Кратки новини: Нова терапия е помогнала на 3 хил. души с хепатит С

Кратки новини: Нова терапия е помогнала на 3 хил. души с хепатит С

© ДневникКратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Производители на рози протестираха в Стрелча


Те не отбелязаха празника на розата заради недоволството си от ниските изкупни цени на маслодайните рози тази година, съобщи "Нова телевизия". Те поискаха Закон за маслодайната роза, годишни субсидии, гарантирана минимална изкупна цена, която да е 3 лв. за килограм розов цвят, както и да спре вносът от Турция. С тях се срещна и омбудсманът Мая Манолова. Тя заяви, че ще настоява секторът да получи 16 млн. лв. от държавата, като тази помощ да стигне и до дребните розопроизводители, които не са регистрирани като земеделски стопани.


Нова терапия е помогнала на болни от хепатит С
Тя е въведена от 2.5 години и вече е помогнала на хил. със заболяването. Това бе съобщено на национална конференция, съобщи БНТ. Сега тенденцията е към въвеждането на медикаменти, които ликвидират вируса, независимо от типа му. Такива медикаменти ще бъдат въведени у нас от 1 януари следващата година. В момента усилията на медицината са насочени към търсене на такива медикаменти, които да спрат новообразуването на съединителна тъкан в черния дроб, което е започнало в резултат на инфекцията с хепатит С, обяснява проф. Радка Аргирова, вирусолог.


Граничари при Лесово откриха 14 пакета с канабис в лек автомобил


При съвместна проверка на гранични и митнически служители на граничния пункт с Турция Лесово са били открити 14 пакета с канабис, скрити в тайниците на лек автомобил с българска регистрация, съобщиха от МВР.
Лекият автомобил, управляван от български гражданин, се опитал да влезе в Турция вчера вечера около 20.30 ч. По постъпило искане от "Гранична полиция", митнически служители извършили щателна проверка на автомобила, при която в праговете на колата са открити 14 пакета. Общото съдържание на пакетите е 4992 грама тревиста зелена маса. При извършения на място полеви наркотест тревистата маса реагира на канабис. Шофьорът на автомобила, български гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK