Известни и неизвестни около ареста на Десислава Иванчева

От ляво надясно: Димитър Петров - заместник-ръководител на Специализираната прокуратура, неговият началник и шеф на специализираната прокуратура - Иван Гешев, председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и Антон Славчев - предложен от Георгиев за негов заместник.

© Надежда Чипева, Капитал

От ляво надясно: Димитър Петров - заместник-ръководител на Специализираната прокуратура, неговият началник и шеф на специализираната прокуратура - Иван Гешев, председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и Антон Славчев - предложен от Георгиев за негов заместник.Въпреки обилната информация във връзка с ареста на кмета на район "Младост", предоставена от ръководителя на специализираната прокуратура Иван Гешев и шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, два дни след зрелищния арест на Десислава Иванчева неизяснените моменти сякаш са повече от фактите. Може би най-много догадки пораждат въпросите защо сега, защо по този начин и чий интерес е накърнен. Вероятно на тях отговор ще има едва когато (и ако, както и самият Гешев предположи) случаят стигне до съда.


Какво е известно до момента


- досъдебното производство е образувано през февруари тази година по сигнал на "съвестен гражданин"


- срещу Иванчева е имало множество сигнали за забавени преписки и проект, а в замяна искала от хората да облагородяват градинки и други площи в община "Младост"
- разследването е за подкуп в особено големи размери. Според данните на прокуратурата Иванчева е поискала 500 хиляди евро за придвижване на документацията за строителство на четири големи обекта. Прокуратурата твърди, че 250 хиляди евро са били, за да бъде разрешен строеж за сграда с обща разгърната застроена площ от 12 500 кв.м. Другата част от сумата е за застрояване от над 37 000 кв. метра, като за тази част Иванчева (по думите на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев) направила на бизнесмена "отстъпка за количество"


- на задната седалка на колата са намерени 56 хиляди евро, като предадените пари във вторник са 70 хиляди евро


- задържани са трима - кметът на квартал "Младост", заместник-кметът и бивш кмет на квартала, който е бил посредник


- по ръцете на задържаните са открити следи от парите


- прокуратурата не е работила по случай с толкова голям подкуп и толкова намерени пари.


Какво не се знае


Откога се работи по случая?


Според разследващите договорките между предприемача и кметицата са започнали през лятото на 2017 година. Според прокурор Гешев по случая се работи от декември, а сигналът на инвеститора е подаден през февруари. По думите му в него се съдържали много от нещата, които от обвинението вече знаели.


Кой е строителният предприемач?


"Човек, който дълги години е живял в чужбина и няма нагласата, манталитета и поведението на някои наши така характерни български особености... В насока: че не възприема начини за разрешаване на проблемите с пари под масата. Този човек е със съвсем различно мислене - европейско мислене в добрия смисъл на тази дума."


Така ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев обрисува подателя на сигнала за Иванчева. Той се е обърнал към новосформираната антикорупционна комисия. На няколко пъти строителният предприемач беше определен от Гешев като "съвестен гражданин", на когото разследващите благодарят, че е освободил толкова много пари, за да могат да си свършат работата.


Името му не се споменава от обвинението


Десислава Иванчева остана повече от пет часа с белезници

© Цветелина Белутова, Капитал

Десислава Иванчева остана повече от пет часа с белезници


Кой е посредникът?


Въпреки нежеланието на прокуратурата да съобщи или уточни имената на задържаните (бел. ред. прокурор Иван Гешев нито веднъж не спомена името на кмета Десислава Иванчева, а на мястото на ареста във вторник на въпроси на журналисти дали това е задържаната той е отговарял с: "Това е мираж") днес стана известно, че т.нар. посредник е бивш кмет на квартал "Младост".


По информация на Би Ти Ви става въпрос за Петко Дюлгеров, по когото според прокуратурата също са намерени следи от парите. Той е взел за себе си 14 хиляди евро - което представлява 20% от сумата, получена от предприемача. Дюлгеров беше кмет на "Младост" от 2007 до 2011 г., издигнат от ГЕРБ. През 2010 г. партията свали доверието си от него.


Защо двете жени са задържани там, където се извърши арестът?


Според версията, представена от разследващите, първата част от парите - 70 хиляди евро, е трябвало да бъде предадена още преди две седмици. Срещите се отлагали заради Иванчева. Във вторник обаче се стигнало до уговорка, като първо посредникът и инвеститорът се срещнали в заведение на ъгъла на улиците "Раковска" и "Гурко". Там станало и предаването на парите.


С тях посредникът отишъл в друго заведение в градинката "Кристал", където се срещнал с Иванчева и нейната заместничка - Биляна Петрова. Те останали два часа там. Парите, за които не става известно в какво са били предадени, са взети именно от Петрова. Именно затова според Гешев задържането не е станало в кафето, защото разследващите искали да изчакат и Иванчева да вземе парите.


Посредникът получава своята част от 14 хиляди евро също там. След това тримата се разделят, като жените тръгват към служебния автомобил, шофиран от кметицата.


Защо не са задържани, докато са носили парите към колата, е също въпрос без отговор. Неясно остава и в кой момент, ако по тях са открити следи от маркираните банкноти, двете са ги пипали. Според Гешев банкнотите са били в кашон на задната седалка. Автомобилът е минал по "Шести септември", завил по "Славянска", а след като се включил в бул. "В. Левски", бил спрян от служители на антикорупционната комисия и отряда за задържане "Кобра".


Колата била пресрещната пред Спортната палата, защото според Гешев е можело да бъде изгубена в трафика на София. Обяснението, че моментът на задържане е трябвало да бъде точно този, е, че при толкова голяма сума пари е нямало гаранции дали те няма да бъдат внесени в банка или унищожени, или изядени (по думите на Гешев).


Биляна Петрова, заместник-кмет на района "Младост" е втората задържана

© Цветелина Белутова, Капитал

Биляна Петрова, заместник-кмет на района "Младост" е втората задържана


Защо на задържаните не е осигурен адвокат веднага?


Огледът на колата, претърсването й, описът на банкнотите - процесуалните действия, за които прокурор Гешев твърди, че са били направени по този начин, за да се спазят правата на задържаните, са се случили в отсъствието на адвокат, като за това няма обяснение от страна на разследващите. Повече от четири часа до задържаните не са били допуснати защитници. Адвокатската защита е безусловно право от момента на задържането.


"Липсата на адвокатска защита по време на първите действия от задържането и разследването компрометира самото събиране на доказателства", пише в блога си юристът Любомир Авджийски.


Какво предстои?


Гешев съобщи, че работното обвинение за Иванчева, заместничката й и посредника е по чл. 302а от Наказателния кодекс – подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай. Според прокурора обаче е възможно по-късно на тримата да бъдат повдигнати обвинения за организирана престъпна група, пране на пари или др. Предстои и да бъде взето решение дали и за тримата ще бъде поискана от съда постоянна мярка задържане под стража.

Ключови думи към статията:

Коментари (279)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Ако е имало до сега нЕкой, на който да не му е било достатъчно ясно, колко е блажно да си кмет, ... надявам се да е запълнил картината.

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  Добри въпроси поставя статията.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  Известно е още, че "Зелените" и др. протестираха в подкрепа на заловено длъжностно лице с получен подкуп, в особено големи размери (един от най-големите до сега)...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 4. 4 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Зле скалъпена постановка. Но предвид капацитета на режисьорите и актьорите - толкоз....

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  Слави Ангелов:
  "Иванчева е пила цели два часа кафе с посредника, който пък прибрал от сделката €14 000.
  ...Казват, че при краткото, но изпълнено с хаос и парализа кметуване на Иванчева пиенето на кафе не било изключение, а по-скоро правило. Служебният ѝ кабинет бил задръстен с преписки за строежи, които не се предвижват в срок. Бавят се със седмици, с месеци, с години. Докато не дойде покана за кафе..."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 6. 6 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Основното е колко бързо ще бъде внесен обвинителен акт в съда, за да може именно съдът да провери има ли доказателства за престъпление или не!

  При толкова шумно задържане и толкова обявени факти, не виждам причини да се бавят с обвинителния акт. Време е да видим дали медийния шум ще бъде съпътстван от сериозна работа на полиция, комисия и прокуратурата. Или ще си остане само медиен шум ....

 7. 7 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 333 Неутрално

  “Огледът на колата, претърсването й, описът на банкнотите - процесуалните действия, за които прокурор Гешев твърди, че са били направени по този начин, за да се спазят правата на задържаните, са се случили в отсъствието на адвокат, като за това няма обяснение от страна на разследващите. “

  Само това изречение е достатъчно, за да се види целия абсурдистан! Този показен цирк с маскираните и белезниците бил направен по този начин, за да се спазят правата на задържаните(???). Това подигравка ли е? Или направо гавра? И за да се спазят правата на задържаните ли няма и адвокат? Абсурд някакъв!

  Мърфи е оптимист!
 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  От "Кристал" до "6-ти септември", където изглежда им е била спряна колата, двете жени са вървели пеша с много пари в себе си. Това не е толкова малко разстояние и много по-удобно щеше да бъде, ако ги бяха задържали тогава – и по-убедително, защото парите щяха да са в ръцете им – в торбичка или в дамска чанта.
  И питам Гешев, който обича да прави "професионални" описания: не се ли страхуваше, че Иванчева и заместничката ѝ можеха да изядат парите преди да стигнат до колата, защо е решил, че точно в колата ще им дойде апетитът?
  Но сериозно – няма логика да не ги задържат преди да се качат в колата. Единственото обяснение е, че парите не са били в жените, а са ги чакали в колата. "Посредникът" е закопчан на улицата, а не в кола, нали?

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  неизвестно е колко "зелени" като тази има още , а известно е , че комисията е лоша , некомпетентна и налага конфискации .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Инвеститора е натопил иванчева с цел да спечели разрешение за строеж като е предложил подкуп с белязани банкноти уж съдейства на полицията

 11. 11 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  "- прокуратурата не е работила по случай с толкова голям подкуп и толкова намерени пари;"

  Ей-това ми направи деня.

  Логичен извод е просто, че то в България корупция просто НЯМА!

  Откога го разправя Цацаров, а ние не вярваме.

  Иван Искров нищо, ама съвсем нищо не е знаел за операциите в КТБ. Той Капитал не чете така или иначе, сложна му е материята.
  И си е мълчал, защото не му е било, таковата, сведено до знанието.

  И онази патка - забравих й името - и тя не знаела, че някаква българска компанийка ще купува ЧЕЗ. И на премиера не казала, щото, таковата, той и без това е много зает, какво да го занимава...

  Ама какво да ви обяснявам, тя прокуратурата е заета със сериозни неща, а не подкупи някакви...ако искате да знаете Цацаров в свободното си време може да пие кафе където иска. Дори в ЦУМ.

  Сега като се замисля ако вместо "кметството на район Младост" в тази статия напишете "прокуратурата" ще получите доста актуално четиво:

  - Тонове забавени дела, които се придвижват с кафе
  - Тотално непознаване на материята
  - Съмнителни роднински и приятелски назначения

  Господа, смърди та се не трае!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 12. 12 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Тия юнаци надминаха дори и Цецо Кецо, който громеше престъпниците от трибуната на парламента, а след това съдът ги оправдаваше, пък и присъди от Страсбург имаше - не Цвъц, а ние ги плащахме, естествено.
  Та сега ще е същото.
  При тия некадърници, изживяващи се като ченгета.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  До коментар [#7] от "султана глаушева":

  Гешев не каза ли беше ѝ осигурен адвокат ? тоест служебен ? самата тя искала ли е адвокат освен пред камерите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2424 Неутрално

  До тук добре. И? Колко кмета има в България затънали до гуша в корупция? Колко главни архитекти? Само минете през даден град и като видите циганията в застрояването ще ви стане ясно.

 15. 15 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 549 Неутрално

  И Иванчева не е цвете, но и за прокуратурата е ясно че е отдел на мафията. Така че нищо не е ясно за момента.

  Поне да бяха пуснали записан разговор или снимка някаква.

 16. 16 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  Зле скалъпена постановка. Но предвид капацитета на режисьорите и актьорите - толкоз....
  —цитат от коментар 4 на Deepdish


  Много зле, Костинброд, убийците на Пеевски, жената поръчала убийство на цял род, кокаина в камионите от Дакар.... бяха по-изпипани ......
  Тази я сготвиха, а нас ни къпят!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 17. 17 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 502 Неутрално

  МИ ,ЧЕ ТО ВАРНЕНСКИЯТ ПОРТНИХ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО АРЕСТУВАТ С ИЗПОЛЗУВАНЕ НА САМОЛЕТОНОСАЧИ И ИЗТРЕБИТЕЛИ...

 18. 18 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  До коментар [#7] от "султана глаушева":

  Що се чудиш, тези които са сега на върха в силовите ведомства..... през 80-ти нямаше да могат да завършат дори милиционерското училище в Пазарджик, толкова прости и некадърни. Сега са научни титли от Библиотекарския!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Веселото е случая е, че "съвестния гражданин" така или иначе е изгорял с парите :) Повече ми прилича на телефонна измама :)

 20. 20 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2404 Неутрално  значи най-важният въпрос е дали дамата е касирала подкупи?

  Ако отговорът е "да" , всичко останало са тъпи подробности от рода как видити ли била стояла права 5 часа на улицата.

  Ами аз навремето като пионерче чаках 5 часа при +40° С без вода да минел бай Тошо с бенца за да му махаме със знаменца.

  Такъв е животът.

 21. 21 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#7] от "султана глаушева":

  Това разбира се го виждат от Европа и само могат да си направят следните изводи:
  1. какъв цирк и каква бутафория "реализират" тези "страхотни професионалисти" от снимката по-горе
  2. Иванчева не е от най-интелигентните дами и най-вероятно са я вкарали не без особени усилия в това АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ
  3. Очаква се голям медиен цирк, след което най-вероятно "доказателствата" няма да минат в съда /както се спомена са нарушени изконни права на задържаните - липса на адвокат и проверка на засветените от заинтересованите от този ЦИРК "органи" т.н./

  Целта на тези от снимката и кукловодите зад тях: Да се зплаши "населението", че не може да има случайни клетове, които да взимат рушвети без да споделят с ПАРТИЯТА МАЙКА. Да се покаже на Европата как се борим с "корупция в особено големи размери" - ТЯ ЕВРОПАТА да не е малоумна да не схваща що за цирк е това... и през това време да си прокарат закон с който и последната детска площадка да стане на строителна площадка...

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  До коментар [#19] от "ju.li":

  Не е изгорял, само ще са на депозин в Прокуратурата докато трае делото. Тай ги е осигурил "съдействайки" и ще му ги върнат.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 23. 23 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Започна да се затвърждава съмнението, че мега структурата ще е "бухалка" , използвана от Мутри, по мутрински, "съвсем законно"!
  Сега е "тестовия" период, на "хардуера и софтуера"!

 24. 24 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Бихте ли си купили дори автомобил на старо от която и да е от мутрите на снимката горе?

  Как да повярва човек на това, което казват тогава?

 25. 25 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 502 Неутрално

  ЗАЛИВАТ НИ С ВЕРСИИ НА ЧЕНГЕТА,ПРОКУРОРИ ,ДЕМЕК НА СЦЕНАРИСТИТЕ.
  ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ НА ТВЪРДЕНИЯТА ИВАНЧЕВА И НА НЕЙНИЯ АДВОКАТ.
  ВЪОБЩЕ Е ОСЪДЕНА ПРЕДИ ДА Е СЪДЕНА.

 26. 26 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Хахаха, поискала по 20 евро на квадрат подкуп и милият "инвеститор", който не бил свикнал с нашата действителност се съгласил! И я арестували в центъра, за да не изяде парите!?!? Да се чудиш медиите ли са зле, прокуратурата ли е зле или нас ни правят на маймуни?

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  До коментар [#10] от "dearblue":

  Ти още ли не си разбрал, че инвеститорат е ИМАЛ разрешение за строеж, и му е трябвало само формален подпис, за започване на процедурата!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 28. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  Има една прокурорска фраза, на която не се обръща внимание:
  "Вероятно на тях отговор ще има едва, когато (и ако, както и самият Гешев предположи) случаят стигне до съда."
  Прокурорите от една страна се държат като "победители", успели да извършат подвиг, а се появява "когато "И АКО СЛУЧАЯТ СТИГНЕ ДО СЪДА."
  Как "АКО"???
  Другото впечатляващо е разместените дати на начало на разработката и другите елементи на цялата история!?!

 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Ти още ли не си разбрал, че инвеститорат е ИМАЛ разрешение за строеж, и му е трябвало само формален подпис, за започване на процедурата!?
  —цитат от коментар 27 на hamiltonf1

  Няма формални подписи. В противен случай нямаше да има нужда от тях.

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  успех на "репресираните" от комисията . имат възможност да се явят пред съд , както и пред такъв в Страсбург .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  "Който смята, че може да се подхвърлят 70 хиляди евро в кола има ментален проблем"
  Служител от ПРЕТОРИАНСКАТА ГВАРДИЯ
  Който бизнесмен смята ,че едно уведомление (струва 100 лв.) , а ако бъде отказано още 600 лева (хонорар за адвокат ) за обжалване на мълчалив отказ ..........може да бъде изнудван за 500 000 евро. ????Нещо има в бизнесмена !! Или е бизнесмен , или е ЛУД , или играе много "слабо" в някаква лоша "пиеса" !!

 32. 32 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#10] от "dearblue":Ти още ли не си разбрал, че инвеститорат е ИМАЛ разрешение за строеж, и му е трябвало само формален подпис, за започване на процедурата!?
  —цитат от коментар 27 на hamiltonf1


  ....ТОЯ ИВЕСТИТОР НЕМА ЛИ СИ АДВОКАТИ,КОИТО ДА МУ КАЖАТ КАК ЛЕ Г А Л Н О ДА ПРИНУДИ ИВАНЧЕВА ДА МУ ПОДПИШЕ??
  ЯВНО И НА НЕГО И НА ДРУГИ "ИНВЕСТИТОР" МУ Е БИЛО ПО-ВАЖНО ДА УСТРОЯТ СХЕМА ДА Я РАЗКАРАТ...И ПОРЪЧКАТУРАТА ВИНАГИ Е ГОТОВА ДА УСЛУЖИ..

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#31] от "dejmos":

  "...а ако бъде отказано още 600 лева (хонорар за адвокат ) за обжалване на мълчалив отказ"  И колко месеци могат да минат?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 34. 34 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Няма превенция когато ти предложат пари и си на ръководна държавна длъжност как да действа държавния служител
  Ако откаже лошо ако приеме пак лошо и в двата случая си без защита

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  До коментар [#31] от "dejmos":

  пропускаш "спонтанен" протест на граждани

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Изобщо не е случайно че не е имало адвокат. Тези "пропуски" се правят нарочно,за да може после да има вратичка за съда и да няма присъда, но поне да се отърват от кметицата...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 37. 37 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 549 Неутрално

  значи най-важният въпрос е дали дамата е касирала подкупи?Ако отговорът е "да" , всичко останало са тъпи подробности от рода как видити ли била стояла права 5 часа на улицата.
  —цитат от коментар 20 на Ф.Нинов


  Въпросът е че точно тези подробности хвърлят съмнение върху мотивите на прокуратурата. И тогава всички останали доказателства също стават съмнителни. Могат ли да ти сложат нещо в колата? Или да намажат някоя дръжка със светещата боя? Няма ли снимки, записан разговор, видео как вървят с кашона?

 38. 38 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Другарката Иванчева е тъпо парче.Като бивша фризьорка и едни пари не може да вземе.Така хубаво и са се привиждали половин милион евро,че не се е усетила колко полицаи има около нея във всеки един момент.Да пита някой съдия или прокурор с повече опит.Те ще и обяснят как се взимат пари,как не се пипат и ред други такива неща за да не стават издънки.Ама фризьорката си е фризьорка.

 39. 39 Профил на fyl45531931
  fyl45531931
  Рейтинг: 221 Разстроено

  След като изгубих доста време и прочетох редица коментари по темата защитаващи злополучната кметица, отново се убеждавам в правотата на израза:"Прост народ - слаба държава". Половината коментиращи не прочели писаното в статиите и задават някакви неадекватни въпроси, другите я защитават просто така. Мисля, че повечето от тях се идентифицират като сродни души с нея. Ами вземете да си я направите икона! Затова сме на това положение. Не се обиждайте много, а вземете да помислите. Приятен ден.

 40. 40 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Иии-бах... как се "изяждат" 56 хил. евра?!?
  (по думите на Гешев)

 41. 41 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#31] от "dejmos":

  Нали чу, че бизнесмена е европеец " в добрия смисъл". Дошъл тук да ни помогне в борбата срещу "лошите европейци".
  Аз познавам един дебелак от лошите, дали няма нещо и там да свърши.
  Някакви фейлетони герберастки.

 42. 42 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#32] от "aramissss":

  инвеститорът добре е постъпил прецаквайки кметицата по този класически начин.

  Изглежда тя е нямала време и възможност да се сдобие с необходимото ноухау как се касират рушвети като хората.
  Или така нареченият "Принцип на Питър", гласящ, че всеки достига до там, до където са му възможностите. Ако ги надскочи - тогава следва падение

 43. 43 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#31] от "dejmos":

  Не се иска много акъл да се сетиш.

  Целта на бизнесмена е ДА ОТСТРАНИ КМЕТА. Той много добре знае как да си получи формалния подпис. Но идеята е да я сбарат с подкуп.

  В което аз лично не виждам нищо лошо, ако тя е толкова проста и алчна да влезне в толкова елементарна схема - мястото и е недвусмислено в затвора. А начина е точно като и се направи клопка от разследващи, бизнесмен и според мен посредника, който също е част от активното мероприятие.

 44. 44 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#7] от "султана глаушева":

  А ръцете им са светнали защото дръжките на вратите на автомобила са били обработени със светещото мастило. Наистина прилича на евтина постановка. Акцията е показна за да даде ясен знак на непокорните.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 45. 45 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#37] от "Whoops":

  ами ако прокуратурата има повече доказателства като записи на разговори, срещи и тем подобни?

  Какво правим тогаз?

  Пак ли защитаваме кметицата, а?

 46. 46 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 502 Неутрално

  И ЗНАЧИ ПОСРЕДНИКЪТ ДОМКВА ОТНЯКЪДЕ КАШОН/ТОРБА С НЕЧИСТИ МАНГИЗИ У ЦЕНТЪРО НА СОФИЯ.ПОСЛЕ ОТ ТЕЗИ МАНГИЗИ СИ ПРЕБРОЯВА И ВЗЕМА В КАФЕНЕТО 14 ХИЛКИ. И ПАК ТРЪГВА ДА ГИ РАЗНАСЯ ПО СОФИЯ ЗА ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА УМНИТЕ И ГЕРОИЧНИ ЧЕНГЕТА ДА СБАРАТ ЗАЕДНО С МАНГИЗИТЕ.
  А МОЖЕЛ ПРОСТО ДА СИ ЗАДЕЛИ ПАЯ НАСТРАНА И ДА ЗАНЕСЕ САМО УЖ ДЕЛА НА ИВАНЧЕВА..
  АМА КОРУМПЕТАТА СА СИ ТАКИВА ИДИОТИ.ОБИЧАТ ДА СЕ РАЗКАРВАТ С ТОРБИ ПАРИ НАПРЕД НАЗАД ПО ЦЕНТЪРА НА СОФЕТО..
  ИЛИ ПРОСТО СЦЕНАРИСТИТЕ-ЧЕНГЕТА СА ИДИОТИ.ИЛИ ПЪК НИЕ-ЧЕ ИМ ВЯРВАМЕ...

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Весело

  До коментар [#5] от "hamiltonf1":

  Помагаш на следствието ли?
  Не бой се!
  Могат да ги осъдят и без необходимите доказателства.
  Достатъчно е само...."съвестният гражданин" да пожелае!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#37] от "Whoops":

  Защо пък си мислиш, че точно ти на този етап от делото трябва да имаш достъп до филми, записани разговори и прочие СРС-та? Че даже адвокатите и не са ги виждали още, ти евентуално може да разбереш, че съществуват (без да ги видиш/чуеш), чак когато започне делото. Освен ако не служебно замесен в случая или не делиш едно легло с някой такъв (мацките с маски бяха готини).

 49. 49 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#7] от "султана глаушева":

  Айде сега!Не знам обиск или задържане или събиране на доказателатва да стават САМО в присъствие на адвокат...

 50. 50 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  До коментар [#33] от "hamiltonf1":

  Един. Да допуснем още 15 дена !!

 51. 51 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  Всички зелени са такива.Това работят.Представете си,щом от една сграда Иванчева иска четвърт милион,колко искат за строеж а лифта в Банско.Или за "Струма"...

 52. 52 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  До коментар [#43] от "niakoi_si":

  Май това нещо ....с бизнесмена го има в НК :))

 53. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Неизвестните са повече от известните.
  Чакам още информация по случая...

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Весело

  Хахаха, поискала по 20 евро на квадрат подкуп и милият "инвеститор", който не бил свикнал с нашата действителност се съгласил! И я арестували в центъра, за да не изяде парите!?!? Да се чудиш медиите ли са зле, прокуратурата ли е зле или нас ни правят на маймуни?
  —цитат от коментар 26 на Лео


  Медиите ти предава това, което са казали ей онези..."специалисти", дето са се изтъпанили на снимката горе.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Всякакви капацитети се изредиха по телевизиите да коментират без
  да са излезли окончателното заключение на следствието !!!

 56. 56 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#8] от "Fiji":

  Пост 44 е до теб. Погрешно кликнах бутона на Главчева.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 57. 57 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#10] от "dearblue":

  Той разрешение за стеоеж е имал.Бавил се е формален документ от Младост.И дори да е "топил" то не я е бил, че да взима пари,нити нея,нито заместничката и,нито посредника,който си е признал и е бивш кмет на Младост също(Дневник пропуска да го соомене.

 58. 58 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 492 Разстроено

  Особенно връзката с отлюспения от ГЕРБ (именно заради далавери) Петко Дюлгеров еднозначно показва, че Иванчева се е учела от "майстор в занаята" и бързо е усвоявала как се бърка дъблоко в кацата с меда! За мен тази е 1000% виновна!

  Е, разбира се, всички тарикати, като Петко Дюлгеров, които са се навъртали около нея за да намажат нещичко, сега ще направят всичко възможно да я защитят, ама той ми вярва на такива...

 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#38] от "dolna4erti4ka":

  Кой ти каза, че е фризьорка? И понеже не си права, ти като какво парче се определяш?

 60. 60 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 492 Разстроено

  До коментар [#7] от "султана глаушева":

  РАЗПИТ се прави в присъствие на адвокат, а събирането на доказателсва и следствените действия няма нищо общо с адвокатите!

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  Въпросът е че точно тези подробности хвърлят съмнение върху мотивите на прокуратурата. И тогава всички останали доказателства също стават съмнителни. Могат ли да ти сложат нещо в колата? Или да намажат някоя дръжка със светещата боя? Няма ли снимки, записан разговор, видео как вървят с кашона?
  —цитат от коментар 37 на Whoops


  Няма снимки.
  Нищо че я следели още от Февруари.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#39] от "fyl45531931":

  Ьа съжаление,лиляво-розово-зелените са фенове се държат като фенове.За тях техния играч е невинен,дори на записа да се вижда нарушението.Оше повече-мразят ГЕРБ и естествено ще насочат плювните по тях.По принцип Дневник и агиткаата му винаги взима страна срещу държавнитв органи.И при случая с Чеци,и при онова момиче,което лъжеше,че полицайка го обарвала,и при онези горнооряховски лекари,които бяха и кадри на ДСБ даже.

 63. 63 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#45] от "Ф.Нинов":

  Тогава си получава заслуженото. Обаче за сега съмненията остават и са предизвикани от непрофесионалните или корумпирани действия и бездействия на прокуратурата както в този случай така и в миналото.

 64. 64 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Добре де как не ги е срам тези лошите да хванат нашата кметица на калъп с мангизите.
  Ако нямаше толкова очевидни доказателства,Дневник щяха да цвилят,че това е саморазправа като с Прокопиев.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  ...Всички зелени са такива.Това работят.Представете си,щом от една сграда Иванчева иска четвърт милион,колко искат за строеж а лифта в Банско.Или за "Струма"...
  —цитат от коментар 51 на yanne


  А..а..а..а!
  Сега става ясно защо са я държали толкова време на оживения булевард с белезници и без адвокат.
  За да могат ей такива герберски тролове като теб да правят генерални заключения из медиите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3076 Весело

  До коментар [#51] от "yanne":

  обаче пък виждаме "гора от стомана" в защита на тази и то от автентично десни за които частна инициатива , спазване на закони ...... са химн

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#44] от "б_еко - върнете стария Дневник":

  Светят ви на вас ръцете.А на заловения посредник защо му светят ръцете?!Той в колата на Иванчева не се е качвал..

 68. 68 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#45] от "Ф.Нинов":

  Ще я защитават я!Нали са дружки.

 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  До коментар [#50] от "dejmos":

  Верно?!

  http://www.admcourt-bs.org/CMS_ADM/images_content/418_2016R.htm

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  Особенно връзката с отлюспения от ГЕРБ (именно заради далавери) Петко Дюлгеров еднозначно показва, че Иванчева се е учела от "майстор в занаята" и бързо е усвоявала как се бърка дъблоко в кацата с меда! За мен тази е 1000% виновна!...
  —цитат от коментар 58 на cristo_n


  Това че за теб тя е виновна още преди да познаваш фактите го разбрахме още вчера, когато тръбеше на ляво и дясно, че самите арестувани 4 часа не искали адвокат, та затова ги били държали толкова време с белезници в навалицата на сред София.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#48] от "niakoi_si":

  Аз лично не държа да имам достъп до снимките. Просто не ми се връзва. Горят от желание да я изложат максимално, държат я с часове вързана на кръстовището. В други случаи са показвали и СРС, а сега не. Мисля че нямат.

 72. 72 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Защо са спрели иванчева на пътя а не са я проследили до къде ще стигне с колата с парите

 73. 73 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#58] от "cristo_n":

  Тоя Петко Дюлгеров Дневник го пропуска,а той е посредника.аНе знам защо.

 74. 74 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#7] от "султана глаушева":
  Имаше една песен, от която ми стоят наум думите: "А дали е така...". И да продължа - ако не е така, както се внушава в статията, това манипулация ли е, или некомпетентност.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Весело

  До коментар [#51] от "yanne":обаче пък виждаме "гора от стомана" в защита на тази и то от автентично десни за които частна инициатива , спазване на закони ...... са химн
  —цитат от коментар 66 на дерибеев


  Ние пък виждаме (и то не от вчера) каква отлична спявка са изработили герберските и червените тролове!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#64] от "tosho_toto":

  Прокоиев с какво ли се е опитвал да убеждава Борисов да "спирал рязследване " на КОНПИ срещу него....

 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  До коментар [#72] от "dearblue":

  Може да е отивала да остави част от парите на някой от ГЕРБ, и като превантивна мярка са ги спрели по-рано.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 78. 78 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 492 Любопитно

  От "Кристал" до "6-ти септември", където изглежда им е била спряна колата, двете жени са вървели пеша с много пари в себе си. Това не е толкова малко разстояние и много по-удобно щеше да бъде, ако ги бяха задържали тогава – и по-убедително, защото парите щяха да са в ръцете им
  —цитат от коментар 8 на Fiji
  И отговорът на задържаните щеше да бъде - намерихме един плик ей тук до тази кофа за боклук и сега но носим да го предадем на някой полицай... А виж, натоварен в колата, след като вече си го пипал... Освен това, на знам като време, ако ги бяха задържали веднага, къде е бил посредника по това време и дали нямаше да има проблем с неговото задържане...
  И изобщо - що всичик се правите на по-умни от хора, на които им е работата да видят следствие и да арестуват заподозрени? В тази работа си има тънкости, това не е като на нези с фаружките.

 79. 79 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#65] от "Храбър":

  Бля бля.При задържане не се иска адвокат.стига с тези глупости.Адвокат се иска при разпит.Те не са я разпитвали-задържали са я и са събирали доказателства.За това адвокат не се иска.Айде,че не сте толкова умни,не те,ама не правете всички на глупаци..

 80. 80 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#68] от "yanne":

  Значи като стане нещо едовите хора си създават първоначално мнение, пасващо на техния светоглед, което впоследствие защитават до дупка.

  Вчера например имаше много изказвания от рода: "Тя е невинна, защото съм гласувал за нея!"

  Проблемът се състои в това, че между двете няма връзка.

 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Весело

  До коментар [#37] от "Whoops":ами ако прокуратурата има повече доказателства като записи на разговори, срещи и тем подобни?Какво правим тогаз?Пак ли защитаваме кметицата, а?
  —цитат от коментар 45 на Ф.Нинов


  Акото мирише и цапа гащи!
  Ами ако прокуратурата няма "доказателства като записи на разговори, срещи и тем подобни?" "Какво правим тогаз?"
  Особено при тази прокуратура, която крие фактите сякаш става дума за шпионска афера с голямо отражение върху международните взаимоотношения!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#75] от "Храбър":

  Че повечето червени теолове са в защита на Иванчева-Стюито например се сещам сега..

 83. 83 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#77] от "hamiltonf1":

  Посредникът е бивш кмет на Младост,но отдавна изключен от ГЕРБ.

 84. 84 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  До коментар [#69] от "hamiltonf1":

  Можеше да изкараш и тези от бързите ..или не е такава инструкцията ? :))

 85. 85 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  До коментар [#81] от "Храбър":

  "Ами ако прокуратурата няма "доказателства като записи на разговори, срещи и тем подобни?" "Какво правим тогаз?""  Хи-хи-хи...
  Не само имат, а били стотици на брой...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#65] от "Храбър":Бля бля.При задържане не се иска адвокат.стига с тези глупости.Адвокат се иска при разпит.Те не са я разпитвали-задържали са я и са събирали доказателства.За това адвокат не се иска.Айде,че не сте толкова умни,не те,ама не правете всички на глупаци..
  —цитат от коментар 79 на yanne


  Очевидно ти и статията не си прочел!

  "Повече от четири часа до задържаните не са били допуснати защитници. Адвокатската защита е безусловно право от момента на задържането."
  цитат от статията

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#39] от "fyl45531931":

  От вчера се дивя на този странен психологичен ефект. От няколкото статии оо случая само една беше безспорно обективна". Което ме кара да си мисшя, че не става въпрос за слаба журналистика, а за откровена манипулация на общественото мнение. И най-лошото - получава им се.

 88. 88 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#7] от "султана глаушева":А ръцете им са светнали защото дръжките на вратите на автомобила са били обработени със светещото мастило. Наистина прилича на евтина постановка. Акцията е показна за да даде ясен знак на непокорните.
  —цитат от коментар 44 на б_еко - върнете стария Дневник

  А може и да са "светнали" като са се здрависали с "посредника" или той им е дал разни неща за разглеждане, които са били предварително обработени – възможностите са много. Затова, ако няма отпечатъци от двете жени върху банкнотите, "светването като коледни елхи" изобщо не може да се приеме от съда като доказателство.

 89. 89 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#80] от "Ф.Нинов":

  Ами вижте феновете на Иванчева.Класически пример на двоен морал.Хем плюят по ДС,хем някои техни икони са агенти на ДС като Юлия Кръстева или Иво Инджев или Илиян Василев.ама са добри агенти на ДС,защото днес работят за същия работодател отвъд Океана.Хем плюят по Русия и СССР,ама техния набеден лидер е с дядо агент на СССР,избягал от Царска България там,майка му родена в Москва и върла путинистка,а той отгледан като дете на червената номенклатура.

 90. 90 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  До коментар [#81] от "Храбър":

  Ако излезе на яве, че цялото нещо е постановка - тогава ще падне правителството и новата фризьорска партия ще спечели с 40%, както навремето Борисов, който беше избран да вкара в затвора всички, които са крали.

  Иначе никой не коментира ментора (създателя) на кметицата Кадиев и неговите изказвания в посл. 2 дни.

 91. 91 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#37] от "Whoops":ами ако прокуратурата има повече доказателства като записи на разговори, срещи и тем подобни?Какво правим тогаз?Пак ли защитаваме кметицата, а?
  —цитат от коментар 45 на Ф.Нинов

  Ако прокуратурата има читави доказателства, то съдът би трябвало да отреди съответното наказание.

  Къде е драмата тук?

 92. 92 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Известно е още, че "Зелените" и др. протестираха в подкрепа на заловено длъжностно лице с получен подкуп, в особено големи размери (един от най-големите до сега)...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf1


  И не само Зелените - един от подръжниците на корумпираната кметица е активист на "Да България" - Петър Кърджилов, шеф на отдел "Връзки с обществеността" на община "Младост". Виждаш ли как на навързани като черва?

 93. 93 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 549 Неутрално

  [quote#78:"cristo_n"]що всичик се правите на по-умни от хора, на които им е работата да видят следствие и да арестуват заподозрени? В тази работа си има тънкости[quote]

  Щото ако им бяха ясни тънкостите нямаше да им е първия случай с голям подкуп и нямаше всичките дела да почват с шумни пресконференции и да завършват тихомълком, безславно след няколко години.

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#86] от "Храбър":

  Че защо да има "защитници" по време на обиск и събиране на доказателства!Приличате ми на негри от Лос Анджелис,които защитават Оджей Симпсън,който уби съпругата си и любовника и.Просто,защото е от тяхната боя.

 95. 95 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#86] от "Храбър":

  А що се отнадя до "статията" и другите 15-тина на Дневник,сум чел освен нея и статии в други медии.Доста по-обективни от Дневник.

 96. 96 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2916 Неутрално

  Според мен, в цялата тази дандания има още едно неизвестно, което скромно се премълчава. То е, кой плаща на вече оформилата се журналистическа агитка , за да измества фокуса от това, какво се случва, към това, как ТРЯБВА да работи следствието и защо то работи по този начин. Леят крокодилски сълзи , че в интерес на доказване на истината се е стигнало до такава публичност и реват по повод няколкочасовия престой на протежетата им под прожекторите , но въобще не си правят труда да помислят за този, който е бил подложен на изнудване за подкуп от тази банда. Да са си представили неговото унижение да стои пред тях с протегната ръка и да моли за това, което на него вече му се полага, защото той е минал всички процедури за получаване на разрешението и сега с ужас разбира, че трябва да плати 500 х. евро под масата за един подпис. Или, ще кажат, то не е унижение, щото не е публично. Ама преди да го кажат, да се поставят на негово място! Всъщност, пошегувах се, знам, че това е невъзможно, те са от противоположна категория.

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#86] от "Храбър":Че защо да има "защитници" по време на обиск и събиране на доказателства!Приличате ми на негри от Лос Анджелис,които защитават Оджей Симпсън,който уби съпругата си и любовника и.Просто,защото е от тяхната боя.
  —цитат от коментар 94 на yanne

  Престани да говориш глупости бе!
  Не са защитници а свидетели, а се прави за да бъде подхвърлено нещо от разследващите...Ама то може и затова да не е имало свидетели и защитник.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1325 Весело

  ей тва ви е целия цирк, другарки... търси се журналист да попита г-н Иван Михайлов как се чувства след като е метнал на Гешев 140 хилки за формално съобщение, което би трябвало да получи с елементарна процедура през административния съд

  "...На сайта на община "Младост" е публикувана жалба "относно пасивна реакция на кмета на район "Младост" спрямо инвестиционни намерения за сграда". Тя е от Иван Михайлов и е заведена на 18 ноември 2017 г. в общината, като чрез нея трябва да стигне до Административен съд-София. В жалбата Михайлов не дава подробности за обекта, който не му дават да строи - споменава, че е сграда с обществено-обслужваща функция и средно застрояване, но изтъква, че му е неудобно да се обръща към административните съдии за подобен проблем. "Аз самият живея дълги години извън страната, желая да се върна тук, в моята родна страна, да инвестирам и да развивам бизнес, но как да се върне тук човек, при положение че среща такова грандиозно неразбиране от административните органи", пише в жалбата Михайлов. "Сега" не я откри в архива на Административен съд-София..."

 99. 99 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1172 Весело

  До коментар [#86] от "Храбър":

  "Адвокатската защита е безусловно право от момента на задържането"

  Аха, и никой не може да бъде арестуван без адвокат? Що се излагате ТОЛКОВА яко някои умнокрадивци?

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  ....един от подръжниците на корумпираната кметица е активист на "Да България" - Петър Кърджилов, шеф на отдел "Връзки с обществеността" на община "Младост". Виждаш ли как на навързани като черва?
  —цитат от коментар 92 на cristo_n


  Ама разбира се!
  Този направо да го вкарват в затвора!

  п.п.
  Не ви ли е срам бе!?
  Падате толкова ниско, че на човек му остава само да ви съжали!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK