Правният казус с това кой е кмет на "Младост" съвсем се заплете

Владимир Клисуров

© Юлия Лазарова

Владимир КлисуровКой изпълнява и ще изпълнява длъжността на кмет на столичния район "Младост" се оказа неразрешим и все по-заплитащ се въпрос. До сложната ситуация, в която на практика кмет на района няма, се стигна, след като кметът Десислава Иванчева беше арестувана и все още е в ареста по подозрения за взет подкуп, а междувременно е в отпуск. Временно изпълняващият нейната длъжност след решение на Столичния общински съвет Владимир Клисуров пък от днес официално е с подадена оставка и не желае да заема повече каквито и да било постове в общината. Днес Клисуров, другият заместник на Иванчева Румен Русев и главният архитект на района Стефан Стефанов дадоха пресконференция, на която да разяснят случващото се.


Преди дни Клисуров съобщи чрез социалната мрежа Facebook, че подава оставка, и изложи мотивите си. Той съобщи пред медиите днес, че официално тази сутрин е депозирал искането си за освобождаване. По закон той трябва да подаде оставката си пред прекия си ръководител – Десислава Иванчева, която обаче е в отпуск. Клисуров не иска да бъде освободен само като временно изпълняващ длъжността кмет, а изцяло като заместник-кмет и от постовете му в общината, което може да стане само с решение на назначилия го – районният кмет.


Тъй като не е ясно обаче кога и дали изобщо Иванчева ще може да изпълнява служебните си задължения, Клисуров е отправил оставката си и до Столичния общински съвет, и до кмета на София – Йорданка Фандъкова. "Ние можем да приемем този документ само за сведение, като уведомление. Нито Столичният общински съвет, нито кметът на София са назнаичили г-н Клисуров за зам.-кмет и съответно не можем да вземем решение по оставката му като такъв", коментира пред "Дневник" председателят на СОС Елен Герджиков. Той уточни, че столичният съвет е назначил Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет, тъй като е имало правен вакуум, нямало е заповед от Иванчева кой да я замества, докато е в отпуск, и така районът на практика е останал без кмет.
Когато няма кмет, СОС е в правомощията си да се намеси и да вземе решение, ще го направим и ако отново възникне подобно положение, но в момента не сме в такава ситуация, допълни Герджиков. Ако Клисуров намерел начин и бъдел освободен от поста, ако районът останел без кмет, тогава и столичният съвет пак щял да назначи, но не и преди това.


Нека видим какво ще реши Иванчева, когато отпускът й изтече, тя в крайна сметка трябва да реши какво ще се случва и как всичко това ще бъде решено, коментира още Герджиков и прехвърли казуса към районния кмет, който е в ареста.


В същото време отпуската на Иванчева изтича след няколко дни – на 8 май. Според юристи обаче от ареста тя по-скоро единствено може да поиска продължаване на отпуската си, но не и да подписва заповеди и да се разпорежда, съответно не може да заповядва кой да я замести. С това те обясниха и липсата на заповед за назначаване на Клисуров за временен кмет още при първата отпуска на Иванчева. Пред нотариус евентуално Иванчева можела да направи волеизявление, което впоследствие да бъде изпълнено от неин заместник, но и това би бил спорен случай.


Окончателно решение за това кой ще е кмет на "Младост" би могло да се вземе по два начина – или прокуратурата да поиска отстраняването на Иванчева, или тя сама да си подаде оставката и така да се стигне до предсрочни избори.


Прокуратурата не е искала отстраняване, защото Иванчева е в ареста


Това се разбра от думите на шефа на спецпрокуратурата – Иван Гешев, пред "Дневник". Той уточни, че не е разговарял с наблюдаващите случая прокурори, но доколкото му е известно, те не са искали отстраняването на кмета на столичния район "Младост". Гешев коментира още, че ако е на тяхно място, и той би изчакал, защото в момента – докато тя е в ареста, искането е безпредметно. Обясни, че то се прави, за да не попречи обвиняемият на разследването, което Иванчева не може и без това да направи от ареста. Гешев направи и страничен коментар, като заяви, че това как се управлява една община е правомощие на общината. "Ние не можем да решаваме кадровите проблеми на община, която трябва си ги решава сама. Има си процедури, по които да ги решат - има си заместник-кметове. Ние не можем да им решаваме проблемите, както те не могат да решават делата ни. Не може да сме държани отговорни за всичко в тази държава, включая и кадровите проблеми в една община", допълни той.


Иначе Владимир Клисуров пък ясно заяви, че не желае да е кмет, още преди решението на СОС за назначаването му. Той поиска другият заместник на Иванчева – Румен Русев, да поеме дейността. Столичните общинари обаче не се съобразиха с мнението му, опряха се на волеизявление от Иванчева, че желае Клисуров да я замести, и го назначиха. Кой сега ще го освободи обаче не става ясно.


Клисуров е подал и предизвестие по Кодекса на труда, с което заявява, че до месец желае да напусне администрацията на район "Младост". Прекратяване на правоотношенията му обаче също трябва да стане с подпис на прекия му началник.


Докато юристите умуват какво да се прави, Клисуров си е пуснал и няколко дни отпуска – до края на другата седмица. Издал е и заповед, че временно ще го замества Русев.


Днес Русев отново повтори, че максимално бързо ще придвижи всички забавени искания за строителство, отлежаващи в запечатания кабинет на Иванчева, които отговарят на законите. Именно заради тези преписки Клисуров коментира, че не иска да е кмет – не искал да си "цапа ръцете" с подписването им. Повечето от проектите били за строителство в зелени площи, градинки и паркинги. А той имал ангажимент пред хората, които основателно протестирали срещу проектите за презастрояване. Клисуров каза, че се чувства едновременно безсилен – принуден от законодателството да подписва и придвижва проекти, които не одобрява, но в същото време и изплашен, че може да го сполети същата съдба като Иванчева.


Русев пък заяви, че всички подобни забавени казуси веднага ще отидат при главния архитект на "Младост" Стефан Стефанов, за да бъдат придвижени по законосъобразност. Стефанов коментира, че физически отделът му надали ще се справи с обработването на документите в законоустановените срокове.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  И преди и сега, все батак...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Параграф 22. Но това е сготвен нарочно казус.

 3. 3 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Няма луди да им се занимава :)

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  Нарочно забъркана каша от няКОЙ
  появи се в мрежата интересна информация !аз отивам за пуканки .
  https://zname365.com/ето-защо-крият-срс-тата-фандъкова-ул/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#3] от "carebean":

  никой не иска да е жертвен агнец на м....ята в СО и СОС.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Тъй като не е ясно обаче кога и дали изобщо Иванчева ще може да изпълнява служебните си задължения, Клисуров е отправил оставката си и до Столичния общински съвет, и до кмета на София – Йорданка Фандъкова. "Ние можем да приемем този документ само за сведение, като уведомление. Нито столичният общински съвет, нито кметът на София, са назнаичили г-н Клисуров за зам.-кмет и съответно не можем да вземем решение по оставката му като такъв", коментира пред Дневник председателят на СОС Елен Герджиков.

  Някои ще забавят преписки.
  Спред съда са обществено опасни.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 7. 7 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Явно личната ти хигиена е тотално занемарена, щом посягаш към подобни "медии".

 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1791 Весело

  Нарочно забъркана каша от няКОЙ появи се в мрежата интересна информация !аз отивам за пуканки .https://zname365.com/ето-защо-крият-срс-тата-фандъкова-ул/
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Много интересна информация. Набиват се на очи Сърпа и Чука :):)
  Ти ли го измисли това СРС?

 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  е кво толкова се е заплело... от деня, в който въпреки самоотвода му ОС изгласува Клисуров стана ясно, че Иванчева ще кибичи в ареста докато нас*аните дир*ици на цацаратурата и г-н Цветанов не лъснат като месечина

 10. 10 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  На Клисуров му отне към година и поломина преди да се сети, че не е компетентен за длъжността, на която го назначи фризьорката. Пак по-добре късно, отколкото никога. Иначе жалко за гражданите на Младост, които толкова лесно лапнаха по зеления популизъм с екс-бесепарски привкус.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 11. 11 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  и впрочем, все още не сме чули забавянето на колко от милионите "скрити" и мистериозно "изчезнали" преписки е обжалвано в административния съд както си му е реда... не чухме и с какво все пак се е занимавал г-н районният архитект година и половина?

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 276 Весело

  Параграф 22. Но това е сготвен нарочно казус.
  —цитат от коментар 2 на nema_labavo


  До коментар [#2] от "nema_labavo":

  За готвачите можете да четете "Абсурд! Районният кмет без бюджет, а може да спре развитието на цял квартал" - https://www.24chasa.bg/novini/article/6843708

  Квитесенцията - избираеми районни кметове се въвеждат при първата тройна на Станишев и отново по време на втората с Орешарски и "Златният пръст".

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7573 Неутрално

  Че то кое не е заплетено в българската политика. От горе до долу все некадърници и безхаберници.

 14. 14 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  На Клисуров му отне към година и поломина преди да се сети, че не е компетентен за длъжността, на която го назначи фризьорката.
  —цитат от коментар 10 на Conservative Future


  опасявам се, че Клисуров беше назначен за кмет от г-н Елен и солта*аците му в ОС преди седмица, а не от Иванчева преди година и половина :)... принципно, не е зле опорките да имат поне минимална връзка с действителността хахаха

 15. 15 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 457 Неутрално

  3 мандата ГЕРБ+атака= ГЕР Батак

 16. 16 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#14] от "extraCACA":

  Опасявам се, че някой в бързината да се докаже като безрезервно верен на правото дело комсомолец пак не е чел казуса, по който коментира. Господинът не просто си прави отвод като временно изпълняващ длъжността кмет, а и оставката като заместник-кмет - длъжността на която го назначи една особено квалифицирана за кметския пост длъжност. Като за умни и красиви, проявявате интелектуална леност в доста тревожен излишък:

  https://www.facebook.com/ado.adov/posts/10156382745912628

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#16] от "Conservative Future":

  пак обърка измеренията старшинка... трети опит... пробвай със статията горе че е по-близо

  "...Иначе Владимир Клисуров пък ясно заяви, че не желае да е кмет, още преди решението на СОС за назначаването му. Той поиска другият заместник на Иванчева – Румен Русев, да поеме дейността. Столичните общинари обаче не се съобразиха с мнението му, опряха се на волеизявление от Иванчева, че желае Клисуров да я замести, и го назначиха..."

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#7] от "niakoi_si":


  До коментар [#8] от "nema_labavo":

  Истината ще се разбере. Няма как да я скриете.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#7] от "niakoi_si":


  До коментар [#8] от "nema_labavo":

  Е то каките, мишо бирата, ти си го избра, все така изглеждаха не особено реални ама после какво излезе...

 20. 20 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#17] от "extraCACA":

  Старшинка, прост въпрос като за умнокрасив човек - подал ли е оставка човечецът като заместник-кмет или не е ? Голе, долу, вляво, вдясно, където искаш търси, само ми отговори едносрично, ако не те затруднява много и ако няма са нарушиш партийната линия толкова лошо, че да те накажат с изключване, разбира се. :-)

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Не може ли Клисуров да подаде оставката си пред Областния управител,като официален представител на властта и той да посочи новия кандидат за временно овакантения пост? Каква друга може да бъде ролята на Областния управител,ако не може да решава такива казуси в поверената му област?

 23. 23 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Оставка е,защото отвод се прави по време на избор,но когато си избран и назначен,вече е оставка.

 24. 24 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Клисуров не подава оставка,защото е некомпетентен,както той официално твърди,а защото му се оказва голям натиск,за пускане докумемтите за строителство,а той не иска и очаква да го последва съдбата на Иванчева,тоест и него да го сготвят и оплюят.

 25. 25 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Заместник-кмет означава да заместваш кмета, като го няма.
  Самото име на длъжността му го казва.
  Ама той не искал да замества... баси! Начи иска да е заместник кмет, ма не ще да замества кмета?!
  Ми да си беше седял в гората тогаз бе, мушмул!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#25] от "Athanatos":

  Схемата на ГЕРБ се спихна. Никой честен не иска да си играе с тях !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Гешев направи и страничен коментар, като заяви, че това как се управлява една община е правомощие на общината. "Ние не можем да решаваме кадровите проблеми на община, която трябва си ги решава сама. Има си процедури, по които да ги решат - има си заместник-кметове. Ние не можем да им решаваме проблемите, както те не могат да решават делата ни. Не може да сме държани отговорни за всичко в тази държава, включая и кадровите проблеми в една община", допълни той.

  След като забъркахте цялата каша трябва да си я сърбате докрай - Просто сте длъжни да изкате отстраняването и от длъжност, нали има железни доказателства, или някой не иска предсрочни избори в София където може и да се получат неочаквани резултати.

 28. 28 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#22] от "aiaks":

  Не може ли Клисуров да подаде оставката си пред Областния управител,като официален представител на властта и той да посочи новия кандидат за временно овакантения пост?
  —цитат от коментар 22 на aiaks

  Постът не е овакантен. Иванчева все още е действащ кмет, само дето е в отпуск и в заявлението е написала, че ще я замества Клисуров. По принцип Иванчева трябва да посочи друг заместник, щом този не иска, но тя не го прави. Клисуров също може да посочи заместник, но и той не го прави. Нито областният управител, нито общинският съвет имат право да изземват функции на районния кмет - такава хипотеза възниква единствено, ако никой не може да изпълнява задълженията на кмета, но в момента не е така, защото Иванчева, както и Клисуров могат да посочат друг, но просто не искат, а законът не е предвидил такъв вариант.

 29. 29 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#14] от "extraCACA":
  Общинският съвет е длъжен да гласува заместник-кмета, който действащият кмет (Иванчева) е посочила в заявлението да я замества по време на отпуска (съдът може да й отнеме правомощията, но не на този етап). Ако Клисуров или Иванчева посочат нов заместник, ОС отново ще е длъжен да го назначи. ОС може да направи свой избор само ако са изчерпани всички възможности, което не е така, защото възможностите не са изчерпани, но просто изпълняващите длъжността на районен кмет не искат да ги използват, а законът е предвидил само невъзможността, но не и нежелеанието за упражняване на правомощия. Наистина се получава правен вакуум и спорни тълкувания.

 30. 30 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 949 Любопитно

  1) Тоз какъв се пада в личен план на кмитицата?
  Каква корупцийка да избирем:
  а)€НП корупция, или
  б)зИлено-соросо-идна.
  Едната взЕма парити на низнисменити и им дава да строят всичку.
  Другата-пак им взЕма парити на бизнисменити, ама повече ги мота и изнудва! Уж за да запази нЕкоя зИлена площ!
  Сорос-оидната корупция ли да избера, подкререпена от Кадиев, или €НП и Ханс Зайдел корупцията! Която таквоз ни бави разришитилни и ни изнудва туй бизнисменити!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#29] от "kumcho___valcho":

  Как точно СОС ще назначи някой на изборна длъжност и по кой закон и ред ще го оторизира с права и задължения ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#27] от "dorn":
  На този етап от делото съдът не може да отнеме правомощията на Иванчева. Когато го направи (което няма да стане скоро), ОС ще може да назначи кмет по свой избор. Ако всички зам. кметове вземат, че си подадат оставката, ОС ще може да се намеси, защото вече ще е налице невъзможност (сега е само нежелание, което не е предвидено в закона и тълкуванията са много спорни)

 33. 33 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#30] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  1)Сорос-оидната корупция ли да избера, подкререпена от Кадиев, или €НП и Ханс Зайдел корупцията! Която таквоз ни бави разришитилни и ни изнудва туй бизнисменити!
  —цитат от коментар 30 на Антикорупционен блок-Да Корупция!

  Ако бавеше разрешително, щеше да е по-добре. В случая въз основа на разрешителните районният кмет просто трябва да уведоми гражданите, че ще започне строеж. Затова и предложенията да се промени закона и да се прилага мълчаливо съгласие в такива случаи са неподходящи, защото не става въпрос за отказ или одобрение, а за издаване на уведомление до гражданите и няма как да се приеме, че ако до 2 седмици например не си реагирал, означава, че си информирал гражданите.

 34. 34 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#27] от "dorn":


  Просто сте длъжни да изкате отстраняването и от длъжност, нали има железни доказателства, или някой не иска предсрочни избори в София където може и да се получат неочаквани резултати.
  —цитат от коментар 27 на dorn


  Разбира се, че не искат да я отстранят - по закон трябва да назначат избори до три месеца. И ако Иванчева има още кураж да се кандидатира, ще я изберем пак от раз...

 35. 35 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#27] от "dorn":


  Просто сте длъжни да изкате отстраняването и от длъжност, нали има железни доказателства, или някой не иска предсрочни избори в София където може и да се получат неочаквани резултати.
  —цитат от коментар 27 на dorn


  Разбира се, че не искат да я отстранят - по закон трябва да назначат избори до три месеца. И ако Иванчева има още кураж да се кандидатира, ще я изберем пак от раз...

 36. 36 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#27] от "dorn":На този етап от делото съдът не може да отнеме правомощията на Иванчева. Когато го направи (което няма да стане скоро), ОС ще може да назначи кмет по свой избор. Ако всички зам. кметове вземат, че си подадат оставката, ОС ще може да се намеси, защото вече ще е налице невъзможност (сега е само нежелание, което не е предвидено в закона и тълкуванията са много спорни)
  —цитат от коментар 32 на kumcho___valcho


  Пълни глупости...

 37. 37 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 375 Неутрално

  На Клисуров му отне към година и поломина преди да се сети, че не е компетентен за длъжността, на която го назначи фризьорката. Пак по-добре късно, отколкото никога. Иначе жалко за гражданите на Младост, които толкова лесно лапнаха по зеления популизъм с екс-бесепарски привкус.
  —цитат от коментар 10 на Conservative Future


  Ами нали трябва да лапа парички!
  Сега се сети, че е некомпетентен.
  Ще си върне ли заплатите заедно с осигуровките?
  Какво всъщност е вършил до сега?

  п.п. Като видиш минусите, които са ти нацвъкали, можеш да им кроиш шапка на зелени и бесепари!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 38. 38 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Ами нали някой трябва да изпълнява тази длъжност докато се проведат избори. Така или иначе, на този етап съдът трудно може да й отнеме правомощията, така че ще случи друг вариант.

 39. 39 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Че то кое не е заплетено в българската политика. От горе до долу все некадърници и безхаберници.
  —цитат от коментар 13 на Роси


  И това трябва да оправдае некомпетентността на зам. кметчето!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 40. 40 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":Ами нали някой трябва да изпълнява тази длъжност докато се проведат избори. Така или иначе, на този етап съдът трудно може да й отнеме правомощията, така че ще случи друг вариант.
  —цитат от коментар 38 на kumcho___valcho


  Точно този съд е нагласен с именно такива цели, нищо трудно няма, както обясних, не им стиска...
  Стига сте ръсили глупости...

 41. 41 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 375 Любопитно

  [quote#14:"extraCACA"][/quote]

  Добре се опасяваш, НО ... кой го назначи за заместник кмет?

  ТОЙ чак сега ли му дойде прозрението, че е некомпетентен?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#38] от "kumcho___valcho":

  Ами да се хване фандъкова и да подписва. после ще гледаме сеир. може и елен да се нагърби - той е голям разбирач.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#35] от "pyn":
  Докато се проведат избори нали ще има кмет.
  И защо искаш да я избираш пак, като и в момента тя си е действащ кмет... в отпуск

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#41] от "Онуфри":

  заместник кмет НЕ Е изборна длъжност. Хайде малко по-грамотно. Аман от калинки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 375 Любопитно

  ....Ми да си беше седял в гората тогаз бе, мушмул!
  —цитат от коментар 25 на Athanatos


  в гората рушвети не дават!

  Освен някой циганин, да му секвестираш брадвата!!!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 46. 46 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Очевидно е, че мафията се докопа до зам-кмета, когото искаше...
  Най-добрият вариант е Иванчева да подаде оставка и да ходим на избори.
  Гарантирам и, че ако се кандидатира пак ще я изберем...

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#45] от "Онуфри":

  на ГЕРБ им дават и в гората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#46] от "pyn":
  Ще избереш кмет в ареста? Ако пък мислиш, че няма да е в ареста, тогава защо искаш да подава оставка и да я избираш пак, нали и в момента е на тази длъжност

 49. 49 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#41] от "Онуфри":заместник кмет НЕ Е изборна длъжност. Хайде малко по-грамотно. Аман от калинки.
  —цитат от коментар 44 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, кметеее (дори и в сянка),

  Виж бре кмете До коментар[#41] :

  "Добре се опасяваш, НО ... кой го назначи за заместник кмет?

  ТОЙ чак сега ли му дойде прозрението, че е некомпетентен?"

  Хайде по-грамотно бре кмете!

  Точно за това, че заместник кмет не е изборна длъжност, някой го е назначил (некомпетентния, горкия, а дали ще си върне заплатите?)

  Мнооого са калинките, много!!!

  :(

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 50. 50 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#35] от "pyn":Докато се проведат избори нали ще има кмет. И защо искаш да я избираш пак, като и в момента тя си е действащ кмет... в отпуск
  —цитат от коментар 43 на kumcho___valcho


  Защото ще бъде як шамар за ГЕРБ и всякакви спец-простотии, които си нагласиха...
  Макар и малка победа за честните хора....

 51. 51 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 375 Неутрално  [quote#50:"pyn"][/quote]

  "Макар и малка победа за честните хора...."

  За 56 иляди еврака са много честни!!!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 52. 52 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Нарочно забъркана каша от няКОЙ появи се в мрежата интересна информация !аз отивам за пуканки .https://zname365.com/ето-защо-крият-срс-тата-фандъкова-ул/
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Ще ми се да вярвам, но ми се струва фалшиво. Чете като реплики от сериал, вместо като нормален разговор между хора. А и самата статия малко ме дразни, защото заглавието дава впечатление, че Фандъкова е поставила ултиматум, а тя даже не е участвала в разговора.

 53. 53 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#46] от "pyn":Ще избереш кмет в ареста? Ако пък мислиш, че няма да е в ареста, тогава защо искаш да подава оставка и да я избираш пак, нали и в момента е на тази длъжност
  —цитат от коментар 48 на kumcho___valcho


  Стига глупости бе... Докато човек не е осъден има всички права.... А в случая трябва да те разочаровам, защото последната инстанция ще е ВКС, а там все още има и свестни съдии, това не ти е измисленият "специализиран"....

 54. 54 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#53] от "pyn":
  Нямах предвид, че не може да се кандидатира, а че не може да изпълнява задълженията си докато е в ареста (и по всичко изглежда, че ще се задържи доста там). А това, че искаш да натриеш носа на ГЕРБ е емоциален мотив и не го коментирам.
  Лично аз не виждам нищо честно и компетентно в това да позволиш някой напълно изрядно да си изкара всички документи за строеж и накрая да го мотаеш година и половина за нещо формално, като едно просто обявление до гражданите, че ще се строи строеж, което не е нито отказ, нито одобрение, а едно просто информиране.

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#54] от "kumcho___valcho":

  Ти чу ли , че ГЕРБерастите са им бавили разрешенията от голямата община повече от 10 години ? Това как ще го коментираш???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#53] от "pyn":Нямах предвид, че не може да се кандидатира, а че не може да изпълнява задълженията си докато е в ареста (и по всичко изглежда, че ще се задържи доста там). А това, че искаш да натриеш носа на ГЕРБ е емоциален мотив и не го коментирам. Лично аз не виждам нищо честно и компетентно в това да позволиш някой напълно изрядно да си изкара всички документи за строеж и накрая да го мотаеш година и половина за нещо формално, като едно просто обявление до гражданите, че ще се строи строеж, което не е нито отказ, нито одобрение, а едно просто информиране.
  —цитат от коментар 54 на kumcho___valcho


  Точно всички разрешителни и документи са "изкарани" с подкупи и фалшификации на ниво столична община-кмет, главен архитект и прочее сволоч....Абе що ли се занимавам с прости тролове....

 57. 57 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 571 Неутрално

  където стъпят комунисти, трева не никне... иначе те могат да си се обясняват като ученички сто години

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5346 Неутрално

  Бурята започва да утихва с обещанията на потенциалния кмет Радев ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Глупаци като това недоразумение Клисуров разбрал след година и половина, че не става за тая длъжност ни занимават с глупости. Решения колкото искаш.
  1. Пуска заявление за едностранно прекратяване на трудовия договор заведено в общината.
  2. Излиза платен и не платен отпуск до изтичане на предизвестието, а ако иска и болнични.
  3. Като изтече предизвестието си взима шапката и си отива в къщи. Не е необходимо някой да подписва освобождаването му. Ще му оформят трудовата книжка и прекратяването на трудовия договор когато могат.
  След като останат без кмет избирателната комисия се намесва и отстранява фризьорката поради невъзможност да си изпълнява задълженията поради това, че е в затвора. Има прецедент минал през съда - нашумелия миналата година кмет на Галиче Ценко Чаков, той обжалва такова решение на избирателната комисия и загуби делото. Варианти има още, но и много по-евтино да си драскаме по медиите и да си говорим за завери, извънземни и чудодейни лечители.

 60. 60 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#59:"tda10501756"]Глупаци като това недоразумение Клисуров разбрал след година и половина, че не става за тая длъжност ни занимават с глупости. Решения колкото искаш.1. Пуска заявление за едностранно прекратяване на трудовия договор заведено в общината.2. Излиза платен и не платен отпуск до изтичане на предизвестието, а ако иска и болнични.3. Като изтече предизвестието си взима шапката и си отива в къщи. Не е необходимо някой да подписва освобождаването му. Ще му оформят трудовата книжка и прекратяването на трудовия договор когато могат.След като останат без кмет избирателната комисия се намесва и отстранява фризьорката поради невъзможност да си изпълнява задълженията поради това, че е в затвора.

  Няма такава възможност - само съдът може да постанови такова решение. И след като го направи, както вече обясних, се насрочват нови избори до три месеца. На които ние пак ще изберем фризьорката и ще го начукаме на "спец"-кретените и на тукашните платени тролове...

 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#14] от "extraCACA":Общинският съвет е длъжен да гласува заместник-кмета, който действащият кмет (Иванчева) е посочила в заявлението да я замества по време на отпуска (съдът може да й отнеме правомощията, но не на този етап).
  —цитат от коментар 29 на kumcho___valcho


  бе вие в жГерб всичките ли не можете да четете... или просто редуваш никовете хахах... айде от мен да мине, бавничко и полечка:

  "...В същото време отпуската на Иванчева изтича след няколко дни – на 8 май.

  Според юристи обаче от ареста тя по-скоро единствено може да поиска продължаване на отпуската си,

  но не и да подписва заповеди и да се разпорежда, съответно не може да заповядва кой да я замести.

  С това те обясниха и липсата на заповед за назначаване на Клисуров за временен кмет още при първата отпуска на Иванчева.

  Пред нотариус евентуално Иванчева можела да направи волеизявление, което впоследствие да бъде изпълнено от неин заместник, но и това би бил спорен случай..."

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3333 Весело

  ...След като забъркахте цялата каша трябва да си я сърбате докрай - Просто сте длъжни да изкате отстраняването и от длъжност, нали има железни доказателства, или някой не иска предсрочни избори в София където може и да се получат неочаквани резултати.
  —цитат от коментар 27 на dorn


  Ето го точното обяснение за случая!
  На мошениците хем им се иска, хем не им стиска, защото ако се стигне до предсрочни избори ГЕРБ ще загуби, а това ще е много показателно за обществото!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Някой да ми каже, това активно мероприятие ли е? Такива като Иванчева не ги търпят, така ли? Не е представена от партийно блато, пречи на “инвеститорите’ (реститути с 30 годишна давност, дето са нарочили всичко, що зеленее и искат да го бетонират), спретват й унизителен и просташки екшън в центъра, тежко въоръжени държат с часове 40 килограмова жена, окована в белезници, те самите маскирани, висши държавни чиновници дават обяснения, дето са пълна интелектуална мизерия! Що за фарс е всичко това?

  Мърфи е оптимист!
 64. 64 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#61] от "extraCACA":
  Абе точно с изявление, представено впоследствие от адвокатите й Клисуров стана неин заместник по време на отпуска. Ако не го беше направила, трябваше Общинският съвет да избере някой от заместниците й.

 65. 65 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":
  Делото още не е започнало да се гледа по същество. Прокурорите постоянно добавят нови томове с доказателства, с които нито съдът, нито защитата са се запознали. На какво основание ще й отнемат правата?

 66. 66 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#56] от "pyn":
  Щом смята, че документацията не е наред, е трябвало да намери начин да я оспори. А не всичко да минава съвсем законно и изрядно и след финалната права, когато има само едно чисто формално задължение да информира жителите, да прилага бюрократични хватки и да изнудва година и половина без законово основание. Нали се оправдава, че затова затлачила рекорден брой преписки, за да е сигурна, че ще провери всичко (в крайна сметка се оказва, че потърпевши са и много проекти на общината за ремонти на инфраструктура, както и на частни лица, които няма как да застрашават обществения интерес и поне тях е трябвало да придвижи в срок). И ако имате конкретна информация за нередности в документацията, разните инициативни комитети защо не са оспорили решенията, къде сте бляли. Въобще за каква честност ми говориш, щом одобряваш спирането на нарушения (или поне вярваш, че има такива) чрез други нарушения.

 67. 67 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  Абе точно с изявление, представено впоследствие от адвокатите й Клисуров стана неин заместник по време на отпуска. Ако не го беше направила, трябваше Общинският съвет да избере някой от заместниците й.
  —цитат от коментар 64 на kumcho___valcho


  ми че то този някой точно Общинския съвет го избра е... но иначе, историята как тези благородни люде са изпълнили последното и желание противно на волята на потърпевшия, здравия разум и да... онова незначително нещо, наречено закон :) е порядъчно трогателна хахаха... и тва опело ся верно ли до 40-ия ден смятате да го въртите хахах

 68. 68 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  Щом смята, че документацията не е наред, е трябвало да намери начин да я оспори.
  —цитат от коментар 66 на kumcho___valcho


  ха, че тя изобщо не е страна бе... ама откъде ви ловят наистина

 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1755 Весело

  Гешев се огеши, а имотната мафия си го начука толкова яко, колкото Иванчева не би могла и за два мандата.
  Алчноста ги удави.

  "Ум и разум с пари не се купуват."

  Няма КОЙ да подпише и един документ даже.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  До коментар [#54] от "kumcho___valcho":Ти чу ли , че ГЕРБерастите са им бавили разрешенията от голямата община повече от 10 години ? Това как ще го коментираш???
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА


  жалби от заинтересованите и процедурни хватки; на сайта на общината се вижда, че самият Ваклин е правил бая врътки... жалби, дела, стопиране, пускане и т.н.

  но, и тва го питам от началото още... реда е такъв - разрешителното е издадено; който го издава, той си го и съобщава; жали се на същия принцип - чрез органа, който го издава

  не виждам защо изобщо съобщаването е било прехвърлено към районните кметове, освен с цел адм. забатачване през най-ниското ниво... както и да е... жалбите покрай това разрешително обаче така или иначе, следва да са постъпвали при Здравков... и, пита се в задачката - ако при него е постъпила жалба, че разрешителното не е съобщено в срок, защо толкова месеци се е сополевил по горкия инвеститор вместо просто да изпълни задължението си и да придвижи жалбата му максимално бързо към административния съд.

  покрай случката с Никми така или иначе видяхме, че все пак знае какви са процедурите :)

  в цялата тази история, Иванчева е просто никакво препятствие, може да бави нещата точно колкото и позволи засегнатия... от там нататък, личния и контрол върху ситуацията е НУЛЕВ

 71. 71 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1755 Весело

  До коментар [#59] от "tda10501756":

  Имаш затлачено проектче, а площадката дето ще строиш е препродавана пет, шест пъти?
  Имаш основания за недовоство.
  Скоро няма да го бъде.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#61] от "extraCACA":Абе точно с изявление, представено впоследствие от адвокатите й Клисуров стана неин заместник по време на отпуска. Ако не го беше направила, трябваше Общинският съвет да избере някой от заместниците й.
  —цитат от коментар 64 на kumcho___valcho


  и всичкото това, преди да знаят дали изобщо остава в ареста... верно сте големи шегаджии бекапетата... а може и да са знаели какво ще реши съда, така ли хахахах

  26 апр 2018
  "Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за изпълняващ длъжността кмет на район "Младост".
  ---------
  Общинският съветник от "Реформаторски блок-София" Трайчо Трайков подчерта, че в рамките на днешния ден предстои Апелативният специализиран съд отново да разгледа мярката за неотклонение на задържания кмет на "Младост" и поиска точката да бъде разгледана на по-късен етап, но предложението му също не бе прието.

  Отношение по темата взе и общинският съветник Калоян Паргов, председател на групата на общинските съветници от "БСП-лява България".

  "Нашето най-голямо желание е час по-скоро да се нормализира работата на район "Младост", аргументира се Паргов и подчерта, че работата на районните кметове не бива да се свързва само с издаване на строителни разрешителни..."

 73. 73 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#55] от "КМЕТ В СЯНКА":

  До коментар [#54] от "kumcho___valcho":Ти чу ли , че ГЕРБерастите са им бавили разрешенията от голямата община повече от 10 години ? Това как ще го коментираш???
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА

  Ами щом за едно чисто формално обявление (което не изисква никакви проверки, а само изпълнение на едно елементарно задължение да се информират гражданите какво ще се строи) районният кмет може да те мотае и изнудва година и половина, няма да се учудя, ако преди това, общинските институции, от които зависят одобренията, мотат инвеститорите по 10 години и това може да е съкратения срок след като си платиш, за да станат "по-бързо" нещата.

 74. 74 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#73] от "kumcho___valcho":

  там е работата ми, драги кунчо, че НЕ МОЖЕ... процедурата е - неизпълнение - адм. съд - областен управител - адм. съд... Иванчева там га нема, мъко герберастка :)

 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#59] от "tda10501756":

  в Галиче са насрочени избори. В София мафията не желае избори в Младост.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#73] от "kumcho___valcho":

  Много сте смешни. Я кажи защо здравков и фандъкова не направиха обявяванията а ги делегираха на Иванчева. Готвенето на Иванчева започна точно с това делегиране ни в клин ни в ръкав.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1755 Разстроено

  До коментар [#75] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Мафията си го начука сама.

  В Галиче защо има избори знаеш ли?

  В "Младост" няма да има избори, защото няма нужда. Скоро кметицата ще илезе от ареста. Явно не са я пречупили. А как са се надявали само.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#77] от "Росен (Путлер капут)":

  Май Нямат доказателства. В Галиче старият кмет Чоков е отстранен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1755 Весело

  До коментар [#78] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Още по-лошо.
  Имат сбъркани доказателства.
  Увяхнали, ако щеш.
  Тъпашки. До седмица ще трябва да я пуснат, поради ЛИПСА на безспорни доказателства за вината и.

  Лека.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  До коментар [#78] от "КМЕТ В СЯНКА":

  тъй-тъй седнах да си губя времето с глупости... тоя Чоков го беше пуснала под гаранция същата съдийка, която онзи ден не пусна Иванчева, ако помниш скандала :)

  https://bit.ly/2HRoQgi

 81. 81 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#79] от "Росен (Путлер капут)":
  До коментар [#80] от "extraCACA":

  Прането на куфарчета с пари продължава.
  Всеки, който се опълчи е нарочен и закопчан.
  Корупция правят тези които се тръшкат по медиите, че са срещу нея.
  Съдебната система е част от корупцията.
  Върнаха се бившите комсомолски секретари като "бизнесмени" и подкрепяни от държавните органи се разпореждат с живота на хората в България.
  Да, 80% от гласуващите за дупедати са определени от собствените си избранници за дебили.
  Няма такъв мазохизъм по света.


  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#80] от "extraCACA":

  в този съд няма голям избор.А професионалистите са още по-малко !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#74] от "extraCACA":
  Е както виждаш, може и точно така става. Ако тръгнеш да обжалваш по каналния ред, няма гаранции, че няма да стане още по-бавно, а може да се окаже, че трябва да платиш и още повече

 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Любопитно

  До коментар [#83] от "kumcho___valcho":

  Защо пък да плащаш повече ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#76] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Обявяванията по принцип са делегирани на районните кметове. Извън конкретния казус с обявяването, е по-интересно защо Иванчева е получила по-различни пълномощия от всички останали районни кметове, с които на практика може да спира обекти (въпреки че районният кмет нито издава, нито контролира строителни разрешения)

 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Любопитно

  До коментар [#85] от "kumcho___valcho":

  Започваш да усещаш нещата. похвално.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#84] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Защото, ако административният съд и областният управител си поискат да им платиш, освен по-бавно, ще стане и по-скъпо, отколкото да платиш на районния кмет

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Любопитно

  До коментар [#87] от "kumcho___valcho":

  Ще се оплачеш на органите и те ще ги закопчаят като Иванчева !!!
  Нали знаеш, че корупцията е преборена.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дума публикува това, това ли е СРС-то?
  ---------------------
  "Правете каквото искате, аз парите няма да ги пипам. Ще му подпиша преписката, ти си носи парите на Фандъкова", отговаря накрая Десислава Иванчева. Тя се съгласява Дюлгеров да вземе парите и впоследствие да се реши какво ще се прави с тях. "Нали знаеш, че в тая партия каквото влезе, не излиза. Ако не вземеш твоя дял, няма да има площадки", обобщава Петко Дюлгеров в края на разговора.
  -------------------------За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK