Как да приобщим новия колега

Процесът е продължителен - започва още преди първия работен ден и не приключва непосредствено след края на обучителния период

Как да приобщим новия колега

© Freepik.com



Първата седмица в офиса е изключително вълнуваща за всеки. Помните вашата, нали? Обикновено е вълнуващо, но се усеща и известно напрежение. Много нови запознанства, въпроси, обучения, огромни количества информация и още, и още.


Ако новоназначеният не успее да се приобщи достатъчно добре към екипа, има голяма вероятност да се откаже още в самото начало. И ако един работодател наистина иска да задържи даден служител, няма да го "хвърли" веднага в работния процес, а ще му даде време за адаптация.


Приобщаването на нов колега е продължителен процес, който започва още преди първия работен ден, но не приключва непосредствено след края на обучителния период. Не може да се сложи и точно фиксирано време, защото за всеки периодът е различен.




Няма как новият служител в офиса да не е чувал различни неща в общественото пространство за компанията, преди да бъде назначен. Именно заради това се погрижете за работодателската си марка. Направете равносметка каква е репутацията на компанията в обществото. Пътят към добрия бранд минава през това да обучавате хората, които следят сайта, социалните мрежи и въобще работят в компанията на вашата култура, ценности и цели.


Важно е новият колега да стане част от екипа още от първия ден. Фирмени подаръци и приветливо отношение от колегите винаги вършат работа. Помислете и за определянето на т.нар. buddy или човек, който да въведе новия служител, да го запознае с процесите на работа и с екипа и към когото винаги да може да се обръща с въпроси. Основното мнение за фирмата и колегите в офиса се изгражда по време на първия месец. Добре е въвеждането да стане поетапно, но в същото време ясно да се определи каква роля ще заеме новият колега, какви задачи ще получава и какво ще се очаква от него.


И ако сегашният ви работодател не е успял да ви приобщи и задържи и се оглеждате за нов, прегледайте актуалните топ обяви на Karieri.bg:


"Винербергер" търси Електротехник в завод в гр. Луковит


"Икономедиа" търси:
Digital Marketing
Стажанти за в. "Капитал"


"ФиБу България" търси Счетоводител


TBI Bank търси Chief Storytelling Officer


UNICEF Bulgaria търси Consultant


Manpower Czech Republic търси Embedded Developer in Prague with relocation package


Sarantis Bulgaria търси Shopper Marketing Manager


Адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и Ко." търси Юридически секретар


"Риъл тайм геймс дивелъпмънт" търси:
Team Lead – CRM
Team Lead – Gambling Content
Team Lead – Platform
UX Designer
Product Owner CRM & Internal Tools
Product Owner / Gambling Content Manager
Product Owner – Platform


KPMG търси Administrative Assistant


Компания търси Plant Manager


"За Земята" търси Campaign Assistant


"Асарел-Медет" търси Стажанти


Още обяви за работа можете да намерите на Karieri.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK