Какво все още не е "светнало" по случая с Десислава Иванчева

Иванчева и заместника й Биляна Петрова се опитваха да си говорят с журналистите през стъклената преграда в залата в специализирания съд

© Георги Кожухаров

Иванчева и заместника й Биляна Петрова се опитваха да си говорят с журналистите през стъклената преграда в залата в специализирания съдКметът на район "Младост" Десислава Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и соченият за посредник в предаването на подкуп Петко Дюлгеров остават за постоянно в ареста, реши вчера специализираният наказателен съд. Определението му може да бъде обжалвано, като вероятно ще мине поне седмица преди казусът да влезе отново в съдебната зала, където има поглед върху детайлите. Част от тях обаче все още не са докрай изяснени.

Какво каза съдът?


Засега съдът прие, че в обвинителната теза на прокуратурата няма пропуски. Съдия Пламен Панайотов (бивш прокурор, работил с шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев) заяви, че има обосновано предположение, че и тримата обвинени са автори на престъплението подкуп (Петрова и Дюлгеров като помагачи на Иванчева). Макар да прецени, че няма опасност да се укрият и да осуетят разследването - каквато е основната цел на постоянния арест, магистратът използва законова презумпция - щом престъплението, в което са обвинени се наказва със затвор повече от 10 години, следва, че те могат да извършат друго престъпление ако са с по-лека мярка за неотклонение. Той прие, че доказателствата по делото не изключват, а потвърждават презумпцията - без да се обоснове как точно данните по разследването показват това. Панайотов заяви, че е обмислил семейното и здравословно положение на тримата, но прие за по-важни интересите на разследването.


Съдията не се съгласи с едно от оплакванията на защитата - че арестът е продължил дълго. Обясни, че те са били с полицейско задържане за 24 часа, след това е имало заповед за освобождаването им и след около три часа - нова заповед вече за прокурорско задържане от 72 часа. И макар през тези часове да не са били фактически свободни, законът е бил спазен, прие съдията. За другото оплакване на адвокатите - че арестът е бил унизителен, заяви, че не е негова работа да се произнася по въпроса и да го взема под внимание при определяне на мярката. Посочи че за това има друга процедура.
Какво казват задържаните?


Иванчева и заместникът й Биляна Петрова се опитаха да говорят с журналисти през стъкления параван, в който бяха поставени в съдебната зала на специализирания съд с бележки и подвиквания. От тях се разбра, че двете твърдят, че не са искали подкуп, че парите са подхвърлени в колата, че те не са ги броили. Иванчева твърди още, че крайната цел на акцията е те да не се явят на местните избори през 2019 г. Самият арест определи като заговор с идеята заместникът й Румен Русев да стане кмет на района.


Според кмета "посредникът" - бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров (за него "Медиапул" съобщи, че е водещ в телевизия "Бг патриот", близка до ВМРО) и Ваклин се познавали. Дюлгеров не искаше да бъде сниман и не беше в съдебната зала.


Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова в съдебната зала в петък. Третият участник - Петко Дюлгеров не искаше да бъде сниман.

© Георги Кожухаров

Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова в съдебната зала в петък. Третият участник - Петко Дюлгеров не искаше да бъде сниман.


Кой е бил активен - Иванчева или разследващите?


Според защитата на тримата има данни, че строителният предприемач Александър Ваклин, собственик на на строително-инвестиционната компания "Ваклин груп" (кой е той, вижте тук), е извършил провокация към подкуп. В средата на 2017 г. главният архитект на София е разрешил две изменения на подробни устройствени планове на парцели в местността "Камбаните" в район "Младост", където компанията е имала намерение да строи два комплекса. За да продължи процедурата промяната трябва да бъде съобщена на заинтересованите лица от районния кмет.


По думите на Ваклин, който даде интервю след разглеждането на мярката в петък по Би Ти Ви, Десислава Иванчева не е издала уведомлението в продължение на 10 месеца. Тогава той потърсил "хора, които я познават, за да я попита чисто човешки" защо приема "лично" неговия проект и по "нейна изрична заповед" не се издава уведомление. "Тогава разбрах, че всичко е за пари", каза Ваклин. Пред телевизията той каза още, че след това е подал жалба до Административния съд и прокуратурата. Ваклин се обръща към новосформираната антикорупционна комисия през февруари.


Според защитата обаче именно разследващите са били активната страна. Адвокатите посочиха, че Ваклин е предоставил с сумата от 70 000 евро на следовател на втори април. 11 дни по-късно, на 13 април, предприемачът за пръв път посочва в свой разпит, че му е поискан подкуп в такъв размер. Според защитата това разминаване показва, че е имало провокация към подкуп, а искането не е дошло от Иванчева.


"Твърди се, че Иванчева с голяма степен на вероятност е искала тези пари, но няма нито едно доказателство кога и как е станало това", заяви пред съда адвокатът на кметицата Марин Марковски.


Къде е предметът на престъплението?


Адвокатите на тримата обвинени заявиха пред съда, че парите - ползвани според разследващите за подкупа, са върнати на строителния предприемач Александър Ваклин. Ден след показния арест прокуратурата и антикорупционната комисия определиха бизнесмена за пострадал и изнудван като му благодариха за това, че е съвестен гражданин, който е осигурил 70 хил евро за белязване от разследващите.


Адвокат Марияна Тодорова коментира, че от материалите по делото се вижда, че парите са върнати. Когато пред съда прокуратурата отрече да е връщала пари, тя подвикна "Да, сега ще му звъннат пак да ги даде".


Прокурор Илиян Рангелов заяви пред журналисти, че с протокол от 17 април служител на антикорупционната комисия е предал парите на Ваклин за използването им за целите на разследването, а не като връщане. Той обаче отказа да отговори на въпрос на "Дневник" в колко часа е станало това предаване на 17 - ти - преди или след ареста и процедурите по описване на парите.


Коментарът на съдията Пламен Панайотов по въпроса - има ли делото предмет, бе че от протоколите в процеса не се вижда връщането им на Ваклин. "Би трябвало паричната сума да е в органите на досъдебното производство", заключи той.


Общо петима адвокати защитават тримата обвинение

© Георги Кожухаров

Общо петима адвокати защитават тримата обвинение


Кашон, плик или чанта - как прокуратурата промени детайлите няколко дни?


В първия ден след задържането на брифинг ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев и шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев - двете институции ръководили акцията дадоха брифинг за журналисти, на който представиха детайли.


Според казаното тогава: Дюлгеров се среща със строителния предприемач, взима парите и отива да се види с Иванчева и Петрова. Тримата остават два часа в кафене на "Кристал". Въпреки че са били следени и парите са били налични, прокуратурата не ги задържа тогава, защото по думите на Гешев, само Петрова е взела парите. След това тримата се разделят, Дюлгеров тръгва към градинката на Народния театър, където е и задържан. Двете жени се качват в служебната кола, а парите са сложени в кашон на задната седалка. Те са задържани на ъгъла на бул. "Гурко" и бул. "Васил Левски".


На следващия ден Гешев успя да се появи по всички национални телевизии, като някои от детайлите вече бяха малко по-различни.


Белязаните пари - част от подкупа, не са били в кашонче, а завити в лист хартия и така са предадени на посредника. "Изчакахме два часа да си пият кафето. Част от парите бяха прехвърлени в чантата на зам.-кметицата. Вече сме иззели и записите от камерите на заведението", заяви Гешев в четвъртък пред "Нова телевизия".


От изявите му нито на пресконференцията, нито след това по медиите обаче не стана известно в кой момент Иванчева е пипнала парите. Ако не е бил в кафенето на "Кристал", тогава това дали се е случило в колата, преди да потеглят? И ако да - защо не са били задържани тогава?


"Това е градинка, има храсти" или къде са броени парите, с които Дюлгеров е задържан?


На официален брифинг - ден след показния арест във вторник, шефовете на спецпрокуратурата Иван Гешев и на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заявиха, че задържането е трябвало да стане именно на улицата, пак там - за защита правата на обвиняемите, е трябвало да стане преброяването на парите, което отне часове. Посочи и като неизбежно престояването на Иванчева с белезници.


Гешев каза, че третият обвинен - Дюлгеров, е задържан непосредствено след предполагаемото предаване на пари на кметицата и заместничката й, около Народния театър. В него разследващите открили 14 хил. евро. На въпрос на "Дневник" и при този арест ли парите са броени на мястото на задържането, Гешев отговори - да. Попитан как тогава никой не е забелязал броенето и описването на 14 хил евро, което не става толкова бързо, той посочи: "Това е градинка, има храсти.."


Адвокатът на Дюлгеров Марияна Тодорова обаче каза, че той е бил преместен в хотел, където е станало броенето и описването, т.е. не са правени навън сред случайни минувачи.


Предлагано ли е на Петко Дюлгеров да стане защитен свидетел?


Защитата на Петко Дюлгеров коментира пред медиите, че следователи са му обещали ако направи самопризнания, прокуратурата да не иска за него мярка за неотклонение.


В една от почивките на съдебното заседанието вчера в коридора (в сградата се помещава и спецпрокуратурата), Гешев се засече с Тодорова, където бяха и няколко журналисти. Тя отново изтъкна обещанието на разследващите към подзащитния й, което Гешев отрече напълно.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (256)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Някои "интересни" съображения повдига адвокат, който е и бивш прокурор:

  "1. Задържане без да се знае на какво основание! Не е връчена заповед за 24-ка в момента на фактическото задържане. Такава е връчена, когато са откарани в РУ-то, издадена от дежурния офицер, но с час от фактическото задържане.
  2. Използване на специални средства, белезници, без да са налице условията по ЗМВР за това!
  3. Неизвестно кой орган е използвал белезниците - прокуратурата и КОНПИ нямат такива правомощия, липсва задължителната докладна от орган на МВР, какво е наложило използването на специалните средства.
  4. Недопускане на адвокат от момента на фактическото задържане.
  5.Извършване на процесуално-следствени действия с участие на задържаното лице, без участие на защитник.
  6. Липса на протокол за уведомяване на задържаното лице за правата му, от момента на задържането,
  7. Протокол за претърсване и иземване от МПС, по НПК няма такова животно.
  8. Поемни лица от служители на МВР, които ги има в плана за “операцията”, като служители с конкретни задачи,
  9. Участие на служители от КОНПИ в процесуално-следствените действия, без тази структура да има разследващи функции по НПК.
  И още, и още, ама неам нерви!
  А, нинджата с бурката, дето запушва с ръка устата на задържаната!
  Мечтата на всеки прокурор, според Гешевия Иван!
  И Пламен Панайтов, според когото тези неща са неотносими към искането за задържане!
  Смяната на червената прокурорска тога с черната съдийска, не те прави съдия-оставаш си цацаратор!"

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 2. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  Цялата работа би била трогателно смешен цирк, ако не съсипваше човешки съдби и общественото здраве.

 3. 4 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Една ПОСТАНОВКА не могат да съчинят и изпълнят като хората !
  БЕЗДАРНИЦИ !
  Ще се наложи пак да ги навести някоя и друга ЧАЙКА от РУСИЯ
  да им набие канчетата как се правят такива работи !

  Г Н У С !!!

 4. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#2] от "baba_zozolana":

  ++++
  Освен това мотивите за престоя с часове с белезниси бе , меко казано, смешен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Някои "интересни" съображения повдига адвокат, който е и бивш прокурор: "1. Задържане без да се знае на какво основание! Не е връчена заповед за 24-ка в момента на фактическото задържане. Такава е връчена, когато са откарани в РУ-то, издадена от дежурния офицер, но с час от фактическото задържане.2. Използване на специални средства, белезници, без да са налице условията по ЗМВР за това!3. Неизвестно кой орган е използвал белезниците - прокуратурата и КОНПИ нямат такива правомощия, липсва задължителната докладна от орган на МВР, какво е наложило използването на специалните средства.4. Недопускане на адвокат от момента на фактическото задържане.5.Извършване на процесуално-следствени действия с участие на задържаното лице, без участие на защитник.6. Липса на протокол за уведомяване на задържаното лице за правата му, от момента на задържането,7. Протокол за претърсване и иземване от МПС, по НПК няма такова животно.8. Поемни лица от служители на МВР, които ги има в плана за “операцията”, като служители с конкретни задачи,9. Участие на служители от КОНПИ в процесуално-следствените действия, без тази структура да има разследващи функции по НПК.И още, и още, ама неам нерви!А, нинджата с бурката, дето запушва с ръка устата на задържаната!Мечтата на всеки прокурор, според Гешевия Иван!И Пламен Панайтов, според когото тези неща са неотносими към искането за задържане!Смяната на червената прокурорска тога с черната съдийска, не те прави съдия-оставаш си цацаратор!"
  —цитат от коментар 2 на baba_zozolana


  ЕВАЛА !
  ШапО !
  Марин Марковски едва ли би се сетил и за 1 от твоите аргументи !
  Казвам го без ирония.
  Както вървят нещата, СТРАСБУРГ ще разпореди
  така наречената ни "държава" ДА ВЪРНЕ 70-те хиляди евро
  НА КМЕТИЦАТА, вече под формата на ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НАРУШЕНИ
  ЧОВЕШКИ ПРАВА
  Само, че това ще са ПАРИ НА МАТРЯЛА....

 6. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5028 Неутрално

  Прокуратурата нарочно ли прави гафове или те толкова си могат? Пък и не само прокуратурата...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Защо ми се струва, че този случай ще стигне чак до ЕСПЧ.
  —цитат от коментар 1 на aleks ivan


  Щот си голям капацитет.

 8. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Решаващото в случая е, дали Иванчова е взела парите или не.

 9. 10 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално

  За процесуалните грешки, каруцарското поведение на службите и пр. е ясно. Предполагам, че делото ще се провали с гръм и трясък на някоя следваща инстанция - този съдия няма вид на човек, който ще създава проблеми на прокуратурата.
  Но ми е интересно дали все пак дамата си е поискала подкуп. Честно казано, съм склонен да го повярвам. Десет месеца бавене без основание си е класическо поведение на корумпиран чиновник - местиш папката от единия джоб в другия, докато заинтересованият най-накрая не извърши престъплението "склоняване към подкуп".

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 10. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 842 Весело  официалното възкресение на цвъ ,само "обосновано предположение" ?

 11. 12 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  Последната утеха на сподвижниците на сгащените у царевичака - ЕСПЧ.

  Ама ако ЕСПЧ не постанови нищо по случая кво правиме, а :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 12. 13 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#9] от "von_seeckt":

  Никой не казва дали кметицата е виновна или не.Това ще реши съда.Но независимо от присъдата ,всеки може да съди държавата за нарушени права.Тогава плащаме всички за пиара на някой.

  SHADOWS of SOFIA
 13. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Какво все още не е "светнало" по случая с Десислава Иванчева"

  - Съставът и политическата окраска на комитета „За Зелен Младост”, кожйто и поиска оставката още преди около година. Дали ще засвети по ярко това искане, или комитета е като ветропоказател?

  "Инициативният комитет, който издигна кандидатурата на кмета на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева, оттегля подкрепата си за нея. Това заявяват членовете на „За Зелен Младост” в отворено писмо.
  ...
  От „За Зелен Младост” твърдят, че Иванчева кара подчинените си да работят „в стрес и страх от уволнение”, а всичко в администрацията било пълен хаос.
  „Липсата на прозрачност и ясно разпределени отговорности логично доведе до съмнения за манипулиране или отмяна на обществени поръчки, за което по сигнали бяха назначени прокурорски проверки. Бяха изплатени хонорари на съмнителни експерти за изготвяне на тръжна документация при налични щатни служители за тази цел, като търгът дори бе оттеглен”, ..."
  https://nova.bg/news/view/2017/06/13/184929/комитетът-издигнал-кметицата-на-младост-оттегли-подкрепата-си

 14. 15 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#6] от "Hawaii":

  Много е овапцана процедурата и мисля, че заради това никога няма да се разбере дали наистина кметицата на Младост си е искала подкупа, или не.

  http://eurocom.bg/shows/video/evro-dikof/7072

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 15. 16 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Петима адвокати - явно доста парички са събрали и от други предприемачи...

 16. 17 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Г-жа Тереза от Лондон е научила властите да използват "с голяма степен на вероятност - хайли лайкли ".

 17. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1864 Любопитно

  Всички ли сте експерти по НК и НПК? Защото вече сте предрешили нещата с години напред.

 18. 19 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 736 Неутрално

  дори и да е виновна тези некадърници (прокурори/полицай) ще оплескат работите

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 19. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 21 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#13] от "ka2":

  "всеки може да съди държавата за нарушени права"

  Да, обаче в случая няма такива :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 21. 22 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Искам да знам какви са точно длъжностите на тези с маските от КНОПИ.
  Инспектори ли гавази ли охранители и точно на тази мома с ръчичката явно е близка на близка.
  А и тези белезници колко още ще ги носят чиста репресия е това.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 23 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#2] от "baba_zozolana":

  Така е! Всички си загубихме нервите от некадърно скроената история!
  Конецът е светнало-бял и много дебел. Пропуските говорят за хора, които нямат търпение да премахнат кметицата от ТАКА ЖЕЛАНИЯ ПОСТ! Интересите явно са изключително големи а мръвките – апетитни!
  Да живее българската ПРЕКАРАТУРА и подразделението И с ръководител специалния Пламенчо!

 23. 24 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Решаващото в случая е, дали Иванчова е взела парите или не.
  —цитат от коментар 9 на von_seeckt


  Ами не ги е взела! С носа си ли ги е прегърнала?

 24. 25 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Така изглежда, че нищо не и е специално, на тази специализирана прокуратура. Уж да тръгнат с летящ старт, а то фалстарт. Дано не е де, щото много бързо ще загуби и мъничкото доверие.

 25. 26 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ВРЕМЕ Е ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДА БЪДЕ ДАДЕН НА ПРОКУРОР.
  ЩОТО Е ВИСОКОПЛАТЕНА ПРОСТУТУТКА, ИЗПЪЛНЯВАЩА ПОРЪЧКИ НА ВИСОКОПОСТАВЕНИ КЛИЕНТИ-МАФИОТИ.
  ...ТО И ПРОКУРОРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА ПРОКУРОР В ТОЯ СТАБИЛЕН КЕНЕФ-ДЪРЖАВА.

 26. 27 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Весело

  Обривите когато с гол задник се натресеш в копривата много парят, уважаеми таварисчи и таваришутки от умнокрасивия разлив. Ревът тип карпатска мечка не помага. Нито 15 матрялчета дневно в бухалката. Наздраве!
  —цитат от коментар 20 на Lemmy


  Йес! Чудесно си се изразил, малко се опасявам че това ще успокои рева на "карпатските меченца" тук.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 27. 28 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Явно става дума за предложен подкуп от Ваклин през Дюлгеров и сготвяне на кметицата.

 28. 29 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 842 Любопитно

  наивно е да се смята , че една крехка женица ,пък била тя и районен кмет ,ще пребори мощната строителната мафия ,елиминирането и е било е само въпрос на време ?

 29. 30 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  [quote#24:"Alexander97"][/quote]

  Какво точно искаш да кажеш? Има ли доказателства, че е взела парите или не?

 30. 31 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Нали искахте като в Румъния!На ви Румъния.Искахме и сега още повече.Но искаме и Лаура Кьовеши!
  А в нашия случай-Костинброд,КТБ,Златанов и №10,контрабанда без контрабандисти,бухалки срещу несъгласни медии и т.н.Смятам,без да се надявам,че даже гербажиите ще усъмнят вечев тази прокуратура.А те,както знаем,са капацитетЪ на тази нация,горката!

 31. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 33 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#23] от "Alexander97":

  "Така е! Всички си загубихме нервите от некадърно скроената история!"

  Айде бе, аз тия дни се счупих да се хиля. Като гледам и днес ще е голяма забава. Я кажете нещо за 'румънския модел' и как трябва да се напълнят затворите с корумпета, хахаха, забравихте ли какви радетели за свята борба с корупцията сте?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 34 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  Ами сега трябва да изчакаме и да видим какво точно ще внесе прокурора като обвинителен акт.
  Колко време мислите ще му отнеме?
  Ами питайте. Питайте докато някой маскиран не ви запуши устата по нощите.
  По сред бял ден не се притесняват да го правят.

 34. 35 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  СЛЕД ПРОВАЛА НА ТОВА ДЕЛО ТРЯБВА ДА СЕ ОЧАКВА РАЗФОРМИРОВАНЕ НА МВР И ЗАКРИВАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ,КАТО ОСНОВНА ОПАСНОСТ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА...ИЗПОЛЗУВАНЕТО НА ЦЕЛИЯ ДЪРЖАВЕН АПАРАТ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ТАКАВА ИНСЦЕНИРОВКА Е СКАНДАЛ СЪС ЗЕМЕТРЪСНИ ПОСЛЕДИЦИ...

 35. 36 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  За пореден път казвам...никаква не ми е кметицата.
  Може и да е чиста, може и да не е.

  Без Младост мога да живея, от Младост мога да избягам.

  От ченгеджийницата, стиснала цяла България няма скриване.

  И фрапантното е, че колкото повече се дънят, толкова по-внимателно правят следващото изпълнение и още по-колосално се издънват.

  Но, както пише Петя в нейния анализ, целите на мероприятието са изпълнени. Осъдителна присъда не е сред тях.

  Системата нанесе поредния мощен удар срещу феодалните си.

  Помислете си...това може да е всеки един от нас!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 36. 37 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#32] от "Реми":

  "ако на прокурор Пламен Георгиев/не е за вярване, че си го споменал и поименно!/ му се занимава с дребосък като теб може да ти спретне дело за обида и клевета на висш магистрат!?"

  Че се е изказал малко по цветущо ок, но забелязвам тревожна линия прокарвана от герберските лакеи във форума, целяща да сплашват и омаловажат инакомислещите. Приказки от сорта ти си "НИКОЙ", че да искаш обеснения и информация от Властта... Нищонезначещи дребосъци... Това е и целта на този нов Репресивен орган, да всява СТРАХ, ЕХИДНО да УНИЖАВА малките мравки и покаже, че може и ще прави каквото си иска без да се обеснява на когото и да било. Е това е Русия, а не България! Или поне беше и бяхме нещо повече от Крепостни селяни... Герберите явно сте такива дребни душици, но останалите НЕ СМЕ такива!!!

 37. 38 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#32:"Реми"][/quote]

  ЧОВЕКЪТ СЕ ГОРДЕЕ СЪС СТАТУТА СИ.НЯМА КАК ДА СЕ ОБИДИ.

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 40 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Доколкото фактическата обстановка е изяснена, ми се струва че липсват достатъчно доказателства за причастността на Иванчова, т.е че взела парите. Първо, защото липсва съдебно разрешение за използване на СРС, в случая белязване на парите и второ, след направените натривки, т.н. светване има единствено отстрани на ръката.

 40. 41 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 971 Весело

  "Дюлгеров не искаше да бъде сниман и не беше в съдебната зала."

  Браво. Така се прави. Свършил си е работата патриотът. Сега е освободен от всякакви съдебни процедури. Ха-ха-ха.

 41. 42 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#32] от "Реми":"ако на прокурор Пламен Георгиев/не е за вярване, че си го споменал и поименно!/ му се занимава с дребосък като теб може да ти спретне дело за обида и клевета на висш магистрат!?"Че се е изказал малко по цветущо ок, но забелязвам тревожна линия прокарвана от герберските лакеи във форума, целяща да сплашват и омаловажат инакомислещите. Приказки от сорта ти си "НИКОЙ", че да искаш обеснения и информация от Властта... Нищонезначещи дребосъци... Това е и целта на този нов Репресивен орган, да всява СТРАХ, ЕХИДНО да УНИЖАВА малките мравки и покаже, че може и ще прави каквото си иска без да се обеснява на когото и да било. Е това е Русия, а не България! Или поне беше и бяхме нещо повече от Крепостни селяни... Герберите явно сте такива дребни душици, но останалите НЕ СМЕ такива!!!
  —цитат от коментар 37 на bulgarian sun


  МЕРСИ ЗА ПОДКРЕПАТА.НЯКОИ МНОГО ИМ СЕ ИСКА ДА НАПРАВЯТ ЕДНА МАЛКА РУСИЯ ТУК ПО УКАЗАНИЯТА НА КОРУМПЕТО ЧАЙКА.
  ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!!!!

 42. 43 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#36] от "Боби Колев":

  "Помислете си...това може да е всеки един от нас!"

  Къде раздават кашончета с по пейсе хиляди еврака вътре :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 43. 44 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Всички в България са били обект на изнудване, знаем как корумпираните отричат и имат на разположение добри адвокати, много често и следователи и прокурори. В случаят има дадени пари за забавена дейност зависеща от кметицата. Нейното присъствие при предаване на парите не е наложително за да бъде корумпирана. Трябвало е да бъде арестувана за неизпълнение на задълженията си забавяйки документ 10 месеца.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 44. 45 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Всички в България са били обект на изнудване, знаем как корумпираните отричат и имат на разположение добри адвокати, много често и следователи и прокурори. В случаят има дадени пари за забавена дейност зависеща от кметицата. Нейното присъствие при предаване на парите не е наложително за да бъде корумпирана. Трябвало е да бъде арестувана за неизпълнение на задълженията си забавяйки документ 10 месеца.
  —цитат от коментар 44 на korc


  Е да де, но всичко това трябва да се докаже.

 45. 46 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  . Приказки от сорта ти си "НИКОЙ", че да искаш обеснения и информация от Властта...Това е и целта на този нов Репресивен орган, да всява СТРАХ, ЕХИДНО да УНИЖАВА малките мравки и покаже
  —цитат от коментар 37 на bulgarian sun


  Вие, г-н Бългриън сън не сте конституиран като страна по делото, не притежавате процесуално качество и българският НПК не предвижда каквото и да е задължение за държавните органи на досъдебното производство да ви предоставят доказателствените материали.

  По-ли ти харесва от ти си никой. Ама май е същото. Ква Русия, кви 5 лева. Тази истерия тук показва до какво дъно сме достигнали. Никой вече не се интересува от факти, доказателства, никой не се интересува от ИСТИНАТА. Ако всички тези данни бяха предоставени срещу кмет на ГЕРБ вече щеше да е публично осъден и на никой от вас нямаше да му пука за презумпция за невиновност, което е другата крайност. Но не, в случая, въпреки многото данни срещу кметицата, някои от вас дори казват няма значение дали е взела пари, важното е, че прокуратурата е лоша.

  Просто живеем в общество, в което всеки си създава една собствена истина и каквито и да са факти и доказателства не са в състояние да го поместят от нея. Това е пагубно. Щом нямаме някакъв общ критерий за такива фундаментални категории като истина и неистина май няма много шанс за нас.

 46. 47 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#36] от "Боби Колев":"Помислете си...това може да е всеки един от нас!"Къде раздават кашончета с по пейсе хиляди еврака вътре :)
  —цитат от коментар 43 на saint evlampi


  ПРОСТО Е.ЗАПОЧНИ ДА СЕ МЕСИШ В МАШИНАЦИИТЕ НА СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ И ПРОКУРОРЧЕТАТА ЩЕ ТЕ ЗАРАДВАТ И ТЕБ С КАШОНЧЕ.

 47. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#37] от "bulgarian sun":
  "Че се е изказал малко по цветущо ок, но забелязвам тревожна линия прокарвана от герберските лакеи във форума, целяща да сплашват и омаловажат инакомислещите. Приказки от сорта ти си "НИКОЙ", че да искаш обеснения и информация от Властта... "
  Смешни сте и нямате качества за коментатори. Затова опонентите на феновете на "крехката кметица" определено редуцирахме коментарите си тук. Вие не водите дебат, вие сте некачествени хибридни войничета.
  Пише се "обЯснения"..но това си е дребен детайл.
  Оставям ви да се упражнявате на воля. Иванчева ще лежи.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 48. 49 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#32] от "Реми":

  Тук в анонимен форум ли сте тръгнали да плашите хората с Пламен Георгиев??? Алоуу герберчетата сте еб.ти талибаните!!! Пламен Георгиев - срещу aramiss ахахаха... Че ти ако отвориш стария дир.бг форум и ги почнеш там, прокуратурата ще е заета с работа 10 години напред, ами близ, пик... Фейсбук дето раздават Смъртни присъди на Видни Български Граждани и се снимат с камуфлажи, бурки и оръжие и никой не си мърда пръста, той тръгнал да плаши aramiss... Цв. ли ви пуска подобни опорки???

 49. 50 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#43] от "saint evlampi":

  70,000 евро са толкова малко пари, че едва не се задавих от смях като прочетох, че прокуратуата досега с такива случаи не се е сблъсквала :-)

  Спомних си за онези биткоини дето мистериозно изчезнаха при проверка на ДАНС...нищо чудно, викам си, нали не са стигнали до прокуратурата.

  Та мисълта ми е, че за по-големи шарани и стръвта е по-голяма.

  Обикновения човечец само да му сложиш едни белезници на улицата и вече се вижда затворен за 30 години.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 50. 51 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Пложението вместо да стане по-зле си такова таковата.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 51. 52 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Мутрофашизираните герберчета дето се мислят за десни, демократи, антикомунисти, нерусороби и какво ли още не. Я ми кажете какво ще правите утре ако го няма батя ви Бойка и "комунистите" и "червените" дойдат на власт и сложат ръка на този Репресивен орган, каква ще я запеете тогава???

 52. 53 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#44] от "korc":

  Ама ако бъде осъдена за това то всички съдилища в странта - да не говорим за самата прокуратура - трябва да бъдат осъдени.

  Силно ме съмнява да има български съд в голям град - със сигурност не в София - който да не е назад.

  Особено пък с политически важните дела.

  Това са си лостове за управление, кранчета, дойни крави - както щете го наречете.

  И си се ползват по предназначение от собствениците на съда и прокуратурата и самите съд и прокуратура, стига това да не влиза в разрес с интересите на собственика.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 53. 54 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Отрук нататък спорът е чисто правен, няма значение кой какво мисли, ако полицията и прокуратурата не са си свършили работата изрядно ( разрешение за използване на СРСта, изрядно изземване и описване на доказателства и т.н.), взела или невзела няма значене, заради процесуални нарушения осъдителна присъда няма да има. Ще видим, но индикациите не са добри-без СРСта само кашон с пари на задната седалка не стига, за да се докаже състава на престъплението. И за пореден път възниква въпроса-защо органите не са направили всичко както трябва, не знаят, не могат или пък не искат.

 54. 55 Профил на American Gender
  American Gender
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цялата работа смърди, остава само да видим за какво е било активното мероприятие:

  -- за да се възобновят строежите
  -- за да се сложи друг кмет
  -- за да демонстрират елитите, че всеки, който не играе по техните правила, ще бъде смачкан

  Интересно ще е да се следи и какво се случва на други фронтове, примерно Гинка, докато ни занимават с Иванчева.

 55. 56 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#30] от "von_seeckt":
  Какво точно искаш да кажеш? Има ли доказателства, че е взела парите или не?

  Не, не е пипнала нито едно €!
  Виж непременно видеото на Евро Диков. Там всичко става ясно – няма нито едно доказателство срещу Иванчева! Нито ЕДНО!
  Линка е от Баба Цоцолана!

 56. 57 Профил на arira_rari
  arira_rari
  Рейтинг: 417 Весело

  Ясно е, че Иванчева е невинна, иначе нямаше да й запушват устата с ръка и да я слагат в аквариум като риба. Дебел намек да мълчи, иначе ще я изпържат. Според мен е замесена и фризьорската мафия. Завидяха й на прогреса и това, че се измъкна от кастата. Доказателство е подхвърления кашон с парите на задната седалка. Бил е от известна марка лакове за коса...кой би сложил пари точно в кашон от стилизиращи продукти иначе...

 57. 58 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Днес прочетох, че въпросният шеф на КОНПИ, държал кметицата и другата жена прави и с белезници на улицата, защото имало преди случай, когато някой си арестуван "се хвърлил в калта и изтрил ръцете си......." Наистина ли това е причината? Ако е така, вървим на закриване, тъпотията е необятна.

 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 60 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Но ми е интересно дали все пак дамата си е поискала подкуп. Честно казано, съм склонен да го повярвам. Десет месеца бавене без основание си е класическо поведение на корумпиран чиновник - местиш папката от единия джоб в другия, докато заинтересованият най-накрая не извърши престъплението "склоняване към подкуп".
  —цитат от коментар 10 на espresso

  Това бавене не е защото си е чакала подкупа, а законов начин да спре презастрояването на Младост, за което я избраха гласоподавателите.
  Иванчева беше от организаторите за събиране на подписката за референдум против презастрояването в Младост, който беше провален по най-долния начин от държавата, след като не признаха повече от 1/3 от подписите, да станат точно под чертата на изискваната бройка.

 60. 61 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#30] от "von_seeckt":Какво точно искаш да кажеш? Има ли доказателства, че е взела парите или не?Не, не е пипнала нито едно €!Виж непременно видеото на Евро Диков. Там всичко става ясно – няма нито едно доказателство срещу Иванчева! Нито ЕДНО!Линка е от Баба Цоцолана!
  —цитат от коментар 56 на Alexander97


  Гледах го.

 61. 62 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#50] от "Боби Колев":

  Е сега пък били малко парите и имало други неразрешени случаи. Докато се извъртат по тоя начин нещата ще е беззаконие. Всеки гепен ще вика - бе аз ли съм най-големият проблем бе, я първо другите разрешете. Не става така.

  Много сте забавни как въртите и сучете отчаяно за да оправдаете гепен в царевичака :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 62. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Голяма власт и ПАРИ на партията МАЙКА, показва че тя може произвежда "виртуални обществени продукти". Няма маркер който да не показва,..... че това голямо ШОУ. Ще минат няколко години и ......ще бъде , ами искахме да защитим държавата ама тези .....в съда ( оставам Страсбург) ..нещо пречат. В МФ разпускат цялата структура (били корумпирани) . Ако искаме да оцелее България , трбва да разпуснем ....в голяма степен УЖ държавните структури, а това включва и избор на малък град за българска столица. Щом 300 -500 души поемат ангажимета да управляват добре държавата. Трябва да поемат и "обет за видимост" , с камерите на всичко което влиза и излиза от тази територия !

 63. 64 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Последната утеха на сподвижниците на сгащените у царевичака - ЕСПЧ.Ама ако ЕСПЧ не постанови нищо по случая кво правиме, а :)
  —цитат от коментар 12 на saint evlampi


  То и да постанови, зелената другарка вече ше е излежала присъдата. Тея къде плашипутарстват с есепечето сигур са от бехекато - те с туй се прехранват, пък и са от една партия.

  Кат погледнеш за 2017 България и има:
  582 дела чекащи
  622 иска отхвърлени като недопустими
  62 приключили с присъда.

  Пример от последната присъда:

  Един варненски циганин утрепал през 2006 една бабичка да я ограби и го осъдили доживотен. Бехекато завежда дело че му били нарушени правата и искат:
  - 10.000 евро за душевни терзания
  - 6.270 евро за адвокатите от бехекато
  - да му преразгледат присъдата, понеже не бил виновен

  Присъдата на есепечето е 3.000 евро за бехекато

  https://bit.ly/2qPGmdH

 64. 65 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Пложението вместо да стане по-зле си такова таковата.
  —цитат от коментар 51 на deepblue

  В СТАБИЛНИТЕ КЕНЕФИ Е ТАКА.ВЕЧЕ Е ЯСНО ,ЧЕ БОКО НЕ МОЖЕ ДА УДЪРЖИ РАЗПАДА . ЗДРАВИТЕ СИЛИ МИНАВАТ В НАСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЗДРАВИЯ РАЗУМ.

 65. 66 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#46] от "Stefan":

  Справедливо наблюдение.

  Но в основата му е абсолютното недоверие в държавното обвинение и в "независимия" съд.

  Ако имаха репутацията на обективни органи тогава и хората биха се вълнували повече от фактите, а не от пристрастията.

  Така, че е нормално и дори здравословно да се фокусираме на тях.

  Но когато се съмняваме - очевадно основателно - в това, което казват и правят - как може изобщо да говорим за факти и истина?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 66. 67 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  [quote#60:"ДСиБ"][/quote]

  Какъв е мотивът за забавянето не е много важно. Във всички случай, какъвто и да е той, едното само забавяне не може да служи като доказателство в един наказателен процес.

 67. 68 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#54] от "tediblabla":

  Казвате да оставим на съда, а в следващото си изречение казвате индикациите не са добри, сякаш вчера сте присъствали на заседанието и имате достъп до материалите. Засега всичко е дума срещу дума. Адвокатите казват няма ги парите, прокурорите казват тук са. Адвокатите казват няма разрешение за СРС, прокурорите казват има. Всичко това ще стане ясно, но в СЪДА, а не на дневнишкия мегдан.

 68. 69 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#48] от "Реми":

  "Смешни сте и нямате качества за коментатори. Затова опонентите на феновете на "крехката кметица"

  Качества за коментатори ли бе троле? Извинявай, но аз не съм професионалист коментатор като вас и не искам да бъда! Фен на "крейката кметица" съм толкова колкото към всеки репресиран от Властта гражданин! И ти нямаш капацитет да осъзнаеш за какво иде реч!!!

 69. 70 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#33] от "saint evlampi":
  Я кажете нещо за 'румънския модел' и как трябва да се напълнят затворите с корумпета, хахаха, забравихте ли какви радетели за свята борба с корупцията сте?

  Св. Евлампи, от прокуратура до прокуратура – разлика море!
  Румънците "ни дишат праха" каза Главната Тиква, а румънците вече имат доста по добри доходи от нас. Попитай се ЗАЩО!
  Не бързай да хихикаш :-). Нашата прокуратура май е седнала с гол задник върху копривата. Чакай заедно с мен да видим ще има ли дело /един от прокурорите, не Пламенчо каза "ако влезе в съда". Как обявяваш някого за престъпник, а после се съмняваш с "АКО"?

 70. 71 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Днес прочетох, че въпросният шеф на КОНПИ, държал кметицата и другата жена прави и с белезници на улицата, защото имало преди случай, когато някой си арестуван "се хвърлил в калта и изтрил ръцете си......." Наистина ли това е причината? Ако е така, вървим на закриване, тъпотията е необятна.
  —цитат от коментар 58 на victor_victim


  СПОРЕД АКЪЛА НА ГЕОРГИЕВ ИВОНЧЕВА Е МОЖЕЛА СИГУРНО ДА ПРЕГРИЗЕ ГАРЛОТО НА ПОЛИЦАЙ И С КРЪВТА МУ ДА СИ ИЗМИЕ СВЕТЕЩАТА БОЯ...
  ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ТАЯ ПРОСТОТИЯ,АМА ИЗЦЕПКИТЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА СА ТОЛКОВА ВДЪХНОВЯВАЩИ,ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ВЪЗДЪРЖИШ..

 71. 72 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "крехката кметица" троле и симпатизирам защото тя стана причина да стане видно, че с некадърността и безхаберието си унищожохте крехките основи на правова държава каквато искам и би трябвало да бъде България!

 72. 73 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2216 Неутрално  Ако везните на бълг. Темида се наклонят в посока "невинен" на Иванчева предстои блестяща политическа кариера, основавайки нова партия "Българска Прогресивна Младост" , следвана от два кметски мандата в цяла София и три мандата като премиер на страната.
  Единствената неизвестна е дали от сегашните си 45 кг. те ще качи още 55 кг да си натежи на мястото, както става с повечето политици или ще си остане елегантна?


 73. 74 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#62] от "saint evlampi":

  Аз не оправдавам кметицта.

  Тя е вече бита карта, независимо какво ще стане оттук нататък.

  Спретната й е схема, от която може само да загуби.

  Прокуратурата няма какво да губи - имиджа й е около нулата така или иначе, разходите ги плаща данъкоплатеца.

  Същото и със съда.

  Това дали кметицата е корумпирана или не наистина има много малко общо с това, че сме свидетели на мрсъна ченгеджийска операция в типичен мръсен стил, който дори не се мъчат да прикрият.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 74. 75 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#61] от "von_seeckt":
  Гледах го.

  Е,и?

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#46] от "Stefan":

  "Никой вече не се интересува от факти, доказателства, никой не се интересува от ИСТИНАТА. Ако всички тези данни бяха предоставени срещу кмет на ГЕРБ вече щеше да е публично осъден и на никой от вас нямаше да му пука за презумпция за невиновност,"

  Като кмета от Септември...

 77. 78 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Десислава Иванчева не е издала уведомлението в продължение на 10 месеца. Тогава той потърсил "хора, които я познават, за да я попита чисто човешки"

  Браво Деси издържала си на чисто човешко питане от строителната мафия ,ще издаржиш и на законовата мафия.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 78. 79 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#61] от "von_seeckt":Гледах го.Е,и?
  —цитат от коментар 75 на Alexander97


  Виж пост 40

 79. 80 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  [quote#60:"ДСиБ"]
  —цитат от коментар 67 на von_seeckt
  Какъв е мотивът за забавянето не е много важно. Във всички случай, какъвто и да е той, едното само забавяне не може да служи като доказателство в един наказателен процес.[/quote]

  Това е точно там някъде със "не може в една правова държава да закопчаеш с белезници някого и да обявиш в национален ефир, че е престъпник, без да има съдебен процес, който да го е установил."

  Какво не би било редно и какво не може са различни неща.

  Може ли активен лидер на активна политическа партия да получи тлъста комисионна по хидрогеоложки проект ако някога в живота си е учил хидрогеология?
  А редно ли е?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 80. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Някои "интересни" съображения повдига адвокат, който е и бивш прокурор: "1. Задържане без да се знае на какво основание! Не е връчена заповед за 24-ка в момента на фактическото задържане. Такава е връчена, когато са откарани в РУ-то, издадена от дежурния офицер, но с час от фактическото задържане.2. Използване на специални средства, белезници, без да са налице условията по ЗМВР за това!3. Неизвестно кой орган е използвал белезниците - прокуратурата и КОНПИ нямат такива правомощия, липсва задължителната докладна от орган на МВР, какво е наложило използването на специалните средства.4. на

  адвокат от момента на фактическото задържане.5.Извършване на процесуално-следствени действия с участие на задържаното лице, без участие на защитник.6. Липса на протокол за уведомяване на задържаното лице за правата му, от момента на задържането,7. Протокол за претърсване и иземване от МПС, по НПК няма такова
  животно.8. Поемни лица от служители на МВР, които ги има в плана за “операцията”, като служители с конкретни задачи,9. Участие на служители от КОНПИ в процесуално-следствените действия, без тази структура да има разследващи функции по НПК.И още, и още, ама неам нерви!А, нинджата с бурката, дето запушва с ръка устата на задържаната!Мечтата на всеки прокурор, според
  Гешевия Иван!И Пламен Панайтов, според когото тези неща са неотносими към искането за задържане!Смяната на червената прокурорска тога с черната съдийска, не те прави съдия-оставаш си цацаратор!"
  —цитат от коментар 2 на baba_zozolana  Браво, Цоцоланке !!!

  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 82 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Десислава Иванчева не е издала уведомлението в продължение на 10 месеца. Тогава той потърсил "хора, които я познават, за да я попита чисто човешки" Браво Деси издържала си на чисто човешко питане от строителната мафия ,ще издаржиш и на законовата мафия.
  —цитат от коментар 78 на deepblue


  "ЧИСТО ЧОВЕШКИ" ЗВУЧИ НАПРАВО СТРАШНИЧКО....

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 84 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#71:"aramissss"][/quote]

  ...И ДА ПИТАТ АДВОКАТИТЕ "ДАЛИ ПЪК ПОЛИЦАЯТ,КОЙТО Е СЛАГАЛ БЕЛЕЗНИЦИТЕ НА ИВАНЧЕВА НЕ Е БИЛ С ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗЦАПАНИ С БОЯ РЪЧИЧКИ".

 84. 85 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#46] от "Stefan":

  "Вие, г-н Бългриън сън не сте конституиран като страна по делото, не притежавате процесуално качество и българският НПК не предвижда каквото и да е задължение за държавните органи на досъдебното производство да ви предоставят доказателствените материали."

  Аз съм един от многото което ме прави част от българското общество, колкото и пасивно и апатично да е то последните години. Как ще го тълкуваш това, така представено каква страна съм по делото? Пред кого по закон трябва да се отчита този орган?

 85. 86 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  "Освен назад по дясната длан Иванчева имала светещо вещество и по носа. И тъй като нямало отпечатъци по банкнотите, единственият извод е да ги е броила с нос.

  Другата - Биляна Петрова, имала индикиращото вещество по горната страна на пръстите на лявата и дясната ръка, а също около устата и по деколтето на дрехата."


  Както казал шефа на цирка.
  -Тия ни взеха хляба.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 86. 87 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Любопитно

  Напълно е възможно нарочно е да е бил предложен подкупът това обаче изобщо не оневинява Иванчева, която се оказва много наивна ако наистина се е уговаряла по телефона и сама се освети като първо каза че парите и били подхвърлени а после даже обяви името на този който и ги е подхвърлил?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 87. 88 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#74] от "Боби Колев":

  "мрсъна ченгеджийска операция"

  Глупости. Разбирам че за някои хора е трудно за преглъщане че ВЕЧЕ става значително по-трудна тая работа с взятките на тъмно ама ще свикнат. Иначе курорт под дебелите сенки на лас панделас :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 88. 89 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ВАЖНО!!
  САТИРИЧНИЯТ ТЕАТЪР СЕ ПРЕМЕСТИ В СЪСЕДНА СГРАДА НА УЛ." 6ТИ СЕПТЕМВРИ" N 29

 89. 90 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#70] от "Alexander97":

  "Чакай заедно с мен"

  Както виждаш не просто чакам а активно се забавлявам

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 90. 91 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Сега да направя едно обосновано предположение. Посредникът (всъщност работещ за ченгетата) пипа порите и после се здрависва с двете мацки. Ето от къде е боята по ръцете им. После е трябвало време, парите да се подхвърлят в колата, затова и двете не са арестувани по пътя на там. Не твърдя, че е така, но знаейки кой е пишман бизнисминът и супер ченгетата, ми звучи правдоподобно.

  chavo64
 91. 92 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Сега да направя едно обосновано предположение. Посредникът (всъщност работещ за ченгетата) пипа порите и после се здрависва с двете мацки. Ето от къде е боята по ръцете им. После е трябвало време, парите да се подхвърлят в колата, затова и двете не са арестувани по пътя на там. Не твърдя, че е така, но знаейки кой е пишман бизнисминът и супер ченгетата, ми звучи правдоподобно.
  —цитат от коментар 91 на Chavo64


  Не става, следите са отстрани на ръката, а не по дланта.

 92. 93 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#88] от "saint evlampi":

  За Вас може да са глупости.

  За мен казаното от Вас е глупост, защото никога не съм предлагал пари, но са ми искали.

  А пък познавам лично и човек, който напусна България защото му спретнаха една подобна схема - основно с цел доене.
  Той не беше кмет, разбира се, та методите бяха по-прости и брутални, но принципно същите.

  Също така съм бил в ролята да МОЛЯ уважаемият български съд да ми отговори защо бави дело, за което има законово установен срок за отговор.
  Много други българи са в тази позиция.
  Чудя се защо не чета КОНОПИ да громят всички онези съдилища, в които тази практика е ежедневие?

  Мисля си, че за тях това са просто...глупости :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 93. 94 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#85] от "bulgarian sun":

  Аз съм един от многото което ме прави част от българското общество, колкото и пасивно и апатично да е то последните години. Как ще го тълкуваш това, така представено каква страна съм по делото? Пред кого по закон трябва да се отчита този орган?
  —цитат от коментар 85 на bulgarian sun


  Ами никаква страна не си. Питаш пред кого трябва да се отчита прокуратурата по закон. Във всички случаи, ПО ЗАКОН, не трябва да се отчита пред обществото и слава Богу, че е така. Иначе щяхме да сме свидетели на улично правосъдие и талион, а прокурорите и съдиите щяха да са политици, които да с грижат по цял ден за имиджа си. Прокуратурата по закон работи за разкриване на обективната истина и се ръководи само от закона, а не от изкривените за съжаление представи на обществото за законност и правосъдие.


 94. 95 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  [quote#92:"von_seeckt"][/quote]

  Отстрани на ръката е и моят любим начин да си броя парите :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 95. 96 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#94] от "Stefan":

  "Ами никаква страна не си."

  Е тогава на кого служи този орган ако не на Българското общество?

  За кого работи??

 96. 97 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  [quote#92:"von_seeckt"]
  —цитат от коментар 95 на Боби Колев
  Отстрани на ръката е и моят любим начин да си броя парите :-)[/quote]

  Как, без участието на пръстите?

 97. 98 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#10] от "espresso":

  Така е, слагането на трупчета е традиционен похват на корумпираните чиновници.
  ОБАЧЕ! Точно този случай, май е обратното.
  Некорумпиран чиновник е сготвен с постановка на корумпирани "бизнесмени" и прокуратура.
  "Изнудването" на Иванчева май се ограничава до изграждането на тротоари и градинки за сметка на инвеститорите. Биха могли и сами да се сетят.
  Друг и интересен въпрос е, какво точно изменение в параметрите на застрояване е искал Ваклинов?
  Дали не е нещо безумно, което ще отрови живота на всички съседи в Младост?
  Подозирам че е баш така

 98. 99 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#94] от "Stefan":"Ами никаква страна не си."Е тогава на кого служи този орган ако не на Българското общество? За кого работи??
  —цитат от коментар 96 на bulgarian sun


  Стига с тези празни лафчета. Сопри са малко! Напълни форума с глупости, които нямат абсолютно никаква връзка с конкретния случай.

 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 101 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#94] от "Stefan":

  "Питаш пред кого трябва да се отчита прокуратурата по закон. "

  Къде съм питал това?
  Става въпрос за Специализиран Съд и Специализирана прокуратура които са част от? И в служба на ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK