След поредица от лични нападки депутатите решиха да не намаляват заплатите си

След поредица от лични нападки депутатите решиха да не намаляват заплатите си

© Юлия ЛазароваС 65 гласа "за", 48 "против" и 55 "въздържал се" 168 народни представители отхвърлиха предложението на БСП депутатските заплати да бъдат намалени с около 600 лв., а ваканциите им да се изравнят с тези в Кодекса на труда. Дебатите бяха съпроводени с остра размяна на реплики.


"Високите заплати не спряха "Суджукгейт". Заплата се дава за положен труд, а не да не се краде. Кажете петима българи, които са ви изпратили тук, за да увеличавате заплатата си", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на аргумента, че заплатата на народните представители трябва да е достатъчно висока, за да не влизат в корупционни схеми.


"Вие тук си пазите парите и благините. Политическата класа на България се съпротивлява срещу това доброволно да се откаже от привилегии в полза на народа си. Сега няма да го приемете, но рано или късно това ще стане, когато народът реши БСП да има мнозинство в този парламент", обърна се тя към управляващите.
На критиката от опозицията защо тази мярка не е била предлагана, когато БСП са били на власт, Нинова отговри, че "преди две години БСП си избра ново ръководство и то има право на нова политика".


Колко работят българските депутати


Един от най-активните в дебатите от управляващите беше Данаил Кирилов. По думите му "българският парламент има най-много заседания в целия ЕС".


"Вие не предлагате критерии, предлагате фиксиране. Направих предложение в комисията – нека сложим критерий – коефициент на участие. От 1374 гласувания от началото на годината Нинова е участвала в 61 от тях и по тази скала нейното възнаграждение трябва да е 111 лв. по Кодекса на труда", каза Кирилов, след като се позова на аргумента, че трудовите възнаграждения на депутатите трябва да се определят както на всички работещи.


Разпечатката за парламентарната дейност на Корнелия Нинова беше разпространена от ГЕРБ.

Разпечатката за парламентарната дейност на Корнелия Нинова беше разпространена от ГЕРБ.


Кирилов предложи, че който смята, че получава неправомерно висока заплата, да я дари. Той се върна на темата с качественото измерение на приетото законодателство, за което също имаше предложение да е критерий за възнаграждение.


"Ако искате, направете сравнителен анализ и ще видите, че по различни причини допускаме все по-малко грешки в законодателни промени", каза още той.


Депутатът от БСП Крум Зарков припомни, че преди време социалистите са предложили временна мярка – замразяване, докато не се приеме нов начин за изчисляване.


"Но оттогава нищо не се случва. Ваше е правото да предложите нещо. Едно от нещата, които дразни хората, е празната зала. Дайте конкретно предложение", заяви Зарков.


Контрира му депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, като акцентира, че в момента народните представители нямат право на неплатен отпуск, а имат извънредни заседания и се случва да работят до късно вечер. Той допълни, че не е вярно, че ваканциите на депутатите са много - били 32 дни. Той заяви, че дори за едно телевизионно интервю отделя поне два часа за подготовка, което също е труд. Велчев подчерта, че след като е станал народен представен доходът му е по-нисък, отколкото когато е работил в частния сектор.


Според позицията на депутата от "Воля" Кръстина Таскова "депутатите от БСП вътре в себе си са убедени, че не желаят това предложение да мине" и призоваха социалистите да върнат всичко от времето на порочната приватизация.


Приберете си децата от Америка, за да берат тютюн


След това дебатът по темата премина в спор колко отсъствия и гласувания имат депутати от управляващата коалиция и от опозицията. Не липсваха нападки за отхвърленото предложение за намаление на партийните субсидии. Депутатите се върнаха и на 90-те години на миналия век, като отново беше намесена темата с приватизацията.


В края на обсъжданията Вежди Рашидов поиска думата, за да определи дебата като "унизителен".


"Бил съм 10 години министър и се научих да нося отговорност. Не се сетихте един лев да дадете за Велко Кънев и Гого от "Тоника". Като са ви толкова големи заплатите, дайте ги на бедните, но не унижавайте българския депутат", призова той.


"Приберете си децата от Америка и нека да отидат в Кърджали да берат тютюн. Почна наистина да ме е срам. Това ли е основното занимание? Всеки ден подривате авторитета на българския депутат. И хората с много високи заплати не ни обичат", каза Рашидов в своето заключение.


Йордан Цонев от ДПС също коментира казуса. "Гласувах против, защото това е самоунижение, дори и мотивите са такива. Ако има ниско качество – наш дълг е да го повишим. Голяма част от мотивите бяха неверни", аргументира се той.


След края на заседанието, председателят на БСП Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че въпреки отхвърленото предложение, тя ще дарява 600 лв. от депутатската си заплата.


Как се формира депутатската заплата


От БСП настояваха основното възнаграждение на народните представители да бъде фиксираната сума, която да е по-малка от сегашната им заплата. Социалистите предлагаха от сегашните 3540 лв. възнаграждението им да бъде намалено на 2976 лв.


В момента заплатата на депутатите е обвързана със средната работна заплата в страна - те получават три средномесечни заплати. На всеки три месеца заплатите им се преизчисляват и когато средната заплата в страната се е повишила, депутатските възнаграждения също се увеличават.


Ако възнаграждението на депутатите беше замразено, това ще се отрази и на премиера, президента, министрите, конституционните съдии и директорите на агенции.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Хубаво я давате тази разпечатка, обаче има една тънкост. След като се регистрира един депутат, след пет минути може да си тръгне. И пак ще си заработи заплатата.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Популизмът на комунетата отдавна е напуснал границите на здравият разум!
  Не преставам да се удивлявам колко много хора не са разбрали нищо от последните 30 години...

 3. 3 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Весело

  След известен катарзис в собственото мислене ми се струва, че социалният модел в България ме устройва. Бог да дава сили на народа да се труди.

 4. 4 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Не са проблем заплатите а това че вършат повече вредни неща ,нека да са 80човека с 20 бона заплати ама да работят в ползу роду ,не за няКОЙ си там

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 5. 5 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 702 Весело

  "......."Приберете си децата от Америка и нека да отидат в Кърджали да берат тютюн. Почна наистина да ме е срам. Това ли е основното занимание? Всеки ден подривате авторитета на българския депутат. И хората с много високи заплати не ни обичат", каза Рашидов в заключение. "

  силен табак разсава образцовия дупедат и културтрегер Вежди !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 6. 6 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Излиза на трибуната Вежди Рашидов и изведнъж лошите комунисти започват да трупат червени точки. Скрийте го някъде вече този пияница.

  No Pain No Gain
 7. 7 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не за намаление на заплати, а за уволнение са повечето там.Аз ако не ходя системно на работа и не си изпълнявам задълженията - ще ме уволнят, нали?!А онези, там - никой не може да ги помръдне, още по-малко пък, избирателите им!!!
  А комунистите да не популистничат, а директно да се отправят към затвора - за толкова години поразии и мизерии, които сториха, и доживот ще е малко за наказание.А след тях - останалите - новите комунисти/ГЕРБ/ и разните му там патриоти, воли и свободи - всичките руски подлоги и предатели!

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6079 Весело

  Сефте умна приказка от другарката Нинова:
  ''в Кодекса на труда се казва за какво се дава заплата. ''!!!
  „Никъде не пише, че заплата се дава, за да не се краде. Заплата се дава за положен труд. Има месеци, в които приемаме по десет закона, има такива, в които не приемаме нито един. Как заплатата се съотнася към резултата от труда ни“.!!!

  [email protected]
 9. 9 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Сегашната пропорционална система напълно устройства родните ни депутати. И нямат никакво намерение да изпълнят волята на Народа за мажоритарни избори след проведения референдум.

 10. 10 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Пълен популизъм, със корекция на заплатите няма да оправят държавата а
  като се стегнат да работят не за собствено, а за народното благосъстояние !!!

 11. 11 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":

  Ми той Кирилов ѝ отговори подобаващо, че по този кодекс е изработила 111лв!

 12. 12 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 347 Неутрално

  "...когато народът реши БСП да има мнозинство в този парламент"
  Да не дава Господ това да се случи! Дано народът има все още поне малко акъл в главите си да не избира кумунягите! Амин!

 13. 13 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Никой никъде няма да ги търпи в реалният частен сектор (изкл. кръга от фирми на бате, леля, вуйчо, баджанака и т.н.) Всички, заедно с прилежащите им рода, подлоги, послушковци и собственици на “наши” фирми - на пазара на труда / в условия на реална конкуренция, зеадно с “ мат’ряла” ... да ги видим тогава колко ще им знае балалайката.

 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Корнелия гони Пеевски по присъствие в залата. Те трябва да наглеждат частните си фирми, че служителите с минимални заплати, без надзор работят колкото Корнелия в парламента.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  120 депутата дори са много. И според мен, трябва да са нечетно число - 111 например. И кабинет да се избира с пълно мнозинство от 56 депутати, а не с 50% от кворума плюс един глас (56 кворум, 29 гласа мнозинство).

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  Поредният епизод на сериала завърши. Следващият парламент отново бъдещата опозиция ще внесе подобно предложение и управляващата коалиция ще го отхвърли. Защото във властта има две сладости - да се чувстваш над другите и да държиш кокала с мръвката. Опозицията винаги е безправна и гладна, затова скача на мнозинството. И така кръговратът си върви.

  Преди 3 години ГЕРБ предлагаха намаляване на депутатската заплата, но БСП го отхвърлиха. Днес ГЕРБ са променили мнението си на 180 градуса и не искат, а БСП го иска. И какво се е променило, че двете партии така сериозно да си променят мнението? Само едно - кой държи властта. Близо 4 000 лева депутатска заплата и 11 лв на глас партийна субсидия. Всичко това без допълнителните към 2000 лв от участия по парламентарни комисии. А извън София средната заплата е 600-700 лв. Един депутат взима 7-8 пъти заплата на обикновен българин, работещ по 8-12 часа на ден.

  Имам един въпрос - депутатът Делян Славчев Пеевски в колко заседания е участвал досега, колко пъти е гласувал и колко законопроекта? Някой виждал ли го е в парламента след клетвата? Защото се предполага, че всеки месец заплатата му върви. Ако някой от нас не отиде на работа един месец, ще го изхвърлят. Прасчо дори не стъпва, но никой не го глобява дори.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 17. 17 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 713 Гневно

  Колко време са загубили да бълбукат двете БСП-та?
  Този парламент не работи и е време за смяна.

 18. 18 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  Има още една тънкост - депутатите получават още доста пари и за участие в разни комисии, командировъчни и т.н.

 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5469 Весело

  "Искам ви парите, всичките" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Нинова оценява обедняването на 1 500 000 социално слаби на 1.08288 лв !
  Заплата 3540 лв. - 2976 лв. = 564 лв х 240 дебутатина = 135360 лв х 12 месеца =1 624 320 /1 500 000 = 1.08288 лв .
  Надявай се народе да се оправиш с ниновата демагогия !!!

  Колко струва издръжката на студент в САЩ ??? Сигурно повече от 1.08288 лв. на месец !

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2903 Любопитно

  А какво стана със субсидиите? Всички влязоха в НС с обещанието да ги намалят.

 22. 22 Профил на nhn53551174
  nhn53551174
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако имаше някакъв шанс да си гласуват по-ниски заплати кака ви кУри дали щеше да предложи това популистко предложение?
  Освен това комундетата като не са доволни от неприемането му, нищо не им пречи да си даряват заплатите. Има достатъчно нуждаещи се.

 23. 23 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 315 Неутрално

  "Вие не предлагате критерии, предлагате фиксиране. Направих предложение в комисията – нека сложим критерий – коефициент на участие. От 1374 гласувания от началото на годината Нинова е участвала в 61 от тях и по тази скала нейното възнаграждение трябва да е 111 лв. по Кодекса на труда", каза Кирилов

 24. 24 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Нинова оценява обедняването на 1 500 000 социално слаби на 1.08288 лв !Заплата 3540 лв. - 2976 лв. = 564 лв х 240 дебутатина = 135360 лв х 12 месеца =1 624 320 /1 500 000 = 1.08288 лв .Надявай се народе да се оправиш с ниновата демагогия !!!Колко струва издръжката на студент в САЩ ??? Сигурно повече от 1.08288 лв. на месец !
  —цитат от коментар 20 на aboto


  Корекция 1.08288 лв. е годишната придобивка , на месец се докарва на 0.09024 , а на ден цели 0.003008 лв. при 1 500 000 "подпомогнати"

 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3713 Весело

  Как тъй ще си намалят заплатите? Че нали основният принцип на нашите "елити" е: "Кръв повръщам, пари не връщам!"

 26. 26 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3713 Весело

  До коментар [#21] от "джендър се крие в храсталака":

  Сакън! Светая светих засегнахте - субсидиите!

 27. 27 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5546 Неутрално

  Все пак българския депутат не е канадски лекар

 28. 28 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ако става въпрос за принципа то народа го е казал :
  "Не гледай прашинката в окото на другия , а виж гредата в твоето "

 29. 29 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Част от заседанието го гледах докато ядох и щях да си изплюя храната по телевизора от смях. Група бай Ганьовци спорят с група бай Ганьовки. Ама нали сме бай Ганьо. И за 100 лева на месец да работиш от теб се очаква да работиш на 100%. И за 5000 да работиш от теб се очаква да работиш на 100%. Нищо повече, нищо по-малко. Никой не ти вре тая работа в устата, ти си се съгласил на тия условия и от теб се очаква да работиш. Нинова с големите претенции и от една извадка се вижда че даже на 1/4 от заседанията не е ходила. Другите тиквеници и подобни пак не се отличават. Всеки може да проверих архива на БНТ за парламентарния контрол и да види набързо кой, къде е и дали е там. Ама нали сме бай Ганьо, на мен ми плащат 10 лева на ден, за това аз ще работя като за 10 лева... (нищо че съм се съгласи да преместя тия 200 торби с цимент, ама щом ми плащат 10 лева аз ще преместя 10 и после ще надигна лице - Ама ти само 10 ми плати уееее комши)

 30. 30 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2109 Неутрално

  Всъщност можем ние да дискутираме, ако знаем кой кога е бил на работа и колко лева е получил накрая на месеца. И каква работа е свършил. Останалото са само приказки. Ето , за Нинова вече е ясно.

 31. 31 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тези шегаджии,взеха да ми дотягат.
  Особено няколко по-екзотични екземпляра,като Бялата Златка,Данчо Ментата,Корни от Крушовица,оня хабдал,дето не може да оправи българския,Добрев Чапата,Магарешкия,-на рускинята аптекаря...... .А бе,от 240,поне 200 са за мина "Ораново",а 40 за грухано жито,на четирстия ден.

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 821 Неутрално

  "След поредица от лични нападки депутатите решиха да не намаляват заплатите си"
  Дневник,поздравления за заглавието на този материал!Това изречение излъчва красота и симетрия.Няма значение кой е бил "за",кой -"против" и кой "въздържал си".Важен е крайният резултат.

 33. 33 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  аз съм за намаляване заплатите на дупетатите и за намаляване на отпуските още повече.
  Без други мотиви, според Веждю Рашидов били унижение. Ами аз ги искам унижени, деба и тарикатите са там :)

  Birds of a feather flock together.
 34. 34 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  за дейността си, заслужават унижение. аз това тяхното не мога и работа да му кажа, щото не си е работа.

  Birds of a feather flock together.
 35. 35 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 640 Неутрално

  "След поредица от лични нападки депутатите решиха да не намаляват заплатите си"

  Не трябва да им се намаляват заплатите. Броя на дупетатите трябва да се намали. Народа иска евтино и винаги плаща прескъпо.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 36. 36 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#35] от "б_еко - върнете стария Дневник":

  въобще не става дума за евтино :)

  Birds of a feather flock together.
 37. 37 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  БСП са популисти разбира се

  Birds of a feather flock together.
 38. 38 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Неутрално

  240 дупетата са прекалено много за клета майка България на фона на постоянно намаляващата като население държавица

 39. 39 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Само преди 1989г Парламента е имал толкова много комунисти,колкото и сегашния-Бог да пази българите

  nemam nervi
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7790 Неутрално

  Абе те са мързеливи и некомпетентни, не са луди.

 41. 41 Профил на месара
  месара
  Рейтинг: 233 Разстроено

  чудя се, как другарката "истина" нинова ше оцелява без тия 600 лв., горката тя, явно ше разчита на "помощите" от зделката с техноимпекс.

 42. 42 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  НС няма нужда от 240 депутата, просто лидерите на партиите, влезли в парламента да имат относителна пропорционална тежест при гласуването. Партийните послушковци са напълно излишни.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 43. 43 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  А бе, що депутатите са само 240? Я да вземете да ги увеличите! Що не вземете всички общински съветници например, от всички общини да ги сторите депутати? С мандат от един месец! И после нови депутати, пак 20на хиляди, пак за месец. За няма и година, две знаете ли колко хора ще си оправят положението, заплати, подкупи, лобита, цялата нация ще забогатее. Помислете!

 44. 44 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Хахаха! Смях се от сърце, когато видях разпечатката за "работата" на др. Нинова в НС. Не че от НС й идват основните доходи, де. Всички знаем за "капиталистическата" дейност на тази боркиня за социална справедливост.

  Пазете се от доносника vesolr
 45. 45 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Популизмът на комунетата отдавна е напуснал границите на здравият разум!Не преставам да се удивлявам колко много хора не са разбрали нищо от последните 30 години...
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Просто улягаме в руската система:
  1. една несменяема партия на клептократични "технократи"
  2. червени популисти които врякат народнически лозунги от 1905г
  3. националисти искат повече униформички и православие

  Унгария и Полша също в това улягат. Навсякъде из бившия соц истинските десни, да ги наречем "сините"--си направиха сепуку и сега са некви джуджета.
  Дано нашите поне влезнат в следващия парламент.

 46. 46 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Това всъщност е проект на руското "АБВ"--Справедлива Русия--които го внесъха в руския парламент.
  https://fishki.net/anti/2583733-jesery-hotjat-priravnjaty-zarplaty-deputatov-gosdumy-k-srednej-po-strane.html
  https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201804281658-u03j.htm
  Да се изравнят руските депутатски заплати със средните в Русия.
  А българският червен популист, както се знае, е малкото слонче на руския червен популист.

 47. 47 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  Поредният парламентарен цирк!И понеже нашите "народни" избраници са алчни/малко или много имат много общи черти с Бай Ганьо Балкански/ не искат да си намалят скандално високите заплатите и другите благинки

 48. 48 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Приберете си децата от Америка и нека да отидат в Кърджали да берат тютюн. Почна наистина да ме е срам.
  —цитат от коментар 0 на Вежди Рашидов


  На Рашидов синът му е в Австрия.

  И не бере тютюн, а се занимава с нещо като хотелиерство из Алпите.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 49. 49 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  Не е проблем, че им са големи заплатите, а че работата им е калпава. Небрежност, немърливост, пустословие, вопиюща некомпетентност до откровена простотия, че и нахалство, безпардонност, стигащо до безсрамие. Липса на дисциплина. Скатаване по време на работа, клюки и четене на вестници по време на работа. И са ужасно много. Трябва да им се намали броя поне наполовина.

 50. 50 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Цирк, може би защото на днешната дата преди 64 години в Пловдив е разстреляна стачката на тютюноработниците. Разстрелят е по нареждане на Иван Пръмов:
  https://voinaimir.info/2017/05/работническата-стачка-в-пловдив-1953/

  Eddie lives... somewhere in time!
 51. 51 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 574 Неутрално

  "В края на обсъжданията Вежди Рашидов поиска думата, за да определи дебата като "унизителен".

  Сам да си определяш заплатата - мнооого е унизително!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 52. 52 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5344 Любопитно

  Според сметките на г-н Кирилов корделана трябва да получава 120, 04 лв на месец.

 53. 53 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  По-порочен конфликт на интереси от това българските ''народни представители'' да си определят заплатите, здраве му кажи.

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2405 Весело

  Много,,въздържали се" ,много,, въздържан "народ се оказаха това нашите родни политици!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK