Училища вече могат да кандидатстват за ученически шкафчета

Училища вече могат да кандидатстват за ученически шкафчета

© Цветелина БелутоваДържавните и общинските училища, в които се обучават ученици от първи до седми клас, вече могат да кандидатстват за съфинансиране от Министерството на образованието и науката (МОН) за закупуване на ученически шкафчета.


Това съобщиха от просветното министерство вчера с уточнението, че са предвидени 2.9 млн. лв. по модул "Осигуряване на ученически шкафчета" към националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", която беше одобрена от правителството през април. Очаква се с парите от националната програма да се купят шкафчета за около 200 000 ученици.


Осигуряването на шкафчета е една от мерките, които МОН предприе за олекотяване на ученическите раници. Целта е учениците да държат в училището си учебници, комплекти, помагала, екипи за физическо възпитание и лични вещи.
Формулярът за кандидатстване се подава на хартиен носител в МОН или по електронен път. Училищните ръководства трябва да посочат колко шкафчета искат да купят, цена за един брой и желаната сума за съфинансиране от МОН.


Срокът за кандидатстване е до 5 юни 2018 г. включително. Класирането ще се извърши от експерти на дирекция "Учебници и училищна документация" в седемдневен срок от изтичане на срока за кандидатстване. То ще е въз основа на най-ниска сума, поискана от училището, за съфинансиране на брой шкафче. Списъкът с класираните училища ще бъде публикуван на сайта на министерството на образованието.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK