Китай предоставя пълната си подкрепа в издирването на Боян Петров, увери посланикът

Картата, представена на страницата на унгарската експедиция

Картата, представена на страницата на унгарската експедицияКитай ще продължи да предоставя пълната си подкрепа в издирването на алпиниста Боян Петров, увери посланикът на на страната в България Джан Хайджоу след среща с министър-председателя Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева, съобщи агенция "Фокус".


"Още от първия момент, когато получихме информацията за изчезването на българския алпинист Боян Петров и молбата за подкрепа, ние изпратихме наши спасители, които да помогнат в издирването. Китай отделя значително внимание на този случай и още вчера сутринта проведохме допълнителни разговори във връзка с хеликоптерите и с необходимостта и от друга техника, която да се издигне на височина над 5000 м", каза още той и посочи, че на практика капацитетът на хеликоптерите е да се изкачат на височина максимум 6100 м.


"И днес издирвателните дейности продължават и китайският екип от спасители продължава да работи по издирването. Нашата страна ще продължи да предоставя своята подкрепа, ще положим максимални усилия", каза посланикът.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK