдеще в което всеки от файтона ще гушне по 70к ЕВРАКА...:)

 92. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  днес както обясниха от прокуратурата ,са светнали ръцете на трите заловени дами ,което значи ,че са пипали парите в багажника и са техни ,освен това ,адвокатите им дошли късно ,щото били заети ,след това взели да искат това и онова ,за да протакат и да пречат на разследването ,а белезниците били сложили ,щото иначе ,както в друг случай , рушветчията се хвърлил в една кал и си изтрил сам следите от белязаните банкноти ,та сега вече имали опит и нещата щяли да стигнат доо край .
  —цитат от коментар 63 на edin drug


  Интересен коментар, обяснява защо я държаха от 14.30 до 18.30 в това наистина унизително положение. Според мен е заслужено унизително. Защото не и вярвам, защото познавайки политиката на Дневник е повече от показателен броя на публикуваните материали. В интерес на истината, поздрави за автора. Написал е доста професионално материала.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Жалко наистина. Абе детето замина, взе да ми се струва че и аз няма да съм доста по-назад на опашката на терминал 2.
  —цитат от коментар 89 на foxa5


  Те това искат, да заминат всички дето имат мозък в главата си и да останат само малцинствата... лесни за манипулиране. Хляб и зрелища за тълпата!

 94. 94 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  днес както обясниха от прокуратурата ,са светнали ръцете на трите заловени дами ,което значи ,че са пипали парите в багажника и са техни ,освен това ,адвокатите им дошли късно ,щото били заети ,след това взели да искат това и онова ,за да протакат и да пречат на разследването ,а белезниците били сложили ,щото иначе ,както в друг случай , рушветчията се хвърлил в една кал и си изтрил сам следите от белязаните банкноти ,та сега вече имали опит и нещата щяли да стигнат доо край .
  —цитат от коментар 63 на edin drug


  Бре мнението ви е едно към едно с това на цацаратурата, надявам се че се гордеете с това.

 95. 95 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  В американските филми като задържат някой му четът правата
  Че има право на адвокат и да мълчи защото всяка дума може да се изпова срещу задържания

 96. 96 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1956 Весело

  До коментар [#93] от "inlineonline":

  Те това искат, да заминат всички дето имат мозък в главата си
  =============
  А бе то и мойто магаре има мозък...и на грамаж го докарва в повече... сега ми просветна защо все се дърпа и напира към Терминал 2...явно е яло нещо ЗЕЛЕНО и се е отвратило от България....:)


 97. 97 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Сори. Но България за сетен път доказа, че е полицейска държава. Най напред зрелищен арест а после Прокуратурата замазва гафа.Каквито и да са "прегрешенията" на Иванчева, ареста е незаконен и е в нарушение на елементарните човешки права.

 98. 98 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Сори. Но България за сетен път доказа, че е полицейска държава. Най напред зрелищен арест а после Прокуратурата замазва гафа.Каквито и да са "прегрешенията" на Иванчева, ареста е незаконен и е в нарушение на елементарните човешки права.

 99. 99 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#93:"inlineonline"][/quote]

  Човек писах ти плюс, ама честно взех да се питам има ли смисъл наистина. Дали в БГ или в ОК имам достатъчно пари да живея добре и в двете, що да седя в кочината дето няма политик да се изправи срещу руские и дето борбата с корупцията е постановката 40 полицаи арестуват 40 кг жена, не и дават 4 часа да пие вода или да ходи до тоалетна. Ами това можеше да е моята жена или майка, честно да ти ЕБА и държавата и не ме боли ХУЯ от модератора(извинявам му се на човека, ама стига толкова бе).

 100. 100 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Защо и даващият подкупа не е арестуван или най-малко задържан до изясняване на случая. Елементарно е,но не е осъществено.Вероятно с цел да не се злепоставя пред обществеността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK