Борисов обеща новите бойни машини за пехотата да се правят в България

Борисов обеща новите бойни машини за пехотата да се правят в България

© Преслужба на Министерски съветНовите бойни машини за пехотата, които предстои да бъдат закупени със заделени за тях 1.2 млрд. лева, ще се произвеждат в България. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещение във военния завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" в Търговище. При обиколката из завода, излъчена на живо на неговата страница във "Фейсбук", той беше впечатлен от извършваната модернизация на танкове Т-55 и Т-72 и бронирани машини, като лансира и идеята, част от парите по проекта за превъоръжаване на армията може да са за реновирани машини, а не за нови.


Руско шаси, американски мотори и български боеприпаси


"Сега да видиш как ще ги изпипаме тука - немски скоростни кутии, американско-британски мотори, наши боеприпаси, руското шаси", каза Борисов след няколко минутна беседа с работещи в завода, към които премиерът се обръщаше с уважителното "майстори". Той допълни, че в БАН и във военни научни институти се работи по нови оръжия и системи за защита.

Не е като по наше време, констатира Борисов, след като разбра, че при модернизацията на бойните машини се монтира и климатик.

© Преслужба на Министерски съвет

Не е като по наше време, констатира Борисов, след като разбра, че при модернизацията на бойните машини се монтира и климатик.


"Трудът ви ще се оцени. За милиард и двеста милиона има програма. Директора тука го тормозете, пара има!", каза още Борисов пред работещите в "ТЕРЕМ - Хан Крум". Той прогнозира, че проектите за модернизация на ВВС и сухопътните войски ще бъдат одобрени от Министерския съвет на заседанието на 9 май. Премиерът не скри, че като сухопътен офицер е пристрастен към пехотата, която е "царицата на боя".


Проекти за над 2.7 млрд. лева


Проектът за бойните машини е разработен за времеви интервал от 12 години и е на стойност 1,22 млрд. лв. без ДДС. Той предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава, се уточнява в съобщение на правителствената информационна служба
.
Според втория инвестиционен проект ще бъдат закупени 16 самолета на два етапа. През първия етап, който е финансово осигурен с 1,5 млрд. лв. без ДДС, ще бъдат придобити не по-малко от осем самолета, ще се осигурят средства за наземно обслужване, обучение на състава, първоначална интегрирана логистична поддръжка (за период от 3 години) и въоръжението.

Лесно е да се купува техника от рафта


След като разбра, че една модернизация на бронирана машина излиза около 30-40% по-евтино от покупката на нова, Борисов изчисли, че с предвидените 1.2-1.5 млрд. лева могат да се направят 96 такива, които да се ползват за охрана на границата и от армията.


Вицепремиерът Томислав Дончев пък добави, че е лесно да се купува техника от рафта. "Ако става дума за сухопътни войски, при модернизация в страната парите ще останат в България. Този приоритет следваме", допълни той.


Краси, да спрем да режем вече


След като се запозна с модернизацията на танковете Т-55 и Т-72, премиерът се обърна към военния министър с думите - "Краси, да спрем да режем вече". Пред журналистите по-късно той обяви, че в Африка има огромен пазар за такива машини, като вече 40, обновени в "ТЕРЕМ - Хан Крум", са продадени.

Борисов обеща новите бойни машини за пехотата да се правят в България

© Преслужба на Министерски съвет


"Няма стара машина Т-55, стига да се модернизира. Това е най-модерната, най-простата, най-сигурната. На нея можеш да качиш човек от гората. В целия арабски свят се ползват. Машината е добра, защото е подвижна, лека. Работи с всякакво гориво", увери премиерът един от неговите придружители по време на обиколката из завода.


"За мое съжаление десетилетия назад сме имали огромно количество подобна техника, всичко е нарязано на скрап, вместо да се продаде", каза още Борисов. В тази връзка военният министър Красимир Каракачанов допълни, че от 2400 танка са останали едва 302.


Купували сме техника все едно ще се изнасяме


Пред журналистите Борисов изрази и учудване защо до момента за нуждите на авиацията са купувани само транспортни самолети и вертолети. "Все едно ще се изнасяме, ще бягаме. Сега купуваме машини за охрана на границите", обобщи премиерът.

Борисов обеща новите бойни машини за пехотата да се правят в България

© Преслужба на Министерски съвет


На въпрос дали има конфликт в коалицията заради разширяването на правата на Комисията по енергийно и водно регулиране Борисов каза, че има разписани споразумения и той работи добре с всички министри. "Нито ВМРО ще стане ГЕРБ, нито ГЕРБ ще стане ВМРО. Различия има, те ще останат, но имаме една обща цел - държавата да върви напред и да успее.


Военният министър Красимир Каракачанов побърза да добави, че с премиера нямат проблеми. "Може би трябва да потърсим нов механизъм за работа в парламента. Там скърцат колелата, но на коалиционен съвет ще решим", допълни той.

Борисов обеща новите бойни машини за пехотата да се правят в България

На тръгване от завода премиерът получи като подарък макет на танк Т-55, който реши да подари на Томислав Дончев, който бил колекционер и ценител. Вицепремиерът обаче му върна машината, с уточнението, че това е командирски танк и е редно Борисов да го притежава. Директорът на "ТЕРЕМ - Хан Крум" обаче бързо допълни, че стане ли проектът, Дончев ще получи макет на не един, а на два танка.

Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 590 Весело

  И аз обещавам новите космически кораби за Марс да се правят в задния ми двор. Честна дума, братле!

 2. 2 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Добре би било. Остава и да стане.

 3. 3 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И аз обещавам новите космически кораби за Марс да се правят в задния ми двор. Честна дума, братле!
  —цитат от коментар 1 на sow29372525


  Не си оригинален. Честна дума, братле!

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  Това преди да влезем в еврозоната ли, или след като излезем от ЕС?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 799 Неутрално

  То тъози бабан едва ли има знания да прави кафе без да се опари а тук ще прави БТР - това да не е като да крадеш от държавни поръчки чрез поставени фирми?

 6. 6 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Ще стане точно толкова кокото и завода за боклук дето го обеща в кметската кампания през 2003.

 7. 7 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Хвалим т-55? Борисов да пробва да се напъха в такъв първо, а после да го хвали.

 8. 8 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Хората дето ги разбурат нещата отдавна говорят, но няма кой да ги чуе!

  "Финландската компания Patria участва в заключителната международна конференция “Превъоръжаване и модернизация на сухопътните войски в България”, която се проведе във Военна академия „Г.С. Раковски” на 03-04.10 2017г. с участието на представители на Министерство на отбраната, военни и журналисти. Patria направи силно предложение – концепция за местно производство на модерна бойна машина.

  Бойната машина на Patria e най-добрият вариант за модернизацията на българската армия поради уникалните оперативни и тактически качества на машината, потенциалното индустриално сътрудничество и трансфер на технологии, които компанията предлага.

  Бойната машина на Patria не е прототип, а доказана в бой 8x8 машина. На нея се поверяват мисии в екстремни оперативни условия - от ледено студения Арктическия кръг до изключително високите температури в горещия климат на пустинята.

  Това е бойна машина, проектирана по изискванията на финландските въоръжени сили, но може да бъде използвани и в мирно време. Лесното и бързо усвояване на действието и поддръжката на машината е основно изискване, поради краткото време, в което войниците служат в армията. Тези качества са доказани в бойни условия в Афганистан и Чад, където машината е използвана от клиенти на Patria.

  Patria има голям опит в трансфер на технологии и местно производство. Компанията е реализирала успешно проекти за местно производство в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка. Patria предлага индустриално участие и местно производство в България, така че повече от 50% от инвестицията да остане в страната

  Развитието на местно производство ще донесе на България сигурност и независимост на доставките и поддръжката на машините. Наред с уникалната технология България ще получи нови работни места и нови експортни възможности.

  През декември 2016г. и юни 2017г., Patria организира в България две практически демонстрации на бойната машина Patria AMV 8x8 по кормуване и стрелба. Първата демонстрация показа стрелба с руска оръжейна система с калибър 30 mm, а в демонстрацията през юни 2017г. машината беше оборудвана с 30 mm оръдие на НАТО. Демонстрира се възможността на платформата Patria AMV да използва различни оръжейни системи, съобразно изискванията на клиента.

  Последната демонстрация показа и възможността на машината да плава, при това с висока балистична и минна защита - ниво 4. Бронираната модулна машина Patria има комбинация от амфибийни способности с високо ниво на защита и огнева мощ.

  Избирайки Patria, отбранителната промишленост ще получи висок технологичен трансфер, възможност за местно производство и значителна директна инвестиция за модернизиране на производствената инфраструктура. Новите съоръжения за производство на модерни бойни машини за пехотата могат да бъдат ефективно използвани за екипировка с най-съвременно оборудване и ноу-хау на съществуващите руски машини, които са на въоръжение.

  Всичко това ще доведе до стотици нови работни места - преки и косвени, в рамките на българските вериги за доставки. България ще може да изнася местни автомобили на трети пазари, като същевременно поддържа високите стандарти за качество на Патриа

  Концепцията на Patria за местно производство е в синхрон с намеренията на българското правителство да включи местната индустрия в програмите за модернизация на Българските въоръжени сили. "

  http://www.faktor.bg/bg/articles/boynata-mashina-na-patria-izpitano-i-dokazano-v-boy-reshenie-za-balgariya

 9. 9 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 756 Весело

  На тръгване от завода премиерът получи като подарък макет на танк Т-55, който реши да подари на Томислав Дончев, който бил колекционер и ценител. Вицепремиерът обаче му върна машината, с уточнението, че това е командирски танк и е редно Борисов да го притежава. Директорът на "ТЕРЕМ-Хан Крум" обаче бързо допълни, че стане ли проекта Дончев ще получи макет на не един, а на два танка.

  Това ми хареса. Вицепремиерът знае как да цунка по дупето а директорът дори и примлясква.

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Неутрално

  : Той допълни, че БАН и военни научни институти се работи по нови оръжия и системи за защита."
  Нашият научен потенциал винаги е на челните места в световната научна общност и това е много добра посока за армията ни !

  " Вицепремиерът Томислав Дончев пък добави, че лесно да се купува техника от рафта."

  Напълно вярно. И освен това нищо не се добавя към БВП на страната, а имаме нужда от силен военно промишлен комплекс на фона на събитията почти навсякъде.

  " "Няма стара машина Т-55, стига да се модернизира. Това е най-модерната, най-простата, най-сигурната. На нея можеш да качиш човек от гората. В целия арабски свята се ползват. Машината е добра, защото е подвижна, лека. Работи с всякакво гориво", увери премиера един от неговите придружители по време на обиколката из завода."

  Не съм военен експерт и не разбирам, но би било добре да имаме маневрен и ефективен танк като немските " Пантера', без обаче да бъде с излишно усложнена и оскъпена поддръжка, тъй като простотата и ефективността на оръжието са ключови за изхода на изпълнените с обрати и несигурности бойни сценарии.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  "Той допълни, че БАН и военни научни институти се работи по нови оръжия и системи за защита."

  Това по-скоро като заплаха звучи...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1603 Весело

  ......ааааа БАТЕ БОБО е ГОЛЕМ........!!!!!.......ДЪРЖАВНИК от СЕКЪДЕ.......хубаво е ВПК /...военнно промишления комплекс /... да живне още МАЛКО...!!!!????.......аааа КРАСИ много се НАЛЯЛ бе......????!!!!!.......това момче САМО ЯДЕ ли......????!!!!.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 13. 13 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Не се подигравай с баце. Начи плана е:

  1 шенген
  2 еврозона
  3 правим тия машини

  Нема грешка, баци обеща.

 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Модернизация на танкове Т-55 и Т-72?!

  Тези не подлежат на модернизация, бе! Това е все едно да сложиш немски скоростни кутии и американско-британски мотори на Москвич 403 и да кажеш, че вече е Мерцедес.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 272 Весело

  Айдеее, тоя се произведе и в "сухопътен офицер". Никой не е водил толкова сухопътни битки, колкото Баце! И за гасенето на пожари важи.

 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Браво за идеята! Мога даже да предложа един дърводелски цех за тачанки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Мда,като боята на КПП то,и хоп в шенгенско...ама коя година..боце е все по вреден а глупостите ги лее като ниагарския водопад...няма равен

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#14] от "BG Territory":

  "Модернизация на танкове Т-55 и Т-72?!
  Тези не подлежат на модернизация, бе! "

  Ами директорът го баламосва, а тоя - понеже не става дума за мачле, белот, сръбски певачки или чеверме на теферич - верва, оти толко разбира.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Тиквич почна като путин. Само не каза тия военни институти(???) И бан как ще покажат най незаналоговите технологии. Ядрен милотаризоран чушкопек, ще бъде пуснат зе следващия праник на лютеницата в куртово конаре.

 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  Бойчето пак ли е изгрял с крилати фрази, разбираеми за ГЕРБеРЕБЯТАта

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2125 Весело

  До коментар [#16] от "lz2":
  Няма да е лошо да се ползва и руско шаси от бронепоезд....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 22. 22 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Някой прочетете ли цялата гротеска статия? "Пара има" 1.2 милиарда за усвояване, основно ремонт на старите руски машини... Тоя е вреден, много вреден!!!

 23. 23 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Любопитно

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Ма Той кьорав ли е, та не види каква купчина старо желязо са тия таралясници?!
  Още преди 28 години им даваха три минути живот в реален бой на тези боклуци.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 24. 24 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "Николай Колев":

  Бойчета не само е изгрял, ама явно сме влезли и в перихелии щото днес е особено впечатляващ... иначе статията е като за петък.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#22] от "bulgarian sun":

  "Някой прочетете ли цялата гротеска статия? "

  Прочетох я и си избълвах закуската.

  С танкове Т-55 към светлото бъдеще - за милиард и двеста милиона.

  А дори на снимката си личи как руската бракма просто е мината отгоре с една ръка жълта боя, отдолу чат-пат прозира зеленото...

  Путин одобрява.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  "Сега да видиш как ще ги изпипаме тука - немски скоростни кутии, американско-британски мотори, наши боеприпаси, руското шаси"
  Личи си че говори доктор на техническите науки.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#23] от "BG Territory":

  "Ма Той кьорав ли е..."

  Ич не е кьорав даже - просто е добре МОТИВИРАН.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Весело

  Е па нали Тато му е университет в живота и той си кара по живковски. Изчислил, че с те тая пара щели да се модернизират т 55 майкооуу. Ше прави баце пернишки гоуф - това лети джанти, това пърдящ ауспух, лента антистатик, жълта булана на задното стъкло и куче с клатеща глава.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 29. 29 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Боцко: ""За мое съжаление десетилетия назад сме имали огромно количество подобна техника, всичко е нарязано на скрап, вместо да се продаде", каза още Борисов. В тази връзка военният министър Красимир Каракачанов допълни, че от 2400 танка са останали едва 302."

  Боци, Вие целата индустрия нарЕзАхте и дадохте за скраБ, ти и твоите преателчета от картите и други места. Сега хората няма какво да работят. Затва София е 3 мЕлеона, глупако !
  По добре е да имаш стари машини, допотопни и да бачкаш по бавно, или да нямаш никакви и да бачкаш НИЩО?!??!

  Въпрос с повишена трудноС към гербеРебята

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#8] от "bulgarian sun":

  +1 и веднага забележка: "Patria не е прототип, а доказана в бой 8x8 машина" - това си е БТР от всякъде. В статията се говори за верижни танкове. БТР-ите също са в плана на правителството, но в друг раздел.

 31. 31 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Те сега БАН ще удари в земята, Бойнг, Локхийд Мартин и Рейтион в земята! ША видите ВИЙ ......................

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 32. 32 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Толкова много думи, а първите две обезсмислят всичко.
  Борисов обеща...

 33. 33 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  С подобни машини и подобно "плануване" и ще стане "нас сдес нет" до 20-30 години... В арабски свят много се ползвали, ами браво! На къде сме се запътили? Турските "Пантер" кюрдите ги гърмят от 1-2 километра с рпг, и искаха да ги пращат в Германи за ъпгрейд, а ние тепърва ще даваме пари за "модернизация" на 30-40 годишни машини. Няма стратегия, анализ на обстановката, план, не! "Пара има" за усвояване действайте!

 34. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Има хляб в модернизацията на бронетехниката, има и мощности за производство на броеприпаси. Само да не се окаже Пеевски получателя на милярда!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 35. 35 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1485 Весело

  Модернизация на танкове Т-55 и Т-72?!Тези не подлежат на модернизация, бе! Това е все едно да сложиш немски скоростни кутии и американско-британски мотори на Москвич 403 и да кажеш, че вече е Мерцедес.
  —цитат от коментар 14 на BG Territory


  споко, инж. Ганеф си знае работата, него и в кенеф да го занлЮЧиШ, ще знае как да се нахрани !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 36. 36 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 871 Неутрално

  За
  българската национална сигурност,
  за българската индустрия,
  за българската икономика,
  за българският бюджет,
  за българското общество е добре военно-промишленият комплекс да работи пълноценно!

 37. 37 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ..ИСКАЛ Е ДА КАЖЕ,ЧЕ МАШИНИТЕ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ В РУСКИЯ ФЕДЕРАЛЕН ОКРЪГ БОЛГАРИЯ.МА ГО ДОСРАМЯЛО ОТ СЕБЕ СИ.

 38. 38 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2154 Неутрално


  Значи чистак нов Леопард II струва м/у $5 и $10млн.

  Нов внос струва м/у $800хил и $1,5млн. (за Индонезия 2012 г.)

 39. 39 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Италянците от Финмеканика и Бойнг треперят пред тежката артилерия на Бай Х.
  Сложили в едно хале 3 тараляшника, 2ма пенсионери и "ще избарваме" машини

 40. 40 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Някой който разбира да каже, може ли да се монтира "активна защита" на едно такова чудо каквито ще правят и колко пара ще излезе? Или е по евтино направо цял нов танк да се купи и да с офсет като в примера с Партиа по долу?

 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Брех...! Ако сменим датата и имената, все едно четем статия в Работническо дело...! Вожда, на среща с трудови колективи. :)
  Между другото, завода отвън изглежда много мизерно. Редовно минавам покрай него. От другата страна на кръговото, до ОМВ-то в Търговище. Не ги знам, какви ремонти могат да правят, даже и стъклата си не могат да сменят и да си боядисат. Какво остава за друго...?!
  Не знам, кой въобще ще се върже на глупостите, за уникалните възможности на ръждясалите съветски железа. Колкото и да ги пребоядисват, остават си все същите боклуци...!

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Борисов обеща новите бойни машини за пехотата да се правят в България"

  Простия , когото , според него , каратето е създало като борец за мир , се готни за война . Като обещава за пехотата , който де факто не съществува , НОВИ бойни машини .Които за се произвеждат в България . Но изглежда не прави разлика между нови машини и реновирани . По навик . Знае че това,което се обещава , не значи , че това което се получава са еднозначни .

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#33] от "bulgarian sun":

  "..."модернизация" на 30-40 годишни машини. "

  Т-55 са поне 60 (ШЕЙСЕТ) годишни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1485 Весело

  До коментар [#23] от "BG Territory":

  " Пред журналистите по-късно той обяви, че в Африка има огромен пазар за такива машини, като вече 40, обновени в "ТЕРЕМ - Хан Крум", са продадени."

  тези боклуци, прясно боядисани в Desert Camouflage, отиват в Сахара при бедуините, ще си врягат със тях камилите !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#36] от "selqnin":

  Добре е, да. Добре би било българския ВПК да работи. Ама, обещанията на Борисов, настоящото правителство и потенциала на следващото, ме кара да съм скептичен...! :)

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Премиерът не скри, че като сухопътен офицер е пристрастен към пехотата, която е "царицата на боя".
  ***
  Ха-ха-ха, офицер, какъв офицер си?догановски.
  Колкото и да си "влюбен" в пехотата(напук на авиацията, знае се защо), "царицата на боя" е наречена артилерията (не)умнико, двафакултетнико.

  Хич не е умно да хвърляш дребни камъчета в президентският двор, смешно е!
  Щял да прави танкове...

 47. 47 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Е са ако сме честни с тия т55 поне ще дадем някакъв отпор при евентуален конфликт със свазиленд.
  До коментар [#44] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  Дайба ще си загибим военния превес над малииските камилари. Нищо поне със свазиленд можем още да се мерим...

 48. 48 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#40] от "bulgarian sun":

  Т-55 означава, че моделът е от 1955 година, съответно Т-72 е от 1972 година! Единият е набор на Баце, а вторият е по-стар от Томислав Дончев.
  Вътре няма място къде да се обърнеш, камо

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 49. 49 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#48] от "BG Territory":

  Камо ли да монтираш нещо допълнително.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Тъй де...! По руско-съветските стандарти са почти нови...! :)
  Всъщност, някои бройки може да са по-нови, тоест към 50 годишни... :)
  Нали знаеш стария лаф от казармата: Боядисаното е ново, а пък мокрото е чисто...! :)

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#48] от "BG Territory":

  Както виждаш, в Терем и сега го правят УСПЕШНО и слава Богу, не се съобразяват с твоето мнение.

 52. 52 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  А бе, мое и по евтино да минем... Т-34-ки няма ли някъде на склад? С тея пари може да си позволим около 500 модернизирани Т-34. Ще ги наблъскаме с електроника и готово...

  На Баце разбиранията му за музика, въоръжение и икономика са на ниво детската градина... някой трябва да го спре да ломоти глупости... наистина.

 53. 53 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Премиерът не скри, че като сухопътен офицер е пристрастен към пехотата, която е "царицата на боя".


  Да бе , колко е умен , а се прави на Прост . Пожарникарите открай време са си сухопътни , нищо че не са военни . За разлика от артилерийските офицери , примерно , които са водоплаващи . Като патките . Философски манталитет !

 54. 54 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  Танковете Т-55 дори не са за нас, а за африканци или араби, личи си по цветовете с които е боядисан. Впрочем с това се изчерпва и модернизацията, дори допълнителна броня не е поставена. Тъй като България не разполага с технологии за подобряване на системата за управление на огъня, мога да предложа, че цената на тока модернизираните танкове не много по-голяма от скрапа.
  Що се отнася до модернизирането на БМП-та и БТР-и, единствената икономия се постига от шосето, което е малка част от цялостната стойност на бойната машина. Като прибавим и това, че старите руски шасита са с малка товароносимост, задачата по тяхното модернизиране става много сложна.

  Eddie lives... somewhere in time!
 55. 55 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Весело

  До коментар [#51] от "cristo_n":

  Виц на седмицата!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 56. 56 Профил на NMink
  NMink
  Рейтинг: 388 Весело

  Краси много се напомпал нещо...

 57. 57 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#48] от "BG Territory":

  Ахахаха, аз 20-30 години за нищо ги взех... Грешка, по правилно 50-60 гофини, все пак модел 55-та са се произвеждали и след това. Сега ще ги правят 218М(2018 модификация) :-)
  Тия не могат ли да ги съдят после за "пропуснати ползи" и др.?

 58. 58 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Премиера е прав в едно ,че трябва каквото и да е ,да се прави в наши заводи , защото така парите остават тук и се създават данъци и работни места тук ,всичко друго , как тоз танк бил модерен ,пък работел на полярния кръг или в екватора ,пък го гърмяли кюрдите от 2 к м и тем подобни глупости не ни интересуват ,нашата техника е необходима за самозащита , за обслужване при бедствия и тероризъм , за останалите причини е ясно ,че и да има кой да ни нападне ,ние няма какво друго да направим,освен да участваме .

 59. 59 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Т-55 има логика да ги продават на африканци и араби. Т-72 става за модернизация, но няма как да е основна бойна машина за пехотата. Пехотата, до колкото я имаме като човешки ресурс (да се поинтересува борисов с парите МУ, колко недокоплект има и кой ще му кара "танковете") се нуждае от БМП/Armoured personnel carrier.

  Не че при един конфликт на балканите, ще издаяним само заради бройката, ако ще да имаме и най модерното...

 60. 60 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#48] от "BG Territory":

  от 1958 в производство, от 1965 на въоръжение в армиите от Варшавския договор, по- интерсни са модернизираните варианти напр. T-55AM2B.

  https://de.wikipedia.org/wiki/T-55 #/media/File:T-55AM2B_at_Panzermuseum_Munster.jpg

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 61. 61 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1485 Весело

  До коментар [#47] от "lol":

  да, по прашките !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 62. 62 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  До коментар [#48] от "BG Territory":Както виждаш, в Терем и сега го правят УСПЕШНО и слава Богу, не се съобразяват с твоето мнение.
  —цитат от коментар 51 на cristo_n

  Добре комуникира с ГЕРБеРЕБЯТАТА баце, на разбираем език им свежда всичко. И те попиват, попиват...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 63. 63 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#41] от "tww09306483":

  "Не знам, кой въобще ще се върже на глупостите, за уникалните възможности на ръждясалите съветски железа. Колкото и да ги пребоядисват, остават си все същите боклуци...!"

  Е явно има матрял... Хората по принцип са концентрирани в битовите си проблеми и една такава новина по радиото и тв ги оставя с впечатлението, че нещо много полезно за България се прави. Ключови дими: Борисов, завод, работници, танкове, модернизация, милиарди, пари има... Нямат време да се замислят за детайли и подробности.... Номерът минава при баналните за споменаване 80%!

 64. 64 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#58] от "edin drug":

  Ти си глупав герберунгел...

  Ако толкова милееше за работните местя, нямаше да съсипят индустрията , а шяха да я насърчават.

 65. 65 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Докога ще кърпим тия самовари (за човешко месо), жалко, че комунофеодалите по време на Големото Крадене, сори, (комуно-)"приватизациета", не са скрапосали и тия последни бройки.
  Ако искате да спестите, направете си черешови топчета, а ако искате армия- купете каквото трябва !

 66. 66 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#58] от "edin drug":

  "Премиера е прав в едно ,че трябва каквото и да е ,да се прави в наши заводи "

  Като през Команизма нали! Като Кремиковци и други Рентабилни заводи! Резултата накрая го видяхме! ФАЛИТ МИЗЕРИЯ!

 67. 67 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#58] от "edin drug":

  Има разлика от правене и Правене. Погледи примера с Патриа който съм дал по долу!

 68. 68 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#58] от "edin drug":

  Герберите вече ви паднаха маските, начело с вашият лидер, до един Комунисти!

 69. 69 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2125 Весело

  До коментар [#58] от "edin drug":

  Гриша Ганчев ли ще прави модернизациите? Great Wall Т-55 модел ГГ -АМ-АМ....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 70. 70 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 608 Весело

  Както винаги, потомъкът на Винету се изказва компетентно по въпроси, извън кингата на Карл Май.

 71. 71 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Весело

  Само така Баце! Хайде, турци чакаме ви! Ще ви посрещаме като скъпи евроатлантически партньори с бронирана техника!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Весело

  Докога ще кърпим тия самовари (за човешко месо), жалко, че комунофеодалите по време на Големото Крадене, сори, (комуно-)"приватизациета", не са скрапосали и тия последни бройки.Ако искате да спестите, направете си черешови топчета, а ако искате армия- купете каквото трябва !
  —цитат от коментар 65 на balgariez


  Ами вземаме пример от американците които от 2008 година не произвеждат танкове, а само ги модернизират което им излиза по-евтино!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#7] от "johnniewalker":

  Подборът на екипажи за танкове е свързан и с ръстовите параметри. Поне имаше такъв критерии. А за танка Т-55 съм съгласен.

 74. 74 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Весело

  "Не знам, кой въобще ще се върже на глупостите, за уникалните възможности на ръждясалите съветски железа. Колкото и да ги пребоядисват, остават си все същите боклуци...!"

  Ами по-добре съветски боклуци в армията отколкото американски супермашини на картинка!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 75. 75 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако сега постъпя в армията, бих избрал само пехотата- поне ще "полегна" за последно на добрата стара родна земица, а не да изгоря жив в не'кво ръждиво консервено тенеке, "сделано" преди 1/2 век от левчоРъките угрофини от Империята на Злото и подкърпени от башмайстор автотенекеджия в некое тукашно (все още не взривило се при утилизация на боеприпаси) ръцетеМиПречевско "военно" цехче !

 76. 76 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2125 Весело

  До коментар [#74] от "Julian Mall":

  Съветските боклуци в армията и сега ги имаме. Въпросът е, че ББ се подготвя под маската на модернизация да опасе едни пари като за нови западни машини...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 77. 77 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Някой запознат да даде повече инфо за тия "британско-американски" мотори.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 78. 78 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Германската пехотна машина boxer е добра ,но не може да плува ...

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 79. 79 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#72] от "Julian Mall":

  На Абрамса днес (почти) нищо не му е на нивото на първата серия- говорим за съвсем друг редовен ъпгрейд на ВСИЧКО в една модуларна бойна машина !
  А за руските можеш да кажеш, че котарака от кварталния контейнер за боклук прилича на тигър- ще е добра шега ;))

 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Колев":

  "Някой запознат да даде повече инфо за тия "британско-американски" мотори..."

  Боко е искал да каже "англо-саксонски", ама е забравИл втората част от думата.

  На езика му беше, ама ... а де! 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  У армията на Путинщината ДНЕС има на въоръжение 4 бронирани влака (!) : «Байкал», «Терек», «Амур» и «Дон».
  Ако Волен и Корнелия коленопреклонно и челобитно се примолят васалски на Всевеликия Евразиец, може и да ни продадат един, кат' на братушки.

 82. 82 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Неутрално

  До коментар [#79] от "balgariez":

  Всяка стара бронирана машина е пригодна за отбрана! Даже имаше такива бетонирани да се ползват като обикновени оръдия! Няма да водим нападателна война че да ни трябват някакви супероръжия! Това се прави по целият свят и ние не сме изключение!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 83. 83 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5429 Весело

  Фалшив ПР :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 84. 84 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1200 Весело

  Баце, за над 10 години премиерски стаж чак сега ли разбра, че сглобката и модернизацията на този род техника трябва да се прави у нас... чудно кога е спирала? Надявам се да не ползвате външни доставчици на англо- американски двигатели, руски шасита и германски скоростни кутии ... щото одма ще опоскат тия милиард и половина :)
  Шумотевицата е явно заради предстоящото усвояване на тези пари .... 95 машини за милиард и половина ... я пак някой да сметне, че с тази модернизацията да не ни излезат с 40% по- скъпи от нови :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 85. 85 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Трудът ви ще се оцени. За милиард и двеста милиона има програма. Директора тука го тормозете, пара има!"

  Наща реалност в три изречения...

 86. 86 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1200 Весело

  До коментар [#77] от "Николай Колев":

  САТ предполагам :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 87. 87 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2377 Весело

  Щом сме толкова добри в тази област защо чакахме да ни потрябван на нас за да започнем да ги произвеждаме.
  Можехме до сега да си произвеждаме и да си изнасяме
  Виж горе - Весело

  подпис
 88. 88 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Някой който разбира да каже, може ли да се монтира "активна защита" на едно такова чудо каквито ще правят и колко пара ще излезе? Или е по евтино направо цял нов танк да се купи и да с офсет като в примера с Партиа по долу?
  —цитат от коментар 40 на bulgarian sun


  Комплекс за активна защита би могло да се монтира. Но не е само това. Иска си и съвременни прицелно-наблюдателни комплекси, бойно-информационна система, нов двигател и скоростна кутия, нова система за пожарогасене, екстра като климатик. Иска си и нови типове снаряди за оръдието, защото старите,които са разработени през 50-те вече не са адекватни по съвременни бронирани цели.

 89. 89 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2377 Весело

  До коментар [#40] от "bulgarian sun":
  "Някой който разбира да каже, може ли да се монтира "активна защита" на едно такова чудо каквито ще правят и колко пара ще излезе? Или е по евтино направо цял нов танк да се купи и да с офсет като в примера с Партиа по долу?"

  Най-лесно е да се пробие един танк със и без активна защита.
  Така е най-евтино вместо да си купуваш танк.

  подпис
 90. 90 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 279 Весело

  Баце мордернизацията я вижда така :
  Усвояваме 1.22 млрд.лв. за пребоядисване ?!...
  Ех, живот, здравей !...

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 91. 91 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#84] от "ь":

  Предполагам че са объркани някъде лев и Евро, но главния проблем е че колкото и да модернизиране нашите бронирани машини, не можем да достигнем съвременните стандарти за защита и огнена мощ. Това се отнася и за Т-72,тъй като нашите са производство от 70-те години.

  Eddie lives... somewhere in time!
 92. 92 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#8] от "bulgarian sun":

  Ако това стане, би било чудесно, а и е напълно реално. Първо сглобяване от готови части, после производство на отделни детайли, след това увеличаване на номенклатурата от произвеждани детайли.
  Идеята да се модернизират старите машини има смисъл като допълнение към новозакупените или за износ към непретенциозни пазари.

  Eddie lives... somewhere in time!
 93. 93 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Израелците на база пленените от арабите съветски танкове си разработиха и направиха тежка БМП и инженерни машини, които още си ползват. Стига да се мисли рационално и да се подхожда с минимум крадене и старите машини може да се използват смислено и с полза за българската армия.

 94. 94 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#46] от "Даката":

  https://www.youtube.com/watch?v=7mAXpFv_QkM
  не си много прав...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 95. 95 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#88] от "disorg":

  "Комплекс за активна защита би могло да се монтира. Но не е само това. Иска си и съвременни прицелно-наблюдателни комплекси, бойно-информационна система"

  То ясно, че ще трябва да се монтира, но питам за подробности. И не е много сигурно колко може да се монтира, защото не говорим за модулна конструкция... Трябва място, тежест, отделно се променя и защитния профил на целият танк и тн.
  Като прибавим и всичко друго което си споменал и ьа лаици като мен става ясно, че най добре е да се вземат напълно нови машин заедно с офсет, да се подържат и произвеждат у нас. Всичко друго е пилеене и кражба на парите на данъкоплатците!!!! Като накрая разполагаме с нещо дето не е нищо!

 96. 96 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  До коментар [#77] от "Николай Колев":САТ предполагам :)
  —цитат от коментар 86 на ь

  Ето на, знаех си. Перкинс е тяхна собственост, пък ние навремето ги полвахме за мотокарите...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 97. 97 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Аз съм имал нещастието да бъда танкист. Това което говори Бойка са приказки от хиляда и една нощ. Ако трябва да се добавят системи за активна и пасивни защити на шаси и купол, машината ще на тежи. Което ще се отрази на бойните качества, като скорост, време за реакция на куполата, способността да се поддържа цел. Поне имам опит с модернизирана машина и знам че заради по-тежката купола имаше сериозно забавяне или както сега го наричат лаг. Реагираше бавно на командите зададени от пулта за управление ( прилича на джойстик). Не виждам и къде ще поместят съвременна система за прицел и управление на огъня. Общо взето подобни машини са скопени коне. Баце си ги плещи врели-некипели.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 98. 98 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#92] от "tigervi":

  "Ако това стане, би било чудесно, а и е напълно реално. Първо сглобяване от готови части, после производство на отделни детайли, след това увеличаване на номенклатурата от произвеждани детайли."

  Не, за съжаление няма да стане. За това лобират военни специалисти и патриоти, но минава покрай ушите на "умниците" горе, най вече агент Иван! Виж датите 2016, 2017, днес е средата на 2018 и няма нищо по въпроса!!! Чудят се какви нови изисквания пречки да измислят и променят... Виж актуална статия, много подробна:

  https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/04/01/2945127_broni_za_milioni/

 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Той Борисов е по обещанията.

 100. 100 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#33] от "bulgarian sun":"..."модернизация" на 30-40 годишни машини. "Т-55 са поне 60 (ШЕЙСЕТ) годишни.
  —цитат от коментар 43 на Norman Granz


  Расте ама не остарява!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK