Антикорупционната комисия тълкува превратно закона, за да спаси Волен Сидеров

Волен Сидеров в галерия "Стил"

© Анелия Николова

Волен Сидеров в галерия "Стил"Новосъздадената антикорупционна комисия е прекратила преписката срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за недекларирани от него дялове във фирмата "Галерия Стил", стопанисваща едноименнатa галерия на ул. "Граф Игнатиев". Решението е от 12 април и е публикувано на сайта на комисията, като за него няма прессъобщение, съобщава сайтът на "Капитал".


Пламен Георгиев беше избран да ръководи новосъздадената в началото на годината комисия в началото на март с мнозинството на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти - парламентарната група, от която е част и "Атака".


Проверката по случая е образувана по сигнал на сдружението "Антикорупционен фонд" от началото на февруари.
Повод за сезирането беше, че Сидеров не е изпълнил задължението да декларира факта, че е станал съсобственик в търговско дружество, за което и Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, и заместилият го Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество предвиждат една и съща санкция - глоба от 1000 до 3000 лева.
За да оневини лидера на "Атака", Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) приема, че няма как да накаже Сидеров, тъй като в момента, в който е извършил нарушението, е действал Законът за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, който впоследствие (към момента на подаването на сигнала) бил отменен и заменен със Закона за противодействие на корупцията.


Новата комисия приема, че новият закон, макар да регулира сходна материя, не въвежда идентични със стария закон задължения за деклариране.


Единствената разлика обаче е, че по стария закон промяната трябва да се декларира в едноседмичен срок, а по новия - в едномесечен. Волен Сидеров учредява дружеството "Галерия Стил" през октомври 2017 г., но декларира това обстоятелство на 8 февруари 2018 г. (в деня, в който "Антикорупционен фонд" внася сигнала).


А текстовете в новия и стария закон, определящи санкцията, са идентични:


В Закона за противодействие на корупцията пише:
Чл. 173. (1) Лице, заемащо висша публична длъжност, което не подаде декларация по този закон в срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв.


В отменения закон за конфликт на интереси текстът звучи така:
Чл. 34. (1) Лице, заемащо публична длъжност, което не подаде декларация по чл. 12 в законоустановения срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5364 Весело

  Да, но Сидеров е "златният пръст" на Борисов :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 2 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Някой да има съмнения с каква цел е създадена тази комисия? Утешението ми поне ще е, че някой хубав ден като стане излишен, Боленчо ще се запознае и с другата ѝ страна.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7416 Любопитно

  И к'во като глобят Сидеров 1000 лева ?

  [email protected]
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  Златният пръст е недосегаем за някакви си закони!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1647 Весело

  ......какъв парадокс само .....!!!!????......ПАТРИОТИТЕ се ОБЕДИНИХА и СТАНАХА ФАКТОР.....!!!!!........при това не ЗАОБИКОЛИМ.......а ДЕСНИЦАТА която според мене също има потенциал.../...особено т.н ГРАДСКА средна класа..../....не могат да СЕДНАТ на ЕДНА МАСА и да се РАЗБЕРАТ........??????!!!!!!!.........напоследък имам усещането ,че ТОВА СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО........!!!!!?????......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 6. 6 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 586 Весело

  Волен винаги има една маса под ръка, която използва като щит срещу вражески нападения...

 7. 7 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Не разбрахте ли, че така наречените "органи" не са създадени да действат срещу членовете на мафията? Те са създадени да мачкат несъгласните с мафията! Ето за това трябва ЕС да спре всички плащания към България, до като тук не възтържествува правов ред!

  No Pain No Gain
 8. 8 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3767 Весело

  До коментар [#1] от "penetrating":

  Сидеров беше "златен" и по времето на Орешарски. После като обяснявам на симпатягите от ГЕРБ, че няма съществена разлика между Баце и Корнелия, те съскат злобно срещу "умнокрасивите". От истината боли, кво да се прави.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 9. 9 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1052 Весело

  Mда, хулигана руски ексремент, мамин златен фикус на Баци !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 10. 10 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2540 Гневно

  Диктатура на неграмотните!
  Пламен Георгиев, Данаил Кирилов и пр. помия, това няма нищо общо с румънския модел!

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 11. 11 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Басиму, и тоя откачалник и слуга стана политически "елит" и играч.

 12. 12 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Мерзавци. Въртят го както им изнася. Ама в случая тълкуванието им просто не може да мине

 13. 13 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Целта на тази комисия е единствено да служи на мафията която е НС,изпълнита власт,прокуратурата,и в голяма част в съдебната система.
  Златния прст на българофоба-русофил Сидеров за сега е необходим и той ще си стои под политическия чадър,а освен това е и съветско-руска подлога,каквито са в НС и правителството.
  Наказателния отряд на мафията не закача членовете на мафията,той служи за сплашвае и бухалка срещу хора,които са против тази мафия съсояща от БКП-БСП, ГЕРБ, ДПС, "патриотите" и разните там барековци.

 14. 14 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  И к'во като глобят Сидеров 1000 лева ?
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Обаче изнагляха и дори и толкова не искат да го глобят. Напомня ми за един случай в един университет (русенския). Сина на ректора беше човекът с най-ниският бал, който взе стипендия. Така я баха нагласили, че той да е последен, който взима. За 20 лв на месец. Наглост. Иначе синчето (наркоманче и пълна утрепка, меко казано) има доста пари. И е неграмотен, разбира се.

  ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти спасиха Воленчо. ДПС + Атака = ВНЛ.

 15. 15 Профил на Кольо Христов
  Кольо Христов
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Както се казва "Гарван гарвану око не вади!"

 16. 16 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Забравих да спомена, че този ректор е бесепар.

 17. 17 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Гербавите, поливате ли фикусчето редовно?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 18. 18 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Колко жалка история.....един ден ще обяснява на внуците си и децата си как е трябвало като мишок да се крие зад хора, вместо да плати 1000-2000 лв. данъци....
  Такова им е нивото. Затова и политиката им е такава. Жалка история..

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Неутрално

  "Пламен Георгиев беше избран да ръководи новосъздадената в началото на годината комисия в началото на март с мнозинството на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти - парламентарната група, от която е част и "Атака"."

  За мислещите хора това горе е напълно достатъчно ! Борбата не е СРЕЩУ, а в ПОЛЗА на корупцията ! Враговете не са олигарсите, мафиотите и тяхните политически придатъци, а гражданското общество, гражданите, инакомислещите, абе изобщо мислещите хора. Те " клатят стабилността " ( на олигархичното статукво !).

 20. 20 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Антикорупционната комисия е създадена с цел да защитава тези, които са я създали.
  Така че, да очакваме не справедливост, а замазване на престъпленията от "своите" и бруталност, когато "чуждите" са нарочени за замесени в корупция.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 21. 21 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#10] от "Gopeто":
  До коментар [#13] от "anty":

  Целта на тази комисия е единствено да служи на мафията която е НС,изпълнита власт,прокуратурата,и в голяма част в съдебната система.
  —цитат от коментар 13 на anty


  Шефа на тази комисия Пламен Георгиев е соло-ташак на Баци:

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/08/20/2364757_prokuraturata_razchistva_edno_po_edno_delata_okolo/

  http://www.segabg.com/article.php?id=713696

  "..... Георгиев е прокурорът, замесен в случая "Ало, Ваньо" с изтеклите разговори между вече покойния шеф на митниците Ваньо Танов и премиера Бойко Борисов. В разговора ставаше дума за Михаил Михов - по-известен като Мишо Бирата - от думите на Борисов се разбираше, че трябва да се прекрати митническа проверка на обект на Михов, защото такъв ангажимент бил поет към тогавашния президент Георги Първанов.

  Новият шеф на комисията "Антикорупция" е прокурорът, поискал подслушването на Ваньо Танов. Пак Георгиев е човекът, по чието разпореждане записите от специалните разузнавателни средства в последствие са унищожени.

  След този случай Пламен Георгиев бива назначен за зам.-министър на правосъдието в първия мандат на Бойко Борисов. "

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  И к'во като глобят Сидеров 1000 лева ?
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Ти да не си Пламен Георгиев та разсъждаваш по логиката "За кокошка - няма прошка, за
  милион - няма закон"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Как се казва да правиш едно и също и да очакваш различен резултат? Имам предвид каквото правят тъпоумните българи на избори. Идиотщина се казва. И в този смисъл това, което се случва обичайно, ни е малко.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  ......какъв парадокс само .....!!!!????......ПАТРИОТИТЕ се ОБЕДИНИХА и СТАНАХА ФАКТОР.....!!!!!........при това не ЗАОБИКОЛИМ.......а ДЕСНИЦАТА която според мене също има потенциал.../...особено т.н ГРАДСКА средна класа..../....не могат да СЕДНАТ на ЕДНА МАСА и да се РАЗБЕРАТ........??????!!!!!!!.........напоследък имам усещането ,че ТОВА СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО........!!!!!?????......
  —цитат от коментар 5 на kesh


  Парадоксът мило се нарича ДС/БСП/КГБ/Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на skitnikapozemqta
  skitnikapozemqta
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  Ама това е много показателно щом цялата тази законна бухалка се активизира за някакви си 1000 лева!

  Тролът не винаги спори със себе си, но когато го прави то е през няколко различни акаунта.
 26. 26 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Галерията е перфектен начин за легално получаване на подкуп.
  Идва големия бизнесмен и купува "картина " за примерно 400 000 лева.
  25% за галерията /100 000/.

 27. 27 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 313 Неутрално

  А ние си стоим "тихи и невъзмутими", неосъзнаващи катастрофата, която ни заплашва.

  vesela
 28. 28 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Върховенството на закона не се отнася за тази "антикорупционна" комисия! Тя няма абсолютно нищо общо с румънския модел, характерен с процеси водени срещу политици от управляващото мнозинство! Българската комисия е политическа бухалка (или политически чадър) скроен от върхушката на Герб. Т.е. тя е замислена не за да се занимава с корупцията по високите етажи на властта, а за имитация на активност и дейност! За това, Герб наложиха удобното лице Пламен Георгиев за "шеф"!
  "Името на Пламен Георгиев за първи път се появи в общественото пространство във връзка с аферата „Ало, Ваньо“. От изтеклите през 2010 г. в медиите записи стана ясно, че в разговор между тогавашния премиер Бойко Борисов шефа на митниците по това време Ваньо Танов Борисов настоява да бъде прекратена проверка във бирената фабрика на Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата.
  "...поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", заявява по телефона Борисов.
  Самият той отхвърли автентичността на записите, но няколко месеца след това не отрече, че е водил подобен разговор с покойния вече Танов. Съдържанието на разговора беше потвърдено и от покойния вече Танов.
  Записите са направени по поръчани от Пламен Георгиев специални разузнавателни средства, който по това време е прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП). Подслушването на тогавашния шеф на митниците било по сигнал за корупция. От получена от МВР справка от записите Георгиев научил за въпросния разговор, за който обаче се посочвало, че е проведен между Танов и неустановено лице. Прокурорът не се поинтересувал от този разговор и записите били унищожени. Така възможността да бъде образувано дело по случая е възпрепятствана.
  След случая "Тановгейт" кариерата на Георгиев тръгна стремглаво нагоре. През 2011 година той е избран за прокурор в Специализираната прокуратура, а по-късно стана заместник-министър на правосъдието по времето на Диана Ковачева в първото правителство на Борисов.
  Само месец преди Борисов да хвърли оставка, в рамките на един ден, той е възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура, освободен от поста и назначен за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. На този пост той остана до избирането му за председател на новата антикорупционна комисия."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 29. 29 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  трябва да се спазва закона, не е целта да бъде унищожен Сидеров :)

  Birds of a feather flock together.
 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Любопитно

  Хич не ми е ясно кой как чете решението! Ето извадка:

  "В настоящия сигнал не се съдържат данни за упражнени от В.Н.С., в качеството му на
  народен представител правомощия по служба в частен интерес - собствен или на свързано с
  него по смисъла на § 1, т. 15 от ДР на ЗПКОНПИ лице, като такива не се събраха и в хода на
  административното производство.
  Наличието на данни за нарушение на ЗПКОНПИ – упражнени правомощия по служба от
  лицето, заемащо висша публична длъжност в негов или на свързано с него лице частен
  интерес, е една от предпоставките за редовност на сигнала по чл. 48, ал. 1, т. 3 от ЗПКОНПИ.
  При спазване на разпоредбата на чл. 30, ал. 2 от АПК, КПКОНПИ е предоставила
  възможност на сигналоподателя да отстрани констатираните нередовности, но същите не са
  отстранени, което съгласно разпоредбата на чл. 56, ал. 2 от АПК е основание на прекратяване
  на настоящото производство. ..."
  http://www.cpaci.bg/images/rdop/2018/rp-027.pdf

 31. 31 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Волен все още е нужен на тъмните хибридни сили. Може по някое време да го изстрелят с прашка в космоса, но засега нет.

 32. 32 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  цацаров няма време да надигне глава от копанята.

  страната на идиотите сме, честно.

 33. 33 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 769 Неутрално
 34. 34 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Да, но Сидеров е "златният пръст" на Борисов :)
  —цитат от коментар 1 на penetrating


  Преди това, се заБЪРКА и с ДПС и БСП!Логично е да се стигне до извода, дори да е сляп и глух човек, че разлика между тях - няма!!!!Всички в този парламент са престъпници!

 35. 35 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Тежко на народ и държава, за които лицето Волен Сидеров е някакъв фактор, различен от клиент на селска психиатрия.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 36. 36 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Неутрално

  болният се чуди къде да си инвестира рублите, а по принцип руските мекерета закон не ги лови. ако бях ме нормална държава този отдавна да беше в затвора.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Гербавите, поливате ли фикусчето редовно?
  —цитат от коментар 17 на Свинчуга  Към кого се обръщаш ?
  Не виждаш ли, че до твоя коментар няма такъв на нито един гербер ?! Я статията да беше за Христо Иванов или Радан и нямаше да можем да се обадим от герберунски МИРИЗЛИВ БОКЛУК !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Да ама Иванчева е в затвора .

 39. 39 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1026 Весело

  Брееей, статията е тук вече 2 часа, а няма 50 коментара. Герберастията и куманизите са се изпокрили като мишки... Сигурно са седнали на златния пръст.

 40. 40 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 642 Неутрално

  И к'во като глобят Сидеров 1000 лева ?
  До коментар [#3] от "karabastun":
  Закон бе, тролче атакистко!

 41. 41 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Златният пръст е недосегаем за някакви си закони!
  —цитат от коментар 4 на lz2


  Лизак, Волния определя проруската политика на правителството но ваш Бойку!
  Ваш Бойку "европееца" само слушка и изпълнява, к'вот му наредят от Масква!

 42. 42 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1026 Весело

  Галерията е перфектен начин за легално получаване на подкуп.Идва големия бизнесмен и купува "картина " за примерно 400 000 лева.25% за галерията /100 000/.
  —цитат от коментар 26 на Рол


  Може, ама само в държавата на мафията. Галерията (ръководство и собственици) има опасност да попадне под ударите на закона за пране на пари и имущество придобито от незаконна дейност.... Чакай, чакай! За какво служеше КОНПИ?... ;)

 43. 43 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Пародия на държава. Благодарим ти Баце.

 44. 44 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Диктатура на неграмотните!Пламен Георгиев, Данаил Кирилов и пр. помия, това няма нищо общо с румънския модел!
  —цитат от коментар 10 на Gopeто


  Бааа, неграмотни, а да снасят услужливо информация могат!
  Как стана така, че в същия ден - 08.02., в който "Антикорупционният фонд" внася сигнала за недеклариране на собственост от предходната година, наш Волен си подава декларацията?
  Дали пък Пламен Георгиев, шефът на КПКОНПИ, лично не го е "подсетил"?

 45. 45 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Просто руски подлоги, Сър!

 46. 46 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  От статията:
  "Волен Сидеров учредява дружеството "Галерия Стил" през октомври 2017 г., но декларира това обстоятелство на 8 февруари 2018 г. (в деня, в който "Антикорупционен фонд" внася сигнала)."

  Смятам, че само с глоби които дори не зависят от оценката на имуществото (в случая например, оборота на галерията) самият закон е направен, за да опази "наши хора". Тези хора могат бързо да бъдат предупредени за подаден сигнал на деня. Така те могат да не подават декларация. Когато някой забележи - подават я със закъснение. В най-лошия случай - плащат глоба от 1000-3000 лв.

  Ако искаме да се преборим с корупцията, нарушенията на антикорупционния закон трябва да се наказват като криминални престъпления, и на нарушителите да им се забранява да заемат ръководни длъжности в държавата. А глобите да хапят (примерно в случая - оборотът на галерията в троен размер).

 47. 47 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  Галерията е перфектен начин за легално получаване на подкуп.Идва големия бизнесмен и купува "картина " за примерно 400 000 лева.25% за галерията /100 000/.
  —цитат от коментар 26 на Рол


  А казано ли е някъде, че галерията трябва да взима само 25% комисионна от художника? Може ли галерията да купи картината от художника (примерно, за 100 лв) и после да задържи всичките пари от продажбата (примерно, 400 000 лв)?

 48. 48 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Да ама Иванчева е в затвора .
  —цитат от коментар 38 на deepblue


  Очаквам пълно фиаско на съдебния процес!

 49. 49 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Весело

  Пламен Георгиев беше избран да ръководи новосъздадената в началото на годината комисия в началото на март с мнозинството на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти - парламентарната група, от която е част и "Атака".

  Гарван гарвану око не вади.

 50. 50 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ей за тва, наскоро един приятел французин ми викаше - мафията ви управлява.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7484 Неутрално

  Какво да очакваме от Пламен Георгиев. Който го избра, той ще го ръководи. Закона, врата у поле. после се оправдават, че сме имали добри закони, съобразени с европейските. Каква полза, като не се спазват и не са за всички.

 52. 52 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Нали демократите сме все с големите претенции за най-добри юристи. Ако е толкова очевидно и против закона да заведат дело Христо и Атанас. Страната се разпада, нашите герои силичките им стигнаха за една конференция. Как ще спечелим политически позиции и управление с невидими действия. Аз нямам отговор.

  Да не говорим за хилядите борци за граждански права, екозащитници, миротворци и кахърни лелички, набарали мекото на НПО сектора и ръководещи институти харчещи евросредства за лично ползване. Всичко, което ни заобикаля с отвратителната си наглост е наша заслуга. Народ от тарикати и далавераджии.

  Navigare Necesse Est
 53. 53 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Какво да очакваме от Пламен Георгиев. Който го избра, той ще го ръководи. Закона, врата у поле. после се оправдават, че сме имали добри закони, съобразени с европейските. Каква полза, като не се спазват и не са за всички.
  —цитат от коментар 51 на Роси


  Дори не мисля, че законът е добър. Заглавието му е добро, но съдържанието е прекалено щадящо за корупционерите, като се има предвид огромните щети, които корупцията нанася на българското общество и държава. Вратите са огромни - с кон да минеш през тях, и са поставени в полето.

  До коментар [#46] от "plamen_b"

 54. 54 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Навремето Химлер казал:
  Кой е евреин и кой не е евреин решавам аз!
  И тая комисия така решава, кой е корумпиран и кой не е.

 55. 55 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 628 Неутрално

  аа, за другарите на руска служба всякакви тълкувания на закони са възможни - виж за Иванчева "борбата с корупцията" може да включва дори подхвърляне на кашончета с пари!

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Статията на Хр. Иванов "Върховенството на правото, Глупако" не е само за Баце, а за всички боклуци от НС.
  Дневник разбира се тича подир управляващите, а не обръща внимание на реалната опозиция.
  http://www.mediapool.bg/varhovenstvoto-na-pravoto-glupako-news278671.html

 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  До коментар [#8] от "vesolr":

  Напълно вярно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7327 Неутрално

  Законите не достигат управляващите, пък били те и непослушни момчета като Волен

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 59. 59 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 869 Неутрално

  И тази герберска антикорупционна комисия като старата.
  Видно е,че герберастите не могат или нямат желание да се прерборят с това!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 60. 60 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6418 Неутрално

  Златен пръст тук, златен пръст там, и човека си навива стажа с тлъстата заплата и иди го стигни.

 61. 61 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Тази русофилска маймуна е просто една политическа курва.Щом им омръзне и ще го изхвърлят като използван капут.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3840 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Е, ако заемаш публична длъжност,
  сега учиш и съобразяваш един чл. вместдо два.
  Ако заемаш висша публична длъжност.

  За в длъжност по-долна важи ли това?

  "В Закона за противодействие на корупцията пише:

  Чл. 173. (1) Лице, заемащо висша публична длъжност, което не подаде декларация по този закон в срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв.

  В отменения закон за конфликт на интереси текстът звучи така:

  Чл. 34. (1) Лице, заемащо публична длъжност, което не подаде декларация по чл. 12 в законоустановения срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв."

 63. 63 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 374 Гневно

  Лелее ,какво отвращение изпитвам като го видя тоя,че чак се учудвам на себе си!

 64. 64 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 374 Разстроено

  До коментар [#32] от "хм":

  Ами като няма гражданско общество да му я надигне.

 65. 65 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  И к'во като глобят Сидеров 1000 лева ?
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Глобата е нищо. Великият патриот трябва да бъде институционално уличен, че нарушава законите на отечеството, което толкова много обича и работи за неговото бъдеще.

 66. 66 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 761 Разстроено

  Руските служители в "европейска" Бълтария са не-до-се-га-е-ми...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK